FlatexDeGiro « Terug naar discussie overzicht

flatexDEGIRO

2.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
marcello106
0
Vergangene Woche hatte Niehage bereits mitgeteilt, dass Flatexdegiro Ausschüttungen an die Aktionäre in Form von Dividenden und Aktienrückkäufen erwäge. Derzeit sitzt das Unternehmen eigenen Angaben zufolge auf 220 Millionen Euro an Barreserven. Zum Jahresende könnten es sogar 300 Millionen Euro sein, sagte er.

„Wahrscheinlich müssen wir jetzt irgendwann anfangen, unseren Gesellschaftern Geld zurückzuzahlen. Wir arbeiten genau an solchen Maßnahmen“, erklärte Niehage.

www.handelsblatt.com/finanzen/banken-...
PaxRomana
1
quote:

Dividend Collector schreef op 19 juli 2022 18:54:

Dank, maar wie is je bron? Dit tweede deel is toch koersgevoelige informatie of wordt dit als bekend beschouwd door de uitlatingen van de CEO?
mail met mijn vragen gestuurd naar achim.schreck@flatexdegiro.com.
hij is de hoofd van IR.

had 2 vragen. waarom denkt flatex dat ze hun eigen doelstelling kunnen halen mbt nieuwe klanten als q2 een dalende trend liet zien en de moeilijke marktomstandigheden

en tweede was waarom verteld de ceo tijdens een meeting met journalisten dat er gekeken word naar buybacks en dividend maar horen wij als aandeelhouder hier niks van bij de presentatie van de cijfers.

er is veel tijdens q1 analisten vragen uurtje voorbij gekomen.
en ik kan de link delen voor degene die het willen beluisteren.
Speedbox
0
Dividend Collector
1
Meer risicobereidheid waardoor afgestrafte groeiaandelen weer opgepikt worden. Ik zou er verder niets achter zoeken.
PaxRomana
0
staat nog een gap open op 12-13 euro.
hopelijk blijft het sentiment goed zodat deze opgevuld gaat worden.
Dividend Collector
1
G(r)ijs
1
Nou herstel? Helemaal geen herstel, dwz enkel vanuit de diepste regionen.
Wat een slappe handel zeg in dit aandeel en er is niets over van de positiviteit van weleer.

Ik snap ook niet waarom ik geen bied/laat boekje krijg van dit aandeel ofschoon ik handel bij FDG?
Dividend Collector
4
Een selectie uit het interview.

www.boersengefluester.de/flatexdegiro...
FinTech, INTERVIEWS, Redaktion August 16, 2022 Gereon Kruse

Ook de flatexDEGIRO-prijs heeft enorm geleden. Het aandeel heeft meer dan 60 procent van zijn waarde verloren ten opzichte van het hoogtepunt van iets minder dan 30 euro dat medio vorig jaar werd bereikt. De ooit aangekondigde MDAX-plek is naar de verre toekomst verhuisd. Hoe schat u het potentieel van uw eigen aandeel in?

Frank Niehage: We staan ??niet alleen met de zwakke koersontwikkeling. Vooral technologie- en groeiaandelen hebben sinds het begin van het jaar forse verliezen geleden. Angst voor rente, inflatie en oorlog spelen hier een grote rol. Een normalisering - niet in de laatste plaats een vroegtijdig einde van de oorlog in Oekraïne - zal ook leiden tot versoepeling. Daarnaast wordt flatexDEGIRO verantwoordelijk gehouden voor de problemen die nu ontstaan ??met zwakke businessmodellen. Anderzijds blijven we zeer winstgevend groeien.Ondanks de moeilijke algemene omgeving streven we ernaar om onze recordomzet van het voorgaande jaar te overtreffen en dit met ononderbroken sterke operationele marges. Ik ben er zeker van dat deze kracht ook tot uiting zal komen in ons aandeel.

Recentelijk bracht u onderwerpen als dividenden en het terugkopen van aandelen op de agenda. Al nieuws hierover?

Frank Niehage: We hebben ons halfjaarverslag onderworpen aan een accountantsonderzoek, een basisvereiste om de halfjaarwinst af te kunnen rekenen met het toetsingsvermogen. Dit vergroot onze financiële ruimte voor een eventueel dividend, een aandeleninkoopprogramma of een combinatie van beide. Maar onze interne besluitvormingsprocessen lopen nog. Last but not least zijn dit ook onderwerpen die de goedkeuring van de toezichthouder behoeven en die uiteindelijk door de algemene vergadering moeten worden beslist.

Opvallend is dat de koersdoelen van de analisten mijlenver uit elkaar liggen. Het assortiment gaat van bijna 9 euro tot 27 euro. Is het aandelenverhaal op dit moment niet duidelijk genoeg of welke verklaring heeft u hiervoor?

Frank Niehage: De meeste analisten zien momenteel de reële waarde van het aandeel in een bandbreedte van 18 tot 27 euro - dat wil zeggen, het huidige prijsniveau is in slechts een jaar ongeveer verdubbeld. De genoemde uitbijter naar beneden is een uiterst pessimistische toekomstverwachting voor de markt als geheel, die wij zeker niet delen. Maar niemand twijfelt aan de kracht van ons businessmodel.

flatexDEGIRO heeft ambitieuze doelen gesteld voor 2026. Zijn ze vanuit hedendaags perspectief nog realistisch of zijn gedeeltelijke aanpassingen nodig?

Frank Niehage: Onze visie is om ons klantenbestand tegen eind 2026 uit te breiden tot 7 tot 8 miljoen klantaccounts. Ook daar wijken we niet van af. De potentie hiervoor wordt geboden door een Europese markt waarin zo'n 250 miljoen mensen nog geen toegang hebben tot online brokerage en waar niemand anders een betere toegang toe heeft dan flatexDEGIRO. Met dit klantenbestand zien we onszelf in staat om 250 tot 350 miljoen transacties te verwerken, zelfs in jaren met een lage handelsactiviteit, wat overeenkomt met ongeveer een verdrievoudiging van het recordaantal van vorig jaar. Samen met de verbeterde verzilvering van meer dan 5 euro omzet per transactie, moet ook de barrière van 1 miljard euro omzet flink worden doorbroken.
Dividend Collector
0
In the wake of flatexDEGIRO AG's (ETR:FTK) latest €177m market cap drop, institutional owners may be forced to take severe actions

simplywall.st/stocks/de/diversified-f...
G(r)ijs
0
FLATEXDEGIRO : Jefferies nog altijd een koopadvies
30/08/2022 | 21:25

In een door Martin Comtesse gepubliceerd rapport adviseert Jefferies zijn klanten om het aandeel te kopen. Het koersdoel blijft ongewijzigd op EUR 18.

© MarketScreener met dpa-AFX Analyser 2022
G(r)ijs
0
FLATEXDEGIRO : Berenberg geeft koopadvies
01/09/2022 | 10:11

In een door Christoph Greulich gepubliceerd rapport adviseert Berenberg zijn klanten om het aandeel te kopen. Het koersdoel blijft ongewijzigd op EUR 25.

© MarketScreener met dpa-AFX Analyser 2022
G(r)ijs
0
FLATEXDEGIRO : Goldman Sachs handhaaft koopadvies
31/08/2022 | 10:04

Analist Charlie Mayne van Goldman Sachs vindt het aandeel aantrekkelijk en beveelt het aan met een koopadvies. Het koersdoel blijft ongewijzigd op EUR 18.

© MarketScreener met dpa-AFX Analyser 2022
Fred 62
0
quote:

Tordan schreef op 8 september 2022 14:22:

Een eerste (zeer kleine) positie in Flatex/De Giro genomen.
Welkom.
Bastiaan
1
Erg volatiel aandeel, ik koop steeds wat kleine plukjes bij als hij weer terug zakt richting 9,30 / 9,25. Prima te doen omdat je er bij DeGiro geen transactiekosten voor betaalt.
Maar als ik de analyse van Niels Koerts lees zou de rentestijging positief voor ze moeten zijn, dus wellicht gaat ie nu definitief door de 10EUR heen
2.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 10,445
Verschil +0,145 (+1,41%)
Hoog 10,490
Laag 10,200
Volume 137.670
Volume gemiddeld 293.797
Volume gisteren 274.639