Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

DeZwarteRidder
1
In Nieuw-Zeeland hebben ze precies dezelfde problemen als in Nederland met vluchtelingen:
===============================================================================
Nieuw-Zeeland probeerde al jaren tevergeefs dader aanval Auckland uit te zetten

De Nieuw-Zeelandse regering probeerde jarenlang de 32-jarige moslimextremist uit te zetten die verantwoordelijk is voor een terreuraanslag in een supermarkt eerder deze week. De terrorist pakte vrijdag een mes in een supermarkt in Auckland en begon om zich heen te steken. Ahmed Aathill Mohamed Samsudeen verwondde zeven mensen. Hij werd doodgeschoten door undercoveragenten die hem sinds juli non-stop volgden.
Remi Lehmann 05-09-21, 07:22

De politie hield hem wel continu in de gaten, maar kon de aanslag niet voorkomen. Agenten dachten dat de extremist de supermarkt in Auckland was binnengegaan om te winkelen.

Een rechterlijk bevel dat de publicatie van de naam van de man en zijn immigratiestatus verhinderde, werden zondag opgeheven. Premier Jacinda Ardern zei in een verklaring dat Immigration New Zealand (INZ) sinds 2018 probeert de Sri Lankaanse staatsburger uit te zetten.
Studentenvisum

Samsudeen kwam in 2011 naar Nieuw-Zeeland met een studentenvisum en deed een aanvraag voor een vluchtelingenstatus. Dat werd afgewezen, maar die beslissing werd in hoger beroep vernietigd en in december 2013 kreeg de man toch een vluchtelingenstatus.

In 2016 kwam hij onder de aandacht van de politie en werd het INZ ‘op de hoogte gebracht van informatie die hen deed geloven dat de vluchtelingenstatus van het individu op frauduleuze wijze was verkregen’, aldus Ardern.

Het bleef ook niet onopgemerkt dat hij op Facebook steun uitsprak voor terreuraanslagen. De autoriteiten hield de Sri Lankaan in 2017 aan op het vliegveld van Auckland. Toen bestond de verdenking dat hij naar Syrië wilde reizen. Later werd ook een mes aangetroffen in zijn woning. De politie greep in toen de Sri Lankaan een jaar later weer een mes kocht.

Zijn vluchtelingenstatus werd in 2019 ingetrokken, maar hij ging in beroep tegen zijn uitzetting. De immigratiediensten onderzochten vervolgens of ze de man konden aanhouden terwijl zijn hoger beroep werd behandeld. De Sri Lankaanse dader verliet kort voor de aanslag de cel. Premier Jacinda Ardern verklaarde dat alle juridische mogelijkheden waren uitgeput om hem langer vast te houden.

De man werd waarschijnlijk als een ‘beschermd persoon’ beschouwd vanwege de status van het land van waaruit hij was gereisd, en de waarschijnlijke behandeling bij terugkeer. Beschermde personen kunnen niet uit Nieuw-Zeeland worden uitgezet.
Anti-terreurwetgeving

De premier wil nu haast maken met het aanscherpen van de anti-terreurwetgeving in haar land. Het parlement behandelt een voorstel dat ook het voorbereiden van een aanslag strafbaar stelt. Ardern verwacht dat die maatregel nog voor het eind van de maand zal worden goedgekeurd, maar erkent dat ook dergelijke wetgeving de aanslag in Auckland mogelijk niet had kunnen voorkomen.

,,Dit was een uitermate vastberaden persoon die een supermarktbezoek gebruikte als dekmantel voor een aanslag”, zei Ardern. ,,Dat zijn uitermate lastige omstandigheden.”
DeZwarteRidder
0
Fort Europa doet zijn naam steeds meer eer aan
Han Dirk Hekking 15:00

De Europese politiek vreest een nieuwe migratiecrisis en waarschuwt dat ze geen Afghanen opneemt. Typisch 'Fort Europa', zeggen critici. Maar vroeger had dat begrip vooral een bureaucratische lading: de grens bleef dicht als je de juiste papieren niet had. Nu ontwikkelt Europa zich ook tot een echt fort.

In het kort

De EU wil niets weten van de opvang van Afghaanse vluchtelingen.
Sinds de vluchtelingencrisis van 2015 zijn er overal in de Unie grensbarrières opgericht.
De grensbewaking is steeds digitaler van karakter.

'De 52-jarige mevrouw Gul zal binnenkort sterven in het bijzijn van haar vijf kinderen. Redding is nú nodig.' De Poolse hulporganisatie Ocalenie verspreidde dat bericht eind augustus, toen een groep van 25 migranten zich al twee weken in het niemandsland tussen Polen en Wit-Rusland ophield. Polen mochten de migranten niet in, maar Wit-Rusland liet ze ook niet terugkeren.

Eten en drinken raakten op, twaalf mensen uit de groep waren volgens Ocalenie ziek. De Poolse grenswacht arresteerde mensen die eten en medicijnen probeerden te brengen. Inmiddels heeft Polen twee grensregio's afgegrendeld. Ter plekke geldt de noodtoestand.
Migranten als speelbal

De migranten in het niemandsland zijn speelbal van een conflict tussen de Wit-Russische despoot Aleksandr Loekasjenko en de Europese Unie (EU). De dictator stuurt sinds enkele maanden migranten naar de Wit-Russische grens met Litouwen, Polen en Letland. Dit om de EU, dat Wit-Rusland na Loekasjenko's vermeende diefstal van de verkiezingen in 2020 sancties heeft opgelegd, dwars te zitten.

Loekasjenko's strategie slaagt: Polen is in rep en roer. De Poolse premier Mateusz Morawiecki noemde de Wit-Russische strategie maandag 'een politieke provocatie'. Volgens hem wil het buurland 'duizenden, tienduizenden illegale migranten over de Poolse grens duwen. Dit is een poging om de integriteit van de Poolse staat te schenden'.

Polen heeft inmiddels aangekondigd dat het een hek langs de grens met het buurland zal bouwen. Net als Litouwen, dat als steunpilaar van de Wit-Russische oppositie ook te maken kreeg met Loekasjenko's machinaties.

De EU schoot Litouwen in augustus royaal te hulp. Volgend jaar moet er langs de Litouws-Wit-Russische grens een 508 kilometer lang hek staan. Denemarken stuurde deze week bij wijze van bilaterale solidariteit 15 kilometer hek met prikkeldraad naar Litouwen, Tsjechië doneerde €500.000.

Hekken lijken hét antwoord

Hekken lijken hét Europese antwoord tegen ongewenste vluchtelingen en migranten. Spanje richtte hekken op langs de enclaves Ceuta en Melilla in Noord-Marokko. In Centraal-Europa had Hongarije de primeur door enkele decennia na de val van de Muur langs de grens met Servië een hek te bouwen.

Dat kwam Hongarije toen nog op grote kritiek te staan. Maar daarna bouwde Bulgarije een hek langs de Turkse grens, en is inmiddels ook Griekenland bezig met een stalen hek langs de rivier de Evros, waar oversteken vanuit Turkije naar Griekenland het gemakkelijkst is. Het hek is vijf meter hoog en heeft een lengte van zo'n 40 kilometer; de grens is in totaal 200 kilometer lang.

Maar Europese landen tappen ook uit andere vaatjes om migranten en vluchtelingen tegen te houden. Het opzienbarendste idee komt van een land dat de EU heeft verlaten: het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar bleek dat de Britse regering, die Frankrijk verwijt dat het te weinig doet tegen mensen die op bootjes het Kanaal oversteken, overwoog om een 'golfmachine' in te zetten om de bootjes met migranten te bemoeilijken de Britse kust te bereiken.

Dat plan ging van tafel vanwege het risico dat de bootjes zouden omslaan. Een andere Britse optie was een drijvende barrière aan te leggen. Geen nieuw idee: Griekenland bestelde er ooit een van zo'n 2,5 kilometer lang. Maar Athene nam die nooit in gebruik. De Griekse kustwacht was bang dat mensensmokkelaars de migranten simpelweg over de barrière heen zouden zetten, waarna de Grieken ze uit zee zouden moeten redden.
Europa grijpt naar technologie

Griekenland gebruikt ter land inmiddels een omstreden middel om illegale grensoverschrijdingen tegen te gaan: geluidskanonnen. Deze zogenaamde LRAD's (long-range acoustic devices) kunnen het gehoor beschadigen. De Europese Commissie vroeg Athene in juni om opheldering. 'De maatregelen die lidstaten nemen moeten proportioneel zijn, en grondrechten respecteren', zei een woordvoerder in Brussel.

Maar de aanpak van illegale grensoverschrijding is steeds technischer van aard. De Europese begroting bevatte in de periode 2014-2020 €3 mrd voor onderzoek naar veiligheidstechnologie. Frontex, het Europese agentschap voor de grensbewaking, kijkt bijvoorbeeld naar ruimere inzet van kunstmatige intelligentie bij het managen van migratie.

Een rapport uit 2020 van consultant RAND, geschreven voor Frontex, schetst een wereld waarin onbemande wachttorens met bewegingssensoren plus camera's met nachtzicht de grens scherp in de gaten houden, en als er mensen bij die grens actief zijn, dat subiet melden. Het stuk voorspelt verder forse toename van de inzet van drones, en stelt dat geautomatiseerde grenscontroleposten een prominentere rol gaan spelen, met meer inzet van gezichtscontrole en het checken van andere biometrische data.

Via 'machine learning' knoopt een grensbewakingssysteem die data weer aan andere bestanden, om op die manier 'netwerken van mensensmokkel te identificeren'. Opsporingsorganisaties krijgen 'zo sneller zicht op de werkwijze van smokkelaars', menen de opstellers.

Drones al ingezet voor grenscontrole

Maar is dit wel toekomstmuziek? Het nieuwe Griekse hek bij de Evros-rivier kent al hypermoderne wachttorens. En Frontex tekende vorig jaar een contract van €100 mln met Airbus en Israëlische bedrijven voor dronecontroles bij Griekenland, Italië en Malta.

Ook EU-lidstaten zijn actief met de aankoop van hightechapparatuur. Zo schafte de Roemeense grenspolitie in 2020 26 patrouillewagens aan die met apparatuur die lichaamswarmte detecteren, en kocht Kroatië een paar drones.

Niet zelden springt de EU bij dat soort projecten financieel bij. De Bulgaarse politie kreeg enkele jaren geleden €36,2 mln EU-steun toen ze de (conventionele) grensbewaking wilde verbeteren en onder meer nieuwe uitrusting van agenten kocht, alsmede achttien herdershonden (zes Belgische, twaalf Duitse) plus toebehoren aanschafte. Door een andere subsidie kregen de Bulgaren de beschikking over 350 nieuwe terreinwagens.

De mogelijkheden voor Europese vergoeding van dit soort investeringen in grensbewaking zijn in het nieuwe EU-budget nog ruimer. Voor 'Migratie en Grensmanagement' is in de begroting voor de periode 2021-2027 €25,7 mrd beschikbaar. Dat er veel geld naar digitale snufjes zal gaan, ligt in de lijn der verwachting.

Kritiek op maatregelen

Non-gouvernementele organisaties stellen intussen vraagtekens bij de uitbouw van digitale grensbewaking. 'Technologie met een hoog risico is het nieuwe wapen dat regeringen in de EU inzetten om net te doen alsof ze resoluut, efficiënt en krachtig zijn bij de grenscontrole', stelde Michela Pugliese van de organisatie Euro Mediterranean Human Rights Monitor in juni in een verklaring.

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1411620/fort-europa-do...
jowi
0
Ze moeten ze ook niet uitzetten maar eruit gooien die moslim-extremisten. Dumpen in het land van hun ouders en voorouders waar ze gevormd zijn!!!
DeZwarteRidder
0
quote:

jowi schreef op 12 september 2021 21:33:

Ze moeten ze ook niet uitzetten maar eruit gooien die moslim-extremisten. Dumpen in het land van hun ouders en voorouders waar ze gevormd zijn!!!
Dat kan alleen door ze met (of zonder) een parachute uit een vliegtuig te gooien.
hirshi
0
Wij moeten mensen die voor ons gewerkt hebben in Afghanisten helpen te bevrijden van de Taliban
zij verdienen het niet daarop afgerekend te worden.
Dat moet een speerpunt van beleid worden.

Wij moeten die gezinnen helpen en het publieke debat mag er niet toe leiden dat deze mensen in de vergetelheid raken.

Kaag moet wat dat betreft de zwijgzaamheid doorbreken . Daarop heeft de burger recht, maar de Tweede Kamer zwijgt in alle talen en doet alsof een commissionaire minister geen verantwoording hoeft af te leggen. Wat zij te melden heeft is volstrekt onvoldoende.
Ik erger me daar kapot aan.

jowi
2
quote:

hirshi schreef op 12 september 2021 22:52:

Wij moeten mensen die voor ons gewerkt hebben in Afghanisten helpen te bevrijden van de Taliban
zij verdienen het niet daarop afgerekend te worden.
Dat moet een speerpunt van beleid worden.

Wij moeten die gezinnen helpen en het publieke debat mag er niet toe leiden dat deze mensen in de vergetelheid raken.

Kaag moet wat dat betreft de zwijgzaamheid doorbreken . Daarop heeft de burger recht, maar de Tweede Kamer zwijgt in alle talen en doet alsof een commissionaire minister geen verantwoording hoeft af te leggen. Wat zij te melden heeft is volstrekt onvoldoende.
Ik erger me daar kapot aan.

Beste Hirshi, helpen geen probleem. Overigens ligt dat land al 20 jaar aan het hulp infuus. Toch wel triest dat 38 mio mensen
afhankelijk zijn van hulp uit de wereld en mn het westen. Hebben ze daar nu echt niet de mogelijkheid en de skills om een verdienmodel op te bouwen.

Geen hulp door ze naar de EU of mn NL te halen maar zoals de VVD pleit "hulp in de omgeving". De vluchtelingen uit die gebieden hebben nu al jaren bewezen dat ze hier niet integreren, niets toevoegen en afhankelijk zijn van de bijstand.
luchtschip
0


Accuse your enemy of that which you are guilty

Russisch Staats Pers Bureau TASS :

Lavrov :

Russia is not going to share responsibility for West-triggered migration crises

twitter.com/DarthPutinKGB/status/1438...

De migranten stroom richting Europa uit Syrie, is op gang gekomen na de bombardementen met het giftige Sarin op de Syrische bevolking door Assad in 2013.
Vervolgens met steun van Rusland bombardementen op steden, dorpen en ziekenhuizen

Rusland komt na het bezoek van Assad aan Putin met een eigen propaganda versie :

TASS :

Russia is not going to share responsibility for West-triggered migration crises--Lavrov

According to Russia's top diplomat, the topic of illegal migration emerged after NATO bombed-out Libya and destroyed the Libyan statehood

Moscow condemns the activity of Western nations in Libya and is not going to share with them the burden of responsibility for the migration crises triggered as a result, Foreign Minister Sergey Lavrov told journalists on Wednesday following a joint meeting of the Council of Defense Ministers, the Council of Foreign Ministers and the Committee of Secretaries of the CSTO Security Councils.

According to the top diplomat, the topic of illegal migration emerged after NATO bombed-out Libya and destroyed the Libyan statehood. "Flows of illegal migrants then headed northward through the bombed-out Libya, and when the European Union realized that this burden was too heavy for it, it began to urge everyone else to share the burden of responsibility for the fate of these migrants," Lavrov stressed.

"We are not going to share the burden of responsibility for what we not only had refused to support, but also condemned," the foreign minister pointed out. He also said that the actions from the West had made Libya "a black hole from the country that used to be among the most stable and flourishing from the social point of view."

"That is why, the West must understand that if it keeps supporting reckless schemes like the Iraqi and Libyan ones, if it continues actions that have brought about nothing good and have in no way calmed the situation after NATO’s 20 years in Afghanistan, then probably people will be fleeing the places that the West wanted to make happy through their democratic mission," he summed up.

tass.com/world/1338237?utm_source=twi...

haas
1
quote:

jowi schreef op 13 september 2021 10:19:

[...]

Beste Hirshi, helpen geen probleem. Overigens ligt dat land al 20 jaar aan het hulp infuus. Toch wel triest dat 38 mio mensen
afhankelijk zijn van hulp uit de wereld en mn het westen. Hebben ze daar nu echt niet de mogelijkheid en de skills om een verdienmodel op te bouwen.

Geen hulp door ze naar de EU of mn NL te halen maar zoals de VVD pleit "hulp in de omgeving". De vluchtelingen uit die gebieden hebben nu al jaren bewezen dat ze hier niet integreren, niets toevoegen en afhankelijk zijn van de bijstand.
IK volg met enige afstand de politiek
Maar ik ben verrast door de keuzes m.b.t. Afganistan(niets veroverd/Te laat weggegaan ?
IK wist niet dat Afganen(hele gezinnen) die o.a. het NL leger daar hielpen daarvoor als beloning o.a. NL paspoort kregen.
(wss geldt dat ook voor Afganen die bij naar BE en DU zijn gegaan. Met deze paspoorten hebben ze toegang tot alle EU landen)

dat die Afganen hun werk hebben gedaan geloof ik wel.
Maar niet zij maar de legers uit het westen hebben hen GEHOLPEN !!!
(in NL waren er WOII ook Nederlanders die de geallieerden hielpen als verzetsstrijders)

Okee die legers hebbben i.mo. er niets van gebakken: 20 jaren mooi weer spelen.:
ik denk dat daar nu de oorlog begint in Afganistan e.o.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In onderstaande link nog wat info over Afganen die door USA zijn /of worden nog opgehaald
enkele alineas daaruit:

Op acht legerbases op Amerikaans grondgebied bevinden zich nog zo'n 49.000 geëvacueerden, citeert de krant uit interne overheidsdocumenten. Nog eens 18.000 mensen zijn ondergebracht op Amerikaanse bases in het buitenland.
Sommige mensen blijven daar een paar weken, maar de meesten moeten langer wachten.

Dat oponthoud heeft ook te maken met een kleinschalige uitbraak van de mazelen.
Zeker zeven Afghanen bleken de besmettelijke ziekte te hebben.
De Amerikaanse regering laat daarom tijdelijk geen Afghanen van buitenlandse legerbases naar de VS vliegen.

'Alle vluchten zijn stilgelegd vanwege de mazelen', bevestigde een woordvoerder van het Pentagon

www.knack.be/nieuws/wereld/tienduizen...

NewKidInTown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 september 2021 22:46:

Dat kan alleen door ze met (of zonder) een parachute uit een vliegtuig te gooien.
Beide mogelijkheden moeten we "bespreekbaar" maken.

Wat ik me wel afvraag, is of ze in staat zijn de brandstof en andere kosten van de vlucht op te brengen. En zo niet, wie gaat dat dan ophoesten ?
Gelukkig hebben we hier niet te maken met landingskosten en vlieghavenbelasting, anderzijds zijn er geen passagiers voor de terugvlucht.

Moet minimaal even een spreadsheetje voor in elkaar worden gedraaid. Vrijwilligers ?
DeZwarteRidder
0
1. Libische verdwijntruc treft duizenden

Waar zijn ze gebleven? Dit jaar haalde de Libische kustwacht 24.000 migranten en vluchtelingen die in bootjes onderweg waren naar Europa uit zee. Maar er zijn er maar 6000 geregistreerd in Libische detentiecentra, zei een woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) vorige week.

De omstandigheden in de detentiecentra zijn slecht: mensen zijn er het slachtoffer van afpersing en misbruik. Maar buiten die centra is helemaal geen toezicht van de Verenigde Naties, en zijn mensen volledig aan bendes overgeleverd. Die doen niet alleen aan smokkel, maar verkopen ook mensen. Daarbij wacht vrouwen het lot van seksslaaf. CNN meldde enkele jaren geleden dat mensen bij veilingen voor $400 van eigenaar wisselen.

In juni had de Libische kustwacht al 13.000 mensen uit zee gehaald. De IOM en haar collega's van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR spraken toen schande over een actie van het schip Vos Triton, geregistreerd in Gibraltar, maar van de Nederlandse rederij Vroon. Dat schip redde zo'n 270 mensen uit zee, maar droeg ze over aan de Libische kustwacht (NRC reconstrueerde deze zaak).

Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de EU, bezocht Libië onlangs. Hij zei toen dat nu het land na jaren van oorlog tussen de regering in Tripoli, en de Oost-Libische krijgsheer Haftar in een wat stabieler vaarwater lijkt te komen, 'het makkelijker is om humanere oplossingen te vinden voor migranten'.

Toen de oorlog in Libië oplaaide, deden bendes en mensensmokkelaars nog betere zaken, zei Borrell. Eerder dit jaar zei de Europese Commissie al dat de Libische detentiecentra wat betreft de EU sluiten.

Frontex, het Europees grensbewakingsagentschap, meldde vorige maand dat het aantal mensen dat de oversteek op de 'Centrale Middellandse Zee-route' stijgt. De VN denkt dat dit jaar zo'n 1100 mensen op de route zijn verdronken.
De Hongaarse premier Viktor Orbán.

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1413126/libische-verdw...
jowi
1
De kans is groot dat die illegaal in Europa zwerven. Lijk naar Calais en Parijs (onder de viaducten). Daar verblijven er veel. Ze worden niet opgepakt omdat Frankrijk anders voor huisvesting, procedures ed moet zorgen. Dus laat ze maar lekker illegaal en roven voor hun eten.
DeZwarteRidder
1
quote:

jowi schreef op 20 september 2021 13:41:

De kans is groot dat die illegaal in Europa zwerven. Lijk naar Calais en Parijs (onder de viaducten). Daar verblijven er veel. Ze worden niet opgepakt omdat Frankrijk anders voor huisvesting, procedures ed moet zorgen. Dus laat ze maar lekker illegaal en roven voor hun eten.
Verreweg de meeste vluchtelingen willen naar Engeland omdat ze daar familie hebben en/of omdat ze daar geen burgerlijke stand hebben.
jowi
1
Vandaar dat het VK de bootjes vluchtelingen met een enkele reis ticket terug de zee opgestuurd.

Ik kan alleen maar zeggen ontmoedigen die vluchtelingen opvang want vanuit de hele wereld willen ze naar het beloofde land met gratis geld en voorzieningen.
haas
0
ook vluchtelingen..................................
==============================================================================
Verwaarloosde Roemeense leeuwen onderweg naar speciale opvang Friesland
Door JOSÉ HULSING

1 uur geleden
in BINNENLAND

NIJEBERKOOP - Zeven verwaarloosde Roemeense leeuwen zijn met speciaal transport onderweg naar Felida, de opvang voor grote katachtigen in het Friese Nijeberkoop.

De roofdieren zijn door de internationale dierenwelzijnsorganisatie Viervoeters gered uit de handen van een particulier. Die had volgens woordvoerder Marianne Michielen wel een vergunning om leeuwen te bezitten, maar hij hield de beesten onder erbarmelijke omstandigheden, „ongeschikt voor grote katachtigen.”

Vier Voeters kwam het zevental op het spoor door een optreden van leeuw Simba in een videoclip van een Roemeense artiest. Op sociale media gingen beelden rond waarop te zien was dat het dier verwondingen had. De dierenwelzijnsorganisatie, die de zeven leeuwen al langer in het vizier had, is in onderhandeling gegaan met de eigenaar. Hij stond zijn beesten uiteindelijk vrijwillig af.

Het konvooi komt, als alles volgens planning verloopt, binnenkort aan in Nijeberkoop. Volgens Michielen is dit de grootste groep leeuwen die in één keer naar de opvang in Nederland komt.

Nu u hier bent...
Nederland laat de anderhalve meter afstand los, ondertussen doet de coronapas zijn intrede en wachten we nog altijd op een nieuw kabinet. Onze journalisten zijn dag en nacht voor u in de weer. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws, stellen kritische vragen en brengen relevante achtergrondverhalen.

haas
0
het gebrekkig functioneren van de Overheid is op diverse gebieden de laatste 10 jaren.
Het begint zich te wreken en nu wil de overheid voor haar disfunctioneren hulp van burgers /bedrijfsleven
=================================================================
Opvangorganisatie COA vraagt opnieuw
om hulp aan hotels en vakantieparken
vanwege het nijpend tekort aan plekken
voor asielzoekers.In november 2020 deed
het COA een soortgelijk verzoek.

In de azc's zijn de ongeveer 30.000
opvangplekken vrijwel dagelijks gevuld.
Het tekort is er al maanden,onder meer
door de toename van asielzoekers en
gezinsherenigingen,maar vooral doordat
de doorstroom naar woningen stokt.Van
de 30.000 mensen in de azc's hebben er
zo'n 11.000 een verblijfsvergunning.

Als het bij hotels en parken niet lukt,
is crisisnoodopvang nodig.In dat geval
worden scholen en sporthallen gebruikt.
jowi
0
En zijn we al klaar voor de volgende stroom vluchtelingen. Zal me niet verbazen als er in de nabije toekomst een stroom Soedanezen aan de NL poort kloppen. Kan er nog wel bij zou ik zeggen. En zo rommelt het op vele plekken op deze mooie aardbol. Volop werk voor de wereldverbeteraars in ons land.
objectief
0
quote:

jowi schreef op 26 oktober 2021 22:18:

En zijn we al klaar voor de volgende stroom vluchtelingen.
Ja, we hebben geluk dat door het fantastische ECB beleid in 2020 de zuidelijke staten Italie en Spanje niet financieel in de problemen kwamen, anders hadden we het afgelopen jaar maandelijks wel 5.000 of meer immigranten er in Nederland bijgekregen.
asti
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 september 2021 06:30:

(...)

Maar laten we ons beperken tot de afschuwelijke trans-Atlantische slaventransporten in de periode van ca 1600 tot 1750 of zo, waarvan de Hollanders overigens maar 6% voor hun rekening namen.
(...)

Hoezo 'slechts' 6 procent? Dat is immens, voor zo'n klein land. Het komt neer op ongeveer een half miljoen mannen, vrouwen en kinderen, die de Hollanders voor hun rekening namen. In de zeventiende eeuw werden trouwens voor een periode bijna de helft van alle trans-Atlantische slavenexpedities door Hollanders georganiseerd. En de betrokkenheid was veel breder dan enkel transport.
Freemoneyforever
0
Meneer B. is, na negentien jaar in Nederland op gewelddadige wijze uitgezet naar Niger. Ondanks het doorlopen van een langdurige klachtenprocedure is er geen zicht op een compensatie voor de geleden schade en het opbouwen van een nieuw bestaan.

De uitzetting, die op 30 september 2020 plaatsvond, is zeer traumatisch geweest voor meneer B. Hij is met geweld naar de grond gebracht en er zijn handboeien, een beenband en tiewraps aangebracht die tijdens een groot deel van de reis om zijn gebleven.

Meer info:
meldpuntvreemdelingendetentie.nl/steu...
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1785 1786 1787 1788 1789 1790 1791 1792 1793 1794 1795 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,68  +4,89  +0,56%  15:02
 Germany40^ 18.145,20 +0,04%
 BEL 20 3.897,48 +0,17%
 Europe50^ 5.014,92 +0,13%
 US30^ 38.435,29 -0,18%
 Nasd100^ 17.555,87 +0,42%
 US500^ 5.073,89 +0,08%
 Japan225^ 38.146,26 +0,55%
 Gold spot 2.321,53 -0,02%
 EUR/USD 1,0687 -0,14%
 WTI 83,10 -0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,39%
ASMI +12,15%
NX FILTRATION +4,97%
RANDSTAD NV +3,93%
BESI +3,37%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,23%
ING -5,79%
WDP -2,43%
Avantium -2,17%
Eurocommercia... -1,87%