Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB: inflatie is tijdelijk, maar maak toch maar een Plan B

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 11 oktober 2021 13:39
    Terloops aangestipt, maar dit is inderdaad een behoorlijk groot probleem: hoe open is China echt voor buitenlands kapitaal?

    Is het een kwestie van geld ophalen en dan achteraf melden: nu mag dat bedrijf geen winst meer maken en dank U wel bonjour! Dat in certificaten maar geen echte aandelen beleggen is overigens niet het punt. Zeg 20 jaar geleden waren in Nederland de meeste bedrijven gecertificeerd en de meeste beleggers wisten dat niet en toch was het niet het grootste probleem.

    Heb wat Chinese aandelen en denk dat net zoals man zoek vrouw er soort van geld zoekt geld is met ergens een ontmoetingsplaats . Singapore zou weleens heel belangrijk kunnen worden, tenzij je dus heel negatief absoluut van andere markten gescheiden Chinese markt krijgt. Niemands belang maar goed politiek kan raar en wreed uitpakken.

    "Een belangrijk probleem van Chinese aandelen zijn de schimmige constructies die zijn opgetuigd om erin te kunnen beleggen. Chinese bedrijven kunnen technisch gezien geen aandelen aan buitenlanders verkopen. Ze kunnen dat omzeilen door entiteiten op te richten die gevestigd zijn op de Kaaimaneilanden en die een contract voor de winst hebben met de onderliggende onderneming in China. Uw aandelen Alibaba zijn dus in feite geen aandelen Alibaba, maar een belang in Alibaba Group Holding op de Kaaimaneilanden. Erg doorzichtig is dat niet, en het risico is niet denkbeeldig dat deze hele constructie instort"

    Gaarne aandacht van IEX voor deze materie.

    Groet, Jonas.
  2. forum rang 6 jonas 11 oktober 2021 14:21
    Zo zo meneer Objectief meent hier ook al de onderwerpen te bepalen?

    Stond toch echt iets zelfs met doorlink in naar deze materie.

    Ja ik weet dat je om een of andere reden je de taak hebt gegeven om D'66 achtig politiek correct schaduwmoderator te spelen.

    Maar A U B val mij er niet mee lastig.

    Overigens dat ECB met inflatie cijfers zit te manipuleren is zelfs een koe met een beetje verstand duidelijk. Net zoals het duidelijk is dat Klaas Knot gewoon een inhoudsloos en karakterloos ECB slaafje is.

    Groet, Jonas
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links