Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
luchtschip
1


Krachtig protest in hartje Rusland waar ieder protest tegen de invasie in Oekraïne verboden is met zware straffen mogelijk tot gevolg

Saint Peterburg, Russia

"Heart Bleeds"

foto
pbs.twimg.com/media/FO3adUQXoAIbq8T?f...

2de tweet :

Moment a woman doused herself with blood in Saint Petersburg

The manifesto on the canvas says "Heart Bleeds"

video 1:19 minuut

3rde tweet :

Police arresting the woman dressed in white who stood on the steps of a building in Saint Petersburg and doused herself in blood whilst reciting a manifesto..

video 0:09 minuut

klik op bekijken

4rde tweet

Moments before Saint Petersburg police arrested the woman in white covered in blood

foto

pbs.twimg.com/media/FO3cF03WQAAN13w?f...

5de tweet

Source :

t.me/sotavision/37904

twitter.com/KremlinTrolls/status/1508...
luchtschip
0


The Kyiv Independent

Turkey says the world ‘cannot burn bridges’ with Russia.

“If everybody burns bridges with Russia then who is going to talk to them at the end of the day,” said Ibrahim Kalin, Turkey’s presidential spokesman. However, he added that Kyiv needs more support.

twitter.com/lauferlaw/status/15081011...

Nou breekt mijn klomp

Als er iemand is die bruggen en al het andere van waarde laat verbranden, dan is het Putin met zijn leger wel.

Dus wanneer iedereen een moordenaar in de steek laat, moeten we rouwig zijn dat er niemand meer met hem praat en dat moeten we volgens Turkije niet willen
Gekker moet het niet worden
benbelegger
1
Uit het ND

Rusland en Oekraïne door paus aan ‘Onbevlekt Hart van Maria toegewijd’

Na afloop van een boeteviering in de Sint-Pietersbasiliek in Rome heeft paus Franciscus ‘de volkeren van Rusland en Oekraïne’ toegewijd of toevertrouwd aan het ‘Onbevlekte Hart van Maria’. Deze ‘toewijding’ aan Maria is volgens hem ‘geen magische formule, maar een geestelijke daad’, waarmee gelovigen zich ‘aan hun moeder toevertrouwen in de verdrukking van deze vreselijke en zinloze oorlog die de wereld bedreigt’.

Tijdens de boeteviering in de veertigdagentijd stond het kruisbeeld voor in de Sint-Pieter met een Mariabeeld aan de voet ervan. Volgens de paus ‘nodigt Maria ons uit naar de bron te gaan, naar de Heer, die het meest werkzame middel tegen de angst en alle kwaad in het leven is’.

De eigenlijke toewijdingsceremonie vond plaats buiten de liturgische boeteviering, na de pauselijke zegen. Franciscus zei, staande voor het Mariabeeld: ‘Moeder van God en onze moeder, tot jouw Onbevlekte Hart vertrouwen en wijden wij ons, de kerk en de gehele mensheid, in het bijzonder Rusland en Oekraïne, toe’. De hier gekozen formulering laat strategisch in het midden wie van deze vier of vijf groepen mensen aan Maria’s Onbevlekte Hart worden ‘toevertrouwd’ ofwel ‘toegewijd’.

Binnen de Rooms-Katholieke Kerk is er een theologische discussie gaande over de vraag of ‘toewijding’ (consecratio) wel mogelijk is als het niet over zelf-toewijding gaat maar over ‘toewijding’ van anderen (andere mensen of een ander volk). Franciscus koos bewust een multi-interpretabele formule.

‘In deze dagen bereiken ons steeds nieuwe berichten en beelden van dood, terwijl bommen huizen van zoveel van onze weerloze Oekraïense broeders en zusters verwoesten’, zei de paus. Hij sprak over een ‘brutale oorlog’ zonder echter de naam van de agressor, Rusland, te noemen. Zowel de Oekraïense als de Russische ambassadeur bij de Heilige Stoel waren in de basiliek aanwezig, zittend aan twee verschillende kanten van de Sint-Pieter.

De naam van Vladimir Poetin was zonder twijfel echter in het hoofd van alle aanwezigen, toen de paus zei dat ‘een christen zonder liefde is als een naald die niet naait, maar steekt en verwondt’. Als de naald niet stopt en verbindt dient zij tot niets, zei de paus. Evenzo is ‘iemand die niet liefheeft niet christelijk’.

Tijdens de boeteviering kregen de 3500 aanwezigen in de basiliek en de 2000 personen die op het Sint-Pietersplein de plechtigheid volgden de mogelijkheid te biechten bij een van de ongeveer honderd priesters. Paus Franciscus ging als eerste te biecht, waarna hij in een biechtstoel plaats nam om de biecht af te nemen van meerdere gelovigen.


Alleen Biden zegt waar het op staat, voor de rest moet iedereen zo nodig heel omfloerst de waarheid zeggen. Je mag niet linea recta zeggen dat iemand een moordenaar is, dat doet het dictatortje zeer. Dan wordt hij nog kwaaier en drukt nog sneller op die rode knop.

De RK-kerk en de Russisch Orthodoxe kerk mogen zich wel eens gaan bezinnen of ze door willen gaan met verkleedpartijen, heiligenverering, glitter en glimmer en voor alles een ritueel. Bidden via Moeder Maria heeft geen enkele zin, zij is meer dan 2000 jaar geleden al overleden en was een schepsel zoals u en ik en alle andere heiligen.

Als je wilt bidden kun je je rechtstreeks tot God richten en alles zeggen wat je wilt. En als je gezamenlijk wilt bidden kun je altijd het Onze Vader bidden. Daar zit alles in wat God prettig vind om te horen. Nog beter is het om niet te zeggen: Heere, Heere", maar de wil te doen van jou hemelse Vader. Dus niet zéggen, maar dóen.

Heb God bovenal lief en de naaste als jezelf. En wie de Vader liefheeft heeft ook de Zoon lief. Dat kweekt geen moordenaars en dat geeft geen oorlog. Dat geeft eenvoudige mensen die de weg gaan van hun Heer.

"Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God." Micha 6:8





luchtschip
1


Het Britse StarStreak wapen om vliegtuigen neer te schieten

British-made Starstreak missiles are ready to be deployed in Ukraine to take down Putin's jets imminently, says Ben Wallace.

As Germany and France continue to pander to Vladimir Putin, the UK is THE leader in European security.

twitter.com/ivanastradner/status/1508...

>>The shoulder-mounted weapon system travels at three times the speed of sound
>>The Starstreak system is able to take down low-flying enemy jets, experts say
>>Defence Secretary Ben Wallace said the first Ukrainians can use the system

British -made anti-aircraft missiles are about to be deployed by Ukraine in the conflict for the first time, threatening to heap further humiliation on Vladimir Putin over his disastrous invasion.

Defence Secretary Ben Wallace told The Mail on Sunday that the Starstreak system – a shoulder-mounted missile that travels at more than three times the speed of sound to take down low-flying enemy jets – was ready to be used imminently.

www.dailymail.co.uk/news/article-1065...
[verwijderd]
3
‘Een financieel wapen inzetten tegen Rusland? Dat schendt alles waar het Westen voor staat’

Econoom Koen Schoors (UGent): ‘Poetin ontvangt nog elke dag euro’s en dollars, maar kan er niet meer bij’

Is dat de “magie” van geld?

Koen Schoors: Geld is een concept. Het geeft het recht om te consumeren. Maar het Westen zegt nu aan Rusland: we erkennen uw recht niet meer.

Waarom kan hij zijn euro’s niet in India of China gebruiken?

Koen Schoors: Er werden heel snel wetten gemaakt waardoor regulatoren onze banken verplichten om dat geld te blokkeren. Dus kunnen er ook geen overschrijvingen meer naar India of China gebeuren.

Die beslissingen zijn heel snel genomen en gecoördineerd. Dat is indrukwekkend.

Maar wat met dollars en euro’s die bij Chinese banken staan?

Koen Schoors: Ook die zijn geblokkeerd want de effectieve afhandeling van de betalingen gebeurt via onze systemen, de poort is dus gesloten.

Wordt hiermee gezegd dat invasies en oorlogen in de 21ste eeuw niet meer worden aanvaard?

Koen Schoors: Die morele norm, dat zag Poetin niet aankomen. Het is nooit gezien. Dat dit kan, danken we aan de globalisering, die creëert mechanismen om vrede af te dwingen.

Het recht om te consumeren

Waarom kan het Westen Russische banken uit het financieel informatiesysteem SWIFT gooien?

Koen Schoors: SWIFT is een rasechte coöperatie en de westerse leden-banken zijn daar in de meerderheid. Ze beslisten om de meeste Russische banken eruit te zetten. Daardoor kunnen die veel moeilijker internationaal betalen.

Waarom kunnen wij de Russische spaarpot van 400 miljard dollars en euro’s blokkeren?

Koen Schoors: Je kan maar met dat geld betalen via een betalingssysteem dat ook via onze banken moet verlopen. Dat is een digitale kluis waarvan we nu de sleutel weggooiden. Rusland dacht dat het een spaarpot had, maar wij maakten die onbruikbaar. Dat gebeurde ook met Afghanistan en Iran, maar nog nooit met zo’n groot land.

Om Rusland te bestraffen voor de invasie in Oekraïne, heeft het Westen een opvallend wapen in handen: zijn financiële macht binnen een geglobaliseerde economie. Kan dat wapen ook een manier zijn om oorlog volledig te bannen in de 21ste eeuw? Niet helemaal, zegt econoom Koen Schoors (Ugent). ‘Ook de VS zou geen landen mogen binnenvallen, maar het is het enige land waartegen dit wapen niet ingezet kan worden.’

Rusland lijkt op het eerste zicht een land met onbeperkte economische mogelijkheden. Na de val van de Sovjet-Unie bleef Rusland niet alleen veruit het grootste land van de wereld, het beschikte ook over veel natuurlijke rijkdommen en een vrij goed geschoolde bevolking. Daardoor kan vandaag de vraag gesteld worden waarom Rusland dan toch uitgroeide tot een land met zeer veel ongelijkheid en economisch vooral leeft van de uitvoer van grondstoffen.

www.mo.be/interview/wat-we-met-ruslan...
Chiddix
1
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Waarschuwing.]
JP Samosa
1
quote:

Chiddix schreef op 28 maart 2022 08:09:

Op het Journaal vanmorgen sprak Zelenski zich uit waardoor deze oorlog is begonnen. Geen neutrale status te willen aannemen. Nu lijkt Oekraine bereid daarover een consessie te doen.
De inval in 2014 van het Russische leger in de Krim en Oost-Oekraine stond daarmee ook in verband. Normaal zou Rusland bv na ondertekening van een neutrale status Oekraine direct stoppen met de oorlog en de Donbas teruggeven aan Oekraine. Zo zou het moeten gaan.
Ben het 100% eens met Zelenski dat de oorlog draait om de neutrale status van Oekraine maar men had dit eerder in de gaten moeten hebben na de revolutie(coup) in 2014. Ging helaas van kwaad naar erger. Finland en Zweden hebben ook een neutrale status om Rusland niet voor het hoofd te stoten.

Stootte Poetler zijn hoofd maar ns keihard!

Ik heb veel bewondering voor Macron die het opbrengt om toch in gesprek te willen blijven met Poetler.
JdeFL
1
quote:

luchtschip schreef op 27 maart 2022 23:41:

De boycot

Het Zwitsers horlogemerk Audemars Piguet levert ook geen horloges meer aan Rusland vanwege de sancties

Moskou heeft nu beslag laten leggen op de horloges van dit merk die nog in Moskou zijn., schijnbaar als wraak voor het verbod van leveringen van luxe goederen door de Zwitserse autoriteiten
...
Dat is toch tegen elke potentiële investeerder zeggen: 'BLIJF WEG'. Die geleasete vliegtuigen, dat ze die niet terug willen geven, daar kan ik nog bij. Tenslotte zitten er miljarden $ in het westen geblokkeerd, waarmee ze die leasing makkelijk konden betalen. Maar dit is gewone hebzuchtige diefstal.
DeZwarteRidder
1
The drone operators who halted Russian convoy headed for Kyiv

Special IT force of 30 soldiers on quad bikes is vital part of Ukraine’s defence, but forced to crowdfund for supplies

Julian Borger
Mon 28 Mar 2022 05.00 BST
Last modified on Mon 28 Mar 2022 05.18 BST

One week into its invasion of Ukraine, Russia massed a 40-mile mechanised column in order to mount an overwhelming attack on Kyiv from the north.

But the convoy of armoured vehicles and supply trucks ground to a halt within days, and the offensive failed, in significant part because of a series of night ambushes carried out by a team of 30 Ukrainian special forces and drone operators on quad bikes, according to a Ukrainian commander.

The drone operators were drawn from an air reconnaissance unit, Aerorozvidka, which began eight years ago as a group of volunteer IT specialists and hobbyists designing their own machines and has evolved into an essential element in Ukraine’s successful David-and-Goliath resistance.

However, while Ukraine’s western backers have supplied thousands of anti-tank and anti-aircraft missiles and other military equipment, Aerorozvidka has been forced to resort to crowdfunding and a network of personal contacts in order to keep going, by getting hold of components such as advanced modems and thermal imaging cameras, in the face of export controls that prohibit them being sent to Ukraine.

The unit’s commander, Lt Col Yaroslav Honchar, gave an account of the ambush near the town of Ivankiv that helped stop the vast, lumbering Russian offensive in its tracks. He said the Ukrainian fighters on quad bikes were able to approach the advancing Russian column at night by riding through the forest on either side of the road leading south towards Kyiv from the direction of Chernobyl.

The Ukrainian soldiers were equipped with night vision goggles, sniper rifles, remotely detonated mines, drones equipped with thermal imaging cameras and others capable of dropping small 1.5kg bombs.

“This one little unit in the night destroyed two or three vehicles at the head of this convoy, and after that it was stuck. They stayed there two more nights, and [destroyed] many vehicles,” Honchar said.

The Russians broke the column into smaller units to try to make headway towards the Ukrainian capital, but the same assault team was able to mount an attack on its supply depot, he claimed, crippling the Russians’ capacity to advance.

“The first echelon of the Russian force was stuck without heat, without oil, without bombs and without gas. And it all happened because of the work of 30 people,” Honchar said.

DeZwarteRidder
1
2)

The Aerorozvidka unit also claims to have helped defeat a Russian airborne attack on Hostomel airport, just north-west of Kyiv, in the first day of the war, using drones to locate, target and shell about 200 Russian paratroopers concealed at one end of the airfield.

“That contributed largely to the fact that they could not use this airfield for further development of their attack,” Lt Taras, one of Honchar’s aides, said.
Tanks destroyed on the outskirts of Brovary

Not all the details of these claims could be independently verified, but US defence officials have said that Ukrainian attacks contributed to the halting of the armoured column around Ivankiv. The huge amount of aerial combat footage published by the Ukrainians underlines the importance of drones to their resistance.

The unit was started by young university-educated Ukrainians who had been part of the 2014 Maidan uprising and volunteered to use their technical skills in the resistance against the first Russian invasion in Crimea and the Donbas region. Its founder, Volodymyr Kochetkov-Sukach, was an investment banker who was killed in action in 2015 in Donbas – a reminder of the high risks involved. The Russians can latch on to the drone’s electronic signature and quickly strike with mortars, so the Aerorozvidka teams have to launch and run.

Honchar is an ex-soldier turned IT marketing consultant, who returned to the army after the first Russian invasion. Taras was a management consultant, who specialised in fundraising for the unit and only joined full-time as a combatant in February.

In its early days, the unit used commercial surveillance drones, but its team of engineers, software designers and drone enthusiasts later developed their own designs.

They built a range of surveillance drones, as well as large 1.5-metre eight-rotor machines capable of dropping bombs and rocket-propelled anti-tank grenades, and created a system called Delta, a network of sensors along the frontlines that fed into a digital map so commanders could see enemy movements as they happened. It now uses the Starlink satellite system, supplied by Elon Musk, to feed live data to Ukrainian artillery units, allowing them to zero in on Russian targets.

The unit was disbanded in 2019 by the then defence minister, but it was hastily revived in October last year as the Russian invasion threat loomed.

The ability to maintain an aerial view of Russian movements has been critical to the success of Ukraine’s guerrilla-style tactics. But Aerorozvidka’s efforts to expand, and to replace lost equipment, have been hindered by a limited supply of drones and components, and efforts to secure them through defence ministry procurement have produced little, partly because they are a recent addition to the armed forces and still considered outsiders.

Furthermore, some of the advanced modems and thermal-imaging cameras made in the US and Canada are subject to export controls, so they have resorted to crowdfunding and asking a global network of friends and supporters to find them on eBay or other websites.

Marina Borozna, who was an economics student at university with Taras, is exploring ways of buying what the unit needs and finding routes to get the supplies across the border.

“I know there are people who want to help them fight, people who want to do a bit more than the humanitarian aid,” Borozna said. “If you want to address the root cause of this human suffering, you’ve got to defeat the Russian invasion. Aerorozvidka makes a huge difference and they need our support.”

Her partner, Klaus Hentrich, a molecular biologist in Cambridge, is also helping the effort, drawing on his experience as a conscript in the German army.

“I was in an artillery reconnaissance unit myself, so I immediately realised the outsized impact that Aerorozvidka has. They effectively give eyes to their artillery,” Hentrich said. “Where we can make a difference is to rally international support, be it financial contributions, help to get harder-to-find technical components or donations of common civilian drones.”
Military supplies depleted on both sides but Russia retains advantage

The unit is also looking at ways to overcome Russian jamming, part of the electronic warfare being waged in Ukraine in parallel to the bombs, shells and missiles. At present, Aerorozvidka typically waits for the Russians turn off their jamming equipment to launch their own drones, and then it sends up its machines at the same time. The unit then concentrates its firepower on the electronic warfare vehicles.

Honchar describes these technological battles, and Aerorozvidka’s way of fighting, as the future of warfare, in which swarms of small teams networked together by mutual trust and advanced communications can overwhelm a bigger and more heavily armed adversary.

“We are like a hive of bees,” he said. “One bee is nothing, but if you are faced with a thousand, it can defeat a big force. We are like bees, but we work at night.”
Chiddix
0
Hoe je ook tegen het ontstaan van het conflict aankijkt, de inzet van de vredesbesprekingen draait voornamelijk om , dat Oekraine nu en de in toekomst geen lid van de NAVO wordt.
Leefloon
1
quote:

JP Samosa schreef op 27 maart 2022 17:46:

Denk dat de jonge generatie en de vrouwen in Irak, Afghanistan etc. Hunkeren naar meer vrijheid/democratie etc.

Maar ja, de mannetjes willen niet. Ze willen hun macht behouden. Zie ook Poetler
Wie weet.

En dus is een hardnekkige cultuur in sommige landen iets om rekening mee te moeten houden, even daargelaten dat een voor anderen denkende westerling zich nu opnieuw zomaar en ongeremd opwerpt als woordvoerder van een generatie en van alle vrouwen. Met de beste, gedeelde bedoelingen, die daar toch nogal hopeloos mislukt zijn, met typerende valse westerse voorwendselen.
het zwaard
0
JP Samosa : Ik heb veel bewondering voor Macron die het opbrengt om toch in gesprek te willen blijven met Poetler

Dankzij deze werkwijze van Macron zal hij terug verkozen worden als president van Frankrijk door het Franse volk .
JP Samosa
0
quote:

Chiddix schreef op 28 maart 2022 10:49:

Hoe je ook tegen het ontstaan van het conflict aankijkt, de inzet van de vredesbesprekingen draait voornamelijk om , dat Oekraine nu en de in toekomst geen lid van de NAVO wordt.
Eerst invallen, genocide plegen…..en dan zg.’vredesbesprekingen’ met het mes op de keel?
Dat is in feite idioot ,en onmogelijk maar ,
voorlopig ,wel doen.

In de toekomst is alles weer mogelijk. ( Poetler opgeruimd, hernieuwde glasnost…..)
Eens zullen er toch weer normale mensen aan het bewind komen……( ik ben n optimist)
JP Samosa
0
quote:

het zwaard schreef op 28 maart 2022 11:16:

JP Samosa : Ik heb veel bewondering voor Macron die het opbrengt om toch in gesprek te willen blijven met Poetler

Dankzij deze werkwijze van Macron zal hij terug verkozen worden als president van Frankrijk door het Franse volk .
Ja, dat zou zomaar kunnen. Win/win voor hem
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 maart 2022 17:28:

Ik dacht niet zozeer aan democratie, maar aan machtsblokken.

Denk dat Rusland daar verdwijnt.
Ik ook, in dit geval.

Rusland is als machtsblok verdwenen, "toevallig" ongeveer sinds ze daar getracht hebben om aan onze democratie te beginnen en het Oostblok kromp. Maar Rusland blijft toch nog een handige, grote vriend met vele strategische buurlanden. Een vriend die niet zo moeilijk doet over de machtsverdeling, mensenrechten, onvrijheden en politieke systemen in China, of een vriend die momenteel uitprobeert of je een afvallig gebied kunt "heroveren". De kloof met de onvermijdelijke te exporteren waarden van de EU was al groot, en toen wij ons voor de beoogde algemene (westerse) vooruitgang op bufferland Oekraïne richtten werd die kloof met westers Europa alleen maar groter.
Chiddix
2
Burgemeester Marioepol: Russen deporteren Oekrainers voor dwangarbeid naar Rusland(bron: PNWS). Russische staatstv toont gelukkige bevrijde Oekrainers.
Neem toch aan , dat inwoners van Marioepol niet in hun kelders of verwoeste woningen blijven zitten maar tijdelijk naar elders gaan waar de voorzieningen beter zijn wachtend op een vredesoplossing.
Of je nu van Russische afkomst bent in Marioepol of Oekrainse mag geen verschil maken. Je moet straks weer verder met elkaar in een samenleving.
gbakl
2
Of je nu van Russische afkomst bent in Marioepol of Oekrainse mag geen verschil maken. Je moet straks weer verder met elkaar in een samenleving
.
ja hoor, na een wapenstilstand gewoon weer gezellig door met die boze buurman poetin en heel diplomatiek en
politiek correct, weliswaar afgedwongen door de nucleaire afschrikking en chantage en daarmee gepaard gaande angsthazerij,
gaat de hele wereld weer vrolijk verder en over tot de orde van de dag.

met de chiddix types voorop.
seance
1
uk levert krachtig raketsysteem. daar hebben ze tenminste wat aan . beter dan dat slap gelul van macron en consorten. het is natuurlijk ook de ultieme wraakaktie voor de moorden gepleegd op hun grondgebied. rusland betaald die misdaden dubbel en dwars terug.
63.288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%