Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wilt u bij PostNL op de blaren gaan zitten en niet om u heen slaan? Dank u

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jason Voorhees 15 december 2021 13:26
    Wat een blabla k@tartikel Arend Jan, sorry man ik beleg al 30 jaar en weet echt wel hoe het werkt. Dat jullie niet bepaald fan zijn van Post NL kan, maar ik heb nog nooit iemand een 25% belang op zien bouwen tegen een 25% dalende koers in al die jaren niet.
    En dat ook nog eens in een booming markt voor Post NL nu en door e-commerce ook voor de langere termijn.
    En nee ik ben zeker geen complotgekkie, maar dit stinkt aan alle kanten.
  2. [verwijderd] 15 december 2021 13:29
    Wat een waardeloos verhaal van Arend Jan Kamp....hier blijkt volgens mij uit dat hij er niet veel van snapt....hierboven al genoemd ..een belang opgebouwd van 20% en de koers klapt 30% down...hij praat niet over de nevenfunctied van Verhagen bij Ing en Philips wat toch zeer vreemd is als je eigen toko zo onder vuur ligt.....bovendien heeft hij het over analisten die maar wat zwammen richting hun eigen belangen...en BPost boven PostNL plaatsen in advies is helemaal een lachertje en komt ook voort uit bep belangen....Arend vindt je hetzelf niet vreemd als een bedrijf in de beste periode van het jaar met Lockdowns 30% zakt??????????????
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 15 december 2021 13:46
    Wat een neerbuigend stukje van AJK. En vrij van enige nuttige informatie. Een meninkje.

    Het is belangrijk voor beleggers om het koersverloop te duiden. Daarbij hoort het stellen van vragen, zeker als wat er gebeurt wat tegen-intuïtief lijkt.

    Dat proces proberen belachelijk te maken, op een site voor kleine beleggers, lijkt niet erg sympathiek

    Draagt wellicht ook niet zo bij aan het succes van deze site. Wie wil er nou afgezeken worden door de een of andere columnist.
  4. forum rang 7 Dividend Collector 15 december 2021 13:47
    Sterk artikel AJ en dapper dat je dit durft te benoemen, aangezien dit geluid tegen het zere been van veel beleggers zal zijn. In jouw rijtje hoort ook AMG thuis, waar het over niets anders dan koersmanipulatie en shorters gaat. Dat de koers langer tegenzit dan de eigen portemonnee aan kan, is het risico van beleggen. En ik lees daarbij veel berichten van mensen die overwogen of zelfs vol in het aandeel zitten en niet spreiden. Dat de frustratie dan toeneemt, is begrijpelijk.
  5. Fertigo 15 december 2021 13:53
    Prima artikel Arend Jan!

    Als je gelooft dat de koers gemanipuleerd wordt naar niveaus lager dan de echte waarde dan koop je toch lekker in. Lekker goedkoop eens stukje belang in een bedrijf kopen, waarde komt er op lange termijn vanzelf wel weer uit.

    Of als je op de korte termijn wil handelen (speculeren) ipv voor de lange termijn beleggen dan kan je verwachten dat je af en toe nat gaat.
  6. [verwijderd] 15 december 2021 13:58
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 15 december 2021 13:46:

    Wat een neerbuigend stukje van AJK. En vrij van enige nuttige informatie. Een meninkje.

    Het is belangrijk voor beleggers om het koersverloop te duiden. Daarbij hoort het stellen van vragen, zeker als wat er gebeurt wat tegen-intuïtief lijkt.

    Dat proces proberen belachelijk te maken, op een site voor kleine beleggers, lijkt niet erg sympathiek

    Draagt wellicht ook niet zo bij aan het succes van deze site. Wie wil er nou afgezeken worden door de een of andere columnist.
    Spijker op zijn kop. Maar anno 2021 hoeft je geen (zelf) kritische houding te hebben. Anno 2021 ben je vooral in de media kritisch op anderen. Zo werkt het nu.

    Misschien kan AJK dat belerende vingertje ergens anders steken.
  7. forum rang 6 mercurius-adept 15 december 2021 14:01
    Beste AJK,

    Ik vermoed dat je wat kort door de bocht gaat / een kleine denkfout maakt:

    quote:

    schreef:

    Is het weer zo ver? Gaan we weer wijzen als het tegenzit?
    Juist het feit dat de AFM dit keer wél onderzoekt, maakt het interessant.....van alle duizenden meldingen van mensen die bij willekeurig welk fonds ook beginnen te wijzen als het tegenzit....besluit de AFM juist deze dus wél in behandeling te nemen...en publiekelijk nog wel ;)

    op zijn minst nieuwswaardig: er MOET aanleiding zijn

    (meeste meldingen gebeurt niks mee)
  8. Beursvolger_1976 15 december 2021 14:15
    AJK is een clown die iets teveel in zichzelf is gaan geloven sinds de podcast hype. Al deze signalen wegzetten als klagende particulieren zegt alles over het niveau van deze man zelf. Hopelijk doet het vele net als mij besluiten hun premium abonnement op te zeggen! #AJKOUT
  9. Beursvolger_1976 15 december 2021 14:20
    quote:

    Xynix schreef op 15 december 2021 13:43:

    Arend Jan, vind jij het normaal dat er totale apathie is bij de RVB/RVC terwijl er een sloop van de koers plaatsvindt, tegen alle logica in? Terwijl de acties zo voor de hand liggen? Q4 update en aankondiging van aandeleninkoop.
    Hij vind niks, hoeft ook niet want zoals hij elke keer aangeeft in de podcast is hij geen analist maar commentator. Een soort van Gordon als jurylid bij K2 zoekt K3. Je zit er voor een mening maar je hebt er totaal geen verstand van.
  10. forum rang 6 win some... 15 december 2021 14:20
    Koersmanipulatie hoeft niet het geval te zijn, maar het kan wel.

    Feit: Op 11-8-2021 meldt Kretinsky een 10% belang in Postnl
    Feit: Op 1-11-2021 meldt Kretinsky een 20% belang in Postnl
    Conclusie: in krap 3 maanden tijd heeft Kretinsky 10% van de aandelen ingekocht.

    Feit: Op 11-8-2021 stond de koers van Postnl op 4,26 euro.
    Feit: Op 1-11-2021 stond de koers van Postnl op 3.84 euro.
    Conclusie: in krap 3 maanden tijd is de koers met 10% gedaald.

    Nu zijn er beleggers die zeggen: he, wat vreemd. Er wordt 10% ingekocht, dan zou je toch een stijgende koers verwachten in plaats van een dalende koers? En die beleggers proberen dit vervolgens te duiden.

    Zijn er mogelijk andere grootaandeelhouders die hebben verkocht in deze periode? Kan zijn, maar dit heeft dan niet geleid tot mutaties in het AFM-register die dit kunnen verklaren.

    Is de daling dan sectorgedreven? In dezelfde periode daalde Bpost ook 10%, maar daar heeft voorzover bekend niemand een 10% belang opgebouwd. Deutsche Post met 5% daling idem dito. Dan is er nog Royal Mail waar in dezelfde periode een grotere daling van 15% is geweest. Maar juist daar heeft diezelfde Kretinsky ook een belang opgebouwd.

    Daarnaast is het opbouwen van een shortpositie gelijktijdig met het opbouwen van een 20% longpositie door Kretinsky ook opmerkelijk te noemen. Logischer zou zijn om even te wachten tot Kretinsky is uitgekocht en om dan short te gaan.

    Dit zijn enkele zaken waar beleggers een verklaring voor zoeken. Wat niet meer dan logisch is als je in individuele aandelen belegt. Het hoeft helemaal geen koersmanipulatie te zijn, maar categorisch uitsluiten dat het mogelijk is lijkt me weer het andere uiterste.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links