Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2022

7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
boldie
0
quote:

craasie schreef op 24 oktober 2022 15:13:

Geschoren bedoel je, Philips shave
ja klopt :),
bp5ah
0
quote:

DeLa(s)Vega(s) schreef op 24 oktober 2022 14:54:

Vraagje aan bp5ah: jij kocht Shell (na een lange rit omlaag) gefaseerd in, tot zelfs onder € 10. In hoeverre vind je de vooruitzichten van Philips vergelijkbaar met dat van Shell destijds? Uiteraard totaal andere markten, maar wel "brands" die producten verkopen waar min of meer prijs- en inkomens inelastische vraag naar bestaat.

Na eerste instap op € 14,10 twijfel ik of ik bijkoop op € 13. Normaal absoluut niet mijn handelsstijl (doormiddelen terwijl je scheef zit), maar ik heb zo'n vermoeden dat na het slechte nieuws van vandaagalle ellende wel zo'n beetje verwerkt is in de koers.
Volgens mij is't een LONG Vegas, bekijk 't als een vijf jaar deposito als 't moet, voor de KT kan d'er best nog wel koersdruk zijn, je bent ook afhankelijk van de algehele markt. ( futs mooi groen nu iig)

Die toestand in Shell in 2020, toen gingen zelfs de olieprijzen negatief en corona was toen nieuw, gevolg algehele paniek daar. Als Philips 't de komende jaren weer op de rit krijgt is't imo een mooi aandeel om in porto te hebben, maar 't is wel lange adem momenteel.

Écht dalen doet 't niet nog iig vandaag. Ik zou nog ff wachten met bijkoop voor LONG, voor trade kan je altijd wat pielen als je dat wil.
bp5ah
0
quote:

boldie schreef op 24 oktober 2022 14:43:

[...]welke dip. En kopen laagste punt gaat inderdaad niet:), maar je zal ongetwijfeld Philips gekocht hebben rond de 12,7:)
Bedoelde dip in Shell.

Ik doe helemaal niks momenteel, ook de dip in Shell niet, die miste ik op 4 cent.

26.11 erin voorbeurs, zit niet hele tijd achter compu vandaag.
bp5ah
0
quote:

craasie schreef op 24 oktober 2022 15:13:

Geschoren bedoel je, Philips shave
190 super ;)
[verwijderd]
0
Philips gaat m.i. 5 tot 6 euro als dieptepunt als ik zo de historie bekijk met overshoot..
appiehappie
0
Wat diverse forumleden ook van philips moge vinden.. het is en wordt een groeiaandeel in mijn ogen. Succes, mannen…
Take a sisi
0
quote:

craasie schreef op 24 oktober 2022 15:36:

Dan ga ik nu gauw kopen 13.00
Lijkt me een goed plan , daar met de blik omhoog de pikhouweel subiet in de berg zit .
voda
0
Meer ontslagen lijken in het verschiet bij Philips
Door WOUTER VAN BERGEN

Updated 1 uur geleden
2 uur geleden
in FINANCIEEL

Philips Koninklijke
13.028 -1.79%

AMSTERDAM - De gifbeker bij Philips is na het schrappen van 4000 banen waarschijnlijk nog niet leeg. De kersverse topman Roy Jakobs gaat mogelijk over drie maanden opnieuw ontslagen aankondigen bij het bedrijf, zegt hij in een gesprek met De Telegraaf.
Na zijn eerste ronde waarin Jakobs, negen dagen in functie, bekend maakte zo’n 4000 banen te schrappen, wil hij in januari plannen presenteren om het bedrijf op de lange termijn weer te laten groeien.

BEKIJK OOK:
Philips schrapt wereldwijd 4000 banen, in Nederland 400 gedwongen ontslagen

„Mijn prioriteit ligt in de eerste plaats op het verbeteren van de uitvoering, kwaliteit en patiëntveiligheid, maar ook hoe we als organisatie efficiënter kunnen opereren. Ik sluit zeker niet uit dat we onder de loep nemen of we dat structureel met minder mensen gaan doen.”

800 banen weg in Nederland
Van de 4000 banen die met de aankondiging van maandag worden geschrapt, verdwijnen er 800 in Nederland, waarvan ongeveer de helft via gedwongen ontslag. In Nederland werken zo’n 11.000 mensen voor Philips, wereldwijd zijn dat er 79.000. Vooral in staf en ondersteunende functies gaat het mes.

BEKIJK OOK:
Harde realiteit bij Philips na pijnlijke winstwaarschuwing

Philips gaat de laatste anderhalf jaar gebukt onder een terugroepactie van anti-apneu-apparaten die het bedrijf miljarden kost en de waarde van het aandeel voor drie kwart heeft doen wegsmelten. Dat is echter niet de enige reden dat Jakobs nu ingrijpt in het personeelsbestand.

„Nee, als je kijkt naar vijf kwartalen afnemende groei, dan vindt die plaats bij de verschillende bedrijfsonderdelen”, zegt Jakobs. „Met name in de professionele zorg zitten we met verschillende uitdagingen doordat het moeilijk is om aan voldoende componenten te komen, maar ook intern zitten we met het probleem dat we niet snel genoeg in staat zijn om onze producten aan te passen, zodat er andere componenten kunnen inzetten, als we aan een bepaalde chip niet kunnen komen.”

BEKIJK OOK:
VEB wil dat Philips megaschade beleggers vergoedt in affaire rond apneu-apparaten

Corona blijft een probleem
Dat Philips minder moeite heeft het aanpassen aan de omstandigheden rond zijn consumententak, komt volgens Jakobs niet doordat zijn bedrijf minder goed zou opgewassen zijn tegen de eisen van de professionele zorgmarkt. „Bij consumentenproducten is de cyclus sneller. Als je een ander onderdeel toepast, heb je in de zorgmarkt veel meer te maken met strenge eisen en wetgeving.”

BEKIJK OOK:
’Fabriek van alles’ nu kwetsbaar zorgbedrijf: Philips al even aan de lijn

Dat Philips niet, zoals het in augustus nog dacht, weer een gezonde groei zou laten zien, ligt volgens Jakobs met name aan ontwikkelingen op de markt voor componenten, waar Philips voor zijn productie van afhankelijk is. „We dachten dat de situatie naar corona weer langzaam zou terugkeren naar normaal, maar dat geloven we nu niet meer. Corona blijft en dat is heel funest omdat in China nog regelmatig hele steden dicht gaan. Dat betekent dat wij onze wendbaarheid moeten verbeteren en we andere bronnen voor onderdelen moeten kunnen aanboren.”

Geen snelle fix
Jakobs wil in het vierde kwartaal al verbetering laten zien in de zin van dat Philips niet nóg een teleurstelling in petto heeft voor apneupatiënten en aandeelhouders. Voor 2023 rekent hij erop weer te gaan groeien, zegt hij. „Dat is zeker het plan, maar dit is niet iets dat je in drie maanden of een half jaar fixt”, zegt hij. Rustig zal het volgend jaar nog niet worden, denkt hij. „Ook voor 2023 moeten we voorbereid zijn op volatiliteit.”

www.telegraaf.nl/financieel/176991122...
nine_inch_nerd
2
Philips: Wachten op schikking
Maandag, 24 oktober 2022 15:42

Op je zesde officiële werkdag als CEO een ontslagronde aankondigen van 4000 man oftewel 5% van het personeelsbestand, Roy Jakobs kan dat.

En deed dat. Bij de kwartaalcijfers van Philips moest iets gebeuren om de koers van het aandeel te behoeden voor een verdere val en daarom kwam er een bezuinigingsoperatie ten kosten van het personeel.

Er wordt een eenmalige last genomen van €300 miljoen en daarmee worden met zo spoedig mogelijke ingang 4000 medewerkers, in niet-operationele functies, aan de dijk gezet.

Of het allemaal helpt moet nog blijken, de problemen zijn alom, als je het persbericht mag geloven. Operationeel gaat het niet zo goed, vanwege met name supply problemen vanuit China, waar veel onderdelen vandaan komen, terwijl er boven het concern een enorm zwaard van Damocles hangt in de vorm van de class action zaak in de VS.

Vorige week werd al een voorafje gepresenteerd in de vorm van een winstwaarschuwing, zodat de €1,5 miljard afschrijving op het Amerikaanse onderdeel van de apneu-apparaten, Respironics, al in de koers verwerkt zat.

Kan het aandeel nog veel lager? Ja, dat kan, het zou zelfs zo kunnen zijn dat Philips een emissie moet doen om straks de rechtszaak te kunnen betalen. De schattingen daarvoor lopen uiteen van €2 - 5 miljard.

En dat terwijl de schuldpositie van Philips toch al behoorlijk opgelopen is door alle ellende: door de problemen in de supply chain wordt er minder verkocht en gaat er meer geld zitten in voorraden.

De nettoschuld is inmiddels opgelopen tot €7,5 miljard en dat is in goede tijden geen probleem, maar nu de winstgevendheid achterblijft loop je kans dat banken beginnen te mopperen. En als er straks geld op tafel moet komen voor de rechtszaak in de VS kan het zijn dat er op deze manier nog een keer geld opgehaald wordt bij beleggers.

Als dat betekent dat er een einde komt aan die Amerikaanse slaapnachtmerrie zullen de aandeelhouders graag een tientje op tafel leggen, maar zover is het dus nog niet.

Niet goed gemanaged

En dat is niet het enige, ook op bestuurlijk niveau heeft Philips de nodige moeilijkheden. Beleggers verenigd in de VEB willen het naadje van de kous weten hoe Philips het apneu-dossier aangepakt heeft.

De algemene opinie is dat de top het veel te lang voor zich gehouden heeft, waardoor beleggers op het verkeerde been zijn gezet en onwetend van dit alles de aandelen hebben aangeschaft. Dat muisje kan ook nog een aardig staartje krijgen en misschien is daarom topman van Houten ook wel voortijdig van het toneel verdwenen.

Al met al geen enkele reden om nu, ondanks de fors gedaalde koers, al dit aandeel op te vangen. De beurs is sowieso op dit moment aangeslagen wild met veel meer fors afgestrafte aandelen.

Waarom zou je dan een bedrijf met issues kopen terwijl er ook mooie aandelen fors goedkoper zijn geworden waar het gewoon business as usual is?

De operationele problemen hebben vooral te maken met een slecht inkoopbeleid, Philips was ook in het begin van de coronacrisis al erg afhankelijk van Chinese onderdelen en dat blijkt nog steeds niet opgelost.

Korte rebound technisch, langere termijn oplossing zoeken

Totdat er meer duidelijkheid is over de apneu-kwestie zal het meer een handelsaandeel blijken, voer voor technisch analisten dus. Een korte rebound valt vanwege een oversold situatie niet uit te sluiten.

Op wat meer langere termijn blijft een schikking met de Amerikanen een belangrijke trigger. Een schikking waarmee alle aansprakelijkheid wegvalt zou een groot deel van het negatieve sentiment rond Philips doen verdwijnen.

Tot die tijd geldt: never buy into a lawsuit.
voda
0
Vakbond CNV vreest "onrustige maanden" bij Philips, dat maandag een grote reorganisatie heeft aangekondigd waarbij wereldwijd zo’n 4000 banen verdwijnen. "Vooral omdat niet duidelijk is wáár de banen precies verdwijnen", reageert CNV-onderhandelaar Arjan Huizinga.
Volgens de vakbondsman mogen de werknemers en het management van de verschillende vestigingen dat laatste zelf gaan uitzoeken. Hij geeft aan dat er in Nederland niet alleen vierhonderd vaste banen verloren zullen gaan, ook worden de contracten van zo’n vierhonderd uitzendkrachten en tijdelijke krachten niet verlengd.

"De klappen vallen naar verwachting vooral in de middenlaag en in de aansturing", weet Huizinga. Volgens hem hoeven de werknemers in de Philips-fabrieken in Drachten en Best zich daarom niet meteen zorgen te maken.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/143546186...
craasie
2
### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

In het kort
De realiteit is dat Philips in diepe problemen zit, zegt de nieuwe topman Roy Jakobs.
Het concern moet en kan volgens Jakobs zijn prestaties verbeteren.
Verouderde onderdelen in apparaten maken Philips kwetsbaar voor tekorten.
Goed gevuld orderboek biedt uitzicht op herstel.
Harde ingrepen bij Philips PHIA€13,00-1,97% zijn onvermijdelijk. De nieuwe topman van het concern zegt het nadrukkelijk en herhaaldelijk. 'We moeten de realiteit onder ogen zien', aldus Roy Jakobs in een vraaggesprek met het FD. 'We hebben een reeks kwartalen van omzetdaling en afnemende winstgevendheid gezien en we zijn in een verliesgevende positie terechtgekomen. Dan ontkomen we niet aan inkrimping van ons personeelsbestand.'

Jakobs presenteerde maandag voor het eerst de kwartaalcijfers van Philips, negen dagen na zijn officiële begin als chief executive officer. Het debuut ging vergezeld van de aankondiging van een ingrijpende reorganisatie: wereldwijd verdwijnen 4000 banen. Met zijn ingreep brak de nieuwe topman duidelijk met de lijn van zijn voorganger Frans van Houten, die afgelopen jaar vaak benadrukte dat er veel goed gaat bij Philips.

'Duidelijk dat we problemen hebben'
Jakobs onderstreepte maandag vooral dat Philips beter moet presteren. 'Het is duidelijk dat we problemen hebben.' Een van die problemen zijn de kosten. 'Om onze toekomst zeker te stellen, moeten we ingrijpen. We hebben 79.000 mensen in dienst. Dat is echt een heel groot aantal. Dat we efficiënter kunnen en moeten werken, is duidelijk. En dat gaan we ook doen. Het is niet alleen minder mensen, het is ook sneller kunnen reageren op veranderingen.'

Een vraag die zich opdringt is of de personeelsreductie zich laat combineren met kwaliteitsverbetering. Want betere kwaliteitscontrole is hard nodig, zo concludeerde Philips zelf al eerder uit de omvangrijke problemen met de apneu- en beademingsapparaten die vorig jaar aan het licht kwamen. Betere kwaliteitscontrole met minder mensen, kan dat wel?

Het antwoord van Jakobs: Philips moet zijn kwaliteitsprocessen beter organiseren. 'We gaan focus aanbrengen. Want we hebben afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in kwaliteit en de mensen die zich met kwaliteit bezighouden, en dat heeft zich niet evenredig uitbetaald. Dus het zijn niet alleen de mensen. Het is ook: hoe zitten de producten in elkaar, hoe breng je die producten naar de markt, hoe kun je die processen simplificeren?'

Te veel oudere componenten
De kwaliteitsproblemen met de apneuapparaten stellen Philips zwaar op de proef. Hetzelfde geldt voor de tekorten aan onderdelen. Philips levert daardoor bijvoorbeeld minder echoapparaten dan zijn besteld. De tekorten lijken Philips harder te raken dan andere bedrijven. Hoe kan dat? Jakobs komt met een opvallende reactie. Daaruit blijkt dat Philips inderdaad kwetsbaar is doordat het bedrijf nogal eens verouderde componenten gebruikt.

'Met de tekorten aan chips heeft iedereen te maken, maar we hebben ook interne problemen', aldus de nieuwe topman. 'Bijvoorbeeld het aantal producten, we hebben een heel groot productenpalet. Daar zitten ook nogal wat oudere componenten in, bijvoorbeeld chips van de vorige generatie. Die moeten we gangbaarder maken. Daar zijn we hard mee bezig, maar het heeft tijd nodig.'

Jakobs benoemt nog een tweede verklaring voor de omzetdaling door tekorten aan onderdelen. 'We zien ook dat we onze informatievoorziening intern kunnen verbeteren. Over de uitwisseling van informatie met toeleveranciers dieper in de keten. En hoe we dat verbinden met klanten. Dus ik denk dat we ook intern meer werk moeten verzetten.'

Het positieve nieuws is dat verbeteringen een groot positief effect kunnen hebben, omdat het orderboek van Philips goed is gevuld. 'We nemen zelfs orders aan voor apparaten die we pas over anderhalf jaar kunnen uitleveren. Zo sterk is het orderboek. Het is dus van groot belang dat we in de huidige volatiele omgeving meer componenten krijgen om onze producten af te maken.'

'Niet het leukste van deze baan'
Het is een optimistische boodschap van Jakobs, maar de harde werkelijkheid is vooralsnog anders. Philips heeft zijn beurskoers zien instorten en stevent af op een verlies dit jaar van meer dan €1,5 mrd. Heeft Philips zijn toekomst nog wel in eigen hand? En ziet Jakobs niet enorm op tegen de klus die hem wacht?

'Ik denk het wel', zegt Jakobs op de vraag over de toekomst van Philips. En in dat 'project' heeft hij veel zin. 'Het is hard werken, met moeilijke besluiten, maar het doel is heel duidelijk: Philips terugbrengen waar het hoort te zijn. Dat betekent het benutten van de potentie die we hebben. Dus gaan we stap voor stap verbetering laten zien en daar horen soms harde maatregelen bij. Dat zijn niet de leukste dingen van zo’n baan. Tegelijkertijd moeten we onze toekomst waarborgen

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1455884/phil...
P67beter
0
Een jaarlijkse kostenbesparing van 300 mln door er 4000 mensen uit te doen. Kosten die mensen 75000 € per persoon ? Ik vind dat vrij fors.
bp5ah
0
quote:

P67beter schreef op 24 oktober 2022 16:37:

Een jaarlijkse kostenbesparing van 300 mln door er 4000 mensen uit te doen. Kosten die mensen 75000 € per persoon ? Ik vind dat vrij fors.
Totaal, niet alleen op personeel.
[verwijderd]
0
quote:

P67beter schreef op 24 oktober 2022 16:37:

Een jaarlijkse kostenbesparing van 300 mln door er 4000 mensen uit te doen. Kosten die mensen 75000 € per persoon ? Ik vind dat vrij fors.
Helemaal niet fors. Mensen kosten 'fully loaded' een stuk meer dan hun netto inkomen.

Met belastingen erbij, werkgeverslasten, pensioenlasten, indirecte kosten gerelateerd aan het personeel zoals huisvesting.

Bovendien gaat het om schrappen van de minst kansrijke R&D projecten. R&D zijn meestal niet de goedkoopste mensen.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 24 oktober 2022 15:51:

Jakobs wil in het vierde kwartaal al verbetering laten zien in de zin van dat Philips niet nóg een teleurstelling in petto heeft voor apneupatiënten en aandeelhouders. Voor 2023 rekent hij erop weer te gaan groeien, zegt hij. „Dat is zeker het plan, maar dit is niet iets dat je in drie maanden of een half jaar fixt”, zegt hij. Rustig zal het volgend jaar nog niet worden, denkt hij. „Ook voor 2023 moeten we voorbereid zijn op volatiliteit.”

Ligt er ook een aangepaste meerjaren outlook?

Ben alleen die van Q4 tegengekomen.

5% decline comparable sales en ongeveer 9% adj. EBITDA
Service
1
Wanneer treden de leden van de RVC af ??
5 kwartalen niet ingegrepen
Het toezicht in het afgelopen jaar was beneden peil
Nieuwe bezems vegen schoon
tjongejonge
0
quote:

Ron-tron system schreef op 24 oktober 2022 13:33:

[...]
Ik neem zelden verlies.....

Blijven zitten in een aandeel dat minder waard wordt is verlies accepteren dus hoe dan ook verlies.
Daarbij maakt men bovendien onnodig verlies bij een eventuele toekomstige stijging van het aandeel.

Stel dat iemand stug blijft zitten op € 13 en het aandeel zakt vervolgens naar € 5 om tenslotte toch weer naar € 13 te stijgen.
Die persoon heeft dan € 8 winst misgelopen

Dus ook als men de eigen (aanvankelijke) inleg tenslotte weer terug heeft is tussentijds toch verlies geleden door niet op tijd te verkopen.
7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 19,620
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 19,885
Laag 19,540
Volume 2.325.215
Volume gemiddeld 2.042.346
Volume gisteren 2.325.215