Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
josti5
0
quote:

izdp schreef op 23 augustus 2022 22:34:

Oh, in vergelijking is dat de negorij N-V natuurlijk.

Enne, niks mis mee om de tering naar de nering te zetten.
Ik vind het knap als je dat kunt.
Ik zou er nachtmerries van krijgen als ik zo zou moeten downgraden.
Dit is zooo vals, dat ik moet huilen van het lachen :-)
Kaviaar
5
quote:

gokker schreef op 23 augustus 2022 22:31:

[...]

Wat is dan uiteindelijk de oplossing van de quiz?
Hoofddorp misschien, of toch Nieuw-Vennep?

Heemstede was natuurlijk te mooi om waar te zijn.
Zo veel als mogelijk medelanders plaatsen in de wijken waar de kabinetsleden van VVD en D66 wonen!

Hoe is het trouwens mogelijk dat overlastgevend medelanders niet per direct een enkeltje naar Marokko krijgen? Buslijnen worden soms zelfs gesloten bij AZC. Waar moet het heen met deze bestuurders van het land ! Het zijn heuse struisvogels die hun kop in het zand steken. Je hebt er totaal niets aan.
We zijn compleet stuurloos en durven geen paal en perk te stellen. Brussel regeert. Daarom is opheffen van die hele fortuinkostende kliek in Brussel het allerbeste!
Gewoon eigen regels, eigen munt en geen opdringen van allerlei idioterie, afkomstig uit Brussel. Laat ze daar maar eens werken voor hun geld.
Wij kunnen met andere bestuurders het land veel beter besturen.
D66 en VVD moeten dan niet mee regeren. Dat is één complete flater.
Nog nooit zulke waardeloze partijen gezien.
….nieuwe bestuurscultuur….. om te kotsen!
izdp
2
quote:

rationeel schreef op 23 augustus 2022 18:52:

Vanwege het zwangerschapsverlof van Simone Kerseboom is Ralf Dekker vandaag geïnstalleerd als plaatsvervangend Tweede Kamerlid. Hij zal de komende maanden deel uitmaken van de fractie van Forum voor Democratie.

Wij wensen Simone ontzettend veel geluk met haar aanstaande moederschap!

Vandaag heeft Ralf Dekker meteen zijn maidenspeech gehouden bij het debat over de kabinetscrisis - en dat heeft hij fantastisch gedaan. Van harte welkom in ons Tweede Kamerteam, Ralf!
Ik heb met stomme verbazing ruim 4 minuten geluisterd.
Je noemt het fantastisch gedaan.
Ik zou zo zeggen dat het helemaal mis is met de geestelijke gezondheidszorg.
Normaal zou je de man beschermen door hem te plaatsen in een gesloten instelling.
Misschien moet het fvd zich zo maar aanmelden.
Als een instelling waar elke zwakzinnige dankbaar wordt opgenomen.
[verwijderd]
3
quote:

rationeel schreef op 23 augustus 2022 23:42:

pbs.twimg.com/media/FaxTbecVQAUysdO?f...

Special interview with Willem Engle!
8/23 10am NL time
@dancalegria
Mijn god. Heeft Willem iets geslikt?
izdp
3
rationeel
0
Roelof Jan (Ralf) Dekker (Utrecht, 18 februari 1957) is een Nederlands politicus namens Forum voor Democratie (FVD). Hij is sinds 23 augustus 2022 Tweede Kamerlid in een tijdelijke vervanging van FvD-Kamerlid Simone Kerseboom. Tevens is hij voorzitter van het wetenschappelijk bureau, het Renaissance Instituut waar hij initiatiefnemer is van de Renaissance Scholen.

Dekker studeerde geologie in Leiden en vervolgens bedrijfskunde in Delft. In 1992 trad hij in dienst bij de Rabobank waar hij carrière maakte en in 2013 op de hoogste plek kwam als lid van de raad van bestuur. Dekker werd in 2018 lid van FVD en een jaar later werd hij kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 in Noord-Holland en worden er negen zetels behaald. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 stond Dekker op plek 9 van de kandidatenlijst. Op de dag van zijn beëdiging als Tweede Kamerlid - 23 augustus 2022 - hield Dekker zijn maidenspeech tijdens het debat over de kabinetscrisis van Kabinet-Rutte IV.
izdp
0
Hoogste plek als lid van de raad van bestuur?
Eh, is dat een nieuwe organisatievorm?

Maar zo zie je maar dat je voor een bankmannetje weinig kennis mee hoeft te brengen.
Krek eender als je bij het forum komt.
Zolang je maar genoeg onzin kan spuien is alles best.
jowi
0
www.hbvl.be/cnt/dmf20220823_93668782?...
Premier Alexander De Croo (Open Vld) deed dinsdag een donkere voorspelling: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn.” En hij krijgt weinig tegenspraak. Vandaag waarschuwt Peter Claes van de federatie van industriële grootverbruikers: “Dit kan erger worden dan de oliecrisis in de jaren 70.”

OPM: Kijk dat is Lange Termijn visie. Wat is de LT visie van ons kabinet en klimaatdrammer Jetten in het bijzonder.
Wordt het pappen en nat houden en dweilen met de kraan open.

Het NL gas is inmiddels "goud waard", toch !!
objectief
0
quote:

jowi schreef op 24 augustus 2022 10:00:

OPM: Kijk dat is Lange Termijn visie. Wat is de LT visie van ons kabinet en klimaatdrammer Jetten in het bijzonder.
Wordt het pappen en nat houden en dweilen met de kraan open.

Dat is geen L.T. visie, dat is suggestief geklets; niemand kan 1 jaar vooruit kijken qua energievoorziening; laat staan 4/5 jaren.

Minister Jetten is een schot in de roos; dankzij D66 betalen wij nu 200 Eur per maand aan energie (wel een verdubbeling), maar toch veel minder dan de 2.100 Eur van Van Haga. (reden: zonnepanelen/isolatie). Je ogen dicht knijpen voor de klimaatsverandering kost geld!
rene l
13
quote:

Ron Kerstens schreef op 23 augustus 2022 19:25:

[...]

Ik heb het maar wat ingekort, buitengewoon naar en populistisch stuk. Mag blijkbaar allemaal van de moderator.

Toch even kort, toevallig ken ik twee Syriers die hier in de Randstad geland zijn. Hoogopgeleid, een apotheker en de ander tandarts. Beide mogen niet aan het werk omdat ze niet naar Nederlandse maatstaven gediplomeerd zijn. Heel veel moeite voor gedaan via de juiste kanalen maar onmogelijke eisen en beiden kunnen en mogen dus niet aan het werk. Dit terwijl er hier een tekort aan tandartsen is, de apotheker mocht zelfs niet onder zijn nivo als apothekersassistent aan het werk, niet gediplomeerd. Tja, wat moet je dan ? Je kletst dus uit je nek beste Rene.

Je seksisme richting Kaag is stuitend.

Maar goed, ik zie maar liefst 10 abtjes onder je domme stuk staan dus blijkbaar wordt het hier wel gewaardeerd.

Tja Ron, ik kan dan volgens jou wel uit mijn nek kletsen, zelf zie ik het anders, en wat ik schrijf is mijn eigen mening over wat ik zie en hoor en ook hoe andere mensen in mijn omgeving er precies zo over denken.

Wij zijn natuurlijk twee personen die een volledig andere achtergrond hebben.
Jij bent waarschijnlijk hoogopgeleid, miljonair, je hebt een groot huis, een dikke auto, je gaat naar dure restaurants, en je gaat een paar keer per jaar ver weg op vakantie.
En als jouw energierekening verdubbelt dan zul je wel een beetje mopperen maar je kunt het zonder problemen allemaal trekken
Ik kan dit allemaal niet betalen, het hoeft voor mij ook niet, ik ben namelijk niet materialistisch ingesteld, en jaloers ben ik al helemaal niet, laat staan afgunstig.

Jij komt dan op de proppen met 2 hoogopgeleide Syrische mensen die niet aan een baan kunnen komen.

Als je in Nederland tandarts wilt worden dan moet je als vooropleiding een VWO diploma hebben en daarna een zes-jarige studie afronden om je tandarts te mogen noemen.
Een tandarts is tenslotte een soort van vertrouwenspersoon, hij of zij moet integer zijn, het werk uitstekend doen, en stabiel zijn.
En daarom lijkt het mij ook volstrekt logisch dat iemand die in Syrie waarschijnlijk niet hetzelfde niveau heeft behaald zich in Nederland geen tandarts mag noemen.

Maar zo kan het ook:

www.uaf.nl/verhalen/vijf-jaar-lang-bl...

En zo hoort het niet:

www.gelderlander.nl/achterhoek/tandar...

Hetzelfde geldt ook voor een apotheker.
Hier worden in Nederland ook strikte eisen aan gesteld en zelfs als je apothekers assistente wilt worden dan moet je daarvoor een erkende opleiding gevolgd hebben.
Het verstrekken van medicatie is namelijk iets wat zorgvuldig dient te gebeuren, altijd een dubbele controle.
En ja, vele mensen hebben ook een toelichting nodig over hoe het gebruikt dient te worden, en het lijkt mij daarom ook wenselijk dat je onberispelijk Nederlands spreekt.

Ze komen hier allemaal wel naar toe en hebben behoorlijk wat noten op hun zang.
Zelf zou ik zeggen, als je er wat van wilt maken in Nederland doe als eerste je uiterste best om goed Nederlands te leren spreken en schrijven, dit is namelijk de basis om in ons land verder te kunnen komen.

En hoeveel mensen werken er onder hun niveau, ik ken er ook wel wat die na een universitaire studie nooit een baan op hun niveau hebben kunnen vinden en heel ergens anders terecht zijn gekomen.
Of mensen die ontslagen zijn, velen hebben noodgedwongen een baan moeten accepteren op een heel lager niveau of zelfs weer onderaan moeten beginnen.

Want ja, als je bijvoorbeeld aan de slag gaat als bijvoorbeeld productiemedewerker dan is het zeker mogelijk wanneer je de juiste motivatie en inzet hebt hogerop te komen.
Het gaat niet vanzelf, en vaak moet je dan in de avonduren weer gaan studeren.
Er wat van willen maken in je leven ligt puur aan jezelf, je moet het zelf ook willen, je moet zelf je nek uitsteken, en het gaat niet vanzelf en het duurt vaak jaren.
Ook besef ik dat niet iederéén over dezelfde capaciteiten beschikt, maar ik heb altijd geleerd, iemand die betrokken is bij zijn werk en de juiste inzet vertoont, die verdient respect.

En mijn gedrag richting Kaag, ik vraag mij in vredesnaam af wat daar seksistisch aan is.
Het is niet alleen met haar.
Als ik Rutte op tv zie dan begin ik altijd spontaan te vloeken en krijg ik oprispingen.
En als ik dan bijvoorbeeld Robbie of Hugo ook nog door het beeld zie huppelen dan heb ik het niet meer en ren ik maar snel naar buiten om een sigaretje te roken.

De verdeeldheid in Nederland neemt toe, zelf begeef ik mij tussen mensen op LBO, MBO en HBO niveau en ik ken eigenlijk niemand waar ik mee om ga die aan de universiteit gestudeerd heeft.
Wel kan ik zeggen, de tweespalt in Nederland neemt enorm toe, het verschil tussen rijk en arm, en zelfs de mensen op MBO niveau kun je binnenkort tot de nieuwe armen rekenen.
Ik hoor het van iederéén om mij heen, in Den Haag luisteren ze niet meer naar ons, ze hebben lak aan ons, en we moeten alles maar accepteren en we worden niet meer gehoord.
Wel wordt ons leven totaal op de kop gezet, Nederland is Nederland niet meer, en ik zal maar niet exact verwoorden van hoe de mensen er echt over denken, daar zou je namelijk alleen maar van schrikken.

En wat is het doel van het onteigenen van de boeren.
Hun zijn het probleem van de stikstof, ik heb er geen verstand van, maar vraag mij wel af of dit wel helemaal zo is.
En straks ons land volbouwen met woningen voor mensen die van elders komen, alle mensen op een kluitje.
En dan is er waarschijnlijk geen stikstofprobleem meer, laat mij niet lachen.

Wat ik mij afvraag, als we al onze productie wegvagen maar wel steeds meer mensen binnenkrijgen, waar gaan we straks dan in vredesnaam ons geld mee verdienen om al deze monden te voeden, niet met windhandel lijkt mij.
Je kunt me dan wel een ongelikte beer vinden hoe ik over alles schrijf, zelf zie ik mij niet als een racist of een populist, ik schrijf namelijk de realiteit, vertaald uit de monden van de gewone man waar jij ver weg van staat.

www.youtube.com/watch?v=kBdkdlVvl28
leek2018
8
quote:

rene l schreef op 24 augustus 2022 10:22:

[...]

Wat ik mij afvraag, als we al onze productie wegvagen maar wel steeds meer mensen binnenkrijgen, waar gaan we straks dan in vredesnaam ons geld mee verdienen om al deze monden te voeden, niet met windhandel lijkt mij.
Je kunt me dan wel een ongelikte beer vinden hoe ik over alles schrijf, zelf zie ik mij niet als een racist of een populist, ik schrijf namelijk de realiteit, vertaald uit de monden van de gewone man waar jij ver weg van staat.

www.youtube.com/watch?v=kBdkdlVvl28
Alles wat Nederland de afgelopen jaren "RIJK" heeft gemaakt wordt vernietigd. En wat daarvoor ons "RIJK" heeft gemaakt verguisd.
Ron Kerstens
2
"Wij zijn natuurlijk twee personen die een volledig andere achtergrond hebben.
Jij bent waarschijnlijk hoogopgeleid, miljonair, je hebt een groot huis, een dikke auto, je gaat naar dure restaurants, en je gaat een paar keer per jaar ver weg op vakantie.
En als jouw energierekening verdubbelt dan zul je wel een beetje mopperen maar je kunt het zonder problemen allemaal trekken"


Verrek, je hebt gelijk, dat is Ron :-)

Ik kwam met mn met de Apotheker op de proppen omdat jij meesmuilend schreef dat er een Syrische apotheker bij jullie in het dorp niet in de zorg wil werken maar wel een snoepwinkel was begonnen. Ik wilde je aangeven dat hoogopgeleide buitenlanders hier meestal niet in hun eigen beroep terecht kunnen en die Syrier dus helemaal niet in een apotheek aan de slag kan.

Maar je hebt gelijk, we kijken tegen een hoop zaken verschillend aan al denk ik dat je de verschillen teveel uitvergroot.
rationeel
0
Waar het om gaat is, waar WIJ ALLEMAAL naar toe worden geleid.

Misschien voelt RENEE:) het eerder aan, dan RON:),

maar zoals het er nu naar uitziet, ontsnapt niemand, behalve de kleine groep meeheulers, en daar

wordt na afloop van de tragedie mee afgerekend.

Zo is dat nog altijd gegaan, dus waarom zou dat nu anders gaan?
rationeel
0
Wanneer een bevolking zijn vriendelijkheid en meededogen verliest, maar vervalt in nijd en jaloezie, dan loopt die beschaving op zijn eind.

Hij vernietigt zich zelf.

Dat is de wet van de natuur.
jowi
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1211607877/70...

700-mensen-sliepen-afgelopen-nacht-buiten-bij-aanmeldcentrum-ter-apel

Het worden er dagelijks een paar honderd meer. Het cruiseschip kan snel gevuld worden.
M.s. een idee om de van de Russen in beslag genomen jachten in te zetten voor de vluchtelingen.
Liggen al aan anker, lekker lux en de toename van de vluchtelingen kun je aan Poetie toerekenen.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,11 +0,81%
 EUR/USD 1,0642 -0,27%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%