ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2022

9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
*voetnoot
2
(Trivano.com) - Op 10 januari 2022 hebben de analisten van Bank of America Merrill Lynch hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Bank of America Merrill Lynch voor ASML blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 819,00 EUR naar 846,00 EUR.
*voetnoot
1
(Trivano.com) - Op 10 januari 2022 hebben de analisten van Citigroup hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Citigroup voor ASML blijft "kopen".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 750,00 EUR naar 800,00 EUR.
Hans_52
1
Voorbeurs noteert ASML 641 bij Cityfirst. De koerst op wallstreet is na beurs ook licht gestegen tot rond $725 (ca € 640). Ik hoop dat de koers stabiliseert vandaag en bodempje gaat vormen.
Wallstreet89
3
Een begin is er, mooie koopadviezen rente lager…is een kwestie van tijd dat het weer flink de lucht in gaat.., koopjesjagers beginnen weet uit hun schulp te komen…
*voetnoot
1
quote:

Wallstreet89 schreef op 11 januari 2022 09:16:

Een begin is er, mooie koopadviezen is een kwestie van tijd dat het weer flink de lucht in gaat.., koopjesjagers beginnen weet uit hun schulp te komen…
En de Chinese zorgen nemen af, ook fijn.
Bossche marktkoopman
1
quote:

GroG b. schreef op 10 januari 2022 20:18:

Bitcoin is sinds de zomer 40% kwijt... Dus bij ASML zit je geld redelijk 'veilig'
Appels met peren vergelijken.
Thorgall
1
Lang
0
quote:

Thorgall schreef op 11 januari 2022 09:33:

Herstel is allesbehalve overtuigend. Futures Nasdaq en S&P ook weer negatief geworden.
Klopt, de cijfers zullen het moeten gaan doen...
[verwijderd]
0
HSINCHU (ANP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) blijft zeer goede zaken doen dankzij de aanhoudend sterke wereldwijde chipvraag en tekorten aan halfgeleiders. Het bedrijf, een belangrijke toeleverancier van Apple en grote klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML, wist daardoor voor het zesde kwartaal op rij een recordomzet in de boeken te zetten.

De omzet in het eind december afgesloten vierde kwartaal bedroeg ruim 438 miljard Taiwanese dollar, omgerekend 14 miljard euro. Dat is een stijging van 21 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder en meer dan het bedrijf zelf had verwacht.

Om aan de sterke vraag naar halfgeleiders vanuit de elektronicasector en auto-industrie te kunnen voldoen is TSMC zijn productiecapaciteit sterk aan het vergroten. Daarmee zijn tientallen miljarden aan investeringen gemoeid, bijvoorbeeld voor de bouw van nieuwe chipfabrieken.
Wallstreet89
1
ASMI is weer een uptrend paar ASML inderdaad nog niet overtuigd, weten het goed in te dammen.. dit is tijdelijk op een gegeven moment breekt de Dam wel en gaan we weer flink de lucht in..
werkzaam
0
lijkt veel op de grafiek van gisteren. Op naar negatief blijkbaar.
ASMI en Besi een steeds hogere top en ASML een steeds lagere bodem
Joni-2
0
Imec wordt spil in Europese chipambities

Cc: De Tijd: KRIS VAN HAVER
Vandaag om 01:30

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec wordt het kloppende hart van een Europees programma, de Chips Act, voor de productie en export van halfgeleiders en innovatieve producten. Het Europese lobbywerk van de regering moet voorkomen dat Imec uitgezogen wordt door China of de VS.

De Europese Commissie gaat over enkele weken met een Chips Act de concurrentie met de Verenigde Staten en China aan. Het doel is Europa een leiderspositie te geven in een strategische industriële sector, maar ook de productie van halfgeleiders te verdubbelen en de bevoorrading van chips te verzekeren.

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec is de spil van dat plan. Imec is wereldtop in innovatie en technologie rond halfgeleiders en de enige in de wereld die chips maakt die kleiner zijn dan een nanometer. Veel bedrijven wereldwijd gebruiken de testcapaciteit van Imec. Die toptechnologie wil de Europese Commissie koppelen aan een industriële vernieuwing en de strategie om Europa op de kaart zetten met nieuwe markten en innovatieve producten.

Europees Commissaris voor Industrie Thierry Breton (Fr) wil bedrijven uit een rist sectoren, van energie en defensie tot ruimtevaart en biofarma, in een Europese structuur samenbrengen voor de zoektocht naar nieuwe chips, nieuwe producten en markten.
Voor dat precompetitieve onderzoek kunnen ze steunen op Imec, net als op de Duitse onderzoeksorganisatie Fraunhofer en het Franse onderzoeksinstituut voor elektronica- en informatietechnologie Leti. Zodra bedrijven in de fase van de productontwikkeling komen, stappen ze uit de structuur.

Profiel Imec
• Onderzoekscentrum rond micro- en nano-elektronica, opgericht in 1984.
• Doet onderzoek naar de nieuwste chips en sensoren met een budget van 680 miljoen euro (2020).
• Ruim 4.500 werknemers, de helft buitenlanders.
• Hoogwaardige chips zijn van strategisch belang. Imec krijgt veel interesse van China en de VS.
Op een event van de nieuwssite Politico zei Breton dat dat enorme investeringen vergt. Het budget zou in de miljarden lopen. Zowel de VS, Zuid-Korea als China investeren massaal in technologisch leiderschap in halfgeleiders. De Europese Chips Act is een test voor de strategische autonomie die Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, nastreeft.

Amerikaans Imec
De Belgische regering lobbyde het voorbije jaar hard voor Imec, om het model van het onderzoekscentrum voor chips te vrijwaren. Het Leuvense bedrijf houdt vast aan het Zwitserse model en doet zaken met de hele wereld. Dat model dreigt een aflopend verhaal te worden.

De Amerikaanse Chips Act was een gamechanger. Die bevatte een grote pot geld om een eigen Imec te ontwerpen. Gezien de universiteiten, industrie en kennis in de VS zou dat Amerikaanse onderzoekscentrum Imec op termijn overvleugelen als het Leuvense centrum zou meewerken aan een Amerikaanse versie van zichzelf.

Zuid-Korea investeert massaal in halfgeleiders. Taiwan en de chipproducent TSMC dreigen opgeslorpt te worden door China. Met het nieuwe Europese plan zit Imec opnieuw in het spel tussen de VS en Azië. Europa kan zich opwerpen als een partner voor zowel de VS als China. Imec zal toegang krijgen tot kennis en toepassingen voor productontwikkeling. Het houdt wel in dat landen een eigen industriebeleid moeten bouwen rond chips.

Het Leuvense onderzoekscentrum zal wel autonomie verliezen. De beslissingen over investeringen of onderzoek zullen Europees gecoördineerd worden. Dat moet voorkomen dat bedrijven de EU-lidstaten tegen elkaar uitspelen. 'De veiligheid van de bevoorrading staat bij ons bovenaan', zei Breton. 'De export zal gebeuren op basis van wederkerigheid.'

Bij Imec (Leuven – België) voert ASML al 20 jaar basis onderzoek voor hun nieuwste machines.
KLA-c (US) vervoegde Imec in 2008, om o.a. controle apparatuur te ontwikkelen op die nieuwe machines van ASML

Macron
0
Koers blijft achter op de sectorgenoten. Iedereen die in dit aandeel belegt (heeft), weet dat dit niet normaal is. De reden hoef je niet ver te zoeken (Berlijn). Er werken heel wat mensen voor dit bedrijf. Die hebben familie en vrienden. Dat zijn veel verkopers. Naar mijn gevoel wachten ze met de uitleg over de schade omdat hun cijfers top zijn. Het ene (goede) nieuws dekt dan het slechte.
Luukje
0
Asm international is natuurlijk p/e en groeipercentage bekeken ook een stuk goedkoper dan asml
werkzaam
0
DKmx
5
quote:

Macron schreef op 11 januari 2022 10:16:

Koers blijft achter op de sectorgenoten.
...

De reden hoef je niet ver te zoeken (Berlijn). Er werken heel wat mensen voor dit bedrijf. Die hebben familie en vrienden. Dat zijn veel verkopers.

...
Het lijkt me niet aannemelijk dat "familie en vrienden" van ASML medewerkers een significante invloed hebben op de koers.
9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:28
Koers 829,400
Verschil -10,900 (-1,30%)
Hoog 841,300
Laag 829,000
Volume 454.667
Volume gemiddeld 590.913
Volume gisteren 762.238