KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2021

2.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
appiehappie
2
quote:

Dicky schreef op 19 november 2021 10:05:

Ik zie een dalende trend. Deze week alle dagen rood en bijna 2% verlies. Voor mij onbegrijpelijk na een positieve q3 rapportage.
zie het in een breder perspectief.. de opmaak van de beurzen naar een correctie... kpn vind ik zelf daar een mooie indicator voor...
Bertje Belegger
0
quote:

Gadus morhua schreef op 19 november 2021 19:50:

Ik ben vandaag weer teruggekeerd naar KPN.
Misschien beetje saai maar op volatiele dagen wel zo prettig.

Welkom terug Gadus!
Heerlijk dit saaie aandeel. Prima dividend en ruime potentie naar boven. Een must in den gespreide porto zou ik zeggen;-)
Bertje Belegger
1
quote:

appiehappie schreef op 19 november 2021 21:07:

[...]

zie het in een breder perspectief.. de opmaak van de beurzen naar een correctie... kpn vind ik zelf daar een mooie indicator voor...
Interessante zienswijze:
Kun je iets specifieker zijn over de correctie die KPN doet indiceren ?
Dicky
1
Kpn is m.i. helemaal geen indicator, omdat de koers meestal onafhankelijk van de aex beweegt. Het aandeel heeft zijn eigen, meestal onnavolgbare, dynamiek. Afgelopen week is het aandeel 3% gedaald. Het enige mij bekende nieuws was de gewonnen rechtszaak tegen T-mobile, wat juist een positieve trigger had moeten zijn. Verder geen nieuws. De q3 rapportage was degelijk en positief en toch daalt het aandeel sedertdien steeds verder. Het aandeel heeft geen lage k/w verhouding, maar Kpn heeft door zijn strategische positie in de digitale infrastructuur m.i. toch een te lage waardering. De snelle aanleg van glasvezel versterkt die positie steeds meer. Bovendien dalen daardoor op termijn de bedrijfskosten (= winststijging), omdat glasvezel goedkoper in gebruik is dan koper. Maar gezien de koersontwikkeling lijkt mijn beoordeling van Kpn onjuist. Toch blijf ik zitten, omdat ik na lange tijd weer geloof in dit bedrijf. En het dividend is mooi meegenomen.
Porscheknakker
0
Delta.nl maakt wat teveel reclame op de televisie. Zou deze club een serieuze concurrent zijn/worden voor KPN ?
Dicky
1
Delta concurreert eerder met Ziggo. Ze zitten in gebieden waar Kpn geen glasvezel heeft of aanlegt, maar waar Ziggo kabel aanbiedt. Er is wel concurrentie met de klanten van Kpn die nog koper hebben, maar daar heeft Ziggo al een slag geslagen de afgelopen jaren. Delta zou m.i. eerder synergie met Kpn hebben. Daarom zie ik EQT nog wel weer een keer tetugkomen. Of Kpn neemt zelf Delta over. Ziggo is de partij om te verslaan. Die kans is reëel, omdat glasvezel beter is dan kabel.
Dicky
1
KKR wilde eerst Kpn kopen. Duidelijk is dat private equity veel interesse heeft voor telecom vanwege de relatief stabiele cashflow en de bestendigheid van de infrastructuur. Kpn komt ook wel weer in the picture.
TraderStef
0
De koers van KPN is redelijk onnavolgbaar omdat er 2 grote aandeelhouders zijn en een 5-tal US hedgefunds met belangen tussen de 2-5%.
Grootaandeelhouder C. Slim z'n belang schommelt al jaren tussen de 15 en 20%. Geen idee waarom hij hierin op deze wijze varieert!
Als bijvoorbeeld hij aan het op- of afbouwen is beheerst dat de koers in die periode. Geen peil op te trekken! Ik zie dit al een behoorlijk aantal jaren aan.
voda
1
Vandaag een beetje overname fantasie in de koers wellicht?

Investeerder KKR doet miljardenbod op Telecom Italia
Bod van 10,8 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse private equity-investeerder KKR heeft een overnamebod op Telecom Italia uitgebracht ter waarde van 10,8 miljard euro. Dit bevestigde het Italiaanse telecombedrijf zondag, nadat er eerder in de media geruchten over de overname verschenen.

KKR deed een voorlopig, niet-bindend bod van 0,505 euro per aandeel, hetgeen een premie betekent van 46 procent ten opzichte van de slotkoers van Telecom Italia op vrijdag op 0,35 euro.

Het telecombedrijf sprak van een "vriendelijk bod" en zei dat het zondag rond de tafel heeft gezeten met de bieders om het bod te bespreken. Onder meer het bestuur en de Italiaanse overheid moeten groen licht geven voor de overname. Ook is het de vraag of Vivendi, de grootste aandeelhouder van Telecom Italia, akkoord zal gaan.

Het aandeel Telecom Italia daalde in de afgelopen zes maanden met 22 procent en verloor in de afgelopen vijf jaar maar liefst de helft van zijn waarde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
M M
0
quote:

TraderStef schreef op 21 november 2021 21:38:

De koers van KPN is redelijk onnavolgbaar omdat er 2 grote aandeelhouders zijn en een 5-tal US hedgefunds met belangen tussen de 2-5%.
Grootaandeelhouder C. Slim z'n belang schommelt al jaren tussen de 15 en 20%. Geen idee waarom hij hierin op deze wijze varieert!
Als bijvoorbeeld hij aan het op- of afbouwen is beheerst dat de koers in die periode. Geen peil op te trekken! Ik zie dit al een behoorlijk aantal jaren aan.
Eens hoor. Er wordt waarschijnlijk aan het KPN aandeel verdient met constructies, maar hoe en hoelang exact? Mede gevolg hiervan is dat de koers op het Telecom Italia nieuws per saldo niets zal doen, is echt substantiëler nieuws of veel tijd met kleine stapjes positief nieuws voor nodig.
TraderStef
1
Mee eens! De koers van KPN wordt bepaald door zeg maar 10 (middel) grote partijen. Bijna geen grote Europese aandeelhouders meer.
Dividend (stijgt reëel met 3-5% per jaar) is goed en de koers zal op lange termijn balanceren naar € 3,5 - 4,0. Meer moet je er niet van verwachten maar het is een redelijk zeker fonds voor de lange termijn!
TraderStef
1
@MM Met jou genoemde constructies heb je zeker gelijk. Carlos Slim in ieder geval. Met zijn aandelen KPN als onderpand is hij leningen aangegaan die ook deels converteerbaar zijn. Ik heb het hele verhaal weleens gelezen maar moet bekennen dat ik het niet 100% begrijp. Enfin, hij heeft er belang bij de koers van KPN te bepalen!
M M
0
keurig teruggezet, iets hoger volume voor nodig geweest dan normaal, maar dat kan blijkbaar uit.
TraderStef
1
In het kader van wellicht nutteloze info dan toch:
Ik heb een belang in KPN genomen begin december 2016 met een GAK van € 2,62.
Zie hier: 27% totaal dividend rendement (niet her-geïnvesteerd) en per saldo dezelfde koers als nu.
Dat vat het verhaal KPN wel zo'n beetje samen!
Dicky
0
De obligatie van Carlos Slim heeft een conversiekoers van net geen 3,12 euro. Dat betekent dat de obligatiehouders hun verstrekte lening kunnen laten terugbetalen met aandelen Kpn voor 3,12 euro per stuk. Het aandeel koerste rond 2,60 euro toen de obligatielening werd uitgegeven. Onderpand zijn Slims ruim 700 miljoen aandelen Kpn. De rente op de obligatie is minder dan 0,5%. Voor de obligatiehouders wordt het dus pas interessant, als de koers boven de 3,12 euro komt. Dan moet Slim leveren, maar heeft dan zelf ook ruim 350 miljoen verdiend aan de koersstijging. De koers zal dus boven de 3,12 moeten komen, willen de aandelen van Slim op de markt komen via de obligatiehouders. Ik verwacht niet dat hij zelf tussentijds gaat verkopen, want dan moet hij terugkopen, als de obligatiehouders de aandelen opeisen. Dat kan een dure grap worden, als het aandeel na zijn tussentijdse verkoop verder gestegen is. Hij heeft dus een soort calloptie geschreven op zijn aandelen op een koers van 3,12 euro. En daarvoor heeft hij goedkoop ruim 2 miljard geleend. Looptijd is, dacht ik, tot eind 2022. Dom is hij niet, die Slim. Alleen als de koers boven de 3,12 euro uitkomt, wordt de transactie voor hem ongunstiger. Dan blijft de koerswinst steken op die ruim 350 miljoen. Bij een overnamebod op Kpn voor een bedrag hoger dan 3,12 euro per aandeel, zullen de obligatiehouders een belangrijke stem krijgen om de stukken aan te bieden. Daar is Slim zijn volledige eigen zeggenschap kwijt. Die aandelen zullen dan vermoedelijk makkelijker loskomen.
M M
1
quote:

TraderStef schreef op 22 november 2021 09:54:

In het kader van wellicht nutteloze info dan toch:
Ik heb een belang in KPN genomen begin december 2016 met een GAK van € 2,62.
Zie hier: 27% totaal dividend rendement (niet her-geïnvesteerd) en per saldo dezelfde koers als nu.
Dat vat het verhaal KPN wel zo'n beetje samen!
En dat is eigenlijk heel prima, zeker gezien het feit dat het ook nog relatief risicoloos was. Alleen vergeleken met verloop van sommige andere aandelen, minder fijn. Maar ja dat is achteraf. Voor de risicoloze investering met rendement is KPN volgens mij een topper voor de komende jaren. Voor de risicovollere zaken maar kijken naar chip & elektrisch rijden, ofzo?
A3aan
0
Die Slim zijn zoon schijnt via een eigen bedrijf met Pa soms uit te wisselen met transacties. Op ie manier kan men de koers een bepaalde richting geven. Daar zit waarschijnlijk het verschil in als aandeel van Slim weer tijdelijk wat lager of hoger is. Men zegt wel dat Slim met die zoon erbij een groter percentage bezit dan vermeld wordt bij AFM.
Dicky
0
Ik verwacht dat het bod van KKR op Telecom Italia wordt afgewezen, want te laag. Het bedrijf heeft ruim 1 euro schuld per aandeel, maar maakt ook 0,29 euro winst per aandeel. Het grote probleem bij Telecom Italia is dat het door de grote schuldenberg (22 miljard euro) nauwelijks ruimte heeft voor broodnodige investeringen in infrastructuur. KKR heeft al een belang van ruim 30% in het glasvezelnetwerk van Telecom Italia. KKR biedt dus nog niet eens 2 keer de nettowinst. En tel je de schuld erbij op, dan is het nog geen 6 keer de winst. De Italiaanse regering probeert miljarden aan EU gelden binnen te halen voor investeringen in o.a. digitale infrastructuur. Daarvan zal Telecom Italia waarschijnlijk kunnen profiteren. Ik vermoed dat bij de overname onderhandelingen mee zal spelen hoeveel KKR zelf bereid is te investeren in het bedrijf. Als KKR voor het snelle geld wil gaan, zal het vermoedelijk niet lukken. Telecom Italia is dus een ingewikkeld bedrijf om over te nemen, maar als het de turn around kan maken en de schulden afbouwen, dan is er veel groeipotentieel. Die kansen worden mogelijk vergroot door EU gelden. Daarom denk ik dat het bod als te laag zal worden afgewezen. Vivendi is de grootste aandeelhouder, dus hun reactie zal mede bepalend zijn. Overigens is ook investeerder CVC geïnteresseerd. Komt dus misschien nog een biedingenstrijd.
TraderStef
0
[quote alias=M M id=13826889 date=202111221120]
[...]

En dat is eigenlijk heel prima, zeker gezien het feit dat het ook nog relatief risicoloos was. Alleen vergeleken met verloop van sommige andere aandelen, minder fijn. Maar ja dat is achteraf. Voor de risicoloze investering met rendement is KPN volgens mij een topper voor de komende jaren. Voor de risicovollere zaken maar kijken naar chip & elektrisch rijden, ofzo?
[ Durf niet niet meer aan op deze niveaus. Wel ASML en BESI gehad, goed rendement gemaakt maar veel te vroeg verkocht!. Ik denk al een tijdje dat de boel gaat klappen maar tot op heden nog niet! Misschien is er nog steeds te weinig alternatief voor alternatief rendement]
2.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 3,417
Verschil +0,022 (+0,65%)
Hoog 3,426
Laag 3,340
Volume 19.686.422
Volume gemiddeld 13.700.151
Volume gisteren 12.701.314