NXP Semiconductors NV « Terug naar discussie overzicht

NXP op weg naar notering in de S&P500

65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
voda
0
Nederlandse chips voor auto’s van iPhonemaker Foxconn
Door WOUTER VAN BERGEN

1 uur geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De Nederlandse chipmaker NXP en Foxconn gaan samenwerken aan nieuwe chipsystemen voor elektrische auto’s, zo maken de twee partijen donderdag bekend. De technologie die de twee samen willen ontwikkelen moeten onder andere een nieuwe ’digitale cockpit-ervaring’ opleveren die Foxconn en NXP als toeleverancier willen gaan aanbieden aan autofabrikanten en belangrijke toeleveranciers in de auto-industrie.

ANP/HH
De systemen moeten in 2023 in massaproductie genomen worden. Foxconn is vooral bekend als fabrikant van de iPhone voor Apple, maar wil ook in opdracht van andere merken elektrische auto’s of onderdelen of modules voor auto’s gaan bouwen.

Zeker elektrische auto’s veranderen steeds meer in iPads op wielen, die honderden chips bevatten, continu via internet in verbinding staan met hun omgeving en steeds meer zelfrijdende eigenschappen gaan krijgen.

BEKIJK OOK:
Chipmaker NXP wil door naar $15 miljard

NXP is onder andere gespecialiseerd in chips in auto’s die helpen bij de communicatie, observatie van de weg, batterijmanagement en het verwerken van alle gegevens die de talloze systemen genereren. Meer dan de helft van de omzet van NXP, dat voorkomt uit Philips Semiconductors, komt uit de automarkt.

Wereldmarkt
Foxconn heeft de afgelopen maanden geen geheim gemaakt van zijn ambities om een speler te willen worden op de wereldmarkt voor autobouwers. Het presenteerde dit najaar drie eigen prototypes van modellen als proeve van bekwaamheid voor potentiële klanten. De modellen, of auto’s die erop gebaseerd zijn, zullen in de toekomst mogelijk wel worden verkocht door andere merken.

De opkomst van elektrisch rijden heeft talloze nieuwe merken opgeleverd met minder en meer vergevorderde plannen om daadwerkelijk auto’s te produceren. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere overeenkomsten met start-ups Fisker en Lordstown, die overigens nog geen auto’s hebben opgeleverd. Van Lordstown kocht het onlangs een autofabriek in Ohio.

BEKIJK OOK:
Chipmaker NXP stuurt in hoogste versnelling naar recordjaar

Foxconn richtte dit voor jaar een joint-venture op met Stellantis, moederbedrijf van Fiat, Opel, Jeep, Citroën voor de ontwikkeling van software en hardware in de cockpit.

Apple car?
Geruchten dat Foxconns grote klant Apple bezig is met de ontwikkeling van een auto doen al een jaar of tien de ronde. De recentste berichten beweren dat die in 2024 of 2025 zijn opwachting zal maken, of misschien ook niet. Of de samenwerking met NXP daar mogelijk in terug te vinden zal zijn, wilde een woordvoerder van NXP niet zeggen. „We maken alleen bekend dat we van plan zijn te leveren aan automerken en belangrijke leveranciers voor de auto-industrie.”

www.telegraaf.nl/financieel/102432769...
Erg chebbi
0
De markt is stevig in beweging. De chipbouwers sorteren voor om in de (stevig met software beladen) auto's van de toekomst te mogen zitten. De positie die je had als leverancier van min of meer losse systemen kun je morgen kwijt zijn als de buurman het e.e.a. integreert op een nieuw "moeder"bord. Zelf dat soort "borden" ontwikkelen vindt hier plaats.
Met Apple en Stellantis als potentiele afnemers lijkt het voor NXP goed te komen, maar Qualcomm / Intel / Nvidia etc. proberen in die zelfde markt aandeel te winnen. Spannende ontwikkelingen. Die marktbewegingen zijn lastig te volgen...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Erg chebbi schreef op 17 december 2021 05:44:

De markt is stevig in beweging. De chipbouwers sorteren voor om in de (stevig met software beladen) auto's van de toekomst te mogen zitten. De positie die je had als leverancier van min of meer losse systemen kun je morgen kwijt zijn als de buurman het e.e.a. integreert op een nieuw "moeder"bord. Zelf dat soort "borden" ontwikkelen vindt hier plaats.
Met Apple en Stellantis als potentiele afnemers lijkt het voor NXP goed te komen, maar Qualcomm / Intel / Nvidia etc. proberen in die zelfde markt aandeel te winnen. Spannende ontwikkelingen. Die marktbewegingen zijn lastig te volgen...
Een verschil tussen NXP en Qualcomm / Intel / Nvidia etc. is toch dat NXP alleen chips ontwerpt en niet zelf maakt?

Erg chebbi
0
NXP maakt ze ook zelf (o.a. in Nijmegen) op vele plaatsen in de wereld. Daarnaast hebben ze "aannemers" die chips voor hen maken. Daarnaast ontwerpen ze ook chips op basis van allerlei patenten (die ze via licenties te gelden maken).
Jaren terug had ik daar een goed beeld van. Nu kijk ik gewoon naar wat ze zelf aangeven en de boodschap is al jaren; we verkopen alles wat we maken en in sommige markten zitten ze gewoon heel sterk.
Kijk maar naar hun winsten over de afgelopen x jaar. Koers fluctueert wel (zo een 3-4 procent rond het gemiddelde). Dat maakt het naast een goede belegging ook een prima trade-aandeel.

Voorbeeld; laagste koers ma/di 214, hoogste koers woensdag 231. Ik kocht op 217 en verkocht op 230.


voda
0
Recordomzet NXP

Door ABM Financial News op maandag 31 januari 2022
Views: 2.846

(ABM FN-Dow Jones) NXP heeft in 2021 een recordomzet behaald van ruim 11 miljard dollar. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant.

Volgens CEO Kurt Sievers nam de vraag in alle eindmarkten gedurende het jaar toe. Hij heeft er vertrouwen in dat de robuuste groei in 2022 een vervolg krijgt.

In het vierde kwartaal steeg de omzet van NXP met 21,2 procent op jaarbasis naar 3,04 miljard dollar, waar NXP gemiddeld rekende op 3,0 miljard dollar.

De operationele winst verbeterde van 711 miljoen naar 807 miljoen dollar op kwartaalbasis, tegenover een winst van 463 miljoen dollar een jaar eerder.

De brutowinst steeg op jaarbasis van 1,6 naar ruim 1,7 miljard dollar en de bijbehorende marge verbeterde van 55,3 naar 56,2 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 602 miljoen dollar, of 2,27 dollar per aandeel. De consensus lag op 2,08 dollar.

De vrije kasstroom bedroeg eind december 2.830 miljoen dollar.

NXP kondigde maandag naast een 50 procent hoger kwartaaldividend van 0,845 dollar per aandeel ook een nieuwe aandeleninkoopprogramma aan van 2 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende eerste kwartaal voorziet NXP een omzet van gemiddeld 3,1 miljard dollar, wat op kwartaalbasis een stijging van 2 procent zou zijn en op jaarbasis van 21 procent.

De brutowinst zal volgens de outlook uitkomen rond 1,75 miljard dollar en de marge op 56,3 procent, aldus NXP.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel met 2 procent na een plus van ruim 8 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News
Erg chebbi
0
Prima. Trein dendent door!
Zo een mooi nederlands bedrijf (top 10) en op dit forum is er geen enkele aandacht voor.
In 2022 gewoon doorgaan met afmelken. >230 verkopen <220 inkoop
Zojuist inkoop achter de rug op adviesverlaging..GAK 209.
Welke idioot verlaagt nu zijn advies (UBS)...!?#@^^
voda
0
NXP groeit hard door chiptekort: ’Wel vervelend dat we nog steeds klanten niet kunnen leveren’
Door WOUTER VAN BERGEN

Gisteren, 16:29
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De Nederlandse chipmaker NXP ziet de krapte op de chipmarkt dit jaar nog niet afnemen. „De vraag is nog steeds groter dan wat we kunnen leveren en dat voorraden op al onze eindmarkten mager zijn. En tegelijkertijd zien we de vraag nog steeds stijgen”, zegt Jean Schreurs, president van NXP Nederland, in een toelichting op de jaarcijfers.

EIGEN FOTO
Het bedrijf heeft een recordjaar achter de rug, waarin het de omzet met 28% zag stijgen naar $11,1 miljard, bij een toename van het bedrijfsresultaat met 63% tot $3,6 miljard. Daarmee was 2021 een jaar die zorgde voor een glimlach bij het enige Nederlandse bedrijf in de S&P 500, ’al was het wel vervelend dat we nog steeds klanten moeten vertellen dat we ze niet kunnen beleveren’, zegt Schreurs. „We hebben investeringen met 100% opgevoerd om onze productiecapaciteit uit te breiden.”

NXP heeft chipfabrieken in Nederland, Noord-Amerika en Azië, waarbij de fabriek in Nijmegen de grootste is. NXP verkoopt ongeveer de helft van zijn omzet aan de automobielindustrie, waaraan het onder andere speciale chips en sensoren voor zelfrijdende en elektrische auto’s levert. Andere afnemers zitten bouwen vooral apparaten voor het internet-der-dingen, industriële toepassingen en de telecomsector.

BEKIJK OOK:
Chipmaker NXP wil door naar $15 miljard

Olie van de 21e eeuw
NXP denkt ook de komende jaren nog fors te kunnen groeien, met een verwachting dat de omzet in het eerste kwartaal alweer 21% hoger zal liggen dan een jaar eerder en tot 2025 gemiddeld tussen de 8 en 12% te kunnen groeien naar een omzet van $15 miljard. Die groei zal de komende jaren vooral moeten komen uit een zestal producten, die met name te maken hebben met rijhulpsystemen, batterijmanagement in elektrische auto’s en ultrawideband communicatietechnologie.

Schreurs zegt blij te zijn met de aandacht van de Europese politiek voor chipproductie. „Het is terecht dat Europa oog krijgt voor de rol die microelektronica speelt in het economische machtsevenwicht. Chips zijn de olie van de 21e eeuw”, stelt hij.

BEKIJK OOK:

Chipmaker NXP stuurt in hoogste versnelling naar recordjaar
Zelf zal echter NXP geen enorme rol spelen bij het opvoeren van de chipproductie in Europa waar de Europese Commissie naar streeft. Het bedrijf fabriceert iets minder de helft van zijn chips zelf en laat de rest over aan chipmakers die in opdracht van anderen produceren.

Schreurs ziet het deel van de chips waarvan NXP de productie uitbesteedt eerder toenemen, dan dalen. „We richten ons meer op het ontwikkelen van chips. Externe chipfabrieken hebben de mogelijkheid om snel bij te schakelen, snel nieuwe technologie toe te voegen en hun fabrieken 24 uur per dag te laten draaien omdat ze voor meer klanten aan het werk zijn”, zegt hij.

Ecosysteem
Kroonjuweel in het Europese plan moet een fabriek worden waar chips met details op een schaal van 2 nanometer zullen worden geëtst, terwijl de meest geavanceerde chipmakers nu nog op 5 nanometerschaal werken. NXP zal die fabrieken echter niet bouwen, of daar zelfs klant van worden.

BEKIJK OOK:
EU: staatssteun aan Nederlandse chipsindustrie mag

De chips voor de auto-industrie en het internet-der-dingen waar NXP voor werkt, zijn van een wat grofkorreligere categorie en zullen ook in de nabije toekomst de meest geavanceerde productietechnologie niet nodig hebben, denkt hij.

Het ecosysteem dat rond zo’n fabriek ontstaat is echter ook belangrijk voor NXP, verwacht hij. „Het levert ook weer technische kennis nodig, waar heel hard behoefte aan is. Ook wij lopen daar tegenaan. We hebben 176 vacatures.”

www.telegraaf.nl/financieel/116292786...
voda
0
Nederlandse chipsector kan miljoenen tegemoet zien uit Den Haag
Sandra Olsthoorn 14:12

Op Nederland is flink druk uitgeoefend om met een subsidieplan voor de chipsector te komen. Foto: Ramon van Flymen voor het FD

Het zijn spannende weken voor de Nederlandse chipindustrie. Binnenkort wordt bekend welke bedrijven miljoenen aan overheidssteun kunnen verwachten uit Den Haag om veelbelovende nieuwe producten naar de markt te brengen. Het kabinet wil in totaal €218,5 mln toekennen aan de sector; zowel grote bedrijven als NXP, Nexperia en ASML als kleinere spelers dingen mee.

De staatssteun aan de succesvolle Nederlandse chipsector past in het streven om de productie van chips in Europa op te voeren. Brussel wil dat Europa in 2030 20% van de wereldwijde chips maakt. Nu komen de meeste chips uit vooral Zuid-Korea en Taiwan en dat bleek tijdens de pandemie een kwetsbaar model. De belangrijke auto-industrie, bijvoorbeeld, kwam in de problemen door een tekort aan chips.

Het is voor Nederland zeer ongebruikelijk om een industrie op deze manier te ondersteunen. Andere Europese landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, hebben veel meer ervaring met deze vorm van industriepolitiek. Zij trokken ook al eerder geld uit voor ondersteuning van hun chipbedrijven.

Niet naïef zijn
'Nederland was altijd heel strak op het belang van marktwerking', zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, dat de regeling uitvoert. 'Maar er is tegenwoordig brede steun voor het idee dat als een technologie strategisch is, je dan niet naïef moet zijn en dat moet steunen.'

Het bedrag van €218 mln steekt mager af in een sector waarin miljardenbedragen omgaan. Een nieuwe chipfabriek kost €10 mrd tot €20 mrd. Chipmaker NXP uit Eindhoven gaf in 2021 bijna €1,8 mrd uit aan onderzoek en innovatie, ASML €2,5 mrd.

Andere lidstaten trekken bovendien veel grotere bedragen uit om hun chipsectoren te steunen. In Duitsland (dat een vijf keer zo grote economie heeft) wordt gesproken van een investering van €5 mrd, die kan oplopen naar €10 mrd. De ondernemersorganisatie van de technologische industrie, de FME, bestempelde de Nederlandse inzet dan ook als 'niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat'.

Gevraagd naar de hoogte van het toe te kennen bedrag, wijst de directeur van NXP Nederland, Jean Schreurs, naar het onderzoeksbudget van zijn bedrijf. Toch kan 'zo'n subsidiepotje het net mogelijk maken om dingen in Nederland te ontwikkelen waar we dat anders op een andere plek hadden gedaan', zei hij begin deze maand.

Druk uitgeoefend
Op Nederland is flinke druk uitgeoefend om met een subsidieplan voor de chipsector te komen. Brussel is voor zijn chipambities grotendeels afhankelijk van de individuele lidstaten. Die moeten hun portemonnee trekken om veelbelovende sectoren in hun land te ondersteunen. Naast de chipindustrie zijn waterstof en datacenters aangemerkt als een Important Project of Common European Interest (IPCEI). Brussel schort hiervoor tijdelijk de strenge Europese regels op die staatssteun aan individuele bedrijven verbieden.

Verschillende Eurocommissarissen drongen de afgelopen maanden aan op Nederlandse deelname aan de IPCEI; onder meer tijdens bezoeken aan chipmachinebouwer ASML in Veldhoven, het belangrijkste Europese chipbedrijf. Dat Nederland als relatieve grootmacht in de chipindustrie deze IPCEI aan zich voorbij zou laten gaan, was geen optie, werd daarbij duidelijk gemaakt.

Dat Nederland lang een demissionair kabinet had, was een obstakel voor Nederlandse deelname, bevestigt de woordvoerder van het ministerie. 'Het is heel lastig om in zo'n periode nieuw beleid te maken en ergens geld voor vrij te spelen. Dat het toch is gelukt, is bijzonder.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/tech-en-innovatie/1430603/neder...
Beperktedijkbewaking
0
De diverse chippers stijgen de laatste weken weer, zij het met horten en stoten.

Maar de koers van NXP is niet vooruit te branden. Waar ligt dat aan?

Erg chebbi
0
De wereld staat te veel op zijn kop en de renteverhogingen in de States (lagere vraag naar tech?) doen de hightechaandelen geen goed. net wel weer portie gekocht (168)
voda
0
NXP presteert boven verwachting

Door ABM Financial News op maandag 2 mei 2022
Views: 2.326

(ABM FN-Dow Jones) NXP heeft in het eerste kwartaal van 2022 een hogere omzet behaald. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street.

Volgens CEO Kurt Sievers was het een recordkwartaal. "De sterke groei die we voor 2022 hadden voorzien, wordt werkelijkheid", aldus de topman, die wees op een aanhoudend sterke vraag.

In het eerste kwartaal steeg de omzet van NXP met 22,2 procent op jaarbasis naar 3,14 miljard dollar, waar NXP vooraf rekende op 3,1 miljard dollar.

De operationele winst verbeterde van 492 miljoen naar 873 miljoen dollar.

De brutowinst steeg op jaarbasis van 1.355 miljoen naar 1.777 miljoen dollar en de bijbehorende marge verbeterde naar 56,7 procent. NXP rekende op een marge van 56,3 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 657 miljoen dollar, of 2,50 dollar per aandeel.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal voorziet NXP een omzet van gemiddeld 3.275 miljoen dollar, wat op kwartaalbasis een stijging 4 procent zou zijn en op jaarbasis van 26 procent.

De brutowinst zal volgens de outlook uitkomen rond 1.850 miljoen dollar en de marge op 56,5 procent, aldus NXP.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel een procent na een plus van 3,5 procent in de reguliere handel.

Bron: ABM Financial News
voda
0
ING test betalen door je telefoon op die van iemand anders te richten: 'Dan geef ik jou €25 en dan zeg ik: ga jij even bier halen'
ANP

Contactloos geld overmaken door je smartphone te richten op iemand die naast je staat. Nu kan dat nog niet, maar volgens ING is dit over een aantal jaar waarschijnlijk heel normaal. De bank heeft samen met het Eindhovense chipconcern NXP de technologie hierachter al klaar.

Het idee is dat je straks in je bankapp ziet wie er allemaal in de buurt rondlopen en op welke afstand ze van je staan. Dan selecteer je naar wie je geld wil overmaken. De ontvanger krijgt vervolgens een bevestigingsverzoek en als hij dat accepteert, is de betaling geregeld.

"Dan geef ik jou bijvoorbeeld 25 euro en dan zeg ik: ga jij even bier halen", aldus Thijs Janssen, die aan het hoofd staat van ontwikkelafdeling ING Factory. Anders dan bestaande methoden om makkelijk geld over te maken is het niet meer nodig om eerst iemands gebruikersnaam, e-mailadres of telefoonnummer te krijgen.

© Aangeboden door Business Insider Nederland
Met de app kun je eenvoudig zien wie er bij jou in de buurt is.

Ook NXP-bestuurder Steve Owen is enthousiast. Hij legt uit dat de gebruikte ultra-wideband (UWB) technologie van NXP eigenlijk was bedoeld voor gebruik in autosleutels. Nu de bijbehorende chip ook voor betalingen kan worden gebruikt, lijken er grote kansen te zijn.

Toch duurt het waarschijnlijk nog wel even voor we dit allemaal kunnen doen. De nieuwe betaalmethode is alleen nog mogelijk op de nieuwste Samsung-telefoons. Wie een iPhone heeft zou dit niet kunnen. Dat komt omdat Apple dan eerst toestemming zou moeten geven voor het gebruik van de eigen technologie.

'Over drie jaar is dit er. Dat weet ik zeker'
En dan moet het grote publiek de toepassing ook nog interessant vinden. ING Factory werkt samen met zakelijke klanten elk jaar aan wel vijf of zes betaalinnovaties en die nieuwe snufjes worden niet allemaal gemeengoed. Het plan is nu om NEAR, zoals de nieuwe betaalmethode wordt genoemd, eerst binnen een kleine groep mensen te gaan testen. Dat moet als het goed is later dit jaar beginnen.

Een uitgewerkt verdienmodel heeft ING ook nog niet voor het idee. Maar dat is volgens Janssen niet zo gek. Werken aan dit soort projecten doet de bank vooral om "relevant" te blijven. Start-ups en andere banken zijn constant bezig met innovatie. ING vindt het belangrijk om daaraan mee te doen en liefst voorop te lopen. Dat kan de bank ook weer nieuwe lucratieve samenwerkingen met andere bedrijven opleveren.

"Over drie jaar is dit er. Dat weet ik zeker", voorspelt Janssen over het betalen door je telefoon op iemand te richten. "Of het nu met ons is of zonder ons."

LEES OOK: Apple moet vrezen voor Europese miljardenboete: Brussel ziet machtsmisbruik bij contactloos betalen via Apple Pay

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/in...
voda
0
NXP slaat handen ineen met Foxconn voor slimme auto's
Geen financiële details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) NXP gaat een samenwerking aan met Foxconn voor de ontwikkeling van platformen voor een nieuwe generatie slimme auto's. Dit maakte NXP, een Nederlandse chipfabrikant met een Amerikaanse beursnotering, woensdag bekend, zonder financiële details te noemen.

Beide partijen werkten al met elkaar samen voor de ontwikkeling van een digitaal dashboard in auto's. De uitbreiding van de samenwerking is vooral gericht op de ambitie van Foxconn om platformen te ontwikkelen voor elektrische auto's.

Bestuursvoorzitter Young Liu van Foxconn denkt dat er met de kennis van de twee bedrijven veel innovatie in de automotivesector mogelijk is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
NXP boekt hogere resultaten

Door ABM Financial News op maandag 25 juli 2022
Views: 2.209

(ABM FN-Dow Jones) NXP heeft in het tweede kwartaal van 2022 hogere resultaten behaald. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street.

Ondanks de onzekere macro-economische situatie, blijft NXP het goed doen, volgens CEO Kurt Sievers.

"De vraag van klanten binnen de eindmarkten Auto, Industrial & IoT blijft ons steeds beter wordende aanbod overtreffen", aldus de topman.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van NXP met bijna 28 procent op jaarbasis naar 3.310 miljoen dollar, waar NXP vooraf zelf rekende op 3.275 miljoen dollar.

De operationele winst verbeterde op jaarbasis van 573 miljoen naar 943 miljoen dollar en was ook hoger dan in het eerste kwartaal.

De brutowinst steeg op jaarbasis van 1.422 miljoen naar 1.882 miljoen dollar en de bijbehorende marge steeg naar 56,8 procent. NXP rekende op een marge van 56,5 procent.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 670 miljoen dollar, of 2,55 dollar per aandeel.

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal voorziet NXP een omzet van gemiddeld 3.425 miljoen dollar, wat op kwartaalbasis een stijging van 3 procent zou zijn en op jaarbasis van 20 procent.

De brutowinst zal volgens de outlook uitkomen rond 1.943 miljoen dollar en de marge op 56,7 procent, aldus NXP.

In de nabeurshandel op Wall Street daalde het aandeel een procent.

Bron: ABM Financial News
[verwijderd]
0
Bijzonder dat er zo weinig gepost wordt over dit Nederlands bedrijf. En elke keer als ik er wat over lees dan blijkt het heel goed te gaan met dit bedrijf. Eigenlijk ben jij bijna de enige die hier wat post Erg chebbi. Heb jij een idee hoe dat komt? En heb je ook een idee waarom de koers (bijna) iedere keer inzakt na heel mooie resultaten? Ook nu weer paar procent omlaag na wederom mooie resultaten.
Staat de koers al erg hoog of juist niet in jouw optiek? Graag objectief antwoord want we hebben vaak de neiging om als belegger de fondsen waar we in zitten als te laag gewaardeerd te vinden.
Hoor graag jouw visie.
Erg chebbi
0
Zie nu pas je post Mika..NXP is in Nederland/Europa niet genoteerd, daardoor blijkbaar minder interesse. NXP is big en staat sterk in de markt, welke stabiel groeit. De koers is na covid te hard opgelopen en lijkt nu een meer realistische waarde te hebben ingenomen. Ze kopen eigen aandelen in en dat geeft extra stabiliteit.
Voor mij is het een aandeel om grotendeels te houden en daarnaast actief in te handelen. Nu 50% cash. Wachtend op <166. De semi's zijn op dit moment (mijn inschatting) risicovol.
65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 219,350
Verschil -7,570 (-3,34%)
Hoog 223,380
Laag 217,350
Volume 3.495.081
Volume gemiddeld 2.309.775
Volume gisteren 2.236.543