Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

jonas
4
Asti

Rene moet zelf maar reageren. Maar hij is nu niet bepaald het type dat politici door een Islamitische Raad vooraf wil laten goedkeuren schat ik in

"Rene is ook van mening dat publieke ambtsdragers eerst goedgekeurd moeten worden, dus zo shockerend zou dat niet hoeven zijn voor jou."

In Irak wonen een aantal geloofsgenoten. Wist je toch wel? Ging om 13 eeuwen terug om de opvolging van Mohammed tussen die moslimbroeders. Dat met de NOS klopt. Viel me eindelijk een keertje mee. Is die reporter niet direct erna ontslagen? Net zoals dat met Fidan die niet helemaal in dat elite GroenLinks D'66 straatje paste?

Sadam heb ik nooit voor 1 millimeter vertrouwd en die inval heeft hij ook aan zichzelf te wijten met dat kernenergie en gifgasgedreig. Neemt niet weg dat de Amerikanen er vervolgens een extra zooitje van hebben gemaakt. Na een soort blitzgrieg was het spannende bij die Amerikanen vanaf en toen hebben ze grote fout gemaakt de soennieten buiten de macht te zetten. Gevolg veel legerofficieren Soenniet gingen naar IS.

IS is de ware letterlijke Islam en Islam moet letterlijk worden genomen. En daarom vind ik Islam gevaarlijk wreed geloof. Over huidige Iraanse president is overigens wel documentatie over periode dat hij baas was een martelinstituut voor oppositieleden. Er zijn hier zelfs gevluchte ooggetuigen aanwezig als terechte asielzoeker.

Groet, Jonas

josti5
1
quote:

gokker schreef op 30 oktober 2021 11:04:

[...]

Je bent een grapjas.
Er ontstond tumult toen ik de doofpot op voortdurend aandringen van Hirshi en jou half opende. Dat is jou blijkbaar ontgaan.

De rest van de citaten blijft keurig in mijn rapport wachten op een gepaste gelegenheid. Eigenlijk moet R1 tevreden zijn wanneer ik zijn gedachtengoed propageer.

Mijn dienst hoef ik niet in te lichten. Die houdt IEX al sinds jaren in de gaten.
Einde quote.

Nee hoor, uit die 'half geopende doofpot' kwam slechts de stinkende geur van gebakken lucht, zo kan ik mij nog uitstekend herinneren.
Verder bleef het oorverdovend stil, zoals je nu toegeeft.
Waarbij het 'wachten op een gepaste gelegenheid' niet eens gebakken lucht is: je hebt gewoon niks in handen, om je beschuldigingen hard te maken, en wacht wanhopig af, wanneer de betrokkenen nu eindelijk eens 'in de fout' gaan, waarbij we inmiddels vele weken verder zijn.

Kijk eens goed, wat het begrip 'doofpot' precies inhoudt, want zoals jij dat begrip hierboven hanteert, klopt er totaal niets van.

jonas
5
Asti ik ga nog verder aangaande aanhangers van het Islamitisch geloof.

Uit onderzoek (Koopmans) blijkt dat de meerderheid hun geloof stelt boven de hier geldende wetten. Dat mag, maar ik heb dan liever niet dat ze hier komen want gelukkig geldt nog voor de meeste mensen hier dat de wet en wat we onderling dus hebben besloten voor het geloof gaat. Zelfs de zwaarste SGP-ers erkennen dat.

Het lijkt mij dan ook voor de hand liggend bij immigratie waarbij je toch uit groepen moet kiezen zo min mogelijk moslims toe te laten, want waarom problemen binnenhalen als genoeg mensen meer van onze cultuur hier graag binnenkomen?

Groet, Jonas

PS Heb nog nooit een demonstratie gezien van Moslims alhier tegen IS en hun wandaden met vrouwen als slaaf verkopen en het afschuwelijke geweld tegen de Jezidies. Nee bij bijvoorbeeld M mop de NPO was een IS-vrouwtje oh zo zielig. Omgekeerde wereld en volkomen gestoord.
asti
0
quote:

jonas schreef op 30 oktober 2021 22:09:

Asti ik ga nog verder aangaande aanhangers van het Islamitisch geloof.

Uit onderzoek (Koopmans) blijkt dat de meerderheid hun geloof stelt boven de hier geldende wetten. Dat mag, maar ik heb dan liever niet dat ze hier komen want gelukkig geldt nog voor de meeste mensen hier dat de wet en wat we onderling dus hebben besloten voor het geloof gaat. Zelfs de zwaarste SGP-ers erkennen dat.

Het lijkt mij dan ook voor de hand liggend bij immigratie waarbij je toch uit groepen moet kiezen zo min mogelijk moslims toe te laten, want waarom problemen binnenhalen als genoeg mensen meer van onze cultuur hier graag binnenkomen?

Groet, Jonas
Wat wordt er bedoeld met het geloof stellen boven geldende wetten?

Ongenuanceerd gesteld: personen die de filosofie van het zogeheten 'rechtspositivisme' in de meest pure vorm aanhangen, zien 'geldende wetten' als het enige recht. Maar dat is zeker niet de consensus.

Veel mensen zijn/waren tegen de coronamaatregelen. Onze vriend rationeel is één van die mensen. Hij stelt zijn geloof boven de wet.

Het doet me denken aan het onderzoek waarin werd geconcludeerd dat veel moslims bereid zijn om geweld de gebruiken in naam van hun geloof.

In de islam moet voordat een te consumeren dier wordt geslacht worden uitgesproken dat het 'in de naam van God' wordt gedaan. Ook is bijvoorbeeld zelfverdediging in de islam een plicht. Het is dus vanzelfsprekend dat moslims in naam van hun geloof bereid zijn geweld te gebruiken. Dat geweld hoeft helemaal niet onverenigbaar te zijn met geldende wet- en regelgeving.
jonas
5
Asti dat is hem juist. Er staat ons blijkbaar nog veel moslimgeweld te wachten . Wat is verdediging van het geloof? Uit Pakistan komen en hier op Amsterdam CS wat mensen levensgevaarlijk gaan steken? Dat type gelovigen importeren? Nee liever niet!

" Het is dus vanzelfsprekend dat moslims in naam van hun geloof bereid zijn geweld te gebruiken. Dat geweld hoeft helemaal niet onverenigbaar te zijn met geldende wet- en regelgeving".

Van rechtspositivisme hebben de meeste moslims en ook niet moslims geen weet neem dat maar van me aan.

Groet, Jonas

jonas
4

Over het recht gesproken. Heb op Erasmus wel wat mee gehad met helaas al wijlen prof Akkermans een PvdA-er, maar eentje met verstand. Ging over de grondwet enzo

Nu we moeten oppassen dat we niet in een soort rechters staat terechtkomen met willekeurrecht door een omweg via de vage termen van verdragen.

D'66 de juristenpartij vindt dit echter niet genoeg: zij willen ook directe toetsing aan de vage algemene termen van de grondwet.

Zag laatst zo een gewichtig doener leuteraar ex Hoge Raad dat bij het NRC programma voor de zich correct wanende elite genaamd "Buitenhof" bepleiten.

Nou dat moeten we dus helemaal niet doen! De macht hoort te liggen bij de politiek en rechters horen dat toe te passen. NRC juristenkrant met ex hoofdredacteur Mr Jelsma die op de dag dat Pim Fortuyn door een dierenidioot werd neergeschoten meende het domme volk te moeten waarschuwen tegen het grote gevaar Pim Fortuyn en zijn populisten.

Wat gebeurde later? NRC moest oud gediende inschakelen om de gemoederen te koelen. Zeker 50 hoogleraren lieten onafhankelijk van elkaar hun nu niet bepaald anti Pim geluid horen

Maar eigenlijk hebben ze NRC en ook Trouw en de Volkskrant nog niets ervan geleerd. Komt er morgen een politicus die weet wat er leeft onder de gewone mensen en krijgt die in 1 klap de meerderheid dan zullen ze daar nog steeds verbazen met: hoe kan dat nou?

Ja dat krijg je met negeren feiten en preken voor eigen parochie. Meer afgeven op "foute politici" dan zelf een goed onderbouwde mening hebben. The politics of hate! Afzender : Trouw , NRC, de Volkskrant

Groet, Jonas

Beperktedijkbewaking
0
quote:

josti5 schreef op 30 oktober 2021 09:14:

[...]
Dank voor openbaarmaking en toelichting, Han!

We zijn hier helaas al in de fase beland, er verder maar het zwijgen toe te moeten doen...

Dit durf ik hier nog wél te schrijven:
Ik mis jullie: Ronald Engels, Rationeel, Henk 83, PCRS7, atitlan, Henk Hesel!
En bijna waren we Rene óók al kwijt...

Gelukkig heeft het zaad, dat deze Mannen hebben uitgestrooid, wortel geschoten!
Met alle genoemde posters heb ik in de achter ons liggende jaren forse discussies gehad. Met Ratio overigens meer over zijn eindeloze brij aan gekopieerde berichten dan over de inhoud en de (of zijn) teneur. Met Hesel nog vrij recent in de coronadraad.

Ondanks alle verschillen van mening waren het waardige en over 't algemeen fatsoenlijke discussiepartners. En discussie leeft nu eenmaal door tegengas.
Een (langdurige) schorsing gun ik niemand. Dat er een enkele keer een post verwijderd wordt, à la, daar kan ik mee leven. Het overkomt mij ook af en toe.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

jowi schreef op 28 oktober 2021 16:56:

[...]
En wacht dat je van de CAO beloningen. Politie plus 1 %, Lager onderwijs plus een fooi, Rijksambtenaren plus 1,5%, en in de metaal gaan staken omdat ze 5 % verhoging eisen. Wat een verschil in ,looneisen terwijl de echte inflatie toch voor iedereen hetzelfde is.

Schandalig van die vakbonden dat ze zich met zo'n fooi laten wegsturen. Ben blij dat ik mijn lidmaatschap enige tijd geleden al heb beëindigd!!!!!!!!!!!!!!!!
Op het laatste punt niet met je eens. Door dat ledenverlies kunnen vakbonden steeds minder een vuist maken.

Het woord staking schijnt al helemaal uit het woordenboek verdwenen te zijn.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 30 oktober 2021 09:45:

[...]
Ach ja, zo gaat dat met Mannen die pochen op hun ballen.
Jij vertaalt "ballen hebben" ten onrechte in "pochen op ballen".

Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 30 oktober 2021 10:17:

[...]
Tja, je hebt het gehoord: ik werk voor de geheime dienst., ben dus een soort James Bond.
Ik probeer de mensen die door boze machten uit het vliegtuig in zee gegooid worden op het laatste nippertje het leven te redden.
?????

Waar slaat dat in zee gooien in vredesnaam op??

Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 30 oktober 2021 20:45:

[...]
...
Dat veel mensen niet blij zijn met de elite in Iran zal best kloppen. Dat is in Nederland het geval, laat staan in Iran. Het land wordt financieel al vele jaren onder druk gezet en je kunt aannemen dat er veel propaganda wordt verspreid door o.a. de VS.

Maar Jonas, je hebt toch zelf gezien wat er gebeurde nadat een bekende generaal werd vermoord. Letterlijk miljoenen Iraniërs gingen de straat op, dus maak jezelf geen dingen wijs.

Als er een aanval zoals je die beschrijft op Iranees grondgebied plaatsvindt en de regering geen vergelijkbare tegenaanval uitvoert verliest het haar bestaansrecht. Met andere woorden: een dergelijke aanval zou een grootschalige oorlog ontketenen.
Wil je beweren dat Iraniërs tevreden zijn met hun theocratische 'regering'?

Kijk hier eens:
www.smvi.nl/
haas
6
quote:

haas schreef op 30 oktober 2021 18:15:

[...]

burgers tegen vaksinatie zijn niet koppig ?

elders op KK heb ik al tig tijd geschreven:
er zijn 162 natuur-2000 gebieden(het is bijna onmogelijk om op 25 km daarvan te boeren/huizen te bouwen etc)
Maar stel bij elk natuurgebied cirkel van bijv 10 km en zeg dat de deboeren daarin 5 jaren de tijd hebben:
verkopen aan Overheid/verkassen naar elders en ook verkopen aan Overheid !!
NL is één grote lappendeken van natuur gebieden: Zelfs met wildtunnels er tussen:):)

De NL geeft daarmee DE TIJD aan agrarische ondernemers !
Hadden ze tig jaren geleden al kunnen doen !
(vergelijk dat de NL Overheid NIEMAND de tijd geeft ,alleen hun zelf met oplossen kindertoeslagaffaire ,formeren regering etc.etc)
Nederland/Vlaanderen is net HongKong,alleen wat meer weiland er tussen:)
Over de lappendeken gesproken? Zelfs wolven krijgen meer ruimte dan mensen.
Ik ben dus ervoor dat wolven gewoon doodgeschoten mogen worden !
(dus geen draadmuren om te voorkomen dat ze daar komen waar ze schade aanrichten)

NL cs hebben hun oude energie schoenen al weggegooid,terwijl de nwe energieschoenen er nog niet zijn !
De burger zal dat merken in de elektriciteits voorziening
EU mag zich gelukkig prijzen dat er olie gas was voor o.a. elektriciteits-opwekking
(want anders had er geen boom meer gestaan in EU !!)
Ik heb het gezien in Oost EU dat in de winter burgers bomen wegzaagden(over 100 km's ) voor verwarming

Terwijl nu de Groene Kmerr beweging MET toestemming trouwens van de Overheid:
Hout zitten te verstoken zowel door burgers(peltkachels bij burgers , kosten 5-10.000 euro/huishouden)
als o.a. Vattenfall toestaan: dankzij de Overheid.
Ik woon in regio Zwolle en daar staan zgn bio centrales al 15 jaren hout te stoken:
als het hout even op is gaan deze BIO centrales over op Diesel:)

PS: En de Groene Kmerr is voorstander van meer bomen planten ,met subsidie,de beer is los :):)
[verwijderd]
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 31 oktober 2021 02:50:

[...]
?????

Waar slaat dat in zee gooien in vredesnaam op??


Haha, dan bestudeer maar eens waarom jowi geschorst is. De tekst is nog te lezen in de quote van een aansluitende reactie.

jowi schreef op 29 oktober 2021 10:32:

Wanneer worden deze veilige landers (die hypocriete (beschonken vs geloof) moslims) eens door het leger opgepakt en met een Fokker Friendship voor de kust van Marokko/Tunesië eruit gedonderd.

josti5
0
quote:

gokker schreef op 31 oktober 2021 10:05:

[...]

Haha, dan bestudeer maar eens waarom jowi geschorst is. De tekst is nog te lezen in de quote van een aansluitende reactie.

jowi schreef op 29 oktober 2021 10:32:

Wanneer worden deze veilige landers (die hypocriete (beschonken vs geloof) moslims) eens door het leger opgepakt en met een Fokker Friendship voor de kust van Marokko/Tunesië eruit gedonderd.


Einde quote.

Des ter minder begrijp ik, waarom jij ongefundeerd en ongestraft zó maar vijf forumleden van 'racisme' mag beschuldigen, gokker.

Nou ja, ik begrijp het eigenlijk wel: de post die jij aanhaalt is 'niet correct', en wat jij schreef, is wél 'correct'.
Blijkbaar...
[verwijderd]
4
quote:

josti5 schreef op 31 oktober 2021 10:16:

[...]

Einde quote.

Des ter minder begrijp ik, waarom jij ongefundeerd en ongestraft zó maar vijf forumleden van 'racisme' mag beschuldigen, gokker.

Nou ja, ik begrijp het eigenlijk wel: de post die jij aanhaalt is 'niet correct', en wat jij schreef, is wél 'correct'.
Blijkbaar...
Wat begrijp je nu wel of niet? Je schijnt totaal in de war.
josti5
0
Een staaltje 'duidelijkheid' van D666...
4x vraag gesteld: 'bent U voor of tegen klimaatlockdown?'

4x: géén antwoord...

www.youtube.com/watch?v=tX6a3479xts&a...

Nou, dan is het wel duidelijk: D666 is vóór een klimaatlockdown, zoals:

*Een maand de auto laten staan
*Verwarming op maximaal 18 graden
*...

DurianCS
0
quote:

josti5 schreef op 31 oktober 2021 10:30:

Een staaltje 'duidelijkheid' van D666...
4x vraag gesteld: 'bent U voor of tegen klimaatlockdown?'

4x: géén antwoord...

www.youtube.com/watch?v=tX6a3479xts&a...

Nou, dan is het wel duidelijk: D666 is vóór een klimaatlockdown, zoals:

*Een maand de auto laten staan
*Verwarming op maximaal 18 graden
*...
18 graden is best warm, nergens voor nodig.
A Mao
2
quote:

josti5 schreef op 31 oktober 2021 10:30:

Een staaltje 'duidelijkheid' van D666...
4x vraag gesteld: 'bent U voor of tegen klimaatlockdown?'

4x: géén antwoord...

www.youtube.com/watch?v=tX6a3479xts&a...

Nou, dan is het wel duidelijk: D666 is vóór een klimaatlockdown, zoals:

*Een maand de auto laten staan
*Verwarming op maximaal 18 graden
*...

Ik begrijp het ook niet, zeg gewoon ja of nee….

Dat was ook met Hugo, onderliggende resultaten ( foto / moment opname) werden gevraagd, en maar draaien…
Tja, en als je dan gaat draaien en ze niet wilt geven worden we achterdochtig…
josti5
1
quote:

DurianCS schreef op 31 oktober 2021 10:49:

[...]
18 graden is best warm, nergens voor nodig.
Einde quote.

Da's veel te kort door de bocht:

Op sommige factoren die invloed hebben op hoe warm of hoe koud jij het hebt, heb je zelf nauwelijks invloed. Denk daarbij aan geslacht, leeftijd, lengte en herkomst. Andere factoren kun je deels of voor een groot deel wel veranderen, zoals spier- en vetmassa, gezondheid, stress en bepaalde tekorten. Welke oorzaken hebben invloed op het gevoel van kou?

Slechte doorbloeding

Weinig spiermassa
.
Weinig vet

Vrouw-zijn

Op leeftijd zijn

Klein van stuk zijn
.
Afkomstig uit een warm land

Niet genoeg drinken

Trage stofwisseling

Trage schildklier

Roken

Slaaptekort

Stress

Tekort aan bepaalde voedingsstoffen

Gewenning

Eenzaamheid en geluksgevoel

dvhn.nl/extra/article26508069.ece

josti5
0
quote:

A Mao schreef op 31 oktober 2021 11:00:

[...]

Ik begrijp het ook niet, zeg gewoon ja of nee….

Dat was ook met Hugo, onderliggende resultaten ( foto / moment opname) werden gevraagd, en maar draaien…
Tja, en als je dan gaat draaien en ze niet wilt geven worden we achterdochtig…

Einde quote.

Zet achter 'achterdochtig' maar gerust drie !!!

:-)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2586 2587 2588 2589 2590 2591 2592 2593 2594 2595 2596 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,40  -3,96  -0,46%  16:23
 Germany40^ 17.741,40 -0,54%
 BEL 20 3.825,89 -0,02%
 Europe50^ 4.925,17 -0,23%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.015,44 -0,67%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.390,99 +0,49%
 EUR/USD 1,0666 +0,21%
 WTI 82,43 +0,43%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,07%
WDP +2,80%
Vopak +2,07%
Heineken +1,59%
B&S Group SA +1,56%

Dalers

ADYEN NV -3,34%
JUST EAT TAKE... -3,16%
TomTom -2,93%
Fugro -2,56%
FASTNED -2,50%