bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
belegger1981
0
quote:

Tim VN schreef op 22 oktober 2022 15:51:

[...]

Beste DJ o Harry

Ik heb nog steeds vertrouwen in Bpost. Een aantal jaar geleden had ik hetzelfde met Exmar. Elke goed nieuws werd gecounterd met een nieuwe tegenslag. Ik had een enorm verlies. Ik heb een klein plukje bijgekocht waar ik nu bijna een verdubbeling heb. Met Euronav heb ik ook rustig opgebouwd en dat staat ook bijzonder goed. Daar heb ik misschien wat te vroeg gekocht. Verder heb ik ook tegenslagen in mijn portefeuille zoals Proximus en Bpost. Toch heb ik spijt dat ik niet gezien heb dat ze plots 10% gezakt waren, want ik had maar al te graag opnieuw wat bijgekocht. Bpost haalt al lang niet meer alle omzet uit de brievenpost. Wees wel wat voorbereid, want er zal ongetwijfeld nog slecht nieuws volgen. We gaan volgens mij redelijk lastige tijden tegemoet. Radial was de eerste reden voor de enorme duik. Een miskoop die te duur betaald is. Te duur op dat ogenblik is geen leugen. Dat er lijken in de kast zaten, was overduidelijk. Een miskoop blijkt het nu zeker niet meer. En dat was het toen ook niet. Het is de aanleg van een nieuwe route in een complex netwerk. Net zoals alle andere zaken die Bpost ondertussen heeft. Bij Bpost koop je meer dan een postkantoor, bij Proximus koop je meer dan een telefoonmaatschappij. Bij allebei is dat aandeel aanzienlijk aan het groeien buiten hun "corebusiness". Volgens mij is het nog steeds slim om op zijn minst een deel van je vermogen hierin te steken, maar dat ik slecht mijn eigen mening. Ik geef geen beleggingsadvies. Als je tijd hebt is WDP vermoedelijk ook een goede oplossing. 85% van de winst dient er verdeeld te worden onder de aandeelhouders. Je bent steeds zo negatief over een bedrijf waar je zelf zou moeten in geloven, anders zou je er geen deel van gekocht mogen hebben. Dan is het een gok zoals de lotto en geen investering. Mijn verlies op het allereerste bedrag dat ik op de beurs hebt geïnvesteerd is gehalveerd. Op 1 bedrijf na, geloof ik nog in elk van hen. Alle bijkomende investeringen lopen tot nu toe redelijk tot heel goed, maar nee, ik heb geen spijt van Bpost enkel van de prijs misschien die ik ervoor betaald heb, maar ik zou het opnieuw kopen en nog kopen. Ik hoop dat dit wat een antwoord biedt op uw negatieve spiraal en ik hoop van harte dat je je geloof in de firma snel herontdekt. Je doet er sociaal gezien ook veel goede zaken mee. Al is dat financieel gezien een magere troost.

Good luck Harry en hopelijk zien we mekaar eens op een vergadering. Dan drinken we een glaasje op kasten van Bpost ;-)

Dag tim,

Mooi beeld van jou visie tegenover bpost,chapeau!
Mag ik vragen of jij exmar nu nog koopwaardig vind aan de huidige prijs?
Als je euronav nu bekijkt…
Dank
Tim VN
0
Beste belegger 1981

Ikzelf zal zeker nu geen Euronav meer bijkopen. Ik heb een deel Euronav gehouden, maar dat is nog zuivere winst. Alles wat deze aandelen genereren is welkom. Bij Exmar zou ik gerust nog een deel durven bijkopen, maar zeker niet meer dan mijn winstdeel. Technisch gezien kan het nog verder stijgen, maar veel zal afhangen van wat ze met al het "nieuwe" geld gaan doen. De beurs zal sterk reageren op deze beslissingen. Ze hebben wel enkele goede ideeën, maar ze moeten deze nog in de praktijk omgezet krijgen. Het is algemeen een lastig beursklimaat op zijn zachtst uitgedrukt. Technisch gezien is het zeker nog de moeite om Exmar aan te kopen, maar het is en blijft een redelijk groot risico. Er zijn zeker veiligere beslissingen te nemen. Alles hangt af van wat je wilt en op welke termijn je het wilt. Bpost, koop ik in ieder geval bij. Geen massa's, maar kleine beetjes. Proximus zal ik binnen enkele maanden ook terug bijkopen. Beschouw alles wat ik schrijf als mijn mening en geen beleggingsadvies. Succes.
DJ o Harry
0
quote:

belegger1981 schreef op 22 oktober 2022 10:52:

[...]

Versta dat ook niet meer zeje,mijn grootste misaankoop die ik gedaan heb door iemand die zij kopen kopen!!
Tis door bpost dat ik niet meer wil kopen voor de moment want zit 80% in verlies.
Dj heb je het aandeel exmar al bekeken?
Mss interessant?
Exmar zou ik nu niet direct aankopen , maar is natuurlijk mijn mening ,momenteel wacht ik nog even met bij of aan te kopen, heb nog andere aandelen,die ik zou kunnen bijaankopen, maar heb ook nog enkele andere daar ik aan twijfel om nu aan te kopen of nog even te wachten , in deze crisis is het wat moeilijk beslissen , je weet niet wat de markt gaat doen, maar hou ze wel dagelijks in het oog
belegger1981
0
m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221024_98320574

CEO bpost zet tijdelijk stap opzij wegens intern onderzoek
Bij bpost loopt momenteel een intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken met betrekking tot de concessie voor de distributie van kranten in België. CEO Dirk Tirez zet in afwachting van de resultaten van het compliance-onderzoek tijdelijk een stap opzij. De dagelijkse leiding wordt in die tijd toevertrouwd aan Henri de Romree, CEO van e-Logistics North America. Dat meldt bpostgroup in de nacht van maandag op dinsdag in een communiqué.
kw1986
0
Volgens De Standaard zou er onderzocht worden of er collusie is geweest tussen uitgevers en medewerkers van bpost bij het bepalen van de offerte. De krant meldt ook dat Kamerlid Michael Freilich (N-VA) dinsdag in een parlementaire commissie vragen over de interne audit bij het bedrijf zal stellen aan minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). Hij wil weten of de mogelijke collusie erop gericht was een hogere dotatie bij de overheid los te weken dan strikt noodzakelijk, klinkt het.

Operationele leiding
Bpost stelt intussen dat de beslissing dat Tirez tijdelijk een stap opzij zet er in wederzijds overleg tussen de raad van bestuur en de CEO zelf kwam. Volgens De Standaard zou Tirez zelf de kat de bel hebben aangebonden en zo de interne audit op gang hebben getrokken. Om te voorkomen dat de operationele leiding van bpost onder druk zou komen te staan tijdens het onderzoek, doet hij tijdelijk een stap opzij.

De raad van bestuur wacht intussen het resultaat van het onderzoek af en zal de gevolgen ervan voor de vennootschap evalueren alvorens verdere mededelingen te doen.
belegger1981
0
quote:

Hopende schreef op 25 oktober 2022 07:26:

Hopelijk weer geen extra bestraffing voor de koers
Zeker een afstraffing!
Ik had nog een beetje vertrouwen in Tirez maar als je dat verse nieuws weeral leest ist 1 grote boel aan het worden bij bpost!
Hopende
0
Is dus zover man man dit is toch ook. Een probleem aandeel om in de portefeuille te hebben
21nov
0
Zo, nu is het wel geweest. Alles buitengesmeten. wat is me dat de laatste tijd met dit bedrijf. Heb de indruk dat ze niet onder moeten doen voor PostNL.
belegger1981
0
quote:

21nov schreef op 25 oktober 2022 09:12:

Zo, nu is het wel geweest. Alles buitengesmeten. wat is me dat de laatste tijd met dit bedrijf. Heb de indruk dat ze niet onder moeten doen voor PostNL.
Zat het ook te denken,alles doen om de show te verkopen en de ‘corruptie aanpakken bij de concurrentie’!
Ze zijn zelf geen haar beter!
Syna
0
Er wordt een interne audit gehouden. Dit is aan het licht gekomen door een vraag van een NVA-parlementslid. De beurs zakt momenteel 7%. Waar rook is, is vuur zullen de meeste beleggers denken, maar in essentie is er niets veranderd? Dit is louter emotioneel sentiment. Ik heb nog nooit aandelen van Bpost gehad, maar begin nu toch danig te twijfelen na deze daling.
Vavli
0
Riding the Tiger
0
De val van BPost heeft de Belgische staat ongeveer 2 miljard euro gekost. De Belgische staat is namelijk voor 51% eigenaar van BPost.

De 3 voormalige CEO's van BPost hebben hier een grote duit in het zakje gedaan. Als blijkt dat de Heer Tirez illegale praktijken heeft gebruikt om de winstgevendheid van BPost toch op peil te proberen houden, dan komt BPost in de categorie van "frauduleuze" bedrijven. En kan het nog veel erger.

Hoe kunnen CEO's die 300 à 500.000 euro verdienen zo slecht presteren ? Je kan je ook afvragen ; wie heeft die Peppies en Kokkies aangesteld ? Ik vermoed dat het beter is wat er nog overblijft te privatiseren. Het is duidelijk dat politiek België beter met zijn/haar handen van bedrijven afblijft. Goed beleid is zeer ver weg.

Naast BPost is ook ons energie beleid om mee te huilen. Daar werd Electrabel verkocht aan Suez, alweer een rampzalige beslissing. Als je post, energie of transport (trein.bus) privatiseert, hou je ze toch best in Belgische handen, zodat enige controle toch mogelijk blijft.

Conclusie : BPOst is een echte Griekse tragedie. Shakespeare had het zo gek niet kunnen bedenken. Ik heb ooit 10.000 aandelen BPost gekocht aan 5 euro in 2020 en er veel geld aan verdiend. Nu denk ik er niet aan ze te kopen. Het kan helaas nog veel erger als blijkt dat er inderdaad gefraudeerd is.

Syna
0
De intrinsieke waarde van het bedrijf is wel 3.93 euro. Staan er nog ruim 25% boven. Is wel een aandeel om op te volgen. Momenteel ook een dividend beloofd voor volgend jaar. "30-50%" van de nettowinst zal uitgekeerd worden als dividend. Gebaseerd op vorig jaar, wat een beter jaar is dan nu (gezien het economisch klimaat) ga ik ervan uit dat men rond de 150- 175 miljoen winst gaat uitkomen, laten we het laagste percentage nemen (30%), dan is dit 50 miljoen euro. Is uiteindelijk 0.25 eurocent bruto dividend per aandeel. Aan de huidige koers en naar een netto % (0,17 eurocent) is dit 3,3%. Is wel vrij laag, maar heb natuurlijk ook de laagste prijsvork genomen ;). Bij nader inzien toch nog even van wegblijven, maar zoals ik eerder zei: ga het zeker blijven volgen.
Stefzele1
1
Koersen rond de €5 zijn wel mooie koopmomenten voor de korte en/of langere termijn…
21nov
0
quote:

Stefzele1 schreef op 25 oktober 2022 10:19:

Koersen rond de €5 zijn wel mooie koopmomenten voor de korte en/of langere termijn…
Koopmoment? Dat dachten er ook velen bij PostNL rond de €4,00 het aandeel. Kijk nu maar eens waar ze vandaag staan en het gaat nog steeds in dalende lijn. Tevreden dat ik daar al even weg ben. Voor Bpost was het vandaag dat voor mij de emmer is overgelopen. Ik wens alle andere nog veel succes maar ik zoek andere oorden op in deze moeilijke tijden.
DJ o Harry
0
toch spijtig dat ik zoveel verlies heb, had Bpost nooit mogen in mijn portefeuille hebben, ,wat een klucht bij Post , eerst van havermaat en nu Tirez , we zullen vandaag waarschijnlijk onder de 5 gaan voor een zeer lange tijd , Wie kan er nu nog vertrouwen hebben in dit aandeel,
DJ o Harry
0
wat slecht nieuws gaan we nog allemaal mogen verwachten ;man man toch wat een miserie ,het mag maar niet goedkomen ,of willen ze het niet de hoge manen van Bpost
10.743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 ... 534 535 536 537 538 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,615
Verschil +0,050 (+1,40%)
Hoog 3,620
Laag 3,550
Volume 248.138
Volume gemiddeld 227.241
Volume gisteren 302.841