Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
voda
0
Advies van ING over Recticel
Beurshuis ING
Aandeel Recticel
Datum 12 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 22,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 12 oktober 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van ING voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 20,00 EUR naar 22,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
Recticel
REC
0,00%
opent niet. De FSMA houdt het aandeel geschorst tot er nieuws is van kandidaat-overnemer Greiner.

Merk op dat de handel in Recticel tot nader geschorst blijft. Daar is het wachten tot een reactie van de Oostenrijkse would-be overnemer Greiner op de zet die Recticel gisteren aankondigde. Daar heeft Greiner in theorie vijf dagen (nu nog vier dus) voor, zoals we gisteren in dit stuk schreven.

Even wachten op dat telefoontje uit Wenen dus ...

youtu.be/MTlSjRMx5Ic

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
ING over Recticel: 'Stroke of genius'

In reactie op de verkoop van de soepelschuimdivisie aan het Amerikaanse Carpenter, verhoogt ING zijn koersdoel voor Recticel
REC
0,00%
naar 22 euro, goed voor 50 procent opwaarts potentieel. 'Deze reactie van Recticel op een vijandige aanval van Greiner is een geniale inval', zeggen analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester.

'Recticel kan omgevormd worden naar een pure player op vlak van isolatie, een divisie met een superieure groei en hogere winstgevendheid'. De prijs die Recticel vangt voor de soepelschuimafdeling (656 miljoen euro) ligt ook hoger dan de laatste waardering die ING aan de divisie gaf (570 miljoen euro op 8 oktober).

22 euro
KOERSDOEL RECTICEL

Goed voor 50 procent opwaarts potentieel
Het toewijzen van kapitaal aan de isolatietak blijft de komende jaren cruciaal, schrijven de analisten. Recticel zal ook blijven deelnemen aan verdere consolidatie in de markt. 'Toch kunnen we een uitkering van een deel van de verkoopopbrengst aan aandeelhouders niet uitsluiten'.

Recticel blijft geschorst in afwachting van een reactie van Greiner.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ah...
voda
0
Euronext Brussel: If I were a Carpenter and you were a lady

ELLEN VERMORGEN
Vandaag om 12:44

In het meest besproken aandeel in Brussel is er geen handel. Recticel blijft geschorst in afwachting van een reactie van hoofdaandeelhouder Greiner op het soepelschuimhuwelijk met het Amerikaanse Carpenter.

If I were a carpenter
And you were a lady
Would you marry me anyway
Would you have my baby?

Bobby Darin - If I were a Carpenter (1973)
Kent u nog dat liedje van Bobby Darin? Het is de oorwurm op de Beleggenredactie
youtu.be/bjFRLOktHXo
nu Recticel
REC
0,00%
zijn soepelschuimdivisie verkoopt aan het Amerikaanse Carpenter. Door dat verstandshuwelijk houdt Recticel een ongewenste huwelijkskandidaat op afstand: de Oostenrijkse soepelschuimspecialist Greiner die met zijn ongevraagd bod van 13,5 euro met de billen bloot of in het beter Oostenrijks - mit nacktem Gesäß - staat.

Zelfverminking volgens sommigen, nu Recticel een van zijn twee sterke benen moet afzagen en we een mooi Belgisch bedrijfsonderdeel in buitenlandse handen zien vallen. Maar vanuit beleggersoogpunt een geniale zet, vinden analisten.

In een reactie op de deal met Carpenter verhoogt ING zijn koersdoel voor Recticel naar 22 euro, goed voor 50 procent opwaarts potentieel. 'Dit antwoord van Recticel op een vijandige aanval van Greiner is een stroke of genius', zeggen de analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester.

'Recticel kan worden omgevormd naar een pure player op vlak van isolatie, een divisie met een superieure groei en hogere winstgevendheid'. De prijs die Recticel vangt voor de soepelschuimafdeling (656 miljoen euro) ligt ook hoger dan de laatste waardering die ING aan de divisie gaf (570 miljoen euro op 8 oktober).

Het toewijzen van kapitaal aan de isolatietak blijft de komende jaren cruciaal, schrijven de analisten. Recticel zal ook blijven deelnemen aan verdere consolidatie in de markt. 'Toch kunnen we een uitkering van een deel van de verkoopopbrengst aan aandeelhouders niet uitsluiten'.

Voor een koersreactie na deze shakespeariaanse wending moeten we geduld oefenen. De FSMA wacht met de hervatting van de handel tot er een formele reactie is van Greiner. To be continued/Fortsetzung folgt.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...

voda
0
Advies van KBC Securities over Recticel
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Recticel
Datum 12 oktober 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 18,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 12 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 16,00 EUR naar 18,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Recticel
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Recticel
Datum 12 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 18,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 12 oktober 2021 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) verhoogd van "houden" naar "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 16,20 EUR naar 18,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Recticel
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Recticel
Datum 12 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 20,70 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 12 oktober 2021 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 18,20 EUR naar 20,70 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde Recticel zijn jaarresultaten.
voda
0
08:21
Greiner blijft bij zijn bod op Recticel

De Oostenrijkse groep Greiner blijf achter haar bod van 13,5 euro per aandeel op de Belgische rivaal Recticel
REC
0,00%
staan. Dat leert een persbericht. Dat bod, dat analisten van bij de aankondiging dit voorjaar als karig omschreven, gaat donderdag van start en loopt tot 17 december.

Greiner reageert zo op de tegenzet van Recticel, dat uit de handen van de Oostenrijkers wil blijven door zijn afdeling Engineered Foams - de tak waar Greiner in geïnteresseerd is - te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter.

In de mededeling omschrijft Greiner dat bod als 'zeer voorwaardelijk', want 'nog afhankelijk van een boekenonderzoek, goedkeuring van de aandeelhouders en de kartelinstanties'.

Bovendien claimt de Oostenrijkse chemiegroep dat haar bod ter waarde van 13,50 euro per aandeel eigenlijk overeenstemt met een ondernemingswaarde van 20,80 euro, op basis van de 'gebruikelijke waardering voor de divisies isloatie en bedding'. Dat zijn dus de twee afdelingen waar Greiner niet in geïnteresseerd is.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/gr...
voda
0
09:34
Recticel-handel wordt om 10 uur hervat
Nu de reactie van Greiner in de bus is, wordt de handel in Recticel om 10 uur hervat. Dat laat beurswaakhond FSMA weten.
Biobert
0
voda
0
Greiner: 'Ons bod op Recticel is op alle vlakken beter'

Axel Kühner, de CEO van het Oostenrijkse Greiner.
MICHAEL SEPHIHA
Vandaag om 12:17

Ondanks de tegenzet van Recticel verandert Greiner geen jota aan zijn bod op de Vlaamse groep. 'Ons bod is op alle vlakken beter', zegt Greiner-CEO Axel Kühner. 'Ik zou niet begrijpen waarom de Recticel-aandeelhouders de verkoop van Engineered Foams zouden steunen.'

Recticel kondigde maandag in een verrassende zet dat het zijn divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter wil verkopen. Die deal is een tegenzet tegenover het Oostenrijkse Greiner, dat in de Belgische schuimrubberproducent een interessante overnameprooi ziet.

Axel Kühner, de CEO van Greiner, toont zich niet in het minst uit het lood geslagen door de tegenzet van maandag van Recticel in de stellingenoorlog rond de Vlaamse groep. In een kort gesprek met De Tijd - voor de herneming van de handel in het Recticel-aandeel - blijft hij radicaal achter zijn bod staan. De tegenzet uit Evere? Die relativeert hij sterk.

Wat vindt u van het voorstel van Recticel rond de divisie Engineered Foams?
Axel Kühner: 'Het voorstel van Recticel en Carpenter is heel voorwaardelijk en in onze ogen verrre van bindend, in tegenstelling tot wat Recticel schrijft. Er moet nog een boekenonderzoek gebeuren, er is geen zekerheid dat de deal er daadwerkelijk komt en de aandeelhouders van Recticel moeten nog - op een nog onbepaalde datum - hun fiat geven.'

'Bovendien laat Recticel niet weten wat het zal doen met de eventuele opbrengst en de toekomst van de isolatiedivisie is onduidelijk. Ook over de tewerkstelling wordt met geen woord gerept. Wij hebben altijd gezegd dat we dit als een langetermijnproject zien.'

De deal van Recticel met Carpenter is nog heel voorwaardelijk en verre van binden, in tegenstelling tot wat Recticel schrijft.
AXEL KÜHNER
CEO GREINER

In uw reactie woensdag schuift u opeens een waarde van 20,8 euro per Recticel-aandeel naar voren. Hoe verklaart u het verschil met de 13,5 euro per aandeel van het bod?
Kühner: 'Wij bieden 13,5 euro per aandeel Recticel. Dat is de aandelenwaarde of de equity value. Maar als je rekening houdt met de ondernemingswaarde van de Recticel-groep - de beurswaarde plus de schulden, de enterprise value in het vakjargon - dan vertaalt Greiners bod zich naar 20,8 euro per aandeel.'

'Recticel stelt dat de verkoop van zijn divisie Engineered Foams 11,65 euro kan opbrengen. Maar dat is de ondernemingswaarde en eigenlijk wat misleidend. Een deel daarvan - wij kunnen niet weten hoeveel - bestaat uit schulden die aan die divisie verbonden zijn. De 656 miljoen die de deal kan opbrengen ligt wat ons betreft veel lager. Dat is niet wat de aandeelhouders van Recticel uiteindelijk zullen krijgen. Het eigenlijke bedrag ligt daar ver onder.'

Als je alle elementen naast elkaar legt - en rekening houdt met schulden en eventuele fiscale gevolgen van een uitzonderlijk dividend - dan is ons bod het beste van de twee. We voelen ons gesterkt in onze waardering van Recticel.'

Koopt u door het doorzetten van uw plannen niet gewoon tijd?
Kühner: 'Ik zou niet begrijpen waarom de algemene vergadering het voorstel van Recticel zou steunen. Op alle aspecten is ons bod beter.'

Bois Sauvage is voorlopig nog aandeelhouder van Recticel, maar u gaat die aandelen kopen. Kunt u de deal nog annuleren?
Kühner: 'Wij kunnen ons terugtrekken als Recticel tegenmaatregelen (counter measures) neemt. Als de deal met Carpenter doorgaat, zou dat het geval zijn. Maar we kunnen die voorwaarde ook laten vallen.'

De prijs van de Bois Sauvage-deal ligt hoe dan ook vast op 13,5 euro per aandeel?
Kühner: 'Inderdaad.'

Stel dat Greiner eind december aandeelhouder is van een Recticel dat een pure isolatiespeler is. Blijft u dan voor de lange termijn zitten?
Kühner: 'Isolatie is een nieuwe business voor ons, een interessante business gezien de almaar strengere isolatienormen. Maar het is te vroeg om ons daarover uit te spreken. We zullen op dat tijdstip de zaken bekijken en zien welke beslissing we nemen.'

www.tijd.be/ondernemen/bouw/greiner-o...
voda
0
Ondanks komst witte ridder wil Streiner Belgische piepschuimfabrikant Recticel inlijven
Van onze redacteur 15:50

Het Oostenrijkse plastic- en schuimbedrijf Greiner blijft hoop houden op de overname van Recticel, de Belgische fabrikant van isolatiematerialen. Greiner deed vorige week een vijandelijk bod op Recticel, maar dat bod werd afgewezen. Maandag maakte het Belgische bedrijf bekend zijn Engineered Foams-divisie (de divisie die stoelen en dashboards voor auto's maakt) aan het Amerikaanse Carpenter te zullen verkopen.

Met de verkoop van dat onderdeel, waarin de Oostenrijkers grote interesse hebben, ging Recticel ervan uit niet meer interessant te zijn voor Greiner. Recticel, dat ook een vestiging in het Gelderse Kesteren heeft, verklaarde vorige week zich voortaan uitsluitend te concentreren op isolatiematerialen.

Maar Greiner stelde donderdag zijn openbaar bod op de aandelen van Recticel te zullen handhaven. Het Amerikaanse Carpenter, met een omzet van €1,7 mrd een van de grootste producenten van schuimproducten ter wereld, wil de Engineered Foams-divisie voor €656 mln overnemen.

Belang van 27%
Greiner verwierf eerder dit jaar een belang van 27% in Recticel door voor €13,50 de aandelen van grootaandeelhouder Bois Sauvage over te nemen. Tegen dezelfde prijs lanceerden de Oostenrijkers vorige week officieel een vijandig bod op alle andere aandelen. Het bod ligt echter aanzienlijk onder de aandelenkoers waardoor het weinig kans van slagen heeft.

Greiner zegt al maanden dat het voor de lange termijn in Recticel is gestapt. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd is de kans echter groot dat de Oostenrijkers de aftocht zullen blazen zodra Engineered Foams is verkocht omdat het hen vooral om die divisie te doen was.

De Oostenrijkers verklaarden donderdag dat het bod van witte ridder Carpenter ‘voorwaardelijk’ is en afhankelijk is van een boekenonderzoek, goedkeuring van de aandeelhouders en goedkeuring van de regelgevende instanties. Ze blijven er dan ook bij dat hun bod van €13,50 per aandeel het beste voorstel is voor de aandeelhouders van Recticel.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1415770/ondanks-k...
voda
0
De kwartaal update:

www.recticel.com/nl/node/615

Home Newsroom Press releases Trading update 3e kwartaal 2021 - Sterke prestatie ondanks aanzienlijke kosteninflatie

Trading update 3e kwartaal 2021 - Sterke prestatie ondanks aanzienlijke kosteninflatie
Gereglementeerde informatie, Brussel, 29/10/2021 — 06:58 CET, 29.10.2021


Netto-omzet 3Q2021 stijgt van EUR 217,4 miljoen in 3Q2020 naar EUR 319,7 miljoen (+47,1%), waarvan +15,8% organische groei, +0,5% wisselkoerseffecten en een bijdrage van EUR 66,1 miljoen van FoamPartner
De netto-omzet over 9M2021 stijgt van EUR 591,6 miljoen in 9M2020 naar EUR 915,9 miljoen (+54,8%), waarvan +31,2% organische groei, +0,2% wisselkoerseffecten en een bijdrage van EUR 138,0 miljoen van FoamPartner
Netto financiële schuld: EUR 189,0 miljoen (30 juni 2021: EUR 206,6 miljoen)


Olivier Chapelle (CEO): "De positieve omzettrend tijdens 1H2021 zette zich voort in 3Q2021, aangedreven door de zeer sterke vraag naar Isolatie. De vraag naar Engineered Foams en Slaapcomfort heeft zich gestabiliseerd als gevolg van het aarzelend consumentenvertrouwen en de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen, die onder andere de autoproductie treffen.

Het aanbod en de prijzen van chemische grondstoffen stabiliseren zich, maar de volatiliteit blijft hoog gezien de recente sterke inflatie van de energiekosten, die onze leveranciers treft. Waar nodig passen onze commerciële teams de prijzen aan.

De integratie van FoamPartner in Engineered Foams verloopt volgens plan.

Het desinvesteringsproces van onze divisie Slaapcomfort ligt op schema. Het is de intentie om in 4Q2021 een overeenkomst te sluiten en de transactie af te ronden in de loop van 1Q2021.

De afronding van de overname van de isolatieplaatactiviteiten van Gór-Stal wordt sine die uitgesteld, aangezien de eigenaars ons onlangs hebben laten weten niet te willen doorzetten met de verkoop, onder verwijzing naar gewijzigde omstandigheden. Recticel zal alle beschikbare juridische stappen gebruiken om de overname af te dwingen en volledige schadevergoeding te verkrijgen."

VOORUITZICHTEN

Ondanks het dalend momentum in sommige eindmarkten als gevolg van een vertragend economisch herstel en disrupties in de bevoorradingsketen, bevestigt de Groep zijn verwachting van een aangepaste EBITDA tussen EUR 123 miljoen en EUR 133 miljoen voor het volledige boekjaar 2021, met inbegrip van de bijdrage van FoamPartner (9 maanden) en de daarmee verbonden synergieën.

Download Persbericht (PDF)
voda
0
14:26
Recticel: 'Ga niet in op bod van Greiner'
Recticel
REC
-1,23%
heeft zonet een memorie van antwoord gepubliceerd in een reactie op het bod van het Oostenrijkse Greiner van 13,5 euro per aandeel. Conclusie van deze turf van 31 pagina's: ga niet in op het bod.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/re...

www.recticel.com/recticel-replies.html
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Recticel
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Recticel
Datum 02 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 19,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 2 november 2021 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 18,00 EUR naar 19,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
voda
0
08:19
Greiner verwacht diepgaand Europees onderzoek naar eventuele fusie met Recticel

Het Oostenrijkse bedrijf Greiner, dat momenteel een overnamebod heeft lopen op schuimrubberfabrikant Recticel
REC 0,00% , geeft in een persbericht toelichting bij de houding van de Europese Commissie rond een eventuele fusie van Greiner en Recticel - in het geval het overnamebod zou slagen.

Greiner acht de kans dat 'een economisch redelijk pakket remediërende maatregelen' - lees: de verkoop van bepaalde onderdelen - tot een fase I-goedkeuring zal leiden. Het bedrijf heeft daarom besloten momenteel geen dergelijke maatregelen voor te stellen.

Uitsluitsel over de fase I-procedure krijgen we tegen 24 november, de datum die de Europese Commissie als voorlopige deadline heeft vastgesteld. Greiner denkt dat de kans klein is dat er een fase I-goedkeuring - een vlotte Europese goedkeuring - komt en verwacht dat er een fase II-onderzoek komt.

Greiner zal dan de opschortende voorwaarden die aan zijn bod vasthangen heroverwegen. Het lopende bod zou dan eventueel - als Greiner geen afstand doet van de opschortende voorwaarde van reglementaire fase I-goedkeuring - kunnen vervallen. Greiner is dan echter van plan om 'constructief met de Commissie' samen te werken om fase II-goedkeuring te verkrijgen en om een nieuw bod op Recticel uit te brengen.

Greiner lijkt dus niet van plan het op te geven, ook al speelt Europa het hard.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/kb...
voda
0
Advies van ING over Recticel
Beurshuis ING
Aandeel Recticel
Datum 16 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 22,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 16 november 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van ING voor Recticel blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 22,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
gulia
0
je kan GRATIS (zonder bankkosten) en op voorhand stemmen voor de komende algemene vergadering ivm de verkoop aan Carpenter op de website van Recticel via de information room (met LUMI).
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Recticel
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Recticel
Datum 18 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 20,70 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 18 november 2021 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor Recticel blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 20,70 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:21
Koers 11,700
Verschil -0,200 (-1,68%)
Hoog 11,840
Laag 11,700
Volume 16.080
Volume gemiddeld 56.568
Volume gisteren 36.047