Fugro « Terug naar discussie overzicht

Q2-2022 draadje voor iedereen! Succes

2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Lekker Truitje
0
1) JJJS moet blijven !
2) quote: "Over tot de orde van de dag, Putin heeft gelukkig niet echt iets heel geks geroepen. Zou wel mooi zijn als de beurzen nu iets opveren. Heb er wel een hard hooft in als je ziet wat er nu allemaal aan de hand is, dus kan maar zo dat de neerwaartse trend voorlopig aan gaat houden!
Hoe staan jullie daarin?? "
volgens mij gaat t met schokken omhoog en omlaag. Helaas op dit moment vooral het laatste. Misschien gaat het met schokken, ook omdat het economische plaatje niet helemaal negatief is, maar ook wel weer wat hoop en kansen kent. Dan bijv. weer meevallende amerikaanse werkgelegenheidscijfers. Meeste inkopersindexen nog boven Jan. De koopkracht van velen is wel aan het dalen, en dat is zo in vele landen van de wereld. De emirs, sheiks en dat soort lui zullen wel veel aan koopkracht winnen, maar daar winnen alleen wat paleizeninrichters, Dubai/Monaco mee en misschien wat hele dure alcoholboeren en modekoningen. Maar dat geld vindt zijn weg denk ik niet zo heel erg naar de mensen op de aardbol die het nu goed kunnen gebruiken.
Zo'n oorlog als in de Oekraine is natuurlijk een heel erg menselijk drama voor de Oekrainers, maar ook voor een heleboel russsische Iwan-soldaatmennekes, die ook niet beter weten en gedwongen worden. Daarnaast een enorme kapitaalsvernietiging, al die flats enz. ; wat een rommel dat niet allemaal geeft (niet leuk, sorry). Maar er blijft op de wereld ook een hoop koopkracht over. Als de oorlog er afgelopen is, en die oorlog blijft vast niet eeuwig duren, of de wereld zich zo ver ontwikkeld heeft om minder afhankelijk te zijn van russische fossieltjes, dan zakken de prijzen wel weer , hersteld de koopkracht en lijkt straks alles een boze droom.
Eigenlijk is de vraag misschien wel: hoe lang houdt Poetin het vol ? Ik dacht zelf een maand geleden al: vast niet lang, dat ventje wordt òf afgezet, of drinkt een vies drankje, of krijgt een kogeltje in zijn kop. Maar hij houdt het nog steeds uit. En toch blijf ik denken dat het niet zo hééél lang kan duren, russen die op zijn positie azen, anderen met toch wat verantwoordelijkheidsgevoel, oligarchen die hun winst zien kelderen, russen die familieleden aan het front hebben verloren, er zullen genoeg russen zijn die schoon genoeg hebben van Poetins 'bevrjdingsactie' en hem linksom of rechtsom van zijn troon zullen wippen en daarna
daarna, wordt alles anders: mark my words . Amen.
PS heb al meerdere keren put-opties op de AEX gekocht, eerste keer met een dramatisch verlies (voor mijn bescheiden portfoliootje dan) , daarna al 3x iets gekocht en snel weer verkocht, ook vrijdag gekocht, vanmiddag verkocht want ik denk dat de kans redelijk groot is, maar ook niet heel klein, dat het morgen weer wat gaat stijgen..... Zo sta ik er dus in.... (Dow Jones op dit moment -/- 1,66% trouwens ;) )
nr36
0
Vasthouden aan digitale jaarvergadering is teleurstellend
Aandeelhouders kunnen de jaarvergadering van Philips dinsdag niet fysiek bijwonen, aangezien het concern heeft besloten alleen een digitale bijeenkomst te houden. Dat is teleurstellend. Juist nu Philips in een moeilijke positie is beland door de problemen met zijn apparaten tegen slaapapneu, zouden aandeelhouders de gelegenheid moeten krijgen om kritische vragen te stellen aan het bestuur en de commissarissen, ongefilterd en face to face.

Vorig jaar maakte de coronapandemie fysieke vergaderingen van aandeelhouders nog onmogelijk, maar gelukkig is de situatie inmiddels ten goede gekeerd. Toch houdt een aantal bedrijven vast aan een vergadering via een videoverbinding. Het gaat volgens de brancheorganisatie Eumedion van institutionele beleggers om zo'n 15% van de bedrijven met een beursnotering in Amsterdam. Daaronder zijn Fugro, SBM Offshore, Alfen en twee bedrijven uit de 25 AEX-ind AkzoNobel en Philips.

De bedrijven in kwestie hebben hebben betoogd dat ze nieuwe besmettingen met het coronavirus willen voorkomen. Bovendien wijzen ze erop dat de coronapandemie nog een groot probleem was op het moment van het bijeenroepen van de vergadering, veelal in maart.

Die argumenten overtuigen niet. De bedrijven hadden makkelijk kunnen kiezen voor een combinatie van een fysieke vergadering met een livestream. Had de coronapandemie weer de kop opgestoken, dan was de bijeenkomst alsnog om te zetten geweest in een louter digitale vergadering.

Waarom dan wel vasthouden aan een digitale vergadering? AkzoNobel hield vorige maand al zijn ava en dat was een lastige bijeenkomst. Voor het tweede jaar op rij stemde een meerderheid van de aandeelhouders tegen het beloningsverslag voor de raad van bestuur. Dat was pijnlijk voor zowel het bestuur als de verantwoordelijke commissarissen.

Philips heeft dinsdag ook veel uit te leggen. Het bedrijf heeft de terugroepactie van zijn apneuapparaten tot drie keer toe moeten uitbreiden en heeft zijn beurskoers in twaalf maanden tijd zien halveren. Ook bij Philips is er kritiek op de beloning van de bedrijfstop.

Door een fysieke bijeenkomst te vermijden, wekken de bedrijven de indruk een openlijke confrontatie met beleggers uit de weg te gaan. Zonder een bijeenkomst in een zaal zijn er immers geen aandeelhouders die achter een microfoon staan en vasthoudend proberen helderheid te krijgen over kwesties die voor hen belangrijk zijn. De kwesties zelf zijn daarmee niet verdwenen.
EQ140
0
De beurzen in de. V.S. zijn weer hard naar beneden gegaan. De ballon loopt gestaag leeg na de laatste 5 jaar met z’n10% stijging per jaar. De Nasdaq z’n 20% per jaar. Het neemt in zijn val ook de goeie aandelen mee, hoewel er zijn er die tegen de stroom in zijn gegaan. Verwacht voor deze week nog geen keerpunt.
Theo32
1
quote:

nr36 schreef op 9 mei 2022 20:19:

...Dat is teleurstellend. Juist nu Philips in een moeilijke positie is beland door de problemen met zijn apparaten tegen slaapapneu...
En dan maken ze eens een keer apparaten waar je mogelijk véél beter van slaapt, zodanig dat je niet meer wakker wordt... is het weer niet goed!

??
nr36
0
Utilligent helps Waipa Networks with asset management program
09 May 2022 Consultancy.com.au
New Zealand-based electricity provider Waipa Networks has advanced its asset and power network operations, improving safety and reliability across the company’s distribution network.

Founded over 100 years ago, Waipa Networks is an electricity distribution business supplying over 28,000 customer connections in Cambridge, Te Awamutu, Kawhia and surrounds.

In a bid to modernise its asset management operations, Waipa Networks last year launched a transformation program. Utilligent, a global management consulting firm dedicated to the utilities sector, was selected as the lead consultant.

Utilligent helps Waipa Networks with asset management program

First step of the program was to adopt technology to enhance insights into Waipa Networks’ assets. Waipa Networks decided to implement Roames (an application from Fugro), software which creates a ‘3D virtual world asset model’. Using this model, utility companies can visualise and mitigate ground clearance threats, vegetation encroachment issues, structural safety distances risks, dangerous pole leans, and any asset defects.

The next step focused on developing a business intelligence tool which is used to prioritise and mitigate issues, risks, and defects.

Finally, the joint Waipa Networks and Utilligent project team defined a governance model that gives engineers and asset managers the tools and insights to expedite work orders and deliver improvement and continuous enhancement objectives.

Peter Armstrong, Waipa’s Network Asset Manager, said: “The aerial survey program and the associated data analytic tools have given us a comprehensive view on our overhead network data and condition that we have never had before. Meanwhile, the Fugro ROAMES™ analytic outcomes are driving actional reporting, which will greatly assist in our ongoing management of the assets.”

Commenting on the firm’s work, Jay Reseigh, a Vice President at Utilligent, said: “Gone are the days of walking the lines and taking photographs of poles from the ground, which often takes years. The spatial analytics provided by Roames dramatically reduce the time required to inspect the network, allowing Waipa Networks to quickly identify hazardous scenarios, and set the foundation for reliability and improvements.”

Utilligent operates with 12 offices globally, nine of which are in the United States. The other three are in Australia (Sydney and Melbourne) and New Zealand (Auckland)
Greyhounds
0
Goedemorgen, voor als nog lijkt het vandaag een groene dag te worden. Dat weten wij uiteraard om 17,30.
Succes vandaag
Calendar
0
Greyhounds
0
quote:

Fugroflop schreef op 10 mei 2022 09:02:

Zo, duidelijk welke kant het op moet.
De kant van de 7 o nee het was 5 volgens jou!
Calendar
0
quote:

Greyhounds schreef op 10 mei 2022 09:05:

[...]De kant van de 7 o nee het was 5 volgens jou!
Ik dacht dat jij niet op flop zou reageren?
[verwijderd]
0
quote:

Calendar schreef op 10 mei 2022 09:10:

[...]

Ik dacht dat jij niet op flop zou reageren?
Emoties…, maar Greyhounds zou Greyhounds niet zijn als hij toevallig vorige alles heeft verkocht en nu weer aan het inslaan is.
Calendar
0
Greyhounds
0
quote:

Fugroflop schreef op 10 mei 2022 09:17:

[...]

Emoties…, maar Greyhounds zou Greyhounds niet zijn als hij toevallig vorige alles heeft verkocht en nu weer aan het inslaan is.
Je ben zo voorspelbaar want als de koers naar beneden gaat meld jij je wel weer hier.
Denk dat je het heerlijk vind als de koers naar beneden gaat en jij hier je gram kan halen.
Ik zou zo zeggen ga lekker door want mijn PF raak daar niet van in de war.
Fijne dag.

Trouwens jij sprak mij aan op mijn Nederlands dan zou ik als ik jou was even jou tekst door lezen! ;-)
Greyhounds
0
quote:

Calendar schreef op 10 mei 2022 09:19:

Beheers je Grey... Kan ik hier geen moderator worden? Lijkt me een leuke baan.
Calendar wees niet bang ik heb echt medelijden met deze mensen, hebben niks anders te doen.
Calendar
1
quote:

Greyhounds schreef op 10 mei 2022 09:28:

[...]Calendar wees niet bang ik heb echt medelijden met deze mensen, hebben niks anders te doen.
Dat weten we allebei. In zekere zin geldt dat voor iedereen die regelmatig post op deze fora. Verschil is wel dat wij een nuttig doel hebben (geld verdienen en leren van anderen) ipv een onnuttig doel (anderen uitlokken). De remedie is niet reageren of net zo onzinnig reageren. Dus nooit op de inhoud. Dan gaat de lol er snel vanaf.
2.735 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 23,140
Verschil -1,040 (-4,30%)
Hoog 23,900
Laag 23,140
Volume 402.519
Volume gemiddeld 383.212
Volume gisteren 461.941