Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2022

969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
DeVliegendeFries
0
De cijfers zijn weer binnen. Afgelopen week zijn er 2,11 miljoen aandelen ingekocht.
Maandag t/m donderdag gemiddeld 480000 per dag. Vrijdag had men vroeg weekend blijkbaar, toen zijn er slechts 173000 ingeslagen.
Van de 1 miljard is nu ca. 80% gereed. Voor het neutraliseren van het interim stockdividend is nu 20% teruggekocht.
Goudmijn64
0
Vandaag koerst NN op hetzelfde niveau (+1,6%) als ASR.
De daling die NN heeft gehad na de Q2 cijfers (pijnpunt zat in lagere dekkingsgraad) is nu voorbij en ik verwacht dat de komende periode NN minimaal gelijk zal presteren aan ASR of zelfs wat beter (correctie op de in mijn ogen te harde daling).

Ik ben benieuwd.
voda
1
NN verkoopt Poolse pensioenactiviteiten MetLife aan General
Geen financiële details.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft overeenstemming bereikt met Generali over de verkoop van de voormalige MetLife pensioenactiviteiten in Polen. Dit meldde NN dinsdag voorbeurs zonder financiële details te noemen.

De activiteiten, goed voor ongeveer 2,4 miljard euro onder beheer, kocht NN in april 2022, toen het MetLife Polen verwierf.

De verkoop treft overigens niet de bestaande pensioenactiviteiten van Nationale Nederlanden in Polen.

NN verwacht niet dat de verkoop een significante impact heeft op de operationele kapitaalgeneratie en het operationeel resultaat.

Alvorens de transactie definitief is, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. NN denkt dat uiterlijk in het eerste kwartaal van 2023 de verkooptransactie kan worden afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
matisse2020
0
Kapitaal wordt versterkt.
Prima signaal naar de markt
Het aandeel zal de weg omhoog
gaan bewandelen
Goudmijn64
0
quote:

matisse2020 schreef op 13 september 2022 07:34:

Kapitaal wordt versterkt.
Prima signaal naar de markt
Het aandeel zal de weg omhoog
gaan bewandelen
Dit biedt mogelijkheden voor herstel dekkingsgraad. Natuurlijk zal de aandeelhouder niet vergeten worden.
voda
0
Met een goede opbouw kan je werknemers aan je binden

Nieuwe pensioendirecteur NN: ’Pensioen moet sexy worden’
Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

Updated 14 min geleden
16 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Uitgerekend op het moment dat het nieuwe pensioenstelsel door de Tweede en Eerste Kamer moet worden geloodst, start Gerard van Rooijen, voorheen topman van de schadetak van Nationale-Nederlanden, als directeur van NN’s Pensioenafdeling. Dat onderwerp moet weer sexy worden, vindt de econometrist. „Niet eens per jaar een brief, maar met een persoonlijke app voor iedereen.”

Hij werd gevraagd, zegt Van Rooijen. En na vijf jaar bij de schadekant te hebben gewerkt, was het ook tijd voor een nieuwe uitdaging, al zegt hij nooit van te voren te weten wat hij gaat doen. „En als je ziet wat er allemaal speelt, is het een spannend moment om op deze baan in te stappen.” Al hadden zijn kinderen daar een andere mening over. „’Pensioen is toch supersaai?’ zeiden ze. Die reactie krijg ik trouwens van meer mensen.”

Want schade was niet saai om te doen?

„Het is toch gaaf als je een oplossing kan bieden na een persoonlijk drama door een overstroming, brand of storm? Het is zichtbaar en tastbaar. Daarentegen is pensioen complex en ongrijpbaar. Maar ook interessant: hoe kan het dat we zoveel sparen voor pensioenen en dat het onderwerp zo weinig aandacht krijgt?”

Wat voor soort leider bent u?

„Als ik in gesprekken merk dat er tegengestelde belangen zijn, dan zoek ik naar het gezamenlijke doel. Als bijvoorbeeld de commerciële afdeling heel sterk is, maar de operatie zwak, dan ga je van alles beloven, maar kun je het niet waarmaken. Het gaat om het vinden van de goede balans.”

En wat ís jullie gezamenlijke doel?

„Zorgen dat we succesvol zijn in de transitie die we doormaken: dat we de werknemer en werkgever bereiken en het onderwerp pensioen meer laten leven. Het pensioen is een hulpmiddel om je toekomstige leven in te richten zoals je dat graag wil leiden. We willen pensioen meer sexy maken.”

BEKIJK OOK:
Topman pensioenfonds: ’Wij gaan ook indexeren, al kunnen we geen 10% compenseren’

Hoe maak je pensioen sexy?

„Door deelnemers niet eens per jaar een brief te sturen maar ze op de hoogte te houden via een persoonlijke app, waarin staat beschreven hoe je pensioen ervoor staat, welke keuzes je hebt, welk bedrag je binnen bandbreedtes in de toekomst zult ontvangen. Daarnaast willen we werkgevers en hun pensioenadviseurs zo goed mogelijk begeleiden om te helpen hun werknemers meer pensioenvolwassen te maken.”

Het is best lastig om het onderwerp aan deelnemers uit te leggen.

„Daar zit ook de kracht van het nieuwe stelsel: tot nu toe staan pensioenuitvoerders erg ver af van de werknemers. Als we die werkgever kunnen helpen om werknemers te activeren en de keuzes van pensioen onder de aandacht te brengen, dan kan iedereen meer voordeel halen uit het pensioen.”

Hoe gaan jullie dat doen via de werkgevers?

„Een werkgever draagt veel af voor pensioen van de werknemers, maar ziet er op zich weinig van terug. Ik denk dat het bij goed werkgeverschap past om dat inzichtelijk te maken. Wij hebben de human capital planner ontwikkeld, waarin een werkgever kan zien hoe vaak en op welke manier hun werknemers met pensioen bezig zijn. Hoeveel hebben hun risicoprofiel ingevuld, bijvoorbeeld?”

Wat is het voordeel voor de werkgever?

„Een goede pensioenopbouw is een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waarmee je mensen kunt binnenhalen en behouden. Als je een kwart van iemands salaris in een pensioenpot stopt, dan kun je dat veel meer uitnutten.”

BEKIJK OOK:
Ouderenclubs slaan alarm over nieuwe pensioenstelsel: ’Meer koopkracht is loze belofte’

En daar helpt de nieuwe pensioenwet bij?

„Als de wet definitief is, gaan we laten zien: hoe ziet de regelgeving eruit? Op hoofdlijnen staat het goed in de steigers en je kunt daarnaast nog van allerlei voorbereidingen treffen. Maar je weet nooit precies welke details nog zullen volgen en welke producten en processen daaruit voortvloeien. Dan nog het uitwerken van alle keuzemogelijkheden, de benodigde automatiseringen, de overgang van de ene naar de andere regeling, er is genoeg te doen.”

Hebben jullie wel genoeg mensen in huis om die transitie goed te doen?

„De krapte op de arbeidsmarkt is een uitdaging voor de hele sector, maar we zijn daar goed voor gepositioneerd. We hebben zoveel kennis en expertise in huis.”

Dat klinkt wel erg mooi.

„Het is echt zo. Ik heb dat ervaren toen ik hier kwam werken na mijn tijd bij Delta Lloyd. We zijn marktleider op gebied van onze expertise. Het is als voetballen in de Champions League.”

En daar bent u nu coach van.

„Dat vind ik ook wel een eer.”

Wat is het leukste aan de baan?

„Toch wel de totale impact, er staat veel geld op de balans.”

Hoeveel staat er op de balans?

„Dat weet ik nu niet precies. Maar het gaat vooral om de maatschappelijke impact en de verandering die eraan komt.”

BEKIJK OOK:
Gepensioneerd hoogleraar over pensioen: ’Oudere heeft te weinig afgedragen’

NN en het nieuwe pensioenstelsel
Er zijn twee opties hoe NN met oude pensioenen omgaat, zegt Van Rooijen. „Of je houdt het zoals het was, of je vertaalt het naar de nieuwe regeling. Maar is het voor alle deelnemers duidelijk wat je krijgt, of moet je gecompenseerd worden? En moet dat dan met een hoger salaris of een hogere pensioenaanspraak? Dat is complexe materie.” Afgelopen jaren, zo vertelt Van Rooijen, zijn bij Nationale-Nederlanden verzekerde regelingen al veel van defined benefit (db, gegarandeerde uitkering) naar defined contribution (dc, gegarandeerde premie) regelingen overgegaan. „De overstap naar het nieuwe systeem zal kleiner zijn.”

Gezien alles wat er speelt, is het wel een heftig jaar om in te stappen. „Het manifesteert zich tegelijk, maar het zijn risico’s, die we eerder hebben gezien. De perceptie bij pensioenen was: het komt wel goed. Maar het is niet zo hard en zeker als altijd werd gedacht. Nu wordt ons allemaal de spiegel voorgehouden.”

Het CV van Gerard van Rooijen
Na zijn studie Econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, startte Gerard van Rooijen (1972) zijn loopbaan in de verzekeringswereld bij Delta Lloyd, Ohra en nu Nationale-Nederlanden. Inmiddels is hij directeur. Van Rooijen is getrouwd en vader van twee zoons (13 en 17 jaar). In 2012 nam hij een sabbatical en trok hij met zijn gezin met camper door Europa, om te merken het werk toch weer te missen.

www.telegraaf.nl/financieel/172932600...
Bijlage:
Jelle Trader
0
Jelle Trader
0
quote:

BeleggerCB schreef op 26 september 2022 12:15:

Ben benieuwd of de steun het blijft houden...
Wellicht een idee om dit stukje*( even door te lezen. Dat geeft nl. een antwoord op je vraag beste CB.

*(Bron: www.iex.nl/Nieuws/756350/Rustigerewee...
voda
1
NN rondt verkoop levensverzekeringen aan Athora af
Deal werd vorig jaar aangekondigd.

(ABM FN-Dow Jones) NN heeft namens zijn Belgische dochteronderneming NN Insurance Belgium de verkoop van een gesloten boek van individuele levensverzekeringen aan Athora Belgium afgerond. Dit maakte de Nederlandse verzekeraar dinsdagochtend bekend.

De desinvestering simplificeert de IT-structuur van NN in België, waardoor de verzekeraar zich volledig kan focussen op het uitvoeren van de strategie om de pensioenactiviteiten verder te laten groeien.

De desinvestering werd eind 2021 reeds aangekondigd en betreft voornamelijk zogenoemde tak 21-levensverzekeringen.

Voor polishouders die van NN Insurance Belgium overstappen naar Athora Belgium, verandert er niets, aldus Athora.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JK Dutch
0
vandaag en gisteren komt technisch voor NN een paar mooie aankoopsignalen naar voren.
Volop ruimte om weer het ruime sop te kiezen.
Bodem houdt en serieuze weerstand op 46,50 maar daarvoor nog op 42.00
Bijlage:
voda
1
Beursblik: Berenberg tipt NN Group
Sterk herstel solvabiliteit niet in koers verwerkt.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg tipt de aandelen van verzekeraars NN Group en Allianz voor een koersstijging op de korte termijn, omdat deze twee verzekeraars ondergewaardeerd lijken.

Bij NN Group denken de analisten dat het aandeel duidelijk lager gewaardeerd wordt sinds de solvabiliteit in de eerste helft van het jaar van 213 naar 196 procent daalde. Berenberg denkt echter dat dit in het derde kwartaal weer is opgeveerd naar 217 procent, dankzij gunstigere spreads op Nederlandse hypotheken.

Berenberg denkt verder dat het aandeel deels onder druk stond omdat beleggers ongeduldig zijn over de vrije kasstroom, maar volgens de zakenbank kon NN Group daar niet veel over zeggen als gevolg van aangepaste regelgeving van toezichthouder DNB, die de groei van de kasstroom vertraagt. Op termijn komen de contanten er alsnog uit, denkt Berenberg, en is de markt daarom te somber.

Overigens zal NN geen derdekwartaalcijfers presenteren, maar vermoedelijk wel een update geven tijdens de beleggersdag in Londen op 17 november.

De koers van Allianz wordt gedrukt door de vrees dat de Duitse verzekeraar geen aandelen meer gaat inkopen, maar die vrees lijkt Berenberg overtrokken, hoewel de bank inderdaad niet 100 procent zeker is dat Allianz bij de komende kwartaalcijfers een nieuw inkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro zal aankondigen. Maar dat Allianz dit bij de publicatie van de jaarcijfers alsnog zal doen, dat is volgens de analisten wel voor vrijwel 100 procent zeker, aangezien de beleggingsinkomsten sterk zijn gestegen en de kosten van natuurrampen beperkt bleven.

Ook Ageas en Zürich worden getipt, hoewel de aanjagers voor een koersstijging daar wat langer op zich laten wachten, volgens Berenberg. Voor Ageas is dat het verwachte slotdividend van 1,50 euro bij de jaarcijfers, waarmee het rendement voor dit jaar op 8 procent zou komen. Voor Zürich is het een strategie-update op 18 november.

Verzekeraars zijn geen pensioenfondsen

De aandelenmarkten maken zich zorgen over het onderpand voor beleggingen van Britse pensioenfondsen, waar de Bank of England 65 miljard pond voor opzij heeft gezet. Berenberg heeft daar veel vragen over gekregen, maar denkt dat de onrust op de obligatiemarkten alleen pensioenfondsen raakt, en niet verzekeraars. Dit is vooral te danken aan de Solvency II-regels voor verzekeraars, die beleggen met geleend geld ontmoedigen.

Al met al denkt Berenberg dat de solvabiliteit van verzekeraars in het derde kwartaal op peil is gebleven op gemiddeld 221 procent, tegen 220 procent in juni en 219 procent eind vorig jaar. Eind dit jaar zien de analisten zelfs een verbetering tot 225 procent. De analisten gaan ervan uit dat de solvabiliteit uiteindelijk bepalend is voor de aandelenkoers, omdat dit de ruimte voor dividend bepaalt.

Berenberg heeft koopadviezen op NN Group, Allianz, Ageas en Zürich.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JK Dutch
0
Mooi bericht, gaan het zien de komende dagen, sentiment zal ook meespelen hierin.
Benieuwd wat voor geweld we inkomen met de inflatiecijfer VS morgen.
030 N
0
quote:

voda schreef op 12 oktober 2022 16:48:

Beursblik: Berenberg tipt NN Group
Sterk herstel solvabiliteit niet in koers verwerkt.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg tipt de aandelen van verzekeraars NN Group en Allianz voor een koersstijging op de korte termijn, omdat deze twee verzekeraars ondergewaardeerd lijken.

Bij NN Group denken de analisten dat het aandeel duidelijk lager gewaardeerd wordt sinds de solvabiliteit in de eerste helft van het jaar van 213 naar 196 procent daalde. Berenberg denkt echter dat dit in het derde kwartaal weer is opgeveerd naar 217 procent, dankzij gunstigere spreads op Nederlandse hypotheken.

Berenberg denkt verder dat het aandeel deels onder druk stond omdat beleggers ongeduldig zijn over de vrije kasstroom, maar volgens de zakenbank kon NN Group daar niet veel over zeggen als gevolg van aangepaste regelgeving van toezichthouder DNB, die de groei van de kasstroom vertraagt. Op termijn komen de contanten er alsnog uit, denkt Berenberg, en is de markt daarom te somber.

Overigens zal NN geen derdekwartaalcijfers presenteren, maar vermoedelijk wel een update geven tijdens de beleggersdag in Londen op 17 november.

De koers van Allianz wordt gedrukt door de vrees dat de Duitse verzekeraar geen aandelen meer gaat inkopen, maar die vrees lijkt Berenberg overtrokken, hoewel de bank inderdaad niet 100 procent zeker is dat Allianz bij de komende kwartaalcijfers een nieuw inkoopprogramma ter waarde van 1 miljard euro zal aankondigen. Maar dat Allianz dit bij de publicatie van de jaarcijfers alsnog zal doen, dat is volgens de analisten wel voor vrijwel 100 procent zeker, aangezien de beleggingsinkomsten sterk zijn gestegen en de kosten van natuurrampen beperkt bleven.

Ook Ageas en Zürich worden getipt, hoewel de aanjagers voor een koersstijging daar wat langer op zich laten wachten, volgens Berenberg. Voor Ageas is dat het verwachte slotdividend van 1,50 euro bij de jaarcijfers, waarmee het rendement voor dit jaar op 8 procent zou komen. Voor Zürich is het een strategie-update op 18 november.

Verzekeraars zijn geen pensioenfondsen

De aandelenmarkten maken zich zorgen over het onderpand voor beleggingen van Britse pensioenfondsen, waar de Bank of England 65 miljard pond voor opzij heeft gezet. Berenberg heeft daar veel vragen over gekregen, maar denkt dat de onrust op de obligatiemarkten alleen pensioenfondsen raakt, en niet verzekeraars. Dit is vooral te danken aan de Solvency II-regels voor verzekeraars, die beleggen met geleend geld ontmoedigen.

Al met al denkt Berenberg dat de solvabiliteit van verzekeraars in het derde kwartaal op peil is gebleven op gemiddeld 221 procent, tegen 220 procent in juni en 219 procent eind vorig jaar. Eind dit jaar zien de analisten zelfs een verbetering tot 225 procent. De analisten gaan ervan uit dat de solvabiliteit uiteindelijk bepalend is voor de aandelenkoers, omdat dit de ruimte voor dividend bepaalt.

Berenberg heeft koopadviezen op NN Group, Allianz, Ageas en Zürich.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
kijken jullie ook naar Ageas? Ik heb ze al enige tijd op mijn lijst staan, de laatste dagen is het aandeel hard gezakt (en vandaag ook nog een ex-dividend). Mooi moment voor een eerste positie.
tbol
0
Hoi Ik kan niet vinden wanneer nn met derde kwataalcijfers komen.
Of komen die niet.
Vast bedankt voor uw reactie
voda
1
quote:

tbol schreef op 31 oktober 2022 09:53:

Hoi Ik kan niet vinden wanneer nn met derde kwataalcijfers komen.
Of komen die niet.
Vast bedankt voor uw reactie
www.nn-group.com/investors/financial-...
969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:36
Koers 42,760
Verschil +0,070 (+0,16%)
Hoog 42,870
Laag 42,080
Volume 1.075.631
Volume gemiddeld 851.038
Volume gisteren 863.226