Apple « Terug naar discussie overzicht

Apple forum geopend

305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
voda
0
Apple versoepelt regels voor betalen in apps
Van onze redacteur 09:05

Techconcern Apple gaat de voorwaarden aanpassen die het aan bedrijven stelt die geld vragen voor het gebruik van hun apps. Het wordt voor deze partijen, zoals Netflix en Spotify, gemakkelijker om de verplichte afdracht aan Apple te omzeilen.

Deze bedrijven kunnen straks via een link in de app klanten om een directe betaling vragen. Nu nog loopt de betaling via Apple's appstore, die maximaal 30% commissie in rekening brengt.

Het is een nieuwe concessie die het bedrijf doet om toezichthouders milder te stemmen, maar ook om de bedrijven te paaien die via hun apps verkopen of abonnementen afsluiten. De stap volgt na kritiek van de toezichthouder in Japan, die oordeelde dat Apple niet alleen de eigen afrekenmethode meer mag aanbieden.

Apple maakte eerder al bekend dat het app-ontwikkelaars die actief zijn in de appstore, de downloadwinkel voor apps, ongemoeid laat als zij hun klanten informeren over alternatieve betaalmethodes. Daarnaast berekent Apple sinds begin dit jaar ontwikkelaars die voor minder dan $1 mln aan apps per jaar verkopen niet meer 30% maar 15% commissie over hun verkopen.

Voor Apple vormen de commissies uit de appstore de kern van de inkomsten uit het onderdeel dienstverlening, dat in de boeken goed is voor bijna $54 mrd jaaromzet.

Maar het techconcern staat onder groeiende druk om de economische machtspositie die het dankzij de eigen appstore heeft, te verminderen. Toezichthouders in diverse landen nemen Apple op de korrel. Afgelopen week stemde het Zuid-Koreaanse parlement voor een wet die het de techreuzen verbiedt alleen de eigen betaalsystemen toe te staan.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1410520/apple-versoe...
voda
0
Beursblik: iPhone 13 in schijnwerpers op Apple-event
Vermoedelijk ook aankondigingen rond Apple Watch en AirPods.

(ABM FN-Dow Jones) Apple kondigt vanavond vermoedelijk de iPhone 13 aan, naast een nieuwe Apple Watch en AirPods. Dit verwachten analisten in aanloop naar het Apple-event van vanavond.

De iPhone 13-serie komt vermoedelijk in vier nieuwe versies.

De nieuwe telefoon krijgt vermoedelijk verbeterde camera- en videomogelijkheden, terwijl aan het uiterlijk van de iPhone weinig veranderd zou zijn ten opzichte van het model uit 2020. Ook kan er volgens analist Pedro Palandrani van Global X een "grote augmented reality-aankondiging" volgen. Het zou volgens Palandrani kunnen gaan om een nieuwe AR-functionaliteit voor de iPhone, al valt er weinig toe te voegen aan de huidige opties. Daarom sluit de analist niet uit dat Apple met een speciale AR-bril zal komen. Facebook kondigde recent al de komst van een dergelijke bril aan.

Verder zullen de vernieuwingen aan de nieuwe iPhone vermoedelijk beperkt zijn, in tegenstelling tot vorig jaar toen de eerste iPhone met 5G-ondersteuning werd uitgebracht.

Ook het uiterlijk van de telefoon werd toen aangepakt.

De verkoopcijfers van de iPhone 12-serie zijn volgens analisten goed en zij zijn dan ook positief gestemd over de verwachte vraag naar de iPhone 13, ondanks dat er weinig vernieuwingen zullen zijn.

Apple Watch 7

Voor de Apple Watch wordt een nieuw design verwacht, met een wat groter scherm. Volgens Bloomberg komt de Apple Watch 7 er met een scherm van 41 millimeter of 45 millimeter. De huidige smartwatches van Apple hebben een scherm van 40 en 44 millimeter. Qua functionaliteiten worden geen grote veranderingen verwacht. Een functie die de lichaamstemperatuur kan meten, wordt naar verwachting pas in het model van volgend jaar toegevoegd.

Het Apple-event volgt slechts enkele dagen op het besluit van een Amerikaanse rechter dat Apple niet langer app-ontwikkelaars mag verbieden om alternatieve betaalopties aan te bieden in de App Store.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Apple's iPhone 13 is sneller en heeft grotere batterij

Door ABM Financial News op dinsdag 14 september 2021
Views: 3.935

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft dinsdag zijn nieuwe smartphone iPhone 13 aangekondigd, naast een nieuwe Apple Watch en nieuwe iPads. Dit bleek dinsdag tijdens het Apple-event.

De nieuwe telefoon heeft betere camera- en videomogelijkheden en een grote batterij, die 2,5 uur meer batterijduur geeft, terwijl het scherm helderder is. De nieuwe chip, A15 Bionic, zou tot 50 procent sneller zou zijn dan de concurrentie en meer dan 15 biljoen bewerkingen per seconde kunnen uitvoeren.

Aan het uiterlijk van de iPhone werd weinig veranderd sinds de vorige versie uit 2020, toen de telefoon 5G-ondersteuning kreeg. De iPhone 13 gaat zeker 799 dollar kosten en de iPhone 13 mini 699 dollar.

De verkoopcijfers van de iPhone 12-serie zijn volgens analisten goed en zij zijn dan ook positief gestemd over de verwachte vraag naar de iPhone 13, die komt in vier versies.

Apple Watch 7

De Apple Watch kreeg een nieuw design, met een wat groter scherm en waterdichtheid. De Apple Watch 7 gaat minstens 399 dollar kosten.

iPad

Apple kwam ook met vernieuwde versies van de tablets iPad en de iPad mini, die de eerste update kreeg in twee jaar. Er werden veel grote sprongen voorwaarts genomen, volgens de presentatoren. De iPads krijgen 12 Megapixel Cameras en iets groter schermoppervlak. De data-overdracht in de iPad mini werd tien keer zo snel, aldus Apple. De prijs van de nieuwe iPad begint net als de vorige versie vanaf 329 dollar en die van de iPad mini begint 100 dollar hoger dan de vorige, op 499 dollar.

Het aandeel Apple stond dinsdagavond licht lager nadat de nieuwe versies waren gepresenteerd.

Bron: ABM Financial News
voda
0
'Apple geeft winkelmedewerkers eenmalige bonus van $1000'
Van onze redacteur 22 sept   22:41

Apple zal zijn winkelmedewerkers volgende maand een eenmalige bonus geven van maar liefst $1000. Het gaat om personeel dat al voor 31 maart in dienst was bij de iPhone-fabrikant. Werknemers die na die datum in dienst traden, krijgen in oktober eenmalig $500 extra uitbetaald, aldus persbureau Bloomberg, dat zich baseert op ingewijden.

De bonus is een tegemoetkoming aan werknemers die geconfronteerd werden met winkelsluitingen en de moeilijke omstandigheden waaronder ze door de pandemie moeten werken. Om hoeveel mensen het precies gaat, is onbekend. Apple heeft wereldwijd ruim vijfhonderd winkels, waarvan ruim de helft in de Verenigde Staten.

Het is opmerkelijk dat het nieuws naar buiten komt, omdat de ceo van Apple, Tim Cook, in een memo kritiek uitte dat medewerkers interne informatie naar de pers lekken. Zo werden recentelijk details gelekt over de lancering van nieuwe Apple-producten op 14 september. Vanaf komende vrijdag is de nieuwe versie van de iPhone, de iPhone 13, in winkels te koop.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1413612/apple-gee...
voda
0
Apple in beroep in mededingingszaak Epic Games

Door ABM Financial News op zaterdag 9 oktober 2021
Views: 740

(ABM FN-Dow Jones) Apple is van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak in de spraakmakende mededingingszaak tegen Epic Games. Dit heeft de techreus vrijdag aangegeven bij de federale rechtbank in Californië.

Begin september oordeelde de rechter dat Apple enkele beperkingen moet opheffen die het oplegt aan aanbieders van apps in zijn App Store zoals Epic Games. De ontwikkelaars moeten hun eigen betalingssystemen kunnen aanbieden in de apps, aldus de rechtbank.

Apple vraagt de rechter nu om dat bevel, om de betalingsbeperkingen op te heffen, op te schorten terwijl het aan een oplossing werkt.

Epic Games, de maker van het populaire spel "Fortnite", had eerder al beroep aangetekend tegen het vonnis van 10 september. Een woordvoerster van Epic wilde geen commentaar geven aan The Wall Street Journal over het nieuws dat ook Apple in beroep gaat.

Eerder deze week meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden dat de Autoriteit Consument & Markt Apple heeft opgedragen om zijn beleid omtrent betalingssystemen te wijzigen. De ACM, die in 2019 een onderzoek startte, zou Apple geen boete hebben opgelegd, aldus Reuters.

Bron: ABM Financial News
voda
0
'Minder nieuwe iPhones door chiptekort'

Door ABM Financial News op dinsdag 12 oktober 2021
Views: 1.833

(ABM FN-Dow Jones) Apple zal zijn productiedoelen voor iPhone 13 dit jaar waarschijnlijk met tien miljoen stuks verlagen, vanwege de aanhoudende tekorten aan halfgeleiders. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

Apple rekenden op een productie van 90 miljoen exemplaren van het nieuwe iPhonemodel in de laatste drie maanden van het jaar. Maar omdat Broadcom en Texas Instruments moeite hebben met het leveren van voldoende onderdelen, zal dit aantal lager uitvallen, vertelt het bedrijf inmiddels aan zijn productiepartners.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Apple onthult nieuwe MacBook Pro

Door ABM Financial News op maandag 18 oktober 2021
Views: 2.663

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag een nieuwe MacBook Pro onthuld. Dat gebeurde tijdens het Unleashed event.

De nieuwe MacBook, met een 14 of 16 inch scherm, is uitgerust met twee chips die door Apple zijn ontwikkeld, de M1 Pro en M1 Max. Ook de camera en audio zijn verbeterd.

Verder onthulde de techreus tijdens het evenement nieuwe AirPods, die zijn uitgerust met 3D audio effect. Ook gaat de batterij langer mee.

Daarnaast kwam Apple met een mini versie van de HomePod speaker en een goedkoper Apple Music abonnement.

Bron: ABM Financial News
voda
0
’Wijziging Apple kost andere bedrijven miljarden’
1 uur geleden
in FINANCIEEL

LONDEN (ANP) - Socialemediabedrijven zijn een kleine $10 miljard aan omzet kwijtgeraakt door een recente wijziging van Apple, waardoor consumenten toestemming moeten geven aan apps die informatie over hen verzamelen. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van cijfers van advertentietechnologiebedrijf Lotame.

? ANP/HH
Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook, verloor in absolute zin de meeste omzet. Snap zag relatief de meeste omzet verdwijnen omdat diens app Snapchat sterker op mobiele gebruikers leunt.

Apple veranderde dit voorjaar een instelling in zijn mobiele besturingssysteem. Daardoor moeten apps die hun gebruikers willen volgen daarvoor vooraf toestemming vragen, wat ook wel bekendstaat als opt-in. Een groot deel van de iPhonegebruikers gaf die toestemming niet. In eerdere versies van iOS konden de gebruikers ook al kiezen om niet gevolgd te worden, maar moesten ze zelf op zoek naar de instelling (opt-out). Dat gebeurde veel minder.

BEKIJK OOK:
Dit wil Mark Zuckerberg met zijn ’metaverse’

Minder effectief
Doordat bedrijven als Facebook, Snap, maar ook Twitter en YouTube nu minder weten over hun gebruikers kunnen ze adverteerders hun reclame minder precies op hun doelgroep laten richten. Daardoor zijn die reclames minder effectief en willen adverteerders daar ook minder voor betalen.

Hoewel YouTube en Twitter de verandering wel merkten, noemden ze de gevolgen beperkt. YouTube is onderdeel van Google en dat bedrijf verzamelt ook zijn eigen data over gebruikers. Daardoor vertrouwt YouTube minder op wat het via de apps op de iPhone te weten kan komen. Twitter laat adverteerders reclame maken per onderwerp en niet zozeer gericht op kenmerken van de gebruikers.

BEKIJK OOK:
Problemen in toeleveringsketen kosten Apple miljarden aan omzet

Kritiek
De eigen advertentiedienst van Apple groeide afgelopen kwartaal ook, al is onduidelijk met hoeveel omdat de iPhonemaker de advertentie onder de kop ’Diensten’ schaart waar ook bijvoorbeeld abonnementen op muziekstreamingdienst Apple Music en videostreamingdienst Apple TV+ onder vallen. Dat leverde het bedrijf de nodige kritiek op, maar Apple-topman Tim Cook houdt vol dat de privacy van gebruikers de belangrijkste reden was voor de verandering.

www.telegraaf.nl/financieel/866772799...
voda
0
11:26
'Minder productie iPads ten voordele van iPhone 13'
Volgens de Japanse krant Nikkei heeft Apple de productie van zijn iPad-tablets teruggeschroefd om meer iPhone 13-toestellen te kunnen maken. Dat schrijft de krant op basis van anonieme bronnen bij Aziatische toeleveranciers.

Over de voorbije twee maanden zou de iPad-productie amper de helft bedragen van de orginele planning. Ook zou Apple onderdelen die oorspronkelijk voorzien waren voor oudere iPhone-modellen toegewezen hebben naar het nieuwe iPhone 13-toestel.

Het bericht is een nieuwe illustratie van de gevolgen van het chiptekort.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/on...
voda
0
Apple I-computer van Jobs en Wozniak onder de hamer: ’Heilige graal voor verzamelaars’
2 uur geleden
in BUITENLAND

LOS ANGELES - Een originele Apple I-computer die 45 jaar geleden door Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak werd gemaakt, gaat dinsdag onder de hamer in veilinghuis John Moran in het zuiden van Californië. Experts verwachten volgens de Los Angeles Times dat het apparaat minstens 500.000 dollar zal opbrengen, omdat het om „de heilige graal” voor verzamelaars van antieke computers en elektronica gaat.

Jobs en Wozniak maakten in de jaren 70 zo’n 200 Apple 1-computers.? AFP

Jobs en Wozniak maakten in de jaren 70 zo’n 200 Apple 1-computers. Vandaag de dag bestaan er nog zestig en twintig daarvan werken nog of kunnen nog hersteld worden. De computer die dinsdag geveild wordt, is daar een van.

De meeste computers die de twee Apple-oprichters maakten in een garage in het dorp Palo Alto werden verkocht als losse moederborden, zonder scherm, toetsenbord of computerkast. Het exemplaar dat nu geveild wordt, heeft dat wel: het apparaat zit ingesloten in een doos die van het zeldzame koa-hout (afkomstig uit Hawaï) is gemaakt. Er zijn slechts een handjevol Apple 1-computers in deze houten omhulsels overgebleven.

Een computerwinkel uit de regio rond San Francisco had destijds vijftig exemplaren van de jonge Apple-oprichters gekocht, maar wist niet dat ze alleen moederborden geleverd zouden krijgen. De winkel maakte toen zelf de houten computerkasten van het destijds goedkope koa-hout en verkocht de computers vervolgens door.

www.telegraaf.nl/nieuws/646392836/app...
voda
0
Apple kiest voor ontwikkeling zelfrijdende auto - media

Door ABM Financial News op donderdag 18 november 2021
Views: 3.415

(ABM FN-Dow Jones) Apple wil een project om zelf een elektrische auto te bouwen versnellen en verschuift de focus daarbij naar een volledig zelfrijdende auto. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

Apple is sinds 2014 bezig met "Project Titan", waarbij het op twee paarden tegelijk wedde: enerzijds een elektrische auto met beperkte zelfrijdende mogelijkheden en anderzijds een volledig zelfrijdend model.

Volgens Bloomberg kiest Apple er nu onder leiding van Kevin Lynch voor om zich helemaal te richten op die laatste versie.

Apple wilde tegenover het persbureau niet reageren op het bericht.

Het aandeel Apple stijgt donderdag 2,5 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Apple ziet vraag naar iPhones vertragen - media
Productie verlaagd.

(ABM FN-Dow Jones) Apple kampt, naast verstoringen in de aanvoerketens, nu ook met een verminderde vraag naar iPhones. Dit schreef persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

Apple zou zijn toeleveranciers hebben gewaarschuwd van de daling in de vraag naar zijn iPhone 13.

Bloomberg voerde donderdag aan dat Apple de doelstelling voor de productie van dit toestel met 10 miljoen exemplaren heeft verlaagd naar 90 miljoen als gevolg van een tekort aan onderdelen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
alexnr75
0
Het originele artikel wat toch mee genuanceerd is als het overal wordt gepresenteerd. Het betekend in ieder geval niets negatiefs voor de NL - Chippers.

Apple Tells Suppliers iPhone Demand Has Slowed as Holidays Near

The company has told its component suppliers that demand for the iPhone 13 lineup has weakened, people familiar with the matter said, signaling that some consumers have decided against trying to get the hard-to-find item.

Already, Apple had cut its iPhone 13 production goal for this year by as many as 10 million units, down from a target of 90 million, because of a lack of parts, Bloomberg News reported. But the hope was to make up much of that shortfall next year -- when supply is expected to improve. The company is now informing its vendors that those orders may not materialize, according to the people, who asked not to be identified because the discussions are private.

The company is still on track for a record holiday season, with analysts projecting a sales increase of 6% to $117.9 billion in the final three months of the calendar year. But it won’t be the blockbuster quarter that Apple -- and Wall Street -- had originally envisioned. Shortages and delivery delays have frustrated many consumers. And with inflation and the omicron variant bringing fresh concerns to pandemic-weary shoppers, they may forgo some purchases.

That could mean skipping the iPhone 13 altogether and waiting to upgrade next year, when its successor comes out. The current lineup, which starts at $799 for the standard model and $999 for the Pro, is considered a modest update from the iPhone 12, which had a whole new design. Bigger changes are expected for the 2022 model, giving some shoppers a reason to wait.

Apple, based in Cupertino, California, declined to comment.

Apple’s shares fell 1% in pre-market trading in New York, while suppliers across Asia and Europe extended their declines after Bloomberg’s report. In South Korea, LG Innotek Co. slid 8.4%, while Japan’s TDK Corp. dropped 3.6%. In Europe, STMicroelectronics NV slipped 3.9% and Infineon Technologies AG declined 3.1%.

The iPhone is Apple’s flagship product, accounting for about half of its $365.8 billion in revenue during the last fiscal year, and rolling out upgrades is a delicate dance. With the iPhone 13, Apple and wireless carriers unleashed aggressive rebate programs to spur purchases. In some cases, owners of an iPhone 12 or earlier models were able to buy an iPhone 13 at little to no cost. While discount programs are still available, some offer less dramatic savings than when new models first went on sale.

During Apple’s last earnings call in October, Chief Executive Officer Tim Cook said that demand for new products was “very robust” -- fueled by interest in the latest iPhones, iPads and other devices -- and that the company was on track for a record holiday quarter. It had sales of $111.4 billion in the year-earlier period.

He pointed to supply constraints as the company’s biggest challenge. Cook predicted that the struggle to get enough components, particularly chips, would cost Apple more than $6 billion in revenue during the holiday quarter.

The constraints have hurt Apple partners as well. Sales for the company’s main chip supplier, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., weakened recently, with October revenue falling 12% from the previous month to NT$134.5 billion ($4.8 billion).

Last month, Apple’s main iPhone assembler, Hon Hai Precision Industry Co., predicted that its business will shrink this quarter from a year earlier -- caused by declines in consumer electronics and computing -- as it continues to suffer from the chip shortage. On Oct. 24, IQE Plc saw its shares fall 24% after it warned of softening smartphone demand, although the semiconductor company didn’t name any particular customer.

And there’s now more strain on shoppers’ pocketbooks. U.S. consumer prices rose last month at the fastest annual pace since 1990. Surging costs for food, gas and housing are eroding purchasing power despite stronger wage growth.

Meanwhile, the iPhone 13 isn’t as hard to get as it once was. Apple shoppers in the U.S. had been waiting about a month for the much-prized Pro model to be delivered. Now wait times are down to two weeks or less.
voda
0
17:46
Apple op record na koersdoelverhoging

Het aandeel Apple AAPL 3,21% stijgt 3,3 procent nadat de zakenbank Morgan Stanley het koersdoel verhoogt naar 200 dollar waarbij het koopadvies blijft staan. De zakenbank is onder andere enthousiast over de plannen rond virtual reality van de techreus.

'We weten dat Apple werkt aan producten voor twee belangrijke en grote markten: virtual reality en augmented reality', zegt analiste Katy Huberty. 'Nu het moment dat deze producten op de markt komen dichterbij komt, denken we dat ook de waardering hiervoor moet worden aangepast.'

Volgens Huberty komt 6 procent van de omzet over de laatste vijf jaar komt van nieuwe producten zoals AirPods, de Apple Watch en andere producten die vijf jaar geleden nog niet bestonden. Ze denkt dat nieuwe producten zoals een headset voor augmented reality nieuwe net zoveel kan bijdragen aan de omzet als de iPad deed in de eerste vier jaar op de markt.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ac...
voda
0
Peperdure auto's worden in Canada gestolen met behulp van populaire Apple-gadget

AirTags, een soort minizenders van Apple, worden in toenemende mate gebruikt voor het stelen van exclusieve auto’s. De Canadese politie waarschuwt voor een simpele truc die criminelen gebruiken.

Erik Kouwenhoven 08-12-21, 05:00
De AirTags van Apple ter grootte van een flinke munt zijn best praktisch: in je portemonnee of aan een sleutel kunnen de kleine zendertjes je helpen ze terug te vinden. Je kunt zelfs op die manier je auto lokaliseren met je iPhone. Helaas maken autodieven ook steeds vaker misbruik van de Apple Airtags, zo meldt het Canadese CTV News.

Lees ook
Review: Is een Apple AirTag de 35 euro waard?
Apples AirTags zijn een hit, maar hoe zit het met de concurrentie?

Volgens de regionale politie van York in Canada plaatsen vindingrijke dieven de rond de 35 euro kostende minizenders op een onopvallende plaats op dure voertuigen - om ze vervolgens te kunnen opsporen en, als de gelegenheid zich voordoet, in alle rust te kunnen stelen. Op deze manier zijn in de afgelopen weken al zeker vijf auto’s gestolen, aldus de politie.

Om te voorkomen dat dieven je auto kunnen volgen, kun je volgens de politie dure auto's beter niet op straat parkeren maar in een parkeergarage. Ook raden agenten aan om je auto - zelfs op een zogenaamd veilige plek - altijd te vergrendelen met een extern stuurslot. Voor zover bekend zijn er in Nederland nog geen gevallen bekend van diefstallen met de zendertjes.

www.ad.nl/auto/peperdure-auto-s-worde...
voda
0
Apple zet Indiase fabriek op zwarte lijst - media
Na protest over leefomstandigheden door werknemers.

(ABM FN-Dow Jones) Een fabriek van Foxconn in Zuid-India is tijdelijk gesloten en dreigt door afnemer Apple op een zwarte lijst te worden gezet, na protesten van werknemers en een onderzoek naar de leefomstandigheden. Dit schreef Bloomberg woensdagochtend.

"Naar aanleiding van recente zorgen over de voedselveiligheid en de huisvestingsomstandigheden bij Foxconn Sriperumbudur hebben we onafhankelijke inspecteurs gestuurd", aldus een woordvoerder van Apple.

"We hebben vastgesteld dat sommige afgelegen slaap- en eetzalen voor werknemers niet aan onze eisen voldoen en we werken samen met de toeleverancier om ervoor te zorgen dat dit snel wordt opgelost."

De productie in de fabriek wordt pas weer opgestart nadat noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd, aldus Bloomberg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Apple: objectief 182,86 dollar

Apple AAPL 0,64% rond 179 dollar. En dat is best frustrend voor een legertje Amerikaanse marktwatchers die zit te wachten tot de iPhone-producent het eerste bedrijf ooit wordt met een beurswaarde van 3.000 miljard dollar.

twitter.com/business/status/147620784...

Als u ook nagelbijtend aan het wachten bent: 182,86 dollar is het magisch cijfer. Dan kom je met de 16,4 miljard uitstaande Apple-aandelen op exact 3 biljoen uit.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ar...

Nice guy
0
quote:

voda schreef op 29 december 2021 17:14:

Apple: objectief 182,86 dollar

Apple AAPL 0,64% rond 179 dollar. En dat is best frustrend voor een legertje Amerikaanse marktwatchers die zit te wachten tot de iPhone-producent het eerste bedrijf ooit wordt met een beurswaarde van 3.000 miljard dollar.

twitter.com/business/status/147620784...

Als u ook nagelbijtend aan het wachten bent: 182,86 dollar is het magisch cijfer. Dan kom je met de 16,4 miljard uitstaande Apple-aandelen op exact 3 biljoen uit.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ar...

Ik moet altijd glimlachen om het ongeduld van (nagelbijtende) mensen.
Ik heb ze in 2013/2014 (weet niet meer precies) opgepikt voor rond de 80 dollar en dat was voor de reverse split.
Aan de huidige koers heb ik ze dus voor 20 dollar en dan ook nog al die tijd 3-maandelijks dividend ontvangen.
Eén van mijn beste investeringen ooit !!
'belegger''
0
Bij een reverse split zou je in die verhouding toch $320 betaald hebben?

Als mijn informatie klopt, zou dit de split history van het aandeel Apple moeten zijn:
06/16/1987 2 for 1
06/21/2000 2 for 1
02/28/2005 2 for 1
06/09/2014 7 for 1
08/31/2020 4 for 1

Voor de strekking van je verhaal maakt het niets uit, dat is wel duidelijk. Netjes dat je de positie al zolang hebt, dat doe je goed.
Nice guy
0
quote:

'belegger'' schreef op 29 december 2021 22:46:

Bij een reverse split zou je in die verhouding toch $320 betaald hebben?

Als mijn informatie klopt, zou dit de split history van het aandeel Apple moeten zijn:
06/16/1987 2 for 1
06/21/2000 2 for 1
02/28/2005 2 for 1
06/09/2014 7 for 1
08/31/2020 4 for 1

Voor de strekking van je verhaal maakt het niets uit, dat is wel duidelijk. Netjes dat je de positie al zolang hebt, dat doe je goed.
Het was inderdaad een split i.p.v. een reverse split, bedankt voor je aanvulling/verbetering.
De 7 for 1 heb ik niet meegemaakt dus dan zal de aankoopdatum eind 2014 geweest zijn.
Desalniettemin een prachtig aandeel voor een LT-belegger!
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 167,040
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 132.636
Volume gemiddeld 61.888.736
Volume gisteren 101.670.886