Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 ... 3168 3169 3170 3171 3172 » | Laatste
matad
0
quote:

agapim schreef op 14 juni 2022 12:09:

[...]

en zo is het maar net
Gewoon academisch gelul.
Als ik een inbreker, verkrachter, moordenaar etc. op bezoek krijg is er maar één ding en dat is slecht en daar is niets ingewikkelds aan. Wordt soms een beetje ziek van al dat academisch gezwets.
JdeFL
6
quote:

matad schreef op 14 juni 2022 10:39:

[...]

Helden zijn het in tegenstelling tot enkelen hier op dit draadje die de witte vlag al klaar hebben staan bij de voordeur als ze een inbreker zien. De vlag zal dan wel hun luier zijn waar ze nooit geestelijk uit zijn gekomen.
Je verkoopt hoe langer hoe meer gemakkelijke poeha.... Veilig van achter een toetsenbord. Heldhaftig, maar er sterven echte mensen, eindigen er een hele hoop in een rolstoel, of met een blindenstok.
Er zijn nog alternatieven. Een onderhandeling die misschien niet het gewenste resultaat oplevert, en dan afwachten of Rusland niet echt uiteenvalt, hetgeen ik eigenlijk wel verwacht.
Nog een paar honderd kinderen dood, heb ik er niet voor over, om door jou een held genoemd te worden. Brengt trouwens niemand iets op, zo'n onderscheiding. Enkel dood en verderf.
JdeFL
3
quote:

matad schreef op 14 juni 2022 10:12:

[...]

Je ziet het verkeerd kijk maar naar je vriend Poetin.
Zelenski neemt gewoon terug wat van hem is. En hij heft groot gelijk.
....
Ha, ik tracht mijn familie daar in leven te houden. Dat is dus geen nobel doel meer volgens jou...... En wat heb jij er mee te maken? Rechtsstreeks bedoel ik? Behalve wat opscheppen....
En Putin is m'n vriend niet.
Freemoneyforever
0
quote:

matad schreef op 14 juni 2022 12:04:

[...]
Indien Kirill vergezeld wordt door zijn vriend Poetin de Grote en de paus draagt een bom gordel dan wordt deze paus voor mij een Heilige.
Kwaad met kwaad vergelden? Dat lijkt me niet aan de Paus, bovendien, welk een chaos krijgen we daarvoor terug?

Romeinen 12:17-19

Vergeld geen kwaad met kwaad, maar probeer voor alle mensen het goede te doen. Stel, voor zover het in uw macht ligt, alles in het werk om met alle mensen in vrede te leven. Neem geen wraak, geliefde broeders en zusters, maar laat God uw wreker zijn, want er staat geschreven dat de Heer zegt: ‘Het is aan mij om wraak te nemen, ik zal vergelden.’


(Ik ben niet religieus, maar vind de bijbel wel interessant)
Advocaat van de Duivel
1
quote:

agapim schreef op 14 juni 2022 11:26:

[...]

Het zou ook zo maar kunnen zijn dat de paus informatie heeft die wij hier niet horen.

.
Dat geloof ik best dat de paus zaken te horen krijgt die wij niet horen...
Feit blijft dat er bij mijn weten niemand is die Rusland heeft aangevallen
en er derhalve door niemand enige aanleiding is gegeven voor deze oorlog.
Uiteindelijk is mijn inschatting dat de paus gezien zijn leeftijd gewoon wartaal uitslaat.
benbelegger
1
quote:

benbelegger schreef op 14 juni 2022 11:49:

Uit Het Parool:

Paus kritisch op Rusland maar noemt oorlog 'misschien uitgelokt'

De paus heeft opnieuw kritiek op Rusland geuit voor de invasie in Oekraïne, maar heeft daarbij benadrukt dat de situatie niet zwart-wit is. Volgens de Italiaanse krant La Stampa heeft paus Franciscus in gesprek met jezuïtische media gezegd dat de Russische troepen 'bruut en wreed' tekeergaan in Oekraïne, maar dat de oorlog 'misschien op de een of andere manier is uitgelokt'.

De paus zou geen voorstander zijn van de Russische president Vladimir Poetin, maar vinden dat 'een ingewikkelde situatie niet moet worden teruggebracht tot een onderscheid tussen goed en kwaad'. Maar terwijl de paus kritisch is op de Russische troepen, prijst hij het Oekraïense leger. De Oekraïners zouden dapper zijn en strijden om te overleven.

De paus uitte deze oorlog al vaker kritiek op de Russische agressie. Hij zei onder andere dat het bombardement op Marioepol barbaars was en dat de oorlog hem deed 'lijden en huilen'.

In september heeft Franciscus een ontmoeting met patriarch Kirill van de Russische Orthodoxe Kerk. Kirill is omstreden omdat hij openlijk aanhanger is van Poetin, maar als het aan de paus ligt gaat hun samenkomst gewoon door.
De paus moest beter weten, maar dat wisten we al.

De grote fout van de RK kerk is dat de paus wordt gezien als de voortzetting van het apostolaat. Daardoor denken zij de goddelijke macht op aarde te moeten uitoefenen. Ook bij de gebruiken en rituelen en verkleedpartijen in de RK kerk en het feit dat de langste tijd alleen in het latijn werd gesproken, is er een mist of sluier over de Blijde Boodschap gekomen die het zicht op de bijbel verloren heeft doen gaan.

Pas in de tijd van de reformatie en de uitvinding van de boekdrukkunst kwam de bijbel in de eigen taal voor "de leek" beschikbaar. Maarten Luther en zijn 95 stellingen zijn hiervan het meest bekend.
historiek.net/95-stellingen-maarten-l...

Ook duidelijk mag wezen dat Krill praat zoals hij nu praat. De Russisch Orthodoxe kerk is een kerk van sterke hiërarchie en door alle onduidelijke poeha, mystiek en bezweringen houdt men de meute onder de knoet.

Onaantastbaarheid van hun positie en de absolute macht is wat hem en Putin drijven.
Bij deze mensen zal het nooit genoeg zijn: denk aan alle grote rijken en wat ze willen: één taal, één godsdienst ( of géén godsdienst) en één cultuur. www.dutchmultimedia.nl/de-tien-groots...
Het wordt tijd dat de pausen en patriarchen en wat dies meer zij, het woord ontnomen wordt. Mutsen af en ( gezags-) kleding uit. En als ze dan, net als wij allemaal, weer een gewoon uniek schepsel zijn geworden, mogen ze weer het woord nemen. In de kerk behoort ( de onzichtbare -) God bovenaan te staan, het is Zijn schepping, Hij is de eigenaar. De mens mag deze schepping gebruiken en er van genieten. Als de mens er van geniet ( en niet ten koste van een ander) dan heeft de Schepper Zijn doel bereikt ( denk ik).

Er is genoeg te ontdekken in de schepping, genoeg werk voor 7,75 miljard mensen. Eén mens heeft daar geen miljoenen vierkante kilometers voor nodig. Putin kan beginnen met een vlieg, of een mug, of een grassprietje. Daar heeft hij zijn hele leven genoeg aan. En valt hij andere mensen niet lastig.

Paus Franciscus mag zich vast gaan verkleden als Franciscus van Assisi.

nl.wikipedia.org/wiki/Franciscus_van_...

Deze bedelmonnik heeft men heilig, dus onaantastbaar, verklaard. Dat zou Franciscus zelf niet hebben gewild.
voda
1
Column: Poetins oorlogskas onder druk door inzakkende Russische economie
Door RAOUL LEERING

Updated Vandaag, 08:39
Vandaag, 08:30
in FINANCIEEL

AEX
655.3 -0.94%

De Russische schatkist lijdt nog niet onder de olieboycot en de teruglopende gasleveranties aan Europa. De onzekerheid heeft de gas- en olieprijs opgestuwd. Dat compenseert de afzetverliezen in westerse landen. Maar ondertussen zakt de Russische economie in, en dat zal de schatkist raken.

De Russische overheidsbegroting steunt voor bijna de helft op inkomsten uit verkoop van olie en gas. Voor begrotingsevenwicht moet de prijs voor Russische olie minimaal $44 per vat bedragen. Met $93 was de prijs gisteren ruim het dubbele.

De oorlogskas van Poetin mag nu nog goed gevuld zijn, de Russische economie komt wel in de knel. De sancties zorgen voor toenemende tekorten aan geïmporteerde onderdelen en halffabricaten, wat de productie steeds meer begint te hinderen. De hoge brandstofprijzen hollen daarnaast de koopkracht van Russische huishoudens uit wat de economische groei ook stevig gaat raken.

BEKIJK OOK:
’Rusland verdient €93 miljard aan brandstofexport sinds oorlog’

Wij verwachten dat consumenten de hand steeds meer op de knip zullen houden en dat de Russische economie dit jaar 10 tot 20% krimpt. Daarmee zullen de belastinginkomsten voor de Russische schatkist fors teruglopen, zodat langs deze weg de boycot toch effect heeft op de beschikbare middelen voor de oorlog.

Voor de Nederlandse economie is het effect van het wegvallen van gas uit Rusland in zichzelf niet groot genoeg om een recessie te veroorzaken. Weliswaar is de afhankelijkheid van Russisch gas bovengemiddeld in vergelijking met andere EU-landen, maar met 15% van het totale gasverbruik is het niet omvangrijk genoeg om een recessie te veroorzaken. Het dichtdraaien van de gaskraan voor Nederland zal - naar verwachting - namelijk niet tot brandstoftekorten leiden. De afgelopen maanden is uit voorzorg bijna twee maal zoveel vloeibaar gas (LNG) ingevoerd en er is ook meer ’natural gas’ geïmporteerd.

De huidige situatie, waarin Rusland steeds meer gasbedrijven in steeds meer EU-landen afsluit van het Russische gas, is niet onverwacht. Nederland, bijvoorbeeld, legt daarom versneld gasvoorraden aan. De opslagplaatsen zijn inmiddels voor bijna de helft gevuld, tegenover ruim een derde vorig jaar rond deze tijd

De hoge brandstofprijzen jagen ondertussen de inflatie ook in Nederland op. Dat tast de koopkracht en het vertrouwen van huishoudens in de economie aan. In het eerste kwartaal zorgde dit mede voor de stagnatie van de private consumptie, die mede verantwoordelijk is voor het wegvallen van de groei van de Nederlandse economie.

Een bijzonder risico de komende tijd is dat de VS landen gaan straffen die niet meedoen aan de boycot van Russische olie, zoals China en India. Dan kan Rusland zijn olie niet meer kwijt. Dat zou de Russische schatkist hard raken. Het zou ook een verdere stijging van de olie- en gasprijs opleveren. Niet goed voor de koopkracht en het vertrouwen van westerse en Russische consumenten.

www.telegraaf.nl/financieel/103610979...
DeZwarteRidder
1
Strijd om Karelië en eilandjes in 1939 kostte 200.000 Russische soldaten het leven
Finnen hielden stand tegen Russen in Winteroorlog

Door Menzo Willems
Updated 10 min geleden
27 min geleden
in GESCHIEDENIS

Finland heeft alle redenen om lid van de NAVO te willen worden. Door het Oekraïne-conflict kwamen bij de Finnen de nare herinneringen boven aan de Winteroorlog van 1939 en 1940, toen de Russen hun land aanvielen. Net als het Oekraïense leger nu, hielden de Finse troepen verrassend lang stand.

’Vangen, Iwan!” Met flessen brandende vloeistof zaaiden de Finse soldaten dood een verderf onder de Sovjet-troepen, die op 30 november 1939 hun land binnen waren gevallen. Bij wijze van cynische groet aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken Vyacheslav Molotov, noemden zij hun brandbommen ’molotovcocktails’.
Bijstand

Een maand eerder had de Finse premier Aimo Cajander het ’aanbod’ van Sovjet-dictator Josef Stalin en minister Molotov afgewezen om een ’overeenkomst voor wederzijdse bijstand’ te sluiten. In ruil daarvoor moest Finland de Karelische landengte en zijn eilanden in de Finse golf, waaronder de legerbasis Hanko, afstaan aan Sovjet-Unie.
Buffer

Stalin wilde Karelië graag hebben als buffer ter bescherming van Leningrad, het tegenwoordige Sint Petersburg. Toen Helsinki hem nul op het rekest gaf, stuurde de Russische tiran 400.000 soldaten met 2000 tanks en evenveel vliegtuigen de 1600 km lange grens met Finland over. Daar werden zij opgewacht door een Fins leger van 120.000 man en 100 oorlogskisten, waaronder Nederlandse Fokkers D21.

„Finland moest het verjaarscadeau zijn voor Jozef Stalin”, weet Ruslandkenner professor Hans van Koningsbrugge. „Die was in december jarig. Maar de Finnen beten tot verbazing van heel Europa flink van zich af ten koste van grote verliezen van de Sovjets. Vandaar dat een Finse generaal toen Vladimir Poetin onlangs dreigde dat een Fins NAVO-lidmaatschap ’grote gevolgen’ zou hebben, uitdagend zei: „Als de Russen hierheen willen komen, kunnen ze bij hun 200.000 landgenoten in de grond gaan liggen.”
Ski’s

De Finse soldaten droegen witte kledij, kenden het terrein en waren op hun ski’s veel beweeglijker dan de Russen, die in de sneeuw vast kwamen te zitten.

Een tweede aanval, die begon op 1 februari 1940, werd Finland echter fataal. Het Rode Leger had geleerd van zijn fouten en getraind in betere samenwerking tussen de legeronderdelen. En het hanteerde een andere strategie. Net als nu in het Donbekken bestookte de Russische artillerie onophoudelijk de Finse linies op de Karelische landengte.
Vredesverdrag

„We moeten me ze praten.” Op 12 maart 1940 leidde dat tot een vredesverdrag waarbij Moskou alsnog Karelië, de eilanden in de Finse golf en het noordelijke Salla en Rybatsji kreeg. Maar tegen een torenhoge prijs aan soldatenlevens.
Krediet

De Finnen hielden het 3,5 maanden uit, net zo lang als de Oekraïners nu. „De oorlog houdt pas op als Kiev zegt: ’Genoeg’, onderstreept de prof. „Maar dat gaat president Zelenski niet doen. Dan verliest hij zijn politieke krediet. De Finse maarschalk Carl Mannerheim kon dat wel. Die had als overwinnaar in de Finse burgeroorlog van 1918 een enorme statuur.”
luchtschip
0
Kherson regio

Ukrainian 1st Battalion of the 1st Separate Special Purpose Brigade struck a pair of Russian IFVs ( Infantry fighting vehicle Armoured personnel carrier ) that advanced north of Ivanivka, Kherson Oblast.

video 0:20 minuut

twitter.com/Blue_Sauron/status/153667...

kaart van het Kherson gebied ( oude posities )

pbs.twimg.com/media/FT-HG_ZXEAAXRG6?f...

kaart van de Kherson regio met recente posities

pbs.twimg.com/media/FVLCso-WAAA9WwM?f...
DeZwarteRidder
1
Het is ondertussen wel duidelijk geworden dat de boycot van Russische olie en gas een grote fout is; het was veel beter geweest om een stevige invoerheffing op te leggen op Russische olie en gas.

Ik begrijp de vergissing wel, want we hebben geen ervaring met dit soort zaken en iedereen had haast om iets te doen.
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 14 juni 2022 13:46:

Kherson regio

Ukrainian 1st Battalion of the 1st Separate Special Purpose Brigade struck a pair of Russian IFVs ( Infantry fighting vehicle Armoured personnel carrier ) that advanced north of Ivanivka, Kherson Oblast.

video 0:20 minuut

twitter.com/Blue_Sauron/status/153667...

kaart van het Kherson gebied ( oude posities )

pbs.twimg.com/media/FT-HG_ZXEAAXRG6?f...

kaart van de Kherson regio met recente posities

pbs.twimg.com/media/FVLCso-WAAA9WwM?f...
Voor de juiste plaats op de kaart waar deze beschieting heeft plaats gevonden :

tik deze co-ordinaten bij google maps in : 47.492132, 33.350849 ( let op punten en komma's op de juiste plek )

pbs.twimg.com/media/FVNdNrGWUAAceW0?f...

pbs.twimg.com/media/FVNb1TuWUAI-U4O?f...

zie 2de tweet
twitter.com/gfusfus/status/1536672917...
matad
1
quote:

JdeFL schreef op 14 juni 2022 12:40:

[...]

Je verkoopt hoe langer hoe meer gemakkelijke poeha.... Veilig van achter een toetsenbord. Heldhaftig, maar er sterven echte mensen, eindigen er een hele hoop in een rolstoel, of met een blindenstok.
Er zijn nog alternatieven. Een onderhandeling die misschien niet het gewenste resultaat oplevert, en dan afwachten of Rusland niet echt uiteenvalt, hetgeen ik eigenlijk wel verwacht.
Nog een paar honderd kinderen dood, heb ik er niet voor over, om door jou een held genoemd te worden. Brengt trouwens niemand iets op, zo'n onderscheiding. Enkel dood en verderf.
Het gaat je niet aan of ik veilig achter een toetsenbord zit. Daar weet je geen donder van , je zou zelfs raar opkijken en dat is het probleem met jullie. Waar ik alles op baseer is hetgeen echt gebeurt. Ik heb het al vaak neergepend jullie soort stond in 1940 het eerste klaar met de witte vlag om je na 5 jaar onderdrukking te laten bevrijden. Maar wel door dappere jongens waar de kerkhoven nog vol van liggen. En dan durf je het lef te hebben om je achter kinderen te verbergen? Heb je enig idee hoeveel kinderen er in de gaskamers zijn omgekomen? Nee dat heb je niet. Dus houd in hemels naam je mond.
Verder wil Poetin de Grote helemaal niet onderhandelen. Hij wil het oude russische rijk in ere herstellen. Bent u nu werkelijk zo dom?
luchtschip
0
Russian armour destroyed by the Ukrainian 93rd Mechanized Brigade in Izyum axis, Kharkiv Oblast.

video 0:13 minuut

twitter.com/Blue_Sauron/status/153661...

Izyum ligt in het Noorden van Oekraine
pbs.twimg.com/media/FTmOrDpXEAEpRyx?f...
DeZwarteRidder
0
Oekraïense politie druk met 12.000 onopgehelderde sterfgevallen

De Oekraïense politie is bezig met strafrechtelijke onderzoeken naar de dood van meer dan 12.000 burgers die in de oorlog zijn omgekomen, zei politiechef Igor Klimenko tegen Oekraïens persbureau Interfax. Het gaat volgens hem ook om doden die in kleine of grote massagraven zijn gevonden. In driekwart van de gevallen gaat het om de stoffelijke resten van mannen, bij 2 procent om kinderen en de rest vrouwen. In de regio van de hoofdstad Kiev gaat het alleen al om 1500 burgers die dood zijn gevonden.

Volgens de politiechef zijn er burgers door Russische sluipschutters vermoord. Veel mensen zijn bezweken als gevolg van verwondingen die ze door landmijnen opliepen. Een groot probleem is de identificatie van de lichamen die vaak in verregaande staat van ontbinding zijn.

Klimenko kon niets over het aantal massagraven zeggen. Het gaat volgens hem om allerlei vindplaatsen, plekken waar vijf tot zeven doden zijn aangetroffen of 116 zoals in de plaats Boetsja aan de noordwestrand van Kiev. Ook zijn er oorlogsslachtoffers in parken begraven.
DeZwarteRidder
0
Oekraïne vraagt om 1000 houwitsers en 300 raketlanceersystemen

Oekraïne heeft naar eigen zeggen 1000 houwitsers, 300 raketlanceersystemen, 500 tanks, 2000 gepantserde voertuigen en 1000 drones nodig om Rusland te verslaan. De Oekraïense topadviseur Michailo Podoljak heeft de lijst maandag op Twitter gepubliceerd.

Podoljak schrijft ook dat Oekraïne wacht op een besluit van de defensieministers die woensdag samenkomen in Brussel. De Amerikaanse minister Lloyd Austin heeft als gastheer van de bijeenkomst collega's van over de hele wereld uitgenodigd om te praten over de crisis in Oekraïne.

Tientallen landen staan Oekraïne sinds het begin van de Russische invasie militair bij met wapens. Zo besloot Nederland eind april vijf pantserhouwitsers naar het oorlogsgebied te sturen. Kiev vraagt westerse landen al lange tijd om zware wapens, maar daar wordt veelal terughoudend gehoor aan gegeven.

De Oekraïense militaire inlichtingsdienst zei eind vorige week dat aan de frontlinies een artillerieoorlog gaande is en dat Oekraïne wat artillerie betreft afhankelijk is van de wapensteun van westerse landen. Het plaatsvervangend hoofd zei dat "alles afhangt" van wat deze landen nog zullen geven, omdat Rusland over veel meer artilleriestukken beschikt dan Oekraïne.
DeZwarteRidder
1
Russen hebben ambitieus plan nodig om over rivier te komen'

Nu Russische troepen bij een bestorming van Severodonetsk het Oekraïense leger uit het centrum hebben verdreven, dringt de vraag zich op wat de volgende stap van het Russische leger zal zijn. Severodonetsk is al weken het middelpunt van de oorlog in Oekraïne en staat op het punt van vallen.
Volgens het Britse ministerie van Defensie zal de ligging van de rivier Siversky Donets het verdere verloop van de oorlog bepalen. Om het offensief in de Donbas voort te zetten zullen de Russen 'ambitieuze acties' over de flanken van het front moeten uitvoeren. Een andere optie is volgens de Britten dat Rusland na de inzet van zwaar geschut nieuwe verbindingen over de rivier weet aan te leggen. Een groot aantal bruggen over de Siversky Donets is al verwoest door Russisch vuur of door terugtrekkende Oekraïense troepen, melden lokale media.
Het veilig aanleggen van pontonbruggen over rivieren is eerder tijdens de oorlog een complexe operatie gebleken voor de Russen, meldt het ministerie. In mei probeerden de Russen de Siversky Donets-rivier, nabij het dorp Bilohorivka, al over te steken. Oekraïne nam die actie onder vuur, waardoor Rusland in één klap zo'n 400 manschappen en tientallen tanks en pantservoertuigen verloor.
de tuinman
0
quote:

luchtschip schreef op 14 juni 2022 11:26:

Dit gebeurt er in Europa
Op slechts binnen een paar uur vliegen
Rusland dat met Nazi methodes genocide pleegt in een Europees land

Onaangekondigd heeft Putin zijn troepen het artillerie vuur laten openen op de stad Lysychanks ( dat naast Severodonetsk ligt aan de andere nakt van de rivier )

Civilians try to flee as Russia pounds the city of Lysychansk. All bridges to neighbouring Severodonetsk now destroyed.

video 5:20 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/15366...
Beste LS, jij leest enorm veel. Denk je dat het Oekraïense leger zich nog op redelijke wijze heeft kunnen terug trekken uit Severo.?

Een grote omsingeling zou een nachtmerrie scenario zijn.
luchtschip
0
quote:

de tuinman schreef op 14 juni 2022 16:30:

[...]

Beste LS, jij leest enorm veel. Denk je dat het Oekraïense leger zich nog op redelijke wijze heeft kunnen terug trekken uit Severo.?

Een grote omsingeling zou een nachtmerrie scenario zijn.
Het Oekrainse leger zit nog steeds in Severodonetsk

In het westen van de stad zit een groot industrie complex en ideaal terrein voor Oekrainse soldaten om verdedigende stellingen in te nemen

Momenteel hebben de Russen 70 % van de stad inclusief het centrum

maar posities kunnen snel wisselen

De 3 bruggen naar de naburige stad Lysychansk zijn verwoest.
Weinig regenval in de naderende zomer zorgt voor een lage waterstand en is de rivier wat makkelijker over te steken, wadend of zwemmend

Op rust momenten in de strijd worden er nog steeds burgers ge-evacueerd

De Russen hebben er een enorme troepenmacht ingezet

Maar de Oekraïners hebben versterking gekregen van buitenlandse vrijwilligers ( met grote ervaring in de strijd ook in steden ) plus dat er zwaarder materiaal mogelijk komt uit Westerse leveringen

Het kan nog alle kanten op

pbs.twimg.com/media/FU_A78UXoAAlGXl?f...

kaart van recente posities :

pbs.twimg.com/media/FVLCqIwWIAE0ukH?f...
voda
1
Rijke mensen ontvluchten Rusland: meer dan 15.000 miljonairs zullen het land dit jaar verlaten, aldus onderzoeksrapport
Huileng Tan

© Mikhail Svetlov/Getty Images

Meer dan 15.000 miljonairs zullen naar verwachting dit jaar Rusland verlaten, zo blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoeksrapport van Henley Global Citizens.

De rijken willen het regime van Poetin ontvluchten vanwege de ingrijpende sancties die het Westen heeft ingesteld wegens de oorlog in Oekraïne.

In totaal slaat zo'n 15 procent van de Russische miljonairspool op de vlucht, aldus het rapport. Het gaat om bijna drie keer zoveel miljonairs als de 5.500 die Rusland in 2019 verlieten. Het rapport is gebaseerd op onder meer officiële immigratiegegevens en aankopen van onroerend goed door miljonairs.

Rusland "raakt miljonairs kwijt", schreef Andrew Amoils, hoofdonderzoeker van New World Wealth, dat aan het rapport werkte in samenwerking met het Londense adviesbureau Henley & Partners.

"Rijke mensen zijn de afgelopen tien jaar elk jaar in gestaag toenemende aantallen uit Rusland geëmigreerd, een vroeg waarschuwingssignaal voor de huidige problemen waarmee het land wordt geconfronteerd", voegde Amoils eraan toe. "Historisch gezien worden ineenstortingen van landen meestal voorafgegaan door een versnelde emigratie van rijken, die vaak als eersten vertrekken omdat ze de middelen hebben om dat te doen."

'Een enkeltje naar het Midden-Oosten, graag'
Veel oligarchen zijn naar Dubai gevlucht, waar ze onroerend goed hebben gekocht.

Over het geheel genomen "tonen veel welgestelde investeerders belangstelling voor de Verenigde Arabische Emiraten", aldus Amoils. Hij verwacht dan ook dat de VAE, dat dit jaar naar verwachting 4.000 miljonairs uit de hele wereld zal verwelkomen, als winnaar uit de bus zal komen.

Amoils schrijft de populariteit van de VAE toe aan zijn status als internationaal zakencentrum en aan de lage belastingtarieven.

Oekraïne zal naar verwachting ook rijken verliezen: volgens het rapport over migratietrends zal dit jaar een recordaantal van 2.800 miljonairs het land verlaten. Dit vertegenwoordigt 42 procent van de Oekraïense miljonairsbevolking. "Het is niet te zeggen of deze miljonairs naar Oekraïne zullen terugkeren zodra de oorlog is afgelopen, aangezien velen van hen mogelijk een verblijfsvergunning in andere Europese landen zullen krijgen", aldus Amoils.

Met sub-links, zie link:

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ri...
63.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 ... 3168 3169 3170 3171 3172 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.080,20 -0,32%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.986,43 -0,43%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.479,40 -0,01%
 US500^ 5.058,89 -0,21%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.328,01 +0,26%
 EUR/USD 1,0695 -0,07%
 WTI 82,56 -0,89%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%