Randstad « Terug naar discussie overzicht

RANDSTAD NV 2022

288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
cam$tock$
0
Prima, marge 4 3 %

Verwachtingen concensus 4,1

Vorig jaar 3,7. Maarja, was ook wel ander jaartje.

Dik tevreden met de cijfers. Nog even kijken voor 'een extra calletje,"
cam$tock$
0
.....vooral ook blij vanwege de outlook. Het tweede kwartaal..... zijn simpelweg goede berichten
voda
0
Beursblik: Randstad overtreft verwachtingen
ijkt het beter te doen dan concurrent Manpower.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft over het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit stelde Jefferies in een eerste analyse van de resultaten van het uitzendbedrijf over het eerste kwartaal van dit jaar.

Jefferies zag het operationeel resultaat (EBITA) 8 procent boven de consensus uitkomen, terwijl de outlook er op duidt dat Randstad betere perspectieven heeft dan Manpower, die vorige week met de resultaten over het eerste kwartaal naar buiten trad.

De bank wees op de outlook van Randstad waarin het bedrijf aangaf dat de positieve ontwikkelingen in april zich doorzetten en dat lijkt volgens de bank te wijzen op een autonome omzetgroei die over het tweede kwartaal boven de consensus van 8,6 procent kan uitkomen. Over het eerste kwartaal lag de autonome omzetgroei op 15 procent.

Manpower verwacht een autonome groei van de dagomzet van 2 tot 6 procent in het tweede kwartaal, waar deze over het eerste kwartaal op 6 procent uitkwam.

Jefferies hanteert het advies Underperform voor het aandeel Randstad met een koersdoel van 43,00 euro.

Het aandeel Randstad sloot maandag op een rood Damrak 52,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
09:32
*Degroof Petercam verlaagt koersdoel Randstad van 66,00 naar 60,00 euro
09:32
*Degroof Petercam handhaaft Houden advies Randstad
voda
0
09:49
*KBC verhoogt advies Randstad van Accumuleren naar Kopen
09:49
*KBC handhaaft koersdoel Randstad van 71,00 euro.
Gaasp
0
quote:

voda schreef op 26 april 2022 09:40:

09:32
*Degroof Petercam verlaagt koersdoel Randstad van 66,00 naar 60,00 euro
09:32
*Degroof Petercam handhaaft Houden advies Randstad
Bij een aantal analisten staat Randstad nog steeds als "super cyclisch" te boek, want dat hebben ze in hun opleiding geleerd en daarom verlagen ze nu de koersdoelen.

40 jaar geleden klopte dat wel, maar Randstad levert nu ook veel personeel op permanente basis aan bedrijven die steeds meer werkzaamheden uitbesteden als ze niet meer tot de kernactiviteiten behoren. En dat is helemaal niet cyclisch.
Maar ja, de financiële wereld is nogal conservatief. Denk ook maar eens aan vermogensbeheerders die nog steeds portefeuilles vol laden met obligaties omdat ze dat nu eenmaal zo in hun opleiding hebben geleerd.
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Randstad
Naar 60,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel Randstad verlaagd van 66,00 naar 60,00 met handhaving van het advies op Houden. Dit bleek dinsdag uit een analyse van de kwartaalresultaten van de bemiddelaar in werk.

In die beschouwing gaf Degroof aan dat het bedrijf het over de eerste drie maanden goed heeft gedaan, maar dat de outlook onzekerheden bevat, waardoor de bank dit geen geschikt moment vindt om positiever over het aandeel te worden.

De opmerkingen van Randstad over de trend in april ziet de bank als bemoedigend, ofschoon de vergelijkingsbasis lastiger wordt, terwijl de macro-economische omstandigheden uitdagender worden. Daarbij werd gerefereerd aan de oplopende inflatie, politieke spanningen en verstoringen in de aanvoerlijnen.

Niettemin stelde Degroof Petercam ook dat Randstad met zijn huidige bedrijfsinrichting en -voering in staat moet zijn te profiteren van de schaarste aan personeel.

Het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,9 procent hoger op 53,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: KBC Securities positiever over Randstad
Advies naar Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het advies voor Randstad verhoogd van Accumuleren naar Kopen bij handhaving van het koersdoel van 71,00 euro.

Randstad boekte in de eerste drie maanden van 2022 een 15 procent hogere omzet van 6,6 miljard euro, zo merkte KBC op. Met een 42 procent stijging van de kernwinst tot 286 miljoen euro klopte de uitzender volgens analisten ook de marktverwachting van 265 miljoen euro.

Het bedrijf zei dat de sterke vraag naar arbeiders zich bij de start van het nieuwe kwartaal had voortgezet, met volumes die vergelijkbaar waren met die in de eerste drie maanden van het jaar.

"Alles bij elkaar overtrof Randstad opnieuw ruimschoots de verwachtingen en wat nog belangrijker is, gaf ook een positieve outlook voor het lopende tweede kwartaal", aldus KBC.

Het advies voor Randstad werd verhoogd nadat de daling van het aandeel met 20 procent sinds de inval in Oekraïne voor wat extra opwaarts potentieel heeft gezorgd.

Het aandeel Randstad koerste dinsdagochtend 2,7 procent hoger op 53,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dividend Collector
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen IEX Premium content zoals advies en koersdoel te plaatsen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
BowmoreBoerke
1
Grappig, Arend-Jan plaatste een stukje waaruit volgt, dat Randstad (herbelegd) sinds de start van de beursnotering de AEX vér achter zich laat en een paar dagen laten laten gerenommeerde analisten met een onderbouwd advies een ander signaal horen. Leuk om te zien, dat men wel zijn eigen visie durft te uiten en niet eerst ten rade gaat bij de collega's.

Uit het dividend-beleid van Randstad maak ik op, dat men een vast dividend uitkeert (rampen als Covid voorbehouden). Afgaande op de cijfers Q1 en de vooruitzichten voor Q2 moet het wel erg gek lopen, wil men het "gegarandeerde" dividend niet uitkeren. Daar komt dan nog het super-dividend in september bovenop.

Ik hou een halve positie aan en handel mijn GAK gaandeweg wat omlaag met de andere helft. Teveel paniek in de tent voor een dergelijk solide bedrijf.
Gaasp
0
quote:

BowmoreBoerke schreef op 28 april 2022 14:46:

Uit het dividend-beleid van Randstad maak ik op, dat men een vast dividend uitkeert (rampen als Covid voorbehouden). Afgaande op de cijfers Q1 en de vooruitzichten voor Q2 moet het wel erg gek lopen, wil men het "gegarandeerde" dividend niet uitkeren. Daar komt dan nog het super-dividend in september bovenop.

Ik denk er ook zo over.

Voor 2021 was dat gegarandeerde dividend €2,19 en komt er nog eens €2,81 extra bij.
De analisten op marketscreener.com voorspellen voor 2022 en 2023 €2,75 resp. €2,97 als "gegarandeerd" dividend, en daar komen vast nog wel weer extra uitkeringen bij want Randstad heeft nauwelijks schulden en er is een enorme "vrije" cashflow. Randstad zal niet veel geld kwijt zijn om grote overnames te financieren want dat is lastig vanwege mededingingsregels. Randstad is immers al de grootste uitzender in de wereld.
Ja, in 2019 is er niks uitgekeerd. Dat komt niet omdat de zaken zo slecht liepen, maar er gold een verbod vanwege corona.
Lepre Chaun
1
Welke AEX-aandelen bieden een hoog dividendrendement?
1. Randstad

Onder de AEX-aandelen loopt Randstad voorop in het belonen van aandeelhouders. Zo keert de uitzender dit jaar naast het reguliere dividend ook een speciaal dividend uit. Net als in 2021 en 2019 overigens.

In totaal stroomt er €5,00 per aandeel aan dividend naar beleggers. Tegen de huidige koers betekent dit een dividendrendement van ruim 20%. Exclusief het speciale dividend bedraagt het rendement nog steeds ruim 4%.

Beleggers worden daarmee op een recorddividend getrakteerd. “In het verleden schommelde de uitkering sterk”, zo stelt beleggersvereniging VEB. “Maar doordat Randstad een groot deel van de kasstroom uitkeerde hebben langetermijnbeleggers een groot deel van hun inleg terugverdiend.”

De VEB waarschuwt er wel voor dat Randstad in een cyclische markt opereert, hetgeen een stabiele uitkering in de weg staat. In de coronacrisis schrapte de uitzender bijvoorbeeld het dividend, net als in de jaren rond de financiële crisis.
voda
0
Sectornieuws:

Meer omzet voor Adecco
Resultaat en marge onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Adecco heeft in het eerste kwartaal van 2022 de omzetgroei zien aantrekken, terwijl de winstgevendheid terugviel. Dat meldde de uitzender uit Zürich donderdag voorbeurs.

De omzet groeide autonoom met 5 procent tot 5,45 miljard euro. De nettowinst was met 92 miljoen euro 26 procent minder dan een jaar eerder. De EBITA-marge, exclusief bijzondere posten, kwam uit op 3,4 procent tegen 4,2 procent een jaar eerder.

Het bedrijf schreef de afname van de resultaten toe aan wegvallende voordelen waar eerder sprake van was en het investeringsprogramma.

Outlook

Voor het tweede kwartaal verwacht de onderneming een verdere omzetversnelling dankzij investeringen. Ook de marge wordt op kwartaalbasis verwacht te stijgen, maar op jaarbasis nog wel lager uit te komen, mede door het investeringspeil en dan met name in het label Adecco.

Adecco verwacht voor de tweede helft van dit jaar meer groei en hogere marges dankzij investeringen en een verbetering in de productiviteit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Lepre Chaun
0
'Buitenlandse werknemers zijn geen oplossing voor personeelstekort'

Arbeidsmigranten zijn dan ook geen oplossing voor het personeelstekort, waarschuwt de Arbeidsinspectie.

www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/530...
Lepre Chaun
0
De krapte op de arbeidsmarkt is in
het eerste kwartaal van dit jaar verder
toegenomen.Per 100 werklozen zijn er nu
133 vacatures en dat is een record,
meldt het CBS.Het is steeds lastiger om
personeel te vinden voor werkgevers.

De meeste vacatures zijn er nu in de
handel,zakelijke dienstverlening en de
zorg.Samen zijn deze drie branches goed
voor de helft van alle vacatures.

Het aantal banen waarvoor nog niemand
is gevonden steeg het eerste kwartaal
met 59.000 naar 451.000.Het aantal
werklozen daalde tegelijkertijd met
32.000 naar 338.000.Dat is 3,5 procent
van de beroepsbevolking.
*voetnoot
1
Ben wel van mening dat we onszelf nu een recessie aan het aanpraten zijn. Waar je in gelooft wordt waarheid. Ik zou zeggen “schouders eronder en gaan” en blik omhoog graag.
voda
0
Uitzenduren verder onder druk - ABU
Omzet nu ook omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 17 tot en met 20 van dit jaar gedaald, terwijl de omzet nu ook daalde. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 5 namen de uitzenduren met 11 procent af en de omzet met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In periode 4 steeg de omzet nog met 5 procent.

De administratieve sector zag de uren afgelopen periode met 26 procent afnemen, terwijl het omzet met 15 procent daalde.

In de technische sector daalde het aantal uren met 5 procent, maar nam de omzet nog met 1 procent toe.

In de industrie bleven de uren gelijk en steeg de omzet met 6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 11:10
Koers 47,110
Verschil +0,010 (+0,02%)
Hoog 47,360
Laag 47,000
Volume 45.921
Volume gemiddeld 398.878
Volume gisteren 332.359