Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Rutte: Nederland kan Oekraïense havenstad herbouwen

Door Peter Winterman
Updated Gisteren, 21:33
Gisteren, 21:30
in BINNENLAND

Kiev - Premier Mark Rutte bekijkt of de regio rond de Oekraïense havenstad Cherson door Nederland kan worden geadopteerd om te herbouwen. Dat zegt hij tegen De Telegraaf na zijn bezoek aan Kiev.

Cherson is sinds 2 maart bezet door Rusland, maar Oekraïne probeert de stad te heroveren. „Uiteindelijk wil je ook expertise leveren in zaken waar je goed in bent”, zegt Rutte. „Nederland is goed in havenontwikkeling, in landbouw en in alles wat met water te maken heeft. Die expertise kunnen we in héél Oekraïne bieden. En rond Cherson komen die zaken heel mooi samen.”

’Willekeurig doodgeschoten’

Bij een onaangekondigd bezoek aan Kiev heeft premier Mark Rutte de Oekraïense regering ook beloofd meer zware wapens te sturen.

Bekijk ook:
Rutte bezoekt Oekraïne en gaat langs bij president Zelenski: ’Zeer onder de indruk van verwoestingen’

In Boetsja – een voorstad van Kiev – praatte Rutte maandagochtend met een pastoor. „Hier kwamen de beelden vandaan van mensen die willekeurig op straat zijn doodgeschoten”, vertelt Rutte maandagavond vanuit Kiev. „De pastoor die ik sprak, kende hen. Hij was de herder van die mensen. Hij probeert de gemeenschap weer bij elkaar te brengen, terwijl rond zijn kerk allemaal lijken begraven liggen. Echt verschrikkelijk.”

Dat premier Rutte geëmotioneerd klinkt, komt misschien ook door de zware verkoudheid waarmee hij al een paar dagen rondloopt. Hij test zich regelmatig, zegt hij: het is geen corona. „Iedereen is wel eens verkouden, ik overleef het wel.” De beelden van de door Rusland verwoeste huizen, kerken en schoolgebouwen raken hem. „Dit maakt ontzettend veel indruk.”
’Timing heel goed’

Het is voor het eerst sinds de Russische invasie – eind februari – dat Rutte een bezoek brengt aan Oekraïne. Maandagochtend arriveerde hij per trein uit Polen, om in de avond weer aan de terugreis naar Nederland te beginnen. Zijn komst is vrij ’laat’: de meeste Europese regeringsleiders – inclusief de premier van Luxemburg – zijn al in Kiev geweest.

„Dat loopt zoals het loopt”, zegt Rutte. „Ik heb heel veel contact met president Volodomir Zelenski, ik bel hem regelmatig. Ook is minister Hoekstra hier al geweest. Zelf was ik kort voor de inval nog in Kiev. Ik denk dat de timing nu heel goed is: we konden veel zaken bespreken die van belang zijn in de fase waarin de oorlog zich nu bevindt.”

Daarmee doelt Rutte op de enorme behoefte die Zelenski heeft aan meer zwaar wapentuig. „Ik heb gezegd dat wij hem daarbij willen helpen. We zitten er wel een keer doorheen met onze eigen wapenvoorraden, maar dan kunnen we altijd nog als tussenpersoon fungeren voor andere landen. Ook stimuleren we andere landen – die nu nog niet zoveel doen – om meer te doen. Ik noem geen namen.”

Steun Nederlanders

Rutte belooft ook te helpen bij de wederopbouw van Oekraïne. Nederland wil daarom mogelijk de regio rond Cherson ’adopteren’. Die havenstad – ten noorden van de Krim – wordt nu nog bezet door de Russen. Maar Oekraïne is bezig met een opmars in het gebied. „We willen wel dat het meer dan een symbool is”, zegt Rutte. „Onze expertise kunnen we in heel Oekraïne bieden, niet alleen in Cherson.”

Vreest de premier niet dat de steun onder Nederlanders voor Oekraïne afbrokkelt, nu de prijzen voor voedsel en energie in eigen land de pan uit rijzen? „Nee”, zegt hij. „Ik denk dat het overgrote deel van Nederland aanvoelt – niet alleen in hoofd, maar ook in hart en buik – dat dit gaat over iets heel fundamenteels. Gewoon: wie zijn wij? Onze waarden. Als Rusland deze oorlog wint, is dat een gevaar voor Nederland.”
Rowi62
0
Ja Rutte loopt weer dingen te beloven:

Net bekend dat de wens van het kabinet om hier 50000 tijdelijke woningen te bouwen niet gaat lukken (teletekst)

Maar in de Ukraie hebben ze wel vakmensen en minder woordvoerders, HBO psychologen en vooral minder juristen.
GrafZerk
2
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 08:28:

[...]

Niet alleen stond Rusland in de uitroei oorlog 1940-1945 aan de goede kant, ook de communisten in Nederland hebben zich van hun beste kant laten zien, door voor veel onderduikers een schuilplek te bieden.

Het blijft trouwens nog altijd een raadsel waarom er niet een paar bommen zijn gegooid op de aanvoerlijnen naar de concentratiekampen.

U hebt uw naam niet mee vind ik. (inkoppertje naar die van mij, ik weet het)
Ik raad u aan om u wat meer te gaan verdiepen in het ontstaan van WO I en daaruit volgend WO II en wat daarnaast de rol van de Russen werkelijk is geweest onder Stalin.
Misschien dat u dan begrijpt waarom die spoorlijnen niet werden gebombardeerd.
Het interesseerde ze werkelijk geen moer wat daar in die kampen gebeurde. (ook bij de geallieerden was het geen prio 1)
Het zit een stuk ingewikkelder in elkaar dan we destijds op school meekregen.

ook de communisten in Nederland hebben zich van hun beste kant laten zien, door voor veel onderduikers een schuilplek te bieden
Net als veel boeren die ze verborgen op hun erf.

Aan de manier waarop Putin huishoudt in de Oekraine kan je wel een soort parallel trekken met Stalin:
Mensenlevens (vriend en vijand) zijn onbelangrijk en alles moet kapot.
Ik hoop alleen niet dat hij de 20 miljoen doden van Stalin overschrijdt.
luchtschip
0
Wopke Hoekstra, Minister van Buitenlandse Zaken :

Vandaag herdenken wij de slachtoffers van de genocide in Srebrenica in 1995. Door deze verschrikkelijke geschiedenis zijn Nederland & Bosnië en Herzegovina voor altijd met elkaar verbonden. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden die met dit grote verlies moeten leven.

Kajsa Ollongren, Minister van Defensie :

De internationale gemeenschap faalde in de bescherming van de mensen van Srebrenica. Als onderdeel van deze gemeenschap deelt de Nederlandse regering in de politieke verantwoordelijkheid voor de situatie waarin dit falen kon gebeuren. Daarvoor bieden wij onze diepste excuses aan.

pbs.twimg.com/media/FXYzBMpX0AA07Lc?f...

twitter.com/WBHoekstra/status/1546484...
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 7 juli 2022 13:49:

[...]

Gokker,

Ik heb al eens vaker aangegeven dat jij, in MIJN ogen, een ontieglijk vieze gemene " zegger" bent. Zo'n posting van jou wijst daar weer volledig op.

Wat onderneemt ffff eigenlijk....?
[...]
Een ondernemer betaalt btw. Doet u dat?

Graag zonder emotioneel taalgebruik en inhoudelijk.

[mijn computer was in de reparatie, vandaar deze vertraagde reactie]
A Mao
1
quote:

luchtschip schreef op 12 juli 2022 10:28:

Wopke Hoekstra, Minister van Buitenlandse Zaken :

Vandaag herdenken wij de slachtoffers van de genocide in Srebrenica in 1995. Door deze verschrikkelijke geschiedenis zijn Nederland & Bosnië en Herzegovina voor altijd met elkaar verbonden. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden die met dit grote verlies moeten leven.

Kajsa Ollongren, Minister van Defensie :

De internationale gemeenschap faalde in de bescherming van de mensen van Srebrenica. Als onderdeel van deze gemeenschap deelt de Nederlandse regering in de politieke verantwoordelijkheid voor de situatie waarin dit falen kon gebeuren. Daarvoor bieden wij onze diepste excuses aan.

pbs.twimg.com/media/FXYzBMpX0AA07Lc?f...

twitter.com/WBHoekstra/status/1546484...
Tja, beter laat dan nooit,
Niet dat de duizenden doden er wat aan hebben.
rene l
7
Vele mensen geven de pijp aan Maarten.
Lamgeslagen, gebukt onder het strakke regime van Rutte en Kaag, financieel uitgehold, en met allemaal losse eindjes in het hoofd, slapeloze nachten krijgen ze er van, zorgen hoe ze de dag van morgen weer moeten overleven.

Zal er ooit nog weer goedkoop gas overvloedig door de Nord Stream richting ons land vloeien of zullen we voor altijd afhankelijk worden van onbetaalbaar gas die vanuit de States in vervuilende tankers richting ons getransporteerd wordt.

Jarenlang is ons voorgelogen dat inflatie goed zou zijn voor het goedgelovige kijkbuisvolk die braaf naar de staatstv keken.
Een lage Euro zou bovendien goed zijn voor onze handelsactiviteiten richting elders in de wereld.
Confronterend hoe we nu met dit nepnieuws met de neus op de feiten gedrukt worden, dagelijkse producten zijn inmiddels voor velen onbetaalbaar geworden en niet meer vanzelfsprekend.
De Dollar en de Euro worden nu betaald in gelijke munt, de Euro is naar mijn mening op elk moment nog steeds een Dollar te duur, en wat doen we als we straks bijna niets meer te exporteren hebben.
Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat we met een enorm begrotingstekort op onze handelsbalans komen te zitten.

Maar in ons te grote dorp hebben de ambtenaren geen centje pijn, geld in overvloed, het klotst over de reling, want bepaalde projecten kampen met forse overschrijdingen van het budget zodat deze maar in de ijskast gezet worden en dat ze wachten op betere tijden.
Wat kun je op korte termijn doen met dit geld, je zou het kunnen besteden aan jongerenzorg, of aan ouderenzorg, of zorgen dat er voor deze doelgroepen betaalbare woningen gebouwd worden die ook voldoen aan hun eisen.

Gooi het geld maar over de brug in het water, ja, dat is de realiteit, zo wordt er in het Dorpshok gedacht.
Snode plannen zijn uitgedacht, we bouwen een extra brug over het kanaal, kosten een slordige half miljoen.
Want ja, we hebben weer een nieuwe academie geopend, en je wilt toch niet dat de studenten die van buitenaf komen per spoor 500 meter om moeten lopen.
De mensen begrijpen het niet meer en de reacties zijn ook niet van de lucht, de jeugd beweegt toch al veel te weinig.

Een jaar of 10 terug hebben ze ook al ergens een brug gebouwd, ja, het zijn echte bruggenbouwers, helaas was de burg in spiegelbeeld aangeleverd en er ontstond toen al de nodige hilariteit.
Inmiddels raakt deze brug ook al in verval, putcorrosie aan de stalen pijlers, glasplaten die er spontaal afvallen.

Wel willen de ambtenaren voor ons ook nog wat doen, vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling blijft voor de burgers verboden.
En wat doe je dan, je organiseert dan op het dorpsplein je eigen vuurwerkshow voor een drie en een halve ton.
Hier zitten de mensen ook niet op te wachten, velen hebben dan de nodige drank op, hoe kom je naar het centrum, wat doe je met opa en oma die op bezoek zijn en slecht ter been zijn, kun je je baby wel een paar uur alleen laten, en het dievengilde zal ook nauwlettend een oogje in het zeil houden.

De komst van de 240 Oekrainers sijpelde gistermiddag pas binnen via de officiele media, een stukje in de dorpskrant, wel heel apart, er kan door abonnees niet op dit artikel gereageerd worden.
Enkele sportverenigingen hebben wel gereageerd, voor ons komt het als een donderslag bij heldere hemel, waar moeten we straks trainen, en we hebben voor de start van het seizoen de hal al gereserveerd voor wat evenementen.
Van de basisscholen die er gymles geven heeft nog niemand gereageerd, hun hebben nu vakantie en zijn ook direct met de sleurhut voor 6 weken naar Zuid-Frankrijk afgereisd.
Ik ben straks ook heel erg benieuwd naar hun reactie, want schoolsporten wordt juist heel erg gestimuleerd.

De omwonenden zijn boos, wij zijn totaal niet geinformeerd, en is het slechts voor tijdelijk.
Van wat ik vanmorgen zo lees zitten er tussen de Oekrainers die hun land door de oorlog ontvlucht zijn juist heel veel gelukszoekers die geen Oekrainers zijn, het zijn economische vluchtelingen uit landen waar het veiliger is dan in de Oekraine.

Dit zullen straks de blijvertjes zijn die Nederland wel zien zitten als vakantieland met gratis geld en een gratis vakantiewoning voor de rest van hun leven.
Ik zie het ook, recent zijn er weer een aantal kapperszaken door Syriers geopend bij ons.
Ja, dat willen dit soort types, of bijvoorbeeld een eigen restaurant openen, alles gesubsidieerd met geld van de samenleving of wit gewassen met de poedersuiker- of mensenhandel.
Het is de kaalslag voor ons eigen kappersgilde, hun schudden met het hoofd, ze trekken zich de laatste haren uit het hoofd en snappen er niets van en voelen zich geschoren.
Wij moeten jarenlang werken voor een sober salaris en kunnen ons pas op hoge leeftijd een mooie kappersauto veroorloven.

De rode boerenzakdoeken zijn uitverkocht, ze worden bij ons massaal vastgeknoopt aan de antennes van auto's uit solidariteit aan de boeren.
Vlaggen zie je steeds meer verschijnen in de kleuren blauw, wit, rood, ooit het symbool van éénheid in omgekeerde vorm, nu het symbool van je ongehoord te voelen.
Bepaalde mensen voelen zich hierdoor aangesproken, ik geef de boeren echter groot gelijk.
Alles hebben ze verziekt in Nederland.

En ja, ik gun Rutte en Kaag ook vakantie toe.
Zoek maar een mooie 2 persoons vliegende bezem uit en vertrek naar een ver land ergens elders.
En knoop er ook maar een mandje aan vast, dan kan Robbie ook mee, hij weet tenslotte niet beter.

En kom nooit meer terug.

www.youtube.com/watch?v=XT9IDo-vF5k
objectief
0
quote:

rene l schreef op 12 juli 2022 12:05:

Vele mensen geven de pijp aan Maarten.

Dat klopt m.i. niet, want de werkgelegenheid is vrijwel maximaal. Kun je eea. met cijfers aantonen, daar men stopt.
rationeel
6
quote:

gokker schreef op 12 juli 2022 09:23:

[...]

Waar zwamt u eigenlijk over? Aanvoerlijnen van joden of van water en brood?
Bodet/FvD en WOII.... Wat een ziek stelletje.
Ik geef feiten, en jij als wetenschapper doet alsof je geen enkele wetenschappelijke norm is bijgebracht?

Noch afgezien van je onbetamelijke sociale gedrag.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 12:18:

[...]

Ik geef feiten, en jij als wetenschapper doet alsof je geen enkele wetenschappelijke norm is bijgebracht?

Noch afgezien van je onbetamelijke sociale gedrag.
"Ik geef feiten". U stelt een vraag (waarom werd er niet gebombardeerd ?). Is toch iets anders.

Geef liever antwoord op mijn simpele vraag: om welke toevoer gaat het?

En van wetenschappelijke methodes heeft u geen kaas gegeten.
de tuinman
0
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 12:18:

[...]

Ik geef feiten, en jij als wetenschapper doet alsof je geen enkele wetenschappelijke norm is bijgebracht?

Noch afgezien van je onbetamelijke sociale gedrag.
En dat is dus het probleem. Bij FvD roepen ze wat en jij denkt dat het een feit is.
[verwijderd]
0
quote:

de tuinman schreef op 12 juli 2022 12:43:

[...]

En dat is dus het probleem. Bij FvD roepen ze wat en jij denkt dat het een feit is.
Bodet: "Mijn meningen zijn feiten"
rationeel
1
quote:

gokker schreef op 12 juli 2022 12:33:

[...]
"Ik geef feiten". U stelt een vraag (waarom werd er niet gebombardeerd ?). Is toch iets anders.

Geef liever antwoord op mijn simpele vraag: om welke toevoer gaat het?

En van wetenschappelijke methodes heeft u geen kaas gegeten.
Je sociale gedrag is ver beneden peil, Gokker.

Er kan een reden voor zijn, die heb ik al eens genoemd, maar voor de time being, zie ik even af van
"discussieren" met jou.

A3aan
3
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 12:49:

[...]

Je sociale gedrag is ver beneden peil, Gokker.

Er kan een reden voor zijn, die heb ik al eens genoemd, maar voor de time being, zie ik even af van
"discussieren" met jou.


Zou iedereen ook met u moeten doen. Uw pulp hoort niet thuis op een IEX forum.
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 12:49:

[...]

Je sociale gedrag is ver beneden peil, Gokker.

Er kan een reden voor zijn, die heb ik al eens genoemd, maar voor de time being, zie ik even af van
"discussieren" met jou.


Recensie | Mijn meningen zijn feiten
27 NOVEMBER 2020

Een titel van een boek over een politicus is zelden zo goed gekozen. In Mijn meningen zijn feiten schetsen journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen een ontluisterend portret van de wording van het fenomeen Thierry Baudet, oprichter van Forum voor Democratie (FvD). Botje en Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, vrienden en vriendinnen, voor- en tegenstanders van Baudet.

Ze bekeken de tv-uitzendingen waarin Baudet verscheen en ploegden zich door de vele columns, opinieartikelen en boeken die de politicus in wording gedurende zijn leven publiceerde. Afgelopen zaterdag publiceerden dezelfde auteurs in het Parool een achtergrondartikel over Freek Jansen, de voorzitter van de FvD-jongerenafdeling. Het werk van Botje en Cohen leverde niet alleen een spraakmakend beeld op van Baudet, maar was ook het begin van de storm binnen Forum voor Democratie die zorgde voor het aftreden (en het zich weer kandideren?) van Baudet als lijsttrekker.

De rode draad in Mijn meningen zijn feiten is Baudets zoektocht naar worteling. Thierry is een gevoelige jongen die lastig aardt op school en aan het begin van zijn studententijd. Dat verandert wanneer hij zijn huis vindt in ‘het Leidse gangetje.’ Op het halletje van Universiteit Leiden vindt Baudet zijn plek onder de vleugels van rechtsfilosofen Paul Cliteur en Andreas Kinneging. Hij wordt lid van de Edward Burke Stichting en raakt steeds verder ondergedompeld in conservatieve kringen. Zo logeert hij bij de conservatieve filosoof Roger Scruton in Engeland en organiseert hij een boekenclub die steeds conservatiever wordt.

Wanneer Baudet zijn proefschrift De Aanval op de Natiestaat moet verdedigen wordt het al duidelijk dat de stijl van de jonge promovendus provocerend is. Een week voor de verdediging van zijn proefschrift doet hij in een column het promotieritueel af als een academisch verkleedpartij. Als de promotiecommissie vragen mag stellen tijdens de plechtigheid, vraagt Kinneging hem of er naar Baudets mening een verschil bestaat tussen de journalistiek en de wetenschap. ‘Nee,’ antwoordt Baudet bot, ‘volgende vraag.’ Toch lijkt iedereen met wie de auteurs spraken Baudet aanvankelijk een leuke, originele jongen met creatieve ideeën te hebben gevonden. Zo ontstaat het beeld van een rijzende ster die niemand aan zich voorbij wilde laten gaan. Baudet durft dingen te zeggen die andere mensen niet zeggen. Maar tegelijkertijd wordt het ook al snel duidelijk dat hij het niet zo nauw met de waarheid neemt. Zo publiceert hij geregeld onwaarheden. Zo ontstaat langzaam maar zeker ook het beeld van een typische charlatan. Met de wetenschap neemt hij niet te nauw, feiten verliezen het van beeldvorming en een grote mond en als romanschrijver flopt Baudet door zijn gebrek aan inlevingsvermogen. Maar wat Mijn meningen zijn feiten vooral laat zien is hoe een vlotte jongeman met radicale ideeën door intellectueel Nederland de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Botje en Cohen hebben geprobeerd contact op te nemen met Baudet, maar die stond niet open voor commentaar. De auteurs zijn duidelijk geen fans van de politicus, maar baseren hun boek wel op feiten, interviews en Baudets eigen publicaties. Eigenlijk lopen ze al op de feiten vooruit als ze constateren dat Baudet steeds hogere verwachtingen schept waar hij niet aan kan voldoen. De charmante student vol bravoure wordt langzaam een politicus vol slappe praatjes. Aan het eind van het boek stellen de auteurs zich (terecht) de vraag hoelang het nog gaat duren voor Baudet de Kamer verlaat. Maar waar het boek bij uitstek in slaagt is een antwoord te geven op de vraag hoe iemand als Baudet een fenomeen kon worden in het nuchtere Nederland.

Kinha de Almeida Guimarães is onderzoeksstagiaire bij de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort

www.pa-academie.nl/recensie-mijn-meni...
rationeel
1
quote:

gokker schreef op 12 juli 2022 12:57:

[...]

Recensie | Mijn meningen zijn feiten
27 NOVEMBER 2020

Een titel van een boek over een politicus is zelden zo goed gekozen. In Mijn meningen zijn feiten schetsen journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen een ontluisterend portret van de wording van het fenomeen Thierry Baudet, oprichter van Forum voor Democratie (FvD). Botje en Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, vrienden en vriendinnen, voor- en tegenstanders van Baudet.

Ze bekeken de tv-uitzendingen waarin Baudet verscheen en ploegden zich door de vele columns, opinieartikelen en boeken die de politicus in wording gedurende zijn leven publiceerde. Afgelopen zaterdag publiceerden dezelfde auteurs in het Parool een achtergrondartikel over Freek Jansen, de voorzitter van de FvD-jongerenafdeling. Het werk van Botje en Cohen leverde niet alleen een spraakmakend beeld op van Baudet, maar was ook het begin van de storm binnen Forum voor Democratie die zorgde voor het aftreden (en het zich weer kandideren?) van Baudet als lijsttrekker.

De rode draad in Mijn meningen zijn feiten is Baudets zoektocht naar worteling. Thierry is een gevoelige jongen die lastig aardt op school en aan het begin van zijn studententijd. Dat verandert wanneer hij zijn huis vindt in ‘het Leidse gangetje.’ Op het halletje van Universiteit Leiden vindt Baudet zijn plek onder de vleugels van rechtsfilosofen Paul Cliteur en Andreas Kinneging. Hij wordt lid van de Edward Burke Stichting en raakt steeds verder ondergedompeld in conservatieve kringen. Zo logeert hij bij de conservatieve filosoof Roger Scruton in Engeland en organiseert hij een boekenclub die steeds conservatiever wordt.

Wanneer Baudet zijn proefschrift De Aanval op de Natiestaat moet verdedigen wordt het al duidelijk dat de stijl van de jonge promovendus provocerend is. Een week voor de verdediging van zijn proefschrift doet hij in een column het promotieritueel af als een academisch verkleedpartij. Als de promotiecommissie vragen mag stellen tijdens de plechtigheid, vraagt Kinneging hem of er naar Baudets mening een verschil bestaat tussen de journalistiek en de wetenschap. ‘Nee,’ antwoordt Baudet bot, ‘volgende vraag.’ Toch lijkt iedereen met wie de auteurs spraken Baudet aanvankelijk een leuke, originele jongen met creatieve ideeën te hebben gevonden. Zo ontstaat het beeld van een rijzende ster die niemand aan zich voorbij wilde laten gaan. Baudet durft dingen te zeggen die andere mensen niet zeggen. Maar tegelijkertijd wordt het ook al snel duidelijk dat hij het niet zo nauw met de waarheid neemt. Zo publiceert hij geregeld onwaarheden. Zo ontstaat langzaam maar zeker ook het beeld van een typische charlatan. Met de wetenschap neemt hij niet te nauw, feiten verliezen het van beeldvorming en een grote mond en als romanschrijver flopt Baudet door zijn gebrek aan inlevingsvermogen. Maar wat Mijn meningen zijn feiten vooral laat zien is hoe een vlotte jongeman met radicale ideeën door intellectueel Nederland de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Botje en Cohen hebben geprobeerd contact op te nemen met Baudet, maar die stond niet open voor commentaar. De auteurs zijn duidelijk geen fans van de politicus, maar baseren hun boek wel op feiten, interviews en Baudets eigen publicaties. Eigenlijk lopen ze al op de feiten vooruit als ze constateren dat Baudet steeds hogere verwachtingen schept waar hij niet aan kan voldoen. De charmante student vol bravoure wordt langzaam een politicus vol slappe praatjes. Aan het eind van het boek stellen de auteurs zich (terecht) de vraag hoelang het nog gaat duren voor Baudet de Kamer verlaat. Maar waar het boek bij uitstek in slaagt is een antwoord te geven op de vraag hoe iemand als Baudet een fenomeen kon worden in het nuchtere Nederland.

Kinha de Almeida Guimarães is onderzoeksstagiaire bij de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort

www.pa-academie.nl/recensie-mijn-meni...
In plaats van het onderzoek van anderen te copieren, zou je eens de moeite kunnen nemen om zelf de itw's , boeken en lezingen te beoordelen.

Maar meer zoden zou aan de dijk zou het nog zetten als jij jezelf eens ging analyseren, want aan het beoordelen van anderen ben jij nu echt niet toe.

Als er een partij is, die feitelijk analyseert, en die de KENNIS heeft, dan is het FVD:) wel.

Ga eens luisteren naar de tweede kamer zittingen.

Nadat de zelfanalyse voltooid is.
luchtschip
1
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2022 15:10:

Geo Politiek

Interessante lezing:

www.youtube.com/watch?v=s8jbLSTNWnc&a...
Interessant te weten hoe Rusland zijn imperialistische plannen wil ontwikkelen

Met Geo Politiek wordt dus de Imperialistische Politiek bedoeld

De lezing gaat over de politicoloog en filosoof Alexander Dugin, naar wie Putin zijn oor laat hangen

Het gaat om het beheren van het Geo Politieke midden van de wereld bestaande uit de driehoek Rusland, Iran, China

Dit later uit te bouwen met de BRIC landen ( Brazilië, Rusland, China en India ) om de wereld te beheersen en de invloed van de Amerikanen op de wereld te verminderen

Begin 2000 waren er de banden Rusland met Iran waar China afstand van nam
Maar na in 2014 de plannen voor het ontwikkelen van de zijde route ( van China naar Europa) met spoorverbindingen over de steppe door Rusland richting Europa, heeft China zich ook aan de zijde geschaard van Rusland en China
Immers via de spoorlijnen konden grote troepenverplaatsingen richting Europa plaats vinden

Cruciaal is ook wie de macht heeft over Oekraine en Dugin meent dat Rusland daar de invloed en macht moet hebben, richting Europa

En je plaatst dit op het Rutte draadje om ons te waarschuwen voor deze imperialistische plannen van Putin en roept ons en het kabinet Rutte op Oekraine te steunen in haar strijd tegen Russische overheersing ?

Bedankt voor je alerte waarschuwing en een reden te meer Rutte te steunen in zijn beleid richting Oekraine
rationeel
2
quote:

luchtschip schreef op 12 juli 2022 16:07:

[...]

Interessant te weten hoe Rusland zijn imperialistische plannen wil ontwikkelen

Met Geo Politiek wordt dus de Imperialistische Politiek bedoeld

De lezing gaat over de politicoloog en filosoof Alexander Dugin, naar wie Putin zijn oor laat hangen

Het gaat om het beheren van het Geo Politieke midden van de wereld bestaande uit de driehoek Rusland, Iran, China

Dit later uit te bouwen met de BRIC landen ( Brazilië, Rusland, China en India ) om de wereld te beheersen en de invloed van de Amerikanen op de wereld te verminderen

Begin 2000 waren er de banden Rusland met Iran waar China afstand van nam
Maar na in 2014 de plannen voor het ontwikkelen van de zijde route ( van China naar Europa) met spoorverbindingen over de steppe door Rusland richting Europa, heeft China zich ook aan de zijde geschaard van Rusland en China
Immers via de spoorlijnen konden grote troepenverplaatsingen richting Europa plaats vinden

Cruciaal is ook wie de macht heeft over Oekraine en Dugin meent dat Rusland daar de invloed en macht moet hebben, richting Europa

En je plaatst dit op het Rutte draadje om ons te waarschuwen voor deze imperialistische plannen van Putin en roept ons en het kabinet Rutte op Oekraine te steunen in haar strijd tegen Russische overheersing ?

Bedankt voor je alerte waarschuwing en een reden te meer Rutte te steunen in zijn beleid richting Oekraine
Een analyse maak je om de plannen van de diverse partijen te bespreken en te doorgronden.
Wat is daar nu mis mee.

Het is zoals het hoort te gaan.

Van alle kanten en richtingen bekijken, voordat je eventueel zelf iets gaat doen.

Dat is de reden waarom een OPEN debat zo belangrijk is.

Censuur betekent, je kop in het zand steken, alleen maar je eigen mening willen horen.

Dan kan het niet anders, of het gaat faliekant mis.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,93  -0,09  -0,01%  13:04
 Germany40^ 17.951,60 -0,76%
 BEL 20 3.867,61 -0,42%
 Europe50^ 4.948,90 -0,82%
 US30^ 38.306,52 -0,12%
 Nasd100^ 17.346,60 -1,01%
 US500^ 5.037,44 -0,69%
 Japan225^ 37.692,64 -0,81%
 Gold spot 2.329,07 +0,56%
 EUR/USD 1,0723 +0,24%
 WTI 82,78 -0,14%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,94%
Flow Traders +4,77%
NX FILTRATION +3,24%
Fugro +3,14%
JUST EAT TAKE... +1,70%

Dalers

ADYEN NV -11,70%
WDP -4,54%
VIVORYON THER... -2,79%
Alfen N.V. -2,01%
BAM -1,74%