AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel - 2022

146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Jan66
0
Aan 1 kant verbaasd mij het niet immers tijdens de diverse lockdowns wereldwijd hebben veel mensen geklust in huis.
AKZO maakte toen gouden tijden mee en nu is het klussen op een lager pitje gezet heeft ook te maken met de dure energie rekening.
BowmoreBoerke
0
Voor diegenen die al in het aandeel zitten is dit natuurlijk een drama, maar ik sta te juichen - sinds lange tijd heb ik ook weer een positie.

Ik verbaas mij er altijd over dat men zegt dat "de markt altijd vooruit kijkt". Ik heb de afgelopen tijd - met name sinds de inval in Oekraïne - onder meer dit aandeel gemeden. Op langere termijn (ik beleg nu op een termijn van 3-5 jaar minimaal) is deze koers natuurlijk een afbraak/koopje koers.

Akzo is één van de weinige en grotere spelers en overleeft dit alles wel. Op korte termijn (een jaar vanaf nu) zijn de vooruitzichten natuurlijk slecht maar als het dividend enigzins wordt gehandhaafd, dan heb je met Akzo een mooi aandeel in huis.
voda
0
Beursblik: stevige winstwaarschuwing AkzoNobel
Degroof Petercam gaat ramingen en koersdoel verlagen.

(ABM FN-Dow Jones) De winstwaarschuwing van AkzoNobel voor het tweede kwartaal is stevig en betekent dat de ramingen en het koersdoel in heroverweging moeten worden genomen. Dit meldt Degroof Petercam dinsdag in een rapport.

Het missen van de consensus met bijna een kwart "is vrij heftig", aldus de bank, die er rekening mee houdt dat de taxaties en het koersdoel met dubbele cijfers omlaag moeten.

Degroof Petercam gaf aan al ruim onder consensus te zitten met een REBIT-raming van 281 miljoen euro voor het tweede kwartaal, maar ziet AkzoNobel na de waarschuwing van vandaag uitkomen op circa 250 miljoen euro.

Akzo verwacht dat de operationele winst in het segment decoratieve verven circa 50 miljoen euro lager zal uitvallen dan eerder voorzien en in China 40 miljoen euro lager.

Degroof Petercam nuanceerde dit enigszins door te stellen dat een deel terug te voeren is op eenmalige effecten, maar dat de vertraging in de vraag bij consumenten naar verf en de dreiging van een nieuwe corona-uitbraak een meer blijvend karakter hebben.

Degroof Petercam heeft een Houden advies voor AkzoNobel met een koersdoel van 92,00 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag 4,3 procent lager op 70,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
AkzoNobel bestrijdt knokkelkoorts met vernis die muggen verjaagt
ANP Producties - Gisteren om 11:11
© ANP

AMSTERDAM (ANP) - Verfmaker AkzoNobel claimt een vernis te hebben ontwikkeld die de gelekoortsmug kan verjagen. Het gaat om een kleurloze matte vernis die over een geverfde muur kan worden aangebracht. Met het product, dat is ontwikkeld door het merk Coral van AkzoNobel, wil het bedrijf onder meer dengue (knokkelkoorts) bestrijden.

De vernis bevat het actieve ingrediënt permethrine. "Als een mug op de nieuwe transparante toplaag landt, wordt de permethrine door de pootjes van de mug geabsorbeerd en overprikkelt dit het zenuwstelsel van het insect, waardoor het zich losmaakt of eraf valt", aldus de verfproducent in een toelichting. Permethrine wordt volgens AkzoNobel ook gebruikt in stoffen voor muskietennetten en beschermende kleding.

De vernis is gemaakt om de gelekoortsmug te verjagen. Die is verantwoordelijk voor de verspreiding van dengue en dat is dit jaar onder meer een groot probleem in Brazilië. De muggen kunnen ook het zika-virus overdragen. Op dit moment is het nieuwe product van AkzoNobel alleen in Brazilië te krijgen, maar er zijn plannen om het ook in andere landen op de markt te brengen.

De gelekoortsmug komt voor in tropische gebieden maar wordt ook regelmatig in Nederland gevonden. Waarschijnlijk liften ze mee op geïmporteerde autobanden en bamboeplantjes. De gelekoortsmug, die vooral overdag steekt, is 3 tot 4 millimeter groot. Deze exotische mug is donkerkleurig en heeft witte strepen op de poten.
Sanglier
0
De gelekoortsmug komt voor in tropische gebieden maar wordt ook regelmatig in Nederland gevonden. Waarschijnlijk liften ze mee op geïmporteerde autobanden en bamboeplantjes. De gelekoortsmug, die vooral overdag steekt, is 3 tot 4 millimeter groot. Deze exotische mug is donkerkleurig en heeft witte strepen op de poten.
[/quote]

Ofwel de tijgermug.
The Saint
1
Scorebord journalistiek van al die ANAALISTEN! Die weten er even ruk van dan ik en al die andere stumperds hier op het forum .Advies Iex april voor akzo strong buy bij een veel hogere koers dan momenteel…….pffff. En dat geldt nog voor zoveel andere aandelen een strong buy advies waarna die aandelen nog 20% of meer wegzakken…
voda
0
07:04
*AkzoNobel presenteert nieuwe CEO
07:04
*Gregoire Poux-Guillaume vervangt Thierry Vanlancker als CEO Akzo per 1 november
voda
0
Update: AkzoNobel presenteert nieuwe CEO
Gregoire Poux-Guillaume begint op 1 november van dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft met Gregoire Poux-Guillaume een nieuwe CEO. Dit maakte het verf- en coatingbedrijf dinsdag bekend.

Poux-Guillaume volgt Thierry Vanlancker per 1 november van dit jaar op. Vanlacker zit dan aan het einde van zijn bestuurstermijn, die in 2017 begon en na een periode van vier jaar in overleg met de onderneming en met instemming van de aandeelhoudersvergadering nog een verlenging van twee jaar kreeg, aldus een woordvoerder van het bedrijf dinsdag tegen ABM Financial News. Vanlancker blijft tot het einde van zijn verlengde termijn aan AkzoNobel verbonden. Wat VanLancker daarna gaat doen, kon de woordvoerder niet zeggen.

Poux-Guillaume heeft de Franse nationaliteit en was voorheen onder meer CEO bij Sulzer.

De benoeming van Poux-Guillaume moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Dat zal op de agenda komen van een buitengewone aandeelhoudersvergadering in september.

Update: om meer informatie te verstrekken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
Gevaarlijke downtrend AkzoNobel
www.cashcow.nl/gevaarlijke-downtrend-...

Ja, een technische analyse. Hoeveel het waard is in deze tijden.
Afgelopen dagen met hapjes ingestapt.
nine_inch_nerd
0
Rond minuut 22:18

AkzoNobel wacht een zware tijd
AkzoNobel krijgt z'n derde topman in 10 jaar tijd: Gregoire Poux-Guillaume. Hij neemt het stokje over van Thierry Vanlanker, in een moeilijke periode. "Hoe gaat hij om met de aanstaande recessie?", vraagt Corné van Zeijl (Actiam) zich af. AkzoNobel krijgt het moeilijk in de komende periode. "Het rendement moet omhoog, en dat kan alleen door kosten te besparen", zegt Marc Langeveld van Econopolis. Een instapmoment is het zeker niet voor AkzoNobel, denkt Corné: "De koers van het aandeel staat hoger dan de taxaties van analisten".
beurstalk.com/podcast/akzonobel-wacht...
voda
0
08:04
*AkzoNobel koopt onderdeel van Lankwitzer Lackfabrik
08:04
*Overname AkzoNobel betreft vloeibare coatings voor wielen
08:04
*AkzoNobel meldt geen overnamesom
voda
1
AkzoNobel lijft onderdeel Lankwitzer Lackfabrik in
Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft zich versterkt met een onderdeel van het Duitse Lankwitzer Lackfabrik. Dit maakte het Nederlandse coatingsbedrijf woensdag bekend, zonder een overnamebedrag of andere financiële gegevens prijs te geven.

De overname betreft een fabriek in Leipzig en werkt voor autobouwers als Daimler, Volkswagen en Fiat, waar het de velgen van een beschermende coatinglaag voorziet.

Er wordt nog gewacht op goedkeuring door de relevante autoriteiten. De overname wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
AkzoNobel investeert in Frankrijk
(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel gaat 20 miljoen euro investeren om de productie te verhogen en verbeteren bij twee fabrieken in Frankrijk. Hiermee worden 30 nieuwe banen gecreëerd. Dit meldde het verf- en chemieconcern dinsdagochtend.

In totaal wordt 15 miljoen euro besteed aan de luchtvaartcoatingsfaciliteit in Pamiers, waarmee de productiecapaciteit daar met 50 procent wordt verhoogd. Met de investering zal ook de milieu-impact verminderen en verbeteren de veiligheidsprocessen en arbeidsomstandigheden.

De overige 5 miljoen euro zal worden besteed aan het verbeteren van de productieflexibiliteit op de locatie voor decoratieve verven in Montataire, een van de belangrijkste productielocaties van het bedrijf voor muurverven in Europa.

De werkzaamheden in Pamiers vangen eind 2023 aan, met onder meer de bouw van twee bijgebouwen, één voor opslag en één voor reiniging en afvalverwerking. Die zullen begin 2025 operationeel zijn.

AkzoNobel heeft in Frankrijk vier fabrieken en bijna 1.500 mensen in dienst.

Bron: ABM Financial News
nine_inch_nerd
0
Bank of America haalt AkzoNobel van kooplijst

Bank of America heeft het advies voor het aandeel AkzoNobel verlaagd van Kopen naar Neutraal en het koersdoel van 110,00 naar 75,00 euro. Dit maakte de zakenbank bekend in een lijvig sectorrapport.

Ondanks deze verlagingen wees Bank of America wel op de relatief stevige slagkracht van AkzoNobel om de volumedaling op te kunnen vangen. Ook zullen de kosten voor grondstoffen op een zeker moment gaan dalen.

Niettemin sluit de bank vooruit kijkend een stagflatiescenario niet uit. Een risicofactor van betekenis is bijvoorbeeld een verstoring in de productie van de Europese chemie, waarbij de grondstofprijzen minder stevig dalen, terwijl de vraag verder verslechtert. Dat laatste kan volgens de analisten vooral de bouw parten spelen.

Naast de economische en macro-economische onzekerheden kent AkzoNobel volgens Bank of America ook een bestuurlijke vraag: wat gaat de nieuwe CEO later dit jaar brengen?

Daarnaast noemt de bank de door AkzoNobel nog altijd gehandhaafde doelstelling van 2 miljard euro EBITDA in 2023 enorm ambitieus met het oog op de lagere volumes en de grondstofprijzen.

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op 64,24 euro.
voda
0
Dodge & Cox vergroot stemrecht in AkzoNobel
Geen kapitaalbelang.

(ABM FN-Dow Jones) Dodge & Cox heeft een groter stemrecht in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 juli 2022.

Dodge & Cox meldde een stemrecht van 5,03 procent, zonder kapitaalbelang.

Op 8 juli 2019 meldde Dodge & Cox nog een stemrecht van 3,10 procent, toen eveneens zonder kapitaalbelang.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nine_inch_nerd
0
Weinig verrassingen bij AkzoNobel verwacht

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2022 vermoedelijk een lager resultaat behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit de consensus van Vara Research.

Als een verrassing komt dat niet, want AkzoNobel waarschuwde vorige maand al dat de operationele winst circa 90 miljoen euro lager zal uitvallen dan eerder voorzien, onder meer als gevolg van de Chinese coronalockdowns en een tragere start van het klusseizoen in Europa.

De analisten die bijdroegen aan de consensus rekenen op een operationele winst van 257,1 miljoen euro, tegenover 384 miljoen euro in dezelfde periode in 2021.

Verder gaat de marktconsensus uit van een EBITDA van 355,6 miljoen euro in het tweede kwartaal, tegenover 419 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder en een nettowinst van 176,5 miljoen euro. Dat was in het tweede kwartaal vorig jaar 261 miljoen euro.

De omzet is vermoedelijk wel gestegen, van 2.511 miljoen naar 2.730 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde AkzoNobel een omzet van 2.525 miljoen euro en een nettowinst van 154 miljoen euro.

Outlook

Bij de winstwaarschuwing in juni handhaafde AkzoNobel de doelstellingen voor 2023, die tijdens een beleggersdag begin dit jaar werden uitgesproken.

Volgend jaar wil AkzoNobel een aangepaste EBITDA van 2 miljard euro realiseren, ondanks de volatiele markten. Deze doelstelling noemde Bank of America deze week nog enorm ambitieus.

In de tweede helft van 2022 zal het bedrijf de kostenbasis verder aanpakken, beloofde CEO Thierry Vanlancker in juni. Ook wordt het werkkapitaal geoptimaliseerd. De topman wordt per 1 november dit jaar opgevolgd door Gregoire Poux-Guillaume.

De analistenconsensus rekent voor heel 2022 op een omzet van 10.571 miljoen euro, een EBITDA-resultaat van 1.465,2 miljoen euro en een nettowinst van 764,3 miljoen euro of 4,38 euro per aandeel.
voda
0
07:03
*AkzoNobel omzet Q2 2022 2.853 miljoen euro, verwacht was 2.730 miljoen euro
07:03
*AkzoNobel operationeel resultaat Q2 2022 249 miljoen euro, verwacht was 257,1 miljoen euro
07:03
*AkzoNobel nettowinst Q2 2022 106 miljoen euro, verwacht was 176,5 miljoen euro
07:03
*AkzoNobel handhaaft doelstelling 2023
07:03
*Akzo Nobel nettowinst KW2 EUR106 mln
07:01
*Akzo Nobel omzet KW2 EUR2,85 mrd
voda
0
Minder resultaat voor AkzoNobel
Handhaaft doelstelling 2023.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2022 meer omzet behaald, maar de winst lager uit zien komen. Het bedrijf handhaafde wel de doelstelling voor 2023. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van het verf- en chemieconcern.

"Onze resultaten in het tweede kwartaal werden duidelijk geraakt door de twee maanden lockdown in China", aldus CEO Thierry Vanlancker. Ook een traag op gang komend klusseizoen in Europa zorgde voor tegenwind, zoals Akzo recent al waarschuwde. Maar, "de vraag van onze klanten kwam weer terug in juni", merkte de topman op. De volumes zaten afgelopen kwartaal weer op het niveau van voor de corona-uitbraak in 2019.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Akzo op jaarbasis met 14 procent van 2.511 miljoen naar 2.853 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 2.730 miljoen euro.

De prijzen gingen met 16 procent omhoog, maar de volumes daalden daarentegen met 9 procent.

De aangepaste operationele winst daalde daarentegen van 335 miljoen naar 249 miljoen euro. Ook het nettoresultaat daalde, in dit geval van 261 miljoen naar 106 miljoen euro. De consensus rekende op 177 miljoen euro.

Outlook

In 2023 wil AkzoNobel nog altijd een aangepaste EBITDA van 2 miljard euro realiseren.

Verder wil AkzoNobel jaarlijks nog altijd gemiddeld 50 basispunten verbetering van het rendement op de omzet in de periode 2021 tot en met 2023 realiseren.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 66,22 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: AkzoNobel schiet tekort
Jefferies ziet aangepast operationeel resultaat tegenvallen.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel is in het tweede kwartaal met het aangepast operationeel resultaat achtergebleven bij de verwachtingen van zakenbank Jefferies. Dit stelde de bank woensdag in een eerste analyse van de kwartaalresultaten van de verf- en coatingproducent.

Jefferies wees op de 249 miljoen euro aan aangepaste EBIT die AkzoNobel rapporteerde, waarvoor Jefferies uitging van 260 miljoen euro. Daarbij viel het de bank op, dat AkzoNobel nu pas tegen het einde van dit jaar verwacht dat de grondstoffenprijzen zullen beginnen te normaliseren.

Jefferies hanteert voor AkzoNobel een Houden advies met een koersdoel van 77,00 euro.

De bank rekent op een beperkte koersreactie vandaag.

Het aandeel sloot dinsdag op 66,22 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: AkzoNobel kampt met volumedaling
JPMorgan ziet ook kosten oplopen.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel boekte in het tweede kwartaal een lager dan verwachte aangepaste EBIT door volumedaling en hoger kosten. Dit bleek woensdag uit de analyse van JPMorgan.

De kosten, vooral gerelateerd aan de aanvoerketen, productie en IT, liepen meer op dan voorzien en daar konden de prijsstijging die het verf- en coatingsbedrijf doorvoerde niet tegen op.

Op basis van de cijfers leidde JPMorgan af dat over het derde kwartaal het aangepaste EBIT-resultaat in de buurt van 300 miljoen euro kan komen, waar de bank zelf rekende op 304 miljoen euro. De belangrijkste factor bij de vorming van het resultaat is wat JPMorgan betreft de ontwikkelingen in de volumes.

JPMorgan hanteert voor het aandeel AkzoNobel een Neutraal advies met een koersdoel van 88,00 euro.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag kort na opening 2,8 procent lager op 64,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 66,280
Verschil +0,180 (+0,27%)
Hoog 66,540
Laag 64,780
Volume 688.711
Volume gemiddeld 371.204
Volume gisteren 512.038