Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2022

7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
LL
1
quote:

Carl 2-8 schreef op 25 juli 2022 07:20:

[...]
Indien Ja dan is dit een kans om langlopende call opties in te slaan.
Dec26 22eur ergens tussen de 3,30-3,70eur.
Dan moet de koers wel onder de 19eur duiken.
Ik ben van plan wat putjes te gaan schrijven.
voda
0
Philips schiet flink tekort en verlaagt outlook
Forse impact lockdowns China en verstoringen in aanvoerketen.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal van 2022 beduidend slechter gepresteerd dan verwacht en verlaagde conform de verwachting van analisten de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek maandag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de onderneming.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van krap 4,2 miljard euro. Er was door analisten gerekend op een omzet van iets meer dan 4,2 miljard euro. Een jaar eerder bedroeg de omzet ook ruim 4,2 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met krap 2,2 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care bijna 1,1 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 831 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis daalde de omzet afgelopen kwartaal met 7 procent. Analisten rekenden hier op een daling van 5,4 procent. De daling bij Connected Care was het grootst met maar liefst 13 procent. Hier lag de raming van de analisten op een daling van 15,0 procent.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Personal Health, boekten respectievelijk een krimp van 4 procent en 5 procent. Volgens de consensus zou dit een krimp op vergelijkbare basis zijn van 2,2 en 2,1 procent.

Philips presenteerde een aangepaste EBITA van 216 miljoen euro, tegen 532 miljoen euro een jaar eerder, met een marge van 5,2 procent. Analisten rekenden op een bedrijfsresultaat van 324 miljoen euro met een marge van 7,7 procent.

Onder de streep restte een verlies van 20 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips een winst van 153 miljoen euro en de raming van analisten lag op 67 miljoen euro winst.

Het orderboek blijft volgens het bedrijf wel sterk. Philips wees op een stijging van de vergelijkbare orderinstroom van 1 procent, ondanks een negatieve impact van 5 procentpunt gerelateerd aan de situatie in China.

De operationele kasuitstroom was 306 miljoen euro, vooral door de tijdelijk hogere voorraden. Een jaar eerder was er nog sprake van een instroom van 332 miljoen euro. Philips verhoogt het zogenoemde productiviteitsprogramma met 500 miljoen euro per jaar om flexibeler te worden ten aanzien van de aanvoerketen en prijzen.

Outlook

Op basis van de resultaten moest Philips de outlook voor heel het jaar verlagen, zoals al door analisten werd voorzien. Philips mikt voor dit jaar nu op een vergelijkbare omzetgroei van 1 tot 3 procent, waar eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 3 tot 5 procent. De aangepaste EBITA-marge zal circa 10 procent zijn. De marge was in 2021 nog 12,0 procent en de consensus mikt op een marge dit jaar van 11,8 procent.

Voor de periode 2023 tot 2025 voorziet Philips een jaarlijkse vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent en een aangepaste EBITA-marge van 14 tot 15 procent, naast een vrije kasstroom van circa 2 miljard euro tegen 2025.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Engineer Dries
0
Als ik dit zo lees hebben ze veel te doen (vol orderboek) en verdienen ze er 0 aan.

Tijd om de sales wat terug te schroeven, het probleemdossier af te handelen en weer door te gaan.
voda
0
Philips negatiever na leveringsproblemen en Chinese lockdowns
Updated 1 min geleden
28 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips heeft minder verkocht in het tweede kwartaal. De onderneming had veel last van de lockdowns in China, maar ook van leveringsproblemen van onderdelen en materialen.

Philips heeft ook last van problemen met slaapapneuapparaten. ANP/HH

Door die tegenwind wordt Philips ook negatiever over heel dit jaar. De vergelijkbare omzet neemt tot 3% toe, verwacht het bedrijf. Eerder was dat tussen de 3% en 5%.

Maatregelen
Topman Frans van Houten zegt dat Philips diverse maatregelen heeft genomen om te zorgen dat de leveringsketen weerbaarder wordt. Ook zegt hij dat Philips de prijzen aanpast aan de hogere materiaalkosten die het bedrijf zelf moet betalen, en dat Philips aan de productiviteit werkt.

Verder laat Philips weten al drie miljoen vervangende slaapapneuapparaten of reparatiekits voor die machines te hebben gemaakt. In totaal moet het bedrijf zo’n 5,5 miljoen slaapapneuapparaten vervangen. Het isolerende schuim in die apparaten kon losraken en gezondheidsproblemen veroorzaken bij gebruikers.

"Somber stemmend resultaat"
Dit vindt DFT-verslaggever Theo Besteman:
,,Onder de streep een somber kwartaalbericht. De outlookverlaging stelde teleur, ook de ebitda en de marge pakten nog lager uit dan veel analisten hadden becijferd. De neergang in China was verwacht. De markt zocht meer geruststelling over de slaapapneu-apparaten, al is het bedrijf met toezichthouder FDA in gesprek over oplossingen. Philips meldt 'bemoedigende resultaten’ voor vervanging. Beleggers zullen vandaag vallen over de fors lagere groei bij de Diagnoses-en Personal Health-afdeling. Aanscherping van kostenbeheersing, betere prijzen en productiviteit vanaf 2023 bij een aangepaste ebitamarge van 14-15% kunnen positief stemmen.”

Volg @theobesteman op Twitter.

In China daalde de vergelijkbare omzet van Philips met haast een derde door de coronalockdowns in dat land. Ook kwamen er minder nieuwe opdrachten binnen. Daarnaast kon Philips in enkele fabrieken twee maanden niet produceren en hadden ook toeleveranciers last van de strenge maatregelen tegen het coronavirus.

Verder bleven andere leveringsproblemen een rol spelen, maar ook de wereldwijde inflatie die deels verergerd wordt door de oorlog in Oekraïne. Dat alles zette de resultaten van Philips onder druk.

De omzet van Philips daalde op vergelijkbare basis, dus alleen kijkend naar bedrijfsonderdelen die een jaar geleden ook deel uitmaakten van het concern, dan ook met 7%. Die kwam uit op een kleine €4,2 miljard. Dat leidde ook tot een verlies van €20 miljoen in het kwartaal. Wel steeg het aantal nieuwe opdrachten die Philips binnenhaalde licht.

BEKIJK OOK:
Hoeveel pijn voelt Philips van drama met apneu-apparaten?
BEKIJK OOK:
Topman Philips: schoonmaakmiddel boosdoener bij snurkapparaten

www.telegraaf.nl/financieel/122822737...
Bijlage:
voda
0
Beursblik: flinke teleurstelling Philips
Outlookverlaging volgens Jefferies stuk steviger dan voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal beduidend slechter gepresteerd dan verwacht en verlaagde ook de outlook voor zowel dit jaar als voor de middellange termijn. Dit zag analist James Vane-Tempest van Jefferies maandag.

Volgens de analist werd er al wel rekening gehouden dat de oude outlook niet haalbaar was, maar de neerwaartse bijstelling is steviger dan waar de markt rekening mee hield. "Dit zal vermoedelijk een teleurstelling zijn", aldus Vane-Tempest, die ook wees op de misser bij Personal Health.

Jefferies heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 26,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Douwes
0
Ach, Besi kwam vorige week ook met relatief slechte cijfers. En dat aandeel ging daarna alleen maar omhoog. We zullen zien vandaag hoe het zal lopen.
pmepme
1
Ga er maar vanuit dat we vandaag dik onder de 20 eindigen! De gifbeker is nog lang niet leeg.
Peter D
0
Vraagje voor de geleerden, wat verwachten wij van de houdbaarheid van het dividend?
Als dividend aristocrat kan Phillips dit niet negatief aanpassen. Mocht Phillips zich toch genoodzaakt hiertoe voelen wordt het direct uit van allerlei ETF's geflikkerd. In dit geval moeten fondsen eruit en is het leed nog groter.

Dividend houdbaar of niet?
voda
0
Philips boekt vooruitgang in vervangen beademingsapparatuur
3 miljoen vervangende apparaten geproduceerd.

(ABM FN-Dow Jones) Philips zegt een goede vooruitgang te boeken met het repareren en vervangen van de teruggeroepen beademingsapparatuur. Dit maakte het bedrijf maandagochtend bekend.

Tot dusver zijn er 3 miljoen vervangende apparaten en reparatiesets geproduceerd. Philips wil de capaciteit dit jaar verder verhogen en circa 90 procent van de vervangende apparaten naar klanten verschepen. "De eerste resultaten voor de eerste generatie DreamStation-apparaten, die het grootste deel uitmaken van alle teruggeroepen apparaten, zijn zeer bemoedigend", aldus Philips.

Philips zegt recent met het Amerikaanse ministerie van Justitie in gesprek te zijn gegaan om de voorwaarden te bespreken rond de op te lossen problemen. Justitie handelt hier namens de Amerikaanse toezichthouder FDA.

"We zien hoe belangrijk de getroffen apparatuur is voor patiënten en we werken er hard aan om hen een oplossing aan te bieden", aldus CEO Frans van Houten.

Philips kwam vanochtend met cijfers over het tweede kwartaal, die flink tekortschoten op de verwachtingen in de markt. Ook ging de rapportage gepaard met een outlookverlaging.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Service
1
Ali As
0
Wellicht ook een mooie kans om je GAK wat omlaag te krijgen door even uit te stappen en op een nog lager moment meteen weer terug te kopen.
Jalen
0
quote:

JJJS schreef op 22 juli 2022 11:15:

Jij ook hier? Een andere korte termijn belegging die een lange termijn investering van me is geworden, zucht......gelukkig op 28.
Jep. En idem. Maar een GAK van zo’n 25.
SEVA_
0
quote:

Jalen schreef op 25 juli 2022 08:42:

[...]

Jep. En idem. Maar een GAK van zo’n 25.
Ik ook op 25. Blijf je zitten?
BeursVis
0
Ik zit al een tijdje short in Philips, zolang het probleem van de beademing apparatuur die kanker veroorzaakt niet is opgelost zie ik ze niet omhoog gaan. Doet mij denken aan Bayer, goed bedrijf maar met zoveel rechtzaken gaat de koers gewoon niet omhoog.
Jason Voorhees
0
Benieuwd wat de reactie wordt, het algemene beurs sentiment vind ik te optimistisch gezien de onzekerheden.
Wellicht dat de koersreactie meevalt, hopelijk ;-)
optiejunky
0
weinig positiefs, maar vrn door 2 maanden Shanghai lockdown en de sales aldaar.

Men lijkt de supply chain struggles en solutions te verbeteren

Het wordt beter ergens na 2023 H1, of ik zo lang kan wachten>? of toch eruit vandaag , recessie aanzien?
of is het ergste geweest? Het news van de gesprekken met USA justitie voor een soort schikking ois natuurlijk wel positief te draaien.
Jalen
0
quote:

SEVA_ schreef op 25 juli 2022 08:44:

[...]

Ik ook op 25. Blijf je zitten?
Ja, dit is voor mij echt een LT investering.
7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 18,895
Verschil -0,045 (-0,24%)
Hoog 18,945
Laag 18,600
Volume 1.751.071
Volume gemiddeld 1.987.665
Volume gisteren 2.146.971