Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.285 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
haas
5
quote:

Willempie3 schreef op 2 juli 2022 11:50:

Er valt niets te winnen in dit conflict met Rusland. Het doel van het Westen is op dit moment om Oekraine te laten winnen. Dat betekent: Al het Oekrainse grondgebied inclusief de Krim terugveroveren. Een terugkeer naar normale betrekkingen met Rusland is alleen mogelijk als Rusland daarna ook nog alle schade in Oekraine gaat betalen. Ongeveer zoals Duitsland is behandeld na de eerste wereldoorlog in 1919. Dit gaat Rusland nooit accepteren. Mocht Rusland ooit teruggedreven worden dan zal het eerder gaan dreigen met kernwapens, dan toegeven aan de Westerse eisen. Zolang China niet mee doet met de Westerse sancties, kan Rusland deze strijd eindeloos volhouden. En omdat China nu juist de echte uitdager is van het Westen in de strijd om de wereldmacht, is de kans daarop nul.

Het Westen is gewoon niet meer wat het geweest is qua macht: Onze schulden zijn problematisch hoog. We zijn zo gewend aan luxe, dat onze leiders leven in de illusie dat we ook elk luxe probleem op moeten lossen: Klimaat, stikstof, vluchtelingen, Zuid-Europese schulden, compensatie voor stijgende prijzen, de lijst wordt steeds langer. In feite is hier helemaal geen geld meer voor.

Deze eindeloze, nutteloze oorlog met Rusland zal ons zeer snel met de neus op de feiten gaan drukken. Dat voldoende voedsel, inkomen en een warm huis belangrijker zijn dan alle Deug66 projecten over de grens en in de toekomst.
Uw mening is ook de mijne
Met name ook de laatste alinea: ik taxeer dat de "gemiddelde burger "dat nog niet beseft !

www.iex.nl/Forum/Topic/1388839/Koffie...
luchtschip
0
quote:

matad schreef op 2 juli 2022 11:17:

[...]

Even terugkomen op de Krimbrug.
Zit me een beetje dwars dus expert gemaild.
Heeft de bruggen bekeken en vertelde het volgende.
Eerst de spoorbrug dan de weg.
Geen probleem om te vernietigen met twee bommen waarvan een behoorlijke zware.
Houd in gedachte dat de Oekraïne de behoorlijk zware bom waarschijnlijk niet heeft.
Israel zeer zeker. Die staan al jaren te popelen om genoemde bom op de uraniumverrijkingsinstallaties van Iran te gooien. Worden door de VS tegengehouden. Denk daarbij dat deze installaties maar liefst tientallen meters diep in een berg die bestaat uit rots liggen.

Tot zover.
De Russen vrezen dat de Oekraïners de Krim brug willen aanvallen en hebben er daarom speciale wagens staan die rook produceren
Heeft weinig zin want guided missiles storen zich daar niet aan

Maar het verkeer heeft ernstig last van de rook en dan krijg je deze situaties bij een test van de rookproductie

video 0:29 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/15436...

Je kan er op wachten
Hard op je rem trappen vanwege een wagen voor je die stilstaat en er dan 1 keihard achterop lkrijgen
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 3 juli 2022 21:03:

Russia seizes control of Sakhalin gas project, raises stakes with West

Putin signed decree to secure all rights on Thursday
Five-page decree follows tightening Western sanctions
Move raises risks for Western firms still in Russia
Shell was already in talks to sell up Sakhalin stake

President Vladimir Putin has raised the stakes in an economic war with the West and its allies with a decree that seizes full control of the Sakhalin-2 gas and oil project in Russia's far east, a move that could force out Shell and Japanese investors.

The order, signed on Thursday, creates a new firm to take over all rights and obligations of Sakhalin Energy Investment Co, in which Shell (SHEL.L) and two Japanese trading companies Mitsui and Mitsubishi hold just under 50%.

www.reuters.com/business/energy/russi...

Wanneer er geen overeenkomst komt met Shell, Mitsui en Mitsubishi dan gaat Rusland dit project nationaliseren
Lees jij wel, wat anderen posten?
Blijkbaar niet: zie 20.32.
De bijgeleverde video is ook zeer interessant voor diegenen, die mij weghoonden inzake mijn twijfels over de rol van Japan...
A Mao
5
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 juli 2022 12:43:

[...]
En waarom wil jij zo graag 'boodschapper' zijn voor de verkeerde kant.....???
Als je alleen de “berichten” van Luchtschip zou volgen, dan zouden de Oekraïners al aan de poorten van Moskou staan…
luchtschip
0
Overlevende Kremenchuk winkel centrum

The girl who survived the missile attack on the mall in Kremenchuk told about the events of that day.

19-year-old Olena Bezus had worked as a barista. After the attack, she underwent a major operation.

video 1:03 minuut

twitter.com/Flash43191300/status/1543...
luchtschip
1
Anton Gerashchenko, Advisor to the Minister of Internal Affairs of Ukraine. :

HIMARS shooting at sunrise, south of Ukraine.

I really like sunrises

pbs.twimg.com/media/FWwDcZ8X0AAeAJm?f...

twitter.com/Gerashchenko_en/status/15...
luchtschip
1
quote:

A Mao schreef op 3 juli 2022 22:09:

[...]
Als je alleen de “berichten” van Luchtschip zou volgen, dan zouden de Oekraïners al aan de poorten van Moskou staan…
Denk jij dat het wat wordt met de Russen
Denk je hiermee de oorlog te kunnen winnen ?

video 0:14 minuut geluid aan

twitter.com/GlasnostGone/status/15436...
A Mao
4
quote:

luchtschip schreef op 3 juli 2022 22:36:

[...]

Denk jij dat het wat wordt met de Russen
Denk je hiermee de oorlog te kunnen winnen ?

video 0:14 minuut geluid aan

twitter.com/GlasnostGone/status/15436...
Er zijn geen winnaars……
luchtschip
0
The Kyiv Independent

Australia to impose sanctions and travel ban on 16 more Russian ministers, oligarchs.

Australian PM Anthony Albanese also said during his visit to Kyiv on July 3 that his country will prohibit Russian gold imports.

twitter.com/KyivIndependent/status/15...
matad
5
quote:

A Mao schreef op 3 juli 2022 22:09:

[...]
Als je alleen de “berichten” van Luchtschip zou volgen, dan zouden de Oekraïners al aan de poorten van Moskou staan…
Wat een onzin kunt u neerpennen. Dit vereist een IQ van een kleuter.
De in feite laffe houding van het Westen is er de oorzaak van dat de Oekraïners nog niet aan de poorten van Moskou staan. Zij krijgen immers duizenden raketten op hun donder terwijl ze er nog niet een Rusland in mogen schieten. Ze mogen van dat laffe Westen nog geen granaat over de grens rollen op straffe van het niet leveren van wapentuig door dat Westen. Gelukkig bent u een draaikont in vrijheid.
luchtschip
0
Footage from last month showing 4x Mi-17 helicopters delivered by Slovakia to Ukraine; these are very likely already in Ukrainian use.

video 0:38 minuut

twitter.com/UAWeapons/status/15437073...
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 3 juli 2022 16:45:

[...]Je kent Kees de Kort blijkbaar niet.
Hij heeft in de loop der jaren wel heel erg vaak gelijk gekregen.
Kees de Kort heeft nog nooit gelijk gekregen.
DeZwarteRidder
0
Russen na wekenlange gevechten baas in Lysytsjansk, Zelenski kondigt herovering aan

De stad Lysytsjansk is gevallen en daarmee heeft het Russische leger nu ook de laatste grote stad van de provincie Loehansk in handen.
Bob van Huët 04-07-22, 08:03

De Oekraïense president Zelenski beschouwt de zwaar bevochten stad in het oosten van het land echter nog niet als verloren, ondanks de terugtrekking van het Oekraïense leger. ,,Als het opperbevel van ons leger mensen terugtrekt van bepaalde punten aan het front waar de vijand het grootste artillerievoordeel heeft - Lysytsjansk in het bijzonder - dan betekent dat maar één ding: dat we terugkomen dankzij onze tactieken en dankzij de grotere toevoer van moderne wapens”, aldus de president zondagavond in een videoboodschap.

Het Oekraïense leger zou elders in het land weer terrein winnen. Zowel in de regio Charkov in het oosten, als in de regio Cherson in het zuiden en aan de Zwarte Zee worden successen gemeld. Het onlangs heroverde Slangeneiland is daar een goed voorbeeld van, aldus Zelenski. ,,Er komt een dag dat we hetzelfde over Donbas zullen zeggen. Oekraïne geeft niets op.” Lysytsjansk werd opgegeven na wekenlange gevechten waarbij de Russische artillerie tien keer meer kanonnen in het veld bracht dan Oekraïne.

Lysytsjansk was het laatste grote bolwerk van de Oekraïners in de regio Loehansk. De verovering ervan is een van de prioriteiten van Rusland dat de hele Donbas wil ‘bevrijden’. Minister van defensie Shoigu informeerde de Russische president Vladimir Poetin over de verovering van de grotendeels verwoeste stad. Rusland had aanvankelijk geprobeerd de hoofdstad Kiev in te nemen en de Oekraïense regering omver te werpen, maar die aanval werd aan het begin van de oorlog afgeslagen door Oekraïense verdedigers. Daarna verklaarde Moskou als belangrijkste doel van de ‘speciale militaire operatie’ om Oekraïense troepen uit de regio’s Loehansk en Donetsk te verdrijven. Delen ervan zijn al door pro-Russische separatisten tot zogenaamde ‘Volksrepublieken’ uitgeroepen, die alleen door Rusland en - sinds kort - Syrië zijn erkend. Rusland heeft ook geprobeerd de oorlog te rechtvaardigen vanwege ‘nazi’s’ die de lokale bevolking zouden terroriseren.
Militaire basis

Oekraïense troepen hebben ondertussen een basis beschoten in de door Rusland bezette stad Melitopol in het zuiden van Oekraïne. Het Russische persbureau RIA meldt dat het gebied waar Melitopol Airport ligt, is getroffen. Er zouden meer dan 30 granaten zijn afgevuurd op de Russische militaire basis - een van de vier bases in de stad. Militair materieel en verschillende brandstofdepots zouden zijn geraakt, zoals de Oekraïense burgemeester van Melitopol, Ivan Fyodorov, op zijn Telegram-kanaal bevestigde. Op sociale media zijn afbeeldingen en video’s opgedoken waarop rookpluimen boven de stad te zien zijn.

Volgens de Russische gouverneur van Belgorod zijn drie mensen omgekomen bij explosies in de gelijknamige stad nabij de grens met Oekraïne. Een aantal huizen werd beschadigd. De oorzaak is nog niet opgehelderd, de informatie kan niet worden geverifieerd door een onafhankelijke partij. Sinds de Russische aanval op Oekraïne zijn Oekraïense tegenaanvallen uitgevoerd in Belgorod en in de Russische regio’s Koersk en Bryansk.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 juli 2022 07:51:

[...]
Kees de Kort heeft nog nooit gelijk gekregen.
Maar ik vind het wel knap dat hij geld kon verdienen met negatief zijn over alles.
josti5
2
quote:

matad schreef op 3 juli 2022 23:57:

[...]

Wat een onzin kunt u neerpennen. Dit vereist een IQ van een kleuter.
De in feite laffe houding van het Westen is er de oorzaak van dat de Oekraïners nog niet aan de poorten van Moskou staan. Zij krijgen immers duizenden raketten op hun donder terwijl ze er nog niet een Rusland in mogen schieten. Ze mogen van dat laffe Westen nog geen granaat over de grens rollen op straffe van het niet leveren van wapentuig door dat Westen. Gelukkig bent u een draaikont in vrijheid.
'terwijl ze er nog niet een Rusland in mogen schieten. Ze mogen van dat laffe Westen nog geen granaat over de grens rollen op straffe van het niet leveren van wapentuig door dat Westen.'

Bron?
josti5
0
In het oosten is van twee kanten een grote Russische aanval gaande.

In het noorden een brede aanval naar de lijn Bohorodychne/Mazarivka/Dolyna, en in de
Lysychansk-regio een brede uitval naar de lijn Silversk/Fedorivka/Bakhmut.
En zojuist bijgekomen: Vasylivka, Berestove, Spirne, Klynove and Mayorsk.

Meer naar het zuidwesten probeert Rusland Ivanivka, Potyomkyne and Myrne te heroveren.

liveuamap.com/

Bronnen: de Generale Staf van Oekraïne, dus dan moet het wel waar zijn.
Freemoneyforever
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 juli 2022 08:12:

[...]

Maar ik vind het wel knap dat hij geld kon verdienen met negatief zijn over alles.
Hij heeft wel gewezen op de symptomen van de bankencrisis, in de periode voordat die daadwerkelijk plaatsvond op BNR.

Maar het had me minder beleggingswinst opgeleverd, als ik in belangrijke mate rekening had gehouden met zijn wat zwartgallige kijk op de dingen.

Mogen we overigens niet vergeten, dat, wanneer de rentes waren opgehoogd in de jaren 2016-2019, waar hij voor pleitte, dat centrale banken dan vanaf 2020 beter hadden kunnen stimuleren en we waarschijnlijk een gezonder financieel stelsel zouden hebben vandaag de dag.
DeZwarteRidder
0
Defence of Ukraine
@DefenceU
·
2 jul.
Ukraine government organization
HIMARS. Ukrainian experience from the battlefields.
"The rocket will hit its target because it’s navigated by satellite."
"A high-precision weapon shoot so quietly."
"Had they been here much earlier, I think we would’ve already been done with this war."
By @washingtonpost

pbs.twimg.com/media/FWqvLGEXoAcW0jI?f...
DeZwarteRidder
0
Steeds meer enorme branden in Rusland:

----------------------------------------------------------------
@Russiaconflict
·30 m
BREAKING: Large-scale fire in Tuva, Russia. Warehouses with an area of almost 3 thousand square meters are burning there.??

twitter.com/i/status/1543867931678883843
63.285 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%