Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Amerikaans macrocijfer trekt het Damrak omlaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 14 december 2021 18:29
    06 NOVEMBER 2020
    De renovatie van de Afsluitdijk duurt langer dan gepland. De versterkte dijk wordt niet in 2022 maar in 2025 opgeleverd. Ook zal de opknapbeurt duurder uitvallen. Het groot het verwachte tekort zal zijn, is niet bekend, maar het gat in het projectbudget zal worden aangevuld uit het Deltafonds.

    Een en ander staat in de brief die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Reden voor de vertraging is een herziening van het ontwerp van de nieuwe en de bestaande spuisluizen, die moeten worden gerenoveerd.

    De aanpassing van het ontwerp is het gevolg van de aanpassing van ‘Hydraulische Randvoorwaarden’, schrijft de minister. Die kwestie werd vorig jaar al aangekaart door de minister in een notitie. Bij het ontwerpen van de sluizen bij Den Oever zijn verkeerde of onvolledige gegevens ingevoerd over waterstanden en golfhoogtes. Toen werd duidelijk dat de realisering van het nieuwe sluizencomplex vertraging zou oplopen, alleen was nog niet duidelijk hoeveel.

    Nu blijkt dat niet alleen de ontwerpherziening extra tijd vergt, ook is deze vertraging van invloed op de verdere uitvoering van het spuisluizenproject, waarvan de planning moet worden aangepast. Al met al wordt gerekend met een vertraging van drie jaar. De versterking van het dijklichaam en de bouw van twee gemalen en van twee keersluizen, zullen wel in 2022 of 2023 gereed zijn, schrijft de minister.

    De herziening van het ontwerp van het sluizencomplex zal geen invloed hebben op de oorspronkelijke doelstellingen voor waterveiligheid en waterafvoer, aldus de Kamerbrief. “En ook wordt de esthetiek geborgd.”

    Door herziening van de ontwerpen zal de renovatie duurder uitvallen. Hoe groot het tekort is, laat Van Nieuwenhuizen in het midden. Er wordt nog gerekend, aldus de brief. Komend voorjaar hoopt de minister meer duidelijkheid te kunnen geven. Vakblad Cobouw meldt op basis van meerdere bronnen dat het project honderden miljoenen euro's duurder uit zal vallen.

    Voor de renovatie van de dijk was in eerste instantie een bedrag van 550 miljoen euro beschikbaar. De werkzaamheden worden op basis van een DBFM-contract (ontwerpen, bouwen, financieren en onderhoud van de versterking) uitgevoerd door het consortium Levvel, gevormd door bouwer BAM, baggeraar Van Oord en ontwikkelaar Rebel.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 14 december 2021 22:06
    Een doorbraak boven de 809 punten is nu om te kunnen spreken van een nieuwe technische verbetering van de AEX, volgens de marktkenner van Lynx.
    Als dat lukt, dan "lijkt een aanval op de all-time high waarschijnlijk."

    nervositeit onder beleggers. Die onzekerheden worden mogelijk later deze week weggenomen wanneer centrale banken meer duidelijkheid zullen verschaffen over het monetaire beleid", zei Justin Blekemolen van Lynx.

    Helder toch We kunnen omhoog .
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links