Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
voda
0
Advies van ING over Recticel
Beurshuis ING
Aandeel Recticel
Datum 15 maart 2022
Advies Kopen
Koersdoel 24,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 15 maart 2022 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van ING voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 22,00 EUR naar 24,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
voda
0
Belegger weet 'puur' Recticel te smaken

Danke schön, Greiner. De noodgedwongen forse afslanking in 2021 stond niet echt in de plannen van Recticel
REC 0,00%, maar was nodig om de ongewenste avances van de Oostenrijkse rivaal Greiner af te houden.

Beleggers weten het bedrijf als gefocuste isolatiespeler wel te smaken, leert bijgevoegde grafiek. Een gefocuste speler die nu zoals beloofd weer op het overnamepad gaat, met de deal voor de Centraal-Europese sectorgenoot Trimo.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/al...

Bijlage:
voda
1
Degroof Petercam trekt koersdoel Recticel op

In een reactie op de overname van Trimo, waarmee Recticel REC 0,94% de markt van de isolatiepanelen betreedt, trekt analist Kris Kippers van Degroof Petercam zijn koersdoel op van 21,50 tot 24,60 euro.

‘Dankzij deze overname en de door de nood aan isolatie gedreven organische groei wordt de doelstelling om de groep tegen 2025 te verdubbelen haalbaar. Slechts één bijkomend ‘Trimo’ lijkt nodig om een omzet van 800 miljoen euro te bereiken’, meent Kippers.

De analist schat dat dankzij de overname van Trimo de omzet van Recticel tegen 2023 met 33 procent zal toenemen tot 592 miljoen euro en tot circa 670 miljoen euro tegen 2025.

Zijn nieuwe koersdoel van 24,60 euro is gebaseerd op een aangepaste som-der-delenberekening. Hij waardeert de bestaande isolatie-activiteiten op 14 keer de brutobedrijfswinst (ebitda) en de nieuwe panelenactiviteit op 10 keer. Aangezien het verse koersdoel meer dan 15 procent opwaarts potentieel biedt, behoudt hij zijn koopadvies.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Advies van ING over Recticel
Beurshuis ING
Aandeel Recticel
Datum 19 april 2022
Advies Kopen
Koersdoel 26,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 19 april 2022 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van ING voor Recticel blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 24,00 EUR naar 26,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van KBC Securities over Recticel
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Recticel
Datum 02 mei 2022
Advies Houden
Koersdoel 21,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 2 mei 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 21,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van KBC Securities over Recticel
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Recticel
Datum 05 mei 2022
Advies Houden
Koersdoel 21,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 5 mei 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 21,00 EUR.

Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
de dromer
0
Balcaen heeft hoogstwaarschijnlijk Greiner verder uitgekocht. Dat betekent dat hij meer dan 25 %
van de aandelen in bezit heeft: prachtig. Nieuwsgierig of de ceo van Recticel weer met goed nieuws
komt: Overname????
JimmyMcDork
0
Voormalig Bpost-baas Johnny Thijs heeft op 8, 9, 13 en 14 juni Recticel
ingekocht. Dat staat te lezen op de website met insidermeldingen van de FSMA. De aankopen hebben een gezamenlijke omvang van ongeveer 450.000 euro en gebeurden aan 18,16 euro.

Thijs is bestuursvoorzitter bij Recticel.
de dromer
0
Geprofiteerd van de koersdaling om een pakketje bij te kopen. Met wat nog moet komen, was dit een opportuniteit. Nog 1 opmerking: De focus ligt nu op isolatie. De tweede poot die door toedoen van
Greiner verkocht werd, was rendabeler dan de isolatietak. Indien zo een opportuniteit zich weer voordoet, waarom er niet op ingaan? Als in 2025 de doelstelling van 1 miljard omzet gehaald wordt
ben je nog altijd 2 maal kleiner als de 2de maar ben je wel een mooie bruidsschat. Het hangt van de ceo en Balcaen af welke richting het uitgaat. Voor mij mag het de lange termijn zijn.
[verwijderd]
0
Degroof Petercam verlaagt koersdoel Recticel van 24,60 naar 20,80 euro
Degroof Petercam handhaaft koopadvies op Recticel

Recticel bevestigde in een persbericht wat de markt gisteren al wist. De Britse overnamewaakhond Competition and Markets Authority oordeelde dat de verkoop van de Engineered Foams activiteiten aan Carpenter tot concurrentieproblemen kan leiden. De deal zou een dichte concurrent van Carpenter doen verdwijnen, rekening houdende met het feit dat Recticel en Carpenter, 2 van de slechts 3 schuimproducenten met fabrieken in de UK vertegenwoordigen. Carpenter heeft tot 11 juli 2022 om een antwoord te formuleren. Recticel zal ten gepaste tijde hierover verder communiceren. Geen impact op 21 euro koersdoel en “Houden”-advies.
[verwijderd]
0
Britse waakhond neemt verkoop Recticel-tak onder de loep

De Britse mededingingsautoriteit CMA gaat een diepgaand onderzoek voeren naar de verkoop van de soepelschuimactiviteiten van Recticel aan het Amerikaanse Carpenter. De regulator vreest 'een substantiële vermindering van de concurrentie' in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de overname, zo maakte hij maandag bekend.

Recticel verkoopt zijn tak Engineered Foams voor 656 miljoen euro aan sectorgenoot Carpenter. De Belgische soepelschuim- en isolatiemaker maakte de deal in december bekend wegens de ongewenste avances van de Oostenrijkse kunststoffabrikant Greiner. Recticel slaagde er uiteindelijk in om een vijandige overname af te wenden.

In het Verenigd Koninkrijk plaatst concurrentiewaakhond CMA echter vraagtekens bij de verkoop. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat die mogelijk gepaard zou gaan met 'een substantiële vermindering van de concurrentie'. Daarom volgt er nu een diepgaand onderzoek.

Zowel Recticel als Carpenter heeft fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Op de Britse markt hebben ze bovendien maar één andere concurrent met productievestigingen in het land. De CMA vreest daardoor dat Britse fabrikanten hogere prijzen gaan moeten betalen voor soepelschuimproducten - onder meer gebruikt in matrassen en sponsen - waardoor uiteindelijk de prijs voor de consument zal oplopen.

Recticel, dat een pure isolatiespeler wil worden, laat in een reactie weten dat het de beslissing van de CMA samen met Carpenter 'aan het analyseren' is.
[verwijderd]
1
Donderdag 25 Augustus 2022
Beursblik: focus op outlook Recticel

(ABM FN) Recticel publiceert vrijdag voorbeurs de halfjaarcijfers en daarbij zal goed gelet worden op de verwachtingen van het bedrijf voor de rest van het jaar. Dit zei analist Kris Kippers van Degroof Petercam in gesprek met ABM Financial News.

Kippers verwacht dat de Belgische isolatiespecialist een vertraging in de orderinstroom zal aankondigen, zoals enkele weken geleden ook bij sectorgenoot Kingspan het geval was.

Hoewel de renovatiesector geen reden tot zorgen geeft, verwacht Kippers dat door de toegenomen regelgeving voor betere isolatie van bestaande gebouwen en de Europese green deal, dat de nieuwbouwactiviteiten in de toekomst wat zullen vertragen.

Hij wijst erop dat Recticel zich ontwikkelt tot een speler die voor 100 procent op isolatie is gericht. Dit werd bevestigd door de in maart van dit jaar aangekondigde overname van Trimo, een Oost-Europese groep die gespecialiseerd is in industriële isolatie.

Aangezien de balans van het bedrijf gezond is, zou Recticel volgens de analist gemakkelijk meer overnames kunnen doen om te groeien.

Recticel heeft bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal geen vooruitzichten voor 2022 bekendgemaakt. Het management heeft toen wel de doelstelling bevestigd om de omzet tegen 2025 te verdubbelen, waardoor het een Europese reus in de isolatiesector zou worden.

Wel waarschuwt de analist van Degroof Petercam dat de vergelijkingsbasis met het eerste halfjaar van vorig jaar lastig is, terwijl “de economische activiteit lijkt te vertragen".

Recticel heeft zelf geen analistenconsensus samengesteld, "gezien de recente veranderingen", met onder andere de verkoop van de divisie Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter.

Kippers verwacht geen grote moeilijkheden bij de afronding van deze desinvestering, ondanks de mededingingsbezwaren van de Britse toezichthouder CMA. Kleinere desinvesteringen zullen worden gedaan, aldus de analist, "maar zonder grote financiële risico's".

"Het is mogelijk dat Recticel hierover zal communiceren bij de publicatie van de resultaten op vrijdag", aldus Kippers

Door: ABM Financial News.
Tim VN
0
Beursblik: KBC Securities zet Recticel op kooplijst
(ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Recticel verhoogd van Houden naar Accumuleren met een ongewijzigd koersdoel van 21,00 euro.

De halfjaarcijfers van Recticel zagen er volgens de analisten beter dan verwacht uit, waarmee Recticel ook beter presteerde dan sectorgenoot Kingspan.

Hoewel Recticel geen outlook afgaf, meent KBC Securities dat het aandeel aantrekkelijk blijft.

Het aandeel Recticel daalde met 5,6 procent vrijdagochtend naar 13,90 euro.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Ik denk er toch nog aan om een plukje bij te kopen op de lange termijn.
[verwijderd]
0
Dinsdag 30 Augustus 2022

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Recticel

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Recticel verlaagd van 24,00 naar 22,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Christoph Greulich.

De halfjaarcijfers die Recticel vorige week vrijdag presenteerde, kwamen onder de verwachtingen uit, aldus de analist.

Volgens Greulich viel de EBITDA 11 procent lager uit dan verwacht, hetgeen te wijten is aan de hoger dan verwachte bedrijfskosten. Die werden overigens niet gespecificeerd.

Wel merkt de analist dat de onderliggende prestatie van het isolatiesegment goed was, met een omzetgroei van 40 procent op jaarbasis, waarvan 19 procent autonoom, en een EBITDA-marge van 13,5 procent.

De koersdaling van 5 procent van vrijdag noemt Greulich overdreven. Het aandeel is nog altijd zeer aantrekkelijk, meent de analist, die zijn koopadvies herhaalde. Recticel wordt een "aantrekkelijke pure isolatiespecialist" met een kaspositie van 350 miljoen euro aan het einde van volgend jaar.

Het aandeel Recticel sloot maandag op 13,88 euro.

Door: ABM Financial News.
Krentenmenten
0
Weinig bemoedend signaal van de voorzitter. Hou in het achterhoofd dat de verkoop Engineered Foams aan het Britse Carpenter nog op schema ligt.....M.I. legt dat wel een bodem in de koers.
keffertje
0
quote:

Krentenmenten schreef op 28 oktober 2022 07:32:

Weinig bemoedend signaal van de voorzitter. Hou in het achterhoofd dat de verkoop Engineered Foams aan het Britse Carpenter nog op schema ligt.....M.I. legt dat wel een bodem in de koers.
Over welk signaal heb je het?
Krentenmenten
0
quote:

keffertje schreef op 28 oktober 2022 07:40:

[...]

Over welk signaal heb je het?
tijd.be
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 11,900
Verschil -0,200 (-1,65%)
Hoog 12,180
Laag 11,900
Volume 36.047
Volume gemiddeld 56.568
Volume gisteren 38.323