Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
hirshi
0
Als aandeelhouder van Brill ben ik content met hun bericht van gisteren nabeurs.

De uitgeverij bestaat al sinds 1683 en is al 126 jaar genoteerd aan de Amsterdamse beurs.
Geweldig toch!

Slotkoers gisteren € 23,20 en Brill stelt op de AVA op 25 mei 2022 een jaardividend over boekjaar 2021 voor van 0,90 euro per aandeel.

Zie verder:
www.iex.nl/Nieuws/744652/Brill-spreek...
hirshi
0
Best presterende aandeel in de laatste vijf jaar
op de Amerikaanse beurs

Daar wil ik bij zijn.
Heb dan ook een positie in Enophase energy
Verslagen op Tesla en Apple.
Als tegenhanger van mijn positie in IOG Resources
Ook mooi

Na 50 jaar beleggen in oud Indisch spul en handel in premieobligaties heb ik mijn porto nog steeds op orde. Heb mijn Spaanse paleis aan de Costa Blanca hypotheekvrij en nog zat over om te beleggen..

Een hobby die voldoening geeft.
voda
0
Nederlandse autoverkopen blijven stijgen
Nederlandse registraties in maart op jaarbasis met krap 4 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in Nederland zijn in maart op jaarbasis met 3,8 procent gestegen, terwijl in de Europese Unie de registraties in dezelfde maand met 20,5 procent afnamen. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

In Nederland nam het aantal registraties afgelopen maand toe tot 24.959 auto's.

In februari stegen de verkopen met 5,8 procent op jaarbasis.

Frankrijk liet in maart nog altijd een min zien, nu van 19,5 procent, sterker dan over februari werd gemeld, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een min rapporteerde van 17,5 procent tegen een stijging van 3,2 procent in februari.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Zonnepanelen stuk goedkoper, kabinet wil per 1 januari af van btw

MET VIDEO
Het kabinet wil de btw op de levering en installatie van zonnepanelen op of bij woningen per 1 januari 2023 terugbrengen naar nul. Nu geldt nog een btw-tarief van 21 procent, dus de ingreep kan huizenbezitters honderden euro’s voordeel opleveren.

Edwin van der Aa 20 apr. 2022 Laatste update: 15:48
23 REACTIES

Het voornemen staat in een wetswijziging die vandaag ter inspraak is voorgelegd. Het kabinet waarschuwt wel: het plan is afhankelijk en onder voorbehoud van budgettaire haalbaarheid, de uitkomsten van de huidige consultatie en een uitvoeringstoets.

Lees ook
Hoeveel geld kun je verdienen door je huis te verduurzamen?

Sinds eind vorig jaar is het EU-lidstaten toegestaan om een btw-nultarief toe te passen op de levering en installatie van zonnepanelen op en in de onmiddellijke nabijheid van particuliere woningen, huisvesting en openbare en andere gebouwen van algemeen belang. In februari meldde het kabinet dat deze optie ook voor Nederland werd onderzocht.

Vooralsnog kunnen particuliere houders van zonnepanelen de btw van 21 procent geheel of gedeeltelijk terugvragen door zich te registreren en aangifte te doen, omdat ze als een kleine ondernemer stroom tegen vergoeding aan het energiebedrijf leveren. Lang niet iedereen maakt gebruik van die optie uit onwetendheid of onkunde, waardoor feitelijk het volle pond wordt betaald.

In een wijk in Heerhugowaard worden de huizen voorzien van zonnepanelen. © ANP / ANP XTRA

Geen teruggaaf meer nodig
Nu ligt er dus een concreet voorstel voor, dat de btw simpelweg op nul zet. Hierdoor drukt er straks geen omzettaks meer op de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen, waardoor er ook geen teruggaaf meer nodig is. Dat scheelt deze particulieren en de Belastingdienst veel rompslomp.

Ministerie van Financiën: ,,Het is wenselijk om zo snel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid het btw-nultarief toe te passen op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen (per 1 januari 2023).” Daarom is er volgens het ministerie voor gekozen die maatregel nu voor te stellen en daarin momenteel niet de openbare gebouwen en andere gebouwen van algemeen belang mee te nemen.

Minimaal een jaar na invoering wordt geëvalueerd of de maatregel uitwerkt zoals verwacht en welke eventuele neveneffecten er zijn opgetreden. Bijvoorbeeld of de uitvoeringslast voor de fiscus is afgenomen en wat de prijsontwikkeling zal zijn van de levering en installatie van zonnepanelen.

De verwachting is dat meer particulieren interesse zullen hebben in zonnepanelen door de afschaffing van de btw. Zonnepanelen zijn momenteel al veelgevraagd door de hoge energietarieven.

Reacties
Vereniging Eigen Huis is zeer verheugd dat het plan er nu ligt, meldt woordvoerder Hans André de la Porte. ,,Een nultarief stimuleert de aanschaf door particulieren en vermindert de administratieve lasten voor huishoudens die voor de eerste keer zonnepanelen aanschaffen of panelen bij willen kopen.”

De belangenvereniging wil wel graag dat ook voor geïntegreerde zonnepanelen (panelen die gelijk een dak zijn) deels een nultarief wordt ingesteld. Ook vraagt Vereniging Eigen Huis zich af wat het btw-tarief zal worden voor mensen met een kantoor aan huis en één energieaansluiting.

Ook de Consumentenbond is blij, meldt een woordvoerder desgevraagd. ,,Hier kun je bijna niet tegen zijn. Het lijkt me zeer positief dat burgers het leven makkelijker wordt gemaakt. Daarnaast is het fijn dat duurzame ontwikkelingen fiscaal worden ondersteund. Het is een goed begin dat zonnepanelen hier onder gaan vallen.”

Holland Solar, belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector, benadrukt dat bij wijzigingen van de btw-regeling voldoende aandacht moet worden besteed aan het goed organiseren van de uitvoering. Daarnaast heeft de Partij voor de Dieren recent een motie ingediend om het nultarief ook in te voeren voor andere duurzame technieken, zoals warmtepompen. ,,Holland Solar ondersteunt deze motie van harte.”

www.ad.nl/binnenland/zonnepanelen-stu...
hirshi
0
quote:

hirshi schreef op 15 april 2022 16:38:

Als aandeelhouder van Brill ben ik content met hun bericht van gisteren nabeurs.

De uitgeverij bestaat al sinds 1683 en is al 126 jaar genoteerd aan de Amsterdamse beurs.
Geweldig toch!

Slotkoers gisteren € 23,20 en Brill stelt op de AVA op 25 mei 2022 een jaardividend over boekjaar 2021 voor van 0,90 euro per aandeel.

Zie verder:
www.iex.nl/Nieuws/744652/Brill-spreek...
Vandaag werd bekend dat Brill Wageningen Academic Publishers heeft overgenomen.
Brill wordt met deze transactie voor 100 procent eigenaar van WAP.
WAP realiseerde in 2021 een omzet van circa 1 miljoen euro.
WAP publiceert academische werken op het gebied van dieren, voeding en gezondheid, landbouw, landbouweconomie en milieu.

De koers van Brill steeg 6% op € 24,80.
Maar pas op: de omzet van dit aandeel ter beurze is gering.
voda
0
Neergang werkloosheid zet voort: daling naar laagste niveau sinds begin 2003
Vandaag, 07:50
in FINANCIEEL

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in maart opnieuw verder gedaald. Nog 327.000 mensen zitten zonder werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is 3,3 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder lag het werkloosheidspercentage nog op 3,4. Sinds begin 2003 is de werkloosheid niet meer zo laag geweest.

ANP / HH
Vooral onder jongeren nam de werkloosheid af. Daarmee zette de trend van de afgelopen maanden door. De arbeidsparticipatie onder jongeren steeg naar 75,6 procent in maart. Voor mensen tussen de 25 en 45 jaar is dat ruim 87 procent, bij de groep tussen 45 en 75 jaar is het net geen 61 procent.

BEKIJK OOK:
Nieuwe baan als zestiger? ’Soms tellen grijze haren juist dubbel’

WW-uitkeringen
Het aantal WW-uitkeringen nam met 1,9 procent af ten opzichte van februari, naar 184.000. De daling was het sterkst in de horeca en catering, waar het aantal uitkeringen met ruim 7 procent daalde. Dat komt voor een groot deel door het einde van de coronamaatregelen. Ook in de landbouw nam het aantal uitkeringen sterk af, maar hier spelen normale seizoensinvloeden een grotere rol. In de winter is er minder werk in die sector.

www.telegraaf.nl/financieel/496890964...
Bijlage:
D'ieteren
6
NIEUW DISTRIBUTIEKANTOOR BPOST IN VEURNE VOOR STIJGENDE PAKJESVOLUMES
NIEUWS
22/04/2022
Bpost neemt een nieuw distributiekantoor in gebruik in Veurne. Dat is drie keer groter dan voorheen en moet tegemoetkomen aan de steeds stijgende volumes van pakjes bij bpost.
www.focus-wtv.be/nieuws/nieuw-distrib...
voda
0
Economie eurozone groeit door
Inkoopmanagersindex in april naar 55,8.

(ABM FN-Dow Jones) De economie van de eurozone is in april sterker gegroeid, ondanks een groeivertraging in de industrie. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit.

De index voor de dienstensector, kwam in april uit op 57,7 tegen 55,6 in maart. Vooraf was rekening gehouden met een index van 55,0. Daarmee noteert de index op de hoogste stand in acht maanden.

De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie bleek te zijn afgenomen van 56,5 in maart naar 55,3 in april, de laagste stand in 15 maanden. Hiervoor was door economen een index van 54,9 voorzien.

De samengestelde index steeg zo van 54,9 naar 55,8, bij een verwachte index van 53,9.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
D'ieteren
2
23-04-22 TELECOM BELGIË
Nieuwe regels rond ‘onbeperkt internet’ moeten extra kosten voor consument vermijden
Telecomwaakhond BIPT wil de verwarring rond telecomabonnementen met ‘onbeperkt’ internet uit de wereld helpen. Bij mobiel internet moet de limiet op minstens 300 gigabyte (GB) per maand liggen. Bij vast internet gaat het om drie terabyte (TB).
De operatoren hebben zes maanden de tijd om de richtlijnen in praktijk om te zetten.

De telecomregulator van de overheid heeft een goede reden om de regel in te voeren. Abonnementen met onbeperkte mobiele data zijn in praktijk namelijk vaak wel degelijk beperkt en wie over een bepaalde limiet gaat, moet bijbetalen. Die verwarring wil het BIPT nu vermijden door nieuwe richtlijnen in te voeren.

www.hln.be/geld/nieuwe-regels-rond-on...
voda
1
Nederlands producentenvertrouwen gestegen - CBS
Vertrouwensindex stijgt naar 10,8 in april.

(ABM FN-Dow Jones) Het producentenvertrouwen in de Nederlandse industrie is in april verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

De vertrouwensindex steeg van 8,7 in maart naar 10,8 in april, waarbij ondernemers vooral positiever gestemd waren over de verwachte bedrijvigheid.

Producenten waren ook positiever over de orderportefeuille en de voorraden gereed product. Hoewel in alle branches het vertrouwen toenam, waren met name de producenten in de elektrotechnische en machine-industrie positief.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
D'ieteren
0
Bpost België 27-04-2022 17:57
Meer pakjesautomaten, uitsluitend elektrische auto’s en fietsen: Bpost levert alleen nog groene post in Leuven.
LEUVEN - De tweede Ecozone van Bpost in Vlaanderen is een feit. Na Mechelen, gebeurt nu ook de postbedeling in Leuven volledig ecologisch. Elektrische fietsen met aanhangwagen, elektrische camionettes en heel wat pakjesautomaten, maken dat mogelijk.
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220427_957...
voda
0
AEX scherp hoger van start na Fed-rally op Wall Street
S&P 500 won 3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat donderdag met een mooie winst van start.

Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een winst van meer dan 2 procent. Wall Street steeg woensdagavond 3 procent na het rentebesluit van de Federal Reserve. Voorbeurs rapporteren onder meer Shell, ArcelorMittal, Air France-KLM en BAM cijfers.

Woensdagmiddag kozen beleggers op Beursplein 5 nog voor de zijlijn in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit en de AEX eindigde 1,0 procent lager op 698,68 punten. Conform verwachting verhoogde de Fed vervolgens woensdagavond de rente met 50 basispunten tot een bandbreedte van 0,75 tot 1,00 procent.

De Amerikaanse hoofdindices reageerden aanvankelijk vrij neutraal, maar dat veranderde tijdens de toelichting met de opmerking van Fed-voorzitter Jerome Powell dat de Fed bij aankomende rentebesluiten "niet actief overweegt" om grotere renteverhogingen door te voeren, ofwel met 75 basispunten, waar een deel van de markt eigenlijk wel rekening mee hield.

Direct na die opmerking van Powell daalden de dollar en de obligatierendementen, terwijl de index van de ongeveer 500 grootste Amerikaanse ondernemingen, de S&P 500, de handelsdag afsloot met een winst van maar liefst 3,0 procent.

De Fed-voorzitter zei ook dat de Amerikaanse economie zeer sterk is en goed gepositioneerd om de rentestijgingen aan te kunnen. Powell benadrukte dat de Fed wendbaar moet zijn en er alles aan zal doen om geen onzekerheid in de markt te creëren. Volgens sommige marktanalisten hopen beleggers nu dat de Fed in staat zal zijn om de rente zo te verhogen dat de inflatie wordt ingedamd, terwijl een recessie wordt vermeden.

In Azië, waar de beurzen in Tokio en Seoel vandaag gesloten zijn vanwege een feestdag, openden de Chinese beurzen voor het eerst deze week juist hun beurzen. Shanghai en Hongkong winnen tot een procent, terwijl de beurs in Sydney 0,7 procent klimt.

De Amerikaanse olie-future noteert daarnaast vanochtend vlak na een koerssprong van meer dan 5 procent op woensdag naar 107,81 dollar per vat, nadat de Europese Commissie nieuwe sancties tegen Rusland presenteerde. Onderdeel is een voorstel om Russische olie te boycotten.

Vandaag verschuift de aandacht op het monetaire vlak naar het rentebesluit van de Bank of England. Ook de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen kunnen op aandacht rekenen, net als een bijeenkomst van OPEC+.

Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal boekte afgelopen kwartaal een EBITDA-resultaat van 5,1 miljard dollar. Dat is gelijk aan de 5,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2021, maar veel meer dan de 3,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2021. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden gemiddeld op een EBITDA in het eerste kwartaal van 4,6 miljard dollar.

Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat van bouwer BAM steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 53,3 miljoen naar 97,3 miljoen euro. Dit betekende bijna een verdubbeling van de marge van 3,2 naar 6,3 procent, exclusief bijzondere posten. Over het boekjaar 2021 bedroeg de gecorrigeerde marge nog 3,8 procent.

Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal het verlies sterk verminderd en een positief EBITDA-resultaat geboekt, en verwacht een succesvol zomerseizoen op basis van het toenemend aantal boekingen.

AMG zag in het eerste kwartaal van dit jaar de resultaten fors aantrekken, zoals ook was verwacht, en verhoogde opnieuw de outlook.

De volumes van ForFarmers daalden op jaarbasis in het eerste kwartaal van dit jaar met 7,3 procent. De onderliggende EBITDA daalde in de verslagperiode met 47,2 procent. De netto-omzet steeg wel door de hogere prijzen, waardoor de brutowinst met 9,3 procent steeg

De bezettingsgraad van vastgoedfonds Vastned steeg van 97,9 procent eind december 2021 naar 98,1 procent ultimo maart 2022. Het vastgoedfonds voorziet voor het hele boekjaar een direct resultaat van 1,95 tot 2,05 euro per aandeel.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg woensdag 3,0 procent tot 4.300,23 punten, de Dow Jones index won 2,8 procent op 34.060,99 punten en de Nasdaq sloot 3,2 procent hoger op 12.964,86 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Productie Nederlandse industrie ruim 7 procent gestegen
In april 2022.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in maart 7,2 procent meer geproduceerd op jaarbasis. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De productie groeide in februari met 10,4 en in januari met 7,3 procent op jaarbasis.

Bijna de helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in maart meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Van de grotere branches realiseerde de machine-industrie met ruim 35 procent opnieuw de grootste groei. De productie van de transportmiddelenindustrie kromp wederom met circa 10 procent.

Het vertrouwen onder ondernemers in de industrie verbeterde in april en lag ruim boven het langjarig gemiddelde. Vooral het oordeel over de verwachte bedrijvigheid in de komende 3 maanden was positiever.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
hirshi
0
Er zijn er niet zoveel: op Euronext Amsterdam genoteerde closed end beleggingsfondsen.

Maar de Nederlandse Beleggingsmaatschappij voor Zeeschepen NV is er één. Degelijks worden stukken geveild om 11.30 en 16.30 uur.

Het fonds is afkomstig uit de stal van beheerder Annexum en wie kent directeur Huib Boissevain niet?
Bij Harry Mens zien we hem niet zo vaak meer. Hij is vooral bekend vanwege zijn supermarktfondsen.

Kennelijk gaat het goed met NBZ; een beleggingsfonds in de zeescheepvaart

Was de slotkoers in 2021 nog € 3,76, inmiddels is de koers opgelopen tot € 5,50.

De laatste intrinsieke waarde die ik kon vinden is van 30 september 2021: € 7,56, maar het zal nu ongetwijfeld meer zijn.
Er wordt naar gestreefd tussen 7 en 10% dividend uit te keren. Dat gebeurt in Amerikaanse dollars en is een keuzedividend. Vorig jaar werd $ 0,53 uitgekeerd.

Op 9 juni 2022 is de AVA.

Meer info op de volgende link.

www.nbzfonds.nl/index/2/home

Wel een waarschuwing voor wie geïnteresseerd is:
Er wordt in de regel gehandeld met zeer lage omzetten.
Alleen geschikt voor kleine beleggers dus.
voda
0
Faillissementen Nederland historisch laag
In april afname van 71.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen in Nederland is in april gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal failliete bedrijven daalde in april op maandbasis met 71, naar laagste peil sinds het begin van de tijdreeks in januari 1981. In maart was er juist nog een kleine stijging van 14.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 109 bedrijven en instellingen, inclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 25. Dat zijn er 9 minder dan in maart.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector industrie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
hirshi
0
Merck toch hoe sterk.

Nee, niet de Duitse maar het Amerikaanse Merck.

Ralph Wessels van ABN vestigde er voor het eerst mijn aandacht op op 13 november 2021. De koers was toen $ 84,02.
Ik besloot na wat research een belang te nemen in het farmaciebedrijf.

Nadien tipte Bob Homan het aandeel een aantal malen, ook afgelopen vrijdag nog in de podcast van Rob Jansen.

De koers is nu $ 91,31 en technisch ligt het aandeel er puik bij.
Voor wie het wat zegt. Op de P&F chart was op 13 mei l.l een ascending triple top breakout te zien.
Een sterk signaal.

Het bedrijf (bij ons bekend als MSD en met herinnering aan het lobbywerk van voormalig VVD coryfee Bolkestein) presenteerde goede kwartaalcijfers en veelbelovende vooruitzichten voor geneesmiddelen ter bestrijding van kanker waaronder de anti-LAG-3-therapie favezelimab en de experimentele anti-ILT3-therapie MK-0482.

Het is altijd goed technische en fundamentele elementen bij beleggingsbeslissingen te betrekken, maar succes is natuurlijk nooit bij voorbaat verzekerd.
hirshi
0
Is het u ook opgevallen?

Het verschil tussen de koers van Heineken en Heineken Holding is opgelopen tot bijna 22%
Of de kooplust van mevrouw Charlene de Carvaljo tanende is weet ik niet.

De hoge grondstofprijzen zijn uiteraard geen pre voor het bedrijf maar opwarming van de aarde met volle terrassen waar het geld vol dorstige zielen over de plinten klotst uiteraard wel

Wat ik weet is dat het qua dividend geen moer uitmaakt of je aandelen Heineken hebt of in de holding zit.
Historisch is zo'n groot verschil tussen de koers van H en HH wel bijzonder.

Als belegger met jarenlange ervaring weet ik me te herinneren dat het verschil meestal rond de 10% lag.
Wie wil speculeren op terugkeer van deze ratio kan HH kopen in combinatie met Turbo short Heineken.
hirshi
0
De mooie rebound van vrijdag gaat niet verloren in een monday blues.

Spririt airlines gaat 13% omhoog op $ 19,12 na een bod van $ 33.
Speculanten weten er wel raad mee.

Ook weer mooie winst op EOG Resources.
Super belegging.
nu al 18% sedert aankoop.
marique
1
quote:

hirshi schreef op 16 mei 2022 17:12:

Is het u ook opgevallen?

Het verschil tussen de koers van Heineken en Heineken Holding is opgelopen tot bijna 22%
Of de kooplust van mevrouw Charlene de Carvaljo tanende is weet ik niet.

De hoge grondstofprijzen zijn uiteraard geen pre voor het bedrijf maar opwarming van de aarde met volle terrassen waar het geld vol dorstige zielen over de plinten klotst uiteraard wel

Wat ik weet is dat het qua dividend geen moer uitmaakt of je aandelen Heineken hebt of in de holding zit.
Historisch is zo'n groot verschil tussen de koers van H en HH wel bijzonder.

Als belegger met jarenlange ervaring weet ik me te herinneren dat het verschil meestal rond de 10% lag.
Wie wil speculeren op terugkeer van deze ratio kan HH kopen in combinatie met Turbo short Heineken.
Nee, was me niet opgevallen.
Maar je hebt wel gelijk, hirshi. Dit verschil is uitzonderlijk en zal tzt wel weer kleiner worden.
voda
0
Nederlandse consumptie stijgt in maart verder door

Door ABM Financial News op dinsdag 17 mei 2022
Views: 286

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse consumenten hebben in maart 11,2 procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag.

In februari was er nog sprake van een stijging van 13,4 procent en in januari van 10,5 procent.

De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Vorig jaar gold er in maart nog een lockdown.

Consumenten hebben in maart, voor prijsveranderingen gecorrigeerd, 18,2 procent meer uitgegeven aan diensten, zoals telefoon- en internetabonnementen, verzekeringen, een bezoek aan de kapper, een restaurant of een voetbalwedstrijd, dan in maart 2021. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen door huishoudens uit.

In maart hebben consumenten 11,0 procent meer besteed aan duurzame goederen dan in maart 2021. Vooral aan kleding, schoenen, woninginrichtingsartikelen en elektrische apparatuur hebben ze meer uitgegeven. Vorig jaar ondervonden vooral niet-essentiële winkels nog hinder van een coronalockdown.

Gecorrigeerd voor prijsveranderingen hebben consumenten 1,3 procent meer gespendeerd aan overige goederen, zoals gas, elektriciteit, motorbrandstoffen en persoonlijke verzorgingsproducten dan in maart 2021. Consumenten verbruikten minder energie en motorbrandstoffen, maar hebben aan persoonlijke verzorgingsproducten meer besteed dan een jaar eerder. Ten slotte hebben consumenten 3,1 procent minder besteed aan voedings- en genotmiddelen dan in maart vorig jaar.

Bron: ABM Financial News
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,24  -4,12  -0,48%  15:59
 Germany40^ 17.748,60 -0,50%
 BEL 20 3.822,06 -0,12%
 Europe50^ 4.924,74 -0,24%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.015,44 -0,67%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.379,35 0,00%
 EUR/USD 1,0667 +0,22%
 WTI 82,14 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,20%
EBUSCO HOLDING +3,07%
Heineken +1,73%
Pharming +1,56%
Vopak +1,52%

Dalers

VIVORYON THER... -3,51%
ADYEN NV -3,24%
TomTom -2,76%
FASTNED -2,71%
AMG Critical ... -2,53%