Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Baksteen
1
quote:

Blanco rolling schreef op 9 juli 2022 00:06:

Off topic, de twiiter deal gaat niet waarschijnlijk niet door vanwege de nep en spam accounts.
Dit gaat ook ook gebeuren met FB. Ik had ca 100
Nep accounts in tbv een online game. Sommige mede spelers hadden er duizenden.

FB is een hoop gebakken lucht. Nu met twitter, dankzij Musk, komt die oplichting aan het licht.
Musk is gewoon iemand die gebruik maakt van voorkennis, en daar steeds mee wegkomt
Bitcoin, Tesla enz
Tycoon
6
quote:

lostcause schreef op 9 juli 2022 02:57:

[...]

Juist en daarom heeft Shell;

- een aandelen opkoop programma zodat ze niet meer cash hoeven uit te keren in de toekomst bij verhoging dividend.
- het basis-dividend met 66% verlaagd, zodat ze de schuldenlast konden verlagen en beter zijn voorbereid op de toekomst met een lagere IRR van renewables.
Bloomberg Triple Take on buybacks uitzending 27/6/2022: www.bloomberg.com/news/videos/2022-06...

Wat ik daar uit leer:
1) SEC-rule 10b-18 verbiedt buybacks 3 weken voor kwartaalresultaten. Wist ik niet en had dan ook een nieuw programma op 7/7 verwacht.
2) Buybacks bieden corporate flexibility in cash management. Je kan de cash besteden aan wat op dat moment belangrijk is. Biedt een M&A zich aan kan je buyback stopzetten of verlagen en het geld ervan gebruiken. Buybacks zijn beloftes, dividenden zijn verplichtingen.
3) Korte termijn effect van buybacks ip de koers is bij de aankondiging en niet bij de uitvoering
4) Dividend verhogingen zijn permanent een terugname ervan geeft een zeer negatief effect op de koers sar ook blijvend kan zijn. Permenacy if dividends and not of buybacks.
5) Buybacks zijn extra returns en worden niet elk kwartaal verwacht. Gaat wel niet op boor Shell daar wordt wel elk kwartaal een inkoopprogramma verwacht
6) Niet of niet volledig uitvoeren van het inkoopprogramla heeft geen negatief effect op de koers.
7) Buyback black-out heeft geen negatief effect op de koers. De uitvoering ervan en de beëindiging zijn geen drivers voor de koers.
Alrob2
1
Ik lees net in het AD, dat de regering gokken de kop in wil drukken.
Mogen we dan ook niet meer in Shell beleggen?
JJJS
3
quote:

kassa! schreef op 8 juli 2022 21:20:

[...]

Als je daaraan twijfelt is mijn advies koop een aandeel met een hogere koers bv. Adyen want eigenlijk zeg je dat winst etc. per aandeel geen goede basis is voor de koers.
Dat zeg ik niet. Ik zeg dat het effect van de aandeleninkoop niet zichtbaar is in de koers van Shell, hooguit op echt langere termijn. Zie jij dit wel? En ik zeg hier ook regelmatig dat de koppeling tussen onderliggende waarde en beurskoers sinds corona meer en meer losgelaten is.

En ja, ik voel me regelmatig een sul met mijn traditionele manier van beleggen want ik zit braaf in aandelen als Shell. Had ik vroegtijdig in Tesla, Adyen, die stupide bitcoin of wat dan ook gegaan, was ik nu een stuk beter af geweest.
Pandjesbaas
2
quote:

JJJS schreef op 8 juli 2022 20:51:

[...]

Ik twijfel eraan of de eigen inkoop eigen aandelen zich wel in de koers reflecteert, ook op wat langere termijn.
Dan twijfel je dus of de winst per aandeel zich wel in de koers reflecteert, en dat de jaarlijkse dividendverhoging zich op lange termijn in de koers zal reflecteren.

Dat mag je allemaal doen, hoe irrationeel die ideeen ook zijn (want de markt is vaak irrationeel). Maar het mooie is dat het allemaal geen bal uitmaakt. Je kunt toch gewoon steeds een evenredig deel van je aandelen verkopen, en of de koers nu hoog of laag is, zolang je tegen dezelfde koers verkoopt als waartegen de inkoop plaatsvindt, haal je daarmee toch precies het bedrag op dat (per aandeel) aan de buybacks wordt uitgegeven. En met de overblijvende aandelen heb je nog steeds een evengroot aandeel in de winst.

Zelfs als die overgebleven aandelen nu minder dividend opleveren (b.v. omdat meer dan 4% van de aandelen uit de markt genomen werden, en de jaarlijkse dividendverhoging toch maar 4% was), dan betekent dat dus dat het bedrijf in totaal een kleiner bedrag aan dividend uit hoeft te keren, zodat het budget voor de buybacks het jaar daarop weer omhoog kan. Zolang het totale budget dat ze aan dividend plus buybacks uitgeven maar gelijk blijft, haal je op deze manier altijd je volledige deel als cash binnen, ongeacht het koersverloop. Je bent er immers helemaal niet meer afhankelijk van hoeveel % van de uitkeringen wordt gedaan in de vorm van cash, en hoeveel als buybacks, want je converteert die laatste altijd zelf naar cash.

In de praktijk zul je overigens jouw aandelen gemakkelijk tegen een hogere koers kunnen verkopen dan het gemiddelde van de buybacks. Jij kunt immers je verkoop timen, en de buybacks kunnen dat vanwege de grote hoeveelheid niet, maar moeten wel spreiden over een lange periode, waarin de koers soms hoog, en dan weer laag staat.
Ron-tron system
1
Op een aandeel als shell met een programma buybacks met een hoog% op de dagelijkse handel worden algo’s op afgestemd door traders die reageren op elke dip.
Het heeft dus wel degelijk effect op het koersverloop maar dan vooral in korte bewegingen.
JJJS
1
Wat ik al eerder aangegeven heb, dit is de theorie van de volstrekt transparante markt versus de praktijk. Ik leef in de praktijk en niet in de theorie. En ik twijfel niet dat buybacks zich uiteindelijk in de koers zouden moeten reflecteren, maar ook dat er in die lange tijd veel andere dingen met het aandeel kunnen gebeuren (denk aan miskleunen bij de transitie).

Het enige wat ik in de praktijk sense vind maken is gebruik maken van het constant heen en weer gaan, Carl's zienswijze dus. Alleen, ik durf het niet goed omdat ik bang ben dat het ineens naar beneden of naar boven doorschiet en ik dan gewoon een paar euro misloop die je vervolgens met dubbeltjes weer moet terugverdienen. De combi met shorts ed heb ik echter nog nooit onderzocht.
Ron-tron system
1
Wanneer een bedrijf eigen aandelen inkoopt wil dit niet zeggen dat er zomaar minder aandelen op de markt zijn want ze kunnen ervoor kiezen om deze niet te vernietigen en gewoon te houden voor allerlei doeleinden bv betalen van directieleden in aandelen in een bonussysteem,
Dan is er helemaal geen meerwaarde per aandeel op de winst want de aandelen zitten bij shell zelf.
Shell is er dus wel mee gebaat.
In belgie moet je dus ook 30% roerende voorheffing betalen aan de staat als je de aandelen vernietigd.
Bijlage:
Pandjesbaas
1
quote:

Carl 2-8 schreef op 9 juli 2022 10:05:

Wanneer een bedrijf eigen aandelen inkoopt wil dit niet zeggen dat er zomaar minder aandelen op de markt zijn want ze kunnen ervoor kiezen om deze niet te vernietigen en gewoon te houden voor allerlei doeleinden bv betalen van directieleden in aandelen in een bonussysteem,
Dan is er helemaal geen meerwaarde per aandeel op de winst want de aandelen zitten bij shell zelf.
Shell is er dus wel mee gebaat.
In belgie moet je dus ook 30% roerende voorheffing betalen aan de staat als je de aandelen vernietigd.

Zolang ze de aandelen in de kluis hebben liggen wordt alle dividend daarop aan zichzelf uitgekeerd (dus effectief niet), en ik kan me ook niet voorstellen dat ze het stemrecht erop zouden mogen uitoefenen. (Dan zou elk bedrijf namelijk gemakkelijk 2x zoveel aandelen kunnen uitgeven als ze eigenlijk wilden, en de helft+1 in hun eigen kluis leggen, waarna de aandeelhouders helemaal nooit meer iets te vertellen hadden.) Dus in de kluis liggen is zo goed als niet bestaand.

Het negatieve effect treedt pas op als ze die aandelen weer uit de kluis halen. Maar een soortgelijk negatief effect heb je natuurlijk ook als je cash uit je kluis haalt om de directieleden op die manier te belonen. Dus ja, het maakt uit hoeveel van hun vermogen ze van plan zijn weg te geven aan niet-aandeelhouders. Maar de vorm waarin ze dat doen maakt niet uit.

Een andere manier om ernaar te kijken is dat alles wat in hun kluis ligt feitelijk al van de aandeelhouders is. Die bezitten immers het hele bedrijf? Dus als ik 0,0001% van de uitstaande Shell aandelen bezit, en ze hebben er 300 miljoen aandelen in de kluis liggen, dan zijn 300 stuks daarvan eigenlijk van mij. Ik heb er alleen nog niet de beschikking over, net zoals ik ook niet de beschikking over mijn banksaldo heb voordat ik naar een pinautomaat loop. En de pinautomaat voor tegoeden in aandelen is de beurs. :-)

Zo kan je trouwens ook naar schuldaflossing kijken. Als Shell aflost door eigen obligaties op te kopen en te vernietigen, is dat ook hetzelfde als ze in een kluis stoppen, en ook dan is wat er in die kluis ligt van de aandeelhouders. Dus als ze voor 300mln aan obligaties aflossen, is dat eigenlijk hetzelfde als dat de bovengenoemde hypothetische aandeelhouder voor 300 euro aan diezelfde Shell obligaties gekocht heeft. Wederom met het verschil dat hij nu nog niet de beschikking heeft over die 300 euro. Dit is moeilijker te corrigeren, want je kunt bij mijn weten niet short gaan op obligaties zonder dat de opbrengst vastligt als marge. Voor eigen aandelen in de kluis had je dat probleem niet, omdat je per definitie daar al long zat om er überhaupt recht op te hebben. Dus wat je daarvan verkoopt om te compenseren wat Shell in de kluis legt of vernietigt is meteen vrij-besteedbare cash.
ASK
2
orsted.nl/news-archive/2021/03/orsted... en ook de pionier op het gebied van waterstof in Nederland Holthausen Clean Technologie die electrische veegwagens van de gemeente Groningen omgebouwd heeft voor waterstof zodat zij meerdere dagen kunnen draaien en niet na een dag als electrische veegwagens al stilstonden. Holthausen kan de wereldwijde vraag niet aan. Te klein. Maar een bedrijf als Shell kan flink opschalen en levert al waterstof in o.a. Californië, China en Duitsland. Ik werk in de bodemsaneringen en daar in de Botlek heeft Air Products een 30 kilometer lange pijpleiding voor waterstof vanaf de Tweede Maasvlakte aan laten leggen. Die doen dat echt niet voor niets. En Shell is groot in laadpalen sinds de overname van NewMotion heet nu Shell Recharge. Fijn om te weten dat met Shell's winst in Q2 van tussen de 400 en 800 miljoen dollar de Renewable tak op jaarbasis al zo'n 2 miljard winst gaat maken. Ook zie je o.a. in België dat de opslag van energie vanuit zonnepanelen en windmolenparken een steeds belangrijker item wordt om de energie van pieken van zonne- en windparken op te kunnen slaan om later als er geen zon of wind is toch te kunnen gebruiken. Het afschaffen van de saldering regeling en het niet terug kunnen leveren aan het elektriciteitsnet omdat dit volzit zorgt ervoor dat je het bijvoorbeeld zelf op kunt slaan in een waterstof fuelcel of in een thuisbatterij. Shell weet dit ook.
DeZwarteRidder
1
quote:

Pandjesbaas schreef op 9 juli 2022 10:31:

[...]Zolang ze de aandelen in de kluis hebben liggen wordt alle dividend daarop aan zichzelf uitgekeerd (dus effectief niet), en ik kan me ook niet voorstellen dat ze het stemrecht erop zouden mogen uitoefenen. (Dan zou elk bedrijf namelijk gemakkelijk 2x zoveel aandelen kunnen uitgeven als ze eigenlijk wilden, en de helft+1 in hun eigen kluis leggen, waarna de aandeelhouders helemaal nooit meer iets te vertellen hadden.) Dus in de kluis liggen is zo goed als niet bestaand.

Het negatieve effect treedt pas op als ze die aandelen weer uit de kluis halen. Maar een soortgelijk negatief effect heb je natuurlijk ook als je cash uit je kluis haalt om de directieleden op die manier te belonen. Dus ja, het maakt uit hoeveel van hun vermogen ze van plan zijn weg te geven aan niet-aandeelhouders. Maar de vorm waarin ze dat doen maakt niet uit.

Een andere manier om ernaar te kijken is dat alles wat in hun kluis ligt feitelijk al van de aandeelhouders is. Die bezitten immers het hele bedrijf? Dus als ik 0,0001% van de uitstaande Shell aandelen bezit, en ze hebben er 300 miljoen in de kluis liggen, dan zijn 300 stuks daarvan eigenlijk van mij. Ik heb er alleen nog niet de beschikking over, net zoals ik ook niet de beschikking over mijn banksaldo heb voordat ik naar een pinautomaat loop. En de pinautomaat voor tegoeden in aandelen is de beurs. :-)

Zo kan je trouwens ook naar schuldaflossing kijken. Als Shell aflost door eigen obligaties op te kopen en te vernietigen, is dat ook hetzelfde als ze in een kluis stoppen, en ook dan is wat er in die kluis ligt van de aandeelhouders. Dus als ze voor 300mln aan obligaties aflossen, is dat eigenlijk hetzelfde als dat de bovengenoemde hypothetische aandeelhouder voor 300 euro aan diezelfde Shell obligaties gekocht heeft. Wederom met het verschil dat hij nu nog niet de beschikking heeft over die 300 euro. Dit is moeilijker te corrigeren, want je kunt bij mijn weten niet short gaan op obligaties zonder dat de opbrengst vastligt als marge. Voor aandelen in de kluis had je dat probleem niet, omdat je per definitie daar al long zat om er überhaupt recht op te hebben. Dus wat je daarvan verkoopt om te compenseren wat Shell in de kluis legt of vernietigt is meteen vrij-besteedbare cash.
Wat een onzin-verhaal..........!!!!

Het is heel simpel: ingekochte aandelen krijgen geen dividend en hebben geen stemrecht.
En de waarde op de balans is nihil, want ze worden gelijk afgeboekt van het eigen vermogen.

En een vergelijking met obligaties is helemaal onzinnig.
Pandjesbaas
1
quote:

JJJS schreef op 9 juli 2022 09:52:

Wat ik al eerder aangegeven heb, dit is de theorie van de volstrekt transparante markt versus de praktijk. Ik leef in de praktijk en niet in de theorie.
Hoe kom je daar toch bij? Het heeft volstrekt niets met koers of markt te maken. Het enige wat je hoeft te weten is het bedrag dat aan buybacks zal worden uitgegeven, en hoeveel aandelen er uitstaan. Je zou in feite blindelings bestens orders kunnen geven voor een bepaald bedrag, zonder er enig benul van te hebben wat de koers is, en toch gemiddeld je verwachte buyback opbrengst binnenhalen. (Hoewel dat niet verstandig is omdat het dus beter kan.)
Pandjesbaas
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 juli 2022 10:40:

[...]

Wat een onzin-verhaal..........!!!!

Het is heel simpel: ingekochte aandelen krijgen geen dividend en hebben geen stemrecht.
En de waarde op de balans is nihil, want ze worden gelijk afgeboekt van het eigen vermogen.

En een vergelijking met obligaties is helemaal onzinnig.
Dat is toch precies wat ik zeg: geen dividend en geen stemrecht. Alsof ze niet bestaan.
Bijdrage aan het eigen vermogen op de balans is volgens mij trouwens voor Shell maar 7 cent per aandeel,
dus dat is toch een getal dat geen realiteitswaarde heeft.

Wat was het precies dat je niet begreep aan die obligaties?
Dat je om een obligatieschuld af te lossen en ze te cancellen je ze eerst terug moet kopen?
Of dat je een long positie altijd kunt compenseren met een even grote short positie?
DeZwarteRidder
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 9 juli 2022 10:50:

[...]
Dat is toch precies wat ik zeg: geen dividend en geen stemrecht. Alsof ze niet bestaan.
Bijdrage aan het eigen vermogen op de balans is volgens mij trouwens voor Shell maar 7 cent per aandeel,
dus dat is toch een getal dat geen realiteitswaarde heeft.

Wat was het precies dat je niet begreep aan die obligaties?
Dat je om een obligatieschuld af te lossen en ze te cancellen je ze eerst terug moet kopen?
Of dat je een long positie altijd kunt compenseren met een even grote short positie?
Alleen amateurs kunnen dit soort rare verhalen verzinnen.
Ron-tron system
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 juli 2022 10:40:

[...]

Wat een onzin-verhaal..........!!!!

Het is heel simpel: ingekochte aandelen krijgen geen dividend en hebben geen stemrecht.
En de waarde op de balans is nihil, want ze worden gelijk afgeboekt van het eigen vermogen.

En een vergelijking met obligaties is helemaal onzinnig.
Gaan ze niet eerst in een treasury stock buiten de markt en daarna pas naar retirement treasury stock?
Baksteen
0
quote:

Alexander van der Kraan schreef op 9 juli 2022 10:39:

orsted.nl/news-archive/2021/03/orsted... en ook de pionier op het gebied van waterstof in Nederland Holthausen Clean Technologie die electrische veegwagens van de gemeente Groningen omgebouwd heeft voor waterstof zodat zij meerdere dagen kunnen draaien en niet na een dag als electrische veegwagens al stilstonden. Holthausen kan de wereldwijde vraag niet aan. Te klein. Maar een bedrijf als Shell kan flink opschalen en levert al waterstof in o.a. Californië, China en Duitsland. Ik werk in de bodemsaneringen en daar in de Botlek heeft Air Products een 30 kilometer lange pijpleiding voor waterstof vanaf de Tweede Maasvlakte aan laten leggen. Die doen dat echt niet voor niets. En Shell is groot in laadpalen sinds de overname van NewMotion heet nu Shell Recharge. Fijn om te weten dat met Shell's winst in Q2 van tussen de 400 en 800 miljoen dollar de Renewable tak op jaarbasis al zo'n 2 miljard winst gaat maken. Ook zie je o.a. in België dat de opslag van energie vanuit zonnepanelen en windmolenparken een steeds belangrijker item wordt om de energie van pieken van zonne- en windparken op te kunnen slaan om later als er geen zon of wind is toch te kunnen gebruiken. Het afschaffen van de saldering regeling en het niet terug kunnen leveren aan het elektriciteitsnet omdat dit volzit zorgt ervoor dat je het bijvoorbeeld zelf op kunt slaan in een waterstof fuelcel of in een thuisbatterij. Shell weet dit ook.
waterstof-magazine.email-provider.nl/...
Baksteen
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 8 juli 2022 22:19:

Vandaag was er een opening op 24eur rond en daarna 6 aex bewegingen 24-24,20eur en 2 ADR bewegingen op dezelfde koersen dus 8keer 20cent te rapen enkel long order 24-24.20eur.
Doe je dit klein met 1000st had je vandaag 1800eur binnen of 7,5% rendement op je inzetkapitaal dat is voor 2 jaar dividend:)
Met cfd had je zelfs 37,5% rendement gemaakt op 1dag.
Profiteer van deze lage shell stand en volatiliteit.

Dit is achteraf, maar als ik naar de grafiek kijk, dan was je dinsdag en woensdag blijven zitten met een pak aandelen, hoe bepaal jij de entry per dag?
Ron-tron system
1
quote:

Baksteen schreef op 9 juli 2022 11:14:

[...]
Dit is achteraf, maar als ik naar de grafiek kijk, dan was je dinsdag en woensdag blijven zitten met een pak aandelen, hoe bepaal jij de entry per dag?
Voor mij is het niet achteraf want ik handel constant op alle waarden.
Blijven zitten met aandelen hoort erbij zelfs op 28,50eur staan er aandelen,
Aandelen die vastzitten staan gewoon fictief op rood maar zijn wel gratis door dividend inkomen dus geen probleem.
Het rendement zit hem in het volume in trades en als de koers op en neer gaat is dit volume zeer hoog tot wel 10-12 trades per dag.
De range waarin ik trade gaat zo breed als de daling tot de bodem dus ging even van 28,50-22,82 maar staat nu weer op 24-28,50eur,
Wanneer een koers doorzakt en later weer hersteld is dit extra rendement.
Ik heb dus geen dagentry buiten bestens in omdat ik geen daytrader ben maar een rangetrader of hoe je het ook noemen wil.
Ik zit short op indexen en doe hierbovenop ook shorttrading op de dj index en heb shell als long trade hedge gekozen omdat ik de koers altijd zie herstellen met de winsten die nu binnenkomen en het rendement loopt zo snel op met de volatiliteit dat de winst op gemaakte trades me een grote reserve geven.
Pas het systeem maar eens toe fictief op een demo of papiertje en oordeel dan,
Als je nu start koop je elke 20cent daling met verkooporder 20cent hoger maakt niet uit waar de koers staat of heengaat de koers is enkel trein die je volgt en op en afstapt.
Baksteen
0
quote:

Carl 2-8 schreef op 9 juli 2022 11:41:

[...]
Voor mij is het niet achteraf want ik handel constant op alle waarden.
Blijven zitten met aandelen hoort erbij zelfs op 28,50eur staan er aandelen,
Aandelen die vastzitten staan gewoon fictief op rood maar zijn wel gratis door dividend inkomen dus geen probleem.
Het rendement zit hem in het volume in trades en als de koers op en neer gaat is dit volume zeer hoog tot wel 10-12 trades per dag.
De range waarin ik trade gaat zo breed als de daling tot de bodem dus ging even van 28,50-22,82 maar staat nu weer op 24-28,50eur,
Wanneer een koers doorzakt en later weer hersteld is dit extra rendement.
Ik heb dus geen dagentry buiten bestens in omdat ik geen daytrader ben maar een rangetrader of hoe je het ook noemen wil.
Ik zit short op indexen en doe hierbovenop ook shorttrading op de dj index en heb shell als long trade hedge gekozen omdat ik de koers altijd zie herstellen met de winsten die nu binnenkomen en het rendement loopt zo snel op met de volatiliteit dat de winst op gemaakte trades me een grote reserve geven.
Pas het systeem maar eens toe fictief op een demo of papiertje en oordeel dan,
Als je nu start koop je elke 20cent daling met verkooporder 20cent hoger maakt niet uit waar de koers staat of heengaat de koers is enkel trein die je volgt en op en afstapt.

Oke, bedankt voor de uitleg, zelf schrijf ik putopties op Shell, en blijf je soms ermee zitten, verkoop ze als het te lang duurt, en koop call opties, 6 maanden verder
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9449 9450 9451 9452 9453 9454 9455 9456 9457 9458 9459 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 5.990.833