PostNL « Terug naar discussie overzicht

Postnl, september 2022 - geen fut

899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
jaapaap
0
rood of zwart???????????? dat is de vraag die menig een zich stelt.
rood = toename, verschrikkelijke toename van Corona, waarbij een hoop mensen gedwongen zijn on-line te bestellen en kopen. Vliegreizen liggen stil.

zwart we gaan door op de weg zoals nu, ja wat dan. Je ziet het aan Fed EX er wordt weer sterk in de kosten gesneden.
Bikkel
2
Nu op dit moment even doorbijten.
Het goede nieuws is dat de koers over 5 jaar op 8 plus staat.
Jeffryv
0
quote:

hejobo schreef op 23 september 2022 17:48:

Nu op dit moment even doorbijten.
Het goede nieuws is dat de koers over 5 jaar op 8 plus staat.
Omdat het zo een geweldige groeimarkt is met hoge marges?
perry1
0
Corona ligt echt achter ons komt niet meer terug op de schaal die is geweest. Puur omdat de meeste mensen er nu niet meer heel ziek van worden. Tja als je alles weet had je PNL boven de 4.5 kunnen verkopen ik heb dat destijds gedaan voor 2/3 maar hang er alsnog in met het laatste deel. Ik koop ook niets bij nu want deno echt dat we er nog oang niet zijn en we in theorie onnder de 1 kunnen. Onder de 1 koop ik wel weer heel groot in.
Bikkel
3
Opletten: op een gegeven moment zijn de shorters uitgespeeld koers is naar een dieptepunt gedaald.
Online blijft groeien Postnl is hier klaar voor en gaat vanaf volgend jaar een betere tijd tegemoet.
Ik heb er alle vertrouwen in daarom gaan mijn aandelen niet voor een habbekrats weg.
Boeren verstand
1
quote:

coeffie schreef op 23 september 2022 15:57:

Volgens mij moet je ze toch kopen als het bloed door de straten stroomt
Klopt, maar wanneer is dat punt... de meeste beleggers zullen nu vinden dat er wat druppeltjes op straat vallen, maar het is nog niet drama genoeg. Wel de koers van PNL, maar bij zo'n spreekwoord moet je natuurlijk wel de aandelen kopen van kwaliteitsbedrijven. En dat is PNL niet.
Boeren verstand
1
quote:

coeffie schreef op 23 september 2022 16:06:

Zou K en mag dit, via via al meer aandelen mogen binnen harken, maar nog geen melding hoeven doen van 30 procent, tot dat hij er genoeg voor een laag bedrag heeft binnen geharkt, om ze vervolgens door te schuiven/ verkopen naar het bedrijf van hemzelf wat al 28 procent heeft
Heb ik al een keer gesuggereerd. Zou kunnen. Maar waarom zou K. zoveel risico lopen. Een overname door een Tsjech van een Nederlands postbedrijf zie ik niet gebeuren. Sowieso niet trouwens. Dus dan komt K. in dezelfde situatie als Carlos Slim bij KPN.
Los daarvan: K. heeft tot nu toe ook veel meer voor zn aandeeltjes betaald dan de huidige koers. Die gaat niet zomaar al dat risico lopen op een afketsende overname. En dat binnenharken van zoveel volume zou niet ongemerkt gaan denk ik.
gpjf
0
Hij krijgt dat nooit voor elkaar zo’n overname maar verkoopt de hele handel aan een serieuze kandidaat zoals UPS die vervolgens de rest overneemt . Om acceptatie van Post.nl te krijgen zal er een stevig bod moeten komen anders wordt het niks en krijg je een Slim scenario
Hernia
1
Op deze lage koers is een overname van PostNL zeker mogelijk. PostNL heeft ook geen grote schulden, dus een overname is heel goed mogelijk. De markt van pakketten verzorgen zal alleen nog maar blijven groeien en een consolidatieslag zou alleen maar voordelig zijn.
analyse_A3CD
0
perry1
0
Ik geloof niet dat er een overname komt. Dividend zal waarschijnlijk naar .20 cent perjaar gaan. Dan maar vasthouden er zit niks anders op.
Peter D
2
Even weg van de emotie en kijkend naar de cijfers:

-de huidige beurswaarde van PNL is € 820 miljoen
-de huidige netto schuld van PNL is € 203 miljoen
Het bedrijf is dus pak m beet € 1 miljard waard volgens de markt

Laten we eens rekenen met € 3 miljard omzet:
-bedrijfswaarde is dan 33% van de omzet
-€3 miljard omzet x 3% netto marge (halvering tov 2021) = circa €100 miljoen = € 0.20 / aandeel > huidige koers is dan 8.5x de WPA (in dit voorbeeld).
-Dividend policy is 70-90 % payout = € 0.14 tot € 0.18 = yield van 8 tot 10%.
-dus stel de netto winstmarge daalt met 50% naar 3% netto, dan nog resteert er een zeer aantrekkelijk dividend.

Overigens wanneer je naar Deutsche Post of BPost kijkt zijn die ook hard afgestraft , dus het is echt niet alleen PNL.

Hoe diep gaat het?
@monkeytail
0
Maandag begint weer een nieuwe week, met aan het einde van de week publicatie inflatiecijfers. Wallstreet was lager geëindigd, maar sommige aandelen brachten hun verlies iets terug einde middag. Gas en olies waren flink lager geëindigd. Hebben we een bodem gezien? Volgens mij zou een pas op de plaats gerechtvaardigd zijn. De inflatie, gebaseerd op historisch hoge pieken van energieprijzen, kalft af. Bedrijven krijgen mogelijk een beetje meer lucht. En vaak loopt de beurs vooruit op betere tijden. En dan is het ook nog bijna Q4: de gunstigste beleggingsmaanden. Reden tot wat positief begin van de volgende week. Slechter dan deze week wordt het hopelijk niet, wat mij betreft.
pakket
0
Hopelijk...hoop is uitgestelde teleurstelling...zoiets van : het laat mij Siberisch koud..
gpjf
0
quote:

analyse_A3CD schreef op 23 september 2022 19:56:

En gij geleuft dat?? Of is hier de wens de vader van de gedachte!!-))
De euro is nog maar 0,97 dollarcent, dus een bod van UPS zou voor ze nu een koopje zijn maar je hebt gelijk, de wens etc.
leonardus65
0
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220923_969...

Einde van gratis thuislevering lijkt in zicht: “Iemand zal de rekening moeten betalen”
Is het einde van ‘gratis thuislevering’ in zicht en betalen we binnenkort (meer) om onze e-commercebestelling aan huis te laten leveren? Die kans is reëel nu het kernkabinet een akkoord heeft bereikt om paal en perk te stellen aan wantoestanden, uitbuiting en zwartwerk in de koeriersector.Het akkoord binnen het kernkabinet dat komaf moet maken met wantoestanden in de sector van de pakjeslevering zal op termijn thuislevering duurder maken. Dat akkoord doelt onder meer op een minimumloon voor alle bezorgers, of die nu voor een onderaannemer of als zelfstandige werken. “De huidige tarieven dekken de kosten al niet, dus iemand zal de rekening moeten betalen. Gratis bestaat niet”, zegt transporteconoom Roel Gevaers van de Universiteit Antwerpen.“Kosten nu niet gedekt”

Zelfs om alleen maar de kosten te dekken, zou een bezorger volgens professor Gevaers 2,5 tot 3 euro per geleverd pakje moeten krijgen. Dat wordt bevestigd door academisch onderzoek. “Wil je er dan nog iets aan verdienen, dan moet je al snel 5 euro per pakje krijgen. En met de galopperende inflatie van de laatste maanden moet je daar vandaag nog eens een kleine 10 procent bijtellen. De realiteit is echter dat heel wat bezorgers vandaag hooguit 1 a 1,5 euro per afgeleverd pakje krijgen en dus ongelooflijk lange dagen kloppen om toch maar ietwat over te houden aan een dag leveren.”

Volgens de professor hebben de e-commercegiganten (om de Amazons, Zalando’s en andere Bol.coms van deze wereld niet bij naam te noemen) boter op het hoofd. “Zij kunnen koerierbedrijven zodanig grote opdrachten beloven, dat ze bij de prijsonderhandelingen enorme druk kunnen zetten. Een kleine webshop kan dat niet en betaalt nu vaak drie tot vier keer meer voor dezelfde levering.”Verdoken duurder?

Of het inderdaad zo’n vaart zal lopen, is nu nog niet te voorspellen. De kabinetten van minister van Post Petra De Sutter (Groen) en minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) hopen de afspraken na overleg met de sector nog dit jaar in regels te gieten en maken zich sterk dat de consument daar weinig of niets van zal merken. Maar de Antwerpse transporteconoom betwijfelt dat: “De sociale voorwaarden opkrikken en tegelijk de prijzen op hetzelfde niveau houden, dat is in mijn ogen onmogelijk. Iemand zal de rekening gepresenteerd krijgen. Al zijn er diverse opties mogelijk. Webshops kunnen bijvoorbeeld het minimale bestelbedrag optrekken voor gratis leveringen: voortaan bijvoorbeeld pas vanaf 30 euro in plaats vanaf 20 euro nu. Of ze verhogen de prijs van hun producten met enkele euro’s, zonder dat je dat als klant meteen merkt.”
www.demorgen.be/nieuws/postnl-gaat-pr...
Amateurtje!!
0
Plaatsen jullie in het weekends wel eens een order? zo ja kan dat? en dan word die bij opening gelijk geactiveerd?
Hanko 13
0
Ik geloof niets van een mogelijke overname, het blijft wensdenken! Ook mijn gak voor post. nl is aan de hoge kant 3.20 dus bijna een gehalveerde koers. Ik neem de tijd om bij te kopen en dat moeten er minimaal 12.000 zijn zodat mijn gak naar 2.20 gaat en dan nog zit ik aan de hoge kant maar geduld en niet verkopen!
pakket
0
quote:

Amateurtje!! schreef op 24 september 2022 16:56:

Plaatsen jullie in het weekends wel eens een order? zo ja kan dat? en dan word die bij opening gelijk geactiveerd?
Ik zou het niet doen. De wereld kan wel vergaan in een weekend.. met de crash in 1987 zat je maandags gelijk met een verlies van 50% .. dus zoek even wat afleiding , even een beetje afstand.. tenzij je toch graag van je geld af wil kun je wel bij mij terecht...
899 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 1,318
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,319
Laag 1,226
Volume 4.020.721
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721