Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

okeanos
1
Ik zag de voorbij maanden geen enkele krant die de verantwoordelijkheid legt bij het falend zorgsysteem.
Hoe kan dat?
De Libertariër
3
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 22 november 2021 20:26:

Ik zag de voorbij maanden geen enkele krant die de verantwoordelijkheid legt bij het falend zorgsysteem.
Hoe kan dat?

past niet in het plannetje ;)
leek2018
3
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 22 november 2021 20:23:

Mooi artikel uit de standaard van vandaag.
Het artikel gaat over haatpredikers, vroeger en nu. Hier is het stukje dat over het nu gaat
.
Op een onwetenschappelijke manier geven moderne haatpredikers de kleine minderheid ongevaccineerden de schuld van de stijgende besmettingscijfers in ons land. Zonder schroom stellen ze hen voor als malafide virusverspreiders.

‘Deze epidemie is een epidemie van niet-gevaccineerden aan het worden’, zei premier Alexander De Croo (Open VLD) op 17 september. Hij omschreef ongevaccineerden toen als ‘mensen die een keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen’, ja zelfs om ‘het leven van anderen op het spel te zetten’.

Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit, omschreef ongevaccineerden op 1 september als ‘egoïsten’ die het ‘verpesten voor anderen’.

Houdt die kleine groep werkelijk op haar eentje de epidemie in stand?
Neen. Al op 22 oktober verklaarde coronacommissaris Pedro Facon dat de viruscirculatie onder de kwetsbare groep van 65-plussers significant hoger lag bij gevaccineerden dan bij ongevaccineerden.
Even later verscheen in het medische tijdschrift The Lancet een omvangrijke Britse studie die glashelder aantoont dat vaccinatie maar matig beschermt tegen virusoverdracht.
Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse intensivisten, bevestigde dat op 18 november aan Radio 1: ‘Het vaccin werkt niet goed tegen transmissie.’ Hij omschreef een vaccinatieplicht voor zorgpersoneel daarom als ‘waanzin’.

De hoge besmettingscijfers in West-Vlaamse plattelandsgemeenten waar bijna iedereen geprikt is, spreken voor zich.
Veel burgers geloven dit toxische narratief. Ze glunderen van trots wanneer ze hun pasje kunnen tonen.

Politici blijven de volkswoede op een ondoordachte manier voeden. Op 18 november verklaarde CD&V-voorzitter Joachim Coens in Terzake dat ‘zwaar zieke mensen ingrepen moeten uitstellen omdat sommigen vinden dat ze zich niet moeten vaccineren’.
Sciensano-cijfers tonen aan dat 185 ongevaccineerden opgenomen werden op intensieve zorg in de eerste twee weken van november. Dat zijn er 13 per dag voor heel België. Als kankerbehandelingen daardoor uitgesteld moeten worden, dan ligt dat in de eerste plaats aan een falend zorgsysteem. Door personeelstekort zijn 136 ic-bedden en 1.744 reguliere niet operationeel. Daarover wordt amper gepraat. Suggereren dat ongevaccineerden ‘bedden afpakken’ van zwaar zieken, is makkelijker.
Als het met grote groepen misgaat wordt altijd een kleine groep verantwoordelijk gesteld. Vul zelf maar in. We weten waartoe dat kan leiden.
okeanos
1
quote:

leek2018 schreef op 22 november 2021 20:29:

[...]Als het met grote groepen misgaat wordt altijd een kleine groep verantwoordelijk gesteld. Vul zelf maar in. We weten waartoe dat kan leiden.
Vandaag op de radio bleef het maar boodschappen regenen : we snappen echt niet wat er in de hoofden van "die mensen" omgaat. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Dat we niet allemaal precies hetzelfde denken, zo moeilijk is dat toch niet om dat te begrijpen?
leonardus65
1
quote:

Turbo Mckwek schreef op 22 november 2021 20:26:

[...]

Mee eens hoor. En ook fijn te horen dat jij die onzekerheid in ieder geval wel herkent.
En ik denk dat de meeste dat ver hebben weggestopt om er maar niet te veel bij stil te hoeven staan.

Natuurlijk krijgen wij inmiddels al zo veel rotzooi binnen zonder dat wij het weten. Je zal maar in IJmuiden wonen!
Maar, dat kan en mag geen excuus zijn om dan dit risico ook maar voor lief te nemen.
En zeker niet voor mensen voor wie corona ook eigenlijk geen echt risico is, zoals kinderen (op de uitzondering daargelaten).

Wel grappig dat ik je toch op deze kleine tegenstrijdigheid kan pakken:
"tov mijn dochter (die gelukkig nog niet de vaccinatieleeftijd heeft)"
Want als ik blind jouw prikmantra zou volgen dan zou zij ook geprikt moeten worden. Want we moeten immers alle risico uitsluiten toch?
Maar waarom ben jij dan toch blij dat zij nog niet de prikleeftijd heeft?
Kun je dat uitleggen?
Wat maakt het uit of ze nou 6 of 12 is?

Niets pakkken, een bewust menselijk trekje getoond, ik ben er al uit dat ze een vaccin zou krijgen. Maar vind het niet erg dat ik er nu nog niet moet over beslissen
het zwaard
0
Het RIVM berekent de effectiviteit van de vaccins al sinds 11 juli. Dat gebeurt op basis van informatie van ziekenhuizen. Zij registreren of mensen gevaccineerd zijn, en met welk vaccin.

Meerderheid in ziekenhuis niet gevaccineerd
De berekeningen zijn nu aangevuld met cijfers uit de eerste twee weken van november (.docx). In die twee weken zijn 2134 mensen in het ziekenhuis opgenomen, en 331 mensen moesten op de intensive care worden behandeld. 51 procent van die 2134 patiënten die in het ziekenhuis werd opgenomen, was ongevaccineerd.

Per honderd mensen in Nederland zijn er 12 niet gevaccineerd, 3 deels en de rest (85 procent) volledig. In het ziekenhuis zijn ongevaccineerden dus behoorlijk oververtegenwoordigd: 51 procent van de patiënten is niet geprikt. Op de intensive care is dat zelfs 68 procent.

leonardus65
0
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 22 november 2021 20:26:

Ik zag de voorbij maanden geen enkele krant die de verantwoordelijkheid legt bij het falend zorgsysteem.
Hoe kan dat?

Lost dat het probleem nu op ? Je kunt ook geen zorgsysteem inrichten op een eventuele epidemie waarvan je nu nog niet weet hoe besmettelijk of dodelijk het virus is.Als het volgende virus 5x zo dodelijk, 3x zo besmettelijk is en dat men 3x zo lang op de ic ligt. Waar sta je dan?
leek2018
1
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 22 november 2021 20:32:

[...] Vandaag op de radio bleef het maar boodschappen regenen : we snappen echt niet wat er in de hoofden van "die mensen" omgaat. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Dat we niet allemaal precies hetzelfde denken, zo moeilijk is dat toch niet om dat te begrijpen?
De meerderheid denkt zelden. De meerderheid loopt achter mensen aan, die hun het beste uitkomt. Rutte moet het ontgelden omdat hij bezuinigd heeft op de gezondheidszorg. 2 keer kon hij weggestemd worden, maar niemand deed dat. De meerderheid liet hem doorgaan met bezuinigingen.
haas
1
volgens mij is het al langere tijd : Code Zwart
==================================================================
IK hoor in de regio Zwolle regelmatig dat burgers NIET kunnen worden geholpen
Worden terugverwezen naar de voordeur van het ZH met de mededeling : over 1 á 1//2 jaar bent u aan de beurt.

Lijken mss minder kritische zaken als liesbreuk, heup,oogoperaties,kanker gezwellen, orgaanvervanging zoals nier etc.etc

PS: vanuit/over Duitsland hoor en lees ik dit soort situaties niet.
okeanos
1
quote:

leek2018 schreef op 22 november 2021 20:42:

[...]De meerderheid denkt zelden. De meerderheid loopt achter mensen aan, die hun het beste uitkomt. Rutte moet het ontgelden omdat hij bezuinigd heeft op de gezondheidszorg. 2 keer kon hij weggestemd worden, maar niemand deed dat. De meerderheid liet hem doorgaan met bezuinigingen.
Het steeds bezuinigen op de gezondheidszorg is hier in België nog niet besproken. Het enige dat ik terug kon vinden in de kranten de voorbije 18 maanden is een bericht dat men nog makkelijk 3 miljard kan besparen door efficiëntie te verbeteren. De financiering zal volledig herbekeken moeten worden. En waarom zouden we ook niet met z'n allen wat meer gaan betalen voor de zorg die we krijgen. Dat is het ons toch waard?
ff_relativeren
2
Vanavond lekte uit, dat er een beperkte 2G wet aan komt, naast 3G voor alle overige plaatsen waar 2G niet ingevoerd kan worden : nos.nl/artikel/2406693-wetsvoorstel-2... .

Ik schreef hier al eerder, op 12 november, dat een dergelijk gebieds-verbod voor de niet-gevaccineerden op wettelijke problemen stuit :

quote:

ff_relativeren schreef op 12 november 2021 23:06:

Normaliter meld ik mij alleen in het weekend om de wekelijkse tabel-update te brengen met Coronacijfers uit 40 Europese landen. Met alles wat er de laatste dagen, en zeker vandaag, weer te doen is rond Coronamaatregelen en het buitensluiten van niet-gevaccineerden uit het openbare leven, wil ik toch enkele opmerkingen kwijt ;

1. Ik ben voorstander van vaccinatie ;
2. Ik hoop dat er zo spoedig mogelijk een vaccinatie komt op basis van de Delta-Plus variant ;
3. Ondanks mijn voorkeur voor vaccineren, vind ik dat de Overheden niet kunnen en niet mogen besluiten dat niet-gevaccineerden worden buitengesloten van het openbare leven.

Over het laatste punt ;

Gevaccineerden en niet-gevaccineerden kunnen besmetting meedragen, maar ze kunnen ook kerngezond zijn. Ook de niet-gevaccineerden. Om deze laatste categorie de toegang te ontzeggen tot niet-essentiele winkels, terrassen, Overheidsgebouwen, en overige aspecten van het openbare leven, moet de Overheid mijns inziens per individu dat wordt buitengesloten kunnen aantonen dat zij :

1) Een overtreding hebben begaan in relatie tot de locatie die hen verboden wordt ;
2) Een misdrijf hebben begaan in relatie tot de locatie die hen verboden wordt ;
3) Een bewezen besmetting meedragen die een groter gevaar is dan dezelfde besmetting van gevaccineerden (en niet gevaccineerd zijn is niet hetzelfde als besmet zijn !)

Onder de huidige situatie waarin zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden kerngezond kunnen zijn of beide besmet kunnen zijn, maar waarin de Overheid dat niet per individu heeft aangetoond, heeft de Overheid mijns inziens geen (grond)wettelijke grondslag voor een gebiedsverbod (zoals winkelverbod, terrasverbod, overige openbare gebouwenverboden).

Zodra over 3 weken deze maatregelen in gaan, is er de perfecte voedingsbodem voor proefprocessen. En dat is nu juist wat je als Overheid NIET moet willen omdat een tegenvallend Vonnis een belangrijk stuk slagkracht weg neemt uit de handen van de Overheid.



Een andere praktische reden is volgens mij, dat je mensen niet kunt verbieden om naar plaatsen te gaan waar ze ziek kunnen worden. Je kunt ze vertellen dat het niet verstandig is, en dat ze beter zouden moeten weten. Maar je kunt vrije mensen niet verbieden om zich vrij te bewegen in een Rechtsstaat. Het menselijke lichaam is nu eenmaal bevattelijk voor ziektes. Een verbod om ziek te worden is een totaal onzinnig verbod.

Maar de belangrijkste wettelijke obstakels staan in de posting van 12 november. De wel-gevaccineerden en de niet-gevaccineerden kunnen allebei kerngezond zijn , en ze kunnen allebei besmet zijn. Maar de Overheid die een gebiedsverbod wil uitvaardigen, heeft van geen van beide per individu bewezen of iemand een gevaar is, danwel kerngezond is. Daarom mag een gebiedsverbod niet worden uitgevaardigd.

Er is ook geen vergrijp of misdaad per individu toegewezen wat een gebiedsverbod rechtvaardigt.

Omdat iedereen besmet(telijk) kan zijn, is 2G en 3G geen oplossing om Corona tegen te houden. Het enige dat zou kunnen werken is m.i. voor alle toegankelijkheden iedere keer, en voor iedereen, een test afnemen, en een kwartier buiten wachten tot de uitslag bekend is.

Maar ga dat maar eens doen voor iedere winkel, voor iedere zaal, voor ieder Overheidsgebouw. Dat is in praktische zin ondoenlijk. En waarom komt de Overheid met zoveel restrictieve wetgeving als het mond-neuskapje zou werken ? Nope. De nieuwe inspanningen vertellen de burgerij klip en klaar dat het mond-neuskapje NIET werkt.

Daar hebben we de simpelste oplossing : De maatschappij moet overstappen naar een hogere kwaliteit mondkapje. En dat is WEL te handhaven. I rest my case.
pakman
1
mocht het er wel komen en het eerste beste proefproces zou gedaan worden indeze, dat Een Rechter het Kabinet weer in hun gelijk zal stellen, where have we seen this before
aextracker
5
quote:

ff_relativeren schreef op 22 november 2021 20:50:

Vanavond lekte uit, dat er een beperkte 2G wet aan komt, naast 3G voor alle overige plaatsen waar 2G niet ingevoerd kan worden : nos.nl/artikel/2406693-wetsvoorstel-2... .

Ik schreef hier al eerder, op 12 november, dat een dergelijk gebieds-verbod voor de niet-gevaccineerden op wettelijke problemen stuit :

[...]

Daar hebben we de simpelste oplossing : De maatschappij moet overstappen naar een hogere kwaliteit mondkapje. En dat is WEL te handhaven. I rest my case.

Simpele oplossing;
- Noodwetten invoeren om "code zwart" in de zorg te voorkomen en daarmee virusreducerend gedrag gaan afdwingen door wetswijzigingen zolang en diepgaand als nodig is.

Kortom; Laat maar komen die "2-G wetgeving" en inperking van vrijheden van "virus-afvalligen" c.q. ontkenners.

Hogere kwaliteit mondkapjes invoeren is geen oplossing. Dat heeft Oostenrijk als eerste land met strenge mondkap en restricties inmiddels bewezen.

Virussen laten zich de mond niet snoeren.
Zolang virusdeeltjes achterblijven in ruimtes en overleven , danwel via mond-hand-huid contact ook overdraagbaar zijn, is geen 1 mondmasker afdoende.

Vaccineren, vaccineren en vaccineren........ de enige weg terug naar beheersbaarheid en normalisatie van leef omstadigheden.

Leuk of niet leuk dioet er niet toe, Just get it done upto 95% plus en de uitzonderingen bij noodwet reguleren.

In tijden van oorlog win je geen veldslagen door de vijand te vragen even pas op de plaats te maken vanwege onrust en vermoeidheid in je eigen geledingen.
leek2018
1
quote:

haas schreef op 22 november 2021 20:49:

volgens mij is het al langere tijd : Code Zwart
==================================================================
IK hoor in de regio Zwolle regelmatig dat burgers NIET kunnen worden geholpen
Worden terugverwezen naar de voordeur van het ZH met de mededeling : over 1 á 1//2 jaar bent u aan de beurt.

Lijken mss minder kritische zaken als liesbreuk, heup,oogoperaties,kanker gezwellen, orgaanvervanging zoals nier etc.etc

PS: vanuit/over Duitsland hoor en lees ik dit soort situaties niet.
Worden de specialisten van bovengenoemde aandoeningen dan 1 á 1/2 jaar op verlof gestuurd.
De Libertariër
2
quote:

leonardus65 schreef op 22 november 2021 20:42:

[...]

Lost dat het probleem nu op ? Je kunt ook geen zorgsysteem inrichten op een eventuele epidemie waarvan je nu nog niet weet hoe besmettelijk of dodelijk het virus is.Als het volgende virus 5x zo dodelijk, 3x zo besmettelijk is en dat men 3x zo lang op de ic ligt. Waar sta je dan?
Dus een dergelijk zorgsysteem kunnen we niet inrichten op een eventuele epidemie, maar een totale maatschappij herinrichten kan dan wel?
leek2018
2
quote:

aextracker schreef op 22 november 2021 21:04:

[...]

In tijden van oorlog win je geen veldslagen door de vijand te vragen even pas op de plaats te maken vanwege onrust en vermoeidheid in je eigen geledingen.

In de huidige tijd worden oorlogen helemaal niet meer gewonnen. Ze worden gestopt met een nog grotere puinhoop achterlatend.
leonardus65
0
quote:

ff_relativeren schreef op 22 november 2021 20:50:

Vanavond lekte uit, dat er een beperkte 2G wet aan komt, naast 3G voor alle overige plaatsen waar 2G niet ingevoerd kan worden : nos.nl/artikel/2406693-wetsvoorstel-2... .

Ik schreef hier al eerder, op 12 november, dat een dergelijk gebieds-verbod voor de niet-gevaccineerden op wettelijke problemen stuit :

[...]

Een andere praktische reden is volgens mij, dat je mensen niet kunt verbieden om naar plaatsen te gaan waar ze ziek kunnen worden. Je kunt ze vertellen dat het niet verstandig is, en dat ze beter zouden moeten weten. Maar je kunt vrije mensen niet verbieden om zich vrij te bewegen in een Rechtsstaat. Het menselijke lichaam is nu eenmaal bevattelijk voor ziektes. Een verbod om ziek te worden is een totaal onzinnig verbod.

Maar de belangrijkste wettelijke obstakels staan in de posting van 12 november. De wel-gevaccineerden en de niet-gevaccineerden kunnen allebei kerngezond zijn , en ze kunnen allebei besmet zijn. Maar de Overheid die een gebiedsverbod wil uitvaardigen, heeft van geen van beide per individu bewezen of iemand een gevaar is, danwel kerngezond is. Daarom mag een gebiedsverbod niet worden uitgevaardigd.

Er is ook geen vergrijp of misdaad per individu toegewezen wat een gebiedsverbod rechtvaardigt.

Omdat iedereen besmet(telijk) kan zijn, is 2G en 3G geen oplossing om Corona tegen te houden. Het enige dat zou kunnen werken is m.i. voor alle toegankelijkheden iedere keer, en voor iedereen, een test afnemen, en een kwartier buiten wachten tot de uitslag bekend is.

Maar ga dat maar eens doen voor iedere winkel, voor iedere zaal, voor ieder Overheidsgebouw. Dat is in praktische zin ondoenlijk. En waarom komt de Overheid met zoveel restrictieve wetgeving als het mond-neuskapje zou werken ? Nope. De nieuwe inspanningen vertellen de burgerij klip en klaar dat het mond-neuskapje NIET werkt.

Daar hebben we de simpelste oplossing : De maatschappij moet overstappen naar een hogere kwaliteit mondkapje. En dat is WEL te handhaven. I rest my case.

In een wat verder verleden was er ook een tijdelijk verbiedsbebied tijds een epidemie, men sloot de stadspoorten. Het is van alle tijden. Alleen is de laatste epidemie 100 jaar geleden. Konings wil was toen wet
leonardus65
2
quote:

leek2018 schreef op 22 november 2021 21:04:

[...]
Worden de specialisten van bovengenoemde aandoeningen dan 1 á 1/2 jaar op verlof gestuurd.
Die worden "tijdelijk" in andere afdelingen ingezet, opgeleid.. Ken er wel meer die coviddiensten draaien om alles draaiende te houden, zeker de eerste golf. Ook gaan veel prive consultaties gewoon door, de minder ernstige problemen worden opgelost, heb je een groter (urgenter) probleem dan moet je wachten tot er plaats is
leonardus65
0
quote:

Turbo Mckwek schreef op 22 november 2021 21:05:

[...]

Dus een dergelijk zorgsysteem kunnen we niet inrichten op een eventuele epidemie, maar een totale maatschappij herinrichten kan dan wel?

Een maatschappij past zich gedwongen aan, een zorgsysteem aanpassen op iets wat misschien nooit komt is ondoenlijk.

Als wij nu weten dat ons land over 10jaar in oorlog is, moet ons leger wel 5x? zo sterk zijn. Maar men weet niet of, wanneer en hoezwaar de oorlog gaat worden. kan je dan van een overheid verlangen dat men zich voorbereid op die oorlog? Men bespaardt op het leger en vindt het nu al groot genoeg.... Overal zijn er besparingen
okeanos
0
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2378 2379 2380 2381 2382 2383 2384 2385 2386 2387 2388 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,07  -8,00  -0,90%  13:53
 Germany40^ 17.859,50 -0,93%
 BEL 20 3.798,50 -1,43%
 Europe50^ 4.938,62 -0,92%
 US30^ 37.959,70 +0,69%
 Nasd100^ 17.749,79 +0,32%
 US500^ 5.076,73 +0,31%
 Japan225^ 38.521,12 -0,46%
 Gold spot 2.375,00 -0,34%
 EUR/USD 1,0646 +0,20%
 WTI 84,55 -0,60%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,46%
B&S Group SA +1,70%
Arcadis +1,10%
FASTNED +1,03%
DSM FIRMENICH AG +0,84%

Dalers

ArcelorMittal -6,15%
Aperam -6,13%
SBM Offshore -4,51%
Van Lanschot ... -2,78%
RENEWI -2,62%