Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Fugro moet op termijn weer dividendaandeel worden'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Lucia Rodenburg

Lucia Rodenburg is redacteur bij Belegger.nl/Beursduivel.be, IEX en IEXGeld.nl.

Meer over Lucia Rodenburg

Recente artikelen van Lucia Rodenburg

  1. mrt '23 Sif investeert groot: ‘Dit is een nieuwe fase in de industrie'
  2. feb '23 Wat kopen topbeleggers?
  3. dec '22 Weer lagere opening AEX na optimisme donderdag 1

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 oktober 2021 14:12
    Prachtig bedrijf, maar je wordt op de beurs afgerekend op resultaten. Dat is het enige wat er nog ontbreekt bij Fugro; solide winst.
    Het ze zelf op kunnen pikken voor nog € 2,80 (5,60) na de reversed split. Ik ga er van uit dat men deze lijn voort zet en dat het dividend inderdaad weer terug zal keren in 2023-2024. Met een koers van 12-15 euro.
  2. forum rang 4 tmaster 14 oktober 2021 14:56
    [Quote]Eerst brengen we de windsituatie in kaart met windboeien, daarna moeten we op de centimeter en een kwart graad nauwkeurig bepalen waar de windmolen precies moet komen te staan. Het hele traject kan wel vijf jaar duren. Eerst wordt een jaar lang de wind gemeten[/quote]

    Sorry maar dit is natuurlijk complete BS. Hiermee gaan ze vanuit dat de natuur of het klimaat exacte wetenschap is. De natuur doet wat hij wil. Tuurlijk zijn er op zee patronen en heb je bijvoorbeeld een straalstroom (boven de evenaar waait deze van West naar Oost, en onder de evenaar andersom) maar die straalstroom is meanderend. Nooit in een rechte lijn. deze bepaald ook oa waar hoge en lage druk gebieden komen te liggen en hoe vervolgens de wind waait. 1 jaar meten is leuk maar bij een stevige hogedruk blokkade op zee kan je weken lang of maanden een heel andere wind richting krijgen.
    Je kunt best een windroos maken uit gemiddelden maar daar uit kun je totaal geen conclusies trekken. Dan is het plaatsen op de kwart graad nauwkeurig ook behoorlijk onnodig of heeft totaal geen nut. Als je de meting een jaar later uitvoert kan het alweer anders zijn.
  3. Doordenker 14 oktober 2021 22:01
    Inderdaad BS. Wàt een opgeklopt verhaal, dat windmolens op de centimeter en graad nauwkeurig geplaatst moet worden o.b.v. meerjarig onderzoek. En generen die windboeien op het zee oppervlak wel de juiste informatie voor de installatie waarvan de rotorbladen op 100 meter en hoger draaien? Houd rekening met de heersende winden en de kruimotor zet o.b.v. Het windvaantje de rotorbladen telkens netjes op de wind. Je bent goed werk scheppend bezig Heine. Haha.

  4. Henk30 15 oktober 2021 15:57
    Helaas gelijk weer met de BS term gooien als er twijfel is, vogende keer andere term graag, en dat nog zonder de details te kennen.
    Korrekt:
    Het is inderdaad onzin lang in details te meten bij een spread / onzekerheid die veel groter is als de detailgraad van de meting. Dit is zo bij de absolute voorspelling van de windprofilen, korrekt dus.

    Daar gaat het echter niet over.
    Het gaat over de beslissing op enkele meter naar links of rechts binnen een raster, onafhankelijk van de basis van het windpatroon, onder de streep meer of minder te verwachten is.
    Het gaat over de 'delta' tussen die twee, sterk gekorreleerde waarden.
    Op die 'delta' is de spread veel kleiner, vooral op open zee.
    Daarbij is een precieze meting wel degelijk zinvol.

    Het gaat ook over de ondelinge invloed tussen de turbines.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links