Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Musk weet trend van Dogecoin nog niet te keren

Musk weet trend van Dogecoin nog niet te keren

Elon Musk heeft afgelopen week weer eens van zich laten horen. De visionair stelde zich kritisch op over de mogelijkheid van vrije meningsuiting op Twitter en besloot kort daarna direct de koe bij de hoorns te vatten. Hij schafte een fors pakket aandelen Twitter aan en werd direct één van de grootaandeelhouders van het bedrijf.

Dogecoin

In eerste instantie werd gemeld dat Musk zou toe treden tot de raad van bestuur, maar dit werd later weer ontkracht.

In de tussentijd gaf hij aan dat het wellicht een optie zou zijn om Dogecoin als betaalmiddel op het platform te integreren. De koers van de digitale munt, die in het verleden vaker door Musk is gepromoot, schoot hierop uiteraard (kortstondig) omhoog.

Maar al snel moest Dogecoin haar winst weer prijsgeven, nadat de gehele cryptomarkt onder druk kwam te staan. Vrijwel synchroon met de aandelenmarkt moesten de meeste crypto's in korte tijd veel terrein prijsgeven. Het negatieve scenario, dat ik in mijn column van afgelopen vrijdag beschreef, lijkt hiermee steeds reëler te worden.

Bitcoin valt hard terug

Bitcoin heeft de uitbraak boven de toppen van de afgelopen maanden niet weten vast te houden en is de afgelopen dagen hard teruggevallen.

Nu de uitbraak is geneutraliseerd, laat de koers een felle beweging in tegengestelde richting zien.

De koers nadert nu de onderkant van de vlagformatie, weergegeven door de blauwe stippellijnen. Om niet verder te verzwakken, dient de koers hierboven te worden opgevangen.

Voorlopig lijken de kansen voor de stieren om bitcoin naar een hoger koersniveau te brengen echter verkeken en is een neutraal koersverloop het hoogst haalbare.

Dogecoin moet kiezen

De koers van Dogecoin heeft het afgelopen jaar onder druk gestaan en de trend lijkt nog niet te zijn gekeerd. Lagere toppen en bodems wijzen op een aanhoudende verkoopdruk. Na de doorbraak onder de bodems van 2021 is de dalende fase hervat richting lagere koersniveaus. 

De opleving van de afgelopen weken vindt plaats binnen de neerwaartse trend. De kans is daarom groot dat de koers nogmaals zal afketsen op de bovenkant van de dalende trend (rode stippellijn) en een nieuwe lagere top zal vormen. Het neerwaarts koersdoel ligt op de bodem van begin 2021 rond $0,04.

Mocht de koers echter nieuwe krachten vinden en de dalende trend weten af te breken, dan keert deze ook direct terug boven de oude bodems. Dit zal een extra positieve impuls aan de koers geven, waardoor een flinke stijging zeker binnen de morgelijkheden ligt. Zo ver is het echter nog niet.

Weerstand te zwaar

Op de daggrafiek hieronder is duidelijk te zien dat de koers is afgeketst op de dalende toppenlijn en de weerstand rond $0,173.

De herstelfase is afgebroken, wat in eerste instantie ruimte vrijmaakt voor een terugval richting de recente diepepunten rond $0,11. Hieronder gaat het luik verder open richting het koersdoel van $0,04.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Superteam 12 april 2022 16:41
    There is a discernible trend in the flow of money, interest, and involvement in the crypto space.
    Money => Interest => Involvement => Crypto
    You rarely see things moving in the opposite direction.
    When is the last time you saw a headline about an institution changing its mind on crypto? Or a billionaire deciding to sell their holdings because their core belief in Bitcoin has changed? We used to see these events in previous cycles. Goldman Sachs shelved their crypto trading desk at the height of the 2018 bear market. That is perhaps the last example.
    Have you ever had a friend that took the time to understand crypto, only to change their mind at a later date? I’m not counting the noob that got burned on a shitcoin and quit. I mean someone who actually did the work and honestly changed their mind. This almost never happens and is why the term HODLER has gained so much popularity.
    A recent survey conducted by NASDAQ illustrates my point.
    500 crypto-friendly financial advisors participated and were asked a series of questions. To be clear, these are FAs who already have their clients exposed to crypto. When asked about their allocations for next year, 86% said they “plan to increase their allocation within 12 months.” Of the remaining 70 advisors, not one of them said that they plan to decrease their clients’ holdings. They simply specified that they are comfortable with their current allocation.
    Once you go crypto, you never go back.
    72% of the 500 answered that a spot ETF would increase the likeliness of investing their clients’ assets into crypto. 50% of the advisors already invest in futures ETFs, and 28% plan to start using them next year. Across the 500, 6% was the average ideal crypto portfolio allocation. The numbers are all moving in one direction.
    Money => Interest => Involvement => Crypto.
    Advisors, traders, investors, managers, miners, investors and brokers all want more.
    Even though the market is down, momentum is still pointing in one direction!
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 13 april 2022 08:57
    Lange termijn ligt de koers er goed bij. Hij is gestegen van $0,0015 in maart 2020 naar bijna $0,74 in mei 2021, wat zo ongeveer maal 500 en volkomen sensationeel is. Het corrigeert nu wat. Omdat we in een downtrend zitten kan het nog wat verder corrigeren. Daarna, vermoed ik, gaan we weer verder omhoog. De participatie is uitstekend. Maw, de netwerkeffecten gaan hun werk doen en verdere exponentiële groei is te verwachten. Technisch wordt dit weergegeven door een langgerekte convergerende driehoek.
  3. Anoniem1337 13 april 2022 14:31
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 13 april 2022 08:57:

    Lange termijn ligt de koers er goed bij. Hij is gestegen van $0,0015 in maart 2020 naar bijna $0,74 in mei 2021, wat zo ongeveer maal 500 en volkomen sensationeel is. Het corrigeert nu wat. Omdat we in een downtrend zitten kan het nog wat verder corrigeren. Daarna, vermoed ik, gaan we weer verder omhoog. De participatie is uitstekend. Maw, de netwerkeffecten gaan hun werk doen en verdere exponentiële groei is te verwachten. Technisch wordt dit weergegeven door een langgerekte convergerende driehoek.
    Geen idee of dit ironisch is of niet.
  4. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 17 april 2022 11:08
    Goedemorgen,

    Het volume in Dogecoin is geheel opgedroogd.
    Dit betekend dat er eigenlijk helemaal niets met zekerheid over de toekomstige koers te melden kan zijn.

    Het meest waarschijnlijke scenario is dat de koers vanaf het huidige niveau langzaam zakt totdat het volume weer aantrekt.

    Gr
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links