Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding - 2022: het jaar van de grote emissie?

196 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Pokerface
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2022 13:45:

[...]
Niet voor niks heeft de ING sterk afgeraden om deze aandelen te kopen.
Niet liegen, Ridder:

ING herhaalde het Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 14,00 euro.

Dat is iets anders dan sterk afraden.
DeZwarteRidder
0
quote:

Pokerface schreef op 18 maart 2022 16:02:

[...]Niet liegen, Ridder:
ING herhaalde het Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 14,00 euro.
Dat is iets anders dan sterk afraden.
Vlak daarvoor hebben ze sterk afgeraden om Sif te kopen.
DeZwarteRidder
0
Windmolens op zee worden peperduur vooral door de enorme prijsstijging voor staal en koper.

De overheid zal weer forse subsidies moeten geven, want anders gaat het feest niet door.
En de toeleveranciers zoals Sif zullen uitgeknepen worden tot op het bot.
visje2
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 maart 2022 17:20:

Windmolens op zee worden peperduur vooral door de enorme prijsstijging voor staal en koper.

De overheid zal weer forse subsidies moeten geven, want anders gaat het feest niet door.
En de toeleveranciers zoals Sif zullen uitgeknepen worden tot op het bot.
Die drijvende dingen van SBM zijn veel goedkoper.
DeZwarteRidder
0
quote:

visje2 schreef op 19 maart 2022 06:42:

[...]Die drijvende dingen van SBM zijn veel goedkoper.
Dat is de grote vraag en ik ben ook bang dat ze een flinke storm niet gaan overleven.
voda
0
Sif heeft vol orderboek, maar zucht onder exploderende gas- en metaalprijzen
Eva Rooijers 18 mrt   17:59

Funderingen voor windturbines bij de terminal van Sif op de Rotterdamse Maasvlakte. Het Roermondse bedrijf heeft last van de hoge gas- en staalprijzen. Foto: Peter Hilz/ANP

Het orderboek van Sif SIFG €12,70+6,01% stroomt vol, toch verwacht de bouwer van funderingen voor windturbines op zee dat het bedrijfsresultaat komend jaar slechts licht toeneemt. Exploderende gas- en staalprijzen drukken de verdiencapaciteit.

Sif maakt gigantische palen die wel 1500 ton wegen. Daar is enorm veel staal en gas voor nodig. Stijgende prijzen voor gas komen voor eigen rekening van het bedrijf uit Roermond. De staalprijzen kan Sif in principe doorrekenen aan de klanten. 'Maar ook daar zijn grenzen aan', zegt topman Fred van Beers.

De tekorten aan grondstoffen zoals metaal gaan wringen nu Europa al een tijd vol inzet op wind op zee. Dat probleem is alleen maar pregnanter geworden nu Rusland, een belangrijke leverancier van bijvoorbeeld ijzererts, op slot gaat en Europese landen minder afhankelijk willen worden van Russisch gas.

Zo moeten er alleen in Nederland al 750 tot 800 turbines bijkomen in de Noordzee tot 2030. Op dat punt is windenergie op zee de belangrijkste bron van elektriciteit, zei klimaatminister Rob Jetten vrijdag. Alleen is er nu dus veel meer vraag dan productiecapaciteit.

Sif kan de komende anderhalf jaar vooruit, zegt Van Beers. Het bedrijf heeft een vaste staalleverancier in het Duitse Saarland. Omdat Sif de grootste afnemer is zijn hun contracten direct veiliggesteld, aldus Van Beers. Hoe de situatie daarna uitpakt is lastig te voorspellen. 'We moeten ons zorgen maken, maar niet in paniek raken', zegt Van Beers. Veel is afhankelijk van de geopolitieke situatie.

Sterke resultaten
De toegenomen vraag naar windturbines, de krapte op de markt en efficiëntere inzet van personeel waren afgelopen jaar nog de motor achter sterk verbeterde resultaten. Het bedrijfsresultaat nam met 24% toe op jaarbasis en de winst bijna met 60%.

Nog een belangrijkere maatstaf om de resultaten van Sif te beoordelen is de toegevoegde waarde, oftewel de omzet waar de staalprijzen vanaf worden getrokken. Die kwam uit op €114,2 mln, een toename van 12,4%. Beleggers reageerden dan ook enthousiast. De koers van het smallcapbedrijf ging met zo'n 5% omhoog.

Daarnaast is de hoeveelheid staal die het bedrijf verwerkt een belangrijke graadmeter. Sif kan 230.000 ton staal verwerken. Afgelopen jaar verwerkte het bedrijf 171.000 ton, onder meer goed voor 188 funderingen. Dat is een toename van 4,3%, maar nog steeds is de productiecapaciteit dus onderbezet.

Orderboek
Het orderboek voor de komende jaren is ook al goed gevuld. Het bedrijf verwacht komend jaar 180.000 ton te verwerken, voor de jaren daarna zitten er voor meer dan 250.000 ton aan opdrachten in de pijplijn. Zo gaat Sif driehonderd funderingen bouwen voor een windpark op Doggersbank, een zandbank voor de Schotse kust. Ook voor windpark Hollandse Kust Noord wordt Sif actief.

Die windturbines op zee worden steeds groter, waardoor ze meer energie kunnen opwekken. Dat betekent dat de funderingen van Sif, zogeheten monopiles, ook groter moeten worden.

Hoe en in welk tempo het productieproces hierop moet worden aangepast, was een van de grote uitdagingen van het afgelopen jaar, zegt Van Beers. In de productiefaciliteit die Sif nu heeft kunnen funderingen gemaakt worden met een maximale diameter van 9 meter. 'Concurrenten kunnen al tot 10 meter maken en we gaan richting monopiles van 11,5 meter.'

Om die te kunnen fabriceren overweegt Sif een grotere fabriek te bouwen. 'De knoop daarover hakken we deze zomer door', zegt Van Beers. Daarnaast boort Sif een nieuwe markt aan: het ontmantelen van windmolenparken die aan het einde van hun economische leven zijn gekomen.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1433748/sif-heeft...
DeZwarteRidder
0
Een raar verhaal dat Sif kan verdienen aan het ontmantelen van oude windmolens; ik zie dat niet gebeuren want dat is een totaal andere business.

Dat lijkt me eerder iets voor Heerema of BosKalis.
jan6307
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 maart 2022 15:23:

Een raar verhaal dat Sif kan verdienen aan het ontmantelen van oude windmolens; ik zie dat niet gebeuren want dat is een totaal andere business.

Dat lijkt me eerder iets voor Heerema of BosKalis.
We komen jou ook overal tegen, zou jij niet beter je koffers inpakken en een paar dagen gaan fietsen met je gezemel???

Hopelijk tot ziens!!!
DeZwarteRidder
0
quote:

jan6307 schreef op 21 maart 2022 09:21:

[...]We komen jou ook overal tegen, zou jij niet beter je koffers inpakken en een paar dagen gaan fietsen met je gezemel???
Hopelijk tot ziens!!!
Je bedoelt natuurlijk: 'Hopelijk niet tot ziens'.....!!!!

lol
jan6307
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 maart 2022 09:24:

[...]

Je bedoelt natuurlijk: 'Hopelijk niet tot ziens'.....!!!!

lol
Zelf beter lezen.

Ik zeg een paar dagen fietsen en als je weer komt zijn wij in staat om jou een echte Schop onder je Kont te geven.
Blub
1
De prijzen van olie zijn idd een struikelbok, maar de NL en Belgische overheid hebben groot belang bij windparken. Het ziet er allemaal erg goed uit. Mooi kunnen kopen vandaag en wellicht als de koers weer gedrukt wordt positie vergroten. Succes
Engineer Dries
0
Het is stilletjes hier, Sif duikt onder een tientje vandaag. Koopje als je het mij vraagt..
voda
0
Beursblik: meer winst voor Sif verwacht
ING positief gestemd.

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in de eerste drie maanden van 2022 vermoedelijk meer winst geboekt en het orderboek verder opgevuld. Dit is de verwachting van ING in aanloop naar de kwartaalupdate van de Roermondse funderingsspecialist.

ING rekent voor het afgelopen kwartaal op een EBITDA van 12,5 miljoen euro en een productie van 45 kiloton. In de eerste drie maanden van 2021 boekte Sif een EBITDA van 8,1 miljoen euro.

Het orderboek van Sif voor 2022 was eind december voor 180 kiloton gevuld. Voor 2023 en daarna stond er 214 kiloton in de boeken. Ook werd er nog over 36 kiloton voor een project in het eerste kwartaal van 2023 onderhandeld.

Outlook

Voor 2022 rekent Sif op een kleine stijging van de EBITDA bij een productie van 180 kiloton.

ING heeft een Houden advies op Sif met een koersdoel van 14,00 euro.

Sif opent donderdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
07:02
*Sif bijdrage eerste kwartaal 30,5 miljoen euro, was 27,1 miljoen euro
07:02
*Sif EBITDA eerste kwartaal 9,6 miljoen euro, was 8,6 miljoen euro
voda
0
Stijgende resultaten bij Sif
Outlook 2022 herhaald.

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer geproduceerd en de winstgevendheid wat zien verbeteren. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

De onderneming realiseerde een bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, van 30,5 miljoen euro. Dat was 27,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Er werd 48 kiloton geproduceerd, 4 kiloton meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het afgelopen kwartaal behaalde Sif een aangepaste EBITDA van 9,6 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 8,6 miljoen euro.

Het orderboek van Sif voor 2022 was eind maart voor 133 kiloton gevuld. Voor 2023 en daarna staat er 270 kiloton in de boeken, over 55 kiloton wordt nog exclusief onderhandeld.

Sif had nog 35,7 miljoen euro aan middelen in kas aan het einde van het eerste kwartaal.

Outlook

Voor 2022 rekent Sif nog altijd op een kleine stijging van de EBITDA bij een productie van circa 180 kiloton. De productie lag in 2021 op 171 kiloton.

CEO Fred van Beers waarschuwde dat het lastig is om de impact van hogere prijzen en het gebrek aan materialen in te schatten.

Over de vraag lijkt de topman zich geen zorgen te maken. "Landen in Europa hebben hun ambitie op het vlak van offshore wind opgevoerd."

Sif bekijkt momenteel een grote uitbreiding van de Rotterdamse bouwlocatie om grote monopiles te kunnen bouwen. Momenteel onderhandelt Sif exclusief over 400 kiloton lanceercapaciteit voor de nieuwe fabriek. Van Beers denkt in juli een definitief besluit te kunnen nemen over de uitbreiding.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Sif ziet grotere vraag naar windenergie door oorlog Oekraïne
ANP Producties - 10 minuten geleden

© ANP

ROERMOND (ANP) - De bouwer van funderingen voor windmolens Sif ziet een grotere vraag naar offshore windenergie door de oorlog in Oekraïne en de wens van landen om af te stappen van Russische fossiele brandstoffen. Dat schrijft het bedrijf in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal.

Topman Fred van Beers van Sif stelt in een toelichting dat verschillende landen hun doelstellingen voor de productie van offshore windenergie op de langere termijn hebben vergroot, ook landen buiten Europa. Het aantal windmolenprojecten op zee neemt daardoor toe. Het bedrijf zegt ook dat er meer exploratie- en productiewerk wordt gedaan in de olie- en gassector om zo de afhankelijkheid van Rusland tegen te gaan. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor de producten die Sif levert aan olie- en gasbedrijven.

De beursgenoteerde onderneming meldt verder dat door de oorlog de prijzen voor energie en staal zijn gestegen. Het bedrijf zegt voldoende staal te hebben om de productie door te zetten. Sif heeft de hogere prijzen weten te compenseren door efficiënter te werken.

Het concern meldde daarnaast dat in juli een definitief besluit wordt genomen over de bouw van nieuwe productiefaciliteiten voor nog grotere monopiles, enorme palen die in de zeebodem verankerd staan en waarop de volledige windmolen wordt geplaatst. Voor die nieuwe generatie windmolens moet de productiefaciliteit in Rotterdam flink worden uitgebreid en die in Roermond worden aangepast.
voda
0
Jaarvergadering Sif keurt dividendvoorstel goed

Door ABM Financial News op donderdag 12 mei 2022
Views: 17

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders hebben donderdag tijdens de jaarvergadering van Sif onder andere hun goedkeuring gegeven aan het dividendvoorstel. Dit meldde de Roermondse funderingsspecialist donderdag na afloop van de bijeenkomst.

Het dividend over 2021 is vastgesteld op 0,19 euro per aandeel.

Peter Visser en Peter Wit werden herbenoemd tot leden van de raad van commissarissen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
09:28
*ING verlaagt koersdoel Sif van 14,00 naar 10,00 euro
09:28
*ING handhaaft Houden advies op Sif
DeZwarteRidder
0
quote:

Pokerface schreef op 18 maart 2022 16:02:

[...]
Niet liegen, Ridder:
ING herhaalde het Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 14,00 euro.
Dat is iets anders dan sterk afraden.
En hoe denk je er nu over.....???

Zelfs 10 euro is niet meer haalbaar als emissiekoers.
196 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 10,020
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 10,100
Laag 9,950
Volume 1.774
Volume gemiddeld 14.457
Volume gisteren 1.774