ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
Advies van Goldman Sachs over ING Groep
Beurshuis Goldman Sachs
Aandeel ING Groep
Datum 13 juni 2022
Advies Kopen
Koersdoel 16,25 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 13 juni 2022 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor ING Groep blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 16,25 EUR.

Op 6 mei 2022 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van RBC over ING Groep
Beurshuis RBC
Aandeel ING Groep
Datum 13 juni 2022
Advies Sector perform
Koersdoel 12,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 13 juni 2022 hebben de analisten van RBC hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van RBC voor ING Groep blijft "sector perform".

De analisten behouden hun koersdoel van 12,00 EUR.

Op 6 mei 2022 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ING
Van 13,00 naar 13,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 13,00 naar 13,50 euro en handhaaft het Outperform advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank in reactie op de beleggersdag van ING op maandag.

De strategie van de bank wijzigt niet echt, concludeerden de analisten van Credit Suisse. En de doelstellingen zijn ook min of meer in lijn met de analistenconsensus.

Wel merkte Credit Suisse op dat ING tijdens de vragensessie akkoord ging met de opmerking dat de outlook voor de nettorentebaten conservatief is, gezien de renteontwikkelingen sinds april. Ook kan de inkoop van eigen aandelen mogelijk later dit jaar wordend hervat.

Credit Suisse verhoogt de taxaties voor de nettorentebaten en stelde ook de winstramingen voor dit jaar en volgend jaar "bescheiden" opwaarts bij.

Op een groen Damrak stijgt het aandeel ING dinsdag 2,7 procent naar 9,59 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ABN AMRO bouwt negatieve spaarrente af

Door ABM Financial News op dinsdag 14 juni 2022
Views: 3.235

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO gaat in navolging van ING de negatieve rente op spaartegoeden boven 100.000 euro afbouwen. Vanaf augustus wordt de negatieve rente van 0,5 procent gehalveerd en per oktober moet deze terug naar nul. Dat maakte de bank dinsdag bekend.

Voor tegoeden boven 100.000 euro gaat het tarief van -0,5 procent naar -0,25 procent vanaf 1 augustus. Op 1 oktober gaat de rente voor deze klanten naar nul, mits de ECB inderdaad de depositorente in september verhoogt, zoals vorige week werd aangekondigd, stelde ABN AMRO in een bericht op zijn website.

"Negatieve rente betalen op je spaargeld is een fenomeen waar natuurlijk niemand op zit te wachten", aldus CEO Robert Swaak. "Met deze stappen komen we weer in wat normaler vaarwater. Rentetarieven worden daarin mede bepaald door hoeveel er gespaard wordt, hoe groot de vraag is naar leningen en de rente op de geld- en kapitaalmarkt."

Maandag kondigde rivaal ING al aan dat de rente per 1 oktober voor zakelijke en particuliere klanten met een tegoeg van meer dan 100.000 euro een half procentpunt omhoog zal gaan, naar nul. ABN AMRO doet nu hetzelfde maar zet al eerder een tussenstap.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Beursblik: ING kan verrassen na behoudende beleggersdag
Bank of America noemt rendementsdoel geloofwaardig.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft op zijn beleggersdag afgelopen maandag solide doelen gepresenteerd, die geloofwaardig maken dat de bank zijn rendement op vermogen tot meer dan 12 procent kan tillen, en de bank zou wel eens kunnen verrassen op het vlak van de groei. Dat stelde Bank of America woensdag in een rapport.

Daarmee zou de bank tot een selecte groep Europese banken toetreden.

Een belangrijk onderdeel was de toezegging dat het overtollige kapitaal in de komende jaren in gelijke tranches wordt uitgekeerd, zodat beleggers nu beter zicht hebben op hoe snel het surplus aan eigen vermogen hun kant op zal komen.

De analisten denken dat ING bij de halfjaarcijfers een extra uitkering of een aandeleninkoop zal aankondigen en rekenen op 20 miljard euro kapitaalteruggave tot en met 2025. Dat is meer dan de helft van de marktkapitalisatie van de bank.

Bank of America merkt op dat de bescheiden verwachtingen voor de inkomstengroei zijn gebaseerd op behoudende aannames, bijvoorbeeld voor de vijfjarige euroswaprente. Daar gaat ING uit van 0,8 tot 1,0 procent, terwijl deze rente nu boven 2 procent staat. Dit biedt een gezond opwaarts potentieel. Ook andere aannames zijn volgens de zakenbank aan de voorzichtige kant.

Het kostendoel van 50 tot 52 procent van de inkomsten is ambitieus, maar haalbaar, omdat het vertrek van ING uit sommige markten besparingen op blijft leveren. De analisten denken dat ING nog andere landen in West-Europa zou kunnen verlaten om de kostendoelstelling te halen.

Bank of America besloot het koopadvies en het koersdoel van 15,20 euro te laten staan, wat een opwaarts potentieel van 60 procent biedt. Het aandeel is aantrekkelijk gewaardeerd met een gemiddeld rendement aan dividend en aandeleninkopen van 15 procent per jaar bij de huidige koers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING: personeelstekorten maken het nodig om efficiënter te werken
ANP Producties - 2 uur geleden
© ANP

AMSTERDAM (ANP) - De personeelstekorten in de technologische industrie in Nederland kunnen komende jaren hard oplopen als het niet lukt om efficiënter te gaan werken. Dat voorzien deskundigen van ING in een nieuw rapport.

Volgens de bank is de arbeidsmarkt momenteel krapper dan ooit, en de kenners denken dat de roep om personeel voorlopig alleen maar groter wordt als gevolg van de vergrijzing. Dat zou ertoe kunnen leiden dat er in 2026 tussen de 15.000 tot 20.000 niet te vervullen vacatures voor technici zijn bij metaalondernemingen, installatiebedrijven en fabrikanten van bijvoorbeeld elektrische apparatuur.

Dit terwijl de sector de afgelopen vijf jaar met zo'n 5 procent per jaar is gegroeid en de potentie heeft om voor Nederland een belangrijke groeimotor te blijven. Daarom is ING gaan kijken wat het kan opleveren als de productie via een slimme inzet van technologische middelen met hetzelfde aantal werknemers kan worden vergroot.

Het bleek dat als de arbeidsproductiviteitsgroei op zo’n 3 procent per jaar zou liggen, de personeelsomvang in 2030 ten opzichte van 2020 met zo’n 70.000 werknemers opgevoerd zou moeten worden. Bij een productiviteitsgroei van 5 procent per jaar zijn daarentegen helemaal geen extra medewerkers nodig om in het huidige tempo verder te blijven groeien.

Vooral door middel van het digitaliseren van processen zou er veel te winnen zijn, maar ook door bijvoorbeeld slimmer om te gaan met data, meer samen te werken en het ontwikkelen van betere ontwerpen. Maar wanneer de productiviteit helemaal niet meer toeneemt, dan zou de sector straks meer dan 200.000 extra medewerkers nodig kunnen hebben.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/in...
voda
0
Advies van J.P. Morgan over ING Groep
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel ING Groep
Datum 20 juni 2022
Advies Overweight
Koersdoel 12,80 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 20 juni 2022 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor ING Groep blijft "overweight".

De analisten behouden hun koersdoel van 12,80 EUR.

Op 6 mei 2022 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
ING verlaat Filippijnse retailmarkt
Voor eind 2022.

(ABM FN-Dow Jones) ING is van plan de retailmarkt in de Filippijnen voor eind 2022 te verlaten, maar zal wel blijven investeren in zijn wholesaletak in het land. Dit meldde de bank vrijdag op de eigen website.

De onzekere wereldwijde macro-situatie is voor de bank reden om de retailactiviteiten in de Filippijnen te staken. Het land zou fungeren als springplank naar andere Aziatische landen.

"ING zal blijven investeren in de groei van ons wholesalebankbedrijf om onze positie in het land te versterken, en we hebben plannen om onze focus op duurzame financiering te vergroten", lichtte de bank toe.

In de Filipijnen heeft ING circa 120 werknemers.

In het afgelopen jaar trok ING zich al uit meer landen terug, maar de zakelijke activiteiten werden meestal wel voortgezet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
’ING sluit ruim 150 kantoren in België’
Gisteren, 12:22
in FINANCIEEL

ING Groep
9.436 0.05%

BRUSSEL (ANP/BELGA) - ING gaat het aantal vestigingen in België nog verder terugbrengen. Het aantal zogeheten zelfstandige agenten, die bij de zuiderburen veel vestigingen runnen, moet met ruim de helft omlaag, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Een ING-bankkantoor in Antwerpen. ANP/HH

In totaal 448 agenten baten nu 311 kantoren uit. De Tijd vernam dat het aantal zelfstandige agenten tegen midden volgend jaar wordt teruggebracht naar 200. Hoeveel van hun kantoren overblijven is nog niet bekend. Daarover zou het definitieve besluit nog niet genomen zijn.

„In het beste geval zijn er dat 100 tot 150 van de 311”, schat een bron van de krant. „ING heeft laten weten dat het gemiddeld aantal klanten per kantoor van 5000 naar 15.000 moet gaan.”

BEKIJK OOK:
ING schaft negatieve rente af

’Geen banenverlies’
De ingreep zou geen banen hoeven te kosten. In de zelfstandige bankfilialen werken volgens het bericht nu ruim 800 mensen. Iedereen die werkt in een vestiging die verdwijnt, zou nog in een andere vestiging aan de slag kunnen.

ING wilde in een reactie aan De Tijd niet ingaan op de cijfers. Wel heeft de bank bevestigd dat er gesprekken lopen met vertegenwoordigers van de zelfstandige vestigingen.

BEKIJK OOK:
Top ING krijgt bonus uitgekeerd: beloning om mes in bankpersoneel

Digitaal
Bankieren gebeurt tegenwoordig steeds meer digitaal en vestigingen worden minder bezocht. Afgelopen jaren heeft ING in België al meerdere keren gesneden in het aantal locaties. Eind vorig jaar kondigde de bank nog aan dat het aantal eigen filialen in het land ongeveer gehalveerd zou worden tot 50.

In Nederland zei ING in maart vorig jaar meer dan de helft van zijn bankkantoren te gaan sluiten, waardoor er hier minder dan zestig over zouden blijven. Tegelijk maakte ING toen bekend meer ING-servicepunten te zullen openen in winkels als Primera of de Bruna.

www.telegraaf.nl/financieel/688957203...
voda
0
ING test betalen door je telefoon op die van iemand anders te richten: 'Dan geef ik jou €25 en dan zeg ik: ga jij even bier halen'
ANP

Contactloos geld overmaken door je smartphone te richten op iemand die naast je staat. Nu kan dat nog niet, maar volgens ING is dit over een aantal jaar waarschijnlijk heel normaal. De bank heeft samen met het Eindhovense chipconcern NXP de technologie hierachter al klaar.

Het idee is dat je straks in je bankapp ziet wie er allemaal in de buurt rondlopen en op welke afstand ze van je staan. Dan selecteer je naar wie je geld wil overmaken. De ontvanger krijgt vervolgens een bevestigingsverzoek en als hij dat accepteert, is de betaling geregeld.

"Dan geef ik jou bijvoorbeeld 25 euro en dan zeg ik: ga jij even bier halen", aldus Thijs Janssen, die aan het hoofd staat van ontwikkelafdeling ING Factory. Anders dan bestaande methoden om makkelijk geld over te maken is het niet meer nodig om eerst iemands gebruikersnaam, e-mailadres of telefoonnummer te krijgen.

© Aangeboden door Business Insider Nederland
Met de app kun je eenvoudig zien wie er bij jou in de buurt is.

Ook NXP-bestuurder Steve Owen is enthousiast. Hij legt uit dat de gebruikte ultra-wideband (UWB) technologie van NXP eigenlijk was bedoeld voor gebruik in autosleutels. Nu de bijbehorende chip ook voor betalingen kan worden gebruikt, lijken er grote kansen te zijn.

Toch duurt het waarschijnlijk nog wel even voor we dit allemaal kunnen doen. De nieuwe betaalmethode is alleen nog mogelijk op de nieuwste Samsung-telefoons. Wie een iPhone heeft zou dit niet kunnen. Dat komt omdat Apple dan eerst toestemming zou moeten geven voor het gebruik van de eigen technologie.

'Over drie jaar is dit er. Dat weet ik zeker'
En dan moet het grote publiek de toepassing ook nog interessant vinden. ING Factory werkt samen met zakelijke klanten elk jaar aan wel vijf of zes betaalinnovaties en die nieuwe snufjes worden niet allemaal gemeengoed. Het plan is nu om NEAR, zoals de nieuwe betaalmethode wordt genoemd, eerst binnen een kleine groep mensen te gaan testen. Dat moet als het goed is later dit jaar beginnen.

Een uitgewerkt verdienmodel heeft ING ook nog niet voor het idee. Maar dat is volgens Janssen niet zo gek. Werken aan dit soort projecten doet de bank vooral om "relevant" te blijven. Start-ups en andere banken zijn constant bezig met innovatie. ING vindt het belangrijk om daaraan mee te doen en liefst voorop te lopen. Dat kan de bank ook weer nieuwe lucratieve samenwerkingen met andere bedrijven opleveren.

"Over drie jaar is dit er. Dat weet ik zeker", voorspelt Janssen over het betalen door je telefoon op iemand te richten. "Of het nu met ons is of zonder ons."

LEES OOK: Apple moet vrezen voor Europese miljardenboete: Brussel ziet machtsmisbruik bij contactloos betalen via Apple Pay

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/in...
voda
0
Beursblik: ING licht tipje van de sluier op
Geeft maandag voorbode van de officïële cijfers.

(ABM FN-Dow Jones) ING zal op 4 augustus zijn halfjaarcijfers publiceren, maar licht aanstaande maandag al een tipje van de sluier op met de publicatie van een zogeheten 'pre-earnings note'.

"Dit is wat wij in het verleden deelden met analisten voorafgaand aan de cijfers", zei woordvoerder Christoph Linke van ING donderdag tegen ABM Financial News.

In deze vooruitblik schetst ING vermoedelijk een algemeen beeld van hoe de zaken in het kwartaal zijn verlopen, zonder dat er sprake zal zijn van concreet nieuws. "Het echte nieuws komt pas op 4 augustus", aldus Linke.

Volgens analist Martin Crum van IEX zal de publicatie inderdaad niet al te gedetailleerd zijn, maar wel een indicatie geven van het verloop van het tweede kwartaal, de ontwikkelingen in het leningenboek en de verliezen op de Russische en Oekraïense portefeuilles.

Crum houdt zelf rekening met honderden miljoenen euro's aan aanvullende voorzieningen op deze Oost-Europese blootstelling. Ook denkt hij dat ING voor de rest van de wereld voorzieningen zal moeten nemen waardoor het totaal, inclusief Rusland en Oekraïne, aan kredietvoorzieningen in het tweede kwartaal richting een half miljard euro kan oplopen: 400 tot 500 miljoen, schat Crum in.

Met de kosten gaat het verrassend goed, merkt de analist op, en wat dan nog rest is de vraag hoe de rentemarge zich gaat ontwikkelen. Die bereikten in het eerste kwartaal een dieptepunt op 1,37 procent, maar inmiddels schieten de kapitaalmarktrentes "als een malle" heen en weer, nu de centrale banken de inflatiehandschoen hebben opgepakt en de beleidsrente met flinke scheppen ophogen.

Of uit de de notitie van 11 juli al veel kan worden opgemaakt over de rentemarge in het kwartaal, is mogelijk iets te veel gevraagd.

De pre-earnings note wordt maandagmiddag gepubliceerd, zei ING.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING vervangt uit voorzorg 96.000 creditcards
ANP Producties - Gisteren om 15:51
© ANP

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft 96.000 nieuwe creditcards teruggeroepen. Volgens de bank was de terugroepactie uit voorzorg, omdat de kans bestond dat de chip in de creditcard niet goed werkte bij betaal- en pinautomaten.

Volgens ING gaat het om kaarten die tussen 1 maart en 20 april zijn uitgegeven. Bijna alle creditcards zijn ondertussen vervangen, aldus een zegsman van de bank. De klanten die het betrof kregen een nieuwe pas. Daarbij bleef het creditcardnummer en de pincode hetzelfde. Volgens ING is er geen sprake geweest van een beveiligingsprobleem.
voda
0
Advies van UBS over ING Groep
Beurshuis UBS
Aandeel ING Groep
Datum 13 juli 2022
Advies Kopen
Koersdoel 14,50 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 13 juli 2022 hebben de analisten van UBS hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van UBS voor ING Groep blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door UBS verlaagd van 16,00 EUR naar 14,50 EUR.

Op 6 mei 2022 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
ING en slachtoffer Tinder Swindler komen niet tot schikking
Door MARLOU VISSER

Updated 3 uur geleden
Vandaag, 12:47
in GELD

ING Groep
8.697 0.78%
AMSTERDAM - De Zweedse Pernilla Sjöholm, slachtoffer van de Israëlische oplichter Shimon Hayut, beter bekend als de Tinder Swindler, heeft geen schikking getroffen met ING. De Zweedse verwijt de Nederlandse bank dat die haar niet heeft beschermd tegen de oplichtingspraktijken van Hayut. Die maakte daarvoor gebruik van de ING-rekening van een Nederlands slachtoffer.

Dat bevestigen ING en de Nederlandse advocaat van Sjöholm. De Zweedse eiste zo’n €32.000 van de bank. De rechter had de partijen vier weken de tijd gegeven om tot een schikking te komen. Nu komt het op 27 juli tot een uitspraak.

BEKIJK OOK:
Had ING de Tinder Swindler kunnen stoppen? ’Valse cheque was rode vlag’

Diverse slachtoffers van Hayuts geraffineerde oplichtingspraktijken maakten hun geld over naar de ING-rekening van een Nederlands slachtoffer, mevrouw E. Zij had echter eerder bij de bank aangeklopt voor hulp toen zij een valse cheque van Hayut had gekregen, en die probeerde te innen. Daarna had ze een aantal keer contact met de fraude-afdeling van de bank.

BEKIJK OOK:
Vrouw met blinde liefde voor €77.000 schip in

Erfgenaam
Hayut deed zich voor als Simon Leviev, erfgenaam van de steenrijke Israëlische diamantfamilie Leviev. Hij gebruikte echter het geld van zijn slachtoffers om nieuwe vrouwen in te palmen. Velen ontmoette hij via datingapp Tinder.

BEKIJK OOK:
Zo neemt steenrijke familie Leviev wraak op The Tinder Swindler

Volgens Sjöholm en haar advocaat had ING daarna beter op de bankrekening van E. moeten letten. Daarop werden vaak bedragen vanuit het buitenland gestort, die via een prepaid creditcard meteen weer werden doorgespeeld naar Hayut. Als ING Sjöholm had gewaarschuwd dat zij geld overmaakte naar een rekening die vanwege vermoedens van fraude in de gaten werd gehouden, had zij het geld nooit overgemaakt, betoogt de Zweedse.

Betaaldienstverlener
ING heeft als standpunt dat de bank niets verkeerd heeft gedaan. Dat er contact was met mevrouw E. was vooral om haarzelf te beschermen tegen oplichting. De vele internationale transacties op haar bankrekening zijn misschien opvallend voor een leek, maar komen bij een bank als ING iedere seconde door. Elke transactie controleren zou de snelheid van het betaalverkeer vertragen.

BEKIJK OOK:
Cecilie uit The Tinder Swindler: ’Ik heb nooit doorgehad dat hij een oplichter was’

En als ING al de schade van Sjöholm zou moeten vergoeden, betoogt de bank, zou ook rekening moeten worden gehouden met de verdiensten die zij er als hoofdrolspeler in de Netflix-documentaire juist aan heeft overgehouden. De documentaire is genomineerd voor vijf Emmy’s. Sjöholm, de Noorse Cecilie Fjellhøy en de Nederlandse Ayleen Charlotte reizen de hele wereld over om aandacht te vragen voor slachtoffers van datingfraude.

Hayut heeft in Israël kort gevangen gezeten, maar hij profiteert ook van zijn ’roem’. Hij is voor $20.000 te boeken om clubs te bezoeken.

www.telegraaf.nl/financieel/157901580...
voda
0
ING plukt nieuwe baas private bank bij Van Lanschot weg
Door RUBEN EG

3 uur geleden
in FINANCIEEL

ING Groep
8.696 0.76%

AMSTERDAM - Katja Kok wordt per 1 november het nieuwe hoofd van de Nederlandse private bank van ING. Zij stapt over van Van Lanschot Kempen, waar zij de afgelopen vier jaar de vermogensbeheerdivisie in Zwitserland leidde.

VAN LANSCHOT KEMPEN
Kok volgt Leon Wijnands op, die is aangesteld als het nieuwe hoofd duurzaamheid bij ING Nederland. De 49-jarige Kok werd na haar studie Economie & Filosofie opgeleid bij MeesPierson, waar zij vijftien jaar werkte. Tien jaar geleden stapte Kok over naar Van Lanschot Kempen, waar zij vier jaar geleden ceo van de divisie in Zwitserland werd.

BEKIJK OOK:
Topman Van Lanschot Kempen elitair? ’Ja. En democraat’

In een interne verklaring schrijft ING dat Kok met haar 25-jarige ervaring in het vermogensbeheer de Nederlandse private bank van ING verder moet helpen groeien.

www.telegraaf.nl/financieel/166010840...
voda
0
ING rondt aandeleninkoopprogramma af

Door ABM Financial News op maandag 18 juli 2022
Views: 4.538

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit meldde de bank maandag nabeurs.

ING startte het inkoopprogramma op 12 mei 2022. In totaal werden ruim 40,7 miljoen aandelen ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 9,41 euro per aandeel en een totaal van 383,3 miljoen euro.

Het aandeel ING sloot maandag 1,8 procent hoger op 8,85 euro.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Advies van Goldman Sachs over ING Groep
Beurshuis Goldman Sachs
Aandeel ING Groep
Datum 21 juli 2022
Advies Kopen
Koersdoel 16,75 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 21 juli 2022 hebben de analisten van Goldman Sachs hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van Goldman Sachs voor ING Groep blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door Goldman Sachs verlaagd van 18,00 EUR naar 16,75 EUR.

Op 6 mei 2022 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Rabobank stopt met rekenen negatieve rente op spaargeld
RTL Z - 31 minuten geleden

Klanten van de Rabobank hoeven vanaf 1 augustus, dat is over iets minder dan twee weken, geen geld meer te betalen om hun spaargeld bij de bank te stallen. De bank schaft de negatieve rente die het rekende af na de renteverhoging gisteren van de Europese Centrale Bank (ECB).

© ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Een filiaal van de Rabobank in Sneek.

De ECB verhoogde gisteren voor het eerst in elf jaar tijd de rente, met 0,5 procentpunt. Dat betekent dat banken ook hogere rentes kunnen rekenen als zij geld uitlenen. Daarnaast hoeven banken vanaf 27 juli geen rente meer te betalen over het geld dat zij verplicht 's nachts moeten stallen bij de ECB.

Dat scheelt de banken in de kosten die zij via de negatieve rente op spaargeld doorrekenden aan hun klanten. Bij Rabobank ging het om klanten met een vermogen van minstens 100.000 euro. Zij betalen nu nog een half procent rente over iedere euro boven de ton.

Geen renteverhoging
Spaarders die hopen dat de bank de spaarrente verhoogt, komen bedrogen uit. Klanten met een saldo tot en met 100.000 euro op hun spaarrekening ontvangen nog steeds 0,01 procent rente (oftewel bijna helemaal niets). De rente op geld op betaalrekeningen blijft 0 (zegge en schrijve nul) procent.

Rabobank is de eerste Nederlandse bank die z'n rentebeleid aanpast vanwege de ingreep van de ECB. Andere banken zullen het voorbeeld waarschijnlijk wel volgen. Zo liet ING-topman Steven van Rijswijk in mei al weten dat zijn bank de rente waarschijnlijk wel zou verhogen als de ECB dat deed.
voda
0
Vanaf 1 augustus geen negatieve rente meer op uw Euro geldrekening
We hebben goed nieuws over het aanhouden van geld op uw DEGIRO account.

Onlangs heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten om de rente te verhogen van - 0,50% naar 0%. Hierdoor kunnen wij per 1 augustus afzien van de rente die in rekening wordt gebracht op uw Euro geldrekening(en). Dit betekent dat u ieder bedrag op uw DEGIRO account kunt aanhouden zonder hiervan nadelige gevolgen te ondervinden.

Beleggers die meer dan €22.500 bij ons aanhouden, besparen dan in feite meer dan €100 per jaar.

Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze Service Desk.
voda
0
Kleine winststijging UBS
Opbrengsten vlak.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een grofweg stabiele winst geboekt en bleef daarmee achter op de verwachtingen. Dit kwam dinsdag naar voren uit de kwartaalrapportage van de Zwitserse bank.

"In deze onzekere tijden, bleven we dicht bij onze klanten", aldus CEO Ralph Hamers, die sprak van één van de meest uitdagende kwartalen in de afgelopen tien jaar.

"We richtten ons op het verbeteren van ons ecosysteem en de manier waarop klanten daar gebruik van kunnen maken. In combinatie met onze strategie, het diverse bedrijfsmodel en de sterke balans, leidde dit tot sterke cijfers en goede onderliggende prestaties", aldus de topman.

UBS zag de nettowinst op jaarbasis stijgen van 2,0 miljard dollar naar 2,1 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 2,4 miljard dollar.

Het operationele resultaat in het afgelopen kwartaal kwam uit op 2,6 miljard dollar. Dit betekende een stijging op jaarbasis van 1 procent. UBS profiteerde onder meer van de verkoop van een belang in een joint venture in het eerste kwartaal van dit jaar.

De opbrengsten kwam uit op 8,9 miljard dollar, gelijk aan het resultaat van vorig jaar. Analisten mikten evenwel op 9,4 miljard.

UBS meent goed gepositioneerd te zijn voor de tweede jaarhelft.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 15:08
Koers 15,566
Verschil +0,204 (+1,33%)
Hoog 15,584
Laag 15,342
Volume 4.306.542
Volume gemiddeld 11.237.908
Volume gisteren 9.121.992