Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: LINK staat klaar voor nieuwe opmars

Crypto TA update: LINK staat klaar voor nieuwe opmars

Vandaag bekijk ik het technische beeld van LINK. LINK is de token van het Chainlink platform, dat de mogelijkheid biedt om smart contracts op te maken die communiceren met externe data (tussen blockchains onderling of van buitenaf).

De LINK token bestaat sinds 2017 en in totaal zullen er 1 miljard tokens worden uitgebracht. 35% hiervan is uitgegeven in de ICO, de rest wordt uitgegeven als vergoeding voor het onderhouden van de blockchain of is in handen van het bedrijf achter het project, SmartContracts. Inmiddels zijn er ruim 450 miljoen tokens vrij in omloop.

Stijgende trend

LINK beweegt al jaren in een mooie opgaande trend. De hogere toppen en bodems die sinds 2019 worden gevormd, duiden op een aanhoudende vraag.

Nadat begin mei een nieuwe hogere koerstop werd neergezet, is de koers wat gaan corrigeren, maar wel netjes binnen de opgaande trend gebleven. 

LINK lijkt nu binnen deze opgaande trend weer een nieuwe hogere koersbodem te vormen. Zodra de correctieve fase van de afgelopen maanden wordt afgebroken, kan de stijgende trend weer worden opgepakt en worden hogere koersniveaus mogelijk.

Wachten op uitbraak

Op kortere termijn is een meer neutraal koersverloop zichtbaar. Per saldo is de koers de afgelopen maanden nauwelijks iets opgeschoten. Na de opleving van begin augustus is LINK wat gaan corrigeren, maar serieuze verkoopdruk is uitgebleven.

Deze correctie lijkt nu een hogere koersbodem op te gaan leveren. Wanneer de horizontale weerstand rond $35 wordt gebroken, zal het beeld verder opklaren en kan een aanval worden ingezet op het all-time high rond $53. Aangezien de lange termijn stijgende trend nog altijd intact is, sluit ik een doorbraak boven deze oude top zeker niet uit en mogen we op termijn ook hogere koersniveaus verwachten.

Het lange termijn technische beeld verzwakt echter wanneer zowel de stijgende fase als de steun van de bodem van juli rond $13,50 worden gebroken.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. guus1111 18 oktober 2021 12:29
    quote:

    Pomper schreef op 16 oktober 2021 01:49:

    LINK , nee doe maar niet,

    Beter is SOL

    Totale onzin. Had je beter in kunnen stappen toen ze een paar dubbeltjes kostten…
    Er zijn zo veel crypto met meer opwaarts potentieel. Maar goed, ik snap wel waarom je dit zegt…..je hebt zelf Sol….lol…
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links