ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 441 442 443 444 445 » | Laatste
Contrair
1
Volume is nog wat onder de maat vandaag, zouden er deze dagen toch nog een mini short-squeeze plaatsvinden? Op shortsell.nl staat 0%, maar zal denk ik te maken hebben met de > 0.5% grens.

Ik blijft stiekum hopen op een overname bod, ik vind deze stijging wel erg snel en hard gaan. Misschien dat er mensen meer weten over bv. een buitenlandse partij heil ziet in de combinatie ABN / Triodos? Ik heb een kleine speculatieve trade gedaan deze deze week door 10 vd 50 call opties positie (C12 Dec22) te verkopen (2.74, GAK was 1.04) en daar resp. 100 en 200 contracten C15 en C16 voor Feb22 voor teruggekocht.

19 euro eenmaal, 19 euro andermaal, 19 euro verkocht! :)
Alrob2
0
Zo vandaag een derde verkocht winst genomen. Is nog nooit iemand armer van geworden.
Koers is de laatste beursdagen (te) sterk opgelopen. Bij een terugval koop ik ze terug.
Mr.J.bonds
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 5 januari 2022 15:57:

Zal misschien NLFI zijn posities aan het uitbreiden zijn?
Denk eerder ABP, met de poen van de RDS-stukken..
Alrob2
0
Vandaag 1/3e van mijn calls verkocht, deel van mijn winst(70%) genomen; daar is nog nooit iemand armer van geworden. Eventueel koop ik ze terug als de koers een terugval kent
Mr.J.bonds
0
Onderstaande lijkt me idd sterk nieuws voor de verdienmodellen van banken en verzekeraars..
morgen door de €15!

Fed: renteverhoging kan sneller als inflatie hoog blijft

www.telegraaf.nl/e/978366814

Nasdaq reageerde heftig naar beneden net als crypto flash crash.
Lang leve Waarde aandelen!
Mr.J.bonds
0
Huh? Voorbeurs 13.95 euro. Is iets lager op nieuws dat de fed de rente sneller en vaker(3x) wil verhogen ..

Is Gouden nieuws voor banken en verzekeraars.. Er klopt ook weer allemaal geen reet van.. of speculatief en we gaan binnen 10 á15 min als een kogel omhoog en is dit initiële bangmakerij van grotere speculanten.

Want ABN naar beneden op hogere rente, raakt kant & noch wal in mijn optiek..
Mr.J.bonds
0
En idd binnen 7 min terug naar 14.14.. nu weer iets lager op ongedifferentieerde angst. Beste mensen, mede beleggers! Stijgende rente is goed voor vaste waarde. Zoals verzekeraars en banken!!! Het komt het verdien model zeer te goede! Meer rente kunnen vragen voor hypotheken en leningen namelijk.. is meer geld in het laatje.. zo moeilijk is het niet!
Kruimeldief
0
Het zou mooi zijn, als er nu al duidelijkheid komt m.b.t. de toestemming tot het extra inkopen van aandelen, met gedetailleerde uitrol van de plannen i.c.m. dividendaankondiging bij de presentatie van de cijfers.
Mr.J.bonds
0
quote:

Kruimeldief schreef op 6 januari 2022 11:28:

Het zou mooi zijn, als er nu al duidelijkheid komt m.b.t. de toestemming tot het extra inkopen van aandelen, met gedetailleerde uitrol van de plannen i.c.m. dividendaankondiging bij de presentatie van de cijfers.
9 februari is Q4 presentatie. Ik denk dat ze dan ook meer vertellen idd over het dividend.
www.abnamro.com/nl/investor-relations...
14.14, toch weer hoger. Kon ook niet anders op wat in feite gewoon steengoed nieuws is voor banken van de FED en de ECB zal dan spoedig in de voetsporen v/d FED volgen..

Overheden gaan banken weer machtiger en sterker maken. dat is de hidden agenda. De banken hebben hard op hun donder gehad vanaf 2008 met hoger aan te houden TIER1 Capital. En straf door ze op zogenaamd witwassen toezicht|(wat zogenaamd onvoldoende was, te pakken en te beboeten)

Overheden zeggen nu: Banken, jullie je hebben je lesje geleerd(zie CEO ABN Robert Swaak, je hebt nog nooit zo'n volgzame overheids accountant robot meegemaakt. :-) Jullie lopen in ons spoor en dat gaan we belonen door jullie je macht terug te geven..

Waarom? Omdat je in tijden van crisis en pandemie en oplopende inflatie sterke financiële zuilen in de samenleving wil hebben als overheid. Er spelen al genoeg maatschappij ontwrichtende factoren mee op de achtergrond.. Dus passen de FED en de ECB hen monetaire beleid aan. Hogere rentes. Ergo de banken gaan meer geld uit de samenleving opzuigen, inflatie wordt hierdoor minder, want er is weer een vraag naar geld dat wordt weggezet in bonds, obligaties en andere financiële rente uit kerende producten.. Dit maakt de banken als financiële partner van de respectievelijke overheden sterker in Europa en de VS. Wat de overheden weer een leuk plan vinden i.v.m. de opkomende crypto markten, war overheden totaal geen invloed op kunnen uitoefenen en wat ze angst inboezemt..

Rente verhogen leidt er dus toe dat de banken sterkere balansen gaan krijgen, want ze gaan meer verdienen aan rentedragende producten zoals hypotheken. plus ze zuigen meer geld op als ze weer rente op spaardeposito's en andere rente dragende producten gaan uitkeren..

Een leuk bijeffect is dat er dus hierdoor automatisch ook meer geld stroomt naar dus de waarde aandelen zoals banken en verzekeraars, zoals ABN AMRO en bijv. een Aegon.. Er vind NU dus al een sectorrotatie plaats van geleveragde tech groeiaandelen, groeiaandelen zoals SPAC's die vaak met giga ingeleende bedragen proberen hard te groeien,(wat dus door oplopende rente een duur geintje voor ze wordt.. daardoor minder aantrekkelijk geworden..) naar waarde aandelen zoals ABN, ING, Aegon, NN, vastgoed zoals Unibail Rodamco en Wereldhave en bijv. RABOBANK certificaten(die ook een rentedragend gedeelte notabene hebben, coupon zal dus hoger als die 6.5% nominaal worden, als de rente stijgt..)

Ziehier Heren, dit is het speelveld voor de banken voor ons geliefde ABN en ING, ik geloof wel in het 7 magere en 7 vette jaren narratief. En die dikke vette 7 jaar zijn nu aangebroken. Ik denk dat we er nog van staan te kijken waar het naartoe gaat de aankomende 12/24 maanden.. ABN = € 25 ING = € 22
jan van delft
0
Hoeveel zou ABN nog af moeten reserveren voor die puinhoop bij de fa. Vroon? 100 Miljoen ?
ZJZDOBIZS
0
quote:

jan van delft schreef op 6 januari 2022 16:35:

Hoeveel zou ABN nog af moeten reserveren voor die puinhoop bij de fa. Vroon? 100 Miljoen ?
Jan, het bericht gelezen hebbende concludeer ik dat aangezien na schuld sanering (groot deel schuld omgezet naar eigendom voor de banken) er zelfs nog een deel voor de familie over blijft aan belang dus de verwachting is op dit moment dan in ieder geval dat tegen deze nieuwe verhoudingen het geld van de lening door de nieuwe eigenaren uiteindelijk wel terug zal komen.

Het grote verschil met nu en ervoor is natuurlijk dat de fam Vroon een enorm deel van het belang heeft moeten inleveren om de schuld te verlagen en nu dus de rente lasten die flink waren te verlagen.

Nu flink afbouwen en mogelijk in kleinere vorm verder of jezelf over laten nemen door een partij die wel de capaciteit kan gebruiken, geheel of gedeeltelijk nu de schuld ook een stuk lager is.

We zullen nog wel meer info gaan horen in de media wie er allemaal in zit en voor hoeveel en dat het evt alsnog met een verlies gaat eindigen dat kan natuurlijk altijd maar het zou ook nog met een winst kunnen eindigen maar laten we daar, conservatief als we zijn, maar niet vanuit gaan.

Ik zou het voorlopig tot er meer nieuws bekend wordt evt vanuit ABN er over het op 0 houden.
Je bent nu alleen ipv alleen lening verstrekker ook gedwongen aandeelhouder geworden maar ik neem aan dat gezien er een belang bij de familie blijft dat het wel los zal lopen.

ZJZDOBIZS
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 6 januari 2022 13:29:

[...]

ABN = € 25 ING = € 22
Aangezien ik niet vind dat er in de verhouding ABN vs ING ten nadele van ABN iets is veranderd tov pre corona, eerder positief door de nieuwe CEO hou ik heel kort door de bocht koersdoel ING ×1.5 = koersdoel ABN aan.

Dus als jij 22 ziet in ING zou ik 33 denken in ABN en 25 in ABN is dan 16.67 in ING, beetje rond de iude highs van beiden.
Porscheknakker
0
@shortsell_nl

5 jan: Marshall Wace meldt een shortpositie in ABN AMRO Bank van 0.54% (laatst bekende positie: 0.49%)
Mr.J.bonds
0
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 7 januari 2022 10:13:

@shortsell_nl

5 jan: Marshall Wace meldt een shortpositie in ABN AMRO Bank van 0.54% (laatst bekende positie: 0.49%)

Is gewoon gokken op zwaardere Corona varianten. Ik denk dat ze persoonlijk verkeerd gegokt hebben, kijkende naar Omicron. Deze variant zal niet snel verdrongen worden en zal de dominantie Corona soort worden. Ergo: iedereen heeft dan antistoffen in het lijf en de IC’s zullen minder zwaar belast gaan worden..

Dus tenzij MW zelf met een variant uit de hoge hoed komt zetten. Zie ik deze gok duister voor ze in. Is een Hail Marry bet op het einde van een wereldwijde pandemie..

Ach ja, zal tzt weer een leuke short squzee uit voorkomen op aankondiging laten varen Coronamaatregelen.. ;-)
Kruimeldief
0
Chief Innovation & Technology Officer Christian Bornfeld weg bij ABN

Chief Innovation & Technology Officer (CI&TO) Christian Bornfeld heeft besloten ABN AMRO per 1 mei 2022 te verlaten. Bornfield heeft een functie buiten de bank aanvaard, dichterbij zijn gezin en familie in Denemarken. De zoektocht naar een nieuwe CI&TO is in gang gezet.

De Deen is de afgelopen jaren een drijvende kracht geweest voor de bank, als een van de architecten van de huidige strategie en de ambitie ‘om voor onze klanten een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn’.

Bornfield heeft ook een sleutelrol gespeeld bij de inspanningen om het IT-landschap toekomstbestendig te maken. Zelf schrijft hij: ‘. Ik geloof heel sterk in de huidige strategie en ben ervan overtuigd dat ABN AMRO erin zal slagen een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn. Ik ga de ontwikkelingen bij de bank zeker nog vele jaren op de voet volgen.’

Ik hoop het: ik krijg nog steeds brieven per post van de ABN die niet op mij als klant van toepassing zijn; ergerlijk en amateuristisch.
Marietje
0
quote:

Kruimeldief schreef op 8 januari 2022 10:21:

Chief Innovation & Technology Officer Christian Bornfeld weg bij ABN

Ik hoop het: ik krijg nog steeds brieven per post van de ABN die niet op mij als klant van toepassing zijn; ergerlijk en amateuristisch.
Dan staat u in een onjuist clientensegment gecodeerd in de Clienten Data Base.
Als u ervan af wilt , kunt u beter zelf contact met de bank opnemen, anders is de kans groot, dat dit nog jaren doorgaat ))))
Hendrik65
0
quote:

Porscheknakker Graat schreef op 7 januari 2022 10:13:

@shortsell_nl

5 jan: Marshall Wace meldt een shortpositie in ABN AMRO Bank van 0.54% (laatst bekende positie: 0.49%)

Porscheknakker Graat, waar heb je dat gelezen? (In het vervolg graag een melding van of een link naar de bron. Dankjewel.)
Hendrik65
0
Voor de liefhebber. Ik heb de bron van de vergroting van de short positie van Marshall Wace in ABN AMRO hieronder genoteerd:

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Intrigerende keuze van MW. Alles lijkt erop te wijzen dat de (verdere) koersstijging van ABN AMRO een terechte is. Ik wacht de ontwikkelingen rond ABN AMRO de komende weken gespannen af.
[verwijderd]
0
Alles wat hip, groen en digitaal is, was populair in 2021;

"Wie naar de getallen kijkt, ontgaat de logica

Adyen is ruim €4 mrd meer waard dan ABN Amro en ING Bank samen
Adyen noteerde in zijn laatste halfjaarbericht een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €273 mln. ING en ABN Amro samen verdienden in dezelfde periode ruim €3,1 mrd. Het kenmerkt het spel tussen wat nieuw en hip is en de oude economie."

2022 wordt het jaar van de vastere waarden zoals banken, verzekeraars en fossiele compagnies i.m.h.o.
8.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 441 442 443 444 445 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271