Galapagos « Terug naar discussie overzicht

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 » | Laatste
voda
0
Kwartaalcijfers Galapagos eerste onder nieuwe CEO

Door ABM Financial News op dinsdag 3 mei 2022
Views: 5.962

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Galapagos die later deze week nabeurs verschijnen, zijn de eerste onder de nieuwe CEO Paul Stoffels, die onlangs Onno van de Stolpe opvolgde.

Volgens marktkenners is de belangrijkste prioriteit van Stoffels om het vertrouwen in de R&D-capaciteiten van Galapagos te herstellen, wat betekent dat de bestaande pijplijn moet worden geëvalueerd, de meest veelbelovende programma's prioriteit moeten krijgen en veelbelovende moleculen moeten worden geïdentificeerd die in licentie zouden kunnen worden gegeven.

Dit zal ook geld besparen. Bij de jaarcijfers in februari gaf Galapagos aan dat het volledige effect van een vorig jaar aangekondigd kostenbesparingsprogramma van 150 miljoen euro, in de loop van 2022 volledig zichtbaar moet zijn.

"We verwachten een verdere significante vermindering voor onze cashburn in 2022 en verwachten uit te komen tussen 450 en 490 miljoen euro. Dit omvat de verwachte verkopen van Jyseleca tussen 65 en 75 miljoen euro", zei president, COO en CFO Bart Filius destijds.

Beleggers zullen kijken of die cashburn voor 2022 bij de kwartaalcijfers gehandhaafd wordt.

Ook de kaspositie is belangrijk. Die stond eind december op ruim 4,7 miljard euro.

In het eerste kwartaal kreeg Galapagos onder meer goedkeuring in Japan en het Verenigd Koninkrijk voor Jyseleca, zijn ontstekingsremmer tegen colitus ulcerosa. In Europa kwam in november vorig jaar al groen licht voor het middel.

Galapagos opent donderdag nabeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdag 4,4 procent hoger op 58,96 euro.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Galapagos duikt in rode cijfers

Door ABM Financial News op donderdag 5 mei 2022
Views: 3.774

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos handhaaft de eerder afgegeven cash burn-ramingen voor 2022, terwijl de kaspositie fractioneel daalde en het bedrijf opnieuw in de rode cijfers dook. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

CEO Paul Stoffels zei in een toelichting op de cijfers sinds zijn aantreden een paar weken geleden nauw samengewerkt te hebben met de raad van bestuur en de teams binnen de organisatie om de R&D-productportefeuille grondig te herzien, de bedrijfsstrategie vorm te geven en de basis te leggen voor versnelde groei.

"Het is onze missie om nieuwe geneesmiddelen naar patiënten over de hele wereld te brengen en om hen te helpen langer en beter te leven door levensjaren toe te voegen en levenskwaliteit te verbeteren", zei hij.

"In het eerste kwartaal van dit jaar bleef de lancering van onze Jyseleca-franchise aan kracht winnen met een robuuste omzetgroei", voegde COO en CFO Bart Filius toe.

Galapgos handhaafde de eerder afgegeven cash burn-ramingen voor 2022. "Voor 2022 verwachten wij een aanzienlijk lagere cash burn in vergelijking met 2021 van 450 tot 490 miljoen euro, inclusief de verwachte nettoverkoop van Jyseleca tussen 65 en 75 miljoen euro", zei het bedrijf.

De kaspositie van het concern daalde het afgelopen kwartaal fractioneel van 4,7 miljard euro eind 2021 naar 4,6 miljard euro eind maart 2022.

Galapagos boekte in het eerste kwartaal een operationeel verlies van 21,1 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 50,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 13,3 miljoen euro, tegen een winst van 9,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021.

De omzet steeg van 113,9 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021 naar 136,3 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

Outlook

In 2022 verwacht Galapagos terugbetalingsbeslissingen in de meeste belangrijke Europese markten voor Jyseleca in CU. Daarnaast verwacht het concern dat Sobi verdere vooruitgang zal boeken met terugbetalingsbesprekingen in RA en CU in Oost- en Centraal-Europa, Griekenland en de Baltische landen. "Na de lopende artikel 20 geneesmiddelenbewakingsprocedure voor alle JAK-remmers, verwachten we dat het EMA zijn advies zal geven tegen eind september 2022", zei het concern.

Tot slot meldde het bedrijf uit te kijken naar externe opportuniteiten."We zijn ervan overtuigd dat we in 2022 aanzienlijke vooruitgang zullen boeken in het versnellen van onze innovatieve pijplijn. Tevens kijken we er naar uit om later dit jaar een grondige update te presenteren over onze toekomstige plannen", aldus Galapagos.

Bron: ABM Financial News
wiegveld
1
Jeselyca verkoop is wel heel mager en uitkomst EMA lijkt nog niet meegenomen.
grootste concurrent Rinvoq had Q1 2022 sales van $465 miljoen dollar tegen (q4 2021 $517 mio by the way)
Kortom JAK zit in verdomhoekje met weinig vooruitzicht op groei. ook bij Abbvie.
Ik denk dat zaken bij GLPG echt van de toekomst moeten komen en het opschudden van het bedrijf en de R&D
de tuinman
0
quote:

wiegveld schreef op 6 mei 2022 08:58:

Jeselyca verkoop is wel heel mager en uitkomst EMA lijkt nog niet meegenomen.
grootste concurrent Rinvoq had Q1 2022 sales van $465 miljoen dollar tegen (q4 2021 $517 mio by the way)
Kortom JAK zit in verdomhoekje met weinig vooruitzicht op groei. ook bij Abbvie.
Ik denk dat zaken bij GLPG echt van de toekomst moeten komen en het opschudden van het bedrijf en de R&D
Het is wel het ideale moment om overnames te doen. Biotech kun je nu voor een prikkie overnemen.
wiegveld
0
Dat zeker! Maar overnames doe je niet in enkele maanden, tenzij er voorbereide ideeën klaarlagen
FlatEarthBeliever
3
Ik heb ook naar de webcast geluisterd, maar heb wel de eerste 5 minuten gemist.
Er vielen mij 4 puntjes op:
1. Er stelde een analist een vraag over het prioritiseren van tyk2 (en volgens mij de sik inhibitors). Deze analist had volgens mij een redelijk negatieve ondertoon. Het antwoord hierop was dat ze kritisch bij alle programma's langsgingen en het onderzoek hier naar zouden stoppen als het niet goed genoeg was.
2. Voor overnames zoeken ze vooral naar preclincal en fase1 (2a) medicijnen omdat hier de meeste waarde gecreëerd kan worden door Galapagos. Latere medicijnen hebben al bijna alle waarde er in verwerkt dus hier wordt het moeilijk voor Galapagos om nog waarde toe te voegen. En medicijnen in een extreem vroeg stadium falen te vaak, dus hier was de CEO persoonlijk geen fan van.
3. Grotere acquisities moeten waarschijnlijk samen gedaan worden met Gilead.
4. En daarnaast nog het verkopen van medicijnen door Galapagos in Europa van andere bedrijven.
voda
0
Galapagos creeert nieuw inschrijvingsrechtenplan

Door ABM Financial News op vrijdag 6 mei 2022
Views: 2.758

(ABM FN-Dow Jones) De raad van toezicht van Galapagos heeft 2,3 miljoen inschrijvingsrechten gecreëerd onder een nieuw inschrijvingsrechtenplan. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf vrijdag nabeurs.

Onder dit inschrijvingsrechtenplan worden 2.326.025 miljoen inschrijvingsrechten gecreëerd, ten gunste van bepaalde leden van het personeel van de vennootschap en haar dochtervennootschappen.

De inschrijvingsrechten aangeboden op 6 mei 2022 hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van €57,46 euro. Dit is de slotkoers van het Galapagos aandeel op Euronext Amsterdam en Brussel op de dag voorafgaand aan de datum van het aanbod.

Het maatschappelijk kapitaal van Galapagos bedraagt nu ruim 355 miljoen euro en het totaal aantal stemrechtverlenende effecten ruim 65,6 miljoen.

Bron: ABM Financial News
Wall Street Trader
4
Antwoorden op schriftelijke vragen van Van Herk Investments B.V. / VEB / Louis Lannoy

Galapagos meldt dat er sprake was van een geplande pensionering van Onno van de Stolpe (blz. 7 jaarverslag).
Zijn de eerdere berichten dat Onno van de Stolpe (vrijwillig) vertrekt door de aanhoudende stroom van tegenslagen, onjuist?


In haar persbericht van JO augustus 2021 heeft Galapagos het geplande pensioen van Onno van de Stolpe als CEO, i.e. van zodra er een opvolger zou zijn aangesteld, bekendgemaakt. Galapagos kan zich niet uitspreken over berichten (en de inhoud daarvan) van derden ingevolge of naar aanleiding van haar voornoemd persbericht.

Erkent Galapagos dat een dergelijke lange termijn voor een CEO in de meeste gevallen - zeker vanuit governance perspectief -onverstandig is?

We kunnen ons enkel uitspreken over onze eigen situatie, en niet over de 'meeste gevallen'. Onder Onno van de Stolpe's leiding als CEO is Galapagos uitgegroeid van een Jonge start-up tot een beursgenoteerde onderneming die onlangs haar eerste goedgekeurde medicijn lanceerde. Hij laat een duurzame organisatie achter en de tiJd was dan ook riJ'p om de leiding over te dragen aan een nieuwe CEO.

VEB is ongelukkig met de welkomstbonus voor Paul Stoffels van 1 miljoen aandelen die tegen €50 kunnen worden gekocht.

Vindt de Raad van Toezicht niet dat een vast basissalaris met daarbovenop een variabele vergoeding die kan worden toegekend na behalen van uitdagende targets, voldoende zouden moeten zijn om een gemotiveerde en competente bestuurder aan te trekken?

Indien de remuneratie van dhr Stoffels niet dient te worden goedgekeurd door de aandeelhouders omdat hij geen vergoeding ontvangt voor zijn bestuursmandaat, betreft dit dan geen omzeiling van de vennootschapswet die een goedkeuring van de bezoldiging van de bestuurders toewijst aan de aandeelhouders?

See PDF
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
Galapagos presenteert op reumacongres in Kopenhagen
26-05-2022 07:38 - Verschillende onderzoeken in de kijker.

(ABM FN) Galapagos zal presenteren op het European League Against Rheumatism congres begin juni in Kopenhagen. Dit liet het biotechnologiebedrijf woensdagavond laat weten via een persbericht.

Galapagos zal 11 zogenoemde abstracts presenteren en daarbij haar bijdrage aan de strijd tegen reumatoïde artritis uitlichten. De abstracts omvatten analyses van onderzoeken naar de werkzaamheid en veiligheid van filgotinib en praktijkgegevens over de afstemming van het voorschrijven van het middel tussen artsen en patiënten.

Daarbij zal Galapagos eveneens een symposium organiseren gefocust op het betrekken van de patiënt in het verzorgingsproces.

Door: ABM Financial News
winx09
0
Dan O'Day's deal duds

That would be the CEO of Gilead, who departs Chicago with two of his biggest acquisitions — meant to strengthen the company’s oncology business — now looking like money-wasting blunders.

As mentioned above, Trodelvy is in significant trouble, which means the $22 billion spent by Gilead to get the drug through the acquisition of Immunomedics in 2020 isn’t likely to ever generate a positive return.

This weekend also proved harsh for magrolimab, the experimental anti-CD47 “don’t eat me” cancer antibody that Gilead added to its pipeline via the $5 billion purchase of Forty-Seven Inc., also in 2020.

Clinical trial updates of magrolimab showed declining response rates in patients with myelodysplastic syndrome and acute myeloid leukemia. The drug is losing so much efficacy that analysts and investors are raising questions about the drug’s future. Will it even succeed in Phase 3 studies? And if it does, will the effect be so marginal that competitors will run it over?

via adam feuerstein
mailchi.mp/statnews/tk-qimk9ftxu3-617...

ik vermoed dat Dan binnenkort mag vertrekken. Benieuwd hoe zijn opvolger aankijkt tegen de al 3 jaar lopende, en nog 7+3 jaar gaande, samenwerking met Gala. Er zullen toch wel een paar opt-ins plaats vinden komende 10 jaar ? toch...
MyNameIsNobody
0
Een (nieuwe) stille periode voor Galapagos, met nauwelijks tot geen nieuws en een koers die een beetje zijwaarts tussen zeg Euro 52 en Euro 58. Ook een periode met minder tromgeroffel: niets meer over Manta, niets meer over Toledo (ik moest de naam zelfs even op Internet opzoeken), etc. Een tijd van interne bezinning en herorientatie onder de nieuwe baas, en (naar ik aanneem) veel overleg met de Amerikaanse vrienden. En dit alles moet dan leiden tot een nieuwe koers ergens in de tweede helft van het jaar, met name door een investering van Galapagos in een kansrijk kandidaat-medicijn in een redelijk vergevorderd stadium.

Wat die investering betreft vraag ik me af wat de insteek en wens van Gilead zal zijn. Ik zie twee mogelijkheden:
- Gilead steunt een investering (overname) van Galapagos voor een relatief beperkt bedrag, waardoor enerzijds de pijplijn van Galapagos voor de korte en middellange termijn wordt versterkt (en er een redelijke kans is om op vrij snel een tweede medicijn op de markt te hebben), terwijl anderzijds Galapagos over voldoende middelen blijft beschikken om de gewenste eigen onderzoeksprogramma's voor de wat langere termijn in de lucht te kunnen houden.
- Gilead kiest voor een dusdanige investering (overname), waarmee het traject voor nieuwe aankoop wel kan worden afgerond, maar er eigenlijk geen middelen resteren voor Galapagos om de gewenste eigen trajecten voor de langere termijn in de lucht te houden.

De eerste optie is de optie die Galapagos steeds naar buiten heeft gebracht, maar je kunt je afvragen waarom Gilead voor deze optie zou kiezen. Gilead heeft veel geld in Galapagos geinvesteerd, waarbij de investering zoals bekend steunde op twee poten: Filgotinib en de potentie van het ontwikkelplatform van Galapagos. De eerste poot (Filgotinib) is al voor zeker 90 procent voor Gilead mislukt, en de kans op een volledige mislukking is zeer waarschijnlijk. En wat betreft het geroemde onderzoeksplatform: dit heeft in de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet meer dan Filgotinib opgeleverd.

Waarom zou Gilead dus niet gaan voor de tweede optie: de resterende miljarden gewoon via Galapagos investeren in een traject buiten Galapagos, waarbij het dan wel zou moeten gaan om een medicijn dat na goedkeuring ook (en met name) voor Gilead in de VS veel geld kan opleveren. Natuurlijk, formeel zal Gilead niet de macht hebben om dit door te drukken (het geld is van Galapagos, er zijn afspraken, Gilead heeft niet meer dan een stem in het totale besluitvormingsproces), maar ik kan me voorstellen dat de macht van Gilead in de praktijk toch groot (en misschien wel bepalend) zal zijn. Bijvoorbeeld door aan te geven wat Gilead anders voor stappen zal (moeten) zetten na 2023/2024 (bijvoorbeeld: gedeeltelijke of gehele verkoop van hun belang in Galapagos, waarmee ze een duidelijke boodschap naar de markt zouden afgeven).

De vraag zal dus mogelijk zijn, in welke variant Gilead het meeste vertrouwen heeft: de combinatie Filgotinib excl. VS plus een relatief beperkte nieuwe aankoop (of aankopen) plus eigen investeringstrajecten van Galapagos, of de combinatie Filgotinib excl. VS plus de resterende middelen volledig inzetten op een vergevorderd en commercieel kansrijk traject buiten Galapagos.

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken hoe Gilead de zaken inschat. Hierbij zou je nog twee aspecten kunnen betrekken. Het eerste is, dat afgelopen week hierboven werd gemeld dat Gilead onder de huidige CEO in nog twee moeilijk lopende en tot op heden weinig succesvolle trajecten veel geld heeft geinvesteerd. Dit zou kunnen betekenen, dat Gilead behoefte heeft aan succes en verdere risico's zo veel mogelijk wil beperken.
Het tweede aspect is, dat de nieuwe CEO - met alle kwaliteiten en kwalificaties waarover hij zonder twijfel en aantoonbaar beschikt - natuurlijk ook alle kenmerken van een tussenpaus heeft. De man is 60+ en was bij zijn vorige werkgever gestopt om te gaan afbouwen, dus langer dan een jaar of 5 a 6 zal hij niet aan het hoofd van Galapagos staan.

Neem ik deze twee aspecten mee, dan zou het mij niet verbazen als Gilead zou willen gaan voor de optie om de resterende middelen van Galapagos zo veel mogelijk in te zetten voor een groot en kansrijk traject buiten Galapagos.

Maar goed, wie ben ik om dit te voorspellen. Nog een paar maanden, en we weten (waarschijnlijk) meer.
de tuinman
0
Een groot voordeel voor Galapagos. Veel biotech is spotgoedkoop geworden.
Een betere kans gaan ze niet krijgen.
voda
0
Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van inschrijvingsrechten

Mechelen, België; 20 juni 2022, 22.01 CET; gereglementeerde informatie – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt een kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van inschrijvingsrechten.

Galapagos heeft 80.290 nieuwe aandelen uitgegeven op 20 juni 2022, met een totale kapitaalverhoging van EUR 1.459.506,60 (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg.

Overeenkomstig de regels van het uitoefeningsprogramma voor inschrijvingsrechten toegekend aan leden van het directiecomité van Galapagos, dat erin voorziet dat de leden van het directiecomité automatisch een minimum aantal inschrijvingsrechten uitoefenen onder welbepaalde voorwaarden, heeft één lid van het directiecomité 5.000 inschrijvingsrechten uitgeoefend.

In overeenstemming met de Belgische transparantiewetgeving wenst Galapagos ook mee te delen dat haar maatschappelijk kapitaal EUR 355.533.029,01 bedraagt; het totaal aantal stemrechtverlenende effecten 65.728.511 bedraagt, hetgeen eveneens gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de noemer); alle stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten van dezelfde categorie zijn. Het totaal aantal rechten (vroeger bekend als ‘warrants’) om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt (i) 9.060.766 inschrijvingsrechten onder verschillende uitstaande inschrijvingsrechtenplannen in hoofdzaak bestemd voor personeel, hetgeen overeenstemt met 9.060.766 stemrechten die kunnen worden verkregen door de uitoefening van die inschrijvingsrechten, en (ii) 1 inschrijvingsrecht uitgegeven aan Gilead Therapeutics met het oog op het inschrijven op een maximum aantal aandelen dat voldoende is om het aandeelhouderschap van Gilead (en haar verbonden vennootschappen) te brengen tot 29,9% van het daadwerkelijk uitgegeven en uitstaande aantal aandelen na de uitoefening van het inschrijvingsrecht. Het voorgaande houdt geen rekening met de 2.326.025 inschrijvingsrechten onder het Inschrijvingsrechtenplan 2022 BE, Inschrijvingsrechtenplan 2022 RMV en Inschrijvingsrechtenplan 2022 ROW die werden gecreëerd onder voorbehoud van aanvaarding. Galapagos heeft geen converteerbare obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.
voda
0
Galapagos neemt CellPoint en AboundBio over

Door ABM Financial News op dinsdag 21 juni 2022
Views: 3.433

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos neemt Cellpoint en Aboundbio over om toegang tot celtherapie van de volgende generatie te versnellen. Dat maakte het biotechbedrijf dinsdag bekend.

Het bedrijf betaalt 125 miljoen euro voor CellPoint in contanten, met mijlpaalbetalingen tot 100 miljoen euro.
Voor Aboundbio betaalt Galapagos 14 miljoen dollar.

Galapagos positioneert met de overname zich op de markt voor kankertherapieen van de volgende generatie en breidt portfolio en capaciteiten daarmee aanzienlijk uit, stelt het bedrijf. Het gaat om zogenaamde CAR-T-celtherapie, die gebruikmaken van witte bloedcellen die beschadigde cellen aanvallen en opruimen.

CellPoint ontwikkelde samen met Lonza een gedecentraliseerd point-of-care toeleveringsmodel voor celtherapieen, dat complexe logistiek vermijdt bij het uitvoeren van klinische studies van dit type. Resultaten van de eerste twee studies op dit platform worden in de eerste helft van 2023 verwacht. Validatie van het toeleveringsmodel kan dan snel volgen, verwacht Galapagos.

Daarna wil Galapagos binnen drie jaar drie nieuwe CAR-T-kandidaten van de volgende generatie klinisch testen, met behulp van de bibliotheek van AboundBio. De capaciteiten van Aboundbio zijn geheel gebaseerd op menselijke antilichamen. In combinatie en met ondersteuning van Galapagos ziet het bedrijf kans op een doorbraak uit het behandelingsparadigma CAR-T-therapie.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Beursblik: Galapagos doet niet juiste type overnames
Bryan Garnier herhaalt koopadvies.

(ABM FN) De door Galapagos aangekondigde overnames zijn niet van het type waarop de belegger zit te wachten. Dit stelden analisten van Bryan Garnier woensdag.

Galapagos neemt Cellpoint en Aboundbio over om de toegang tot celtherapie van de volgende generatie te versnellen. Het bedrijf betaalt 125 miljoen euro voor CellPoint in contanten, met mijlpaalbetalingen tot 100 miljoen euro. Voor Aboundbio betaalt Galapagos 14 miljoen dollar.

"We zijn neutraal tot negatief over de impact die deze overnames hebben op Galapagos", schreef analist Dylan van Haaften. Hij meent dat de overnames niet erg goed passen bij de expertise van Galapagos. Daarentegen kosten de overnames slechts een klein deel van de oorlogskas van 4,6 miljard euro van Galapagos, nuanceerde hij.

Van Haaften denkt dat er dan ook nog veel overnames zullen volgen. Daarbij zal Galapagos volgens hem meer moeten inzetten op de acquisitie van bedrijven die aan het einde van hun onderzoeksfase zitten of zelfs al op de markt zijn.

Reden om het aandeel nu te verkopen ziet de analist niet. Hij herhaalde zijn koopadvies met een koersdoel van 65,00 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
FlatEarthBeliever
0
www.glpg.com/press-release/3657/first...
Pipeline update:

  • Decided to move forward with GLPG3667 (TYK2 inhibitor) in dermatomyositis with the aim to start a Phase 2 study before year-end
  • Discontinued development of 4 early-stage programs as part of ongoing scientific and strategic exercise: GLPG3121, a local release formulation JAK1/TYK2 inhibitor with potential in inflammatory diseases; GLPG0555, a JAK1 inhibitor evaluated in osteoarthritis; GLPG4586, a compound with undisclosed mode of action directed toward fibrosis; and GLPG4716, a chitinase inhibitor directed toward idiopathic pulmonary fibrosis
voda
0
Galapagos verhoogt verwachte cashburn

Door ABM Financial News op donderdag 4 augustus 2022
Views: 2.853

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft de verwachte cashburn van dit jaar verhoogd en rekent tevens op een hogere omzet uit de verkoop van ontstekingsremmer Jyseleca. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechconcern donderdagavond bij het openen van de boeken.

"Dit kwartaal hebben we een eerste belangrijke stap gezet in onze strategische transformatie door ons te begeven op het gebied van oncologie met de overnames van CellPoint en AboundBio", zei CEO Paul Stoffels in een toelichting.

"Ons doel op korte termijn is om in de komende drie jaar drie extra gedifferentieerde next generation CAR-T productkandidaten in de kliniek te brengen", aldus de topman. "We zijn ervan overtuigd dat we de juiste stappen zetten in onze transformatie om waardecreatie te versnellen, en we kijken ernaar uit later dit jaar een diepgaande update over onze strategie te presenteren."

President en COO Bart Filius verklaarde dat de "Jyseleca-franchise het erg goed doet", met een robuuste verkoopdynamiek, ondersteund door de reglementaire goedkeuringen voor colitis ulcerosa (CU) in Groot-Brittannië en Japan eerder dit jaar.

"Na de overnames van CellPoint en AboundBio verwachten we dat de bedrijfskosten in de tweede helft van het jaar met ongeveer 30 miljoen euro zullen stijgen. Daarom herzien we onze cash burn richtlijn van 450 tot 490 miljoen euro voor het volledige jaar 2022 naar 480 tot 520 miljoen euro", aldus Filius.

Dankzij de sterke prestaties van Jyseleca verhoogt Galapagos ook de verwachting aan nettoverkopen voor het volledige jaar van 65 tot 75 miljoen euro naar 75 tot 85 miljoen euro.

De kaspositie van Galapagos stond eind juni op 4,4 miljard euro, van 4,6 miljard euro eind maart.

Cijfers

De omzet van Galapagos kwam in de eerste zes maanden van 2022 uit op 274 miljoen euro, tegenover 253,7 miljoen euro een jaar eerder. De R&D-kosten kwamen uit op 249,5 miljoen, van 268,8 miljoen euro een jaar eerder.

Het operationeel resultaat was negatief op 97,5 miljoen euro en daarmee vrijwel stabiel op jaarbasis. Onder de streep resteerde een verlies van 32,3 miljoen euro tegenover 55 miljoen euro verlies een jaar eerder. Per aandeel kwam het verlies uit op 0,49 euro.

Bron: ABM Financial News
4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:37
Koers 28,140
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 28,640
Laag 28,100
Volume 89.376
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376