Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: En dan op de valreep nog AEX 800

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 15 oktober 2021 20:22
    Ook ik kan het beursspel niet doorgronden, bizarre vreemde draaingen en schommelingen, niet getreurt; mijn porto staat stevig ath en mijn topspeler shelletje behoorde van de week weer bij de betere fondsen, tot 2x toe schreef hij van de week ook klimaatgroen; bam gaat 190 snellaadpalen voor de groener wordende reus instaleren, 2e bericht; shelletje gaat samen met renewi en vathenfall, uit compost, bruikbare bio diesel produceren, zon fonds heeft toch dik groen verdiend, vandaag werd de kaap van 21€ gerond; shell ging mega wel, als we echt een einde jaarsrally krijgen, gaat die am zakenbank gelijk krijgen, dan staat shell giga well op 25€, wat ik je brom!!
    Renewi stuiterde vandaag fors naar beneden, maar traditie getrouw vermeld iex niks, het is te meer vreemd voor hen die op de koperprijs letten!!
  2. Ibou 16 oktober 2021 11:10
    Het is niet helemaal onvoorstelbaar dat niet alleen ASML, zoals analisten al hadden geconcludeerd, maar gewoon het gros van de (grote) bedrijven die toeleveringsproblemen of oplopende kosten te verwerken krijgen, in de huidige chaotische en ontregelde wereldeconomie, deze meestal toch wel door kunnen berekenen aan hun klanten en aldus hun winstgevendheid op peil kunnen houden. Kleine bedrijven en de consument zijn dan de klos, tenzij ze aandelen hadden gekocht natuurlijk. Maar goed, daartegenover staat dat iedereen die wil werken, kan werken, dat is ook wel eens anders geweest.
    En die leveringsproblemen blijven niet eeuwig bestaan natuurlijk, evenals de hoge prijzen voor energie, met iedere geplaatst zonnepark of windpark neemt het marktaandeel van OPEC en Putin verder af. Wat niet wil zeggen dat de olie of gasprijs omlaag gaan, (die hebben hun praktische voordelen tov. de renewables die niet zomaar zijn weg te poetsen, de nadelen ook niet overigens), maar wel de gemiddelde energieprijs voor de consument.
    Maw; dat die 17 keer de winst weer terug komt op aarde is te voorspellen, maar dat betekent niet meteen dat de koersen met dezelfde factor meedalen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links