Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.124 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
voda
0
Europese beurzen sluiten verdeeld

Door ABM Financial News op maandag 11 oktober 2021
Views: 1.952

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa deden het maandag rustig aan, in aanloop naar de start van het nieuwe cijferseizoen.

De STOXX Europe 600 index sloot 0,1 procent hoger op 457,53 punten. De Duitse DAX daalde 0,1 procent op 15.199,14 punten. De Franse CAC 40 won 0,2 procent op 6.570,54 punten. De Britse FTSE eindigde 0,7 procent hoger op 7.146,85 punten.

"De Europese aandelenmarkten zijn de week moeizaam begonnen, waarbij de FTSE100 het beter deed dan omringende beurzen", zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets, die wees op de stijging van onder meer grondstoffenaandelen in Londen die de beurs daar aan een mooie winst hielpen.

De afgelopen week waren de financiële markten al in de weer met de gasmarkten. "In de komende weken zal dat vermoedelijk niet veel anders zijn", voorspelt marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

"Per saldo verwachten we slechts een bescheiden impact op de groei en inflatie van de huidige stijging van de energieprijzen", aldus CIO Mark Haefele van UBS. Het grootste risico noemt Haefele een strenge winter. Dan zullen de energieprijzen verder stijgen, de industriële productie worden verstoord en de economische groei "een grotere klap" krijgen, waarschuwt de CIO.

De WTI-olieprijs steeg maandag ruim 2 procent tot 81,25 dollar. Het termijncontract voor aardgas voor november werd op de Europese markt zo'n 4 procent goedkoper op 84,52 euro.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1572.

Macro-economisch was er maandag nauwelijks nieuws. Later deze week volgen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Beleggers zullen die ontleden om nieuwe aanwijzingen te vinden rond de taperplannen van de Fed.

Investment manager Simon Wiersma van ING wees verder op een andere grote centrale bank, de Bank of England, die ook steeds meer hint op een koerswijziging: "om de beleidsrente op korte termijn te verhogen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te beteugelen."

De Britse tienjaarsrente steeg tot 1,18 procent, terwijl de Duitse variant op -0,12 procent noteerde en daarmee het hoogste niveau in bijna zo'n vijf maanden.

Stijgers en dalers

In Frankfurt deden Siemens Energy, BMW en Daimler goede zaken met winsten van 2 tot 3 procent, terwijl HelloFresh 5 procent verloor. Nutsbedrijven RWE en E.ON verloren zo'n 3 tot 4 procent.

In Parijs was ArcelorMittal koploper met een koerswinst van ruim 4 procent. Renault steeg meer dan 3 procent.

Grondstoffenaandelen deden het maandag sowieso goed. TotalEnergies won zo'n 2 procent en in Londen stegen Shell en BP ook circa 2 procent dankzij de oplopende olieprijs.

De grootste dalers in de CAC 40 waren EssilorLuxottica en Carrefour, met verliezen van 2 tot 3 procent. Het Franse Auchan heeft onlangs concurrent Carrefour benaderd voor een overname en was bereid ongeveer 19 miljard dollar neer te tellen, maar de besprekingen om de marktleider van Frankrijk te creëren zijn vastgelopen op de voorwaarden, zo schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

In Londen presteerden ook de mijnbouwers goed. Zo won Anglo American zo'n 5 procent en BHP dik 3 procent. Aandelen van grondstoffenreus Glencore werden ook meer dan 3 procent duurder.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot tot een half procent in het groen. De Amerikanen vieren Columbus Day, waardoor de volumes lager liggen dan gebruikelijk. De Amerikaanse obligatiemarkten zijn vandaag wel gesloten.

Bron: ABM Financial News
voda
0
AEX verliest terrein
Ahold onder druk na adviesverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag gedaald. Bij een slot van 771,47 punten daalde de AEX 0,3 procent.

"Beleggers blijven zich zorgen maken over de hoge inflatie in combinatie met een afzwakkende groei. Ook de onrust bij de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande speelt nog altijd op de achtergrond. Een faillissement lijkt dichterbij te komen nu de vastgoedgigant vannacht opnieuw niet aan een couponbetaling van een obligatie kon voldoen", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx.

Voorlopig lijkt de AEX volgens hem te consolideren boven de steun op 755 punten. Gaat de index daaronder, dan is een diepere correctie niet uitgesloten.

Het Internationaal Monetair Fonds heeft dinsdag de groeiverwachting voor de wereldeconomie voor 2021 verlaagd van 6 tot 5,9 procent. Het IMF wees onder meer op de aanhoudende problemen in de aanvoerketen en de verspreiding van het coronavirus. Het belangrijkste is dan ook om voldoende mensen te vaccineren om mutaties van het virus tegen te gaan, aldus de organisatie.

Als de problemen in de aanvoerketen langer duren dan momenteel verwacht, is dit nadelig voor de inflatie-ontwikkeling, waarschuwde het IMF. De organisatie verhoogde de inflatieverwachting voor 2021 van 2,4 naar 2,8 procent.

De oplopende inflatie wordt deels veroorzaakt door de alsmaar stijgende olieprijzen. Die stegen maandag tot het hoogste niveau in zeven jaar op ruim 80 dollar. Een vat WTI-olie handelde dinsdag stabiel rond 80,55 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Amsterdam licht lager op 1,1538. Een zwakke ZEW-index had beperkte invloed, zag valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe.

De ZEW-index daalde in oktober voor de vijfde maand op rij. Daarmee komt de Duitse economie verder onder druk te staan in het vierde kwartaal, aldus Sammani.

Stijgers en dalers

Ahold Delhaize was de gebeten hond in de AEX, na een adviesverlaging van Goldman Sachs. Het aandeel was hekkensluiter met een verlies van meer dan 2 procent. Het aandeel is sinds eind 2019 meer dan 30 procent opgelopen, twee keer zo hard als de koersontwikkeling van sectorgenoten, en het aandeel heeft het koersdoel van de zakenbank inmiddels bijna bereikt. Voldoende aanleiding om het koopadvies in te trekken, aldus de zakenbank.

Just Eat Takeaway steeg bijna 2 procent. De maaltijdbezorger komt woensdagochtend met een kwartaalupdate. IMCD was met een plus van ruim 2 procent koploper in de AEX.

InPost ging in de AMX ruim 3 procent hoger, terwijl Fagron, dat woensdag ook de boeken opent, 2,5 procent steeg. KBC Securities verhoogde het advies op Fagron van Houden naar Kopen.

Basic-Fit was de grootste daler en leverde in de Midkap meer dan 2 procent in.

In de AScX was Sif de grootste stijger, met een winst van meer dan 3 procent. Met een verlies van ruim een procent belandden Accsys, Acomo en Pharming onderaan in de Smallcap-index.

Fastned leverde lokaal zo'n 5 procent in na het openen van de boeken. De omzet steeg op jaarbasis met 96 procent naar 3,2 miljoen euro. ING mikte vooraf ook op 3,2 miljoen euro. Fastned hield vast aan de doelstelling voor de bouw van ruim 45 laadstations in 2021, maar merkte ook op ruimte te zien om op 55 uit te komen.vDaarentegen werd de doelstelling voor het aantal te installeren laders verlaagd van 200 naar 160.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden rond het slot in Amsterdam rond de slotstanden van maandag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

Door ABM Financial News op dinsdag 12 oktober 2021
Views: 1.808

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag licht lager gesloten, omdat beleggers nog altijd niet gerust waren over de snelheid waarmee de prijzen stijgen en de risico's hiervan voor het monetaire beleid van de grote centrale banken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot dinsdag rond het middaguur een min van 0,1 procent op 455,00 punten. De Duitse DAX verloor 0,34 procent tot 15.14,87 punten. De Franse CAC 40 daalde 0,34 procent naar 6.548,11 punten. De Britse FTSE daalde 0,23 procent naar 7.130,23 punten.

"De luchtvaartsector zette de markt onder druk met IAG en Ryanair in negatief terrein nadat easyJet een verlies van iets meer dan 1,1 miljard pond voor het hele jaar meldde", zei Michael Hewson van CMC Markets. "De cijfers waren niet helemaal slecht maar de update laat zien met welke uitdagingen de sector kampt."

Vooral de Duitse ZEW-index over oktober was een punt van aandacht. De verwachtingsindex daalde in september al fors, en in oktober ging deze nog eens van 26,5 naar 22,3, waar door economen een stand van 24,00 was verwacht.

In de Verenigde Staten was het dinsdag met macro-economische publicaties rustig. Het vertrouwen in het kleinbedrijf over september daalde van 100,1 tot 99,1.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het groen op 80, dollar, terwijl voor een november-future Brent 83, dollar werd betaald, een stijging van 0, procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1540. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1557 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Franse bank Société Générale zal de retailactiviteiten fuseren met Crédit du Nord, hetgeen een verlies van 3.700 banen in de komende jaren met zich meebrengt. Société Générale sloot 0,7 procent lager.

EasyJet heeft in het afgelopen kwartaal het verlies fors teruggebracht en is positief gestemd over het komende boekjaar. Het aandeel verloor 3,5 procent. Ook andere luchtvaartmaatschappijen hadden het lastig. Air France-KLM verloor 1,4 procent.

Outokumpu heeft in het derde kwartaal meer winst behaald dan verwacht. Het aandeel steeg 5 procent in Helsinki.

In Londen daalden de mijnbouwersaandelen Anglo American, Antofagasta en BHP met 1 tot 2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven dinsdag rond het sluiten van Europa dicht bij huis. De S&P500 steeg 0,1 procent tot 4.365 punten en de Nasdaq klom 0,15 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Techfondsen trekken de kar op groen Damrak

Door ABM Financial News op woensdag 13 oktober 2021
Views: 4.435

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag hoger gesloten, nadat een hoger dan verwacht inflatiecijfer uit de Verenigde Staten de markt geen angst aanjoeg, mogelijk omdat het cijfer al enkele maanden ongeveer op hetzelfde niveau beweegt.

De AEX sloot 0,8 procent hoger op 777,52 punten. De Midkap-index steeg 0,1 procent naar 1.055,36 punten.

"Op jaarbasis is de Amerikaanse inflatie hoog, maar vergeleken met een maand geleden is de ontwikkeling toch gematigd", zei Fred van Deijck van Bustelberg Vermogensbeheer tegen ABM Financial News.

Het Amerikaanse inflatiecijfer voor september viel hoger uit dan verwacht op 5,4 procent, in plaats van 5,3 procent. Vooraf werd voorspeld dat een hoger dan verwacht cijfer de rentes zou laten stijgen en meer druk zou zetten op de Federal Reserve om zijn obligatie-opkopen sneller af te bouwen.

Maar wat er gebeurde was een herstelbeweging van de grote technologiefondsen die door de inflatie- en rentevrees een stap terug hadden gedaan. ASML, ASMI en Adyen eindigden bovenaan in de AEX.

Van Deijck wees ook op een bericht over Apple, dat naar verwachting tien procent minder iPhones kan maken dan eerder beloofd, door aanvoerproblemen van onderdelen. "Je kunt dat ook van de andere kant bekijken: er is zo veel vraag, dat ze de iPhones niet kunnen aanslepen", zei Van Deijck.

Een vergelijkbaar signaal gaf ook het Franse LVMH, waar de verkopen weer op het niveau van voor de coronacrisis liggen. "Mensen blijven te dure tasjes kopen", ook na de coronacrisis, concludeerde Van Deijck.

De financials, die het de afgelopen tijd juist goed hebben gedaan vanwege de verwachtingen van hogere rentes, leverden woensdag weer wat in.

Volgens Van Deijck is het trouwens ook zinnig om de inflatie niet puur als iets negatiefs voor de aandelenmarkt te zien. "We hebben jaren op een wat hogere inflatie gewacht, en moeten daar nu ook niet te bang voor zijn", zei hij. "Wel moet je kijken wat die betekent, qua risico's binnen je portefeuille, maar dat is een ander verhaal."

Verder trapten BlackRock en JPMorgan het Amerikaanse cijferseizoen af.

De euro sterkte aan, ondanks de hogere Amerikaanse inflatie. De euro/dollar noteerde op 1,1570. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1530 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1540 op de borden. De olieprijzen daalden licht.

Eerder op de dag bleek de industriële productie in de eurozone in augustus te zijn gekrompen, maar minder hard dan vooraf werd verwacht. En de Duitse inflatie van Duitsland steeg in september zoals voorspeld van 3,9 naar 4,1 procent.

Vanavond brengt de Federal Reserve nog de notulen van de laatste rentevergadering naar buiten.

Stijgers en dalers

De technologiesector trok de kar op het Damrak, herstellend van de stap terug die deze populaire en relatief dure aandelen de afgelopen weken hadden gedaan.

Halfgeleiderreuzen ASML en ASMI stegen 2,4 en 4,0 procent, betaalbedrijf Adyen werd 3,5 procent meer waard. Verzekeraars ASR Nederland en Aegon eindigden juist onderaan de lijst met verliezen van 1,8 en 2,9 procent.

Ook maaltijdbezorger Just Eat Takeaway verloor terrein na een kwartaalupdate. De ordergroei kalfde af. Het aantal verwerkte bestellingen groeide met 25 procent tot 266 miljoen, en dat was minder snel dan de 37 procent van het tweede kwartaal. ING rekende op 35 procent. Zowel ING als Degroof Petercam stelde dat de maaltijdbezorger tekort schoot, maar beide koopadviezen werden wel gehandhaafd. Het aandeel leverde 1,7 procent in.

In de AMX won Galapagos maar liefst 8,5 procent. "Dat is opvallend en er is geen duidelijk nieuws over. Maar je kunt wel zeggen dat de koers erg ver onder de intrinsieke waarde was komen te liggen", zei Van Deijck.

Aperam werd 1,3 procent meer waard, na een koersdoelverhoging van JPMorgan. Fagron daalde na een kwartaalupdate 0,6 procent. De omzet groeide minder dan verwacht en het resultaat zal dit jaar naar verwachting iets lager zijn dan een jaar eerder. Degroof Petercam verlaagde daarop het koersdoel met een euro tot 23,00 euro.

Kunstmestfabrikant OCI daalde 1,3 procent, ondanks enkele stevige koersdoelverhogingen.

Onder de kleinere aandelen won CTP 4,5 procent, maar daalde fietsenmaker Accell 4,6 procent.

Het lokaal genoteerde Envipco steeg ruim 9 procent. Het bedrijf kreeg orders binnen voor meer dan 300 recyclingmachines van leidende Amerikaanse supermarkten in Connecticut, waar de wetgeving over statiegeld is uitgebreid.

DPA Group, al langer een uitermate volatiel centenfonds, daalde maar liefst 60 procent. Het bedrijf is verkocht aan Gilde Equity Management.

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerden de Amerikaanse beurzen verdeeld, met winst voor de Nasdaq maar verliezen voor de Dow en de S&P.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 13 oktober 2021
Views: 2.279

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 460,39 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,7 procent op 15.249,38 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,8 procent op 6.597,38 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.141,82 punten.

De markt haalde woensdag steun uit sterke Chinese exportcijfers. Uit data van de Chinese overheid bleek dat de export in september op jaarbasis met 28,1 procent is gestegen, terwijl de import toenam met 17,6 procent.

Aandelenmarkten staan de afgelopen dagen onder druk door de angst voor inflatie, wat wordt aangewakkerd door stijgende energieprijzen en aanhoudende knelpunten in de aanvoerketen.

Beleggers proberen in te schatten welk effect dit zou kunnen hebben op de steun van centrale banken aan de economie en of de hogere kosten voor grondstoffen en energie de kwartaalcijfers voor het derde kwartaal zullen drukken.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Duitse inflatie in september op jaarbasis 4,1 procent bedroeg, tegen 3,9 procent in augustus. Daarmee is de inflatie wel lager dan de 5,4 procent in de VS.

"Op jaarbasis is de inflatie hoog, maar vergeleken met een maand geleden is de ontwikkeling toch gematigd", zei Fred van Deijck van Bustelberg Vermogensbeheer tegen ABM Financial News. Volgens Van Deijck is het trouwens ook zinnig om de inflatie niet puur als iets negatiefs voor de aandelenmarkt te zien. "We hebben jaren op een wat hogere inflatie gewacht, en moeten daar nu ook niet te bang voor zijn", zei hij. "Wel moet je kijken wat die betekent, qua risico's binnen je portefeuille, maar dat is een ander verhaal."

De industriële productie in de eurozone daalde in augustus met 1,6 procent en bleef met deze afname net onder de verwachte krimp met 1,7 procent.

De Britse industrie produceerde over augustus op maandbasis 0,8 procent meer bij een verwachte stijging van 0,2 procent. Op jaarbasis kwam de productie met een plus van 3,7 procent wel overeen met de prognose vooraf. De export en import van het land stond in de drie maanden tot en met augustus met respectievelijk 1,5 en 3,6 procent onder druk. De Britse economie groei in de meest recente ramingen in augustus met 0,4 procent, maar bleef met een krimp van 0,8 procent onder het niveau van februari 2020, net voordat de coronapandemie uitbrak.

De euro/dollar noteerde op 1,1570. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1526 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1527 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,2 procent lager.

Bedrijfsnieuws

SAP heeft na een sterk derde kwartaal de outlook nogmaals verhoogd. Het aandeel steeg circa 4,0 procent.

LVMH heeft in de eerste negen maanden een recordomzet van 44,2 miljard euro behaald, bijna de helft meer dan de 30,3 miljard euro een jaar eerder. Het aandeel won bijna 4,0 procent. Sectorgenoten Hermer International en Kering wonnen 2,7 en 1,5 procent.

In Parijs ging Capgemini ook 4,0 procent hoger, maar AXA was met een verlies van ruim 2,0 procent de sterkste daler.

In Frankfurt noteerde Porsche ruim 3,5 procent hoger, terwijl Puma ruim 2,5 procent steeg. Deutsche Bank bungelde met een verlies van ruim 4,0 procent onderaan.

In Amsterdam leverde Just Eat Takeaway 3,1 procent in na een teleurstellende kwartaalupdate. Techaandelen lieten een herstel zien, en dat pakte in de AEX goed uit, met fraaie winsten tot wel 4 procent voor halfgeleiderspecialisten ASML en AMSI en betaalbedrijf Adyen.

In Brussel was Galapagos koploper met een winst van 8,5 procent. Beurskenners moesten het antwoord schuldig blijven op de vraag wat de koers van het biotechbedrijf zo in beweging zette.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 4.342,41 punten en de Dow Jones index daalde 0,5 procent. Ook in de VS hadden techaandelen de wind in de rug en won de Nasdaq 0,3 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
AEX kleurt volledig groen
Sentiment oogt weer prima.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met fraaie winst gesloten, zonder verliezers in de AEX.

De hoofdindex steeg 1,7 procent tot 790,84 punten, terwijl de AMX een winst van 0,7 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 1,6 procent.

Daarmee trok het Damrak zich op aan het licht hogere slot van Wall Street, nadat de S&P 500 na drie opeenvolgende dagen van verliezen woensdagavond hoger sloot, ondanks hoger dan verwachte inflatiedata en de bevestiging dat de Fed zijn obligatie-opkoopprogramma waarschijnlijk half november gaat afbouwen.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING heeft het iets hoger dan verwachte inflatiecijfer in de VS de kans vergroot dat de Fed eerder dan verwacht de beleidsrente zal verhogen. "Nu schatten beleggers de kans op een verhoging van de beleidsrente voor het einde van volgend jaar nog laag in", zei hij.

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International sprak van een positieve handelsdag met stijgende koersen, meevallende macrocijfers uit de VS en uitstekende cijfers van met name Amerikaanse financials. De vermogensbeheerder ziet vooral kansen in de techfondsen die recent behoorlijk zijn gedaald, maar nu weer aan een opmars bezig zijn. Hij verwacht daarnaast dat de Europese financials, in lijn met de resultaten van sectorgenoten uit de VS, ook mooie cijfers zullen laten zien. Van Eerden verwacht dat de beurzen tot eind van dit jaar nog een stuk zullen stijgen.

Klik hier voor: vooral techfondsen bieden kansen

In Europa stonden donderdag geen richtinggevende macrocijfers geagendeerd. Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de VS het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 36.000 tot 293.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 318.000 aanvragen. Daarmee staat het aantal nieuwe aanvragen op het laagste punt sinds 14 maart 2020. Toen ging het om 256.000 aanvragen.

De producentenprijzen zijn in september met 0,5 procent gestegen, in vergelijking met een stijging van 0,7 procent in de voorgaande maand. Economen rekenden voor september op een plus van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1588. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1591 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1592 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen. Energiebureau IEA verhoogde daarnaast zijn verwachtingen voor de vraag naar olie voor dit jaar met 170.000 vaten per dag en voor 2022 met 210.000 vaten per dag.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 24 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Adyen met een winst van 4,4 procent. ASML steeg 3,9 procent, Besi won 3,7 procent, terwijl ASMI 2,0 procent aandikte. Aegon sloot vlak.

ArcelorMittal won 3,0 procent na een koopadvies van Credit Suisse.

AkzoNobel herstelde van eerdere verliezen en sloot zelfs 0,3 procent hoger. Akzo kreeg een negatief rapport van Jefferies om de oren. Het advies ging van Kopen naar Underperform en het koersdoel van 120,00 naar 84,00 euro.

In de AMX ging AMG aan kop met een winst van 2,8 procent. Arcadis steeg 2,6 procent, terwijl Alfen 2,4 procent won. PostNL verloor 2,2 procent en SBM Offshore daalde 1,7 procent.

Onder de kleinere aandelen ging CM.com aan kop. Het aandeel won 5,2 procent. Acomo was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler.

De koers van TomTom daalde na een kwartaalupdate aanvankelijk stevig, maar eindigde uiteindelijk in het groen met een winst van 4,2 procent. TomTom heeft in het derde kwartaal een meevallende omzet behaald bij de consumententak, maar die bij Automotive viel wat tegen, zo zag analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux. Ook moest TomTom de outlook voor 2021 neerwaarts aanscherpen. Echter die bijstelling was al door de analistenconsensus verwacht en was daarom volgens ING niet een heel grote verrassing.

Het lokaal genoteerde Roodmicrotec won 7,0 procent na cijfers.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,4 procent hoger op 4.425,48 punten. De Dow Jones index steeg 1,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,5 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Door ABM Financial News op donderdag 14 oktober 2021
Views: 1.949

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd, meeliftend op het positieve sentiment op Wall Street waar de resultaten van de Amerikaanse grootbanken goed werden ontvangen.

De Stoxx Europe 600 index sloot 1,2 procent hoger op 465,92 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 1,4 procent op 15.462,72 punten. De Franse CAC 40 steeg 1,3 procent bij een slotstand van 6.685,21 punten. De Britse FTSE won donderdag 0,9 procent en steeg naar 7.207,71 punten.

"De zorgen over de energieprijzen en inflatie zijn wat afgezwakt, hoewel dit mogelijk van korte duur is, gezien de stijging van de gasprijzen vandaag", aldus analist Josh Mahony van IG.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets wees ook op de alsmaar stijgende olie- en gasprijzen, die druk zetten op aan energie gerelateerde sectoren, die gedwongen worden om in de productie te snijden door de sterk oplopende kosten en tekorten. Hewson wees onder meer op het nieuws dat de Belgische zinkspecialist Nyrstar zijn productie met 50 procent terugschroeft bij drie van zijn fabrieken in Europa.

Een vat WTI-olie kostte een half procent duurder rond 81 dollar, terwijl het termijncontract voor gas, de Dutch TTF, met 9 procent steeg naar 102,26 euro.

Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde in zijn maandrapport dat de huidige energiecrisis de vraag naar olie met 500.000 vaten per dag kan verhogen. Ook verhoogde het IEA de verwachte groei van de vraag naar olie in 2021 en 2022.

Verder werd donderdag bekend dat de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week met ruim 6 miljoen zijn gestegen.

De euro/dollar handelde rond het Europese slot op 1,1588. Valuta-analist Ima Sammani van Monex Europe wees verder op de verdere daling van de Turkse lira na het nieuws dat drie leden van de Turkse centrale bank zijn ontslagen door president Erdogan. De lira handelde rond 0,1088 dollar.

Bedrijfsnieuws

Delivery Hero heeft bezorgingsdienst Hugo overgenomen, waarmee het zijn positie in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied uitbreidt. Het aandeel daalde circa een half procent.

In Frankfurt vielen verder Siemens en SAP in positieve zin op, met plussen van zo'n 3 procent. Nutsbedrijven E.ON en RWE behoorden tot de dalers in de DAX en verloren tot een procent.

In Parijs stond sectorgenoot Engie onder druk, met een verlies van een procent. ArcelorMittal was koploper in de CAC, met een plus van ruim 3 procent.

In Londen gingen mijnbouwers en grondstoffenaandelen aan kop. Antofagasta, Glencore, Anglo American, Rio Tinto en BHP wonnen 3 tot 4 procent.

Financials eindigden ook het groen na de sterke kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken. Société Générale, ING en Deutsche Bank wonnen rond één procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa duidelijk in het groen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Video: AEX volgt perfecte scenario
Vizier op 804 punten volgens Roelof-Jan van den Akker van ING.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX Index geeft invulling aan het perfecte scenario. Dit zegt technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

"De krachtige stijging aan het einde van de week geeft meer en meer bevestiging van de verwachting dat de AEX Index een hele belangrijke bodem gemaakt heeft met het dieptepunt vorige week 6 oktober op 751,06 punten."

Het is volgens Van den Akker nog maar een kleine stap richting de weerstandszone op 800 tot 803 punten en de top op 804,47 punten, toen op 17 september, exact op de september expiratie.

"We verwachten dat de zone 803-804,47 punten vooralsnog te sterk is en de pull-back richting de solide steunzone 777,50 en 773 punten als een zegen beschouwd moet worden en als koopmoment voor de AEX."

Indien de koers er toch voor kiest om boven de weerstand 803-804,47 te sluiten dan wordt de uptrend vervolgd en zou een versnelling in deze stijgende trend verwacht mogen worden, richting de bestaande koersdoelen 855 en 900 punten. Deze zouden dan in het vierde kwartaal van dit jaar binnen dit scenario gehaald moeten worden.

Van den Akker merkte wel op dat de cruciale steunlijn op 765 punten en de september maandslotkoers op 771,79 punten niet meer neerwaarts doorbroken mogen worden.

Klik hier voor: AEX volgt perfecte scenario

youtu.be/q-J-MMelXCA

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
AEX blijft net onder record
Index weer boven 800 punten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is goed geluimd het weekend ingegaan. Bij een slot van 800,41 punten steeg de AEX index vrijdag 1,2 procent. Op weekbasis steeg de index 3,7 procent.

Daarmee is de hoofdindex op het Damrak bijna helemaal hersteld van het recente koersverlies en komt het record van 800,61 punten van 23 september snel in zicht.

"De krachtige stijging aan het einde van de week geeft meer en meer bevestiging van de verwachting dat de AEX Index een hele belangrijke bodem gemaakt heeft met het dieptepunt vorige week 6 oktober op 751,06 punten", zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets vrijdag tegen ABM Financial News.

"We verwachten dat de [weerstands]zone 803-804,47 punten vooralsnog te sterk is en de pull-back richting de solide steunzone 777,50 en 773 punten als een zegen beschouwd moet worden en als koopmoment voor de AEX."

Breekt de AEX toch door de weerstandszone, dan kan de index dit kwartaal verder stijgen richting koersdoelen van 855 en 900 punten, volgens Van den Akker.

Beleggers zijn onder meer positief over het net gestarte cijferseizoen. Deze week kwamen de grote Amerikaanse banken met hun resultaten over het derde kwartaal en die waren beter dan verwacht.

Op macro-economisch vlak was er vrijdag aandacht voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die een onverwachte stijging van 0,7 procent in september lieten zien. Verder bleek het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan gedaald tussen eind september en half oktober.

De Empire State index, die de ontwikkeling in de industrie in de regio New York weergeeft, daalde tussen september en oktober van 34,3 tot 19,8.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees nog op de stijging van bitcoin, die vrijdag op ruim 60.000 dollar noteert. "Het lijkt vrijwel zeker dat [toezichthouder] SEC de eerste bitcoin ETF zal toestaan, wat een bijzonder moment is voor de crypto gemeenschap die al sinds 2018 hierop wacht", aldus de marktanalist.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1599. Een vat WTI wordt vrijdag opnieuw duurder en kost nu ruim 82 dollar.

Stijgers en dalers

Just Eat Takeaway steeg vrijdag bijna 7 procent en ging daarmee aan kop. Cat Rock heeft zijn belang in de maaltijdbezorger vergroot naar 5,93 procent. Besi en Prosus stegen zo'n 2 tot 3 procent.

Royal Dutch Shell profiteerde van de hogere olieprijs en een koersdoelverhoging door Berenberg en won 2 procent. Volgens analist Henry Tarr zijn olie-aandelen momenteel erg goedkoop en zullen de analistenconsensussen de komende periode worden verhoogd om de oplopende olieprijs mee te nemen. "Brent noteert momenteel boven de 80 dollar per vat en de Europese gasprijs en de Aziatische spotprijs voor LNG naderen recordniveaus", aldus de analist.

De verliezen in de AEX waren zeer beperkt. Unilever en Wolters Kluwer verloren maar 0,1 procent en ook Heineken daalde fractioneel.

In de AMX won Basic-Fit ruim 4 procent na positieve rapporten van ING en Morgan Stanley. In beide rapporten werd het koersdoel voor de uitbater van fitnessclubs verhoogd.

Air France-KLM was koploper in de Midkap met een winst van meer dan 4,5 procent. De Verenigde Staten laten vanaf begin november gevaccineerde reizigers uit de EU toe, waarop KLM besloot om op meer Amerikaanse bestemmingen te gaan vliegen.

Fagron en Galapagos stonden onderaan in de AMX, met verliezen van 1 tot 2 procent.

Onder de kleinere aandelen won CM.com circa 4 procent en TomTom zelfs meer dan 5 procent. Donderdag daalde TomTom na een kwartaalrapport aanvankelijk nog, maar gedurende de handelsdag werd de weg omhoog hervonden en die trend zette ook vandaag door. De verliezen in de AScX beperkten zich tot ruim een procent voor Lucas Bols en Vivoryon. Brunel daalde een half procent.

Het lokaal genoteerde Beter Bed verloor bijna 4 procent na cijfers. Volgens Degroof Petercam waren de resultaten echter beter dan verwacht.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Amsterdam noteerden de Amerikaanse beurzen tot ruim een half procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 15 oktober 2021
Views: 1.632

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 469,39 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,8 procent op 15.587,36 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,6 procent op 6.727,52 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.234,03 punten.

Europese aandelenmarkten zagen zich vrijdag met name gesteund door reis-, energie- en bankaandelen. Daarbij steeg de FTSE 100 index naar zijn hoogste niveau in 19 maanden, na de versoepeling van de testregels voor het coronavirus voor reizigers. De energiesector steeg vanwege de hoge olieprijs, terwijl de financials stegen na sterke winsten bij Amerikaanse banken.

"Na een schokkerig begin van de week lijken de aandelenmarkten overtuigd te raken dat bedrijven winst kunnen blijven maken, ondanks de gecombineerde druk van hogere energieprijzen en verstoringen in de toeleveringsketen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Er lijkt nog steeds een element van zelfgenoegzaamheid onder investeerders te zijn dat stijgende energieprijzen niet zullen leiden tot een golf van vraagvernietiging, terwijl de haperingen in de aanvoerketen ook tot hogere prijzen leiden", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag in Europa bekend dat de export van de eurozone in augustus op jaarbasis met 18,2 procent is gestegen, terwijl de import steeg met 26,6 procent.

De inflatie van Frankrijk kwam in september uit op 2,2 procent op jaarbasis, een versnelling in de prijsstijging voor consumentenproducten ten opzichte van augustus. Op maandbasis trad er een vertraging op met een plus van 0,2 procent tegen 0,6 procent in augustus.

De euro/dollar noteerde op 1,1599. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1597 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1594 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,3 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hugo Boss steeg ruim 1,0 procent, nadat het concern zijn doelstellingen voor 2021 verhoogde, na sterke resultaten over het derde kwartaal, waarbij de omzet en winst de resultaten van voor de uitbraak van de coronaviruspandemie overtrof.

OVHcloud steeg gedurende zijn eerste handelsdag in Parijs met ruim 6,0 procent. De Franse cloud serviceprovider had zijn IPO geprijsd op 18,50 euro per aandeel, wat aan de onderkant was van de eerder afgegeven indicatieve bandbreedte van 18,50 tot 20,0 euro.

In Parijs ging Renault aan kop met een winst van ruim 3,0 procent, EssilorLuxottica steeg 2,5 procent, terwijl Danone een procent daalde. Pernod Ricard leverde een half procent in.

In Frankfurt was RWE met een winst van ruim 4,0 procent de sterkste stijger van de hoofdfondsen. HelloFresh steeg 4,0 procent. Bouwbedrijf Henkel was met een verlies van een procent de sterkste daler.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent hoger op 4.466,68 punten. De Dow Jones index steeg 0,9 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,5 procent in het groen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
AEX weer richting 800 punten na goede start cijferseizoen

Door ABM Financial News op vrijdag 15 oktober 2021
Views: 2.585

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is deze week flink gestegen. Bij een slot van 800,41 punten op vrijdag, sloot de AEX op weekbasis 3,7 procent hoger. Daarmee sloot de index maar net onder het record van 800,61 punten in september. Vorige week sloot de hoofdindex op 772,05 punten.

Daarmee is de hoofdindex op het Damrak bijna helemaal hersteld van het recente koersverlies en komt de piek van iets meer dan 800 punten van 23 september weer in zicht.

Vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International wees onder meer op de uitstekende cijfers van met name Amerikaanse financials. De grootbanken uit de VS openden deze week als eerste de boeken over het derde kwartaal en stelden over het algemeen niet teleur.

Van Eerden verwacht dat de Europese financials, in lijn met de resultaten van sectorgenoten uit de VS, ook mooie cijfers zullen laten zien. De vermogensbeheerder rekent er ook op dat de beurzen tot eind van dit jaar nog een stuk zullen stijgen.

Inflatie dwingt Fed tot ingrijpen

Met de start van het cijferseizoen hadden beleggers deze week iets anders om zich op te richten dan alleen de stijgende energieprijzen en hoge inflatie. Toch waren inflatiecijfers uit de Verenigde Staten deze week niet mals.

De consumentenprijzen bleken in de maand september gestegen met 5,4 procent op jaarbasis, waarbij de energieprijzen met 25 procent toenamen. Er was gerekend op een inflatie van 5,3 procent, gelijk aan augustus.

De kerninflatie kwam op jaarbasis op 4,0 procent uit. Verder stegen ook de producentenprijzen in de VS in september, hoewel op maandbasis minder sterk dan voorzien.

"Een iets hoger dan verwacht inflatiecijfer in de VS heeft de kans vergroot dat de Fed eerder dan verwacht de beleidsrente zal verhogen", concludeerde investment manager Simon Wiersma van ING dan ook.

"De Fed zal een aanhoudend hoge inflatie met een hogere rente willen afremmen", aldus Wiersma. "Maar als de Fed de beleidsrente verhoogt, remt ze daarmee niet alleen de inflatie maar ook de economische groei."

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, bleek deze week opnieuw dat het opkoopprogramma van de centrale bank mogelijk vanaf november wordt afgebouwd. Met een tempo van 15 miljard dollar per maand wat veel beleidsmakers van de Fed opperden in de notulen, zou het opkoopprogramma medio 2022 compleet zijn afgebouwd.

Aanhoudende problemen aanvoerketen probleem voor inflatie

Van invloed op de hoge inflatie zijn de aanhoudende problemen in de mondiale aanvoerketen.

Als die langer duren dan momenteel verwacht, is dit nadelig voor de inflatie-ontwikkeling, waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds deze week. De organisatie verhoogde de inflatieverwachting voor 2021 dan ook van 2,4 naar 2,8 procent en werd iets negatiever over de verwachte groei van de wereldeconomie.

De oplopende inflatie wordt deels veroorzaakt door de alsmaar stijgende olieprijzen. Die stegen deze week tot het hoogste niveau in zeven jaar. Na kort respijt zijn ook de gasprijzen deze week weer gestegen.

Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde in zijn maandrapport dat door de huidige energiecrisis de vraag naar olie met 500.000 vaten per dag kan toenemen. Daarbij verhoogde het IEA de verwachte groei van de vraag naar olie in 2021 en 2022. Dat deed de OPEC in zijn maandrapport ook.

De WTI-olieprijs steeg deze week ruim 3 procent en noteerde vrijdag op meer dan 82 dollar. Het termijncontract voor aardgas, TTF, noteerde vrijdag op 93,50 euro, nadat donderdag nog een prijs van 102 euro werd bereikt.

"Door aanhoudende energietekorten zal de vraag naar olie aanhouden en verwachten we opwaartse winstbijstellingen van oliebedrijven. Daarom hebben we de weging van aandelen uit de sector energie in onze beleggingsstrategieën vorige week verhoogd naar overwogen", aldus Wiersma van ING.

De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1601 en daarmee op weekbasis licht hoger.

Stijgers en dalers

In de AEX gingen Adyen en ArcelorMittal deze week ruim 10 procent hoger. ArcelorMittal staat er goed voor richting de publicatie van de derdekwartaalcijfers, waarin het staalbedrijf vermoedelijk meer winst heeft behaald. Credit Suisse ziet een aantrekkelijk instapmoment en plaatste het aandeel op de kooplijst.

IMCD won 9,4 procent. Signify profiteerde van een koopaanbeveling van Kepler Cheuvreux en steeg op weekbasis 6,7 procent.

Ahold Delhaize was de gebeten hond in de AEX, na een adviesverlaging van Goldman Sachs. Het aandeel was hekkensluiter met een verlies van meer dan 4,0 procent en naast Aegon de enige daler deze week. Goldman verlaagde het advies van Ahold omdat het aandeel het koersdoel van de zakenbank inmiddels bijna heeft bereikt.

De kwartaalupdate van Just Eat Takeaway.com viel aanvankelijk niet in de smaak, maar richting het eind van de week wist de maaltijdbezorger op te krabbelen en won 5,0 procent. Cat Rock vergrootte zijn belang in Just Eat Takeaway naar 5,93 procent, bleek uit een melding van de Amerikaanse toezichthouder SEC.

In de Midkap profiteerden AMG en Aperam net als ArcelorMittal van de hogere grondstofprijzen, met winsten van 7 tot bijna 10 procent op weekbasis.

Fagron steeg zo'n 4 procent na een kwartaalupdate. In het derde kwartaal steeg de omzet minder dan verwacht en Fagron verwacht dat het REBITDA resultaat aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 118 tot 124 miljoen euro zal uitkomen. KBC plakte afgelopen week een koopadvies op het aandeel. Volgens de analisten is het aandeel Fagron de afgelopen periode te hard afgestraft.

SBM Offshore was de sterkste daler in de AMX met een verlies van ruim 5 procent op weekbasis.

Bij de smallcaps steeg NSI bijna 5 procent na cijfers die conform de verwachting waren. CTP ging aan kop met een winst van 13,9 procent. terwijl Avantium de grootste daler was, met een min van 4 procent.

TomTom steeg ruim 10 procent op weekbasis. In het derde kwartaal viel de omzet mee bij de consumententak, maar viel die bij Automotive viel wat tegen, volgens analisten. Ook moest TomTom de outlook voor 2021 neerwaarts aanscherpen, maar dat was volgens marktkenners geen verrassing.

Het lokaal genoteerde RoodMicrotec ging deze week net gee. 6 procent hoger na cijfers. Fastned steeg 2,3 procent openen van de boeken.

Beter Bed won 2,7 procent op weekbasis na het publiceren cijfers. Volgens Degroof Petercam waren de resultaten beter dan verwacht. Vrijdag leverde het aandeel wel in.

Envipco won deze week 14 procent. Het bedrijf kreeg orders binnen voor meer dan 300 recyclingmachines van leidende Amerikaanse supermarkten in Connecticut, waar de wetgeving over statiegeld is uitgebreid.

Bron: ABM Financial News
voda
0
AEX eindigt in het rood
Philips levert in na outlookverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten, maar heel spannend was het allemaal niet.

De AEX daalde een half procent naar 796,74 punten. En dat terwijl de hoofdgraadmeter voor het weekend nog in de buurt kwam van zijn recordstand van ruim 800 punten.

Vanochtend waren er eerst al negatieve geluiden uit China. Het Chinese bruto binnenlands product steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden echter gerekend op een groei van 5,1 procent, na een plus van 7,9 procent in het tweede kwartaal.

De Chinese industrie liet een groeivertraging in september zien tot 3,1 procent, maar de detailhandelsverkopen stegen wel in een hoger tempo.

De trage groeicijfers herinneren de markt eraan dat China aan momentum verliest, aldus CIO Edward Park van Brooks Macdonald. Maar het laat ook zien hoe de energiecrisis en de verstoringen in de aanvoerketen de mondiale groei raken, vindt hij.

"Wij gaan er momenteel niet vanuit dat de afkoeling van de Chinese economie al te problematische vormen aanneemt", aldus econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen.

In de VS bleek de industrie in september minder te hebben geproduceerd, maar steeg het vertrouwen onder huizenbouwers in oktober wel weer.

De euro/dollar handelde op 1,1603 en WTI-olie werd iets duurder rond 82,50 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX eindigden de meeste fondsen lager. IMCD en Besi wisten er plussen van 0,8 en 0,7 procent uit te persen.

De grootste dalers waren Signify, Philips en Unibail-Rodamco-Westfield met verliezen van 3 tot 4,5 procent.

Philips rekent voor 2021 inmiddels op een lage enkelcijferige vergelijkbare omzetgroei met een "bescheiden" verbetering van de aangepaste EBITA-marge. Philips rekende eerder nog op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent en een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 basispunten. De outlookverlaging was volgens analisten geen heel grote verrassing.

In de AMX ging Flow Traders, dat vaak profiteert van marktvolatiliteit, aan de leiding met een koerswinst van 1,8 procent. JDE Peet's won 1,2 procent.

Alfen en Galapagos leverden 2,8 en 3,8 procent in.

Bij de smallcaps viel de koerswinst van Ordina op. Het aandeel steeg 6,7 procent zonder nieuws. Wel noemde de bekende beursgoeroe Geert Schaaij van Beursgenoten Ordina als interessante 'fallen angel', net als koffiebedrijf JDE Peet's.

Nedap steeg daarnaast 2,3 procent, en Wereldhave en Pharming daalden 2,9 en 4,0 procent.

Tussenstand Wall Street

Bij het klinken van de slotgong op het Damrak noteerden de Amerikaanse beurzen rond de slotkoersen van vrijdag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

Door ABM Financial News op maandag 18 oktober 2021
Views: 1.936

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager geëindigd, onder druk van zwakke macrodata uit China. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,5 procent op 467,04 punten. De Duitse DAX daalde 0,7 procent tot 15.474,47 punten, de Franse CAC 40 gaf 0,8 procent prijs op 6.673,10 punten en de Britse FTSE 100 leverde 0,4 procent in bij een slot van 7.203,83 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het een glansloos begin van de week, waarbij het optimisme van eind vorige week plaats maakte voor zorgen dat de stijgende energieprijzen zich gaan vertalen in een zwakkere economische groei. En dat terwijl centrale banken hun monetaire verruiming gaan inperken om de hoge inflatie het hoofd te bieden.

Groeidata uit China vielen de markt maandag tegen. Het Chinese bruto binnenlands product steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 4,9 procent. Economen hadden gerekend op een groei van 5,1 procent. In het tweede kwartaal groeide de Chinese economie nog met bijna 8 procent.

"We zitten in een mid-cyclische vertraging", zei marktstrateeg David Chao van Invesco over de Chinese economie. Maar, zo benadrukte de marktkenner, "de Chinese overheid heeft veel instrumenten om de economie een impuls te geven."

De Chinese cijfers voeden volgens analisten van Monex Europe de aanhoudende zorgen over de aanvoerketen.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig in Europa. De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1603. Een vat WTI-olie werd iets duurder rond 82,60 dollar.

Bedrijfsnieuws

Philips stond onder druk na een outlookverlaging, die volgens analisten echter niet heel verrassend was. Het aandeel daalde ruim 3 procent in Amsterdam.

Ook Umicore verlaagde de outlook, waarop het aandeel in Brussel bijna 4 procent verloor.

In Frankfurt ging HelloFresh aan de leiding met een plus van zo'n 2 procent terwijl Porsche de grootste daler was in de DAX, met een verlies van meer dan 3 procent.

In Londen hadden mijnbouwers het lastig. Zo daalde Anglo American en Antofagasta iets minder dan 3 procent.

Europese luxe-aandelen staan maandag onder druk, na berichten dat China een vermogensbelasting wil invoeren. Kering verloor in Parijs ruim 2 procent, net als LVMH. Hermes daalde ruim een procent. Swatch en Burberry gaven ook 1 tot 2 procent prijs.

China overweegt om mediabedrijven als Tencent en ByteDance hun content ook te laten delen met rivalen, schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. Het aandeel Prosus, dat een belang heeft in Tencent, daalde in Amsterdam een half procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen licht hoger.

Bron: ABM Financial News
voda
0
AEX op hoogste stand ooit
Zwaargewichten helpen index aan record.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag gesloten op de hoogste stand ooit. Bij een record slotstand van 802,49 punten steeg de AEX 0,7 procent.

De Europese beurzen konden zich vanochtend al optrekken aan het hogere slot op Wall Street van maandag en werden vanmiddag gesteund door opnieuw een groene opening in New York. De AEX deed het dankzij zwaargewichten als ASML, Philips, Adyen en Prosus beter dan omringende aandelenmarkten.

Het Amerikaanse cijferseizoen is inmiddels op stoom en verloopt tot nog toe beter dan verwacht. Op het Damrak wordt het de komende dagen drukker. Woensdag openen onder meer AkzoNobel en AEX-zwaargewicht ASML de boeken.

Vor Akzo wordt een zwakker derde kwartaal verwacht, onder meer vanwege de hogere grondstoffenprijzen. Na een recent gehouden beleggersdag zullen de resultaten van ASML volgens analisten weinig spektakel opleveren.

Kijkend naar het algemene beeld voor de financiële markten, rekenen kenners in de komende weken en maanden op meer volatiliteit vanwege de zorgen en twijfels over de hoge inflatie, economische groei en mogelijke monetaire verkrapping van centrale banken.

Investment manager Simon Wiersma van ING waarschuwt daarbij ook voor meer omzet- en winstwaarschuwingen van bedrijven in de maakindustrie, vanwege de voortdurende problemen in de aanvoerketens.

"De verwachting is, dat die problemen helaas ook niet snel zullen zijn opgelost", aldus Wiersma. Ondertussen laait het coronavirus weer op. "Een nieuwe coronagolf zou het economische-groeiherstel verder kunnen verzwakken", aldus de investment manager van ING.

Het is voor beleggers belangrijk dat ze zich niet laten leiden "door de waan van de dag", maar hun lange termijn-doelstelling voor ogen te houden, aldus Wiersma.

Dinsdag was het rustig op macro-economisch vlak. De euro/dollar handelde rond het slot op 1,1639. De WTI-olieprijs noteerde ruim een half procent hoger, waardoor een vat nu 82,99 dollar kost.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won Prosus dik 3 procent en Unibail-Rodamco-Westfield zelfs bijna 4 procent. Philips herstelde van de koersval maandag die ontstond na het publiceren van de kwartaalcijfers en steeg vandaag ook ruim 3 procent. ASML en Adyen stegen 1 tot 2 procent.

Randstad was hekkensluiter, met een verlies van bijna 3 procent. Sectorgenoot ManpowerGroup stond in de VS onder druk na het bekendmaken van de resultaten.

In de AMX won Arcadis bijna 3 procent en Alfen zo'n 2 procent. Air France-KLM leverde meer dan 3 procent in na een koersdoelverlaging door Berenberg.

Onder de kleinere aandelen daalde CM.com na cijfers 3,5 procent, na aanvankelijk hoger te zijn geopend. Het mobiele betaal- en communicatieplatform boekte een flink hogere omzet in het derde kwartaal en handhaafde de eerder dit jaar al verhoogde outlook voor heel 2021. Kempen sprak van weinig verrassende cijfers, maar vermoedt wel dat de analistenconsensus voor zowel dit als volgend jaar omlaag zal gaan.

Het lokaal genoteerde Lavide liep ruim 11 procent terug na cijfers. Lavide behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar winst. De zwarte cijfers zijn te danken aan een in 2020 afgeboekte vordering op voormalig CEO Salar Azimi. Het bestuur heeft de exclusieve overeenkomst met de NZB inmiddels verlengd tot 1 januari 2022, met een optie tot een verdere verlenging tot 1 april 2022. Lavide meldde ook nog een claim van Amélie Holding en een geschil met ING Bank over de invulling van de bancaire relatie.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Amsterdam ruim een half procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Door ABM Financial News op dinsdag 19 oktober 2021
Views: 2.134

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend hoger gesloten, nadat Wall Street verder omhoog ging dankzij sterke bedrijfsresultaten.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 0,3 procent hoger op 468,58 punten. De Duitse DAX steeg ook 0,3 procent tot 15.515,83 punten. De Franse CAC 40 daalde fractioneel en sloot op 6.669,85 punten. De Britse FTSE eindigde met een plus van 0,2 procent op 7.217,53 punten.

"De Amerikaanse markten helpen de Europese indices omhoog. De vrees voor stijgende inflatie en de aanstaande periode van monetaire verkrapping staat even op een lager pitje", zei analist Joshua Mahony van IG.

Cijfers van Johnson & Johnson werden goed ontvangen in de VS, maar die van Procter & Gamble bleken minder aantrekkelijk.

Beleggers letten op bedrijfsresultaten en commentaren op hoe bedrijven denken om te gaan met de hoger dan verwachte inflatie, die wordt versterkt door verstoringen in de aanvoerketen, dure energie en arbeidstekorten. Dit kan ten koste gaan van de winsten.

"Zal de markt door een aantal van deze tegenvallers heen kunnen kijken?" vroeg Andrew Slimmon van Morgan Stanley Investment Management zich af. "Ik denk dat dat wel zou moeten, want de consument gaat niet een paar maanden wachten met kopen."

In de Verenigde Staten bleken er minder woningen in aanbouw genomen in september en werden ook minder bouwvergunningen afgegeven. Dit kwam deels door gebrek aan bouwmaterialen, arbeidskrachten en bouwkavels. Verder was er dinsdag weinig economisch nieuws.

Olie noteerde een half procent hoger op 82,99 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,1639. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag was dit nog 1,1612.

Bedrijfsnieuws

Adyen, Prosus en Philips waren sterke stijgers onder de grote Europese fondsen, met winsten van 2 tot 3 procent.

Ook energiefonds Iberdrola deed het goed, evenals vastgoedreus Unibail-Rodamco-Westfield. De aandelen wonnen zo'n 3 tot bijna 4 procent.

Danone sloot juist 3 procent lager. De yoghurtmaker boekte in het derde kwartaal van 2021 een hogere omzet en handhaafde zijn outlook, maar waarschuwde ook voor prijsstijgingen van melk, ingrediënten, verpakkingen en logistiek.

Ook autofabrikanten BMW en Volkswagen verloren terrein.

Ericsson heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winstverwachtingen overtroffen, na sterke verkoopcijfers van 5G-apparatuur in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika, die enigszins de flinke omzetdaling in China konden compenseren. Het aandeel sloot bijna 4 procent lager.

Delivery Hero heeft een minderheidsbelang genomen in de Duitse bezorgdienst Gorillas. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden hoger bij het sluiten van de markt in Europa. De S&P 500 steeg 0,7 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Video: AEX op koers richting 855 en 900 punten
Opgebouwde winsten moeten beschermd worden volgens Roelof-Jan van den Akker.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX ligt op schema voor de koersdoelen voor dit jaar op 855 en 900 punten. Dit zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets woensdag voor de camera van ABM Financial News.

"Eerste belangrijke weerstanden komt de koers tegen richting de bovenkant van het lange termijn stijgende trendkanaal, dat in de afgelopen maanden zo'n 5 tot 6 keer succesvol is getest. Deze belangrijke weerstandslijn ligt nu op circa 822 punten. Een korter stijgend trendkanaal laat zien dat een test van de bovenkant tot de mogelijkheden behoort op thans 835 punten", zei de technisch analist.

"Door de uitbraak richting nieuwe toppen verschuiven we de aandacht naar belangrijke steunniveaus voor zowel de korte- als lange-termijn belegger. De opgebouwde winsten moeten beschermd worden", waarschuwde Van den Akker.

Voor de korte termijn is volgens hem de zone 803 tot 794 punten van belang. "We willen geen dagslotkoers meer zien onder de horizontale steun op 796,74 punten. Dat zou een verzwakking betekenen", zei de analist. "Voor de lange termijn belegger is het zaak dat de koers op maandbasis niet sluit onder de slotkoers van de maand september op 771,94 punten."

Klik hier voor: AEX op koers richting 855 en 900 punten

youtu.be/MOkSkmlli80

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
AEX in de plus ondanks koersverlies ASML
Ook cijfers AkzoNobel niet beloond.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag met een kleine winst gesloten. De AEX eindigde 0,4 procent hoger op 805,47 punten.

Veel aandacht is er momenteel voor de bedrijfsresultaten, en wellicht nog belangrijker wat de bedrijven voor de laatste maanden van het jaar verwachten, met de oplopende prijzen en verstoringen in de aanvoerketen.

"84 procent van de bedrijven wist tot nu toe positief te verrassen, meestal zitten we rond de 70 procent dus hier zitten we al vrij hoog. De gemiddelde winstgroei bedroeg 26 procent. Een sterke start dus, al is het nog vroeg om al grote conclusies te trekken", zei Vincent Juvyns, marktstrateeg bij JPMorgan Asset Management tegenover ABM Financial News.

Op het vlak van prijzen, kregen beleggers vandaag ook de nodige cijfers te verwerken. De Duitse producentenprijzen stegen in september met ruim 14 procent op jaarbasis en in het Verenigd Koninkrijk was dit 6,7 procent.

De consumentenprijzen in de eurozone stegen in september, conform een voorlopige indicatie, met 3,4 procent. Dat was een maand eerder nog 3,0 procent. De Britse inflatie liep daarentegen licht terug.

Olie werd iets duurder. Vanmiddag bleken de Amerikaanse voorraden gedaald.

De euro/dollar handelde op 1,1644. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde iets hoger op 1,6420 procent en bitcoin zette een nieuwe all time high neer.

Stijgers en dalers

In de AEX herstelde Philips van de koersdruk van de afgelopen dagen en pakte als koploper een koerswinst van 4,7 procent. Prosus en Signify stegen 3,5 en 2,2 procent.

De grootste dalers waren vandaag AkzoNobel en vooral indexzwaargewicht ASML, beide na cijfers.

De cijfers van ASML waren in de prik, volgens Kempen. "Opnieuw een recordkwartaal op veel fronten, maar ook exact zoals we hadden verwacht", zei analist Nigel van Putten. Hij merkte ook op dat ASML wat voorzichtiger uit de hoek kwam dan voorheen ten aanzien van de geheugenmarkt. Maar analist Jos Versteeg van InsingerGilissen zei voor de camera tegen ABM Financial News dat er geen reden is voor zorgen. "Het belangrijkste is, de omzet is alleen maar vertraagd, maar niet geannuleerd", aldus Versteeg. ASML daalde 3,8 procent.

Volgens Jefferies schoot AkzoNobel iets tekort. Het aangepaste operationeel resultaat viel iets onder de consensus en AkzoNobel ziet in zijn outlook voor de bevoorrading en grondstoffen een langere periode van tegenwind. Akzo verloor 1,3 procent. "Het bedrijf heeft niet alleen last van grondstoffen die duurder worden, ook dalende volumes van verfverkopen spelen het bedrijf parten", aldus analist Robbert Manders van IG.

In de AMX was Alfen de uitblinker met een koerswinst van 4,8 procent. Fugro steeg 2,9 procent. Daar stonden Galapagos en Vopak tegenover met verliezen van 1,8 en 4,7 procent. Bij Vopak is een nieuwe CEO in aantocht. Verder verlaagde ABN AMRO het koersdoel voor Vopak.

Bij de smallcaps ging TomTom 4,6 procent hoger bij relatief hoge volumes. Nieuws was er evenwel niet. Heijmans steeg 1,8 precedent, maar Accell en CM.com leverden 2,1 en 5,6 procent in.

Wall Street

Bij het klinken van de slotgong op Beursplein noteerden de Amerikaanse beurzen enkele tienden van een procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 20 oktober 2021
Views: 1.746

(ABM FN-Dow Jones) De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,3 procent tot 470,07 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 15.522,92 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 6.705,61 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.223,10 punten.

De Europese aandelenmarkten hadden woensdag moeite richting te kiezen, terwijl de markt een reeks belangrijke kwartaalpublicaties verwerkte. De wereldwijde zorgen over de stijgende inflatie waren ook woensdag een belangrijk punt van focus.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september op jaarbasis 3,4 procent gestegen, tegen een stijging van 3,0 procent in augustus. In het Verenigd Koninkrijk bedroeg de inflatie in september 3,1 procent, wat iets lager was dan in de maand ervoor, terwijl de producentenprijzen op jaarbasis met 6,7 procent stegen. In Duitsland stegen de producentenprijzen in september zelfs met 14,2 procent, in vergelijking met 12,0 procent in augustus.

"Het was een nogal trage dag voor de markten in Europa vandaag met weinig richting, met de nadruk op bedrijfscijfers en stijgende inflatierisico's", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De euro/dollar noteerde op 1,1644. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1641 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1632 op de borden.

Olie noteerde woensdag tot 0,5 procent hoger, nadat uit de meest recente data van Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

Nestlé heeft in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 8 procent meer omzet geboekt en verhoogde daarom de omzetraming voor het hele jaar opnieuw. Het aandeel sloot bijna 3,0 procent hoger. Morgenochtend opent concurrent Unilever de boeken. Unilever sloot ruim een procent hoger. Danone steeg circa 1,5 procent,

ASML heeft in het derde kwartaal weinig verrassende resultaten geboekt. Kempen merkte op dat ASML wat voorzichtiger uit de hoek kwam dan voorheen ten aanzien van de geheugenmarkt. Het aandeel daalde desondanks 3,5 procent.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winstgevendheid zien teruglopen, terwijl de omzet wel steeg. Het bedrijf handhaafde de outlook. AkzoNobel daalde circa 1,3 procent.

Deliveroo heeft in het derde kwartaal de resultaten zien aantrekken en werd optimistischer over de groei van de brutotransactiewaarde. De koers van het aandeel eindigde in Londen ruim 3,5 procent hoger. Sectorgenoot Just Eat Takeaway won in Amsterdam circa 0,6 procent. Morgen staat een beleggersdag van de Nederlandse maaltijdbezorger geagendeerd.

Burberry heeft in Jonathan Akeryod zijn nieuwe CEO gevonden. Het aandeel steeg bijna 2,0 procent.

In Parijs ging Hermes aan kop met een winst van ruim 2,0 procent, terwijl Renault ruim 2,5 procent lager noteerde.

In Frankfurt won Bayer ruim 2 procent, RWE steeg circa 1,8 procent en Deutsche Boerse daalde ruim 2,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 4.534,07 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Randstad en halfgeleiders aan kop op groen Damrak
ArcelorMittal onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag met winst gesloten, onder aanvoering van Randstad.

De AEX index steeg 0,3 procent tot 807,64 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,4 procent.

De positieve stemming van woensdagavond, werd teniet gedaan door de aanhoudende zorgen over de Chinese noodlijdende projectontwikkelaar Evergrande.

De Chinese vastgoedreus blies woensdag plannen af om een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbeheerdivisie, Evergrande Property Services, te verkopen voor circa 2,6 miljard dollar aan rivaal Hopson Development. Eerder ketste een verkoop van het hoofdkantoor al af.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management beschouwt de markt de kwestie echter nog steeds niet als dusdanig zorgwekkend, dat de beurzen echt onder druk komen te staan. "De markt lijkt er nog steeds van overtuigd dat het intern door Beijing opgelost wordt", zei Schutte. Daarnaast wijst de beleggingsadviseur op de aanhoudende sterke bedrijfscijfers, waardoor de beurzen hun opgaande trend kunnen vasthouden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde donderdag dat het vertrouwen van de Nederlandse consument in oktober is gedaald. De vertrouwensindex kwam uit op 10 negatief, waar dit een maand eerder nog slechts 5 negatief was. De Nederlandse werkloosheid daalde in september licht, van 3,2 procent naar 3,1 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6.000 naar 290.000 aanvragen, terwijl de markt rekende op 300.000 aanvragen. De verkoop van bestaande woningen in de VS steeg met 7,0 procent en de leidende indicatoren zijn in september ook weer gestegen, hoewel in een veel trager tempo dan in de voorgaande twee maanden. De Philadelphia Fed index daalde in oktober, van 30,7 naar 23,8.

De euro/dollar noteerde op 1,1640. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1649 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 2,4 procent lager.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 13 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Randstad. Het bedrijf won 5,5 procent na sterke kwartaalcijfers. Volgens Jefferies overtrof Randstad de verwachtingen in het derde kwartaal. Verder deden de halfgeleiders het vandaag goed. Besi, ASMI en ASML wonnen 1,4 tot zelfs 4,7 procent. Daarmee herstelde ASML iets van het koersverlies van woensdag.

Net als bij Randstad werden de cijfers van Unilever met een winst van 1,1 procent positief ontvangen. Volgens ING verraste Unilever positief met de hogere prijzen dat het rekende voor zijn producten, maar de verkochte volumes vielen wel tegen.

Just Eat Takeaway daalde 1,7 procent na een beleggersdag. De maaltijdbezorger gaf een verdeelde boodschap af, oordeelden analisten. De verwachtingen voor de korte termijn vielen tegen, terwijl die voor de lange termijn juist de verwachtingen overtroffen, vindt ING.

ArcelorMittal was met een verlies van 3,7 procent de sterkste daler onder de hoofdfondsen.

In de AMX verloor Intertrust 5,2 procent na cijfers. Vopak steeg 1,7 procent, terwijl Basic-Fit 1,1 procent won.

Onder de kleinere aandelen nam Pharming met een winst van 2,5 procent het voortouw, terwijl B&S Group 1,3 procent verloor.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 4.528,73 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Video: AEX stoomt op naar 850 punten
China Evergrande kan volgens Aberfeld roet in het eten gooien.

(ABM FN-Dow Jones) De AEX kan gewoon doorstijgen, mits het Chinese Evergrande geen roet in het eten gooit. Dit zegt vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International donderdag voor de camera van ABM Financial News.

Een niveau van 850 punten [voor de AEX] is volgens Van Eerden niet onwaarschijnlijk.

De vermogensbeheerder neemt de handelsweek door en blikt vooruit naar volgende week. AkzoNobel, Unilever, Philips en Randstad passeren de revue, evenals de beleggersdag van Just Eat Takeaway.

Klik hier voor: AEX stoomt op naar 850 punten

youtu.be/SysgUoIoA_Q

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
5.124 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 ... 253 254 255 256 257 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,84  +1,49  +0,17%  11:11
 Germany40^ 17.794,40 +0,14%
 BEL 20 3.812,96 +0,48%
 Europe50^ 4.937,85 +0,48%
 US30^ 37.805,58 +0,21%
 Nasd100^ 17.568,41 +0,36%
 US500^ 5.034,01 +0,29%
 Japan225^ 38.086,71 +0,91%
 Gold spot 2.379,91 +0,80%
 EUR/USD 1,0680 +0,08%
 WTI 81,58 -0,77%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,37%
Air France-KLM +2,70%
AZERION +1,93%
B&S Group SA +1,76%
EXOR NV +1,19%

Dalers

Pharming -7,86%
PostNL -5,24%
ASMI -2,79%
Accsys -1,79%
Avantium -1,74%