Xior « Terug naar discussie overzicht

Forum Xior Student Housing geopend

219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dierick en Vandendriesche nieuwe bestuurders Xior
Door ABM Financial News op 30 juni 2022 09:09

(ABM FN) Met Colette Dierick en Conny Vandendriesche heeft Xior twee ervaren ondernemers in de raad van bestuur verwelkomd. Dit bleek uit een persbericht van de vastgoedgroep donderdagochtend.

De mandaten van Dierick en Vandendriesche werden tijdens de Algemene Vergadering van mei reeds goedgekeurd. Inmiddels is ook de FSMA akkoord met de benoemingen.

Met Vandendriesche haalt de kotmadam heel wat ervaring in de ondernemingswereld in huis. Vooral op vlak van human capital kan de onderneemster een bijdrage leveren.

Xior zal ook meer inzetten op duurzaamheid en ethiek waarbij Vandendriesche in een nieuw daarvoor opgericht comité zal zetelen.

Dierick heeft dan weer veel ervaring in vastgoed en financiering.
geluk_verder
0
Weinig reacties hier, wat zijn jullie verwachtingen? Ik sta intussen toch zoal een 17% in de min.
wouter1652
0
Zeer mooie resultaten van Xior,
Blijf erin nochtans waren de laatste maanden moeilijk, maar de trend is positieve.
uploads.xior.be/website/62ec25cd8212b...
Bob_de_Bouwer
0
Bob_de_Bouwer
0
Lijkt mij dat ouderen hun rusthuis ook niet meer gaan kunnen betalen en dat gewone bouwbedrijven ook problemen gaan krijgen. Is wat discrepant tov de rest...
madmen
0
Afschaffing van de FBI regel in Nederland vanaf 2024! De Nederlanders trekken er alvast de plug uit! Zeg niet dat je het allemaal niet heb zien komen. Covid was gewoon uitstel van executie. Je moet je de volgende vragen stellen betreft vastgoedaandelen met hoge schuldengraad :

Gaat de rente dalen op korte termijn : Nee
Gaat de waardering van vastgoed stijgen op korte of lange termijn : Nee
Gaan de bouwkosten (materialen, lonen etc) dalen op korte of lange termijn : Nee
Gaat Nederland de fiscaal gunstige FBI regel vernietigen : Nee
Gaan Studenten nog meer willen betalen voor hun kot: Nee

Conclusie : Koop gewoon Google onder de 100 dollar!

aossa
0
ABM FN-Dow Jones) Directe investeringen in Nederlands vastgoed worden in 2024 niet langer gekwalificeerd als een fiscale beleggingsinstelling, ook wel bekend als FBI. Dit werd duidelijk uit de nieuwe belastingplannen van de Nederlandse regering, die dinsdag werden gepresenteerd tijdens Prinsjesdag.

"Het gevolg hiervan is dat winsten die real estate investment trusts behalen uit Nederlandse vastgoedbeleggingen per 1 januari 2024 onderworpen worden aan de Nederlandse vennootschapsbelasting", aldus analisten van Kepler Cheuvreux.

NSI reageerde dat het besluit "als een verrassing" komt. Wereldhave merkte op dat dit in 2017 ook al stond te gebeuren, maar dat er toen werd afgezien van deze wijziging. Wereldhave zegt net als NSI verrast te zijn door de plannen, want een studie toonde volgens het vastgoedfonds juist de voordelen van een FBI-regime aan. Dit onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van het parlement en zal in januari 2023 worden behandeld. Ook de analisten van Kepler wijzen op deze studie en zeggen verrast te zijn door het besluit van de Nederlandse regering.

NSI en Wereldhave laten weten te bestuderen wat de plannen effectief zullen betekenen.

Kepler wijst erop dat vooral NSI door deze maatregel worden geraakt, maar ook andere vastgoedfondsen, zoals Xior, WDP, Wereldhave, Vastned en Montea. De impact op Retail Estates, Intervest, Care Property, Aedifica, Home Invest en Cofinimmo is kleiner.

Unibail-Rodamco-Westfield lijkt volgens de analisten relatief het minste last te hebben van de maatregel.
voda
0
Private plaatsing bij Xior

De reden voor het opschorten van de notering van Xior XIOR 0,96% is bekend. Er vindt een private plaatsing van aandelen plaats door de verkopers van Basecamp. Zij doen een eerste pakket aandelen Xior van de hand, voor een bedrag van 60 miljoen euro. Dat blijkt uit een persbericht op de website van Xior.

Aloxe, de referentieaandeelhouder van Xior, heeft aangegeven in het kader van die plaatsing voor 5 miljoen euro aandelen te willen kopen. Achter Aloxe gaan CEO Christian Teunissen en CFO Frederik Snauwaert schuil.

De resultaten van de operatie worden morgen (woensdag 5 oktober) verwacht. In afwachting blijft de notering van de verhuurder van studentenwoningen opgeschort.

Bron De Tijd
Mr. T
0
quote:

voda schreef op 4 oktober 2022 18:00:

Private plaatsing bij Xior

De reden voor het opschorten van de notering van Xior XIOR 0,96% is bekend. Er vindt een private plaatsing van aandelen plaats door de verkopers van Basecamp. Zij doen een eerste pakket aandelen Xior van de hand, voor een bedrag van 60 miljoen euro. Dat blijkt uit een persbericht op de website van Xior.

Aloxe, de referentieaandeelhouder van Xior, heeft aangegeven in het kader van die plaatsing voor 5 miljoen euro aandelen te willen kopen. Achter Aloxe gaan CEO Christian Teunissen en CFO Frederik Snauwaert schuil.

De resultaten van de operatie worden morgen (woensdag 5 oktober) verwacht. In afwachting blijft de notering van de verhuurder van studentenwoningen opgeschort.

Bron De Tijd
Is dat nu goed of slecht nieuws?
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Mr. T schreef op 4 oktober 2022 18:26:

[...]

Is dat nu goed of slecht nieuws?
In ieder geval slecht nieuws voor de verkopers; inbreng in natura ging volgens mij tegen €44 per aandeel en nu wordt zo'n 30% van die verkregen stukken gedumpt tegen €29,10 per aandeel. Afgesproken overnamesom was echter dusdanig (hoog) dat ik denk dat de verkopers er nog steeds goed mee weg komen.

uploads.xior.be/website/633d12f391e2b...

uploads.xior.be/website/633c2a6bb1e91...
voda
0
'Geruststellend dat Xior überhaupt een plaatsing kon doen'

Analist Wim Lewi van KBC Securities is enigszins gerustgesteld door de private plaatsing bij Xior XIOR -7,13%.
'Gezien de onrust op de markten door de rappe stijging van de rentes is het geruststellend dat deze plaatsing mogelijk is.' Tegelijk merkt hij wel op dat het relatief lage bedrag van de plaatsing ook laat zien dat de marktsituatie voor vastgoed zeer slecht is. 'Maar is is in ieder geval een prijs, de markt is dus niet helemaal dood', klinkt het.

'Positief is ook het feit dat Aloxe (het vehikel waarachter CEO Christiaan Teunissen en CFO Frederik Snauwaert schuilgaan, red) meedoet', vervolgt hij. In het kader van de plaatsing koopt Aloxe voor 5 miljoen euro aandelen. 'Er was angst dat de forse koersdaling van het aandeel zou leiden tot gedwongen verkopen bij Aloxe.' Dat het vehikel nu meedoet met de plaatsing neemt volgens Lewi die angst wat weg.

Er was angst Aloxe gedwongen moest verkopen door de forse koersdalingen.
WIM LEWI
KBC SECURITIES-ANALIST

Het aandeel noteert ruim 7 procent in het rood. Lewi heeft een koopadvies en een koersdoel van 52,5 euro voor het aandeel.

Bron De Tijd
madmen
0
Niets aan de hand zeggen de analisten dus alles dik in orde. Komaan zeg! als Basecamp besluit om geen 6 maanden te wachten maar hun aandelen nu al op de markt te smijten tegen discountprijzen dan wil dit gewoon voor mij zeggen dat zij zelf niet geloven in een snel herstel van het aandeel tot 44 euro. Een droomscenario voor een shorter noem ik dit. Doe maar gezellig verder analisten want jullie werkgevers hebben inderdaad jaren gratis geld geleend aan de GVV's en zitten nu mee op de blaren. Een herwaardering van het vastgoed komt eraan. Allianz trok ook al eerde de plug uit VGP en er volgen er nog hoor. Aloxe is hier niet de grote redder hé. Vragen jullie analisten zich niet af hoe Aloxe dit feest gaat blijven betalen? Desiree is ook een Aloxe vehicel en de stopzetting van de samenwerking met Roger Van Damme was ook niet van weelde. Info die je allemaal kan terugvinden op het internet heren. Kijk naar de toekomst heren analisten en stop met jullie bazen gerust te stellen.
MOEdig Voorwaarts
1
@madmen

Deze emissie hing al in de lucht ten tijde van de aankondiging van de overname van Basecamp, dus zou ik daar op zich niet teveel achter zoeken:

"De overname van de residenties zal worden gefinancierd door een combinatie van ca. 252 MEUR eigen
vermogen via een inbreng in natura, ca. 85 MEUR bestaande schuld en ca. 301 MEUR nieuwe financiering.
Een private plaatsing door ESHF I en ESHF II zal (aangezien de meeste van hun aandeelhouders geen
mandaat hebben om beursgenoteerde posities aan te houden), afhankelijk van de marktomstandigheden,
na afronding van de transactie plaatsvinden om ESHF I en ESHF II in staat te stellen een deel van hun
participatie te gelde te maken
"

uploads.xior.be/website/629751c6c37d0...

Verder is het natuurlijk wel duidelijk dat door de hogere rente de tijden van yield compressie voorlopig geschiedenis lijken. Blijft over dat huren als gevolg van inflatie kunnen/zullen stijgen. Bij Xior is het echter de vraag waar het breekpunt ligt t.a.v. betaalbaarheid en daarmee bezettingsgraad.

Bij vastgoedfondsen is het nu in het algemeen zaak te beoordelen hoe lang zij nog kunnen profiteren van goedkope financiering uit het verleden (hedging/looptijd), hoe de hefboom in elkaar zit (m.n. yields waartegen e.e.a. in de boeken staat in combinatie met LTV) en voor welke factoren zij kwetsbaar zijn (retail/logisitiek/wonen). Qua koersontwikkeling lijkt bij veel vastgoedfondsen al een flink voorschot te zijn genomen op mindere omstandigheden, hoewel de effecten a.g.v. hefboomwerking (vreemd vermogen) natuurlijk niet onderschat mogen worden...

PS

Ik vermoed dat ook het afschaffen van FBI-status (ingaande 1-1-2024) een negatief effect heeft op Xior (NL vormde per 30-6-22 (dus pre-Basecamp) 39% van de portefeuille).
geluk_verder
0
Vandaag flink uitgebreid met een korting van 40% tov mijn eerste aankoop. De trend lijkt alleszins opwaarts.
Krentenmenten
0
quote:

geluk_verder schreef op 28 oktober 2022 12:32:

Vandaag flink uitgebreid met een korting van 40% tov mijn eerste aankoop. De trend lijkt alleszins opwaarts.
idem, maar dan per vandaag
219 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 24,700
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 25,000
Laag 24,500
Volume 39.718
Volume gemiddeld 45.583
Volume gisteren 39.718