Van de Velde « Terug naar discussie overzicht

Forum Van de Velde geopend

141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Amsi
1
voda
0
Advies van KBC Securities over Van de Velde
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Van de Velde
Datum 24 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 36,50 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 24 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Van de Velde (VAN; ISIN: BE0003839561) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Van de Velde blijft "opbouwen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 28,00 EUR naar 36,50 EUR.

Op 25 februari 2021 publiceerde Van de Velde zijn jaarresultaten.
voda
1
Hunkemöller
Een van de toppers is Van de Velde
VAN
3,70%
, dat 2,7 procent klimt tot 30,50 euro. De lingeriegroep uit Schellebelle krijgt een stevige koersdoelverhoging van KBC Securities.

Na de zeer goede halfjaarresultaten is het momentum rond Van de Velde verbeterd, stelt analist Guy Sips vast. Hij denkt dat het goed kan blijven als de Amerikaanse private equity-speler Carlyle zijn weer bovengehaalde plannen om de Nederlandse lingerieketen Hunkemöller te verkopen uitvoert.

Hunkemöller, dat 850 winkels uitbaat in Europa, zag door de pandemie in het boekjaar 2020/21 omzet en brutobedrijfswinst sterk terugvallen, maar beide zullen naar verwachting dit jaar sterk opveren. Voor de mogelijk verkoop is er sprake van een waarderingsmultiple van 10 tot 12 keer de brutobedrijfswinst (ebitda), wat Hunkemöller op bijna 1 miljard euro zou waarderen, merkt Sips op.

De voornaamste reden voor het mooie herstel van de ebitda-marge (tot meer dan 30 procent) bij Van de Velde was de 16,5 procent omzetgroei, zegt de KBCS-analist. Daarnaast was er een positief prijseffect. Hij heeft zijn ramingen voor dit jaar en verder verhoogd. Zijn koersdoel stijgt van 28 naar 36,5 euro, wat Van de Veldes groeiambitie voor de tweede jaarhelft weerspiegelt. Zijn advies blijft ‘bijkopen’.

www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...
Amsi
0
Even de mening van mijn vrouw over hunkemuller vind ze niet ok geen top producten.
Dus denk dat men daar beter vanaf blijft.
Beter de trein terug op de rails zetten zoals ze bezig zijn en verder doen met kwaliteitsproducten op de markt brengen.
Tonydwi
0
KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Van de Velde verhoogd van 28,00 naar 36,50 euro bij handhaving van het Accumuleren advies.

Analist Guy Sips bekeek de resultaten van Van de Velde nog eens en kwam zodoende tot het hogere koersdoel.

De belangrijkste reden voor de EBITDA-marge in de eerste jaarhelft van meer dan 30 procent was de omzetstijging met 16,5 procent, aldus Sips. Ook wees de analist op de betere productmix en meer efficiëntie.

Ook wees KBC op het succes van de verbeterde digitale platformen. Sips verhoogde de verwachtingen voor het volledige boekjaar, ondanks uitspraken van Van de Velde dat het begin van het jaar moeilijk was door de vele winkelbeperkingen in de verschillende landen.
Amsi
0
Amsi
0
Van de Velde | Lingerie
Na een top van 65 euro begin 2017 ging het hard bergaf met Van de Velde
VAN
0,00%
. In 2017 werd het hoge dividend verlaagd, in 2018 en 2019 was er een kostenexplosie om de achterstand op IT- en digitaal vlak in te halen. De coronacrisis vergemakkelijkte de zaken niet. De resultaten van de eerste helft van dit jaar (cashflowrendement van meer dan 6 procent na zes maanden!) waren een verademing en laten het beste verhopen voor de nabije toekomst. Zeker als alle winkels zonder beperkingen de deuren kunnen openen en als de verkoop van badmode herstelt. De badmode heeft sterk geleden onder de wereldw
Amsi
0
Op een ander forum lees ik dat de ceo een "setje" aandelen inkocht.
Mijn inziens een goed teken verder zitten we in een mooie up-trend op weg naar de nieuwe koersdoelen.
voda
1
Aandelen van het jaar: Body positivity straalt af op beurskoers Van de Velde

Presentatrice Siska Schoeters (rechts) in een campagne voor Prima Donna.
ELLEN VERMORGEN
Vandaag om 06:00
Een sterk verbeterde cashflow en een centrale rol in de trend rond ‘body positivity’ maakten van Van de Velde een stille maar krachtige beurswinnaar in 2021.

Wanneer de familie Sioen in januari een bod op haar bedrijf lanceert, is de vergelijking met Van de Velde
VAN 0,00% niet veraf (1). Beide familiale textielbedrijven maakten eind jaren 90 de sprong naar de beurs en beukten de poort open voor tal van kleinere nichebedrijven in familiehanden. Terwijl Sioen de beurs na jaren van onvrede over de waardering de rug toekeerde, brak voor Van de Velde net een heropleving aan. De lingerieproducent was met een jaarwinst van 45 procent even heet als Sofina, Shurgard en Lotus.

De wereld is in crisis, niet ons bedrijf.
MARLEEN VAESEN
CEO VAN DE VELDE

De jaarcijfers op 25 februari (2) tonen hoe zwaar de coronapandemie heeft ingehakt op de lingerieverkoop: langdurige winkelsluitingen kostten Schellebelle een omzetdaling van 18,5 procent. In de VS waren de klappen het grootst en viel de retailverkoop met 57 procent terug. ‘De wereld is in crisis, niet ons bedrijf’, nuanceerde topvrouw Marleen Vaesen de situatie.

De CEO houdt de familietraditie in ere: ondanks de coronakommer vergeet het bedrijf de aandeelhouders niet. Van de Velde keert opnieuw 1 euro brutodividend uit, goed voor een couponrendement van 11 procent. Daarbovenop zet het zijn inkoopprogramma van eigen aandelen voort. Met 50 miljoen euro cash is daar genoeg ruimte voor.

Intima-award
Op 11 maart wint Van de Velde de Intima-merkenaward, uitgereikt door een Europees netwerk van onafhankelijke lingerieboetieks (3). Met eigenzinnige campagnes met ‘echte’ vrouwenlichamen bespeelt het bedrijf een slimme commerciële snaar. Het merk PrimaDonna voor grotere cupmaten plaatst zich pal in de maatschappelijke 'body positivity'-trend. Radio- en tv-figuur Siska Schoeters leent als Prima Donna-ambassadrice opnieuw haar gezicht aan een campagne die op sociale media veel lof oogst. Van de Velde bevestigt zijn rol als een soort anti-Victoria Secret. Het zet zich via een hernieuwde ‘merkenactivatie’ in de markt als een huis dat prat gaat op pasvormen, couture en inclusiviteit voor alle figuren. Die mayonaise pakt.

Dat bewijzen de verleidelijke halfjaarcijfers die een vinnige remonte van de koers inluiden (4). De omzet stijgt met 16,5 procent naar 82,9 miljoen euro en nadert opnieuw het prepandemiepeil. De bedrijfskasstroom (ebitda) dikt 31 procent aan tot 29,1 miljoen. De brutomarge stijgt met 4 procentpunten naar 30,1 procent. Analisten verwelkomen het nieuws dat het Amerikaanse retailnetwerk tot nog amper drie winkels krimpt. De inspanningen voor de onlineverkoop werpen vruchten af. Een kwartaalupdate in september bevestigt dat groeimomentum (5).

Inflatie
Maar is de pas heroverde winstmotor wel veilig? Als na de zomer de inflatie versnelt, kijkt ook Schellebelle toe. Met 1.400 medewerkers is Van de Velde een echt 'maakbedrijf' met een grote kwetsbaarheid voor loonstijgingen. De automatische indexering werd door voormalig CEO Ignace Van Doorselaere meermaals aan de kaak gesteld.

Een verdere inzet op efficiëntiewinst in het productieproces moet een beschermlaag bieden. In november wordt Van de Velde getipt als favoriet voor 2022 op Finance Avenue, de geldbeurs van De Tijd. Analist Gert De Mesure toont zich enthousiast over de turnaround. 'Vaesen draaide na haar aanstelling mee in een winkel en let sterk op de kosten. We spreken over een vrije kasstroom van meer dan 6 procent na zes maanden.'

Ook Vaesen zelf gelooft erin. Eind november (6) koopt de topvrouw voor 100.000 euro aandelen bij tegen 31,30 euro per stuk.

De redactie koos de markantste aandelen van het jaar. Morgen: Sipef

Wat brengt 2022?
Van de Velde zet in op de uitrol van zijn strategische visie: 'Duurzame groei door merkenactivatie en service naar retailpartners, met segmentatie en
digitale acceleratie.' Het segment badmode bleef achter op de grote herstelbeweging en moet in 2022 een tandje bijsteken. De voortzetting van de sterk afgebouwde Amerikaanse activiteiten onder het merk Rigby & Peller blijft een vraagteken.

Het aandeel begint het jaar aan een koers-winstverhouding van 10,6 en een koers-boekwaarde van 3,4. Mogelijk werpt een verkoop van de keten Hunkemöller, die al een tijd geleden in gang werd gezet door de investeerder Carlyle, een interessant licht op de waarderingen in de sector.

www.tijd.be/dossiers/aandelen-van-het...
Becb
0
is dat deze donderdag, de jaarcijfers? voorbeurs/nabeurs?
Als ik het goed heb is het vooral uitkijken naar dividend, en impact van inflatie op de winst?
Of wordt er over dividenden op een ander moment gepraat?
Tonydwi
0
Van de Velde slaagt in 2021 in beter dan verwachte groei van vergelijkbare omzet met 19,1%.

Van de Velde slaagde in 2021 in een beter dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet met 19,1% tot 191,2 miljoen euro . De bedrijfskasstroom (EBITDA) dikte met 30,3% aan tot een eveneens iets beter dan verwachte 52,3 miljoen euro en goed voor een marge van 27,4%. Van de Velde stelt een dividend voor van 2 euro per aandeel en een nieuw programma voor de terugkoop van aandelen zal worden opgestart voor een maximumbedrag van 15 miljoen euro. KBC Securities ziet in de cijfers van 2021 een herstel en de ambitie voor verdere groei in het strategisch plan 2022/2023. Het advies wordt opgetrokken van “Opbouwen” naar “Kopen” en het koersdoel gaat van 36,5 naar 42 euro. De groep kondigde overigens ook een CEO-wissel aan. Marleen Vaesen wordt opgevolgd door Peter Corijn die 25 jaar bij Procter & Gamble heeft gewerkt.
Tonydwi
1
quote:

Becb schreef op 22 februari 2022 15:53:

is dat deze donderdag, de jaarcijfers? voorbeurs/nabeurs?
Als ik het goed heb is het vooral uitkijken naar dividend, en impact van inflatie op de winst?
Of wordt er over dividenden op een ander moment gepraat?
Van de Velde stelt een dividend voor van 2 euro per aandeel en een nieuw programma voor de terugkoop van aandelen zal worden opgestart voor een maximumbedrag van 15 miljoen euro. Kan ook dat de dividend in 2 keer wordt uitbetaald 1keer in Mei en 1 keer in november weet ik niet.
Becb
0
@Tonydwi: bedankt voor de toelichting! ik had die 2 euro gemist.
2 euro en een terugkoop van aandelen: ziet er goed uit!

mvg

Tonydwi
0




Teneinde de excessieve cash van de vennootschap te verminderen en eventueel de ingekochte aandelen geheel of gedeeltelijk te vernietigen, is de Raad van Bestuur van Van de Velde NV overgegaan tot het inkopen van aandelen op de beurs Euronext Brussels. Volgende eigen aandelen werden ingekocht tijdens de periode van 1 maart 2022 tot en met 9 maart 2022:

01/03/2022: 1.057 aandelen. Gemiddelde prijs = 35,19 €/aandeel. Maximale prijs = 35,30 €/aandeel. Minimale prijs = 35,10 €/aandeel.
02/03/2022: 1.219 aandelen. Gemiddelde prijs = 34,93 €/aandeel. Maximale prijs = 35,40 €/aandeel. Minimale prijs = 34,40 €/aandeel.
03/03/2022: 848 aandelen. Gemiddelde prijs = 34,81 €/aandeel. Maximale prijs = 34,90 €/aandeel. Minimale prijs = 34,70 €/aandeel.
04/03/2022: 1.327 aandelen. Gemiddelde prijs = 34,02 €/aandeel. Maximale prijs = 34,10 €/aandeel. Minimale prijs = 33,90 €/aandeel.
07/03/2022: 1.365 aandelen. Gemiddelde prijs = 31,88 €/aandeel. Maximale prijs = 32,10 €/aandeel. Minimale prijs = 31,30 €/aandeel.
08/03/2022: 1.480 aandelen. Gemiddelde prijs = 32,89 €/aandeel. Maximale prijs = 33,20 €/aandeel. Minimale prijs = 32,50 €/aandeel.
09/03/2022: 1.525 aandelen. Gemiddelde prijs = 32,42 €/aandeel. Maximale prijs = 32,50 €/aandeel. Minimale prijs = 32,30 €/aandeel.
Totaal aantal aandelen = 8.821. Gemiddelde prijs = 33,56 €/aandeel. Totaalbedrag = 296.071,90 €.

De Raad van Bestuur heeft deze aankoop verricht in het kader van haar machtiging tot inkoop eigen aandelen verleend op de buitengewone algemene vergadering van 11 december 2019.

Op 9 maart 2022 zijn er, inclusief de 11.000 aandelen die reeds werden ingekocht in het kader van een optieprogramma, 202.861 eigen aandelen in het bezit van Van de Velde NV. Dit vertegenwoordigt 1,52 procent van het totaal aantal aandelen van Van de Velde NV.
Tonydwi
0
Dan het dividend; dat blijft net als vorig jaar €2,00 per aandeel bruto voor aandeelhouders Van de Velde. Het lingeriebedrijf zal het dividend voorstellen aan de Algemene Vergadering. Bovendien laat Van de Velde weten een nieuw inkoopprogramma voor eigen aandelen op te starten.

Enfin, investeerders die het dividend van Van de Velde op hun bankrekening bijgeschreven willen krijgen (het dividend wordt in cash betaald) zullen de stukken in ieder geval in mei in hun depot moeten hebben. De ex-coupon datum is namelijk 3 mei 2022 voor Van de Velde. Het netto-dividend van €1,40 per aandeel wordt betaald op 5 mei 2022.
Tonydwi
0
[verwijderd]
0
Omzet Van de Velde stijgt

(ABM FN) Van de Velde heeft in de eerste helft van 2022 de omzet en winst zien stijgen. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de lingeriefabrikant.

De omzet steeg met 17,1 procent van 97,6 naar 114,4 miljoen euro. Op vergelijkbare basis groeide de omzet zelfs met 21,5 procent. "Zowel het B2B segment als het D2C segment zijn sterk gegroeid", zei CEO Peter Corijn in een toelichting.

De EBITDA kwam op 35,8 miljoen euro uit, tegenover 29,8 miljoen een jaar geleden, een plus van 20,2 procent. Op vergelijkbare basis nam de EBITDA zelfs met 30 procent toe.

De EBIT steeg van 23,1 naar 30,1 miljoen euro.

Netto boekte Van de Velde een winst van 22,9 miljoen euro, ofwel 26,2 procent meer dan in de eerste helft van 2021.

Van de Velde gaf geen concrete outlook voor 2022 af, maar zal in de komende maanden zijn strategisch plan volop implementeren.

De cashpositie bedraagt 53,8 miljoen euro.

Door: ABM Financial News
[verwijderd]
0
Op vergelijkbare basis steeg de omzet van Van De Velde in de eerste helft van 2022 met 21,5% tot 117,4 miljoen euro. Die sterke omzetstijging is te verklaren door een groter aantal vroege leveringen van de zomercollectie voor 2022 op het einde van 2021. De bedrijfskasstroom (EBITDA) steeg met 20,2% op jaarbasis, geholpen door de omzetstijging van 21,5% en een betere mix en wisselkoersen die de negatieve impact van de inflatie compenseerden. KBCS handhaaft het “Kopen”-advies en verhoogt het koersdoel van 42 naar 45 euro.
141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 34,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 34,800
Laag 34,350
Volume 9.271
Volume gemiddeld 8.391
Volume gisteren 9.271