PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL maart daar gaan we

2.105 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 » | Laatste
Ben
1
Eerst maar 's kijken of PostNL morgen herstelt.
Bewijs voor die beschuldigingen uit België gaat er niet komen.
Jalen
1
quote:

Kojo2 schreef op 30 maart 2022 20:18:

PostNL mag in Nederland dan wel doen alsof de Belgische justitie onderdeel is van het apparaat van een bananenrepubliek, de werkelijkheid is dat PostNL hiermee bevestigt dat het volhardt met zijn illegale praktijken en niet van plan is om daaraan te remediëren. Dat het bedrijf verklaart niets te weten over de grond van de zaak is je reinste larie. Een onderzoeksrechter zal niemand naar de gevangenis sturen zonder gegronde redenen. Om iemand aan te houden:

1. Moeten er ernstige aanwijzingen van schuld zijn.
2. Moet het om strafbare feiten strafbaar met een gevangenisstraf van minstens 1 jaar.
3. De aanhouding noodzakelijk zijn voor de openbare veiligheid.
4. De verdachte voorafgaand grondig ondervraagd zijn in aanwezigheid van zijn raadsman.
5. De aanhouding grondig gemotiveerd worden.

Kortom, PostNL weet perfect waar het om gaat. Het ware vanuit bedrijfskundig oogpunt veel verstandiger om meteen de koe bij de hoorn te vatten en meteen te remediëren aan de inbreuken waarvan het wordt beschuldigd. De imagoschade wordt er alleen groter door.

Ik meen dan ook dat deze totaal foute reactie tot een verdere aanzienlijke koersdaling zal leiden.
Je had ook gewoon alleen het laatste kunnen schrijven, wat dat is overduidelijk wat je wel ziet zitten. Een lekkere koersdaling om je zakken te vullen.
Dicky
4
quote:

Mr_Market schreef op 30 maart 2022 20:19:

[...]

Uit het belgisch wetboek:

'Definitie van mensenhandel
Artikel 433quinquies van het Strafwetboek definieert mensenhandel als: de werving, het vervoer, de overbrenging, de huisvesting, de opvang van een persoon, het nemen of de overdracht van de controle over hem teneinde deze persoon uit te buiten.

De zogenaamde sectoren van uitbuiting zijn limitatief opgesomd:

uitbuiting van prostitutie of andere vormen van seksuele uitbuiting
uitbuiting in de bedelarij
werk of diensten in omstandigheden die in strijd zijn met de menselijke waardigheid
wegnemen van organen of van menselijk lichaamsmateriaal
verplichten om een misdaad of wanbedrijf te plegen (in sommige gevallen van diefstallen of drugstrafiek bijvoorbeeld)'

www.myria.be/nl/mensenhandel-smokkel/...

Jij weet zeker dat er waterdicht bewijs is tegen de bazen van PostNL België dat ze zich hier aan schuldig gemaakt hebben?
Het gaat er volgens mij om dat justitie Postnl beschuldigt van het aanzetten tot het plegen van strafbare feiten bij hun onderaannemers. Dat lijkt mij lastig te bewijzen, aangezien PostNL maatregelen toepast om dit juist te voorkomen. Die zijn dan kennelijk niet waterdicht, maar dat is iets anders dan dat je moedwillig aanzet tot strafbare feiten. Je kunt PostNL verwijten dat ze slecht betalen, waardoor onderaannemers zich kennelijk genoodzaakt zien zich strafbaar te gedragen, maar je kunt op grond daarvan PostNL niet zomaar betichten van mensenhandel, kinderarbeid en lidmaatschap van een criminele organisatie. PostNL probeert dat te bestrijden, maar kennelijk onvoldoende. De Belgische justitie gaat hier veel te ver. Het enige dat dit soort wantoestanden tegen kan gaan is verdere wetgeving. Het Belgische OM misbruikt zijn macht om politiek te bedrijven en dat is kwalijk.
Abracadabra
1
Reken maar dat er een fors dossier is opgebouwd wat de nodige kleerscheuren gaat geven...
Het zal me niet verbazen als deze trend overwaait naar NL....
leonardus65
2
Als Nederlander in België en werkend in de ecommerce (via Bpost) verbaast het me dat iedereen zich liet verrassen. Ik ben geen aandeelhouder van bpost of postnl, maar wie dit niet zag aankomen is blind. Wetgeving in België is anders in Nederland. Ook een meewerkende boerenzoon van 12-14 kan problemen krijgen als men in het oog loopt. AH laat zijn winkels ook niet bijvullen in België door kinderen. Nee, de krantenwijk wordt niet door een 1214 jarige gedaan in België. Als Postnl een bericht kan sturen een kwartier voordat een pakje geleverd wordt , dan kan postnl er ook voor zorgen(als de wil er is) dat degene die dit pakje levert in orde is met de wetgeving. Ook weet men precies hoeveel uur elke afleveraar werkt. Een citroen uitpersen als bedrijfsvoering is ook niet wenselijk dus er moet wezelijk iets veranderen. En als een half overheidsbedrijf Bpost marktaandeel verliest aan een bedrijf dat de wetgeving uitholt kan men een reactie verwachten.
Dicky
0
quote:

Abracadabra schreef op 30 maart 2022 23:14:

Reken maar dat er een fors dossier is opgebouwd wat de nodige kleerscheuren gaat geven...
Het zal me niet verbazen als deze trend overwaait naar NL....
Ik denk dat het dossier boterzacht is, omdat hier politiek bedreven wordt en geen zuivere rechtshandeling aan de basis ligt. België is nog altijd een rechtstaat. Er kan dus ook geen sprake zijn van een trend. Zonder harde feiten en juridisch bewijs gaat ook de Belgische rechter alles van tafel vegen. Rechters doen niet aan het realiseren van politieke doelen. Zij zijn onafhankelijk en toetsen handelingen aan de wet en beoordelen die op basis van de wet. Wellicht worden onderaannemers veroordeelt, maar PostNL zal naar mijn overtuiging vrijuit gaan.
leonardus65
0
quote:

Dicky schreef op 30 maart 2022 23:38:

[...]

Ik denk dat het dossier boterzacht is, omdat hier politiek bedreven wordt en geen zuivere rechtshandeling aan de basis ligt. België is nog altijd een rechtstaat. Er kan dus ook geen sprake zijn van een trend. Zonder harde feiten en juridisch bewijs gaat ook de Belgische rechter alles van tafel vegen. Rechters doen niet aan het realiseren van politieke doelen. Zij zijn onafhankelijk en toetsen handelingen aan de wet en beoordelen die op basis van de wet. Wellicht worden onderaannemers veroordeelt, maar PostNL zal naar mijn overtuiging vrijuit gaan.
Postnl gaat niet vrijuit, postnl gaat er vanuit dat de manier waarop zij de pakjes in Nederland aflevert ook legaal en wenselijk in België is.
Bart Meerdink
0
quote:

leonardus65 schreef op 30 maart 2022 23:29:

En als een half overheidsbedrijf Bpost marktaandeel verliest aan een bedrijf dat de wetgeving uitholt kan men een reactie verwachten.
Heb je wel door wat je hier suggereert?

Wie dreigt te komen aan het belang van de Belgische staat kan justitie op zijn dak krijgen?
Okee, het is nog net geen knokploeg, maar mogelijk zelfs effectiever.
Lector
2
De Belgen hebben wat irritatie jegens PostNL vanwege het afgewezen bod. De Belgen willen hun eigen postbedrijf beschermen tegen het oprukkende PostNL en daar gaan ze héél ver in. Misschien wel te ver, dat zal de tijd leren. De Belgen deden al eerder een inval bij PostNL, was niet zo veel aan de hand maar PostNL lag vanaf dat moment onder een Belgisch vergrootglas.

Daarom vind ik het werkelijk onbegrijpelijk dat het beursgenoteerde PostNL nu in deze situatie is beland.
Als je al het bovenstaande weet als PostNL dan moet je toch met alles wat je in huis hebt ervoor zorgen dat ze geen enkel vlekje kunnen vinden in België?
Deze situatie had gewoon voorkomen moeten en kunnen worden, desnoods door wekelijkse controles vanuit Nederland.
Kijk, dat de Belgische Justitie hoog inzet en spierballen laat zien is misschien overdreven en onterecht, maar waar rook is, is meestal ook vuur. En de verdenkingen zijn niet mals, we hebben het hier niet meer over het overschrijden van de werktijden of andere CAO gerelateerde zaken, er worden gewoon tien medewerkers achter slot en grendel gegooid met een aanklacht van valsheid in geschrifte, mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie aan de broek.
Dat kan ene Liesbeth Kaaskoek (of was het Kaashoek haha) wel geschokt zijn en zich totaal niet herkennen in de beschuldigingen, maar dat is een standaard reactie op relatief kleine misstanden.
Hallo Herna, ben je daar nog? Tien van je belangrijkste mensen in België zitten IN DE CEL!!!!
Wat is dit voor bedrijf joh, zijn wij nou allemaal gek geworden of ben ik de enige die dit niet normaal vind?

Maar goed, morgen zal er wel meer duidelijk worden, misschien kan Hare Majesteit Verhagen ook eens met een verklaring komen (lijkt me nu het moment voor) en anders zien we wel of dit bedrijf het aandeel volgt door het putje? Dag hoor, slaap lekker verder Herna!
Dan
Boir
0
Vrijdag dient het verzoek om de hechtenis met 30 dagen te verlengen voor de 3 PostNL leidinggevenden die in hechtenis zitten. Van de oorspronkelijk 10 gearresteerden zijn een aantal na gehoord te zijn gewoon vrij, een aantal heeft voorwaarden/beperkingen aan hun vrijheid, mogen bijvoorbeeld geen contact hebben met PostNL, niet hun werk hervatten, dat soort beperkingen. Voor "de drie" leek vrijlaten onder voorwaarden meest waarschijnlijk, maar er wordt dus 30 dagen verlenging verzocht vrijdag, dwz dat staat op de rol, ze kunnen op ieder moment daarvan afzien als ze dat willen en ze onder voorwaarden vrijlaten of gewoon geheel vrijlaten, je weet nooit hoe het loopt in een onderzoek.
leonardus65
1
quote:

Bart Meerdink schreef op 30 maart 2022 23:44:

[...]
Heb je wel door wat je hier suggereert?

Wie dreigt te komen aan het belang van de Belgische staat kan justitie op zijn dak krijgen?
Okee, het is nog net geen knokploeg, maar mogelijk zelfs effectiever.
Het is niet alleen postnl die controles krijgt, ook GLS en DPD. Alleen wie niet luistert moet voelen. De vorige controle had een waarschuwig moeten zijn, niet heel Europa is blij met de manier hoe bepaalde partijen pakjes denken te bezorgen. Ook voor 24h uur besteld morgen geleverd geeft veel druk op het systeem. Elke leverancier van BOL die in België woont begint met een achterstand. Versturen is duurder en het systeem van bol is op postnl afgestemd.Bol en Postnl zijn 2 handen op 1 buik. En dan geeft het gratis retourneren van bol ook nog extra druk op het systeem. Een gemiddelde bol besteler uit nederland stuurt meer retour en stuurt zijn spullen onzorgvukdig ingepakt terug. En gaat dan steigeren als postnl in de haast iets breekt zodat hij zijn geld niet terug krijgt van de verkoper. Gelukkig voor de koper betaald bol meestal de schade wel omde koper tevreden te houden(en zo het verotte systeem in stand te houden)
leonardus65
1
quote:

Lector schreef op 30 maart 2022 23:45:

De Belgen hebben wat irritatie jegens PostNL vanwege het afgewezen bod. De Belgen willen hun eigen postbedrijf beschermen tegen het oprukkende PostNL en daar gaan ze héél ver in. Misschien wel te ver, dat zal de tijd leren. De Belgen deden al eerder een inval bij PostNL, was niet zo veel aan de hand maar PostNL lag vanaf dat moment onder een Belgisch vergrootglas.

Daarom vind ik het werkelijk onbegrijpelijk dat het beursgenoteerde PostNL nu in deze situatie is beland.
Als je al het bovenstaande weet als PostNL dan moet je toch met alles wat je in huis hebt ervoor zorgen dat ze geen enkel vlekje kunnen vinden in België?
Deze situatie had gewoon voorkomen moeten en kunnen worden, desnoods door wekelijkse controles vanuit Nederland.
Kijk, dat de Belgische Justitie hoog inzet en spierballen laat zien is misschien overdreven en onterecht, maar waar rook is, is meestal ook vuur. En de verdenkingen zijn niet mals, we hebben het hier niet meer over het overschrijden van de werktijden of andere CAO gerelateerde zaken, er worden gewoon tien medewerkers achter slot en grendel gegooid met een aanklacht van valsheid in geschrifte, mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie aan de broek.
Dat kan ene Liesbeth Kaaskoek (of was het Kaashoek haha) wel geschokt zijn en zich totaal niet herkennen in de beschuldigingen, maar dat is een standaard reactie op relatief kleine misstanden.
Hallo Herna, ben je daar nog? Tien van je belangrijkste mensen in België zitten IN DE CEL!!!!
Wat is dit voor bedrijf joh, zijn wij nou allemaal gek geworden of ben ik de enige die dit niet normaal vind?

Maar goed, morgen zal er wel meer duidelijk worden, misschien kan Hare Majesteit Verhagen ook eens met een verklaring komen (lijkt me nu het moment voor) en anders zien we wel of dit bedrijf het aandeel volgt door het putje? Dag hoor, slaap lekker verder Herna!
Dan
Er wordt met ongelijke wapens gestreden, bpost kan nooit zijn marktaandeel behouden als men op deze manier concurentie krijgen. Postnl moet zich aanpassen en binnen de lijntjes blijven. En 12 uur werken en amper iets overhouden is ook niet normaal. Het is ook de vraag of wij dit wel moeten willen. Opgeschoten jongeren en buitenlanders die onder grote druk met amper een paar jaar rijervaring , maar wel verwacht worden zich aan de snelheidsregels te houden, overal , op landwegjes, in de steden, woonerfen..en dan dagen van 12 uur...!!!! Dat is om ongelukken vragen!!!
leonardus65
2
quote:

Ben schreef op 30 maart 2022 22:25:

Eerst maar 's kijken of PostNL morgen herstelt.
Bewijs voor die beschuldigingen uit België gaat er niet komen.
We zullen zien, heb er alle vertrouwen in dat postnl zijn manier van werken moet aanpassen aan de wetgeving in België.
leonardus65
1
quote:

BW2017 schreef op 30 maart 2022 22:08:

[...]

Weer onjuist.
Daar controleert PostNL wel op. Waar PostNL niet op kan controleren is dat een onderaannemer pakketten moet bezorgen , maar uiteindelijk iemand anders dit laat doen.
Het systeem van postnl is waarschijnlijk zo ingericht dat men niet kan zien wie er levert, maar wanneer men levert dat kan men bijna op de 5 minuten voorspellen. Als je wil weten wie je pakketjes levert, dan weet je het ook. Maar het interesseert postnl niet. Als het maar op tijd, heel en goedkoop geleverd wordt, tegen welke prijs maakt niet uit.
Jestbread
1
quote:

leonardus65 schreef op 31 maart 2022 01:25:

[...]

Het systeem van postnl is waarschijnlijk zo ingericht dat men niet kan zien wie er levert, maar wanneer men levert dat kan men bijna op de 5 minuten voorspellen. Als je wil weten wie je pakketjes levert, dan weet je het ook. Maar het interesseert postnl niet. Als het maar op tijd, heel en goedkoop geleverd wordt, tegen welke prijs maakt niet uit.
Lees: de consument want die wil geen euro meer betalen. Ik zei het al eerder, er wordt nauwelijks 17 euro winst gehaald in België ondanks deze manier. Hoe gaat deze branche ooit duurzame winst kunnen maken of zijn zij het die overal voor moeten opdraven en betalen en de rest in de keten kan doen wat hij wil? Van consument tot producent lekker pushen, de vervoerder betaalt wel.
Jestbread
1
quote:

leonardus65 schreef op 31 maart 2022 01:07:

[...]

Er wordt met ongelijke wapens gestreden, bpost kan nooit zijn marktaandeel behouden als men op deze manier concurentie krijgen. Postnl moet zich aanpassen en binnen de lijntjes blijven. En 12 uur werken en amper iets overhouden is ook niet normaal. Het is ook de vraag of wij dit wel moeten willen. Opgeschoten jongeren en buitenlanders die onder grote druk met amper een paar jaar rijervaring , maar wel verwacht worden zich aan de snelheidsregels te houden, overal , op landwegjes, in de steden, woonerfen..en dan dagen van 12 uur...!!!! Dat is om ongelukken vragen!!!
Inderdaad ongelijke wapens. Bpost krijgt al op voorhand 175 miljoen om uit te delen als verkapte subsidie en ik leerde vandaag ook nog dat Bpost BTW voordelen heeft die een andere pakjesbezorger niet heeft.

Creëer op voorhand dan een gelijk speelveld, voordat je anderen gaat betichten.
Jestbread
0
Het Nieuwsblad weer met een nieuw offensief, die rotte Belgen maken er een belachelijk circus van, het is een gotspe.
2.105 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414