Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op zoek naar de volgende bodem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

275 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 b.west.invest 7 maart 2022 10:46
    Zo , nog 10 x P 600 april over .
    En verkocht 20 x put maart .

    Giga cash positie , klaar om weer in te stappen. En dan opbouwen mei , en gedeelte september. 6 getallige cash positie plus .

    Kijken of ik er goed aan gedaan heb groot te verkopen.
    Om straks goedkoper ( grotere positie) weer te kunnen instappen.

    Of als het gebeurd wat Silk voorspeld, dan leveren de laatste 10 ook 100 tot 200 k op , als het voor 18 maart maar niet onder de 520 komt , lol
  2. forum rang 6 Silk 7 maart 2022 10:46
    Zilver boven 25.7 is voor veel beleggers het signaal om de trein niet te missen? Waar gaat die massale geldstroom vandaan komen?

    Goed om te weten dat een groot deel (grofweg de helft) van de zilverwinning een bijproduct is van de koper- en zinkindustrie en nog wel wat andere industirele metalen). Ga maar eens kijken in de kluis bij Umicore. Koper en zink zijn industriele metalen die erg conjunctuur gevoelig zijn. In geval van een recessie daalt de productie er van sterk. Dus daarmee zal ook een groot deel van het zilveraanbod wegvallen.

    Tel daarbij op dat buiten de stijgende industriele vraag voor zilver met de huidige inflatievooruitzichten en geopolitieke strubbelingen de speculatieve zilvervraag daar nog bovenop komt en je hebt een extreem scenario van tegelijkertijd wegvallend aanbod en enorm stijgende vraag.

    Als men dan ook nog eens beslist om de rentes niet, of niet sterk te verhogen. Dan wordt de speculatieve vraag via future-trading ook echte fysieke vraag, dus daadwerkelijke levering. Levering van iets wat er eigenlijk bijna niet is!

    Dat is het mogelijke 'To the moon' scenario voor zilver de komende 2-4 jaar!

    Idem voor platina, palladium ...
  3. forum rang 6 shortie 7 maart 2022 10:47
    quote:

    kwingraag schreef op 7 maart 2022 07:33:

    Heel knap als je kan toegeven dat de voorspelling van de voorbije maanden bagger waren.
    Bij de situatie waarin we ons nu bevinden, is niks nog te voorspellen.
    Alles gaat nog een tijd zuidwaarts en 2022 wordt een rot beursjaar.
    Prettige dag verder
    Wat een onzin. Ik roep al sinds december 2021 dat de S&P in 2022 onder de 4.000 punten zou staan.
    Niet dat die er al staat maar ik ben vlgs mij beter op weg met mijn voorspelling dan Royce met een AEX van 1000 punten en dat heeft helemaal niets met deze klote oorlog te maken.

    Vandaag ook nog goed nieuws overigens:
    Anonymous heeft de russische staatstelevisie (u weet wel, waar 4 van de 5 russen nog steeds veel naar kijkt) gehacked en daarop (de echte) beelden uitgezonden van hetgeen zich voltrekt in de Oekraïne.
    Kunnen de Russen ook eens meekijken wat Poetin verstaat onder een vredesmissie...
    Nu maar hopen dat de russen dit oppikken en ze ook weten waarom hun roebels ineens niets meer waard, wat de reden is dat alle buitenlandse bedrijven stuk voor stuk vertrekken en ze er hopelijk ook actie op ondernemen.
  4. forum rang 7 handyman6 7 maart 2022 10:50
    quote:

    fred optie schreef op 7 maart 2022 10:34:

    [...]

    ik heb geen geldproblemen..

    waar moet ik heen dan?

    de oorlog zal uitgevocheten worden in de buurt van wet europa... ik zit heeeeeellll ver weg..

    jullie zitten veel dichter bij ukraine dan ik.....
    Klopt .Jaartje naar Thailand met de familie? Of misschien over de grens ff ,China?
    Punt is dat als ook Moldavie ,Georgie,ea landen worden geannexeerd,het voor de gewone Rus steeds rottiger wordt en buitenlanders,die in Rusland wonen,worden dan vaak de zondebok.....
  5. forum rang 6 shortie 7 maart 2022 11:17
    quote:

    fred optie schreef op 7 maart 2022 10:34:

    [...]

    ik heb geen geldproblemen..

    waar moet ik heen dan?

    de oorlog zal uitgevocheten worden in de buurt van wet europa... ik zit heeeeeellll ver weg..

    jullie zitten veel dichter bij ukraine dan ik.....
    Niemand hier weet wat jouw persoonlijke situatie daar is Fred. Althans, ik niet.
    Heb je daar werk of ben je al met pensioen?
    Heb je een koop of een huurhuis?
    In hoeverre kun je terecht bij je familie in het buitenland?
    Je huis en haard zomaar achterlaten is zeer ingrijpend. Stel het jezelf eens voor....

    Enige wat ik een paar dagen geleden heb aangegeven is dat ik vermoed dat de situatie daar in Rusland de komende tijd, wanneer iets niets drastisch verandert, aanzienlijk zal veranderen.
    Feit dat je daar nu (en dat is wat wij hier horen op het nieuws....) al 15 jaar cel kan krijgen, voor het verspreiden van nieuws wat niet in lijn ligt met hetgeen de regering daar naar buiten wil brengen, doet mij nu al denken aan Noord-Koreaanse praktijken.
    Volledige dictatuur dus.

    En ik vind persoonlijk dat jij je hier ook niet hoeft te verdedigen voor de wandaden van deze Russische regering noch dan mensen hier moeten suggereren dat jij wellicht een andere mening bent toegedaan omdat je nu toevallig in Rusland woont.
    Waar 2 partijen vechten hebben er 2 schuld. Wat jij ook aangeeft is dit conflict al veel langer aan de gang in het oosten.
    Dat mag echter geen vrijbrief zijn, lijkt mij, om zomaar het land van een ander in te pikken (de Krim).
    Daarmee heeft Putin destijds niet alleen nog meer olie op het vuur heeft gegooid maar dat was toen al, zo mogen we nu achteraf toch concluderen, een strategische zet in aanloop naar een latere invasie van Oekraïne. Dit plan is niet van vandaag op morgen bedacht maar wordt met veel precisie stapsgewijs uitgevoerd.

    Vind het alleen wel heel erg vreemd, dat wanneer Putin vindt dat hij volledig in zijn recht staat om te doen wat hij nu doet, hij wel alle (juiste) informatie daarvan voor zijn eigen bevolking verborgen houdt.
    Dan kan 1 reden hebben....
  6. forum rang 6 ttroo 7 maart 2022 11:39
    Voor zichzelf was het beter geweest dat Rusland de guerilla oorlog in het oosten had geintensiveerd. De straffen van de Western Drugs & Debt World was minder geweest en voor de gas en olie prijzen was het nog steeds een goede move. En het werkt. Iran doet het ook in Yemen. Dus qua kosten zal het niet eens heel veel zijn. Waarom het ene land wel het andere land mag overheersen bijft me een raadsel. Israel mag wel land af pakken van Palestina. Iran mag wel land af pakken in Yemen. Amerika mag wel Irak aanvallen. Maar Rusland mag dan weer niet Oekraine binnen vallen. Allemaal mogen ze dat niet. Het is niet de ene regel voor de een en de andere regel voor de ander. Zouden we eens met beurs regels moeten doen. Nee, u heeft geshort, maar vandaag doen we niet aan pay out. Nee, u heeft recht op een uitkering, maar het is maandag en dus krijgt u geen uitkering. Nee, regels zijn regels en gelden voor iedereen. Maar kijkt u eens naar de Million Dollar Island.
    Daar ziten alleen maar Oranje fans in. Eerst alles binnen harken daarna onderhandelen.
    Dus ja - Oranje Fans praten mooi - maar als het om echie gaat, doen ze heel anders.

    De Western Drugs & Debt World is bang dat Putin aan de Kernwapens gaat. Rusland schiet Oekraine in puin. Leuk hoor vriendjes en vriendinnetjes aan de zijlijn zijn. Wel continue klappen voor de Western Drugs & Debt World regeringen, maar in de echte wereld gaat het in puin schieten van een land gewoon door. Kernwapens moet je hebben. En dus gaan meerder landen over om kernwapens binnen te halen. Op welke manier dan ook. Als je wilt blijven bestaan als machtige groep in welk land dan ook, dan heb je kernwapens nodig. Het gevaar komt dan alleen van binnen uit. En dat is zowiezo al heel vaak.

    Beurzen. Herstellen. Het lukt een beetje op de Europese beurzen. Kiev moet nog in puin geschoten worden. Een dammetje moet nog veroverd worden door de Russen. Een kern centraletje moet nog veroverd worden door de Russen. De Russen gaan dus gewoon door met Oekraine verder in puin schieten. Ongelooflijk dat het anno 2022 nog steeds kan.

    Europese financials storten in. Dagelijks. De koersen dan. En herstellen maar magertjes er van, alhoewel als ze de huidige koersen wat hoger kunnen brengen, dan kan het herstel ineens nog wat gaan worden. Stelt Oekraine en Rusland zoveel voor op de Europese financials? Lijkt me niet. Maar de flink hogere inflatie gaat wel pijn doen. Minder economische vooruitzichten betekent meer risico. En dus wordt er flink wat risico ingeprijsd. En dat is meestal niet voor niets. Beurzen zitten vaak goed. Ze overdrijven dat wel, maar de richting is er vaak niet voor niets.

    Voorlopig geen herstel. De enige herstel weg is de Amerikaanse openingsweg. En die komt pas om 15.30 uur. De openings bevingen zijn achter de rug, maar het is nog steeds trillen en rillen op de Europese beurzen. Afwachten maar. Ik durf niet mijn posities uit te breiden.
    Herstel moet zich eerst daadwerkelijk goed laten zien. Geschoren worden en blijven kijken In die fase zit ik. Twee kleine reparaties uiteindelijk uitgevoerd. Het valt me allemaal nog mee. Het herstel valt me daar en tegen weer tegen.

    Andere tijden. Na al die champagnes op de beurzen zijn we aardig in de buurt van een zware kater. Zo gaat dat. Normaal proces. Iemand nog champagne?
  7. gam gam 7 maart 2022 11:47
    quote:

    fred optie schreef op 7 maart 2022 10:34:

    [...]

    ik heb geen geldproblemen..

    waar moet ik heen dan?

    de oorlog zal uitgevocheten worden in de buurt van wet europa... ik zit heeeeeellll ver weg..

    jullie zitten veel dichter bij ukraine dan ik.....
    Half jaar naar Thailand of Indonesie?
  8. forum rang 7 PietKeizer 7 maart 2022 11:57
    quote:

    shortie schreef op 7 maart 2022 10:40:

    huh??

    "Op zoek naar de volgende bodem"

    We waren de bodem toch juist aan het "aanstampen"??????

    Zo kan ik ook TA stukjes schrijven Royce.... en wss voor 5% van de prijs die jij vraagt.
    hij vraagt niks, en houd ns op met die zure postings.Hij geeft ruiterlijk toe dat hij door de markt op t verkeerde been gezet is. Hij past z'n visie nu aan, op zich pleit dat voor hem maar kijk niet gek op als vandaag of morgen blijkt dat hij er wederom naast zit.
  9. forum rang 6 Toerist 7 maart 2022 11:58
    quote:

    ttroo schreef op 7 maart 2022 10:14:

    Eindelijk (wat) herstel. Op weg naar meer herstel. Het wordt tijd.
    Amerikaanse futures draaien als er geen Rusland Oekrainse oorlog is.
    Ze kunnen alleen niet doorbreken naar boven, maar verder is het behoorlijk rustig in de
    Amerikaanse futures. Dat helpt overigens Europeze beurzen te stabliseren / herstellen.
    Mogelijk straks wat uitbreidingen.
    Ze mogen wat gaan herstellen hoor,hier -37k intussen
275 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links