Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 ... 710 711 712 713 714 » | Laatste
objectief
0
Niettemin zijn de banken de achterblijvers op de beurs over de laatste 10 jaar; die belastingzaken leveren schijnbaar enkel geld op voor hun klanten.
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 6 september 2021 17:33:

Niettemin zijn de banken de achterblijvers op de beurs over de laatste 10 jaar; die belastingzaken leveren schijnbaar enkel geld op voor hun klanten.
Het verdienmodel van banken staat op te tocht bij zulke lage rentestanden.

Banken hebben zich veel laten afsnoepen door technologische ontwikkelaars.
Denk alleen maar aan superaandeel Adyen.
cune
0
Banken achterblijvers op de beurs ! Onzin , grote onzin ! Mijn ING calls i.t.m. ( ongeveer anderhalfjaar geleden gekocht) staan nu al meer dan 290 % in de +.
ffff
0
6 september 2021 08:48
auteur info
Grote Europese banken onverminderd aanwezig in belastingparadijzen
Laurens Berentsen 00:05

Best grappig hè ! Het gegeven dat West Europese banken onverminderd in belastingparadijzen aanwezig zijn is nu net hetgeen ik afgelopen twee maanden IN DEZE DRAAD postte.
En toen schreef Fred: Wat heb je nu aan zo'n posting. Zie maar één bladzijde terug. En nu schrijft Fred hierboven: Blijkbaar een goed verdienmodel voor de klanten van de banken. Dus Fred....als geregistreerd accountant had je dat dus veel eerder moeten beseffebn, juist ook omdat ik je er enkele jaren met je neus op duwt. : Met al die maatregelen in West-Europa krijg je alleen maar verplaatsingen, verschuivingen van het grote kapitaal en niet de door de socialisten zo gewenste bron om af te romen en te niveleren.

Jowi: Je hebt hier dus niet met bankditos te maken, maar met hooggeschoolde, universitair opgeleide juristen, bankdirecties, accountants, maar dan de echte en uiteraard de klanten.....

Geld zoekt altijd de plek op waar het het meest rendeert....Vreemd dat sommigen dat maar niet ( willen) snappen. En nu nog maar weer eens opnieuw mijn posting van 6 weken terug lezen waar ik de KK erop attendeerde dat Luxemburg de Arabieren goed in de gaten houdt.....

John begreep het gelukkig.

Peter
hirshi
2
John begrijpt ook vast dat mijn tweede huis in Spanje een superbelegging is alleen al vanwege het belastingverdrag dat bepaalt dat ik er geen vermogensrendementsheffing over betaal in Kikkkerland

Dat maakt zo'n investering uitermate lucratief voor iemand met een vermogen boven de vrijstellingsdrempels
Zeker omdat nu nog veel woningen aan de costa's afgeprijsd zijn vanwege de coronacrisis.

Een situatie die contrair is met het gebrek aan woningen in Kikkerland
En het gebruiksgenot is ongevenaard mag ik wel zeggen want ondanks de klimaatveranderingen is het aan de Costa Blanca nog steeds goed vertoeven.

Deze week in de reclame bij LIDL Chuletas de cordero voor € 3,89 en een varkensknie van 750 gram voor € 3,19. Vrijdag mosselen gekocht bij Mercadona voor € 1.95. een kilo
Niet van die zielige kleintjes van de super in Kikkerland. Maar hele grote.
objectief
0
quote:

cune schreef op 6 september 2021 18:36:

Banken achterblijvers op de beurs ! Onzin , grote onzin ! Mijn ING calls i.t.m. ( ongeveer anderhalfjaar geleden gekocht) staan nu al meer dan 290 % in de +.
Goed lezen, er stond de laatste 10 jaren!!!
Zwitserleven
0
ING staat Nederlanders in Zwitserland niet toe te beleggen aangezien de compliance te moeilijk is. Daarnaast extra betalen voor je bankrekening. Geen vragen naar de oorsprong van je vermogen zolang je in Nederland woont. Zodra je over de grens woont wordt je behandeld als crimineel. Lijkt de belastingdienst wel met z'n vinkjes...
voda
0
Crocs heeft nieuwe manier gevonden om belasting te ontwijken in Nederland
09 september 2021 08:14
Laatste update: een uur geleden

De Amerikaanse schoenenproducent Crocs heeft een nieuwe manier gevonden om in Nederland belasting te ontwijken. Dat bespaart het bedrijf tientallen miljoenen euro's aan belasting, schrijft NRC donderdag. De oude strategie die Crocs gebruikte om belasting te ontwijken, was door ingrijpen van Brussel en Washington niet meer aantrekkelijk. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuwe route gevonden.

Crocs maakte in de afgelopen jaren, net zoals 65 andere Amerikaanse multinationals, gebruik van de cv/bv-route. Dat blijkt uit onderzoek van journalistiek onderzoeksplatform The Investigative Desk voor NRC.

Die route hield in dat Amerikaanse multinationals wereldwijd verdiende winsten in een Nederlandse commanditaire vennootschap (cv) verzamelden. Zowel de Nederlandse als Amerikaanse belastingdienst hief daar geen belasting over. Daardoor functioneerde de cv als een spaarpot. De bedrijven hoefden pas belasting te betalen als ze het geld uit die spaarpot haalden, maar ze konden dat eindeloos uitstellen.

De route was het belangrijkste argument om Nederland een belastingparadijs te noemen, maar door fiscale hervormingen is de truc niet meer rendabel.

Crocs heeft echter een nieuwe route gevonden. Een Nederlandse bv van Crocs koopt de intellectuele eigendommen uit de cv en mag die aankoop afschrijven. Daardoor ontstaat in het geval van Crocs een post van 419 miljoen dollar (ruim 354 miljoen euro).

Dat bedrag kan Crocs wegstrepen tegen toekomstige winsten, waardoor het concern veel minder belasting hoeft te betalen in Nederland.

Het demissionaire kabinet werkt al aan een manier om ook deze truc onmogelijk te maken. Naar verwachting wordt het voorstel komende Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurd.

Door: NU.nl
Beeld: ANP
jowi
0
Ja Voda,

Het blijven raven die ondernemers/ondernemingen en Rutte maar subsidiëren tlv de loonslaaf.
By the way. NL ondernemingen en ondernemers zijn ook heel goed in het ontwijken van belastingafdracht.
Totaal geen normen en waarden. Gebruik maken van voorzieningen die in een land zijn opgetuigd en de
lasten daarvan moeten maar door de loonslaaf bekostigd worden.
jowi
0
www.iex.nl/Artikelen/Liveblog.aspx#72...

Hoezo geen bankditos!!

Dubbel dividend belasting terugvragen.
Witwassen.
Kartelvorming rente afspraken (dark rooms)
Woekerrentes / woekerpolissen
In het verleden dubieuze bank en verzekeringsproducten verkocht
objectief
0
quote:

jowi schreef op 9 september 2021 10:31:

Ja Voda,

Het blijven raven die ondernemers/ondernemingen en Rutte maar subsidiëren tlv de loonslaaf.
By the way. NL ondernemingen en ondernemers zijn ook heel goed in het ontwijken van belastingafdracht.
Totaal geen normen en waarden. Gebruik maken van voorzieningen die in een land zijn opgetuigd en de
lasten daarvan moeten maar door de loonslaaf bekostigd worden.
Loonslaaf?? vergelijk de werkende van de jaren 50/60 met die van nu!!
Dan zie je een immens verschil, de huidige werkenden hebben het beter dan de miljonairs van toen.
hirshi
0
De omstandigheden van de loonslaaf zijn inderdaad verbeterd.
Maar niet alle slaven hadden het slecht en niet alle loonslaven hebben het goed

Er zijn mensen die alleen maar als zelfstandige willen werken en beslist niet onder een baas willen of kunnen werken.
Ik ken er zat.
Zelf heb ik daar trouwens nooit zo'n moeite mee gehad.

ffff
0
Jowi,

Je lijstje is iets te uitgebreid!

Dat dubbel terugvorderen van dividendbelasting werd door malafide bedrijven gedaan, niet door bankiers.
Overigens, hoe crimineel het ook is, ik blijf het eigenlijk toch best knap vinden dat je bijvoorbeeld de Duitse fiscus voor pakweg 8 miljard, dat is dus 8000 maal 1 miljoen Euro hebt laten terugstorten, voordat de slapers op het ministerie van Financiën in de smiezen kregen dat ze gepiepeld/ bestolen werden.

Zegt toch ook iets over de kwaliteit van de mensen op de Ministeries van Financiën.

De rest van je lijstje klopt jammer genoeg wel, al heb ik bij veel zogenaamde witwas-operaties van bijvoorbeeld Russische bedrijven toch ook het gevoel en de mening: Wat moeten ING, Rabobank, ABN AMRO etc. etc. zich allemaal bemoeien of die Russische bedrijven wel belasting hebben betaald. Ik heb toch zoiets van: DAT is niet de taak voor bankiers, dat is de taak voor de belastingambtenaren in de tientallen landen waarover het steeds gaat. Dat die Overheden nu een fantastische melkkoe hebben gevonden door met vle miljardenboetes te smijten die bankiers moeten betalen, komt die uiteindelijk zelf tekortschietende Overheden best goed uit....

Peter
jowi
0
Beste Peter,

Dat van die dubbele dividendbelasting terugvragen hebben de banken wel namens hun cliënten gedaan.
Daar lopen nu mn in Duitsland allerlei rechtszaken over. Maar ik ben het met je eens dat het toezicht op
het witwassen ed wat de banken mee geconfronteerd worden wel erg ver gaat. Lijkt mij idd iets voor de fiod en justitie.

Maar ja als er binnen de EU lidstaten zijn die paspoortjes verkopen voor een mio euries dan is het dweilen met de kraan open.

voda
2
In één week 56 kilo goud en 150.000 euro aan cash onderschept op Schiphol

De recherche van de Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week in verschillende zaken zo’n 56 kilo goud en 150.000 euro aan contanten onderschept op vliegveld Schiphol. Goud en contant geld worden vaak gebruikt in witwaspraktijen, ondermijning en financiering van terroristische praktijken.

Binnenlandredactie 15-09-21, 14:13 Laatste update: 15-09-21, 21:49

Om illegale en criminele praktijken tegen te gaan, doet de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar geldkoeriers op het vliegveld. Dat gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Lees ook
Braziliaan (27) met 15 kilo goud aangehouden op Schiphol
Nederlandse criminelen investeren in goud en diamanten uit Afrika

Kilo's aan goud en duizenden euro's cash
De buit van de recherche liegt er niet om. In verschillende gevallen van 3 september tot nu is vaker een groot bedrag aan contant geld gevonden of een behoorlijke hoeveelheid aan goudstaven. In drie zaken wordt er verder onderzoek gedaan. Dat geeft de Koninklijke Marechaussee aan op Facebook.

Ze doen uit de doeken hoe ze de spullen bij de verschillende personen aantroffen. De eerste verdachte van deze maand werd op 3 september aangehouden met negen goudstaven op zak en zo’n 8.500 aan contant geld. Beide goederen zaten gewoon in de bagage van de man, die op weg was naar Dubai. Na vragen naar de herkomst van het goud en het geld, pakte de douane de Nederlandse man op , op verdenking van witwassen. Ook in het Enschedese bedrijfspand van de man werd een grote hoeveelheid aan goud gevonden, zo’n 29 kilo. Daarnaast werd er 42.000 euro aangetroffen.

Gebeurt vaker
Drie dagen later was het weer raak, een Italiaans stel had 2 kilo aan goud bij zich. Zij waren op doorreis naar Dubai en konden niet aangeven waar het goud vandaan kwam, dus werden ook zij opgepakt als verdachten van witwassen. En tot slot werd er op 8 september een Turkse man opgepakt die op doorreis was van Chili naar Turkije en zo’n 100.000 euro aan contant geld bij zich had. Ook hij is opgepakt omdat hij geen goede verklaring had waar het geld vandaan kwam.

Naar al deze personen wordt op dit moment onderzoek gedaan. Het is niet voor het eerst dat de Douane en de Koninklijke Marechaussee dit soort vondsten doen. In juni dit jaar werd er een 60-jarige Italiaanse man opgepakt die een koffer met goudstaven bij zich had. En vorig jaar werd een Braziliaanse man aangehouden met 15 kilo aan goudstaven in zijn bagage.

www.ad.nl/binnenland/in-een-week-56-k...
voda
0
Biljet van 500 euro in de ban
Gerard Driehuis 1 uur geleden

Het biljet van 500 euro wordt bijna alleen gebruikt door criminele witwassers en moet dus verdwijnen. Dat vindt het kabinet dan andere Euro-landen daarvan probeert te overtuigen, schrijft De Telegraaf. Er zijn al 4 medestanders: België, Frankrijk, Italië en Spanje.

Wat de landen betreft komt er een maximum van 5000 euro voor afrekenen in contanten en moet het onder criminelen geliefde biljet van 500 euro verdwijnen. Het moet helpen in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en witwaspraktijken.

Landen moeten daarnaast zelf de ruimte krijgen om de ’cash-lat’ nog lager te leggen. Hoekstra schrijft aan de Tweede Kamer dat hij zelf werkt aan een grens van 3000 euro.

Bron(nen): Telegraaf
ffff
0
Hans,

Jouw posting van 16 september is alweer zo leerzaam...... Waar ging de goudsmokkelaar naar toe? Naar Dubai...... Ach , die Arabieren toch, ach die Arabische banken toch......
Zouden ze het dan toch een keertje gaan snappen?

Tja en dan die briefjes van 500 Euro. Akkoord, briefjes van 100 en 50 Euro...In plaats van 1 schoenendoos heb je 1 verhuisdoos nodig....Maar voor de rest maakt dat toch eigenlijk geen enkel verschil. Plakje goud van 1 kg is dus pakweg 100 briefjes van 500 Euro of zo je wilt 1000 briefjes, dat zijn tien pakketjes van 100 briefjes van 50 Euro...... Zoveel verschil maakt het allemaal niet.

Waar ze allemaal niet mee bezig zijn. Ze kunnen zich beter de vraag stellen: Waarom gaat die mens naar Dubai....?

Peter

rene l
1
quote:

ffff schreef op 20 september 2021 12:16:

Tja en dan die briefjes van 500 Euro. Akkoord, briefjes van 100 en 50 Euro...In plaats van 1 schoenendoos heb je 1 verhuisdoos nodig....Maar voor de rest maakt dat toch eigenlijk geen enkel verschil. Plakje goud van 1 kg is dus pakweg 100 briefjes van 500 Euro of zo je wilt 1000 briefjes, dat zijn tien pakketjes van 100 briefjes van 50 Euro...... Zoveel verschil maakt het allemaal niet.

Tja Peter, de Eurofielen denken werkelijk dat de criminelen elkaar door dit voorstel straks via een bankoverboeking gaan betalen.
Hoe dom kun je zijn, of hoe naief.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 20 september 2021 12:23:

[...]

Tja Peter, de Eurofielen denken werkelijk dat de criminelen elkaar door dit voorstel straks via een bankoverboeking gaan betalen.
Hoe dom kun je zijn, of hoe naief.

Dat doen ze nu al, maar ze worden regelmatig opgespoord. Die 500 biljetten uit de roulatie nemen is een gouden zet.
Uiteraard kun jij het ook gelijk hebben, als je belangen in dat circuit hebt.
voda
0
Blackstone betaalt door fiscale truc geen belasting in Nederland

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone, dat op grote schaal woningen in Nederland opkoopt, heeft daarvoor een fiscale structuur opgetuigd waardoor het geen belasting hoeft te betalen in Nederland. De vastgoedonderneming lijdt op papier verlies. De winst verdwijnt via een complexe constructie naar de Kaaimaneilanden en Jersey.

Economieredactie 25-09-21, 07:29 Laatste update: 08:48

Door de fiscale truc loopt de fiscus miljoenen aan vennootschapsbelasting mis. Blackstone kan bovendien meer betalen voor Nederlandse woningen dan concurrenten. Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek.

Groot verschil tussen Verstappen en Hamilton qua verdiensten: ‘Max is Nederlander, dat is een lichte handicap’
Het Amerikaanse bedrijf Blackstone begon in 2019 met het opkopen van woningen in Nederland, met name in Amsterdam, maar ook in Rotterdam en Utrecht. Inmiddels bezit het bedrijf zo’n 1700 woningen in Nederland.

Uit de jaarrekening blijkt dat Blackstone eind 2020 voor circa 793 miljoen euro aan woningen in Nederland op de balans had staan. Dat bezit is ondergebracht in Nederlandse vennootschappen, die onderdeel uitmaken van een structuur met vennootschappen in Luxemburg, de Kaaimaneilanden en Jersey.

In een reactie laat Blackstone tegenover de Volkskrant weten dat het bedrijf voldoet aan de Nederlandse wetgeving en alle van toepassing zijnde belasting betaalt.

www.ad.nl/economie/blackstone-betaalt...
14.262 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 ... 710 711 712 713 714 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.078,90 -0,32%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,49 -0,35%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.469,90 -0,07%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.320,75 -0,05%
 EUR/USD 1,0694 -0,08%
 WTI 82,84 -0,55%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%