Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
2
quote:

luchtschip schreef op 23 december 2021 17:15:

[...]

Hoe kom je daar nu bij ?

Het verschil in aantal griepdoden in een seizoen heeft meerdere oorzaken.
De belangrijkste oorzaak is hoe welk virus zich gedraagt aangaande ziekte verschijnselen bij mensen
Het ene virus is gemener het andere virus milder

Je hebt geen aantoonbare cijfers die enig verband tussen aantal doden en vaccinatie graad bevestigen.

Er is geen enkele reden op jouw bewering verder in te gaan
Tot 2010 waren er zo'n 1000-2000 sterfgevallen door griep. En zelfs dit cijfers is door deskundigen in twijfel getrokken in die tijd. Deze stelden dat deze cijfers overdreven werden. Daarnaast kwam de lobby voor meer vaccineren goed op gang olv onze Ab O. Er zijn veel meer vaccins gezet daarna.
Ik denk dat jij zult redeneren dat als ze dat niet gedaan hadden, dat het aantal doden nog veel hoger zijn geweest. Ik denk dat onze weerstand onderuit gehaald wordt door de vaccins.
Saibee
2
quote:

Green schreef op 23 december 2021 17:02:

[...]

Zeker weten? Kan je mij dan uitleggen waarom van 2010 tot 2020 zoveel meer griepdoden vielen na sterke toename vaccinatie tbv griep?
Er was in die periode 2010-2020 helemaal geen sterke toename aantal vaccinaties t.b.v. griep.

In werkelijkheid was er een afname met als dieptepunt 2017 waarna in de winter daarop het hoogste aantal griepdoden in vele jaren viel.
www.google.com/search?q=griepvaccinat...
Chiddix
0
quote:

Green schreef op 23 december 2021 17:02:

[...]

Zeker weten? Kan je mij dan uitleggen waarom van 2010 tot 2020 zoveel meer griepdoden vielen na sterke toename vaccinatie tbv griep?
Griepprik helpt niet tegen huidige virus door verkeerde keuze cocktailprik(2018). De onderzoekers moeten elk jaar inschatten welke typen virussen actief zullen worden. In de vaccins moet zitten tegen welk type virus het moet strijden. Sinds 2019 zitten er 4 types in het vaccin. Was 3. Heb even gekeken op internet want ik ben geen viroloog.
de tuinman
0
quote:

Green schreef op 23 december 2021 17:20:

[...]

En obv van die vage gegevens, zet je een groepje mensen (want veel kunnen er niet meer zijn) weg als schuldige van deze crisis. Heel apart.
Dat groepje mensen is niet schuldig aan deze crisis. Dat is het virus. Er is niks vaags aan die gegevens.
De ene groep is niet gevaccineerd en de ander wel. Heel duidelijk.
Vaccineren helpt dus wel, dus (indien mogelijk) helpt vaccineren in het bestrijden van de crisis.

luchtschip
2
quote:

Green schreef op 23 december 2021 17:20:

[...]

En obv van die vage gegevens, zet je een groepje mensen (want veel kunnen er niet meer zijn) weg als schuldige van deze crisis. Heel apart.
Wegzetten of niet, het zijn grote woorden

het gaat erom dat ca 10 % zich niet wil laten vaccineren
Dat gaat dan om 1,2 tot 1,8 miljoen Nederlanders

Deze groep is groot genoeg om het hele zorgsysteem te kunnen ontregelen
Deze groep is groot genoeg om het streven van de meerderheid, de maatschappij open te gooien, te dwarsbomen en ernstig te vertragen.

Deze groep zorgt voor een onevenredig hoge ziekenhuis bezetting, belasting van het zorgpersoneel en zorgt voor meer uitgestelde zorg
Deze groep verspreidt het virus in hogere mate dan gevaccineerden

Deze groep geeft gelegenheid aan het virus zich verder te vermenigvuldigen en te verspreiden
Deze groep geeft gelegenheid aan het virus om nieuwe varianten te ontwikkelen

Deze groep heft een dikke middelvinger naar de meerderheid en saboteert bewust het streven van de meerderheid om het virus aan te pakken.

Deze mensen nemen duidelijk en velen luidruchtig een standpunt in

Zij mogen wel vol trots roepen en schreeuwen dat zij goed bezig zijn overeenkomstig hun grondwettelijke rechten

Wee je gebeente, wanneer je hier iets van zegt
Dan wordt je direct terecht gewezen

Wordt het niet eens tijd dat het kleine groepje er eens mee stopt hun wil op te leggen en en er eens mee stopt luidruchtig discussies in de kiem smoren
Saibee
1
quote:

Chiddix schreef op 23 december 2021 17:37:

[...]

Griepprik helpt niet tegen huidige virus door verkeerde keuze cocktailprik(2018). De onderzoekers moeten elk jaar inschatten welke typen virussen actief zullen worden. In de vaccins moet zitten tegen welk type virus het moet strijden. Sinds 2019 zitten er 4 types in het vaccin. Was 3. Heb even gekeken op internet want ik ben geen viroloog.
Klopt; het is vooraf niet altijd even duidelijk welke griepvariant dominant wordt; soms ontbreekt er eentje in de cocktail.

Daarnaast was er een jaar of vijf terug onder ouderen (60+) duidelijk minder animo om de griepprik op te halen dan zeg 15-20 jaar geleden; daar is overigens de laatste paar jaar (door corona?) een kentering in gekomen.
meedoen-of-winnen
4
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 17:12:

[...]

En hoe wil je dat verantwoorden aan die mensen die wachten op een behandeling? Die nu elke keer wordt uitgesteld?
Die worden GEDWONGEN om te wachten door de vele Covid patiënten.
Hoi tuinman,
Sorry, maar je hebt je echt te sterk laten beinvloeden door de politieke mantra die momenteel heerst. Impliciet stel je dat je - als je je als persoon vanuit persoonlijke overweging niet laat vaccineren - verantwoording schuldig zou zijn aan personen die momenteel niet in de zorg behandeld kunnen worden. Dit vanwege een krapte in de zorg. Zelfs al zou het zo zijn dat meer ongevaccineerden op de IC liggen dan gevaccineerden, zoals de politiek verondersteld zonder met gedetailleerde cijfers te komen, dan nog ben je als ongevaccineerde deze verantwoording niet schuldig. De politieke mantra 'vaccineren doe je voor een ander' leidt de aandacht af van het politiek falen om de capaciteit in de zorg op peil te houden en te vergroten. Er is alleen maar op de zorg bezuinigd, en daarvan plukken we nu de vruchten. Dit is een politiek falen, en je kan dat niet verhalen op een groep mensen die zich uit persoonlijke overwegingen niet laat vaccineren. Althans, tegen covid dan, misschien wel omdat covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is.
Sterk eenzijdig gedacht wat mij betreft. Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt. Of dit nu van kanker, obesitas, griep of wat dan ook is. Of dit je nu toevallig is overkomen terwijl je je hele leven lang gezond hebt geleefd, of het gevolg is van een ongezonde levensstijl zoals roken, teveel junkfood eten, te weinig beweging, noem maar op.
het zwaard
0
Green : . Ik denk dat onze weerstand onderuit gehaald wordt door de vaccins.

Ik denk ............ heb je hier ook een wetenschappelijk bewijs voor .
Barren Wuffet
4
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 12:39:

[...]

Een aardige bedenking, maar ik ben het er (uiteraard) niet helemaal mee eens.
Een parasiet is een organisme die leeft ten koste van andere organisme. (bij dit woord moet je altijd ff oppassen dat spellingscontrole het niet verandert ;)
En er zijn in de natuur heel veel parasieten. Zo zou je een virus ook kunnen zien.

Hoe mutaties ontstaan is bijna niet te bewijzen, maar, zoals je zelf omschrijft, is de kans op mutatie veel groter als er heel veel virussen zijn.
Je beweert dat een virus muteert om te overleven, maar dat klopt niet. Een mutatie is niet veel meer dan een foutje in het dna. En die mutaties gebeuren heel veel. Af en toe komt er dus een foutje tevoorschijn die het erg goed doet in onze maatschappij.
De 1e is een Covid variant die waarschijnlijk via een vleermuis is overgeslagen.
De laatste is een variant waarvan wetenschappers een vermoeden hebben dat het van muizen komt.

Ik ben het dus niet mee eens dat vaccins nieuwe varianten veroorzaken. De vaccins hebben als doel een besmetting zo snel als mogelijk uit te schakelen.
Nieuwe varianten ontstaan op plekken waar er ook veel virussen zijn. Als je niet zou vaccineren zouden er meer mensen langer ziek worden en heb je meer mutaties.
Een muis??? Een muis???
Oh, het ligt dus niet aan de verkeerde beslissingen van de Provaxers.

De WHO zegt iedere keer "ga niet iedereen in de westerse wereld vaccineren" doe eerst de zwakkeren, de mensen met onderliggende kwalen.
En doe dat dan in in alle landen, zo verlaag je de kans op mutaties.

Maar nee hoor, de Provaxers moesten zonodig iedereen vaccineren, volgend jaar misschien zelfs de 5 jarigen boosteren en de onderzoeken om kinderen vanaf 6 maanden te vaccineren zijn ook al gestart.
Ook gezonde ongevaccineerden moeten beslist van de Provaxxers die 3 spuitjes krijgen.

Want dan kunnen WIJ weer lekker op wintersport in Oostenrijk.

HELAAS TOEN KWAM DE OMICRON

Ik zei (nog voor de Omicron) op 17 september 2021 al:
Ik zeg iedere keer weer, vaccineer de mensen met onderliggende kwalennnnnnnnn.
WHO warns lack of COVID-19 vaccine supply in Africa could make it breeding ground for new variants and ‘send the whole world back to square one’
Don't say I didn't warn you.

www.latimes.com/science/story/2021-06...
Geneticists and infectious disease specialists there have uncovered potentially dangerous coronavirus mutations in a 36-year-old woman with uncontrolled HIV who was unable to shake the SARS-CoV-2 virus for close to eight months.

www.latimes.com/science/story/2021-12...
Did failure to adequately treat HIV patients give rise to the Omicron variant?
De Oliveira has been warning for months that the people mostly likely to spawn such mutations in sub-Saharan Africa are the roughly 8 million with unrecognized or poorly treated HIV.
Largely young, unvaccinated and with debilitated immune systems, these people could “become a factory of variants for the whole world,” he said.
Tulio De Oliveira said the emergence of Omicron in a patient unable to clear the virus quickly was “the most plausible” origin story for the world’s newest variant of concern.

www.dw.com/en/covid-what-we-know-abou...
How did the new variant develop?
One theory is that the new variant emerged with all its mutations in one big burst.
Professor Francois Balloux, Chair in Computational Biology Systems at University College London,
has been quoted as suggesting it's possible that the virus mutated during a chronic infection of a person whose immune system was already weakened by an untreated HIV/Aids infection.

Tuinman zei tegen mij op 15 december 2021 22:17 :
Houd toch op. Je hele tekst was bedoeld om de booster onderuit te halen.De sarcasme droop ervan af

14 augustus 2021 zei ik:
Het vaccin alleen is niet de oplossing, en al helemaal niet meer nu blijkt dat er elders in de wereld varianten opduiken door mensen (met onderliggende kwalen) die het spuitje niet kregen omdat ze in Nederland zonodig iedereen vol moeten spuiten.
Ik ben helemaal niet tegen vaccineren van mensen met onderliggende kwalen, voor velen van hen is het beter, blijkt ook wel uit de cijfers in Israel, maar Rutte moet wel de waarheid vertellen.

22 februari zei ik:
Zodra ik aan beurt ben ga ik mijn vaccin afstaan aan een jonger persoon met een onderliggende kwaal.
Net zoals, Gerry

Gerry (85) staat haar vaccin graag af aan een jongere:
www.destadamersfoort.nl/lokaal/corona...

Ik ben dus een Antivaxxer volgens jou? Waarom, omdat ik kritiek lever?
Zo ook Nobelprijswinnaar, Virologen en vele anderen die wat kritisch zijn, ze worden allemaal weggezet als wappies.

Hoe noem je iemand die niet tegen vaccineren is maar die zijn spuitje liever aan een ander geeft, iemand met onderliggende kwalen (denoods iemand in een ander land, met HIV ofzo)
En dan liever een of twee jaartjes langer wacht voordat hij weer op wintersport kan.
En bang is dat de Provaxxers hun eigen graf graven door het nemen van verkeerde beslissingen (ikke, ikke en de rest kan stikken)

En dan komt via de achterdeur (laten we het niet hopen) de Rho mutatie ons land binnen (waar misschien de 6e booster niet tegen werkt) die een groot deel van de gevaccineerden alsnog nekt.

Een muis??? Een muis??? is de oorzaak van de ellendige Omicron, laat me niet lachen.
Die spuitjes werden (en worden) door een stelletje Provaxxers in de verkeerde armpjes gestoken.
Ze denken slimmer te zijn als de WHO.

Want dan kunnen ZIJ weer lekker op wintersport in Oostenrijk.

[verwijderd]
0
quote:

Saibee schreef op 23 december 2021 17:29:

[...]
Er was in die periode 2010-2020 helemaal geen sterke toename aantal vaccinaties t.b.v. griep.

In werkelijkheid was er een afname met als dieptepunt 2017 waarna in de winter daarop het hoogste aantal griepdoden in vele jaren viel.
www.google.com/search?q=griepvaccinat...

Ik moet mijn stelling herzien. Ik baseerde het op artikelen die spraken over 3 miljoen in 2010 en 6 miljoen in 2020. Dit blijkt niet de graad maar het aanbod. Sterkte stijging was er wel in de 90-er jaren.
de tuinman
4
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 23 december 2021 17:52:

[...]

Hoi tuinman,
Sorry, maar je hebt je echt te sterk laten beinvloeden door de politieke mantra die momenteel heerst. Impliciet stel je dat je - als je je als persoon vanuit persoonlijke overweging niet laat vaccineren - verantwoording schuldig zou zijn aan personen die momenteel niet in de zorg behandeld kunnen worden. Dit vanwege een krapte in de zorg. Zelfs al zou het zo zijn dat meer ongevaccineerden op de IC liggen dan gevaccineerden, zoals de politiek verondersteld zonder met gedetailleerde cijfers te komen, dan nog ben je als ongevaccineerde deze verantwoording niet schuldig. De politieke mantra 'vaccineren doe je voor een ander' leidt de aandacht af van het politiek falen om de capaciteit in de zorg op peil te houden en te vergroten. Er is alleen maar op de zorg bezuinigd, en daarvan plukken we nu de vruchten. Dit is een politiek falen, en je kan dat niet verhalen op een groep mensen die zich uit persoonlijke overwegingen niet laat vaccineren. Althans, tegen covid dan, misschien wel omdat covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is.
Sterk eenzijdig gedacht wat mij betreft. Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt. Of dit nu van kanker, obesitas, griep of wat dan ook is. Of dit je nu toevallig is overkomen terwijl je je hele leven lang gezond hebt geleefd, of het gevolg is van een ongezonde levensstijl zoals roken, teveel junkfood eten, te weinig beweging, noem maar op.

Je verhaal klopt best wel. Op dit forum botsen velen, maar iedereen lijkt overtuigd dat de zorg te hard achteruit is gegaan. Dat heeft de politiek gedaan en deze is weer gekozen door...ons.

Maar ten eerste geef je geen antwoord op mijn vraag. Hoe leg je uit aan de mevrouw met een hersentumor dat haar operatie weer wordt afgezegd?
Dus als je een persoonlijke afweging maakt is dat iets om mee te nemen.

En ten tweede.. je vergeet een groep mensen. 85% is WEL gevaccineerd. Als dat niet gebeurd was, hoe zou de zorgverlening er nu uitzien? Hoe zou de maatschappij er nu uitzien?

" omdat covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is." Hoe kun je dat weten?
De ziekenhuizen zijn enorm druk met mensen die dachten dat Covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is. DEZE HADDEN ER NIET HOEVEN TE LIGGEN.

"Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt."
Vertel dat maar aan de mevrouw die pijn heeft en een nieuwe heup wilt.
IEDEREEN heeft recht op de zorg, maar we zijn nu ook verplicht om de zorg te ontzien. We kunnen, als persoon, niet veel doen, maar je kan wel dat prikkie halen. (En natuurlijk de andere maatregelen volgen)

pakman
2
Israel’s Omicron response smacks of panic, 4th shots should wait, says immunologist
Day after PM announces ‘great news’ of additional doses for some, and as some experts applaud the move, Prof. Zvika Granot says mistake not to wait for research, updated vaccine
..
“Why give a vaccine relevant to a variant we encountered a year ago when Pfizer can make and update it to the variants we encounter today,” Granot said, referring to a push by Pfizer and other companies to develop a new version of their vaccines.

“The coronavirus has changed and the vaccine is not as efficient as it could be if we had an updated vaccine,” he said.

www.timesofisrael.com/israels-omicron...

het zijn net mensen (kudde) hier staan ze ook in rij voor een Vaccin wat al niet meer werkt.... ik zeg dit niet he..maar de geleerden zoals v Dissel, anyway maar ze staan wel in de rij hahahahaha ff serieus ze konden hun immuunsysteem wel eens meer kwaad aandoen dan hun lief is.
de tuinman
0
quote:

Barren Wuffet schreef op 23 december 2021 17:58:

[...]

Een muis??? Een muis???

En vervolgens een lang betoog...

Verbeter de wereld begin bij jezelf.
Heb je dat prikkie nu wel of niet gehaald?
meedoen-of-winnen
1
Hoi tuinman,
Dank voor jouw repliek op mijn reactie. Voor het gemak plak ik je punten even hieronder, en reageer dan vanuit mijn perspectief per punt. Ik maak jouw reactie even cursief.

Maar ten eerste geef je geen antwoord op mijn vraag. Hoe leg je uit aan de mevrouw met een hersentumor dat haar operatie weer wordt afgezegd?
Dus als je een persoonlijke afweging maakt is dat iets om mee te nemen.

Antwoord: Mijn punt is dus dat een ongevaccineerd iemand dit niet hoeft uit te leggen. Is geen verantwoording verschuldigd. Jouw reactie ademt ook een sterk vertrouwen uit in de werking van de vaccins, welke dat ook zijn. Ook al neemt de werkzaamheid af na verloopt van tijd, en zijn ze feitelijk nog in een experimenteel stadium (vanwege een zogenaamde noodtoestand versneld goedgekeurd) en nog onvoldoende onderzocht. Over eventuele lange termijn bijwerkingen is nog niets bekend. Logisch ook, want die vaccins bestaan pas sinds een jaar of zo. Desalniettemin kan je dit natuurlijk voor lief nemen, als je het gevaar van het coronavirus voor jou als persoon hoog genoeg inschat. Niet zozeer voor je omgeving wat mij betreft, want ook gevaccineerde mensen kunnen het virus overdragen.

En ten tweede.. je vergeet een groep mensen. 85% is WEL gevaccineerd. Als dat niet gebeurd was, hoe zou de zorgverlening er nu uitzien? Hoe zou de maatschappij er nu uitzien?

Antwoord: Misschien net zo als vorig jaar rond deze tijd. Toen was nog bijna niemand gevaccineerd.

Ten derde
" omdat covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is." Hoe kun je dat weten?
De ziekenhuizen zijn enorm druk met mensen die dachten dat Covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is. DEZE HADDEN ER NIET HOEVEN TE LIGGEN.

Antwoord: Dit kan je herleiden aan de hand van of iemand ook andere onderliggende aandoeningen heeft, alsmede aan de hand van de leeftijdscategorie waar iemand in zit. Per leeftijdscategorie verschilt de zogenaamde infection fatality rate sterk. Voor kinderen absoluut verwaarloosbaar (snap niet hoe ouders het eventueel in hun hoofd kunnen halen hun kinderen te laten vaccineren), voor de hogere leeftijdsgroepen niet verwaarloosbaar (maar die zijn ook kwetsbaar als ze een niet covid-achtig iets krijgen op late leeftijd)

Ten vierde:
"Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt."
Vertel dat maar aan de mevrouw die pijn heeft en een nieuwe heup wilt.
IEDEREEN heeft recht op de zorg, maar we zijn nu ook verplicht om de zorg te ontzien. We kunnen, als persoon, niet veel doen, maar je kan wel dat prikkie halen. (En natuurlijk de andere maatregelen volgen)

Antwoord: Ik geloof niet dat ik de zorg niet ontzie wanneer ik ervoor kies mij niet te laten vaccineren. Ik geloof dat er - in mijn persoonlijke situatie - een minstens net zo grote kans bestaat dat ik de zorg belast door mij wel te laten vaccineren. Mocht een mevrouw met een heupprobleem mij persoonlijk aanspreken, dan ben ik graag bereid met haar van mening te wisselen, maar ik voel mij niet verantwoordelijk als zij eventueel niet snel behandeld kan worden (ben dan wel weer bereid met haar te kijken naar oplossingen, of ze misschien elders wel terecht kan)

luchtschip
2
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 23 december 2021 17:52:

[...]

Hoi tuinman,
Sorry, maar je hebt je echt te sterk laten beinvloeden door de politieke mantra die momenteel heerst. Impliciet stel je dat je - als je je als persoon vanuit persoonlijke overweging niet laat vaccineren - verantwoording schuldig zou zijn aan personen die momenteel niet in de zorg behandeld kunnen worden. Dit vanwege een krapte in de zorg. Zelfs al zou het zo zijn dat meer ongevaccineerden op de IC liggen dan gevaccineerden, zoals de politiek verondersteld zonder met gedetailleerde cijfers te komen, dan nog ben je als ongevaccineerde deze verantwoording niet schuldig. De politieke mantra 'vaccineren doe je voor een ander' leidt de aandacht af van het politiek falen om de capaciteit in de zorg op peil te houden en te vergroten. Er is alleen maar op de zorg bezuinigd, en daarvan plukken we nu de vruchten. Dit is een politiek falen, en je kan dat niet verhalen op een groep mensen die zich uit persoonlijke overwegingen niet laat vaccineren. Althans, tegen covid dan, misschien wel omdat covid helemaal niet gevaarlijk voor ze is.
Sterk eenzijdig gedacht wat mij betreft. Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt. Of dit nu van kanker, obesitas, griep of wat dan ook is. Of dit je nu toevallig is overkomen terwijl je je hele leven lang gezond hebt geleefd, of het gevolg is van een ongezonde levensstijl zoals roken, teveel junkfood eten, te weinig beweging, noem maar op.

citaat

Je hebt als mens gewoon het recht om de zorg te belasten als je ziek wordt. Of dit nu van kanker, obesitas, griep of wat dan ook is. Of dit je nu toevallig is overkomen terwijl je je hele leven lang gezond hebt geleefd, of het gevolg is van een ongezonde levensstijl zoals roken, teveel junkfood eten, te weinig beweging, noem maar op.

einde citaat

A)
Zorg in de tijd voor corona

In de afgelopen tijd ( voor corona ) heeft de zorg in voldoende mate gefunktioneerd

1)
Ten aanzien van niet besmettelijke ziekte :

Er is bekend hoeveel gevallen in Nederland aanspraak zullen maken op ziekenhuis behandeling
Er zijn patiënten met spontaan ontstane lichamelijke kwalen
Er zijn patiënten met ontstane kwalen door activiteiten ( denk aan sport, deelname aan verkeer etc )
Er zijn patiënten met ontstane kwalen door een verkeerde levensstijl.

Die aantallen zijn min of meer bekend en daar is de zorg in voldoende mate op ingesteld

2)
Ten aanzien van besmettelijke ziekte

Jaarlijs waart er een griep virus en dit zal leiden tot extra opnames en de ziekenhuizen zijn ingesteld op deze extra capaciteit. voor enkele weken dat de virus uitbraak op zijn hoogtepunt is.
In sommige jaren moet men op zijn tandvlees lopen maar de capaciteit in de ziekenhuizen was voldoende

B)
Zorg in de tijd dat het corona virus waart

Naast de normale bezetting komt er al twee jaar lang, een constante stroom van mensen die door dit besmettelijk virus ziek zijn geworden.

De ziekenhuizen spelen in op deze enorme toestroom door, nu dat er vaccins zijn, iedereen een vaccin aan te bieden.
De ziekenhuizen kennen hun plicht zorg aan te bieden en zijn in staat om wanneer iedereen zich laat vaccineren ( eventueel aangevuld met maatregelen als lockdown etc ) deze zorg te blijven bieden.

C)
Gevolgtrekking :

De ziekenhuizen kunnen ondanks de corona pandemie hun zorg op orde houden vermits iedereen het vaccin neemt
De ziekenhuizen voldoen hiermede aan hun zorgplicht

Het is dan krom te stellen dat ieder mens recht heeft om de zorg te belasten als hij/zij ziek wordt

en tegelijkertijd

Wanneer de zorg hem/haar de zorg aanbiedt ( in de vorm van een vaccin ) men het recht heeft deze vorm van zorg te weigeren en te eisen dat, wanneer zijn weigering leidt tot ernstige kwalen, het ziekenhuis de capaciteit moet hebben al deze zorg weigerende mensen een top behandeling te geven.

Mensen, die denken dit soort spelletjes te kunnen spelen, hebben geen recht van spreken.
Barren Wuffet
1
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 18:20:

[...]

Verbeter de wereld begin bij jezelf.
Heb je dat prikkie nu wel of niet gehaald?
22 februari zei ik:
Zodra ik aan beurt ben ga ik mijn vaccin afstaan aan een jonger persoon met een onderliggende kwaal.
Net zoals, Gerry

De WHO zegt iedere keer "ga niet iedereen in de westerse wereld vaccineren" doe eerst de zwakkeren, de mensen met onderliggende kwalen.
En doe dat dan in in alle landen, zo verlaag je de kans op mutaties.
Dat advies heb ik opgevolg. Ik heb dus al 3 spuitjes gedoneerd.

Gerry (85) staat haar vaccin graag af aan een jongere:
www.gelderlander.nl/winterswijk/gerry...
(Even de juiste link erbij gedaan voor je)

luchtschip
0
quote:

het zwaard schreef op 23 december 2021 17:53:

Green : . Ik denk dat onze weerstand onderuit gehaald wordt door de vaccins.

Ik denk ............ heb je hier ook een wetenschappelijk bewijs voor .

Het is totale wetenschappelijke onzin.

whammy
1
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 13:44:

[...]

Wie heb ik extremist genoemd?

En je weet HEEL GOED dat ik de mensen die een Covid vaccin weigeren anti-vaxxers noem.

Ik heb geprobeerd anti-vaxxers te begrijpen. En hoe meer ik met tegenargumenten kom hoe harder ik word aangevallen.
Je ziet dit direct gebeuren bij elk persoon die wel voor de vaccinaties zijn.
Heel veel gasten hier gaan er met gestrekt been in op 1 persoon.
Kuddegedrag.
En nogmaals, de hele groep anti-vaxxers hier WEIGERT een ander te corrigeren als deze weer eens VEEL TE VER gaat.
Vervolgens springen ze weer in het slachtofferrol omdat iemand wegens wangedrag een ban krijgt.

Bespaar je energie , het heeft toch weinig zin. Teveel tegenstellingen die niet tot een oplossing/dialoog komen. Welle nietes spelletjes..
meedoen-of-winnen
1
Hoi luchtschip,
Je kan mijn reactie op het antwoord van de tuinman lezen. Wellicht beantwoord dit het gros van de vragen/opmerkingen in jouw comment. Mocht dit niet zo zijn, reageer dan graag adhv mijn repliek op zijn/haar opmerkingen, waarna ik je gaarne bereid ben te antwoorden.
HELI 2019
1
quote:

de tuinman schreef op 23 december 2021 15:40:

[...]

Ik heb als achtergrond dat ik al jarenlang beleg in biotech bedrijven. En heel toevallig begon dat met Crucell (Janssen).
Het is de marktwerking. Grote farmaceutische bedrijven hebben veel geld en willen dit inzetten om hun pipeline aan te vullen.

Dat is belangrijk voor de biotech. Deze bedrijven gaan ook heel ver om hun patenten te beschermen en hun producten te verkopen.
Maar het is ook een enorme opgave en een hele dure ontwikkeling om een product goedgekeurd te krijgen.
Daar gaan miljarden in en bovendien is de kans van mislukking groot.

Er is niet 1 iemand die het beleid maakt. Bijna overal op de wereld zie je lockdowns of iets wat er op lijkt en elke overheid adviseert de vaccins. Onze vaccins zijn in de hele westerse wereld goedgekeurd.
Daar kijk ik naar gezien anderen veel meer inzicht hebben in de ontwikkelingen van het virus.
Ik heb ooit meegewerkt aan de univ ivm een product van Janssens dat moest uitgetest en vergeleken worden met eentje van Bayer. De prof op de dienst werd enkele jaren daarvoor afgeleverd door Janssens. Ik zeg dat de cijfers niet vervalst werden, maar de voorstelling van de cijfers in de grafieken werden wel niet optimaal naar voren gebracht. Wanneer je de tijd op de x-as uitzet of je zet op de x-as de logaritme van de tijd uit, krijg je wel een gans andere curve, die voor gewone dokters na een drukke werkdag tot een verkeerde interpretatie kunnen leiden.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2672 2673 2674 2675 2676 2677 2678 2679 2680 2681 2682 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,27 +0,14%
 EUR/USD 1,0705 +0,07%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%