Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
1
quote:

drooglegging schreef op 18 januari 2022 15:10:

[...]

Je kunt het niet met terugwerkende kracht corrigeren, was het maar waar!

Over een half uur misschien wel 55.000 nieuwe positieve tests op steeds verder wegzakkende ziekenhuis cijfers, einde deze week naar 100k gevallen en leeg vallende ziekenhuis afdelingen?

De non-vaxxers gaan misschien wel steeds meer gelijk krijgen, waren we te naief?
Het is ook ter verwachten dat de cijfers (positieve testen) nog heel even omhoog gaan. Logisch ook met de gedeeltelijk opening van de samenleving. Meer testen voor toegang o.a. om binnen te kunnen sporten. Meer testen door omikron. Meer testen om een QR te bemachtigen. En daarom verwacht ik ook meer positieve testen in het ziekenhuis. Eerlijk gezegd had ik wat dat betreft ook eerder een toename verwacht. Maar kennelijk is Omikron zo mild dat de uittocht sneller gaat dan de invoer.
Chiddix
0
luchtschip
0


Positieve testen 18 januari

verdeeld per leeftijdsgroep en aantal besmette mensen van die leeftijdsgroep per 100.000 inwoners van Nederland
het gemiddeld aantal van de laatste 7 dagen

alinea van
Positieve testen per leeftijdsgroep door de tijd heen
met grafiek

klik in de grafiek op 5 weken
met de cursor op de grafiek naar rechts en de pop up geeft de aantallen

10 tot 19 jaar 278 besmettingen per 100.000 inwoners
20 tot 29 jaar 232
30 tot 39 jaar 173
40 tot 49 jaar 146
0 tot 9 jaar......119
50 tot 59 jaar....99
60 tot 69 jaar....39
90+ jaar............24
70 tot 79 jaar...15
80 tot 89...........13

gemiddelde alle leeftijden 134

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

Bulletje Rozenwater
1
Mensen laten zich gewoon niet meer testen. Percentage positieve testen nu 42%. Geloof er niets van dat R 1.3 kan zijn. Creche van mijn dochtertje heeft een R van 50 schat ik zo in, is in 2 dagen rond de hele creche rond gegaan. Vorig najaar hadden ze ook een besmetting, toen 2 personen besmet, ter vergelijking. Hier is gewoon niets tegen te doen, gelukkig is het maar een verkoudheid. Nauwelijks klachten trouwens bij die kleintjes. Covid is de nieuwe volksziekte.

Bij mij nu dag 4 van covid besmetting, wel met booster. Goed te doen. 1 dagje slap. Nu alleen licht verkoudheidsgevoel. Ook weinig snot en hoesten, wel zo prettig. Partner precies hetzelfde. Weekje thuiszitten is dan weer irritant.
luchtschip
0
quote:

Chiddix schreef op 18 januari 2022 15:55:

Cijfers vandaag. Positieve tests 31426(-11046) , ziekenhuis 1186(-32) en IC 303(-14).
Met deze aantekening bij positieve testen :

vandaag 18 januari zijn er positief getest : 31.426

Echter er was een storing ;

Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig doorgekomen naar het RIVM. De cijfers omtrent de meldingen en het aantal afgenomen testen die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen.

Op dinsdag 18 januari zijn er 31.426 positieve testen gemeld.

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

luchtschip
1
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 18 januari 2022 15:57:

Mensen laten zich gewoon niet meer testen. Percentage positieve testen nu 42%.

Geloof er niets van dat R 1.3 kan zijn. Creche van mijn dochtertje heeft een R van 50 schat ik zo in, is in 2 dagen rond de hele creche rond gegaan. Vorig najaar hadden ze ook een besmetting, toen 2 personen besmet, ter vergelijking. Hier is gewoon niets tegen te doen, gelukkig is het maar een verkoudheid. Nauwelijks klachten trouwens bij die kleintjes. Covid is de nieuwe volksziekte.

Bij mij nu dag 4 van covid besmetting, wel met booster. Goed te doen. 1 dagje slap. Nu alleen licht verkoudheidsgevoel. Ook weinig snot en hoesten, wel zo prettig. Partner precies hetzelfde. Weekje thuiszitten is dan weer irritant.
"Geloof er niets van dat R 1.3 kan zijn. Creche van mijn dochtertje heeft een R van 50 schat ik zo in, is in 2 dagen rond de hele creche rond gegaan"

Het R0 getal ( Reproductie getal ) wordt niet bepaald en vastgesteld bij brandhaarden van uitbraak
het wordt bepaald door de verspreiding binnen de totale bevolking

Overigens de R0 cijfers komen vertraagd binnen
De R0 die jij noemt van 1,3 dateert van 1 januari R0 ; 1,35

de nu laatst bekende reproductie cijfer ( R0) dateert van 3 januari en bedraagt 1,16

Jij komt met een ervaringsfeit van enkele dagen geleden dus 15-18 januari

bron :
Het reproductiegetal door de tijd heen

Deze grafiek laat het reproductiegetal door de tijd heen zien. De laatste twee weken ontbreken in de grafiek, omdat na 14 dagen een volledige berekening van het reproductiegetal gemaakt kan worden.

grafiek klik op laatste 5 weken :

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

Chiddix
0
quote:

luchtschip schreef op 18 januari 2022 16:03:

[...]

Met deze aantekening bij positieve testen :

vandaag 18 januari zijn er positief getest : 31.426

Echter er was een storing ;

Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig doorgekomen naar het RIVM. De cijfers omtrent de meldingen en het aantal afgenomen testen die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen.

Op dinsdag 18 januari zijn er 31.426 positieve testen gemeld.

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...

Verschil met gisteren was wel erg groot. Een storing is het dan. Had het niet gelezen.
het zwaard
1
Britten willen tegen maart alle coronamaatregelen afschaffen, Schotten geven er volgende week al brui aan
De Britse regering zou plannen hebben om tegen maart alle resterende coronamaatregelen af te schaffen. Dat schrijft de krant ‘The Guardian’ op basis van een hooggeplaatste bron. Premier Boris Johnson wil dat de Britten daarna met het virus ‘samenleven’. De Schotten wachten zelfs zo lang niet. Daar worden maandag al de teugels gevierd.
het zwaard
0
Avondklok in Barcelona en omstreken geschrapt
Het nachtelijke uitgaansverbod in Barcelona en de rest van Catalonië wordt geschrapt, ondanks het nog altijd hoge aantal coronabesmettingen. De avondklok geldt sinds 24 december tussen 1 en 6 uur, maar vanaf vrijdag is het weer mogelijk om ’s nachts als vanouds door de straten te lopen, aldus een woordvoerder van de regioregering.


Clubs en disco's in de Spaanse regio blijven ’s nachts wel dicht. Bars en restaurants mogen net als nu de helft van het normale aantal klanten blijven ontvangen. Zij moeten wel een gezondheidspas tonen. Bijeenkomsten binnen van meer dan tien mensen blijven verboden.
het zwaard
1
Na de 20- tot 40-jarigen gaan nu ook de covidbesmettingen bij 40- tot 60-jarigen en bij tieners in Brussel omhoog. Gemiddeld worden 4.300 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in Brussel vastgesteld, wat wellicht een onderschatting is.

De covidcijfers voor Brussel blijven erg hoog. De piek is nog niet bereikt. De positiviteitsratio in de testcentra bedraagt nu 36 procent en de trend is stijgend. De positiviteitsratio bij de apothekers, die antigeentests afnemen, bedraagt zelfs 50 procent. ‘Dat hebben we zelfs tijdens de deltagolf niet gezien’, zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

Er worden 12.500 tests per dag afgenomen en de trend is stijgend. Sinds 11 januari is de teststrategie veranderd, omdat de testcentra overal en ook in Brussel aan hun maximale capaciteit zaten. Daardoor krijgt al wie een hoogrisicocontact had, nu geen testcode meer. ‘Het gevolg daarvan is dat we er veel besmettingen niet meer uithalen’, zegt Neven. ‘De hoge positiviteitsratio toont het aan: de cijfers zijn ongetwijfeld een behoorlijke onderschatting van de realiteit. Het virus is nu erg besmettelijk.’

Vandaag is er in de Brusselse testcentra weer wat ruimte. Neven: ‘We zullen die nodig hebben, want we zien dat er nog steeds veel besmettingen de ronde doen bij 20- tot 40-jarigen, maar dat de trend nu ook stijgend is bij 40- tot 60-jarigen en bij schoolgaande tieners.’

Ook de tracingstrategie is bijgestuurd: ‘We hebben besloten alleen nog te bellen naar mensen uit een groep met een hoge besmettingsgraad en naar wie niet gevaccineerd is of een verzwakte immuniteit heeft. Maar alle anderen hebben zeker een sms ontvangen.’

Weinig ziekenhuisopnames

Het goede nieuws is dat deze nieuw covidgolf in de hoofdstad niet massaal tot hospitalisaties leidt: het aantal nieuwe opnames zit in licht dalende lijn, hoewel het aantal gehospitaliseerden nog licht stijgt, met 5 procent. Opintensieve zorg blijven de aantallen stabiel, ook de overlijdens stijgen niet. Ook in de rusthuizen is de situatie onder controle: ‘Er zijn veel besmettingen, maar weinig ernstig zieke bewoners.’

Op het vlak van vaccinaties blijft Brussel laagst scoren, maar er is gestage vooruitgang, zegt Neven. ‘Van de totale Brusselse bevolking heeft al 60 procent twee dosissen gekregen. Onder de 18-plussers is dat 73 procent. Bij 65-jarigen loopt dit zelfs op tot 84 procent. Met de booster halen we nog maar 36 procent bij de 18-plussers. Maar als je kijkt naar wie gevaccineerd is, blijkt dat toch al de helft zijn booster kreeg. Bij de 65-plussers is dit 80 procent en bij de 18-plussers die hun eerste twee vaccins kregen, zitten we al aan de helft. Het gaat trager dan in de andere regio’s, maar het gaat vooruit.’

De campagne om ook kinderen te vaccineren is in Brussel vorige week van start gegaan. 1.282 kinderen tussen vijf en elf jaar lieten zich in het Pachecocentrum vaccineren. ‘We hopen deze week op zeker zoveel. De capaciteit is nog niet volledig ingenomen, dus kinderen die zich willen laten vaccineren zijn zeker welkom!’
leek2018
3
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 18 januari 2022 15:57:

Mensen laten zich gewoon niet meer testen. Percentage positieve testen nu 42%. Geloof er niets van dat R 1.3 kan zijn. Creche van mijn dochtertje heeft een R van 50 schat ik zo in, is in 2 dagen rond de hele creche rond gegaan. Vorig najaar hadden ze ook een besmetting, toen 2 personen besmet, ter vergelijking. Hier is gewoon niets tegen te doen, gelukkig is het maar een verkoudheid. Nauwelijks klachten trouwens bij die kleintjes. Covid is de nieuwe volksziekte.

Bij mij nu dag 4 van covid besmetting, wel met booster. Goed te doen. 1 dagje slap. Nu alleen licht verkoudheidsgevoel. Ook weinig snot en hoesten, wel zo prettig. Partner precies hetzelfde. Weekje thuiszitten is dan weer irritant.
Reproduktiefactor is toch helemaal niet belangrijk meer. Je zou haast zeggen, hoe hoger hoe beter, des te eerder zijn we ervan af.
De Libertariër
1
quote:

het zwaard schreef op 18 januari 2022 17:06:

Britten willen tegen maart alle coronamaatregelen afschaffen, Schotten geven er volgende week al brui aan
De Britse regering zou plannen hebben om tegen maart alle resterende coronamaatregelen af te schaffen. Dat schrijft de krant ‘The Guardian’ op basis van een hooggeplaatste bron. Premier Boris Johnson wil dat de Britten daarna met het virus ‘samenleven’. De Schotten wachten zelfs zo lang niet. Daar worden maandag al de teugels gevierd.
zouden de Fransen, Oostenrijkers en Duitsers niet meekrijgen wat er in deze landen gebeurd?
Want hier wordt overal gesproken over afschalen maar met name Frankrijk en Duitsland zetten er juist nog een tandje bij en gaan totaal de andere kant op.

Hoe kunnen die verschillen zo groot zijn binnen Europa?
Bulletje Rozenwater
2
quote:

het zwaard schreef op 18 januari 2022 17:06:

Britten willen tegen maart alle coronamaatregelen afschaffen, Schotten geven er volgende week al brui aan
De Britse regering zou plannen hebben om tegen maart alle resterende coronamaatregelen af te schaffen. Dat schrijft de krant ‘The Guardian’ op basis van een hooggeplaatste bron. Premier Boris Johnson wil dat de Britten daarna met het virus ‘samenleven’. De Schotten wachten zelfs zo lang niet. Daar worden maandag al de teugels gevierd.
Dat klopt niet. De Schotten willen stoppen met de extra Omikron maatregelen.

Als VK alles loslaat in maart zou mooi zijn, dan kunnen ze het goede voorbeeld geven. Je ziet nu eigenlijk al dat het VK het beter doet na "liberation day". Een stabielere golf van besmettingen zonder gekke pieken. Zelf hoop ik dat bij ons in mei alles van tafel gaat, inclusief testen en QR codes.

Zal wel niet. Het VK is een echte democratie, bij ons hebben de instituties de macht.
Bulletje Rozenwater
5
quote:

De Libertariër schreef op 18 januari 2022 17:23:

[...]

zouden de Fransen, Oostenrijkers en Duitsers niet meekrijgen wat er in deze landen gebeurd?
Want hier wordt overal gesproken over afschalen maar met name Frankrijk en Duitsland zetten er juist nog een tandje bij en gaan totaal de andere kant op.

Hoe kunnen die verschillen zo groot zijn binnen Europa?
Ik vind het echt hallucinant dat daar nu besluiten worden genomen over 2g en vaccinatie plicht.
Ik was voor vaccinatie plicht. Maar alles is nu anders. Volgens mij is niet bewezen dat de vaccines ook maar enige effectiviteit hebben tegen Omikron. Duidelijk is dat het een zo goed als onschuldig virus is, maar ook dit besef lijkt maar langzaam door te dringen.

Arme ons als EU burgers.
positieveling
0
Bulletje Rozenwater
2
quote:

positieveling schreef op 18 januari 2022 17:35:

Ik hoorde dat ze gaan kiezen voor 1G
Dat zou trouwens wel zo eerlijk zijn.......
Nee, er is gezegd dat dit eventueel nog effectief zou zijn.
Ik weet overigens niet waar ze dit op baseren overigens want ook met deze "lockdown" gaan de besmettingen naar recordhoogten. Even vluchtig doorgelezen: de conclusie van de onderzoekers is dat ze het eigenlijk ook niet weten. Maar in de media wordt het als feit gebracht en de politiek (de gggristenunie) vind het alvast een goed idee. Kafka is nog niet het land uit.
luchtschip
0
quote:

leek2018 schreef op 18 januari 2022 17:19:

[...]
Reproduktiefactor is toch helemaal niet belangrijk meer. Je zou haast zeggen, hoe hoger hoe beter, des te eerder zijn we ervan af.
Maar de consequentie is dan ook :

Dat er grote aantallen ziek worden, die de maatschappij ontregelen en ziekenhuizen zo overbelast maken dat zij niet meer kunnen functioneren

Omicron zou milder zijn, maar bij hogere verspreiding leveren kleinere percentage van hogere totaal aantallen uiteindelijk veel hogere absolute aantallen zieken en doden op.

Kans op ontwrichting personeelsbestand bij vitale onderdelen,

denk aan vluchtcontrole op de luchthaven, het controle centrum bij het spoor, of bij de nutsbedrijven.
denk aan een toestroom van corona patiënten naar het ziekenhuis wat voor overbelasting zorgt
denk aan ziekenhuis personeel dat uitvalt

Kortom een totale ontregeling van de maatschappij en bij herstel later zijn veel mensen uitgeschakeld door ernstige gebreken na IC opname, ernstige gebreken wegens Long COVID en sommige mensen volledig uitgeschakeld na overlijden

Indien je daar geen moeite mee hebt, zijn jouw gedachten uitvoerbaar

De beleidsmakers denken er anders over in Nederland

Engeland schijnt iets voor jouw gedachte te voelen en we kunnen zien hoe dit afloopt.
Boris Johnson vindt gewoon dat we er mee moeten leven en accepteren dat er zieken en doden te betreuren zijn

We zullen zien hoe zijn plan afloopt en hoe de Britse bevolking hier mee omgaat de komende tijd
luchtschip
0
quote:

De Libertariër schreef op 18 januari 2022 17:23:

[...]

zouden de Fransen, Oostenrijkers en Duitsers niet meekrijgen wat er in deze landen gebeurd?
Want hier wordt overal gesproken over afschalen maar met name Frankrijk en Duitsland zetten er juist nog een tandje bij en gaan totaal de andere kant op.

Hoe kunnen die verschillen zo groot zijn binnen Europa?
Een retorische vraag

Het antwoord weet je zelf wel

Op dit forum zijn er al grote verschillen en ieder land geeft zijn eigen invulling

's Land Wijs, 's Lands Eer

off topic, maar hier een aparte wijze hoe men in Quebec, Canada de voetgangers er voor waarschuwt om niet zomaar de straat met druk verkeer over te steken.

video 1:00 minuut

twitter.com/delanightmares/status/148...
het zwaard
1
De coronapandemie "is nog lang niet voorbij", zo heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag gewaarschuwd.

Het idee leeft dat de omikronvariant goedaardig is, maar het virus "blijft de wereld overspoelen. (...) Mispak jullie niet, ook omikron veroorzaakt ziekenhuisopnames en sterfgevallen, en zelfs de mildste gevallen kunnen de gezondheidsfaciliteiten overbelasten," verklaarde hij op een persconferentie.

Hoewel in sommige landen een piek lijkt te zijn bereikt en de indruk ontstaat dat het ergste van de laatste golf voorbij is, is geen enkel land volgens de WHO-baas volledig uit de gevarenzone. De situatie zal de komende weken "kritiek blijven" voor gezondheidsmedewerkers en -stelsels in heel wat landen, aldus Tedros. Hij acht het bovendien waarschijnlijk dat er nog andere varianten zullen opduiken.

De WHO-topman maakt zich ook zorgen over de lage vaccinatiegraad in bepaalde landen. "Mensen lopen een grotere kans om aan ernstige vormen van de ziekte te lijden of te sterven als ze niet worden gevaccineerd". "Omikron mag dan over het algemeen genomen minder ernstig zijn, maar het verhaal dat het een milde ziekte is, is misleidend. Het ondermijnt de wereldwijde reactie en kost meer levens," besloot Tedros.

De vaccinalliantie Gavi van haar kant schat dat het internationale vaccinatieprogramma voor arme landen, Covax, waarschijnlijk over de komende vijf maanden zijn twee miljardste dosis zal kunnen leveren. Een paar dagen geleden werd aangekondigd dat in het kader van het Covax-programma de miljardste dosis van het coronavaccin was geleverd.

De Libertariër schreef op 18 januari 2022 17:23:

zouden de Fransen, Oostenrijkers en Duitsers niet meekrijgen wat er in deze landen gebeurd?
Want hier wordt overal gesproken over afschalen maar met name Frankrijk en Duitsland zetten er juist nog een tandje bij en gaan totaal de andere kant op.

Hoe kunnen die verschillen zo groot zijn binnen Europa?

De bijlage van hierboven verklaard misschien waarom de verschillen in Europa zo groot zijn.
Nel
6
IC-VERPLEEGKUNDIGE ZWIJGT NIET LANGER – WE WORDEN BEDROGEN
stichtingvaccinvrij.nl/ic-verpleegkun...

Vanochtend is een 77-jarige man overleden op de vaccinatielocatie in Leiderdorp. De man werd kort na zijn boosterprik onwel.
www.ad.nl/leiden/man-overleden-na-rea...

Zegt voldoende !

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2801 2802 2803 2804 2805 2806 2807 2808 2809 2810 2811 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.076,00 -0,34%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.991,75 -0,33%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.493,14 +0,07%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.321,69 -0,01%
 EUR/USD 1,0700 -0,02%
 WTI 82,88 -0,50%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%