Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
3
quote:

josti5 schreef op 6 september 2022 20:42:

[...]

Er lijkt sprake van behoorlijke radiostilte, maar een goed verstaander kan zichzelf desondanks goed informeren:

www.youtube.com/watch?v=qmji05E0-pg&a...
Je maakt dus gebruik van een Russische bron, zoals wij als goed verstaander begrijpen

Niet zo'n beste bron wanneer je hecht aan onafhankelijke berichtgeving
asti
1
quote:

matad schreef op 6 september 2022 20:38:

[...]

Begrijp niet wat u bedoelt of indirect beweert.
Het begint met de volgende vraag: hoe is het mogelijk dat vele Russen de oorlog in Oekraïne steunen? Om dat te begrijpen, kun je kijken naar de redenen dat velen in het Westen illegale oorlogen steunen die door hun leiders zijn begonnen.

Om de Russen te begrijpen die de oorlog steunen, hoeft u dus naar mijn idee alleen goed in de spiegel te kijken.
luchtschip
1
Glasnost Gone :

If #Ukraine's launched an offensive of some kind in Kharkiv region, this will be another master stroke of military genius.

Putin's medieval Russians no longer dictates what happens in Ukraine .
Its bedraggled ( verfomfaaide ) forces are on the defensive & for many, it's a defence of their bloodstained lives

cartoon :
pbs.twimg.com/media/Fb-0P35WYActBY_?f...

twitter.com/GlasnostGone/status/15671...

Glasnost Gone :

Tonight, Ukraine military make no specific mention of offensive action in Kharkiv, but across Ukraine it reports 8 Russian ammo depots, 9 anti-aircraft systems, numerous control points, electronic warfare & counter battery systems + lots of hardware & troops hit.
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 6 september 2022 15:37:

[...]

Russia's so-called "commandant of Berdyansk" Artyom Bardin's car was blown up near the draft office( recruteringskantoor ), "he's in a serious condition in the hospital now", a Russian TG channel says - I wonder what kind of condition it can be when his car looks like this

video 0:11 minuut

twitter.com/loogunda/status/156714003...

foto van het uitgebrande en ontplofte wrak

pbs.twimg.com/media/Fb-VFb3XwAASojH?f...
Colonel Artem Bardin, the Russian-appointed military commandant of Berdyansk (100 000 inhabitants), has died in a hospital from the wounds he sustained in a bomb attack in his car today by Ukrainian partisans.

It’s the 3rd assassination in recent days.

video 0:10 minuut

twitter.com/visegrad24/status/1567218...

Samenheulen met de Russische bezetter,

Dan komt het verzet in actie
Flowermountain
0
quote:

asti schreef op 6 september 2022 21:03:

[...]

Het begint met de volgende vraag: hoe is het mogelijk dat vele Russen de oorlog in Oekraïne steunen? Om dat te begrijpen, kun je kijken naar de redenen dat velen in het Westen illegale oorlogen steunen die door hun leiders zijn begonnen.

Om de Russen te begrijpen die de oorlog steunen, hoeft u dus naar mijn idee alleen goed in de spiegel te kijken.
Helaas neemt een groot deel de staats propaganda zonder zelf kritisch te zijn klakkeloos over. Ongeacht in welk land je woont.
luchtschip
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 6 september 2022 18:19:

[...]
Zouden die (chips uit) wasmachines daarom zo geliefd zijn in Rusland?
Ministerie van Defensie van Oekraine :

It is clear to us why, under the pressure of our military, the russkies leave behind their weapons and ammunition when fleeing (this is always the case).
But to abandon a washing machine! A trophy won with so much effort!
We will never understand this.

foto
pbs.twimg.com/media/Fb_jZg7WQAUUpEq?f...

twitter.com/DefenceU/status/156722150...
luchtschip
0
Nucleair terrorisme

In Ukraine, the shelling of Europe's biggest nuclear power plant at Zaporizhzhia could lead to unlimited release of radioactive materials - and Russian military equipment on site could undermine its security, the UN's nuclear agency has warned today.

twitter.com/GlasnostGone/status/15672...

www.bbc.com/news/world-europe-62805120
DeZwarteRidder
0
'Russische commandant gedood door bomaanslag verzet'

De militaire commandant van Rusland in de veroverde Oekraïense havenstad Berdjansk is dinsdag door middel van een autobom om het leven gebracht. Kolonel Artem Bardin raakte volgens het Russische staatspersbureau Ria Novosti zwaar gewond en overleed later in het ziekenhuis, in het zuiden van Oekraine.
Van de aanslag werd eerder al melding gemaakt door Oekraïense media. Van de commandant en het autowrak gaan beelden rond op sociale media. De pro-Russische functionaris Vladimir Rogov bevestigde op Telegram dat er een 'terreuraanslag' is gepleegd.
Een woordvoerder van een plaatselijke, Russisch-gezinde groepering zei dat de auto van Bardin is opgeblazen door Oekraïense verzetsstrijders die sabotageacties ondernemen en verkenningen uitvoeren. De daders zijn niet gepakt door de Russische bezetters.
Kiev heeft de aanslag, die gepleegd werd op klaarlichte dag, niet geclaimd. Berdjansk ligt aan de Zee van Azov, ten zuidwesten van het verwoeste Marioepol.
luchtschip
0
Oekrainse Inlichtingen Dienst :

Abduction of People ( kidnapping ), Torture and Blackmailing - Invaders Intensifying Repressions Regarding Residents of Enerhodar

pbs.twimg.com/media/Fb_VzkOXkAET-ZO?f...

zie 2de tweet voor de Engelse versie
twitter.com/DI_Ukraine/status/1567206...

Enerhodar is de plaats waar de kern energie centrale ligt, die nu door de Russen bezet is
luchtschip
0
President Zelensky :

Ukraine continues to save the world with its grain. In addition to previous ships with Ukrainian grain for Africa, 28,600 tons of Ukrainian wheat ( tarwe ) will arrive in Somalia in the coming weeks. In this country, due to the war of the Russian Federation against Ukraine, the UN predicted a famine by the end of this year.

twitter.com/ZelenskyyUa/status/156719...
Paul1111
2
Eindelijk eens een verstandige publicatie in het Parool...

Opinie: ‘Maak zowel Oekraïne als Rusland Navo-lid’
Gorbatsjovs ideeën over een gemeenschappelijk veiligheidssysteem in Europa zouden ook vandaag de dag kunnen leiden tot vrede, betoogt historicus Arne Tulner. ‘Vroeg of laat zal dit ervan moeten komen.’

Arne Tulner6 september 2022, 17:00
Michail Gorbatsjov en bondskanselier Helmut Kohl krijgen in 1990 bij een bezoek aan Spiers een enthousiaste ontvangst. Beeld Getty Images
Michail Gorbatsjov en bondskanselier Helmut Kohl krijgen in 1990 bij een bezoek aan Spiers een enthousiaste ontvangst.BEELD GETTY IMAGES
‘You belong to us,’ sprak EU-voorzitter Von der Leyen tot de Oekraïners na de Russische inval in hun land. Mooi gesproken door een voorzitter die doorgaans strenge eisen stelt aan een EU-lidmaatschap. Maar gelden deze woorden niet even goed voor de Russen? Zorgt het categorisch buitensluiten van Rusland van elke vorm van Europese samenwerking niet juist voor een vijandig klimaat? Ligt deze discriminatie niet ten grondslag aan het huidige conflict tussen Rusland en Oekraïne?

Dat Oekraïne zich door grote buur Rusland bedreigd voelt is een understatement te noemen. Het land zoekt daarom toenadering tot het Navo-bondgenootschap. Tevergeefs: Oekraïne staat er militair alleen voor.

Maar ook Rusland voelt zich niet veilig in Europa, ook dat moet worden onderkend. Het door Oekraïne begeerde Navo-lidmaatschap wordt als een ontoelaatbare bedreiging van de eigen westgrens beschouwd. En dus is er nu oorlog in Europa. De uitkomst of Oekraïne al dan niet lid wordt van de Navo, lijkt alleen op het slagveld beslist te kunnen worden. Een immense tragedie met zinloos bloedvergieten lijkt onvermijdelijk.

Gorbatsjov
Totdat we ons de woorden van de nu overleden oud-Sovjetleider Gorbatsjov herinneren, die er op 18 mei 1990 bij de Amerikaanse minister Baker op aandrong alle voormalige Sovjetrepublieken, waaronder Oekraïne en Rusland, tot de Navo toe te laten. Dit zou het ultieme bewijs zijn van de vredelievende bedoelingen van het bondgenootschap. ‘We want to join Nato too,’ verklaarde Gorbatsjov dan ook, blijkt uit vrijgegeven NSA-gespreksverslagen.

Was hiermee het huidige conflict te voorkomen geweest en belangrijker nog: is hiermee het conflict niet alsnog op te lossen? Het antwoord op deze vragen is van verbluffende eenvoud en moet bevestigend luiden. Een Navo-toetreding van zowel Oekraïne als Rusland komt tegemoet aan de veiligheidseisen van beide partijen. Beide kunnen zich veilig voelen, want beide weten zich door bondgenoten beschermd. Door deze relatief eenvoudige Navo-expansie wordt de angel uit het conflict gehaald en komt de vrede vrij snel weer in zicht. En vroeg of laat zal deze vrede er toch moeten komen.

Van vijand tot partner
Van nog groter belang is dat hierdoor ook de Navo naar een hoger level getild kan worden. Door het omvormen van Rusland van vijand tot partner, kan ook het strategisch concept van de Navo vreedzamer worden vormgegeven. In plaats van het afschrikken van de vijand, wat leidt tot een (kern)wapenwedloop, wordt een ontsporend Navo-lid intern gecorrigeerd. Dit zelfreinigende vermogen leidt tot wapenreductie en duurzame ontspanning in Europa. De Navo als veiligheidsorganisatie, niet als verdragsorganisatie sluit aan bij wat Gorbatsjov voor ogen had.

Onlangs stelde de Duitse minister Annalena Baerbock voor om in deze tijd van ‘pragmatiek en creativiteit’ zwaardere wapens aan Oekraïne te leveren. Door deze weinig verheffende strategie wordt de oorlog verlengd en de uitkomst kan alleen een instabiele – want voor beide partijen weinig bevredigende – wapenstilstand zijn. Wenselijker is het om vrede te bewerkstelligen door oog te hebben voor de veiligheidseisen van zowel Oekraïne als Rusland.

Ereschuld
Gorbatsjov gaf ooit zijn fiat aan de Duitse hereniging. Deze historische daad vergde wijsheid en moed. Hem werd beloofd dat Rusland serieus betrokken zou worden bij een Europese veiligheidsstructuur. Hiervan is weinig terecht gekomen.

Met Gorbatsjovs overlijden heeft Duitsland bij hem postuum een ereschuld in te lossen. Als machtigste land van het continent heeft het de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om Rusland en Oekraïne alsnog bij de Europese veiligheid te betrekken en zo tot vrede te komen. Aan Baerbock nu dus het initiatief: wees creatief en pragmatisch en zorg ervoor dat zowel Rusland als Oekraïne kunnen toetreden tot de Navo. They both belong to us!

Arne Tulner is historicus internationale betrekkingen en verbonden aan deidealisten.nl, een groep die zich inzet voor politieke vernieuwing.
Jan met de pet
1
quote:

luchtschip schreef op 6 september 2022 21:12:

[...]

Colonel Artem Bardin, the Russian-appointed military commandant of Berdyansk (100 000 inhabitants), has died in a hospital from the wounds he sustained in a bomb attack in his car today by Ukrainian partisans.

It’s the 3rd assassination in recent days.

video 0:10 minuut

twitter.com/visegrad24/status/1567218...

Samenheulen met de Russische bezetter,

Dan komt het verzet in actie
super!!! dat er nog vele mogen volgen
closer
4
quote:

Paul1111 schreef op 6 september 2022 21:58:

Eindelijk eens een verstandige publicatie in het Parool...

"Beide kunnen zich veilig voelen, want beide weten zich door bondgenoten beschermd."
Ik had dit stuk al gelezen maar vond het niet de moeite waard.

Er was geen sprake van bedreiging voor Rusland. Ja, nu pas maar dat is hun eigen schuld.
DurianCS
4
quote:

closer schreef op 6 september 2022 22:20:

[...]
Ik had dit stuk al gelezen maar vond het niet de moeite waard.

Er was geen sprake van bedreiging voor Rusland. Ja, nu pas maar dat is hun eigen schuld.
Ja, het kan toch niet zo zijn dat het wangedrag van Rusland een reden is om hen uit te nodigen voor de NAVO.
Littletycoon
6
quote:

asti schreef op 6 september 2022 21:03:

[...]

Het begint met de volgende vraag: hoe is het mogelijk dat vele Russen de oorlog in Oekraïne steunen? Om dat te begrijpen, kun je kijken naar de redenen dat velen in het Westen illegale oorlogen steunen die door hun leiders zijn begonnen.

Om de Russen te begrijpen die de oorlog steunen, hoeft u dus naar mijn idee alleen goed in de spiegel te kijken.
Hier kan niemand iets mee, spreek voor jezelf niet voor anderen.
matad
3
quote:

asti schreef op 6 september 2022 21:03:

[...]

Het begint met de volgende vraag: hoe is het mogelijk dat vele Russen de oorlog in Oekraïne steunen? Om dat te begrijpen, kun je kijken naar de redenen dat velen in het Westen illegale oorlogen steunen die door hun leiders zijn begonnen.

Om de Russen te begrijpen die de oorlog steunen, hoeft u dus naar mijn idee alleen goed in de spiegel te kijken.
Dit slaat echt als een tang op een varken.
Ik heb het over bezoekersaantallen bij een begrafenis en de discussie of er veel personen Poetin steunen.
Aangezien Gorbatsjov een geheel tegengestelde koers dan die van Poetin volgde kun je aan het aantal mensen dat afscheid van hem nam en geen gevaar liep om in de problemen te komen iets afleiden. Dat iets is toch minimaal het volgende. Hoe meer mensen er afscheid nemen hoe groter de aversie tegen Poetin is.
Wat u doet is er een draai aan geven waarvan ik doodziek wordt op dit draadje.
Ala: Jostov & Zoon, niet van toepassing, green kiekeboe en vul maar in.
luchtschip
0
This is not the first Russian soldier to admit they don't care about money anymore and just want to go home, as we can judge from this intercepted call.

*The woman references a week-old video from the start of the counter-offensive

video van het gesprek Engels ondertiteld 1:23 minuut

twitter.com/wartranslated/status/1567...

De Russische soldaten zien hoe het mis gaat na 6 maanden strijd en weten dat de winter er aan komt : een hopeloze situatie die leidt tot de vraag wat doe ik hier
luchtschip
0
Oekrainse offensief in de Kherson regio ( Zuid Oekraine )

Ukrainian marines destroy a "Hyacinth-S" self-propelled 152mm gun of the Russian fascist invaders

video 0:05 minuut

twitter.com/sumlenny/status/156724539...

Ukrainian tank encountering Russian artillery and destroying it with a direct shot is a clear sign that Russian lines have collapsed somewhere. Video reportedly from Kherson region.
asti
2
quote:

Littletycoon schreef op 6 september 2022 23:31:

[...]
Hier kan niemand iets mee, spreek voor jezelf niet voor anderen.
Wat mezelf betreft: ik was tegen de illegale oorlog in Irak, dus op mij is het vermoeden niet van toepassing. Het ligt voor de hand dat ik ook tegen de oorlog in Oekraïne zou zijn als ik in Rusland zou zijn opgegroeid.

Ik begrijp dat velen het niet prettig vinden om te lezen hoe ik erover denk, aangezien zij voorstanders zijn geweest van illegale oorlogen, en dus (in mijn optiek) op dit punt weinig verschillen met de Russen die zij haten. Maar het is hier geen populariteitswedstrijd.
63.288 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%