Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Orsted A/S

534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
voda
0
Orsted & Williams to Explore Clean Energy Opportunities in US

Strategic Research Institute
Published on :
01 Oct, 2021, 6:30 am

Ørsted and Williams have signed a memorandum of understanding to explore potential jointly developed Power-to-X projects in the US. Through the MOU, the two companies are identifying ways to leverage Ørsted’s renewables and hydrogen expertise with Williams’ natural gas infrastructure and processing experience to co-develop hydrogen or synthetic natural gas facilities powered by renewable energy. As part of this agreement, the parties are exploring a large-scale wind energy, electrolysis, and synthetic gas-via-methanation co-development in western Wyoming where Williams owns significant land area and natural gas infrastructure.

Williams’ energy infrastructure network, which handles 30 percent of the natural gas used for power generation, heating, and industrial use in the US, is adaptable to future renewable energy storage and transport. The company’s nationwide footprint and best-in-class infrastructure expertise is well-positioned to advance the future of hydrogen, linking the lowest cost production sites for renewable hydrogen and other e-fuels to growing demand centres.

As a leading developer, builder, and owner-operator of renewable generation and the first developer to operate the full spectrum of new renewable technologies at utility scale in the US, Ørsted is uniquely positioned to provide the low-cost clean electricity that is essential to the production of renewable hydrogen and its derivatives.
Joni-2
0

Ørsted heeft Cadeler A/S (cadlr: Oslo) geselecteerd als een geprefereerde leverancier van installatieschepen voor windturbines voor de gecombineerde projecten Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 in de Duitse Noordzee.

De prijs dekt het transport en de installatie van minimaal 48 x 11 MW-turbines, die naast de bestaande offshore windparken van Ørsted Borkum Riffgrund 1 en Borkum Riffgrund 2 en in de buurt van Gode Wind 1 en 2 zullen worden geplaatst.

cc: offshorewind.biz
voda
0
Keppel Completes Offshore Substations for Ørsted

Strategic Research Institute
Published on :
14 Oct, 2021, 6:30 am

Keppel Offshore & Marine Ltd has completed the construction of two offshore substations for Ørsted which will be deployed in Taiwan’s Greater Changhua 1 & 2a Offshore Wind Farms. The detailed engineering, procurement, and construction for the two unmanned offshore wind farm 600MW substations, which comprise the topside modules and jacket foundations, was completed with a perfect safety record.

The topside modules, which have a combined weight of more than 8000MT, are expected to sail away in late October 2021 to be integrated with the jacket foundations on site standing in the Taiwan Straits. Keppel O&M completed the construction of the jacket foundations earlier in Q2 2021 and will be undertaking the integration work for the offshore substations. When operational, the Greater Changhua 1 & 2a will be Taiwan’s first far shore and large-scale offshore wind farms.

After integration of the topside modules onto the jacket foundations, Keppel O&M will conduct testing of the substation systems within its scope.

Expected to withstand the sea and extreme weather conditions at the site, the offshore substations will distribute the energy generated from the offshore wind farm to the onshore substation via subsea cables.

Located 35-50 kilometers off the coast of Changhua County, the Changhua 1 & 2a Offshore Wind Farms will supply around 1 million households in Taiwan with green power. Taiwan recently announced plans[1] to install 15GW of new capacity in offshore wind for the ten-year period between 2026 and 2035.
Bijlage:
Joni-2
0
Orsted en Jan De Nul Group hebben het definitieve contract ondertekend voor het transport en de installatie van 107 monopile-funderingen en één offshore substation topside bij de 242MW Gode Wind 3 en 900MW Borkum Riffgrund 3 offshore windparken voor de kust van Duitsland.

Het transport en de installatie starten in 2023 en zullen de eerste opdracht zijn voor Les Alizés, het volgende generatie offshore installatieschip van Jan De Nul Group.

De scope van Jan De Nul omvat het transport en de installatie van 106 monopile funderingen en één offshore substation fundering, inclusief bijbehorende topside.
Voor het eerst zal Orsted monopiles gebruiken zonder dat er een overgangsstuk hoeft te worden geïnstalleerd voor het verbinden van turbine en fundering.

Voorafgaand aan de installatie wordt op alle 107 monopiles-locaties een erosiebescherming aangebracht. De oplevering is voorzien in 2024.

Na voltooiing zullen deze windparken voldoende elektriciteit opwekken om ca. 1,2 miljoen Duitse huishoudens per jaar.

De projecten zijn onderworpen aan de definitieve investeringsbeslissing van Orsted.

Beide windparken zullen 11MW Siemens Gamesa-turbines gebruiken en zijn gelegen in de Duitse Noordzee.

Borkum Riffgrund 3 zal worden gevestigd naast de bestaande offshore windparken Borkum Riffgrund 1 en 2 van Orsted.

Gode ??Wind 3 zal dicht bij Orsted's Gode Wind 1 en 2 liggen.

Jan De Nul-groepsmanager offshore hernieuwbare energie Peter De Pooter zei: "Dit contract is een belangrijke mijlpaal voor ons, het zal het eerste project zijn voor ons nieuwe NextGen Heavy Lift Vessel Les Alizés.

"We zijn zeer verheugd dat we dit contract met brancheleider Orsted Wind Power A/S hebben ondertekend en kijken ernaar uit om beide windparken gezamenlijk te ontwikkelen.

"Samen met andere projecten in voorbereiding door Jan De Nul, zijn we trots om bij te dragen aan de wereldwijde overgang naar hernieuwbare energie door funderingen en windturbines op de meest efficiënte manier te installeren met behulp van de beste milieuvriendelijke technologieën."

Het schip Les Alizés (foto) is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd.

Het zal voornamelijk worden gebruikt voor de bouw van offshore windparken, maar de kraan van het schip zal het schip geschikt maken voor de ontmanteling van offshore olie- en gasplatforms.

Les Alizés zal worden uitgerust met een uitlaatfiltersysteem door middel van een selectief katalytisch reductiesysteem en een roetfilter, waarmee het het allereerste zeegaande installatieschip in zijn soort is dat een ultra-lage emissie schip is .

Verwacht wordt dat het in staat zal zijn om meerdere eenheden van de grootste en zwaarste funderingen van windturbines te laden, vervoeren en installeren.

Bovendien zal het, als kraanschip dat drijft, in staat zijn om zwaardere en grotere funderingen te installeren in diepere wateren en in meer uitdagende zeebodemomstandigheden.

De investering in het schip is een antwoord op de wereldwijde trend binnen de offshore windenergiesector om steeds grotere windturbines te ontwerpen en te installeren, aldus Jan De Nul.

cc: renews.biz/
Joni-2
0
Ørsted zet joint venture op met ZE PAK voor Oostzee-offshore-leaseovereenkomsten in Polen
(PLX AI) - Ørsted en ZE PAK bundelen hun krachten om deel te nemen aan de komende veiling voor offshore windmolenparken in het Poolse deel van de Oostzee.

• ZE PAK, de grootste particuliere energieproducent van Polen die momenteel een verschuiving van steenkool naar hernieuwbare energie doorvoeren, en Ørsted hebben een intentieverklaring ondertekend om deel te nemen aan de komende veiling voor offshore windmolenparken in het Poolse deel van de Oostzee
• De volgende stap voor ZE PAK en Ørsted is het creëren van een 50/50 joint venture die onderworpen zal zijn aan de goedkeuring van de fusie
• De twee bedrijven zullen gezamenlijk deelnemen aan de komende veiling voor offshore windmolenparken in de Poolse Oostzee
• Als de leaseveiling succesvol is, zijn de partners van plan om gezamenlijk te bieden op de toekomstige CfD-veilingen voor offshore windenergie in Polen, gepland voor 2025 en 2027 om hun voetafdruk en investeringen verder uit te breiden om Polen te ondersteunen op de reis van het land naar klimaatneutraliteit.

cc: marketscreener.com
Joni-2
0
Momenteel heeft Orsted een 5-tal offshore projecten, met effectieve investeringen, voor funderingen, installatie en opleiding van personeel, lopen voor de oostkust van de USA in de staten:

• Massachusetts,
• Rhode Island,
• New York,
• New Jersey,
• Delaware
• Maryland

De USA-regering wil vóór 2030 meer dan 30 GW aan offshore windmolens laten investeren en investeert hiervoor zelf € 109 Miljard.

Elke firma die een offerte wil indienen, moet hiervan, eerst minstens 50% van de waarde investeringen in de USA, in nieuwe tewerkstelling, opleiding personeel, installatie schepen, lokale belasting en federale belasting en vergunningen (lokaal en federaal) voordat het project een goedkeuring kan krijgen...

cc: cleantechnica.com/

.

Crystal Steel bouwt offshore windstaalfabriek in Maryland voor de funderingen van Ørsteds Amerikaanse offshore projecten

Offshore wind-ontwikkelaar Ørsted heeft vrijdag gezegd dat het een deal heeft getekend voor de oprichting van Maryland's eerste offshore windstaal fabricagecentrum bij Crystal Steel Fabricators in Federalsburg, Maryland.
"Ørsteds investering in Crystal Steel zal bijna $ 70 miljoen aan leveringsovereenkomsten mogelijk maken en bijna 50 nieuwe banen in Maryland creëren, waarbij lokale staalarbeiders worden gepositioneerd om stalen componenten te leveren die zullen worden gebruikt om windturbinefunderingen te bouwen voor de Mid-Atlantische projecten van Ørsted, die op minstens 1,3 miljoen huizen met hernieuwbare energie", zei Ørsted.

De gouverneur van Maryland, Larry Hogan, voegde zich bij de arbeiders van Ørsted en Crystal Steel voor de aankondiging in de fabriek van Crystal Steel in Caroline County, Maryland. Crystal Steel zal deze maand beginnen met de bouw van de nieuwe faciliteiten.

"Deze investering is niet afhankelijk van een mogelijke toekomstige projectprijs van de Maryland Public Service Commission. Het maakt eerder deel uit van het uitgebreide plan van Ørsted om te investeren in de ontwikkeling van een duurzame toeleveringsketen op lange termijn die de groei van de Amerikaanse offshore-industrie mogelijk zal maken. windindustrie," zei Ørsted.

Als gevolg van deze samenwerking zal Crystal Steel haar personeelsbestand met bijna een derde vergroten en tot 50 nieuwe lokale lassers, monteurs, CNC-machinebedieners, schilders, vrachtwagenchauffeurs en meer in dienst nemen. De nieuwe faciliteit ondersteunt de ontwikkeling van ten minste drie Ørsted-projecten: het Skipjack Wind-programma in Maryland en Ocean Wind 1 en Ocean Wind 2 in New Jersey.

De werknemers van Crystal Steel zullen grootschalige stalen componenten prefabriceren of vervaardigen die fundamentele elementen zijn van de turbinefunderingen. Deze componenten, die in grootte variëren van 9 tot 16 ton per stuk en wel 45 voet hoog zijn, zullen worden gebruikt bij de constructie van de aanlegsteigers, ladders, interne en externe platforms, relingen, roosters en andere items van de fundering van de windturbine. De eindmontage van deze onderdelen wordt voor elk project lokaal uitgevoerd. Voor het Skipjack Wind-programma zullen componenten die bij Crystal Steel zijn vervaardigd, worden gebouwd bij Tradepoint Atlantic, waar Ørsted heeft geïnvesteerd in het eerste offshore windcentrum van Maryland.

cc: www.oedigital.com
voda
0
Orsted Partners with Crystal Steel for Wind Farms Fabrication

Strategic Research Institute
Published on :
18 Oct, 2021, 5:48 am

Danish multinational power company Orsted has selected Maryland's Crystal Steel Fabricators for a major offshore wind steel fabrication center in Caroline county in Vergenia in US. Maryand Governor Mr Larry Hogan tweeted “Today we celebrated the partnership between @OrstedUS and Crystal Steel to establish Maryland’s first offshore wind-steel fabrication center. Offshore wind presents an opportunity to grow our economy and energy portfolio with significant job creation potential.”

Fabricators are responsible for making many of the structures needed for projects like the wind farm. As a result of this partnership, crystal steel will increase its workforce by nearly a third. Crystal Steel says it will begin construction activity on the new facilities this month. Production is expected to be starting in a year and a half.

This is just Ørsted's latest project on the Eastern Shore. In early October the company announced it will construct Maryland's first emissions-free offshore wind operations and maintenance facility in West Ocean City.
voda
0
Orsted & ZE PAK to Participate in Auction for Seabed Leases

Strategic Research Institute
Published on :
19 Oct, 2021, 6:30 am

Poland’s largest privately owned energy producer who is currently implementing a shift from coal to renewables ZE PAK and Ørsted have signed a letter of intent to participate in the upcoming auction for seabed leases in the Polish part of the Baltic Sea. Next step for ZE PAK and Ørsted is to create a 50/50 joint venture which will be subject to merger clearance. The two companies will jointly participate in the upcoming auction for seabed leases in the Polish Baltic Sea. If successful in the lease auction, the partners intend to jointly bid into Poland’s future offshore wind CfD auctions planned for 2025 and 2027 to further expand their footprint and investments to support Poland on the country’s journey towards climate neutrality.

The consortium of Ørsted and ZE PAK guarantees a strong financial base, world-leading experience and a clear ambition to help Polish companies become part of a global growth industry.

Poland has announced an ambition to diversify the country’s energy mix through a large-scale build-out of renewables, thus reducing coal’s share of the power generation from approximately 70% today to 11-28 % by 2040. There are currently no offshore wind farms in Poland, but as part of its transition to a low-emission energy system, Poland aims to install 5.9 GW offshore wind by 2030 and 11 GW by 2040.

ZE PAK is Poland’s fifth largest power producer. Listed on the Warsaw stock exchange, ZE PAK has started its transition from fossil-based to renewable energy generation. ZE PAK has decided to phase out coal-fired power generation no later than 2030 and intends to join the bourgeoning market for renewable hydrogen to help decarbonize other sectors such as heavy transportation and heavy industry.
Joni-2
0
Orsted heeft de installatie van alle 165 funderingen en het offshore substation van het project voltooid bij zijn 1.4GW Hornsea 2 windpark, 89 km voor de Britse Noordzeekust.

De installatie van de monopile-funderingen betekent dat het project klaar is om het laatste derde deel van de windturbines te installeren, voordat het windpark in 2022 online komt.

Het offshore-substation van Hornsea 2 is 's werelds grootste versie met wisselstroom en weegt ongeveer 8000 ton. Het werd veilig in positie getild door het schip Sleipnir.

Ook ter plaatse is het reactieve compensatiestation dat de komende dagen op zijn plaats zal worden getild.

Ten slotte heeft het project onlangs ook alle 390 km exportkabel aangelegd die nodig is om de opgewekte elektriciteit van het windpark naar het onshore-substation en uiteindelijk het National Grid te brengen.

Met een offshore-gebied van 462 vierkante kilometer zal Hornsea 2 het grootste windpark ter wereld zijn wanneer het in gebruik wordt genomen.

Hornsea 2 programmadirecteur Patrick Harnett, bij Orsted, zei: "Deze dubbele mijlpalen, samen met de voltooiing van onze exportkabelcircuits, markeren het hoogtepunt van een werkelijk monumentale reikwijdte van werk waarbij meerdere teams van talrijke bedrijven samenwerken in het licht van een aantal belangrijke uitdagingen in de afgelopen 18 maanden.

“Dit zijn zeer complexe operaties en grote technische prestaties, geleverd dankzij de toewijding, professionaliteit en positiviteit van het hele projectteam en we zijn allemaal verheugd dat we deze belangrijke mijlpalen hebben bereikt op weg naar het volledig operationeel hebben van het windpark in 2022.”


Wanneer Hornsea 2 in 2022 operationeel is, zal Orsted meer dan 7% van de Britse elektriciteit leveren.

cc: renews.biz
Joni-2
0
Orsted A/S: Edinburgh Airport en Ørsted werken samen om duurzaam (= waterstof) vliegverkeer naar het VK te brengen
21-10-2021 | 06:44 uur EDT

Na de aankondiging van het nieuwe Greater Good-duurzaamheidsprogramma van Edinburgh Airport eerder dit jaar, hebben het duurzame energiebedrijf Ørsted en Edinburgh Airport de handen ineen geslagen om van de luchthaven een van de meest duurzame ter wereld te maken. Samen stippelen ze een route uit voor de luchthaven om zijn ambitie te bereiken om tegen 2040 netto nul te bereiken, inclusief het gebruik van groene technologieën, waaronder nieuwe waterstofbrandstoffen die op grote schaal worden geproduceerd door offshore windparken, om de koolstofemissies van Edinburgh Airport en het vliegtuig dat ermee opereert.

Door de samenwerking zullen Ørsted en Edinburgh Airport samenwerken om het volgende koolstofarm te maken:

  • de energie die op de luchthaven zelf wordt gebruikt
  • de energie die wordt gebruikt door de voertuigen die worden gebruikt om de luchthaven te exploiteren
  • de energie die wordt gebruikt door de voertuigen die passagiers en goederen van en naar de luchthaven vervoeren
  • de brandstof die wordt gebruikt door het vliegtuig dat de luchthaven gebruikt;

Ze zullen de meest effectieve en betaalbare opties voor Edinburgh Airport identificeren en samenwerken met de Schotse en Britse regeringen aan de wijzigingen in de regelgeving en het beleid die nodig zijn om ze in te voeren, die nodig zijn om tegen 2040 netto nul te leveren. Dit omvat voorstellen voor waterstofproductiefaciliteiten die worden aangedreven door offshore wind om decarbonisatie te ondersteunen.

Minister van Transport Graeme Dey zei: "Ons recente rapport over het koolstofarm maken van de transportsector maakt duidelijk dat alle vervoerswijzen de uitstoot moeten verminderen om Schotland te laten voldoen aan onze ambitieuze doelstellingen inzake klimaatverandering, dus we verwelkomen dit partnerschap tussen Edinburgh Airport en Ørsted.

"Ondanks de huidige uitdagingen waarmee de luchtvaartsector wordt geconfronteerd, is het goed om te zien dat Edinburgh Airport zich voorbereidt op een duurzame toekomst. Het is van cruciaal belang dat bedrijven en andere organisaties ten minste voldoen aan de wettelijke doelstellingen van Schotland en onze ambitie om een ??netto nul-economie te creëren. Dit project heeft in dat opzicht echt potentieel en ik kijk ernaar uit om er meer over te horen en het te zien ontwikkelen."


Duncan Clark, Head of UK Region bij Ørsted zei: "Dit is een belangrijke fase op de reis van Schotland om tegen 2045 netto nul te bereiken. Hoewel we enorme vooruitgang hebben geboekt bij het koolstofarm maken van de manier waarop we elektriciteit opwekken, is de volgende fase het gebruik van die hernieuwbare elektriciteit om de industrie en het vervoer koolstofarm te maken. Hierbij zullen duurzame energiebedrijven samenwerken met toekomstgerichte bedrijven zoals Edinburgh Airport. Hernieuwbare waterstof is de sleutel tot het koolstofarm maken van zwaar transport en vliegreizen en ik kijk ernaar uit om samen te werken aan deze opwindende technologie."

Gordon Dewar, Chief Executive van Edinburgh Airport zei: "De luchtvaartindustrie realiseert zich de rol die zij speelt in emissies en de noodzaak om op weg te gaan naar een schonere, duurzamere toekomst. We hebben enorme vooruitgang geboekt op het gebied van technologie en we willen blijven innoveren en ervoor zorgen dat de toekomst van de luchtvaart is er een die koolstofarm is en een positieve bijdrage levert aan onze economie en de netto nul-ambities van Schotland. Hoewel luchtvaartemissies voornamelijk afkomstig zijn van vliegtuigen tijdens de vlucht, kunnen we onze rol spelen binnen ons landgoed en brandstof voor vliegtuigen in Edinburgh en we hebben er alle vertrouwen in dat dit spannende samenwerking zal ons op weg helpen naar een toekomst van duurzaam reizen en Edinburgh Airport helpen bij het ontwikkelen en ondersteunen van duurzame brandstoffen en het gebruik ervan."

Achtergrond

Tijdens de eerste fase van het MOU dit jaar zullen de partners opties onderzoeken en analyseren, met aanvullende fasen van de samenwerking vanaf 2022 gericht op het uitvoeren van projecten en het binnenhalen van andere partners.

Analyse van de Commissie klimaatverandering maakt duidelijk dat actie in de luchtvaartindustrie essentieel is, want hoewel de uitstoot van broeikasgassen in het VK blijft dalen, zijn er nog steeds belangrijke maatregelen nodig om het koolstofvrij maken van vervoer en industrie te ondersteunen.

Duurzame brandstoffen zijn momenteel duurder dan fossiele brandstoffen. Om concurrerend te worden met fossiele brandstoffen, moet de productie van duurzame brandstoffen worden gerijpt, op industriële schaal worden gebouwd en een kostenbesparingstraject doorlopen dat vergelijkbaar is met dat van de afgelopen tien jaar bij offshore-windenergie.

Om dit te laten gebeuren, moeten regeringen en industrie samenkomen om een ??kader te creëren dat particuliere investeringen in grootschalige duurzame brandstofproductie stimuleert.

Het MOU is geïnspireerd op het Green Fuels for Denmark-project, geleid door Ørsted, waarin Ørsted, de luchthaven van Kopenhagen, SAS-luchtvaartmaatschappij, Maersk en anderen samenwerken om een ??hernieuwbare waterstofhub te creëren om transport, vliegreizen en scheepvaart koolstofarm te maken.

Het project verenigt toonaangevende Deense bedrijven om op industriële schaal productie en afname van hernieuwbare waterstof en duurzame e-brandstoffen voor weg-, zee- en luchtvervoer te ontwikkelen. Door actoren aan de aanbod- en consumentenzijde te combineren, streeft het project naar de ontwikkeling van 10MW elektrolysercapaciteit tegen 2023, 250MW elektrolysercapaciteit met e-fuelproductie tegen 2027, en een visie om op te schalen tot 1,3GW tegen 2030.

De elektriciteit zal afkomstig zijn van offshore windparken en de hernieuwbare waterstof zal vervolgens worden gecombineerd met duurzaam gewonnen koolstof om bij volledige opschaling 250.000 ton e-kerosine en e-methanol per jaar te produceren.

Ørsted zal putten uit de ervaringen van dit project en samenwerken met Edinburgh Airport om een ??reeks ambitieuze initiatieven te implementeren die de overgang naar duurzaam vliegverkeer snel zullen versnellen.

Edinburgh Airport is eigendom van Global Infrastructure Partners (GIP), een toonaangevende wereldwijde, onafhankelijke infrastructuurinvesteerder, die ook heeft geïnvesteerd in een aantal offshore windparken, waaronder 50% eigendom van Ørsted's Hornsea One, het grootste offshore windpark ter wereld.

cc: marketscreener.com/
voda
0
Jan De Nul Signs T&I Contract for Gode Wind 3 & Borkum Riffgrund 3

Strategic Research Institute
Published on :
22 Oct, 2021, 6:30 am

Ørsted Wind Power and Jan De Nul Group announced the signing of the final contract for the transport and installation of 107 monopile foundations and one offshore substation topside at Gode Wind 3 and Borkum Riffgrund 3 Offshore Wind Farm. The transport and installation will start in 2023 and will be the first assignment for Les Alizés, the next generation offshore installation vessel of Jan De Nul Group. The 242 MW Gode Wind 3 and 900 MW Borkum Riffgrund 3 Wind Farms are owned and developed by the Danish renewable energy company Ørsted Wind Power.

Both wind farms will use 11-MW Siemens Gamesa turbines and are located in the German North Sea. The Borkum Riffgrund 3 more particularly will be located adjacent to Ørsted's existing offshore wind farms Borkum Riffgrund 1 and Borkum Riffgrund 2. Gode Wind 3 will be close to Ørsted's Gode Wind 1 and 2.

Jan De Nul’s scope includes the transport and installation of 106 wind turbine monopile foundations and one offshore substation foundation, including associated topside. For the first time, Ørsted will be using monopiles without the need of installing a transition piece for connecting turbine and foundation. Before installation, scour protection will be installed at all 107 monopiles locations.

Delivery is foreseen to be completed in 2024. Once completed, these wind farms will generate enough electricity to power approx. 1.2 million German households every year. The projects are subject to Ørsted’s final investment decision.

Les Alizés is currently under construction and is planned to be delivered in 2022. She will mainly be used for the construction of offshore wind farms, but with her impressive crane she is also extremely suitable for decommissioning offshore oil and gas platforms. She is fitted with a highly advanced exhaust filtering system by means of a Selective Catalytic Reduction system and a Diesel Particulate Filter, making it the very first seagoing installation vessel of its kind to be an Ultra-Low Emission vessel, moreover Stage V-certified. Thanks to her dimensions and impressive lifting and loading capacities, Les Alizés will be able to load out, transport and install multiple units of the largest and heaviest wind turbine foundations. In addition, as a crane vessel that floats, it will be able to install heavier and larger foundations into deeper waters and in more challenging seabed conditions.
Bijlage:
Joni-2
1
KOPENHAGEN, 3 november (Reuters) -

Orsted . in Denemarken op woensdag gerapporteerde bedrijfswinst derde kwartaal licht onder de verwachtingen omdat het zei dat de lage windsnelheden bleven toeslaan verdiensten.

"In het grootste deel van Q3 bleven we lagere wind zien dan normaal snelheden, wat een negatief effect had op de inkomsten uit hernieuwbare energie activa in bedrijf", zei Orsted in zijn winstrapport.

Het zei dat de negatieve impact van lagere windsnelheden bedroeg tot ongeveer 2,5 miljard kronen ($ 389,40 miljoen) voor de eerste negen maanden van het jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en 1,7 miljard kronen vergeleken met een normaal windjaar.
Dit toont aan dat, ondanks sterke fundamentals, hernieuwbare energiebronnen een intermitterende technologie blijven waarbij schommelingen in de wind en zonneschijn hebben een directe invloed op de winst.

Orsted rapporteerde winst vóór rente, belasting, afschrijvingen en afschrijving (EBITDA) op 2,98 miljard Deense kronen ($ 463,99 miljoen), 11% lager dan vorig jaar en onder de 3,07 miljard kronen die analisten verwachten in een door het bedrijf opgestelde peiling.
De zwakke opwekking van windenergie werd deels gecompenseerd door goede prestatie van de warmtekrachtcentrales verbeterd door hogere stroomprijzen, die recordhoogtes hebben bereikt rond de wereld toen economieën begonnen te herstellen van de coronaviruscrisis.
Orsted verwacht dit jaar nog steeds een EBITDA van 15 miljard-16 miljard kronen, desinvesteringen niet meegerekend, en herhaalde dat het zou waarschijnlijk alleen de onderkant van zijn voorspelde kernwinstbereik bereikt voor 2021.

Deze richtlijn is gebaseerd op een aanname van normale windsnelheden in de rest van het jaar.

Onze EBITDA-prognose omvat geen inkomsten uit nieuwe partnerschappen gedurende het jaar, wat betekent dat de winst uit de afbouw van Borssele 1 & 2 is uitgesloten van onze vooruitzichten voor het hele jaar.

De laatste zin is alvast héél beloftevol voor volgend jaar.... :)
Joni-2
1
Ørsted A / S (ORHE)

Ørsted vandaag de verkoop afgerond van 50% van het 605 MW Greater Changhua 1 Offshore Windpark (Taiwan) aan de wereldwijde investeringsgroep Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) en Cathay PE.

(Afspraak dateert reeds van onze bedrijfsaankondiging van 28 december 2020)
Joni-2
0
Ørsted stelt voor om 's werelds grootste offshore windmolenpark in Vietnam te bouwen
9 november 2021, door Adrijana Buljan cc: offshorewind.biz

Ørsted stelt voor om een ??grootschalig offshore windproject in Vietnam te bouwen dat een geïnstalleerde capaciteit heeft die veel verder gaat dan de offshore windparken die momenteel in aanbouw of in ontwikkeling zijn en waarvoor een investering van meer dan 10 miljard euro nodig is.

De ontwikkelaar heeft zijn plan voorgelegd aan een lokale overheid, aangezien het bedrijf studies en onderzoek ter plaatse wil uitvoeren in de wateren voor de noordoostkust van het land, waar het van plan is om de volgende generatie offshore windturbines te installeren, die elk een veel grotere output zouden hebben. hoger dan de turbines die op dit moment op de markt zijn.
voda
0
PERSBERICHT: Boskalis verwerft inter-array kabellegcontract voor offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3
Papendrecht, 10 november 2021

Boskalis heeft een contract verworven voor de installatie van de inter-arraykabels voor de offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3. Het contract is door Ørsted toegekend en omvat het transport, de installatie en het begraven van in totaal 106 inter-array kabels.

Het project zal worden uitgevoerd met het kabellegschip Boka Ocean. Dit 136 meter lange schip werd eerder dit jaar aangekocht en wordt voorzien van een kabeldraaitafel van 4.000 ton. De voorbereidingen voor het project zullen binnenkort van start gaan en de kabellegwerkzaamheden zullen begin 2024 worden uitgevoerd.

De offshore windparken Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3 hebben een capaciteit van respectievelijk 900 MW en 242 MW. Beide windparken bevinden zich in het Duitse deel van de Noordzee. Gecombineerd zullen deze twee offshore windparken groene stroom leveren aan circa 1,2 miljoen Duitse huishoudens. De gunning van het contract is afhankelijk van een definitieve investeringsbeslissing door Ørsted.

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met het ontwikkelen van opwekcapaciteit voor duurzame energie in verband met klimaatverandering en groeiend energieverbruik.

VOOR MEER INFORMATIE

Investor relations:

Martijn L.D. Schuttevâer

ir@boskalis.com

Pers:

Arno Schikker

press@boskalis.com

T +31 786969310
voda
0
Orsted & BASF Sign 25 Year Offshore Wind Power PPA in Germany

Strategic Research Institute
Published on :
18 Nov, 2021, 5:30 am

BASF and Ørsted have concluded a 25-year fixed-price corporate power purchase agreements, under which BASF will offtake the output of 186 megawatts from Ørsted’s planned Borkum Riffgrund 3 Offshore Wind Farm in the German North Sea. The offshore wind farm will have a total installed capacity of 900 megawatts and go into full commercial operation in 2025. Ørsted has recently secured planning approval from the German Federal Maritime and Hydrographic Agency BSH.

With this CPPA as a tangible first step, the two companies will look into where the interests of both companies can match in the future to support emission reductions in the chemical industry. The power purchase agreement will help cover the increased electricity needs of low-emission technologies for BASF and is a step towards BASF’s ambition of becoming carbon neutral by 2050.

As the agreement will run for 25 years, it is the longest CPPA for offshore wind ever announced and an important step in enabling Ørsted to take final investment decision on Borkum Riffgrund 3, which is expected towards the end of 2021.

Borkum Riffgrund 3 was the world’s first large-scale offshore wind farm to be awarded with a zero bid. This was made possible by several cost-drivers, including the installation of next-generation wind turbine technology, very favourable site conditions and high wind speeds, and anticipated revenue-stabilising power purchase agreements with industrial partners such as BASF.
Joni-2
0
Ørsted koopt windmolenpark in Illinois
22-11-2021 | 02:53 uur EST

(MT Newswires) -- Ørsted (ORSTED.CO) kocht een onshore windpark van 302 megawatt in Illinois van fondsen die worden beheerd door de infrastructuur- en energiestrategie van Ares Management.

Het Deense energiebedrijf zei maandag dat de overname van Lincoln Land Wind de totale Amerikaanse capaciteit van Ørsted Onshore zal verhogen tot meer dan 4.200 megawatt in bedrijf en in aanbouw.

Meta en McDonald's hebben langetermijn overeenkomsten voor de aankoop van stroom tegen een vaste prijs getekend voor respectievelijk ongeveer 175 megawatt en 126 megawatt aan schone stroom van het windpark.

:)
Joni-2
0
Heet van de naald….de trein is eindelijk vertrokken...

The Washinton Post
Door Jennifer McDermott | AP
Vandaag om 13:20 EST

De regering van Biden keurde woensdag een offshore windpark voor de kust van Rhode Island goed als onderdeel van een plan om tegen 2030, 30 gigawatt offshore windenergie in te zetten.

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat het de bouw en exploitatie van het South Fork Wind-project heeft goedgekeurd, de tweede goedkeuring door het ministerie van een offshore windenergieproject op commerciële schaal in de Verenigde Staten. Vorige week markeerde de afdeling de eerste paal voor de kust van Massachusetts voor het eerste offshore windproject op commerciële schaal.

Zeven grote offshore windparken zouden worden ontwikkeld aan de oost- en westkust van de VS en in de Golf van Mexico in het kader van een plan dat vorige maand door de regering-Biden werd aangekondigd om infrastructuur te bouwen, banen te creëren en de opwarming van de aarde aan te pakken. De inzet van 30 gigawatt aan offshore windenergie zou genoeg elektriciteit opwekken om meer dan 10 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

Het South Fork Wind-project zal ongeveer 19 mijl (30 kilometer) ten zuidoosten van Block Island, Rhode Island, en 35 mijl (56 kilometer) ten oosten van Montauk Point, New York worden gevestigd. Het zal naar verwachting ongeveer 130 megawatt leveren, genoeg stroom voor ongeveer 70.000 huishoudens.

Het eerste Amerikaanse offshore windpark opende in 2016 bij Block Island . Maar met vijf turbines is het niet op commerciële schaal. Orsted, het Deense energiebedrijf, heeft de ontwikkelaar Deepwater Wind uit Rhode Island overgenomen en exploiteert nu dat windpark.

Orsted ontwikkelt het South Fork Wind-project met nutsbedrijf Eversource. Het ministerie van Binnenlandse Zaken keurde tot 12 turbines goed. De kusttoezichthouders van Rhode Island gaven het project dit voorjaar kritische goedkeuring vanwege de bezwaren van de visserij-industrie en enkele milieuactivisten.
Commerciële visserijbedrijven hebben gezegd dat geplande offshore windprojecten voor de oostkust het moeilijk zouden maken om waardevolle vissoorten zoals sint-jakobsschelpen en kreeften te oogsten. Sommige natuurbeschermingsorganisaties vrezen dat grote turbines vogels zullen doden.

Het project voor de kust van Massachusetts, Vineyard Wind 1, zal naar verwachting ongeveer 800 megawatt produceren, genoeg stroom voor meer dan 400.000 huishoudens. De eerste bouwfasen omvatten het leggen van twee transmissiekabels die het windpark met het vasteland zullen verbinden.
De regering verwacht tegen 2025 ten minste 16 bouw- en exploitatieplannen voor commerciële offshore windenergie-installaties te herzien.

"We hebben geen tijd te verliezen met het cultiveren van en investeren in een schone energie-economie die ons generaties lang kan ondersteunen", zei minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland in een verklaring. “Slechts een jaar geleden waren er geen grootschalige offshore windprojecten goedgekeurd in de federale wateren van de Verenigde Staten. Vandaag zijn het er twee, met nog een aantal in het verschiet.” (New Jersey, Maryland, Virgnia)
Joni-2
1
Ørsted (cc) neemt definitief investeringsbesluit over twee Duitse offshore windparken
12/01/2021 | 09:11 uur EST

1.12.2021 15:10:38 CET| Ørsted A/S | Investeerdersnieuws

De raad van bestuur van Ørsted heeft de definitieve investeringsbeslissing (FID) genomen voor de twee Duitse offshore windparken Gode Wind 3 (242 MW) en Borkum Riffgrund 3 (900 MW), die naar verwachting respectievelijk in 2024 en 2025 in gebruik zullen worden genomen.

Rasmus Errboe, hoofd van de regio Continentaal Europa bij Ørsted, zei: "Borkum Riffgrund 3 is een mijlpaalproject en we zijn er trots op dat Ørsted opnieuw het voortouw neemt door als eerste FID te nemen in een koopvaardij offshore windproject in Duitsland. We hebben dit project naar voren gehaald door verschillende grootschalige overeenkomsten voor de aankoop van stroom te ondertekenen met toonaangevende bedrijven, een partner voor 50% van het windpark binnen te halen en Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3 aan te schaffen en te installeren als één gigawatt-schaalproject. ”

Jörg Kubitza, directeur van Ørsted in Duitsland, voegt toe: “Met de beslissing om Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 te bouwen, breiden we onze Duitse portefeuille uit tot zes offshore windparken en een totaal investeringsvolume sinds 2012 van ongeveer 7,5 miljard euro. Terwijl Borkum Riffgrund 3 het grootste windpark inDuitslandtot op heden zouden windparken op gigawattschaal de norm moeten zijn bij het plannen van toekomstige offshore windbouw. Grootschalige projecten zullen de sleutel zijn tot het veiligstellen van de volumes groene energie die nodig zijn om klimaatneutraliteit te bereiken inDuitsland tegen 2045, een inspanning waarvoor wind op zee de meest geschikte bron van hernieuwbare energie blijft.”

De groeiende vraag van bedrijven naar langetermijnovereenkomsten voor de aankoop van stroom kan een aanvulling vormen op regelgevingsmechanismen zoals contracts for difference, die zowel voor ontwikkelaars als voor elektriciteitsklanten prijszekerheid op lange termijn creëren. Beide zijn cruciaal om te voldoen aan de toekomstige vraag naar groene stroom vanuit de industrie en de samenleving.

Ørsted heeft CPPA's ondertekend op Borkum Riffgrund 3 voor een totaal van 786 MW met Covestro (100 MW), Amazon (350 MW), REWE Groep (100 MW), BASF (186 MW), en Google (50 MW) ter ondersteuning van de uiteindelijke investeringsbeslissing door het creëren van een grote mate van inkomstenzekerheid voor Borkum Riffgrund 3.

Op 19 oktober van dit jaar, Glennmont Partnerswerd 50% aandeelhouder van Borkum Riffgrund 3. De overeenkomst met Glennmont werd onder bepaalde opschortende voorwaarden gesloten, waaronder de definitieve investeringsbeslissing van Ørsted. Nu het definitieve investeringsbesluit, de projectvergunning, de goedkeuring van de fusie en de goedkeuring van buitenlandse investeringen van kracht zijn, verwacht Ørsted de transactie uiterlijk in het eerste kwartaal van 2022 af te ronden.

Feiten over Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3

Borkum Riffgrund 3 en Gode Wind 3 zullen een exportcapaciteit hebben van respectievelijk 900 MW en 242 MW en zullen in de Duitse Noordzee dicht bij de bestaande offshore windparken Borkum Riffgrund 1&2 en Gode Wind 1&2 van Ørsted.
Gode ??Wind 3 zal naar verwachting in 2024 in gebruik worden genomen en Borkum Riffgrund 3 zal naar verwachting in 2025 in gebruik worden genomen.

De stroom van beide projecten wordt opgewekt door: Siemens Gamesa offshore windturbines, elk met een vermogen van 11 MW en een rotordiameter van 200 meter.
Op de Duitse offshore windveilingen in 2017 en 2018 kreeg Ørsted het recht om vijf offshore windprojecten te bouwen, tegenwoordig bekend onder de geconsolideerde namen Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3.

Met biedingen van EUR 0per MWh was Borkum Riffgrund 3 het eerste grootschalige offshore windpark ter wereld dat een nulbod kreeg. Dit werd mogelijk gemaakt door een aantal kostenfactoren, waaronder de installatie van de volgende generatie windturbinetechnologie, zeer goede locatieomstandigheden en hoge windsnelheden, en verwachte inkomsten stabiliserende CPPA's bij bedrijven.

Gode ??Wind 3 krijgt een gewogen gemiddelde subsidie ??van EUR 81 per MWh.

De informatie in deze aankondiging verandert niets aan de financiële vooruitzichten van Ørsted voor het boekjaar 2021 of het verwachte investeringsniveau dat voor 2021 is aangekondigd.
voda
0
Orsted Acquires Lincoln Land Wind Farm in Illinois in US

Strategic Research Institute
Published on :
02 Dec, 2021, 5:30 am

With the acquisition of the 302 MW operational wind farm, Ørsted enters the US MISO market, which covers 15 states in the Midwest and the South. Lincoln Land Wind is fully contracted via power purchase agreements with Meta, formerly the Facebook company, and McDonald’s Corporation. Lincoln Land Wind reached commercial operation on November 17.

Now, Ørsted announced that it has acquired Lincoln Land Wind, a 302 MW onshore wind farm in Morgan County, Illinois, from funds managed by Ares Management Corporation’s Infrastructure and Power strategy. Ørsted acquires Lincoln Land Wind from Ares, which purchased the project from developer and construction manager Apex Clean Energy.

Meta and McDonald’s have both signed long-term fixed-price PPA’s to purchase approximately 175 MW and 126 MW, respectively, of clean power output from Lincoln Land Wind.
534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,51  0,00  0,00%  22 apr
 Germany40^ 17.965,70 +0,59%
 BEL 20 3.863,26 0,00%
 Europe50^ 4.954,19 +0,35%
 US30^ 38.226,04 -0,06%
 Nasd100^ 17.184,76 -0,15%
 US500^ 5.007,47 -0,19%
 Japan225^ 37.526,21 -0,52%
 Gold spot 2.304,12 -0,99%
 EUR/USD 1,0644 -0,07%
 WTI 82,01 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%