Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

het zwaard
1
de tuinman : Vreemd, de kudde geeft je geen ab. Wat is er aan de hand?

Die zijn met z'n allen nog snel de boosterprik gaan halen.
Gemberthee
1
www.hln.be/bizar/zweeds-bedrijf-ontwi...

Meerdere duizenden Zweden hebben de afgelopen jaren een implantaat laten inbrengen zodat ze niet langer hun sleutels, toegangstickets of treinbiljetten kunnen vergeten. Voortaan kan dat dus ook met de vaccinatiepas.

“Ik heb de chip zo geprogrammeerd dat mijn vaccinatiepas erop staat. De reden is dat ik hem altijd bij de hand wil hebben. Om de chip uit te lezen, moet ik gewoon mijn smartphone erop richten, ontgrendelen en dan opent die”, verduidelijkt Hannes Sjoblad, de baas van DSruptive Subdermals.

Iets voor jullie?
de tuinman
0
quote:

het zwaard schreef op 22 december 2021 17:35:

de tuinman : Vreemd, de kudde geeft je geen ab. Wat is er aan de hand?

Die zijn met z'n allen nog snel de boosterprik gaan halen.
Is kudde eigenlijk wel correct?

Of is er meer sprake van een zwerm, school (mwa..)?
Ik dacht zelf meer aan een horde..
leek2018
1
Turbocharger
6
Kan iemand mij hier even in goed begrijpbaar Nederlands uitleggen hoe het mogelijk is, dat in landen waar de dubbele vaccinatiegraad 85, 90 of zelfs op 92% ligt, de omicron variant in no time dominant is geworden met percentages van 80% of hoger.

Als twee prikken een infectie met omicron niet voorkomen, (omicron infecties in 3 weken van 0% naar 80%, dan kun je niet echt beweren dat twee prikken besmetting voorkomen) waarom zou een derde prik met hetzelfde vaccin wèl besmetting voorkomen?

We hebben met de Delta variant, die nu in uiterst rap tempo van het toneel verdwijnt, gezien dat je dubbel gevaccineerd toch besmet kon raken. Dat je misschien minder ziek werd, neemt niet weg dat je als dubbel gevaccineerde de Delta-varant net zo makkelijk kon doorgeven als iemand die niet gevaccineerd was en besmet was met de Delta-variant.

De omicron variant neemt in ongezien rap tempo toe. Daarbij wordt de Delta-variant verdrongen. In de Noordwestelijke staten van Amerika Oregon, Idaho en Washington liggen volgens het CDC, Amerikaanse evenknie van het RIVM, de besmettingen met omicron al boven de 90%, in de rest van Amerika boven de 80%. In een maand tijd!

In Amerika ligt de vaccinatiegraad lager dan in Europa. 60% tegen ruim 80% De 'experts' zowel in Amerika als in Europa bieden tegen elkaar op met voorspellingen dat de ziekenhuizen over 2 weken overspoeld zullen zijn met omicronpatiënten. Toch zien we,laten we ons even bij Nederland houden, (maar in de rest van de wereld gaat het net zo hard) het aandeel van de omicron variant in een paar dagen verdubbelt, en toch daalt het aantal ziekenhuis- en IC patiënten. Over 14 dagen, dus twee weken na aanvang van de winter, makkelijk te onthouden, zullen we zien of de 'experts' gelijk hebben, of de plank voor de zoveelste keer faliekant misslaan.

Als vaccinatie daadwerkelijk bescherming biedt tegen ziekenhuis- en IC opname, zullen we zien dat in gebieden waar de vaccinatiegraad hoger ligt, het aantal ziekenhuis en IC opnames lager ligt dan in landen of gebieden met een lagere vaccinatiegraad.

En als de omicron variant zoals nu wordt beweerd, en naar het zich ook laat aanzien, in veel gevallen asymptomatisch verloopt, en in geval dat er wel symptomen zijn, die zodanig mild van aard zijn, dat ziekenhuisopname slechts in uitzonderlijke gevallen plaatsvindt, zal zich dat weerspiegelen in hard gedaalde aantallen patiënten zowel in ziekenhuizen als IC afdelingen. Zijn deze, zoals de 'experts' nu beweren, explosief toegenomen hebben ze gelijk. Maar als dit niet zo is, hoeven wij, maar met name onze regeringen hun oren niet meer te laten hangen naar deze 'experts'.

Ik wacht met spanning af wat er gaat gebeuren.

meedoen-of-winnen
8
Voor het eerst op dit forum, vanwege de vraagstelling. Mijn antwoord is nee. Coronavirus is niet echt een gevaar, behalve voor echt oudere mensen met ook andere onderliggende klachten. De infection fatality rate is ook niet echt schrikbarend. Voor gezonde mensen is naar mijn mening het vaccin (ofwel de experimentele gentherapie) gevaarlijker dan het virus. Ook het lareb rapporteert voldoende bijwerkingen voor deze vaccins (meer dan doorgaans voor vaccins tegen andere ziektes).

We leven in een wereld waarin men alles maakbaar wil hebben, en elk risico willen uitsluiten. Mijn motto is; durf gewoon te leven. Ik fiets ook gewoon zonder helm. Accepteer dat risico bij het leven hoort. We hebben het recht om te leven, maar ook om te sterven wat mij betreft. Massaal zelfs kinderen laten inenten voor wie die covid helemaal niet gevaarlijk is vind ik verwerpelijk. Ook de wijze waarop de media rapporteert vind ik verwerpelijk. Het aantal doden zegt bijvoorbeeld niet zo veel over de ernst van iets, zonder dat het in perspectief wordt geplaatst (percentage van de bevolking, vergelijking met andere ziekten etc). De media is mede verantwoordelijk voor de angst die onze maatschappij in een houdgreep heeft.
okeanos
3
quote:

Turbocharger schreef op 22 december 2021 18:24:

Ik wacht met spanning af wat er gaat gebeuren.
Als de ziekenhuisopnames onder controle blijven zal dat volgens de experts dankzij de vaccins zijn en de genomen maatregelen. En dan krijgen we nog meer van hetzelfde. We draaien in een cirkeltje, tot we zelf beslissen dat het genoeg is.
okeanos
2
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 22 december 2021 18:35:

Voor het eerst op dit forum
Het wordt hier steeds gezelliger.
pakman
3
quote:

het zwaard schreef op 22 december 2021 17:28:

Voor eerste keer meer dan 100.000 coronabesmettingen op 24 uur in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is het aantal nieuwe coronabesmettingen voor het eerst boven de 100.000 uitgekomen. Dat blijkt uit de recentste cijfers van de regering. Er werden op 24 uur tijd 106.122 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het vorige record dateert van 17 december, toen waren er 93.405 besmettingen. Op dinsdag nog zei de Britse premier Boris Johnson dat er geen nieuwe beperkingen zouden komen voor Kerstmis.
ik zou zeggen hiep hiep hoera en de vlag uit..waarom..hoe denken jullie anders het virus ala Delta op te lossen/ in te dammen ..nogmaals DE natuur gaat ons helpen middels jajaj de Omicron variant..ben/zijn wij nu zo slim of jullie zo......denk het laatste hahahahha
okeanos
1
quote:

pakman schreef op 22 december 2021 18:43:

[...] DE natuur gaat ons helpen middels jajaj de Omicron variant..ben/zijn wij nu zo slim of jullie zo......denk het laatste hahahahha
Het is UK tegen EU. Ik verwacht dat ze in de UK toch op de rem zullen gaan staan na de kerst. Als ze dat niet doen en ziekenhuisopnames blijven onder controle, dan heeft BJ de paniek overwonnen. Afwachten of het dan in de EU ook lukt paniek te overwinnen.
meedoen-of-winnen
7
Van dat gedoe over die ziekenhuisopnames word ik ook een beetje moe
punt 1 - even uit het hoofd hadden we vorig jaar ook vele ziekenhuisopnames, en hadden we ook een lockdown
punt 2 - wat is er sindsdien veranderd? Ja, inderdaad. Meer dan 80 % van de volwassen bevolking is gevaccineerd. Dan kan je je ook afvragen of die prikjes nu echt zo goed werken als men beweert.
punt 3 - ook de griep muteert. Volstrekt natuurlijk. Normaliter krijgt een gezond mens daar ook gewoon weer weerstand tegen. Al dat geneuzel over die extra variantjes waar dan weer een extra boostertje voor nodig is vind ik ook ... je kan het invullen.
punt 4 - klagen over de druk op de zorg vanwege corona vind ik niet terecht. Ik hoor bijna niemand over de druk die de griep op de zorg legde, met name in de jaren met een wat sterkere griepgolf, zoals ik dacht 2017 of 2018. Het is niet erg voor de zorg als er iemand wordt opgenomen. Het is tenslotte hun werk. Het is aan de politiek om de capaciteit goed te managen. Daar is men volledig in gefaald. Er is zoveel bezuinigd dat het bij de minste of geringste disruptie alle hands aan dek is.
punt 5 - laten we gewoon weer normaal doen. Als je maatregelen afvaardigd moet je ook altijd het gezondheidseffect van deze maatregelen in acht nemen. We kunnen wel zeggen dat de politiek ook hierin gefaald heeft. Het beleid is sterk eendimensionaal. Meer zelfdodingen, coronakilo's, depressie, faillisementen, noem het maar op.
laatste punt (voor nu) - politiek moet verbinden. De huidige politiek polariseert. En voort maatregelen in om deze polarisatie te bestendigen, zoals die qr-pas. Ongelofelijk dat we het als bevolking massaal accepteren dat we bij de bar gescand moeten worden, en eventueel nog ons id moeten laten zien ter verificatie! Het is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis, dat we als het ware moeten bewijzen om gezond te zijn voordat we ergens naar binnen mogen. Ik ben benieuwd waar dit systeem in de toekomst voor gebruikt danwel misbruikt zal gaan worden.
[verwijderd]
3
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 22 december 2021 19:19:

Van dat gedoe over die ziekenhuisopnames word ik ook een beetje moe
punt 1 - even uit het hoofd hadden we vorig jaar ook vele ziekenhuisopnames, en hadden we ook een lockdown
punt 2 - wat is er sindsdien veranderd? Ja, inderdaad. Meer dan 80 % van de volwassen bevolking is gevaccineerd. Dan kan je je ook afvragen of die prikjes nu echt zo goed werken als men beweert.
punt 3 - ook de griep muteert. Volstrekt natuurlijk. Normaliter krijgt een gezond mens daar ook gewoon weer weerstand tegen. Al dat geneuzel over die extra variantjes waar dan weer een extra boostertje voor nodig is vind ik ook ... je kan het invullen.
punt 4 - klagen over de druk op de zorg vanwege corona vind ik niet terecht. Ik hoor bijna niemand over de druk die de griep op de zorg legde, met name in de jaren met een wat sterkere griepgolf, zoals ik dacht 2017 of 2018. Het is niet erg voor de zorg als er iemand wordt opgenomen. Het is tenslotte hun werk. Het is aan de politiek om de capaciteit goed te managen. Daar is men volledig in gefaald. Er is zoveel bezuinigd dat het bij de minste of geringste disruptie alle hands aan dek is.
punt 5 - laten we gewoon weer normaal doen. Als je maatregelen afvaardigd moet je ook altijd het gezondheidseffect van deze maatregelen in acht nemen. We kunnen wel zeggen dat de politiek ook hierin gefaald heeft. Het beleid is sterk eendimensionaal. Meer zelfdodingen, coronakilo's, depressie, faillisementen, noem het maar op.
laatste punt (voor nu) - politiek moet verbinden. De huidige politiek polariseert. En voort maatregelen in om deze polarisatie te bestendigen, zoals die qr-pas. Ongelofelijk dat we het als bevolking massaal accepteren dat we bij de bar gescand moeten worden, en eventueel nog ons id moeten laten zien ter verificatie! Het is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis, dat we als het ware moeten bewijzen om gezond te zijn voordat we ergens naar binnen mogen. Ik ben benieuwd waar dit systeem in de toekomst voor gebruikt danwel misbruikt zal gaan worden.
Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zinnig dingen zeggen en schrijven. Ik had je andere post ook gelezen, prima verwoord. Dank je.
Turbocharger
8
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 22 december 2021 19:19:

Van dat gedoe over die ziekenhuisopnames word ik ook een beetje moe
- politiek moet verbinden. De huidige politiek polariseert. En voort maatregelen in om deze polarisatie te bestendigen, zoals die qr-pas. Ongelofelijk dat we het als bevolking massaal accepteren dat we bij de bar gescand moeten worden, en eventueel nog ons id moeten laten zien ter verificatie! Het is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis, dat we als het ware moeten bewijzen om gezond te zijn voordat we ergens naar binnen mogen. Ik ben benieuwd waar dit systeem in de toekomst voor gebruikt danwel misbruikt zal gaan worden.
Heb je verhaal even wat ingekort.

We gaan nog hele gekke dingen zien in de toekomst. Mevrouw Ursula v d Leyen, de door de EU bevolking ongekozen EU-voorzitster heeft zojuist aangekondigd dat je QR code wordt ingetrokken als je niet binnen 270 dagen je booster laat zetten.

Dit begint aardig op dwang te lijken, aantasting van de integriteit van het menselijk lichaam tegen de wil van de persoon in kwestie. Volledig in strijd met het verdrag voor de rechten van de mens.

Toch gebeurt het, onder onze ogen. In Israël is men inmiddels bezig met het zetten van de 4e vaccinatie! En ook in Europa hoor ik al politici roepen dat we maar moeten wennen aan de 4e, 5e, 6e, enz. Voor wat?

Nederland heeft onder de bezielende leiding van Rutte 7 IC bedden per 100.000 inwoners. Groot Brittannië heeft er 14 per 100.000, net als België.

En dan maar om de week in corona persco nummer 45 inmiddels, piepen dat het belangrijk is de zorg overeind te houden. En niemand van de verzamelde journalisten die na afloop van de persconferentie de vraag aan Rutte stelt: Mark hoe kan het, dat ze in Engeland en België het dubbele aantal IC bedden hebben per 100.000 inwoners in vergelijking tot Nederland?

Kudde immuniteit, herinner je het nog? Als 60% gevaccineerd is, ontstaat er kudde-immuniteit! Inmiddels is vrijwel iedereen geprikt, naast de miljoenen mensen die al een Corona besmettingen doorstaan hebben, maar de corona besmettingen zijn hoger dan toen nog geen 30% van de bevolking hun eerste prikje had. Ik heb het over Nederland, maar in andere landen, o.a Portugal hetzelfde plaatje. En daar waren ooit de meeste besmettingen en is nu het meest gevaccineerde land van Europa.
.ergens klopt er iets niet. En steeds meer mensen krijgen in de gaten dat er iets niet klopt.

De wal zal het schip keren, die uitdrukking ken je? Ik ben bang dat dit heel naar gaat aflopen. We zullen straks allemaal met weemoed terugdenken aan de tijd voor Covid, ook als Covid allang van het toneel verdwenen is.

luchtschip
0
quote:

okeanos@outlook.be schreef op 22 december 2021 18:52:

[...] Het is UK tegen EU. Ik verwacht dat ze in de UK toch op de rem zullen gaan staan na de kerst. Als ze dat niet doen en ziekenhuisopnames blijven onder controle, dan heeft BJ de paniek overwonnen. Afwachten of het dan in de EU ook lukt paniek te overwinnen.
BNO Newsroom :

Number of people hospitalized with Omicron in England rises to 195, up from 129 on Monday, with 18 deaths, up from 14

twitter.com/BNODesk/status/1473706729...

Voor de duidelijkheid : aantal doden wegens omicron was 14 en er zijn er 4 bijgekomen met 18 totaal.

Misschien geen indrukwekkende aantallen
Maar bij een verdubbeling iedere 3 dagen gaat het rap

Hospitalizations and deaths roughly doubling every 3 days which is quite concerning.

18 deaths may not sound dramatic,

But look: last time we had comparable doubling times was March '20.
18 deaths grew to 18.000 within a months.

grafiek 2020 :

pbs.twimg.com/media/FHOuzvCXwAMf2Bh?f...

zie 2de tweet

twitter.com/epsilon3141/status/147371...

Bij een verdubbeling iedere 3 dagen wordt 129 ziekenhuis opnames over 2 weken 3.120

129 x 1.25 = 161

161 x 1.25 = 201 (actual number 195)

201 x 1.25 = 252

So not far off doubling every three days.

Say that it is doubles twice a week (3.5 days):

In two weeks 195 = 3120

zie 2de tweet

twitter.com/regnarGhtieK/status/14737...

meedoen-of-winnen
6
quote:

Turbocharger schreef op 22 december 2021 19:43:

[...]

We gaan nog hele gekke dingen zien in de toekomst. Mevrouw Ursula v d Leyen, de door de EU bevolking ongekozen EU-voorzitster heeft zojuist aangekondigd dat je QR code wordt ingetrokken als je niet binnen 270 dagen je booster laat zetten.

Dit begint aardig op dwang te lijken, aantasting van de integriteit van het menselijk lichaam tegen de wil van de persoon in kwestie. Volledig in strijd met het verdrag voor de rechten van de mens.

Toch gebeurt het, onder onze ogen. In Israël is men inmiddels bezig met het zetten van de 4e vaccinatie! En ook in Europa hoor ik al politici roepen dat we maar moeten wennen aan de 4e, 5e, 6e, enz. Voor wat?

Ja dank turbocharger, we leven in een gekke wereld. Een wereld waarin men minder en minder mensen als autonome en zelfstandig denkende burgers wenst. Toenemende censuur. Zogenaamde factchecks die vooral daar worden gedaan waar het uitkomt. Journalisten die grotendeels vergeten zijn om existentiële kernvragen te stellen over onderwerpen, in de angst dat deze ingaan tegen de mainstream opinie of politieke belangen.

Laten we wakker worden en onze rechtstraat, onze autonomie en onze privacy gaan beschermen. Niet dingen pikken uit gemakzucht. Ik zie momenteel een tendens richting totalitarisme. Het is (hopelijk) niet te laat dit te keren.
pakman
2
yep, these are the Global calculation models, they just don't look at the Real world picture, Omicron is almost 5 weeks in Afrika and we haven't seen any photographs of crying people on the streets or any nurses also
meedoen-of-winnen
4
quote:

luchtschip schreef op 22 december 2021 19:50:

[...]

BNO Newsroom :

Number of people hospitalized with Omicron in England rises to 195, up from 129 on Monday, with 18 deaths, up from 14

twitter.com/BNODesk/status/1473706729...

Voor de duidelijkheid : aantal doden wegens omicron was 14 en er zijn er 4 bijgekomen met 18 totaal.

Misschien geen indrukwekkende aantallen
Maar bij een verdubbeling iedere 3 dagen gaat het rap

Hospitalizations and deaths roughly doubling every 3 days which is quite concerning.

18 deaths may not sound dramatic,

But look: last time we had comparable doubling times was March '20.
18 deaths grew to 18.000 within a months.

quote iets ingekort.
Hoe verhouden deze aantallen zich percentagegewijs tot de gehele britse bevolking?
En hoeveel gaan er bijvoorbeeld niet dood aan kanker?
Eendimensionale berichtgeving van die BNOdesk, als je het mij vraagt (ook al deed je dat niet)
[verwijderd]
6
Enkelen zijn hier op dit forum er alleen om paniek te zaaien en de mensen angstig te houden.
Weer een angstige post van luchtschip. Zal luchtschip ooit eens met positief nieuws komen? Of met een klein beetje kritiek op het beleid.

De doden aantallen in de UK, vermeld in de post van luchtschip, zeggen niets maar dan ook niets. PAls de leeftijd en onderliggende aandoeningen niet worden vermeld waren deze personen kennelijk niet te redden.
Geen vaccin die hen redding zal brengen. Dat is wel gebleken.

En het zijn kennelijk
ALLEMAAL gevaccineerden. Want als dat niet het gaval was dan was het zeker vermeld.
Prikspijt alom.
meedoen-of-winnen
4
Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest.
En angst is een hele effectieve (politieke) methode om een bevolking te sturen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2657 2658 2659 2660 2661 2662 2663 2664 2665 2666 2667 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,58  +1,23  +0,14%  12:05
 Germany40^ 17.767,10 -0,02%
 BEL 20 3.818,23 +0,62%
 Europe50^ 4.932,94 +0,38%
 US30^ 37.805,58 +0,21%
 Nasd100^ 17.552,42 +0,27%
 US500^ 5.030,76 +0,22%
 Japan225^ 38.086,71 +0,91%
 Gold spot 2.378,71 +0,75%
 EUR/USD 1,0674 +0,03%
 WTI 81,32 -1,08%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +13,88%
Air France-KLM +3,50%
Alfen N.V. +2,12%
JUST EAT TAKE... +1,58%
AZERION +1,56%

Dalers

Pharming -8,49%
PostNL -5,84%
ASMI -2,83%
Accsys -2,39%
Avantium -1,94%