Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Dalende Chinese rente doet Prosus stralen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Abandoned baby 20 januari 2022 19:47
    quote:

    lonely wolf schreef op 20 januari 2022 18:46:

    Straal prosusje straal komop zeg
    haha idd zeg! Dat fonds loopt al een jaar lang te bederven in een hoekje, 1 dag up en het "straalt" gelijk .
    Pure komedianten hier. Goeie fundamentals ook trouwens, om te "stralen" op basis van de Chinese Overheid die zn rente verlaagd. Lekker betrouwbaar, tot ze 'em weer verhogen.
  2. forum rang 6 win some... 20 januari 2022 21:57
    quote:

    Analyse001 schreef op 20 januari 2022 20:21:

    V.w.b. de Podcast: Ben benieuwd naar jullie visie omtrent PostNL. Zeer hoog dividend, koers extreem laag en waarschijnlijk prachtige cijfers door lockdown/ en vele overheidspost...
    En aanvullend over de rol van Kretinsky die het is gelukt binnen een jaar tijd een belang van 25% in Postnl op te bouwen.
  3. dmv 21 januari 2022 06:50
    Hoi Arend Jan,

    Allereerst de standaard duiding van mijn persoonlijk belang, long in (oa) Shell, Ishares Clean Energy en werkzaam bij een beursgenoteerde eigenaar & ontwikkelaar van duurzame energie (Zon, Wind en Batterij).

    Voor de podcast zou ik graag terug willen gaan naar de opmerkingen die door jou gemaakt worden in je artikel over Shell deze week " En dan verlaat Shell.. " . specifiek je mening dat duurzame energie meer draait op subsidie dan op cashflow.

    Mark Rutte beweerde in 2012 nog dat windmolens op subsidie draaiden en geen kans van slagen zouden hebben. Zes jaar later, in 2018, werd het eerste subsidievrije windmolenpark op zee aanbesteed en op dit moment moeten bedrijven grote bedragen neerleggen om ze te mogen ontwikkelen. Met betrekking tot zon, dit is in de afgelopen halve eeuw duizend keer goedkoper werden, en de efficiëntie verdubbeld. Er gaat een veelvoud aan subsidie naar olie en gas dan naar duurzame energie en per MW neemt de subsidie van duurzame energie af en voor olie en gas toe.

    De ontwikkelingen binnen duurzame energie gaan razendsnel en dat is precies wat onderzoekers van de Oxford Martin School de afgelopen jaren hebben gedaan. Uit een paper dat ze in 2020 publiceerden blijkt dat zonnepanelen – samen met wind en batterijen – een vrijwel perfect voorspelbaar groeitraject doormaken dat overeenkomt met andere technologieën, zoals microchips, telefoons, computers en televisies. Bij iedere verdubbeling van de geïnstalleerde hoeveelheid zon, wind en batterijen nemen de kosten met een vast percentage af: de Wright curve.
    (Overigens is de Wright Curve meer accuraat dan de wet van Moore, long ASML)

    Juist omdat die ontwikkelingen zo snel gaan is een feit al snel achterhaald en daardoor een mening geworden en dat is iets wat een belegger veel geld kan kosten.

    Mijn vraag aan de podcast is dan ook:
    Zijn jullie het eens met mijn mening dat gezien de gigantische transitie waar we in zitten een belegger zich moet verzekeren van up to date kennis over de ontwikkelingen binnen die transitie en ligt daar niet ook een verantwoordelijkheid voor IEX?

    Zoals gezegd ik ben long Shell en Clean Energy, beide betalen net zoals mijn werkgever dividend wat niet gezegd kan worden over bitcoin waar Arend Jan stiekem toch een beetje naar ging kijken ??.

    Heel erg veel dank,
  4. Sheriff 21 januari 2022 09:38
    Vraagje voor de (altijd leuke) podcast: Wat moet je als (beginnende) langetermijnbelegger met een sectorrotatie als de huidige, met aandelen als ASML in je portefeuille die nu slecht liggen? Rustig blijven wachten tot alles weer terug roteert? Toch wat herverdelen naar veiligere havens? Of is het daar nu te laat voor?
  5. EricvPuthen 21 januari 2022 10:15
    Beste AJ, kan je uitleggen hoe het verwerken van dividend werkt in ETF's (zoals SPDR® S&P® Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF)? Wordt het dividend direct herbelegd in het onderliggende aandeel dat ex-dividend is gegaan? Of wordt het uitgekeerde dividend bewaard om periodiek uit te keren aan de aandeelhouders van de ETF?
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links