Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Rebound Shell

1.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Daan 008
0
quote:

FORT1944 schreef op 17 november 2021 09:50:

[...]u U BETAALT FRANSE dividend BELASTINGEN als een bedrijf zijn hoofdzetel in FRANKRIJK heeft , daarop kan je een korting vragen wegens dubbele belasting via UW bank , Daar deze dividenden inkomsten zijn moet U daarop in NEDERLAND de normale belastingen betalen als dividend inkomsten , Deze dubble beursnotering heeft niets met belastingen te maken maar wel met de verhandelbaarheid van het aandeel omdat er veel omzet is in NEDERLAND kiest men deze dubbele notering .
Bij landen waar je 30% belastingen betaald dacht ik dat je in België verminderde belasting voor kan aanvragen.
De verminderde belasting daalt dan naar 15%, de vraag is wie betaalt die verminderde 15%
Welk land laat dan 15% van de gevraagde 30% per land vallen.

Bijvoorbeeld op het dividend van een aandeel Total
In Frankrijk -30% en in België ook nog eens -30% belastingen, kortom je houd 49% netto over
De vraag is dan welk land (bij dubbele belasting) laat die 15% vallen waardoor jouw netto dividend stijgt naar 59.5%

Voor belastingen op dividenden tussen Frankrijk en België heeft België/Frankrijk opnieuw een EU vonnis verloren en gaat België vanaf dit jaar nog de belastingen hierop veranderen (wel te verstaan ten nadelen van de Belg die dividend ontvangt uit een Frans aandeel). Ook Frankrijk past zijn wetgeving eveneens aan waardoor je als Belg ook belastingen gaat moeten betalen op gerealiseerde meerwaarden van het aandeel.
Candelll
1
Na het weekend mogelijk winterse buien door aanvoer polaire lucht
Komende dagen behouden we een rustig weerbeeld dankzij de nabijheid van een hogedrukgebied in de buurt van het Verenigd Koninkrijk. Richting het weekend en vooral volgende week wordt er koudere lucht aangevoerd vanuit het noorden. Weerdienst NoodweerBenelux verwacht dan ook een toenemende kans op neerslag die vooral in de Ardennen winters van aard kan worden.

LH 17-11-21, 13:52 Laatste update: 13:59 Bron: NoodweerBenelux
Opentop
0
Die belasting in houding in England betrof toch een 1,5% belasting op aan-verkoop ? Ik dacht dat dit het voorstel is .
Over dividend belasting in England heb ik nog niets gehoord. Zou dat zo zijn dan had Shell ook niet hoeven te uitwijken.
Maar de Engelsen zijn uiteraard vrij te doen wat ze willen.
Ik denk dat ze zelfs zo'n constructie als die in Nederland geldt mogen toepassen, dus iedereen betaalt maar een ingezetene van de UK
mag de betaling verwerken in zijn IB aangifte.
Take a sisi
5
Maria , vertrouwen is toegenomen op de langere termijn zie ik een sterker bedrijf , het is simpel zulke keuzes gaan niet over 1 nacht ijs en maak je niet met de achterliggende gedachte er slechter van te worden .

In principe toch opnieuw een prachtig antwoord op de Nederlandse rechtspraak , een D66 rechtertje die met haar ondoordacht en bekrompen handelen Shell het wel eens even zal vertellen .
Ja dat krijg je , als je van mening bent dat je Shell wel even op de knieën zal dwingen .
Gevolg , Shell is helemaal klaar met het incompetente gedrag en heeft niet langer de behoefte haar hoofdkantoor in Nederland te behouden .
Dag Nederland het land van de geitenwollen sokken met de wil om in de wereld voorop te lopen , zonder over de toekomstige gevolgen na te willen denken .
Wereld kijk eens anders naar ons Nederland naar het feit dat wij ijzersterke zeer gezonde bedrijven die aan de wieg van nieuwe technologieën en energie voorzieningen staan , al schuddend met het hoofd het eigen land uit jagen , naar het feit hoe hier de rechtspraak bij Shell bedrijfs strategieën probeert af te dwingen en haar eigen land met D66 geneuzel opnieuw te kort doet .

Wat ik er van denk is het volgende , triestig voor ons land , echter het mee dobberen op de grillen van de Nederlandse overheid is gedaan , Shell zet koers met een vastberaden richting en dat geeft vertrouwen .
Up&Down
0
Vandaag zijn er slechts 417K stukjes teruggekocht door Shell. Ik vrees dat de $2 mld op is. Juist nu was het goed van pas gekomen.
cash is king
4
Wat ik er van denk is het volgende , triestig voor ons land , echter het mee dobberen op de grillen van de Nederlandse overheid is gedaan , Shell zet koers met een vastberaden richting en dat geeft vertrouwen .

Eens Sisi, hoewel ik denk, dat rancune jegens Nederland als zodanig geen rol speelt. Zo'n rechtzaak is toch iets voor de juridische afdeling van Shell en behoudens de board hoeft niemand daar binnen Shell van wakker te liggen. Maar het gegeven dat BvB daar tijd aan kwijt is, terwijl andere zaken (operationeel, strategisch) zijn aandacht als CEO vergen, zal wel degelijk een rol spelen in de overwegingen. Waarbij men bij Shell natuurlijk ook niet weet wat er in de toekomst (in Nederland met zijn justitieel activisme) te gebeuren staat en dan is voorkomen beter dan genezen, of wat jij treffend verwoord:

echter het mee dobberen op de grillen van de Nederlandse overheid is gedaan.

En voeg daar de rechterlijke macht maar aan toe. Overigens vind ik het knap hoe BvB als bliksemafleider fungeert en Jessica haar werk als CFO laat doen, vergelijkbaar met Jan Hommen bij achtervolgens Philips, Ahold (toen nog) en ING.
In Jessica heb ik, zoals je weet, alle vertrouwen. En dat gaat zich waarschijnlijk in (de resultaten over) Q4 al uitbetalen.

Ik ben trouwens nog steeds benieuwd, hoe ze aan 7 miljard dollar aan investeringen gaan komen in Q4. Voorlopig is het nog allemaal kruimelwerk. Ook ben ik benieuwd, hoe de saga rondom Nordstream 2 gaat aflopen. Dat de rechter niet akkoord kon en kan gaan met de huidige juridische constructie (100% dochter van Gazprom) was op voorhand al duidelijk. Op het andere draadje heb ik al aangegeven, hoe Shell daarbij zou kunnen 'helpen'. Vraag is of ze (Poetin, Gazprom) dat willen, of dat ze het gewoon op een koude winter laten aankomen. Onder druk met wat winterse kou wordt alles vloeibaar, ook of juist gas.
Up&Down
1
Ik ben trouwens nog steeds benieuwd, hoe ze aan 7 miljard dollar aan investeringen gaan komen in Q4.

Er staan dit jaar nog een paar grote gebeurtenissen te gebeuren.
Er moeten nog 3 raffinaderijen definitief worden verkocht (1 verkoop is volbracht), verhuizing richting Londen, verkoop Permian (+ aankondiging inkoop). En dan inderdaad nog de aangekondigde forse investeringen. Ze zullen mogelijk wat kosten naar voren hebben getrokken en die benzinestations in VS en windmolenpark in Ierland zullen niet gratis geweest zijn. Maar dan ben je er nog niet. Aangezien het tijdens de kwartaalcijfers specifiek ging over de marketing activiteiten zie ik ze hier nog wel wat doen (benzinestations of iets in het verlengde ervan). Ook zie ik ze misschien nog wel een (in de problemen geraakt) energiebedrijf overnemen.
Aangezien er na kerst weinig gebeurt gaan dat nog vijf drukke weken worden.
Take a sisi
1
Bizar , hoe vooruitstrevende technologie en innovatie hier niet welkom schijnen te zijn .
De democratie , is in dit land lang geleden al op de schop genomen en in het restant hiervan lijkt alleen nog incompetentie te zetelen .
Boris schijn meer vertrouwen te schenken , wat ook voor de hand liggend is , de regering hier heeft veel weg van een kleuterklasje en gezien de regering nog steeds gevormd moet worden , is dit inmiddels wel duidelijk voor de meeste landgenoten , die om hun heen op het mensonwaardige vlak , het falend bewijs van deze zelfingenomen regering zien .
Dit land heeft daadkracht nodig , maar in plaats daarvan houd de regering zich bezig met het op een foute manier invullen van tijd .
Het heeft er veel weg van dat binnen de regering alle structuur weg is en dat echt belangrijke zaken ondoordacht niet de juiste aandacht krijgen die deze verdienen .
Uitspraken vanuit de regering van Tom van der Lee , Beckerman en PvdA'ers Henk Nijboer
en Joris Thijssen , geven mij meer de indruk , dat bij hun het verstandelijk nadenken door de inhoud van hun luier zwaar overschaduwd wordt .
Dit land is volledig de weg kwijt waar de enige nog aanwezige structuur die van het afbrokkelen lijkt te zijn .

Ofschoon Boris de Britse visserij afschermt , heeft het er ook veel weg van dat hij gezonde dikke Europese vissen een veilige haven kan bieden .

Fijn weekend allemaal .
ff_relativeren
1
@ Maria Geertruida, hebben wij het samen niet al eens gehad over opkoop van Telecom bedrijven (door Shell) ? De Private Equity groep KKR heeft een bod uitgebracht van € 10,8 miljard op de Italiaanse Telecom maatschappij , maar dat bod wordt naar verwachting geblokkeerd door de Italiaanse Overheid (omdat telecom beschouwd wordt als een essentiele kerntaak die nationaal moet blijven). Bron: www.cnbc.com/2021/11/21/kkr-makes-a-n... .

Zie jij enige kans dat KKR na die afwijzing met Shell gaat praten over hun Telecom bezittingen ?
Daan 008
2

Telecom is een onderdeel dat meer voordelen te bieden heeft dan enkel een telefoontje, een berichtje of een foto versturen.

Ik verwacht dan ook niet dat Shell de verworven telecom aandelen van de hand gaat doen.
Maar wie weet, alles heeft een prijs.
cash is king
1
@ff, voor zover ik uit de berichten kan opmaken gaat het KKR om het netwerk van dat Italiaanse telecombedrijf. Blijkbaar is dat een kleine 11 miljard waard. KKR is trouwens een meester in het uitkleden en in delen verkopen van een bedrijf. Misschien zien zij kansen om het niet-netwerkdeel te 'verpatsen', zodat zij het netwerkdeel voor minder in handen krijgen.

In Nederland is glasvezel hot. Allerlei bedrijven willen (glasvezel)kabels gaan leggen, niet alleen KPN.

Als dat Italiaanse telecombedrijf een netwerk heeft met overwegend glasvezel en als dat telecombedrijf ook nog eens een monopolie zou hebben, dan verklaart dat voor mij althans veel.

T.a.v. Shell deel ik de mening van Daan.
cash is king
2
@Sisi, ik verdenk sommige partijen en wellicht alle partijen, die thans deel uitmaken van de demissionaire regering, ervan, dat zij voor de bühne omstandig verklaren hoeveel haast er wel niet geboden is met het vormen van een nieuw kabinet, maar dat zij het in de praktijk wel goed vinden zo.
Blijkbaar is er in politiek Den Haag minder behoefte aan daadkracht, dan jij zou willen en dan wellicht goed zou zijn voor het land. Maar soms is het gewoon (politiek) handig om je te (kunnen) verschuilen achter je demissionaire status. Dan heb je wat meer de tijd om te sonderen over hoe maatregelen gaan vallen in het land. Zie nu het uitstel van de besluitvorming over een mogelijke beperkte lock down en een code zwart voor de ziekenhuizen. Men laat Ernst Kuipers de kolen uit het vuur halen, etc., etc.
ff_relativeren
0
Op dinsdagavond 23 november wordt er een aankondiging verwacht van de USA, India, Zuid Korea, Japan, en China, dat ze gezamenlijk een stuk strategische olievoorraad in de verkoop zullen zetten. De hoop is op die manier de prijzen van brandstof, en de inflatie, tijdelijk omlaag te brengen. Bron: edition.cnn.com/2021/11/22/politics/s... .
FORT1944
0
quote:

Take a sisi schreef op 23 november 2021 15:48:

Armpje worstelen

Biden vs Opec :-))
De olie productie prijs ligt voor de CHEVRON en EXXON ongeveer op 40$ de marktprijs is 80$ waarom zou Biden de prijs naar beneden halen nu deze terug wat goede jaren kunnen hebben na de verliesjaren en de vele falingen in de teerzand winningen .
In AMERIKA GAAT HET OOK OM BANEN EN TAKSEN OP WINSTEN !
Take a sisi
0
quote:

FORT1944 schreef op 23 november 2021 18:38:

[...]De olie productie prijs ligt voor de CHEVRON en EXXON ongeveer op 40$ de marktprijs is 80$ waarom zou Biden de prijs naar beneden halen nu deze terug wat goede jaren kunnen hebben na de verliesjaren en de vele falingen in de teerzand winningen .
In AMERIKA GAAT HET OOK OM BANEN EN TAKSEN OP WINSTEN !

Biden wil al enige tijd de inflatie afremmen/terug dringen en het is niet alleen bij mij bekend dat hij dat met een lagere brandstofprijs wil doen doen .

Olieprijs is volgens hem nu te hoog door de olietekorten de US-economie vraagt door de snelle groei naar meer energie , echter opec heeft geen zin om de sluizen open te zetten , waardoor de olieprijs wereldwijd op loopt .
Biden zelf zet nu in , op het aanspreken van reserves en zelfs op nucleaire energie .
Je kunt het dus om die reden simpel uitleggen wat de Opec wil ( hoge olieprijzen ) daar zit Biden dus niet op te wachten .

Hier volgt een link waar je meer opheldering vind .

oilprice.com/Energy/Crude-Oil/Biden-A...
Take a sisi
1
quote:

Maria Geertruida schreef op 23 november 2021 20:57:

too little, too late
:-))) Daar heeft het alle schijn van Maria , wellicht worden die reserve voorraden ook nog even uit gemolken en dan is het pas echt feest in de oliehandel .

Het heeft er dan toch echt wel alle schijn van dat die voorspelde olie-squeeze van jouw nagenoeg een feit is .
1.483 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 71 72 73 74 75 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:22
Koers 33,110
Verschil -0,360 (-1,08%)
Hoog 33,430
Laag 32,920
Volume 3.262.724
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668