Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Woningmarkt NL:Zijn/komen er nog huizen beschikbaar ?

321 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 8 januari 2022 09:59:

Opgeteld komen de plannen tot 2100 appartementen (met name in/rond de binnenstad)
Is ook echt zo. Niet de categorie "strand op loopafstand van uw hotelkamer". Spoorzone is het zoekwoord voor in Utrecht, Amersfoort, Hilversum of Amsterdam werkzame woningzoekenden, met de qua files verrassend concurrerende treinverbinding tussen Zwolle en Amersfoort en verder. De realisatie is mede mogelijk door een bijdrage van de Staat: www.zwolle.nl/nieuws-spoorzone/zwolle...
haas
1
quote:

Leefloon schreef op 8 januari 2022 12:30:

[...]
Is ook echt zo. Niet de categorie "strand op loopafstand van uw hotelkamer". Spoorzone is het zoekwoord voor in Utrecht, Amersfoort, Hilversum of Amsterdam werkzame woningzoekenden, met de qua files verrassend concurrerende treinverbinding tussen Zwolle en Amersfoort en verder. De realisatie is mede mogelijk door een bijdrage van de Staat: www.zwolle.nl/nieuws-spoorzone/zwolle...
de spoorzone ad 2900 bouw van appartmenten/woningen zit nog niet de telling van mij
Dus die komen er nog bij de komende jaren

PS: stel dat de 25 middelgrote steden dat allemaal doen,dan komt dat op 25 x 6000 woningen=15000 in ongeveer 5/8 jaren ?

dat is iets minder dan 100.000 /jr -)
mercurius-adept
0
door het omslagstelsel zullen we wel moeten: 3,5 miljoen ouderen trekken momenteel een AOW uitkering: zonder bevolkingsgroei is dit niet betaalbaar

--> Dus beste uitkeringstrekkers van NL : snel op je knietjes voor het premiegeld van de migrant :))))
objectief
1
quote:

mercurius-adept schreef op 9 januari 2022 09:14:

--> Dus beste uitkeringstrekkers van NL : snel op je knietjes voor het premiegeld van de migrant :))))

In Duitsland zien ze dan toch anders, de migranten moet onze problemen oplossen zowel aan het bed in de zorg als in de laagst betaalde jobs, die de Duitsers (en Nederlanders) niet meer willen doen.
Het is wellicht zoals van der Burg (VVD) en verantwoordelijk voor het immigrantbeleid zei: met hen zijn we beter af.
New dawn
1
Je ziet al meer dan in de binnensteden de bestemmingsplannen van winkels worden veranderd in woonbestemming. Lege kantoorpanden zullen wellicht volgen.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 9 januari 2022 09:01:

stel dat de 25 middelgrote steden dat allemaal doen,dan komt dat op 25 x 6000 woningen=15000 in ongeveer 5/8 jaren ?
= 150.000, liever. Evengoed te delen door 5 tot 8 jaar, dus geen impact op de conclusie.

Voor inbreilocaties, op loopafstand van een (groot) station, is de Zwolse bijdrage toch een opvallend grote en mooie. Nabij treinstation Zwolle Stadshaven ligt nog een veel kleinere inbreilocatie, Voorstererf ( www.woonfabriekzwolle.nl/nieuwbouw/al... ), en puur theoretisch zou je verderop langs dat een voormalig rangeerterreintje vlak voor station Kampen ook kunnen volbouwen. Qua wonen op zeer korte loopafstand van een station met inbreipropjecten. Zou je in Amsterdam doen wat Zwolle doet met de Spoorzone in Zwolle, qua aantallen, dan zou je zo ongeveer een totaal niet in het beeld passende torenflat op het Beursplein moeten neerzetten. De paar niet bij die buurt passende flats van yselmonde.nl reken ik niet mee bij dat hetkamperlijntje.nl, want die liggen een volle woonwijk te ver om nog een spoorzone genoemd te mogen worden. Ondanks zicht op hert station. En Kampen-Zuid is wel een station, maar is nieuwbouw in plaats van inbreien. Voor randstedelijke forensen is de Zwolse Spoorzone sowieso de betere optie, vanwege efficiënte Intercity-treinen vanaf Zwolle richting de files op de A1 van Deventer, Amersfoort, Hilversum en Amsterdam.
Leefloon
0
quote:

New dawn schreef op 9 januari 2022 10:22:

Je ziet al meer dan in de binnensteden de bestemmingsplannen van winkels worden veranderd in woonbestemming. Lege kantoorpanden zullen wellicht volgen.
Inderdaad; minstens één van de door haas genoemde 2 nieuwe hotels betreft mogelijk ombouw (nieuws uit 2017): www.win-nieuws.nl/2017/04/20/duurzaam...

Overigens heb ik zelf ergens een pand in een binnenstad, makkelijk geschikt voor opsplitsing, en krijg regelmatig ongevraagde contactverzoeken van mogelijke bieders. Wellicht vooral "ondernemers" in de zorg, van soms overlastgevende zorgwoningen. De meest recente gewone inbreitrend is daar het ombouwen van enkele zeer oude garages in (zeer) kleine (starters-) woningen.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 9 december 2021 07:11:

Langs de bypass aan de zuidwestkant van Kampen moeten de komende jaren wat de gemeente betreft 2.500 woningen worden gebouwd.
De vraag hoe het gebied eruit komt te zien ligt grotendeels nog open en wil de gemeente samen in met de toekomstige bewoners en gebruikers invullen. Hiervoor worden gebiedscafé’s georganiseerd.

West-Overijssel heeft een groot woningtekort. Maar voor het grootste deel van Reevedelta zijn nog geen concrete woningbouwplannen. Bovendien ontbreekt het aan een integrale gebiedsvisie. Daarom is de tijd rijp om volgende stappen te zetten in de verdere ontwikkeling van het gebied, met ruimte voor natuur, recreatie, woningbouw, bijbehorende voorzieningen en infrastructuur.

Het gebiedscafé is de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in Reevedelta in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen. Het gebiedscafé is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Kampen en consortium De Dijken. Tijdens de eerste digitale bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de ambities en uitgangspunten voor het gebied en wordt uitgelegd wat we dit jaar doen om tot een breed gedragen gebiedsvisie te komen. Deelnemers worden uitgenodigd om reacties en ideeën te geven.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden. Uiterlijk op de dag van de digitale bijeenkomst ontvangen zij dan een link voor de bijeenkomst. In de aanmelding kunnen zij ook een vraag stellen of een suggestie doen voor de ontwikkeling van het gebied: welke functies mogen bijvoorbeeld niet ontbreken en wat zijn volgens hen de bijzondere plekken in het gebied?
hirshi
1
Het nieuwe kabinet wil de bouw van nieuwe woningen te versnellen 'tot rond de 100.000 woningen per jaar'.

Tijd voor een raadsel.

"Men wil niet inzien, dat niemand huurwoningen gaat bouwen, als hij daarmee geen winst mag maken.
De woningnood is een product ven het naoorlogse, zeer menslievend bedoelde maar catastrofaal uitpakkende socialisme".

Wie schreef dit en wanneer?
jonas
0
Helemaal gelijk Hirshi,

Nu proberen ze het kapitalisme de schuld te geven van het woningtekorten hoge huren in de vrije sector.

Gewoon pure onzin!

De echte ellende begon na de Tweede Wereldoorlog met een periode van wat meer terechte regulering op de woningmarkt. Dat laatste
is vanwege politiek stemmetjes winnen door de linkse drampartijen veel te lang doorgezet, waardoor in woningen beleggen een horror werd voor de gewone particuliere belegger vooral in de grote linkse steden.

In de sociale sector ook allerlei misstanden met scheef wonen en sleutelgeld. Via wat gerommel zat ik zelf op een geven moment voor E 40 per maand op 3 kamer woning in de Amsterdamse Staatslieden buurt. Kan ik verhalen over vertellen. Volgens de latere krakers aldaar werd ik toen bij die huur ook al nog uitgebuit. En dat werd nog gesteund ook door de PvdA enzo. Lachte me rot. Werd wel minder toen ik hoorde van een kennis middenstander die wat pandjes voor zijn pensioen had gekocht en 'nachts werd bedreigd door krakers. Gemeente deed uiteraard niets.

Woningbouwmarkt heeft juist nu meer vrije markt nodig en zeker geen linkse bekrompenheid met regeltjes en regeltjes en bijvoorbeeld
beoogde woonwijken nu als zonnepaneel wijk omkatten zoals bijvoorbeeld het kortzichtig tegen zwakzinnig aanzittende Utrechtse Gemeentebestuur wil.

Groet, Jonas
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 10 december 2021 13:56:

Nog een initiatief:

Sinds het online gaan van erfdelen.nl hebben meer dan 2400 belangstellenden (bijna 1600 huishoudens en groepen die onze nieuwsbrief ontvangen) positief, of zelfs enthousiast, gereageerd. "Ja, zo willen wij ook wel wonen." Dit spreekt dus velen aan en in 2020 heeft de Duurzame Top 100 jury geoordeeld dat Erfdelen bovendien belangrijke duurzame voordelen biedt. En in 2021 behaalden we een eervolle tweede plaats bij de Vastgoedmarkt WoonAward
...
Gezien de vele aspecten waarmee je te maken krijgt als je met een groep op een boerenerf wilt gaan wonen, is het geen wonder dat veel mensen er tegenop zien en dat het niet altijd succesvol verloopt. We zijn bezig om een draaiboek te maken waardoor vragers, aanbieders, financiers, overheden en andere betrokkenen het traject makkelijker kunnen doorlopen
www.gld.nl/nieuws/7572407/waar-boeren...
www.erfdelendoesburg.nl
haas
1
Hoe bedoel u Tiny woningen bouwen?
het goedkoopste wonen is met zoveel mogelijk personen in één pand
===========================================================
Harrie (69) woont met elf huisgenoten in een studentenhuis: ‘Ik ga hier nooit meer weg’
De Nijmeegse Harrie Doeleman is 69, maar woont al 25 jaar met veel plezier in een studentenkamer. De pensionado deelt keuken en sanitair met elf huisgenoten en geniet er met volle teugen van.

Marieke Smid 21-04-22, 06:33 Laatste update: 21-04-22, 08:33
www.tubantia.nl/wonen/harrie-69-woont...
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 22 april 2022 10:31:

Hoe bedoel u Tiny woningen bouwen?
het goedkoopste wonen is met zoveel mogelijk personen in één pand
Vaker aangehaald; tiny houses hebben inderdaad vaak ook een relatief grote lap grond, zodat je uiteindelijk zeer weinig mensen per m2 schaarse grond krijgt. Een bijna villawijk-achtig grondbeslag. Almere Oosterwold weleens genoemd, met minstens 50% van je grond voor je "stadslandbouw". Agrariërs kunnen dat veel efficiënter dan daar wonende idealisten. Een politiek ideaal is zelden ideaal.

Rondleiding grote Almeerse kavel: www.youtube.com/watch?v=Mqn1WFC7J14
haas
1
quote:

haas schreef op 5 juni 2018 08:52:

Het geeft aan hoe immens de opgave zal zijn om jaarlijks 75.000 woningen te bouwen, zoals het kabinet vorige maand met de bouwsector en lokale overheden afsprak..”
Juni 2018- Juni 2022: 4 jaren verder.......................
De beer is los...........nu ook bij "economen van banken en deskundigen (deskundig waarin?)
======================================================================
teletekst:
Economen van banken en deskundigen op
het gebied van de woningmarkt roepen op
de financiering van koopwoningen
grondig te hervormen.
Zo vinden ze dat starters een deel van hun pensioengeld
alvast moeten kunnen gebruiken om een woning te kopen.

Huizenbezitters moeten meer belasting
gaan betalen,staat ook in het plan.

Zo moet de hypotheekrenteaftrek verder
worden verlaagd.Het eigenwoningforfait moet omhoog.

Bij de huurmarkt pleiten ze voor meer
liberalisatie.Verhuurders moeten zelf
de huurprijs kunnen bepalen.
Minister De Jonge wil dat juist reguleren.
jowi
1
quote:

haas schreef op 16 juni 2022 06:50:

[...]

Juni 2018- Juni 2022: 4 jaren verder.......................
De beer is los...........nu ook bij "economen van banken en deskundigen (deskundig waarin?)
======================================================================
teletekst:
Economen van banken en deskundigen op
het gebied van de woningmarkt roepen op
de financiering van koopwoningen
grondig te hervormen.
Zo vinden ze dat starters een deel van hun pensioengeld
alvast moeten kunnen gebruiken om een woning te kopen.

Huizenbezitters moeten meer belasting
gaan betalen,staat ook in het plan.

Zo moet de hypotheekrenteaftrek verder
worden verlaagd.Het eigenwoningforfait moet omhoog.

Bij de huurmarkt pleiten ze voor meer
liberalisatie.Verhuurders moeten zelf
de huurprijs kunnen bepalen.
Minister De Jonge wil dat juist reguleren.
Heel goed plan van die (macro) economen en zgn deskundigen.
* Wanneer bouw je pensioen op ?
* wat heeft een jonge starter opgebouwd ?

Zet dus geen zoden aan de dijk.

Het EWF verhogen is natuurlijk erg interessant om vooral (oudere) woningbezitters die geen EWS hebben nog ff flink te raken.
haas
1
druppel op de gloeiende plaat?
==================================
Gigantisch bedrag voor duizenden nieuwe woningen in Zwolle: ‘Dit voelt als de jackpot’
Zwolle krijgt ruim 53 miljoen euro extra vanuit het Rijk om versneld 3250 woningen te bouwen. Voor Deventer, Kampen en Hardenberg liggen mogelijk later dit jaar miljoenen klaar. ,,Dit voelt als de jackpot.”

Paolo Laconi 24-06-22, 07:02 Laatste update: 24-06-22, 15:28
9 REACTIES
De miljoenen gaan naar twee specifieke projecten. In de spoorzone moeten de komende jaren versneld 1640 huizen worden gebouwd, in het stadshart nog eens 1610.
,,Dit voelt als het winnen van de jackpot”, zegt de Overijsselse gedeputeerde Monique van Haaf (VVD).
,,Dit is fantastisch voor Zwolle, daar moet veel gebouwd worden.
Ook het Rijk ziet Zwolle als prioritair gebied, met een uitstekende verbinding met de rest van het land.”

www.destentor.nl/zwolle/gigantisch-be...
www.destentor.nl/veluwe/oldebroek-ste...
haas
1
1600 woningen bouwen,maar zonder die 6 miljoen financien gaat dat niet door ?
===============================================================
Zwolle grijpt naast miljoenen van het Rijk waardoor deze noodzakelijke aanpassing moet wachten
Een tegenvaller voor de gemeente Zwolle. De aanvraag bij de Rijksoverheid voor 6 miljoen euro om de Zwartewaterallee aan te pakken, is niet gehonoreerd. Ze hoopt in het najaar alsnog toe te slaan.

Jordy Boschman 28-06-22, 06:40 Laatste update: 28-06-22, 10:10
8 REACTIES
De Zwartewaterallee in Zwolle moet op de schop.
Aan deze weg, die de wijken Holtenbroek en Aa-landen scheidt van het centrum, komen 1300 nieuwe woningen.
Daarmee verandert het gebied ingrijpend.
En dat heeft ook gevolgen voor de infrastructuur.
Temeer nog eens bijna 300 huizen gebouwd gaan worden in de uiterwaarden van het Zwarte Water.
Ook die bewoners zullen via de Zwartewaterallee de wijk verlaten.

www.destentor.nl/zwolle/zwolle-grijpt...
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 29 juni 2022 06:19:

Zwolle grijpt naast miljoenen van het Rijk waardoor deze noodzakelijke aanpassing moet wachten
Een tegenvaller voor de gemeente Zwolle. De aanvraag bij de Rijksoverheid voor 6 miljoen euro om de Zwartewaterallee aan te pakken, is niet gehonoreerd. Ze hoopt in het najaar alsnog toe te slaan.
Er is door Zwolle ook nog een verzoek ingediend voor een Rijksbijdrage voor de ontwikkeling van de Zwartewaterallee. Deze aanvraag is nu niet gehonoreerd, maar wordt beoordeeld in de tweede ronde in het najaar.

Iets andere bewoordingen dan "Zwolle grijpt (definitief) naast miljoenen". Al eerder bekend uitstel, maar niet per se afstel, en het bouwen van woningen moet met allerlei bezwaren vermoedelijk nog beginnen.
josti5
0
[quote alias=haas id=14250389 date=202206160650]
[...]

Juni 2018- Juni 2022: 4 jaren verder.......................
De beer is los...........nu ook bij "economen van banken en deskundigen (deskundig waarin?)
======================================================================
teletekst:
Economen van banken en deskundigen op
het gebied van de woningmarkt roepen op
de financiering van koopwoningen
grondig te hervormen.
Zo vinden ze dat starters een deel van hun pensioengeld
alvast moeten kunnen gebruiken om een woning te kopen.

Huizenbezitters moeten meer belasting
gaan betalen,staat ook in het plan.

Zo moet de hypotheekrenteaftrek verder
worden verlaagd.Het eigenwoningforfait moet omhoog.

Bij de huurmarkt pleiten ze voor meer
liberalisatie.Verhuurders moeten zelf
de huurprijs kunnen bepalen.
Minister De Jonge wil dat juist reguleren.
[/quot
Financiering van het 'eigen' huis vergt een tientallen jaren lange individuele financiële planning, op basis van bestaande spelregels bij aanvang.
Die spelregels worden door de overheid bij voortduring ingrijpend gewijzigd, waardoor de planning vaak hopeloos mis gaat.
Schandalig fout overheidsgedrag.

En dan óók nog mensen een bepaalde richting in stimuleren, en ze vervolgens in de val laten lopen, zoals bij de wet Hillen het geval is: eerst versneld en geheel aflossen stimuleren: geen eigenwoningforfait meer.
Vervolgens na een paar jaar al die wet afschaffen, en het eigenwoningforfait opnieuw instellen, óók bij volledige aflossing.

Hetzelfde hebben ze trouwens ook bij het uitstel van de AOW-leeftijd geflikt, en dat uitstel óók nog eens versneld.
voda
1
quote:

josti5 schreef op 5 augustus 2022 15:15:

...
Financiering van het 'eigen' huis vergt een tientallen jaren lange individuele financiële planning, op basis van bestaande spelregels bij aanvang.
Die spelregels worden door de overheid bij voortduring ingrijpend gewijzigd, waardoor de planning vaak hopeloos mis gaat.
Schandalig fout overheidsgedrag.

En dan óók nog mensen een bepaalde richting in stimuleren, en ze vervolgens in de val laten lopen, zoals bij de wet Hillen het geval is: eerst versneld en geheel aflossen stimuleren: geen eigenwoningforfait meer.
Vervolgens na een paar jaar al die wet afschaffen, en het eigenwoningforfait opnieuw instellen, óók bij volledige aflossing.
Ja, dit zit mij ook behoorlijk dwars. Had ook vervroegd mijn hypotheek afgelost. Heb maar heel erg kort "voordeel" gehad door geen eigenwoningforfait meer.

Onbetrouwbaar, die overheid.
321 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.846,80 +0,43%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.943,31 +0,59%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.379,79 +0,80%
 EUR/USD 1,0689 +0,17%
 WTI 82,33 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%